Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#15051) Max_218


Max_218
tag

Sziasztok! tegnap jatek kozben elment a kep .de a monitor bekapcsolva maradt . azota szetszedtem , rakotottem alaplapira is majd ujra vga.ra de kep csak nagy ritkan van . vanhogy alaplapival sem ma pl a rendszer szépen mukodott de amint elkezdtem jatszani, 1ora jatek utan elszallt a kep megint . szerintetek milehet a baja ? vga nem hiszem hogy tulmelegszik . a monitor egy acer v173 kb 4_5 éves

(#15052) Max_218 válasza Max_218 (#15051) üzenetére


Max_218
tag

Na közben ,sikerült mértnem játék közben 58fok volt a kártya ,amikor elszállt a kép .
Elöbb már netezés közben is elment a kép ,de most ki-be húzva jóis lett , lehet a kábel rossz? szerintem ez nagyon csak a monitor gondja lesz,

(#15053) pibácsi


pibácsi
senior tag

Helló Mindenkinek!
Van egy gondom, amiben a segítségeteket kérném. Samsung Syncmaster 793MB 17"-os monitort használok. Eddig jól megvoltam vele elégedve, de az utóbbi időben jelentkezett egy hiba, ami rabszódikus, de mostmár egyre gyakoribb. Elindulnak barna csíkozódások a betűktől, képek egyes részeitől hol vékonyan, hol elég vastagon. Ezek balról jobbra tartanak. Van amikor csak pár centire a jobb széltől, de van amikor egészen a baloldalról indúlnak és ahogy a videó, vagy szöveg változik, úgy változnak a csíkok is, mennek vele együtt. Van, hogy az egész képernyőt befedi, ami alatt enyhén látszik az amin éppen dolgoztam. Amíg el nem múlik, addig nem lehet dolgozni. Ez pár másodperctől akár fél percig is eltarthat. Mit lehet ilyenkor csinálni? Javítható ez a jelenség? Még nem szedtem széjjel, hogy mit látok benne esetleges elváltozást.
Várnám segítő hozzászólásotokat.

Üdv. Pibácsi

[ Szerkesztve ]

(#15054) MrChris


MrChris
nagyúr

Egy Eizo s2433 monitort meg lehet hajtani 50/75 Hz-en 60 helyett?

(#15055) Csak.TnT


Csak.TnT
tag

Sziasztok. Lenne egy kis problémám. Van egy Hanseatic hanseatic lc-32-260t tv-m, ez van összekötve a gépel vga kábellel. Az a gond hogy be van lasulva az egész gép, vis nem a gép hanem a tv :D Olyan ugrálózva megy az egér ha lerakok tálcára valamit lassaban vagy az is ugrálva megy le. Csak ezzel a tv-vel, más monitorral semmi gond. Általános nem pnp képernyőnek látja. Nem is ismeri a gép hogy hanseatic semmi :( Mit tudnék csinálni? Köszi előre is :R

"Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."

(#15056) tjej


tjej
csendes tag

sziasztok!

a segitsegeteket szeretnem kerni a kovetkezo problemaval kapcsolatban:

koltozes utan egy osregi crt monitort vettem ujra hasznalatba, es azt vettem eszre, hogy a kep gyakran elmegy par masodpercre, hangos kattanast kovetoen, majd visszajon, es minden rendben. kb 1 honap mulva a monitor vegleg feladta, nem lehet tobbe bekapcsolni.

varhato volt, gondoltam, es vettem egy hasznalt acer al1916w lcd monitort. par napig minden rendben volt, most azonban hasonlo problemat tapasztalok. nehanyszor kikapcsolt a monitor, ekkor par percet varnom kellett, mire ujra be tudtam kapcsolni, most mar 5-6 masodpercig kapcsol csak be.
kiprobaltam masik geppel is, csereltem tapkabelt, ugyanez.

a gep:

Fujitsu Siemens E5625 EPA

DT7 - D2724
AMD X2 LE-1210, magonklént 1800 Mhz
RAM: 3 GB DDR2 (4 RAM slot, max 8 Gb)
HDD: 1 TB SATA2
Chipset: NVidia MCP78PV
VGA: GeForce 8200 , max 256 Mb
Audio: Realtek ALC262 HD
LAN: Gigabit Ethernet controller (100 / 1000 Mb)

Egyéb alaplapi csatlakozók:
- USB 8 db, ebből 2 előlapi
- sata 4 db (ebből 2 db e-sata)
- PCI-E 1 db 16x és 1 db 1x (low profile)
- PCI 2 db

a tapra az alabbi karakterek vannak irva sorrendben, egyebek mellett:
FUJITSU SIMENS
S 26113 - E511 - V50
DPS-300AB-17 A
300W

mi lehet a gond?
segitsegeteket elore is koszonom
udv
t

(#15057) Mikisys válasza tjej (#15056) üzenetére


Mikisys
őstag

Költözés előtt mit használtál?
-
A CRT-monitornak valószínűleg tápegység, illetve a szekunder-oldali tápegység-részben lehet hiba.
Az LCD monitor valószínűleg szintén tápegység hibás lehet és/vagy az inverter-fokozatában lehet hibás-beteg alkatrész.
Tulajdonképpen mindkettő javítható, csak az a kérdés mennyiért és annyiért megéri-e?

Üdv!

(#15058) Charliefilpo


Charliefilpo
újonc

Sziasztok! Nemrég vettem egy laptopot amin win 8.1 fut. Összekötöttem egy Samsung monitorral a köv. szerint: laptopba hdmi vga konverter, a konverter monitor között meg vga kábel (monitoron nincs csak egy vga csati, laptopon meg csak egy hdmi). Pár napig gond nélkül működött, most viszont ki-be kapcsolgatja a rácsatlakoztatott monitort. Találkozott esetleg valaki hasonló problémával? (Kábel problémára nem feltétlen gondolok mert 2-3 napig gond nélkül ment)

(#15059) tjej válasza Mikisys (#15057) üzenetére


tjej
csendes tag

koszonom a valaszt

a koltozes elott is egy osregi crt-t hasznaltam.

ma viszem vissza az lcd-t, es kicsereltetem egy hasonlo kategoriasra.
a javittatas nem tema, a crt kiszolgalta az idejet, az lcd meg garis.

az aggaszt inkabb, hogy a hiba forrasa nem lehet-e a vga kartya (ezt cserelni tervezem, szoval kisebbik gond, meg kevesbe valoszinu), vagy pedig - ami a rosszabb eset - a pc tapegysege?

(#15060) Mikisys válasza tjej (#15059) üzenetére


Mikisys
őstag

Nem.

Üdv!

(#15061) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Sziasztok!

Egy érdekes jelenséget vettem észre a monitornál, igazából hallom ezt már régóta de eddig azt hittem kintről jön a hang.
Olyan mint amikor üvegen keresztül távolról azt hallod, hogy csöpög a víz, mondjuk egy dobozra. Ez a pattogás folyamatosan ismétlődik.

Tegyél rá hangot rendesen mert csak úgy hallható.

Jelenség

Sajnos mikrofonnal elég nehéz jól felvenni, de egyébként csöndes szobában tisztán hallható.

Ha kikapcsolom vagy elmegy sleepbe a monitor akkor a hang megszűnik.

Kíváncsian várom a véleményeket, én ilyet még nem láttam...

[ Szerkesztve ]

(#15062) Max_218 válasza Mikisys (#15057) üzenetére


Max_218
tag

koszonom . fizuig sajna mar nemtudok venni masikat de ezeket neztem ki.Kinezetre bejonnek, es ha lehet samsungot akarok ,arban max 60k
24c300ewz vagy 24d391hl esetleg mas alternativa vagy valami ellenérvek ezek egyben tv.k is azert lennenek jok ezek. jatekra ,filmre es agybol tv-zesre hasznalnam foleg.

[ Szerkesztve ]

(#15063) bandee0817


bandee0817
tag

üdv. hardveres kérdésem lenne, érdekelne a hozzáértők véleménye!
ma észrevettem alaptop kijelzőn (matt) egy apró hibát amire először azt hittem hogy valami szösz ragadt rá, majd észrevettem hogy az nem szösz, nem is ragadt rá semmi, mivel próbálkoztam óvatosan "leszedni" róla, nedves fültisztítóval, szemüvegtörlővel. úgy tűnik hogy ez a matt rétegnek a sérülése lenne. nem nagy, egy 2-3 pixelnyi nagyságú lehet, de a kijelző közepe fele van és eléggé zavaró, pláne hogy maga a laptop is alig pár hónapos. mindig óvom, nem csapkodom, szóval nem lehet általam okozott sérülés. ezt hogy lehetne orvosolni vagy javítani? vagy mit lehet tenni vele?

(#15064) fero02 válasza bandee0817 (#15063) üzenetére


fero02
veterán

Sehogy. Ha fizikai a sérülés (márpedig az), nem lehet csak kijelző cserével orvosolni a problémát.

(#15065) Csak.TnT


Csak.TnT
tag

Sziasztok. Lenne egy kis problémám. Van egy Hanseatic hanseatic lc-32-260t tv-m, ez van összekötve a gépel vga kábellel. Az a gond hogy be van lasulva az egész gép, vis nem a gép hanem a tv :D Olyan ugrálózva megy az egér ha lerakok tálcára valamit lassaban vagy az is ugrálva megy le. Csak ezzel a tv-vel, más monitorral semmi gond. Általános nem pnp képernyőnek látja. Nem is ismeri a gép hogy hanseatic semmi :( Mit tudnék csinálni? Köszi előre is :R

"Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."

(#15066) Monolith


Monolith
tag

Sziasztok!

Van egy érdekes problémám: adott egy zsír új gép. Egyelőre mindegy milyen. Ha DP-n kötöm rá, akár igp akár diszkrét vga-val, az U2312HM monitorom nem bootol be, konkrétan CPU hibát jelez, a BIOS-ig sem jut el. Ha DVI porton keresztül akkor hibátlanul elindul. Megpróbáltam egy másik PC-vel is az se bootolt. Megpróbáltam egy zsír új kábellel ugyanezeket akkor is ugyanezek az eredmények fogadtak.
A kérdés tehát az volna, hogy ez valami fekete mágia vagy, elképzelhető, hogy a monitor rossz? Eddig még sosem használtam a DP-t. Kábelből márkásat, delock, vettem.
A gépen különben minden legfrissebb (driver, bios)

Ha valaki legalább egy megfelőbb topikba tud irányítani már azt is megköszönném. :R

(#15067) norbi2010


norbi2010
őstag

Helló!

Van egy Samsung Syncmaster T220HD monitor amire sikerült vizet borítania öcsémnek. A képernyő elejére ment a víz, amit utána azonnal letöröltem, most száraz, ezek után csak várjak vagy mit kellene még tennem?

Köszi.

(#15068) Mikisys válasza bandee0817 (#15063) üzenetére


Mikisys
őstag

Van a billentyűzetben miniatűr Joystick-szerű pöcök, amit lehet birizgálni?
Ha igen, akkor annak a búbja beleérhet a kijelzőbe lecsukott állapotban és a rajta lévő kosz, zsír, egyéb szennyeződés rákerülhet a kijelzőre. Nehéz letisztítani.

Üdv!

(#15069) Mikisys válasza norbi2010 (#15067) üzenetére


Mikisys
őstag

Most már bekapcsolhatod. :)

Üdv!

(#15070) bandee0817 válasza Mikisys (#15068) üzenetére


bandee0817
tag

hello. nincs semmi ilyen ami "rányomná" a koszt, de nem is kosz hanem olyan mint egy felpuklisodás lenne valami hatására

(#15071) Mikisys válasza Max_218 (#15062) üzenetére


Mikisys
őstag

Samu 2470-es TV-monitorunk van, TV-nek nem igazán tetszik, viszont monitorként jó a képe, megfelelően beállítva. A KábelTV sem tökéletes, ezért nem is használjuk TV-nek, csak amolyan vésztartalék, ha a nagy TV elromolna.
Válassz olyant, amin van megfelelő csatlakozó, a jövőbeni bővítéseidhez.( HDMI, VGA, DVI, stb.)

Üdv!

(#15072) Csak.TnT


Csak.TnT
tag

Az én írásomra senki nem reagál :D na mind1. másképp.... hanseatic lcd tv-hez hol tudok drivert- találni tud valaki segíteni?? :R :R

"Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."

(#15073) Tatejka84


Tatejka84
tag

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni. Lenne egy Asus lcd monitor, olyan hibával, hogyha bekapcsolom 1-2 másodpercig van kép majd elsötétül, ha kikapcsolom majd újra be akkor megint van 1-2 másodpercig, ha felbontást váltok akkor megint van 1-2 másodpercig.

Ez mennyire komoly hiba? Mennyibe kerül kb a javítása?

Köszönöm a segítséget.

(#15074) AAPL


AAPL
újonc

Heló!

Tudja valaki, hogy ez mitől van? MPC-HC 64bit 1080p WeBDL sorozat ment rajta.

Monitor: Asus 23-as VS239V.

Csak a telefonnal sikerült lekapnom.Printscreen-el nem sikerült

Köszönöm
[link]

[ Szerkesztve ]

(#15075) Mikisys válasza Tatejka84 (#15073) üzenetére


Mikisys
őstag

Tápegység, vagy/és inverter részben lehet hiba elsősorban.
Javíttatása kb.3.000-10.000.-Ft ig terjedhet, szerviztől, szakembertől, alkatrészektől függően.

Üdv!

(#15076) Mikisys válasza Csak.TnT (#15072) üzenetére


Mikisys
őstag

LCD-TV-hez nincs driver, legalábbis nem tudok róla. (?)
Talán a számítógépen kellene a felbontást és az ismétlődési frekvenciát más, esetleg kisebb, vagy éppen nagyobb értékre állítani.
A TV leírásában is benne kell lennie a képformátumnak, felbontásnak és annak megfelelővel kellene próbálkozni.

Üdv!

(#15077) Csak.TnT válasza Mikisys (#15076) üzenetére


Csak.TnT
tag

De sehogy sem akar jó lenni, akár milyen felbontáson, hzen próbálom :/ azért köszi..Am Catalyst azt írja rá unknow crt monitor :DDD

"Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."

(#15078) El Kebir válasza Csak.TnT (#15077) üzenetére


El Kebir
őstag

telepítsd újra a vga drivert, talán segít... de az is lehet, hogy a kábel/átalakító vagy a tv hibája ("ócsó") miatt nincs kommunikáció a vga kártya és a monitor között. (és ezért nem pnp megjelenítőnek látod az eszközkezelőben)

dvi-i -> vga átalakítóval használod? (az is lehet hibaforrás rossz, meg a kábel is, esetleg csak meg kellene mozgatni a csatlakozását, mert lehet nincs rendesen a helyén)

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#15079) Max_218 válasza Mikisys (#15071) üzenetére


Max_218
tag

koszi,kozben nezelodtem meg es ezt talaltam . ez ips.es http://ipon.hu/webshop/product/lg_24mt55d_pz/608162

(#15080) Csak.TnT válasza El Kebir (#15078) üzenetére


Csak.TnT
tag

Szia. Már felraktam az új drivert. Am sima vga kábelal használom. :/ Meg próbálom megmozgatni de nem hiszem hogy segít. :R

"Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."

(#15081) Tatejka84 válasza Mikisys (#15075) üzenetére


Tatejka84
tag

Köszönöm a segítséget.

(#15082) Himm válasza bandee0817 (#15063) üzenetére


Himm
csendes tag

nem sok esely esetleg karcjavitoval probald meg

[ Szerkesztve ]

Először gondolkozz logikusan, nézz magadra, utána cselekedj vagy szólj/kritizálj!

(#15083) Himm válasza bandee0817 (#15063) üzenetére


Himm
csendes tag

egyebkent talalkoztam olyan problemaval is h a hatterben levo fenyszabalyzo folia es a kijelzo koze bekerult valami ami zavarta a hattervilagast, ezt ugy lehet megoldani h a kepernyot egy nagyon tiszta helyen lapjaira szedni szet es kipucolni a bekerult szennyezest de csak hozzaertonek ajanlott ez :)

Először gondolkozz logikusan, nézz magadra, utána cselekedj vagy szólj/kritizálj!

(#15084) KurtCobain


KurtCobain
őstag

Sziasztok!
Adott egy BenQ G900WA monitor.
Ma bekapcsoltam volna, de semmi. Táp kuka, inverter tápok is. Panelt találtam hozzá, még elfogadható áron.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen hibánál vajon a képernyő és/vagy a fénycsövek is meghalhattak-e?

Mmm'kay?

(#15085) atomanti19


atomanti19
aktív tag

Sziasztok!

Van egy új, LG24MP55HQ monitorom. A háttérvilágítása úgy csinál, mint a kamera mikor nem talál fókuszt. Amint változik a kép pl film vagy böngészőben lap váltáskor. Játék közben nem vettem észre. Akkor nagyon feltűnő ha sok a fehér a képen pl fehér háteres jelenetek abszolút nézhetetlenek. Hiba? vagy 40k ért ennyit tud egy 24 es IPS?

Üdv!

Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!

(#15086) El Kebir válasza atomanti19 (#15085) üzenetére


El Kebir
őstag

kapcsold ki a dinamikus kontrasztot... a használati utasítást olvasd el.

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#15087) atomanti19 válasza El Kebir (#15086) üzenetére


atomanti19
aktív tag

Nem találok ilyen lehetőséget.

Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!

(#15088) FabioHD


FabioHD
csendes tag

Üdv Urak! :)

A problémám a következő:
Adott egy DELL 4:3-as LCD monitor (1280x1024) és egy Fujitsu 16:9-es LCD monitor (1600x900).
Ezt a két monitort jó pár hónapon át gond nélkül használtam, egy 5670-es kártyával.
A Fujitsu egy display port - VGA átalakítóval üzemelt, a DELL pedig DVI- VGA átalakítóval.
DE aztán jött egy driver frissítés és azóta a DELL monitor villog, fekete csíkok beugrálnak stb. :W

A válaszokat előre is köszönöm ! :R

(#15089) El Kebir válasza FabioHD (#15088) üzenetére


El Kebir
őstag

tedd vissza a régi drivert... minek drivert frissíteni, ha minden jól működik... (mindig benne van a "pakliban", hogy egy driver frissítés nem várt hibát okoz)

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#15090) FabioHD válasza El Kebir (#15089) üzenetére


FabioHD
csendes tag

Rendben, megpróbálom! :R

(#15091) bandee0817 válasza Himm (#15082) üzenetére


bandee0817
tag

matt laptop kijelzőre mit javasolnál?

(#15092) bandee0817 válasza Himm (#15083) üzenetére


bandee0817
tag

és erre van esély úgy hogy egy éjszaka lehajtva bekapcsolva hagytam a gépet (letöltés céljából)? mert reggel észrevettem mint ha kitágult volna a laptop kerete. reggel bekapcsoltam és ahogy felnyitom, van a káva és alul az asus logónál megvolt "nyúlva", azaz így ki tudtam kicsit feszíteni ujjal a műanyag keretet, mint ha az megtágult volna melegtől vagy valamitől. viszont nem került sehova semmi, csak kb a közepén van az a bizonyos kidudorodó "sérülés" vagy valami amit még most se tudtam igazából beazonosítani. de ha közé került volna valami akkor úgy vélem több is került volna bele kosz, viszont sehol nincs csak a közepén egy

(#15093) csadi0011


csadi0011
őstag

Sziasztok!

LG 24MP55 monitorom van. Pár hónapos. Ma megjelent rajta a jobb - mondjuk így - kb hetedében egy függőleges fekete csík (mint a pappírokon a perforáció). Ki-be kapcsolásra, hdmi-vga váltásra nem változott.
Van rá valami homemade megoldás vagy mehet a gariztatás?
Kép:

(#15094) fero02 válasza csadi0011 (#15093) üzenetére


fero02
veterán

Garancia.

(#15095) csadi0011 válasza fero02 (#15094) üzenetére


csadi0011
őstag

Köszi :)

(#15096) pot63


pot63
csendes tag

Sziasztok!

Gépvásárlás előtt vagyok, és van két régi 19''-os Philips TFT monitorom D-SUB csatlakozóval, amit szeretnék még használni. Az alaplap Gigabyte GA-B85M-H3D lenne, a processzor i7-4790, a videókártya pedig Nvidia GTX 750.

Az lenne a kérdésem, hogy rá tudom-e kötni a két D-SUB monitort úgy, hogy egyik menne a GTX 750 DVI-I portjába egy átalakítóval, a másik pedig az alaplap D-SUB portjába, az integrált videókártyához?

Vagy esetleg tudtok jobb megoldást? (Tudom, vegyek rendes monitort...) Nem találtam olyan videókártyát, ami tudna két analóg monitort vinni. (A régi 8600 GT-m bezzeg tudja két DVI-I-vel.)

Illetve még egy részben elméleti, részben gyakorlati kérdés: ha mondjuk megy is a fenti megoldás (egy monitor IGP-n, a másik a dedikált videókártyán), akkor lesz bármi különbség a kettő között? Tehát pl. ha elindítok egy játékot, az másképp megy majd az egyik monitoron, mint a másikon? Vagy ha az asztalon áthúzok egy ablakot egyikről a másik monitorra, a videókártyák "átadják" egymásnak? Fura kérdés, és nehezen tudom elképzelni, hogy így lenne, de érdekelne, hogy ez hogy néz ki a gyakorlatban. :U

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#15097) sirdenis


sirdenis
tag

Sziasztok! Van egy vga bemenetes monitorom, ami zajos képet ad. Valószínű , hogy a földeletlen konnektor a hiba forrása (meg vmi földhurokról olvastam), de ez van. Azon kívül , hogy le kéne cserélni a konnektort vagy hdmi-s monitort kéne használnom, mit tudnátok javasolni? Nincs véletlen valami zajszűrő ami a hibát orvosolná?

(#15098) Sz.Miki válasza Sz.Miki (#15061) üzenetére


Sz.Miki
őstag

Erre valaki?

Azért tök jó, hogy írtam a Display szerviznek, és 4 nap után sem válaszolnak, ilyen egy jó garanciális szerviz, ha egy levélre nem válaszolnak akkor mit várjon az ember ha beviszi a készüléket?....

(#15099) Mikisys válasza sirdenis (#15097) üzenetére


Mikisys
őstag

Más hiba van ott, nem a konnektor. De ha az hibás, akkor előbb azt kell megjavíttatni!
Bár a számítógépnek és a monitorok többségének védőföldeléssel ellátott konnektorba kellene csatlakoznia, a működésüket nem befolyásolhatja.
Nálunk nincs földeléses konnektor a szobákban, mégis minden kiválóan működik.

Üdv!

(#15100) Mikisys válasza Sz.Miki (#15098) üzenetére


Mikisys
őstag

Meghallgattam, nem tűnik hibának.
Ha egyébként a kép jó és a működés stabil, akkor nem kell idegeskedni miatta.
Minden elektronikai készüléknek van egy sajátos működés közbeni hangja.
Ez persze, lehet zavaró, akkor irány a szerviz.
Lehet külső oka is ennek a hangnak, kábelek mozgása, a készülék mocorgása, stb.
Egyáltalán milyen monitor ez?

Üdv!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.