- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
envagyok #45896 üzenetére
Bencsben gyorsabb lesz a 1T. Átlagos felhasználás mellett nem fogod észrevenni a különbséget. Méricskéltem eleget, de már nincs meg a PrtSc.
Amúgy, ha két külön kit van és még méretben is eltérnek - 3×1GB + 3×2GB - akkor, saját tapasztalat alapján csak a 2T marad, mint opció.
-
envagyok
veterán
Ilyet találtam:
CxE Function. (This field is used to select the C state supported by the CPU andsystem board.)
Itt lehet c állapotot beállítani.
Ez c6-ra állítva a jó auto helyett?Van még vmi hpet mód, ami most 32 bites van állítva, érdemesebb 64 bit állítani?
A ramot 888 és 777 esetén a 4. Értéket mekkorára érdemes állítani?
-
HSM
félisten
Nekem is X5660 van, de azért annyira szvsz nem vadállat példány, a linkelt 4300Mhz-ig sikerült vele jutni. Nem is rossz mondjuk, lényegesen kellemesebb darab, mint előtte az i7 970-esem volt.
(#45892) envagyok: Az a CL9 viccesen néz ki 1400Mhz-hez, én levenném minimum CL8-ra, de inkább CL7-re, és szerintem úgy már frankó lesz.
A CPU C6 beállítását érdemes megkeresni, mivel azzal áramtalanítja a kihasználatlan magokat, úgy majdnem mindegy, milyen feszen megy, nem fog durván elszállni a kis terhelés melletti fogyasztás. Sőt, a visszavett fesz, ami igazából szinte semmit nem ér, a C6 a kedvező részterheléses fogyasztás kulcsa, főleg ilyen sokmagvas vason. Példa. Üresjárat, weblap oldalbetöltés, 120W üresjárat C6-al kb. 150W-ra ugrik csak fel, míg tölti az oldalt, C6 nélkül 200W.
-
Alpi.
addikt
Nálam eddig egy X5660-as volt a legjobban futó procika. Minden téren nagyon rendben volt. Akik sok procit teszteltek, mesélnek beteg darabokról. (értsd.: 20-40 darab típuson belül)
[X5660-as] -
Alpi.
addikt
Na, most mutatok valamit, de ezen besírsz !
[Saját R15-öm X5680-assal]
-
HSM
félisten
Volt nekem több lapom is. Giga UD5, egy EVGA E758, és most az Asus P6X58D-E. És jó sok 920, még C0-ásom is volt, ráadásul 4Ghz-en hasított.
Mondjuk igen, az uncore nyilván függ a ram beállítástól, dehát minek hajtani az uncore-t, ha lassú hozzá a ram, annak semmi értelme.
A 3,7Ghz-es uncore mellé a ram oldaláról is megkapta természetesen a magáét. [link]
Jó kis 2Ghz CL9 kit, no, ennél kb. nincs olyan, hogy ne tudjam kellemesen meghajtani. -
Alpi.
addikt
Na jó, ezt be lehet fejezni ! Ahhoz vagyok szokva, hogy nem értenek egyet a mondandómmal, nem tudok, mit kezdeni ezzel a helyzettel, hogy valaki azt vallja zsinórba, amit én, ráadásul tapasztalatból ! Felb#@& ! Izé,felháborít !
Vtt egyrészt cpu függő, másrészt laptól is, továbbá ram beállítás is befolyásolja nem csak az uncore freki.
45 nm-esekkel kb. ugyan ezt tapasztaltam. Fesz emelés nélkül mennek egész sokáig viszont van egy határ, ahol aztán véget ér és plusz feszre sem hajlandó igazán tovább emelkedni. 32nm-esek ellenben egész sokáig emelhetőek vtt fesszel együtt igaz.Még valami, egy próbát megérhet ! Látom, a vdimm 1,5V-on van. Nálam segít a vdimm pici emelése, ahogy emelem a ram frekit. Tudom, hogy ide is van egy 1,5V-os "szabály", de 1,6 - 1,65 Vdimm egyértelműen javít ram oc-n én úgy vettem észre. Csak tesztre, nézd meg 1,55-ön. Hátha javít Nálad is. Amikor ilyen 5 perc stressz teszt utáni hiba van, az nem egyszerű. Valami apró kis dolog elég lesz, kérdés, hogy rátalál-e az ember. Ha másik 2-3 dolgon változtatsz, aminek nem volt köze a hibához, könnyen lehet, hogy generál egy újat vagy többet. :S
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #45882 üzenetére
Nem, a 920-asaim is elketyegtek 3200MHz körül. De a 32nm-es cuccok az a kettő alapján amik nálam jártak nem olyan könnyű esetek. Mondjuk érdekes, a 920-ast viszont nem tudtam tesztre 3700-as uncore-on járatni.
A 970 már újabb, 32nm-es hatmagos, ez volt a legkisebb kapható ilyen i7.
-
HSM
félisten
válasz
envagyok #45878 üzenetére
C6+fixfesz, szerintem is.
Hát, 3,8-4Ghz CPU, 2,8Ghz környéki Uncore, és ami a ramnak kiadja, szerintem már szépen megy. Emlékeim szerint a 970-el 175 körüli BCLK-val adja ki szépen a 4Ghz-et, ahhoz esetleg lehet játszani a ram időzítéssel, hátha nem csak 1600-at tud.
QPI-fesz, 1,3V körüli, CPU 1,25-1,3V, amilyet kifogtál. Valahol itt keresgélnék.(#45880) Geri Bátyó: Az 930.
Nekem se a 970-esem, se a mostani X5660 nem komálja túlzottan a magas uncore-t, ha minden más is szépen meg van hajtva. Tesztre persze, viszi a 3,75Ghz-et is [link], de jelenleg pl. 3,05Ghz-en megy, nem véletlenül, kb. ennyit megy tényleg mindennapokban is stabilan nem túl sok QPI fesszel.
-
-
envagyok
veterán
Mit javasolsz ezzel a dfi lanparty jr x58-t3h6 lappal és egy i7 970-el 7/24-re játékvízzel, lehetőleg úgy, hogy az 1600-as ramot jól kihajtsa?
Uncore, qpi, ram, Bclk freki, qpi fesz?
A vrm-nek a víz miatt már a 2. Képnél nekitámasztottam egy ventit. Lehet az 1 próbánál azért állt le a gép, mert 85 fokra melegedett?Még egy utolsó kérdés. Ha auto-ról elállítom a proci feszültségét, nem szabályozza le x12 szorzóval idle módban. Athol lehet ezen beállítani szerintetek?
-
knbs
senior tag
Anno win 7-nel raktam fel halokartya drivert a sajatjat es a hangkartyahoz is, de win 10 alatt nem lattam hianyat ezeknek.
Gondoltam azert rakerdezek, jo pap holtig tanul!
Kivarom a Zen 2-t, ha nem lesz bomba uzlet, mint a mostani I7 920-am ami 24/7-ben megy 4.2-n, amiota megvan akkor lehet benevezek meg egy tobb magos kis xenonba.....
Ezeknel a prociknal is ki kell fogni a tuning barat verziot??
Csak csgo-zom es Autodesk Revit-et hasznalok mindketto az egy szalu teljesitmenyt szereti, ritkan video kodolas/vagas ahhoz gondoltam a tobb magos proci meghalalna. -
Laraxior
titán
Talaltam 3 darab nagybordas OCZ Reaper ramot a bolhapiacon.
8€
Nem bizti hogy mukodik, de a bordakat siman felhasznalom valami noname ramokra. -
knbs
senior tag
Asus rampage 2-m van ujra szeretnem rakni a rendszert es kivancsi vagyok, hogy ti szoktatok e valamit az asus honlapjarol leszedni es telepiteni vagy a win 10-hez mar nem igazan kellenek?!
Anno regen meg telepitetettem chipset drivereket meg lan dolgokat, de win 10-nel nem vettem eszre hogy barmi is rosszul mukodne?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
envagyok #45865 üzenetére
az R2E-nél még nem feltétlen a design volt a fő szempont, annak a lapnak sokkal hatékonyabb a hűtése, mint amit később az R3E kapott. ott nagyon rámentek, hogy full csicsa, egybeolvadó high-tech legyen az egész összkép, ami épp csak arra nem volt alkalmas, amire alapvetően szükség lenne.
adtak hozzá ilyen kis mütyür pörgettyűt, de az se nagyon ért semmit, csak zörgött. a legtöbb ilyen lap azért is döglött meg, mert egyszerűen megfőtt.az első amit R3E-nél tenni kell, a gyári retket levakarni róla és normális pasztával végigkenni, vagy egyszerűen bevizezni az egészet.
Cingi1979:
a Supercomputernek sem árt a minőségi új paszta, meg fogja hálálni, főleg, hogy azon az NF200 is okádja magából a hőt minden más mellett -
envagyok
veterán
válasz
ricshard444 #45864 üzenetére
Nekem a r2ex venti nélkül se megy 50 fok fölé
-
válasz
envagyok #45863 üzenetére
Ha állja az új platform alapját vagy nem tudnám felhasználni semmire, akkor eladom mindenképp.
Egyébiránt a legjobb lapom eddig a Rampage III Extreme volt. Mindent tudott amit egy alaplap csak tudhat ezen a platformon belül. Egyetlen hátránya az volt, hogy az északi híd hűtője a kis berregő venti nélkül nem volt képes kordában tartani a chip hőfokát és anno a 2 videókártyás korszakomban elég volt szegénynek az a sok hő.
Ez a Foxconn is gyönyörű és a gyártó miatt nagyra is tartom, de ha jó áron eladható, akkor inkább legyen használva más által, mint nálam porosodjon a dobozában.
Ezért kérdés az Ebay, hogy mennyire lehet gondolkodni abban.
-
envagyok
veterán
válasz
ricshard444 #45862 üzenetére
Nem lenne szívem eladni azt a kincset.
A DFI lanparty, az ASUS R2EX és az EVGA X58 közül,
Amik vannak, nem adnám el egyiket sem. -
Kedvet kaptam szétnézni Ebayen a lapok irányába. Mennyire reális az ott kapott átlagos árkép?
A Foxconn Bloodrage lapom 63-65-ért megy, szóval ha felraknám 45-ért dobozával, minden tartozékával, akkor sanszosan el is kelne?
-
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Cingi1979 #45857 üzenetére
Tyűű, na ez már valami.
Volt ilyem lapom, a sok X58 közül ez volt amit a legjobban szerettem.
Rettenet stabil, ram kezelés hibátlan, tuningot is szerette, plusz van rajta egy NF200-as chip, úgyhogy a Quad-SLI vagy CFX rendszerek is 4x16PCI-E sávon mentek, nem úgy mint a többibe, ahol 16-8-8 meg hasonló kipsztások voltak (kivéve még az EVGA X58 Classified 4-Way SLI, azon is volt NF200-as chip)
Ennyiert ajándék -
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Cingi1979 #45843 üzenetére
a jó kis Rampage Extreme
most kacsingatok egy Rampage 3 Black Edition ritkasággal, dobozzal, minden kacatjával, lehet az lesz a kövi projekt. bár nálam az X58 nem annyira nagy szám, valamiért a régi LGA775-s lapok az igazi kedvencek, de talán egy ilyen dobozos példányt megéri beszerezni, ha más nem csak a móka kedvéért
-
mpierre
veterán
válasz
Cingi1979 #45843 üzenetére
A családban csak egy Abit ix48 gt3 vagyon, de hát ez már csak ilyen. Eleinte úgy gondoltam, hogy majd jól begyűjtöm az x-es deszkákat... Aztán mégse. Az Abit a mai napig dolgozik, csak ne legyen áramszünet, mert szívás utána talpra állítani...
-
Alpi.
addikt
válasz
Cingi1979 #45840 üzenetére
R3E valóban csodálatos lap. A 775 Rog csúcs a Rampage Extreme, de igazán a 775-ös csúcsnak is mondhatjuk, nem ferdítünk sokat. Az Ud3p(R) sorozat 4 magon utánozhatatlan tuning képességekkel bír, más típusokkal sem kell szégyenkeznie, de úgy azért már bőven van kihívója.
-
Cingi1979
tag
válasz
Laraxior #45838 üzenetére
Az R3E pompás lap. Csak jókat tudok mondani róla. A Maximus Formula 2 számomra ismeretlen viszont úgy gondoltam hogy a 775-ös ROG lapok csúcsa. Egy próbát meg ér!
P45-UD3P nekem is van egy viszont az olvastam a beszélgetéseitekből, hogy a legjobban tuningolható P45-ös lap. Ezért nem válok meg tőle.Gondolkodom, hogy elpasszolom az Ebay az UD7 lapot és megtartom a R3E lapot.
-
Laraxior
titán
válasz
Cingi1979 #45834 üzenetére
A R3E lapot kipróbálnám, viszont a Maximus 2 Formula nem igazán élhető alaplap tuning szempontjából. Legalábbis elég sok helyen nem boldogultak vele, én sem igazán.
De hálistennek, nekem már kifelé mennek a 775-ös RoG lapjaim. (P45-UD3P azért megmarad, ha vagánykodásra adnám a fejem)
Na, meg ugye nekem is van egy X58-UD7 alaplapom, jelenleg éppen porosodik, mert kiszedtem alóla a gépet, de talonba jó lesz bármikor -
-
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #45825 üzenetére
Ki nem bírtad volna hagyni.
Jól van, én se bírtam kihagyni egy jó kis P35-ös lapot, egy Asus P5K3 Deluxe WiFi-ap-t.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
Pepe78 #45818 üzenetére
Nem sok az a fesz 4 GHz-hez. A többit viszont ne hagyd auto-n, mert lehet, hogy túlfeszeli. Manuálisan állítsd be a normál értéket. Ha úgy is stabil, akkor jó vagy, ha nem, akkor lehet gondolkodni, hogy mit kell emelni egy kicsivel. Szerintem.
(#45823) Laraxior: Kicsit sokallom. A proci nem sokat ér és a memória sem egy nagy eresztés (CL 11? Ne már!).
-
Laraxior
titán
-
-Ben-
veterán
Figyelem! Elképzelhető, hogy jókora hülyeséget kérdezek most....
Tápot cserélek és a régin 4+4 pin CPU csatlakozó van, az újon 4+8 pin. Ebben az esetben tökéletesen megfelel, ha a 8 pin -t csatlakoztatom? Eddig csak 4+4 -es tápjaim voltak, nekem kissé új ez a 4+8.
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Megjött az X5675.
Bios frissítés után megy szépen az Asus P6T SE lapban.4 ghz vagyis 25 x 160 amit sikerült belőni.
A fesz 1,248v.A többi dolog kb auto-n van.
Sok ez a fesz? Van aki esetleg kézen tudna fogni a Bios bellításokon belül?
-
Remus389
veterán
Néha kér egy kis TLC-t az öreg gép.
Ugyanez előfordulhat a RAM slotokkal, neadjisten akár videókártyával is.
HSM-nek pedig jár a túró rudi, mert ő juttatta eszembe ezt az egyszerű megoldást, ilyenkor az ember egyből akar venni egy másikat, vagy szerelőhöz elvinni, vagy windóz reinstall, ja, pedig tudtam.
-
winhate
őstag
Pont ez az. Fény tükröződés, árnyék stb minden ami kajál teljesen kikapcs. Minden gfx beallitas levesz min.ra vagy 0 ra. 23 object azaz ai a területen fps max 22-30 között. Cpu unatkozik 10-20% hasznalat.
Felbontast hiaba allitgatom nem oszt nem szoroz.
Ezert mondtam hogy xarul programoznak.Assetto Corsa nal Project Cars nal ilyen jellegu lassulasra nem emlexek.
-
Vesa
veterán
válasz
winhate #45814 üzenetére
Ma is tudnak programozni, de mások az elvárások. Ráadásul számos olyan feature van grafikai engine terén, ami zabálja az erőforrást, cserébe a látványon akkora egetverő varázslatot nem okoz már. De implementálni kell, mert anélkül már nem játék a játék...Illetve nyilván van ebben egy kis szándékosság is, serkentedő a HW piaci eladásokat...
-
winhate
őstag
válasz
Remus389 #45780 üzenetére
Mondjuk egy 9900k osszevetni azert durva foleg az ara.185k es raadasul nyolc mag!
Game. Next car game t (Wreckfest) nagyon vartam. Megjelent proba test hat pofaraeses. Ugy nez ki hogy keves a gpu hozza. 7870 2gb keves! Szanalom! Egyre szarabbak es gyengebbek a game engine ek.
Regen meg tudtak programozni.
Na meg ezert a gamaert se vagyok hajlando akar 30k-t adni egy szaros gpu ert.Marad a slideshow. Vagy emulator vagy ps2.
-
mpierre
veterán
válasz
jokeph #45807 üzenetére
Szorzó tolható az egekbe, amíg tudod hűteni vagy, a vrm elbírja vagy, a vrm-et tudod hűteni. Az fsb-t nem erőltetném... 1366 (1156) óta ez pár MHz-ben kimerül...
Szerk.: Pedig van:
2011 -> Itt lakik egy kolléga, aki 1650-v2 tolja tán 4 GHz-en.
2011-v3 -Y Itt meg egy, aki a 1650-v3-t alapfesz -0,0625V használja 3,8 GHz-en (all core)... -
jokeph
nagyúr
THX !
Na majd elválik, ha meglesz a lap is, hogy az E5-1620 v2 hová tartozik, max maradok a bevált "FSB"-s emelésnél.
Másik:
Van itt a PH!-n olyan fórum, ami s2011-el foglalkozik és nem döglött ?
Én semmi érdekeset nem leltem, mind csak pár HSZ-es, és többnyire egy adott hírre épít, de semmi olyasféle mint itt ez vagy Kenand s771/775-ös topikja.
-
envagyok
veterán
A W3670 is szorzózármentes?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Starlink
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Sorozatok
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest