Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Talala
senior tag
válasz baloghgabor #22798 üzenetére
Erről lenne szó. Mivel helyileg elég kicsi a választék, ezért én mindent zooplusról szerzek be.
-
Talala
senior tag
válasz baloghgabor #22796 üzenetére
Szárazból szerencsére nem válogatós, de azért kicsiben próbálok újat természetesen. Pasztát ő is kap, malátásat. Ezt viszont van mikor falja, van mikor rá se hederít ... többfélét is próbáltam. Nedvesből viszont nem is merek már kísérletezni, mert 10-bő 8-at tuti elás mintha 💩 lenne . Ami nasibol a favorit nálunk az a szárított csirke szív.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Talala #22795 üzenetére
Gyönyörű, hatalmas 'dög' 😽
SMILLA elvileg jó, nem is drága, de sokszor nem eszik meg a válogatós Cicák, először kisebb mennyiséget vegyél. (majd ha eszi, és rendeltél nagyobbat, akkor fogja otthagyni. Macskák . . . ).
Én pasztát adok Nekik, mindenfélét, rendszeresen, maláta, nyugtató, kőképződes ellen, ezek Nekik úgyis csemege. 😸
bégé
-
Talala
senior tag
válasz baloghgabor #22794 üzenetére
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Talala #22791 üzenetére
Majdnem minden normális táp adható ivartalan Cicáknak IS. Összetétele alapján rendesen vannak benne az összetevők, akkor jó lesz Neki is. Persze majd Ő eldönti, hogy mit fog megenni majd. 😸 De van paszta is, amit lehet néha adni, ha esetleg hajlamos lenne a húgykőképződésre (ivartalanítás után sajnos előfordulhat). 😽
bégé
-
Upo
addikt
válasz Talala #22791 üzenetére
Én rendeltem már ilyent. [link]
Tényleg nagyobb, de a normál méretű cicánknak nem okozott gondot.Az IAMS száraz is kicsit szabálytalanabb alakú. Véletlen van egy ma reggeli fotó , nem tudom mennyire látszik.
És volt már ilyen háromágú száraz is, de az már totál nem jut eszembe hogy mi volt.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Frissen ivartalanított MC-nak keresek nagyobb szemű vagy speciális alakú száraz tápot, mivel az apróbb szeműt csak nyeli mint kacsa... . Eddig Josera Marinesse / Nature Cat-et kapott. Tud valaki a kívánt paraméterekkel tápot javasolni? Jómagam csak a Concept for Life sterilised-et találtam ami nagyobb méretű. -
btraven
őstag
Adjatok citromot a cicának! Ne kapjon skorbutot!
[link] -
baloghgabor
aktív tag
Mennyi gyönyörű Cica! És mind a másé . . . 🤭😼
bégé
-
Astroboy
őstag
válasz Szemi & Emi #22781 üzenetére
-
Gaben92
őstag
válasz Szemi & Emi #22781 üzenetére
Hagyd csak bekapcsolva nekik és a vízszintet figyeld. Én is alig látom a mi cicceinket inni, aztán valahogy mégis naponta kell töltenem fél litert.
Komolyra fordítva a szót, hagyd neki bekapcsolva 24/7 és máshol ne legyen neki kirakva víz aztán nézz rá a vízszintre 1-2 nap múlva. A mi macskáink este járnak rá leginkább, nappal tényleg ha egyszer-kétszer látom őket inni de éjszaka megy a fogyasztás rendesen.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Szemi & Emi
újonc
válasz Gaben92 #22673 üzenetére
3 napja tart a szökőkút teszt. A kicsomagolás jobban érdekelte, végig asszisztált mit hova rakjak. Aztán meglepődött hogy ebbe víz kerül meg csobog is. Ó, a gazdi megint vett nekem valami szórakoztató cuccot Kb. 5 percig tartott az újdonság varázsa... most már csak akkor van bekapcsolva, ha épp a nappaliban punnyad (oda raktam a füve mellé). Nem úgy néz ki, hogy ebből ivás lesz, de persze nem adom fel.
Egyébként meglepően csendes a szerkezet. Még a virágos "csobogós" résszel is, de úgy vettem észre, hogy anélkül jobban tetszik őfelségének, szóval most csak csendesen bugyog középről az, amit inni kéne nem nézni.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz szetib #22768 üzenetére
Csak Royal Canin brittish shorthair száraz tápot adj neki. Meg néha napján egy kis kinyomós májkrém pasztát. Ezt fogja enni. Mást nem igazán.
Legalábbis a miénk így csinálja. A nyers csirke csúszik még, de semmi mást nem eszik meg.
Ez ilyen. Válogatós dögök ezek
Mondjuk a miénk nem vékony
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
-
baloghgabor
aktív tag
Esélyes, hogy jó lesz minden közöttük. Most anyacica változik, de nyugodtabb lesz, és a kicsi is lassul majd, és ha jól megy, közelít a kettő egymáshoz majd. Nem ritka, hogy később lesznek anyai ösztönei majd, de a kicsi is újra kicsinek képzeli magát. Ez is természetes náluk. 😽 Kicsi dagaszthat, szophat később is (persze eredmény nélkül), de anya cica is nyalogathatja a kölyköt. Érdekes helyzet, de hagyni kell. 😼
bégé
-
G@ben
addikt
válasz baloghgabor #22773 üzenetére
Nem várom, hogy a kölykeként kezelje, de ha úgy meglesznek, mint a másik befogadott macskával, hogy együtt esznek, együtt alszanak, akkor egy szavam nem lesz rá.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
-
G@ben
addikt
válasz baloghgabor #22771 üzenetére
Ezt tudom, de az, hogy az egyik percben hívja magához, nyalogatja, a következő pillanatban meg már támadja, nekem kicsit furcsa. Mivel az egyik kölyköt megtartanánk, remélem nem fogja bántani!
-
G@ben
addikt
Az ivartalanított macskát a garázsban tartjuk a varratszedésig, de néha beengedjük hozzá a kölykeit. Ilyenkor hívja őket, dorombol, nyalogatja, aztán pár perc múlva ráharap a nyakára, hátsójára, illetve pofozza és ez a kicsinek nem tetszik, menekül előle. Ezt miért csinálja a nagy?
-
baloghgabor
aktív tag
válasz szetib #22768 üzenetére
Azért, mert macska. Némelyik ilyen. Inkább éhen hal, de nem eszik meg olyat, ami nem tetszik Neki. Nekem van egy orosz kéM (félig az csak 😸), Aki a konzerv nyitási hangja alapján már eldönti hogy azt ugyan meg nem eszi. Elforditja a fejét, és néz ki az ablakon, meg sem szagolja. Pedig előtte csak az volt a kedvenc. Szerencsére van még egy jónéhány a háznál, Akik szívesen megeszik. De ha egyáltalán nem eszik (volt Neki is hasnyálmirigy gyulladás, bélgyulladás, néha hajnalban hányni szokott, savas hányás), ezért rendszeresen kap DMGUARDot, ami jót tesz, immunrendszert erősít, és bizony éhes is lesz tőle és szokatlan módon nem válogat annyira. 😽
bégé
-
szetib
tag
Üdv. Valaki magyarázza el mi van a macskánkkal, mert sík ideg vagyok. Csak telnek az évek és nem történik változás. Van egy szürke cicánk, british, hím, ivartalanitott, 5 éves, benti cica, de kimehet a zárt kertbe, ahol semmilyen más állattal nem találkozik.
Természetesen gondozzuk, simogatjuk, fésüljük, szeretjük, épitettem neki mászókát, tud futkározni, nem lusta.A nedves kaja kiviszi a hajamat évek óta. Valaki magyarázza el, hogy mi a gond. Mindent kipróbáltam már, a legdrágább überkajákat is, de le se szarja, mint általában az összes (!) nedves kaját. Semmi nem jó neki, csak a Gourmet pulykás püré, de van hogy azt is kaparom ki a kukába mert berohadt. Tud rágni, mivel a nyers csirke vagy a pulykahús lemegy neki. Ha más nem-püré kaját kap, max lenyalja a szószt és a többi ott rohad meg a tálban. Minden nap lököm ki a kaját a kukába és szétcsesz az ideg, hogy nem tudom miért nem eszik. Simán hizhatna, mert nem egy dagadt macska, pedig a fajtája miatt eleve súlyosabbnak kellene lennie. Orvos látta milliószor. Megmutattam a kaját is, és ez is csak idegesít, hogy az orvos sem böfög rá semmit. Ez van és kész. Egyszer volt beteg, hasnyálmirigy gyulladás, de enyhe volt. Most már viszont elegem van az ilyen fokú pazarlásból. Ennyi év alatt rengeteg pénzt kaparok ki a kukába, más macska pedig befalná biztos.
Hálás lennék bármilyen tanácsért. Köszönöm.
-
nagyúr
válasz baloghgabor #22763 üzenetére
Köszönöm
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Tsebacsi #22762 üzenetére
Érdekes a macskák nevelése. Nem igazán válik be sem a vizes spriccelés, sem más mozdulat. Annyi esze van Nekik, hogy összekötik azzal, hogy valami rossz dolgot csináltam, tehát ha a gazdi itt van, akkor ezt nem szabad. Ha meg nem látja, akkor bármit IS szabad és kell is csinálni! 😸 Érdemes valami hangot kiadni, tapsolni, vagy csettinteni, papír gombóccal megdobni, amitől kizökken, és nem annyira jó Neki. De ezeket is úgy, hogy nem a gazdi csinálta, hanem ha valami rosszban sántikál, akkor valami kellemetlen történik. Ha összeköti a gazdival, akkor veszett a dolog, mert csak akkor és neki akar megfelelni éppen, ha úgy tartja a kedve. Különben kamerán lehet látni, hogy máskor meg bepótolja a "lemaradást" rosszaságból. 😼
Ja és a jutalomfalat működik Náluk is! Mondjad a nevét és ha odamegy, adni kell Neki finomabb tápból egy szemet, vagy jutifalatot. Meg fogja szokni, hogy ha egy nevet hall, akkor utána jó fog történni. 😽[ Szerkesztve ]
bégé
-
nagyúr
válasz koshmar #22761 üzenetére
Kérdés: Hasonló korú a miénk is (3 hónapos pont). Ilyen korban gondolom normális még, hogy se a nevére nem hallgat, se visszahívni nem lehet (oké ritkán az anyját se ).
Plusz nem fél semmitől, a lapár-seprű is játék neki, inkább tőlem menekül amikor a kertben van, hogy ne vigyem be a házba
Hogyan tudnám nevelni, hogy pl. a konyhapultra ne ugorjon fel legalább amikor ott vagyunk Se az asztalra kaját kuncsorogni. hangos nemmel szoktam jutalmazni és levenni. Egyéb lehetőségek? A víztől se fél annyira[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Astroboy #22758 üzenetére
Hát, igen, Csoki is van, mármint Csoki kutya, aki vigyáz a macsekokra. 🐶
(külön történet, meg off is kicsit itt megint: évekig nem volt előtte, pedig mindig kutyás IS voltam, de a Huskym eltűnt és nem is akartam volna soha többé. De Csoki megharapta a postást /ez komoly/ és hát a kóbor ebek is szolgálati ellátást igényelnek ugye nálunk, kivittük a telephelyre, megfigyelésre, ahol másnapra beteg lett, babézis, dokihoz vittük, kapott szurit, majd nyilván ne egyedül legyen és gyógyuljon a boxban, hazahoztam, de ha már meg is gyógyult szerencsére, nem vittem vissza, gazdit keresni, mert nálam lett neki gyorsan. Ennek már tizenéve és hűen tűri, ha a macskák pofozzák, ha olyan kedvük van 😸).bégé
-
Ciccuka
veterán
válasz Atomgeszi #22754 üzenetére
Sok helyen a macskanáthát se tudják kezelni itt az országban.
Mivel egyszerűen nincs szakmai hozzáértésük.A legtöbb helyen csak találomra nyomnak (vitaminnak mondott) mindenfélét a gyanútlan gazdi cicájába/kutyájába
Felénk 3 állatklinika van és mindegyik leszerepelt. 5-ből 1-es.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz _ocsisajt #22747 üzenetére
Ja.. az lesz végső esetben, de sok helyen olvastam örökké könnyező cicákról, tegnap pedig szembejött velem egy hirdetés fb-n, ahol pont egy ugyanilyen szürke cicát kínált valaki örökbe, de annak nem mentették meg a szemét a macskanátha miatt.
Mondjuk a miénknek nem olyan csúnya, de láthatóan könnyezik.
A legnagyobb baj meg az, hogy egyetlen egy állatorvos van itt 30 km körzetben.
Megpróbálok futni vele még egy kört, de előtte felhívom, ha felveszi a telefont, hogy van-e értelme nála futni még egy kört, vagy vigyem inkább máshova.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Astroboy #22751 üzenetére
Köszi, próbálok megfelelni Nekik, ha már az embereknek lehetetlen manapság. 😽 Sajnos minden Cicát nem tudok megmenteni, de legalább azok akik idekerülnek, Nekik jó soruk legyen. Ha lesz még erőm, meg kitartásom, próbálok még helyet alkotni a többieknek is. Segítség úgy tűnik továbbra sincsen, szóval magamban haladok, az Ő biztatasukkal:
bégé
-
Astroboy
őstag
válasz baloghgabor #22750 üzenetére
Le a kalappal előtted
Az a méltóságos pofa... látszik, hogy tudja magáról, hogy gyönyörű.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Atomgeszi #22717 üzenetére
A picinek a szeme nem igen akar rendbe jönni.
Amióta nálunk van, 3 hete teszek a szemére az orvos által ajánlott szemcseppet. Ő 2x1 cseppet írt, 10 napig... de mivel 10 nap után sem javult, azóta is kenem neki, de csak a könnyes szemét(előtte mindkét szemét kentem 14 napig).. A használati útmutatója viszont napi 4 kenést ír 5 napig, azt is kipróbáltam, most már nem kentem, de másnap megint elkezdett könnyezni a szeme.
[Amicol oogzalf/eye ointment] írt felchlooramfenicol 20mg, vitamin A 15.000 IE van benne.
Most nem tudom, hogy mivel próbálkozzak még vele. Kenegessem el az egész tubust , lesz ami lesz?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
gergo5991
őstag
válasz radi8tor #22742 üzenetére
nem fogom boncolgatni, csak eléggé "kultursokk" volt, de igy ahogy baloghgabor leirta érthető mostmár, szóval offolom is
cserébe hozok pár instás macska videót, amiket találtam az elmult 1 hétben és top-ok
1.[link]
2. [link]
3. [link] hihetetlen mennyire kaja motiváltak
4. [link] dettó
5. [link] beugrott az emlék
6. [link] -gyere nézd meg üres a tálam!
7. [link] az étel nem játék
8. [link] na ez mindent visz
-
baloghgabor
aktív tag
válasz radi8tor #22742 üzenetére
Valóban nem is akartam ennyire boncolgatni. De csak mégis, egy utolsó, mármint a Macskával is élhető település:
Egyik utcában kiszaladt egy gyönyörű, fekete Cica, majd megálltunk, és be is ugrott hozzám. Gazdi lehet szívbajt kapott bent, mert látta, hogy megálltunk, és a macska meg a kocsiban! Mondtuk, csak ellenőrizni kellett, hogy eléggé jól van-e, megkérdeztük a Cicát, mert még eddig nem volt szerencsénk hozzá! 😸 Gazdi meg szólni se tudott, csak elmondta, hogy egy hete laknak még csak itt, de örül, hogy ide költöztek! 😽
bégé
-
radi8tor
MODERÁTOR
Plz ennek a témának a boncolgatásába ne menjetek bele itt.
⭐ Stella
-
baloghgabor
aktív tag
válasz gergo5991 #22740 üzenetére
Biztonságos kisváros csak, ennyi. Ennek ellenére, a 10 év szolgálatom alatt ami ebben a kisvárosban (6ezer lelkes település) nem történt, az az országban nem is létezik. Több százezer migráns; román vendégmunkás agyonverte a gazdát; drogos fiatal rágyújtotta a házat a dolgos testvérére; nyáron átirányítás vendégmunkások okán Röszke nemzetközi határ --> Tompa nemzetközi határ, Mórahalom belterületén át, miközben 10 napos fesztivál van; lovasszinház; Gyógyfürdő; néhány szálloda.... Közben meg a napi élet Cicákkal, kutyákkal, néha emberekkel. 🤭
bégé
-
gergo5991
őstag
válasz baloghgabor #22735 üzenetére
ha már mórahalom rendészet, nemrég voltam mórahalmon, és mondanom se kell, külföldiként meglepett, hogy polgárőrség, meg minden anyám kinja van ott. Nem volt olyan utca, ahol ne lett volna legalább 2 "rendőrség". Mi a franc ez?
Ja meg elég sok közmunkás is volt, rendezték a nyilvános területen a virágokat, takaritgattak satöbbi[ Szerkesztve ]
-
homerhamm
addikt
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Astroboy #22736 üzenetére
Csak a megfelelő hamgmagasságot próbálta éppen. Közöltem Vele, hogy indulni kellene, mert eset van és ha gondolja, menet közben is produkálhatja a magas hangokat. De nem izgatta magát túlságosan, nem úgy, mint én. Ebből is látszik, hogy macskának kellett volna születnem inkább. 😼
bégé
-
Astroboy
őstag
Miii-nyauu-miii-nyauu?
Látom a képen épp szolgálaton kívül helyezte magát. -
Gaben92
őstag
válasz _ocsisajt #22732 üzenetére
Épp a lényeg hiányzik a cikkből. Akkor lehet rosszul tőle, ha túlzabálja magát de ez kb mindenre igaz. Nem véletlenül szokták folyamatosan kihányni a füvet sem. Valóban van egy kis ópiát benne (nem véletlenül szeretik) de sokkal kisebb eséllyel hánynak ha ezt eszik, mint ha mindent össze-vissza tolnának.
Nálunk is ment a virág rágcsálás és volt hányás is néha pedig kizárólag olyan növényeink vannak itthon amik nem toxikusak (ASPCA lista alapján veszünk növényt csak) de mióta ledobtuk a szökőkút mellé a spider plantet az összes többi virágról leszoktak és csak azt eszik, hányás se volt azóta, pedig ennek már 2 éve is.
Szegény jó szarul néz ki.
-
_ocsisajt
őstag
válasz Gaben92 #22729 üzenetére
Itt ez a cikk: katt
Ezek szerint nem nagyon ajánlatos a zöldike...
"A zöldike mérgező hatása" bekezdés lehet az érdekes.Bégé: Látom szolgálatba helyezte magát! 🤗
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
Gaben92
őstag
válasz Tsebacsi #22723 üzenetére
Vegyél neki Spider Plant-et. Fogalmam sincs mi a magyar neve (nem a pókvirág az) de ez direkt olyan zöld virág amit a macskák tudnak zabálni anélkül, hogy hánynának. Nálunk van itthon 2 mindig és nem is érdekli őket más növény itthon, csak azt tolják mikor kedvük tartja és semmi hányás.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Astroboy #22720 üzenetére
Köszi neked is. Itt szokott maradni a nagy is, de csak tisztes távolságból figyel. A kicsi persze menne rá kaja után egyből és játszanának, de nem vevő rá és elkergeti az akaratosságával.
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #22724 üzenetére
Az anyja sose csinálta még azért vagyunk kicsit megijedve. Köszönöm nektek a megnyugtatást.
-
homerhamm
addikt
válasz Tsebacsi #22723 üzenetére
Én nem engedem a levelek közelebe. (Szoba cica, napi egyszer kimegyek vele az udvarba.) Ha meg hány, akkor összetakarítom, szerencsére nem hányik sokat, és nem olyan soksor.
Amúgyis a "füvezés" jó.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
nagyúr
válasz homerhamm #22722 üzenetére
Értem köszönöm és ezzel mit tudok tenni? A kertben van fű ráadásul “minőségi”, nem gazos. Esetleg legyen neki bent macska fű nevelve hogy abból egyen ha akar?
Napjában 2x kivisszük a kertbe így nehéz megakadályozni hogy “legeljen”.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
Sziasztok,
a kis haramia az elmúlt 2-3 napban 1-2 alkalommal hányt, nem komolyan, nem sokat, főleg ilyen áttetsző habos hányás jött ki belőle, ma reggel és most délután 1x-1x illetve tegnap előtt, akkor volt kis hasmenés is.
Az egyik hányásban egy kis levél volt a kertből lévő egyik növényről, ez alatt szeret elbújni és játszani rajta az anyjával is. Előtte-utána ilyen levelet nem találtam semmijében, csak ma reggel.
Amúgy mozgékony, nem levert, nem látszik egyéb mérgezésre utaló jel, széklet van mégha nem is teljesen szilárd. Enni eszik, pisil is.
Javaslatok? Aggódjak? Vágjam ki a növényt?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Astroboy
őstag
válasz Atomgeszi #22719 üzenetére
Jól beszél radi8tor, ha valamit ezt nem szabad elsietni.
Egyszerre etesd őket, közben mehet a simogatás jól csinálod. De amint végeztek tereld el a kicsi figyelmét játssz vele vagy mittomén', addig a nagy tud mosakodni, és ha nem inzultálják tuti ott is marad veletek. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz radi8tor #22718 üzenetére
Igen, biztos, hogy érez rajta valamit, mert a bentivel is összeszagoltak, de nem tetszett neki a szaga.
Köszi elolvasom az irományokat.
Az etetésnél mondjuk nyugodtak, a kaja elsőbbséget élvez.
Kivettem nekik külön külön és simogatom őket, hadd egyenek, csak hát utána a kicsi egyből akar ráugrani, meg játszani vele.
A hordozós jó ötlet a cikkben,amit említ, kipróbálom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #22717 üzenetére
Nem kell sürgetni az összeszoktatást.
Teljesen más vérmérséklet a két cica.
Cirmos ráadásul érzi rajta az orvosi szagokat is (kenőcs, miegymás), majd ha ezek csökkennek akkor meg fog békélni vele.
Azzal, ha te emberi tempót diktálva próbálod összeszoktatni őket pont az ellenkezőjét érheted el: annyira megutálja hogy még támadni is fog rá.
A fújással és a kaja védelemmel csak a területét akarja jelezni az új jövevénynek, ebben semmi kivetnivaló nincs. Elvégre ő volt itt előbb és a kicsi egy betolakodó az ő szemszögéből (és még ráadásul neveletlen is).Amúgy meg rengeteg irodalom van ebben a témában, olvastál már ilyeneket? [link]
Jackson Galaxy blogját is ajánlom, elég profi a témában: [link] (5 részes angol ismertető)
Első szabály pont az etetésről szól. Már itt el lehet rontani a dolgot ha nem figyeltek oda![ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek mit tudnék tenni a következő helyzetben?
Adott egy közel 3 éves cirmos cica, ivartalanított. Egész pici kora óta itt van, mert az anyja eltűnt miután idefialt a padlásra.
Tápszerezve volt.
Családi ház, nagy terasz, abból nyílik a kazánház. Éjjelente és telente ott aludt mindig.
1 hónapja mentettünk egy szürke csöppséget, istentelen körülmények között volt szegényke, gennyedzett a szeme, vérfogyott volt, elvittem éjjel ügyeletre is egyből, ahol kapott 4 szurit, lekezelték az atkás fülét, szemét, utána 3 naponta jártam vele a helyi állatorvoshoz kapott 2 szurit 3 alkalommal, majd egy belsőleges szuszpenziót, amit 2 hétig kell a szájba nyomni, állítólag valami visszamaradt neki a tüdejében, mert akkor kiderült, hogy macskanáthás, és azóta is hörög, meg, ha dorombol, akkor ilyen kattogó hangot ad ki(nem azt a normál doromboló hangot - vagyis azon felül van egy hang), szóval az még zajlik.
Első napja:
Úton az orvoshoz
Orvos után 1,5 óra utazás:
Aztán visszatérve az itthoni cicára.. hát van egy benti cicánk is, ő nem jöhet soha ki, ő állandó benti.
Az orvos azt mondta, hogy 14 nap karantén a kicsinek a macskanátha miatt.. ami miatt kénytelen voltam a kazánba egy nagyobb dobozba költöztetni a picit, emiatt a 3 éves kinti kiköltözött a teraszra.. Először a macskadobozba nagyon érdeklődött iránta, de a fertőzésveszély miatt nem engedtük közel.. majd a kicsi is elkezdett nőni, és a dobozból kijöhetett a kazánba. A másik kinti még mindig próbálkozott volna, de hát a fertőzés veszély..
Első 7 napban még itt aludt a teraszon, de utána már egyre kevesebbet jött. Közben a picinek letelt a karantén, de addigra már ugrásszerűen megnőtt és nagyon sok helyen ott volt a szaga a kazánban, majd a teraszon is szinte csak az övé, mert a másik nem járt haza, csak enni naponta 2x.Most úgy vannak, hogy a kinti nagy az távolságtartó, fúj rá, de nem bántja. A kicsi pedig játszana. Viszont, ha kiteszek kaját a kinti nagynak, akkor rendszerint a kicsi odafut a tálhoz és el akarja előle enni, majd megint csak ugrálna rá és játszana, amit a nagy egyáltalán nem tolerál.
Már a kazánba se tudom berakni a tálját, mert megérzi rajta a kicsi szagát és már nem is akar annyira enni.
Ha adok nekik nyers csirkemellet, akkor a kicsi erőszakosan próbálja elenni a nagy elől, a nagy meg inkább csak elmenekül.Hogy a fenébe tudnám összeszoktatni őket? Próbáltam jutifalatokkal is, próbáltam kézből a kicsit, de annyira izgalomba jön, hogy tekeredik meg dobálja magát, amitől a nagy ismét menekülni akar.
Bántani nem bántják egymást, inkább csak messziről szemlézi.
-
koshmar
addikt
Velünk már többször előfordult, hogy kismacskák kölyökként hamuszínüek voltak, viszont felnőve abszolút befeketedtek.. veletek volt már ilyen?
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
_ocsisajt
őstag
válasz jjeahh #22700 üzenetére
Szét kell dögönyözni!
Freddy76: Haha, ismerős a feeling!
Én speciel imádom a polgárpukkasztó szerepét betölteni néha. Én sem vagyok az a kis darab figura, kopasz/nagyon rövid hajjal nyomom, bár nálam inkább a mosolygás az alap. Plusz mióta a zeszemet tudom, (fegyveres) vagyonvédelemben tevékenykedem. (Fusiban ájtíztam sokáig)
Volt egy korszakom amikor a cégemet kisegítettem bankozásban. Az aztatat jelentette, hogy szépen öltönyben, PA-val az oldalamon mosolyogtam rá az ügyfelekre és igyekeztem jobbá tenni a pénzintézetben eltöltött idejüket, jól. (Mivel kommunikatív vagyok, aka pofázós, ez nem volt probléma sosemnem, rengeteg emberrel beszélgettem)
Vót egy fiók ahova visszajártam, mert a rezidens kollega sajnos hosszútávra kidőlt és így alkalmam nyílt ott is kicsit megismerkedni a kolleginákkal. Beszélgettünk a háziállatokról, akkor visszakérdezett az egyik hölgy, hogy nekem milyen kutyám van? Somolyogva mondtam, hogy ámbátor szeretem a kutyusokat is, de engem igazából instant kenyérre tudnak kenni ezek a négylábú kis doromboló gombócok, most is egy ilyen kis aranyos él velem. (Telefonomon meg is mutattam, zárólója/háttere az aktuális telefonon a kisasszonom) Kicsit lefagyott a kollegina. Aztán az ebédlőben a csajok be is támadtak és kicsit ki is lettem nevetve, de sebaj. Az egyik még büszkén mondta is, hogy épp a minap a férje arrébb is rúgta a macskát valamilyen okból... (Jó, ennél meg én fagytam le) Persze mondtam magamban, hogy csak gratulálni tudok a remek választáshoz.tl;dr: Annyira vicces néha ez az elmaradott gagyi társadalmi kondicionáltság, hogy már nekem van szekunder szégyenérzetem, komolyan... De ez már off ide.
[ Szerkesztve ]
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest