Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #23297 üzenetére
Sokat van kint a szívem, manapság tüsszög, nem gyakran, de most este 1 órán belül volt egy 4-es "roham" majd 20 perccel később 1 sima. Előtte a napokban is pár, 5nél kevesebb per nap. Vigyem holnap dokihoz vagy csak sokat van kint, haverozik, akik nincsenek oltva (ő igen) és csak lehet hideg van neki, mégiscsak nyári születésű.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
erzol
őstag
válasz Andraskiss6 #23292 üzenetére
-
arcsin
senior tag
válasz Andraskiss6 #23290 üzenetére
Zooplust nezd meg, szerintem van
-
Andraskiss6
csendes tag
Bejárati ajtóra szerelhető cica ajtó ajánlatokat várnék.
Mindenképp chipes legyen.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz radi8tor #23288 üzenetére
Én meg azt hittem, hogy azt hiszed, azért akarunk másik macsekot, hogy Tappancs viselkedését valahogy kiegyensúlyozzuk, kompenzáljuk... Én is úgy gondolom, hogy kicsi az esélye, hogy Tappancs miatt legyen gond.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
válasz radi8tor #23286 üzenetére
Olvasva a hozzászólásodat elolvastam még egyszer az enyémet, és nem teljesen értem, hogyan lehet ennyire félreérteni... Tudom, hogy nincs baj a macskánkkal, a viselkedése normális, ezért is írtam: "Tehát macska.". Szoktunk vele játszani, hámmal rendszeresem levisszük a kertbe, a megőrülése teljesen normális és tolerálható macskamegőrülés, kifejezetten mókás, semmiképpen nem káros vagy idegesítő. Nem miatta szeretnénk másik cicát, hanem csak úgy, vagy ha már ok kell rá, akkor miattam, én szeretnék Tappancs mellé egy másik cicát. Nem azért, hogy lekösse Tappancsot, vagy hogy megváltozzon Tappancs viselkedése, erről szó sincs.
A kérdésem teljesen másra irányult.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Freddy76 #23285 üzenetére
Szerintem semmi baj nincs a mostani macskátokkal. Levezeti az energiáját, hogy ne dilizzen be. Képzeld bele a helyzetébe magad, 23 órán keresztül kb semmit nem csinálsz, mennyi felesleges energiától kell megszabadulnod... Játszani kell vele, akkor talán nem akar ilyeneket csinálni.
Ha kerül mellé egy bármilyen macska, akkor együtt fognak játszani - illetve egymás nyakára mászni - tehát nem fog (elvileg) ennyit lustálkodni.⭐ Stella
-
Freddy76
addikt
Sziasztok, többmacskás lakásosok tapasztalaira lennék kíváncsi. Adott egy tágas (100 m2) lakás, egy két éves ivartalanított brit kandúr, a nap 23 órájában rendkívül nyugodt, a maradék 30 percben változó időszakokban látszólag minden ok nélkül megőrül, és úgy viselkedik mint egy begombázott viking harcos. Tehát macska. Gondolkozunk, hogy szeretnénk még egyet. A macsekunkat imádjuk, de ott motoszkál bennem egy kis lelkifuri, hogy tenyésztőtől vettem fajtamacskát olyan indokok alapján, amiről mára már tudom, hogy ostobaságok, holott megmenthettem volna valakit, akinek szüksége van ránk...
Azt továbbra is tartom, hogy egy nagyon beteg, esetleg antiszociális cica nem fér bele a dolgozó életünkbe a meglévő macska és iskolás gyerek mellé, de sok kedves cica vár gazdira. Arra fel vagyunk készülve, hogy kell még egy alom, tálkák, lesznek költségek - ez nem gond. Azon viszont gondolkozok, hogy milyen macskát lehetne a legbékésebben társítani a meglévő mellé. Az, hogy megpróbáljuk, és ha nem sikerül visszavisszük, semmiképpen nem opció, ha a két macska ellenség lesz, akkor megszívattuk magunkat a következő pár évre...
Én arra gondoltam, hogy a legjobb választás egy nyugodt természetű kicsi, de nem nagyon kicsi (tehát 4-5 hónapos) lánycica lenne. Szerintetek?
-
Freddy76
addikt
válasz V.Stryker #23272 üzenetére
Van valakinek tapasztalata, ötlete a megoldásra a macska kipaterolása nélkül?
Igen, az hogy te költözöl. Bocsánat, nem tudtam kihagyni ...
Érdemes elmenni egy allergiavizsgálatra. Lányom elég komoly allergiás tüneteket produkált, éjszaka és reggel állandóan az orrát fújta, már a bőr lejött róla. Ha elmentünk valahova, ott rendszerint elmúlt. Macskára gyanakodtunk, elmentünk vizsgálatra, és kiderült, hogy a tollra allergiás (egyszer csak, 11 éves korában), és a párnáját kellett kicserélni.
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre... Macskaalmot keresek, valami gazdaságosat...
7-en vagyunk mint a gonoszok, és hát piszkítják rendesen az almot. Minden nap csomó kiszedés, de 2-3 naponta a teljes almot is cserélni kell már, ehhez keresnék gazdaságos almot. Helyi állateledel boltban találtam 1 nagyon jó almot, amit szeretnek a cicák is, viszonylag egész jól megfogja a szagokat is, bár amilyeneket nyomnak, nehéz lenne teljesen elfedni, de 5800 ft a 10 literes, ami nem elég 1 hétre, így nagyon nem gazdaságos, több mint 20 ezer ft elmegy havonta csak alomra...
Most nagy nehezen találtunk mindenkinek megfelelő konzervet, ezt a prevital konzervet szeretik minden, napi 2-2,5 konzerv elég, plusz 1 kevés ugyanilyen száraz táp így még vállalható is a napi 1200 forint kajára... de 35 ezer a kaja havonta, plusz 25 ezer az alom, így viszont már nagyon sok... Kaján nem szeretnék spórolni, van 170 ft-s macska kaja is, amit megesznek, de én sem eszem meg szívesen a sz@rt, így nekik sem fogok ilyet venni, így 1 kicsit inkább az almon spórolnék... -
bul07
nagyúr
válasz V.Stryker #23272 üzenetére
A szemét nedves papír zsebkendővel töröljétek meg, az lehozza a rászárad csipát
Mintha az anyja nyalogatná[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Lulu cica jelentem jól van. A kutyákkal jól kijön, gyepálja őket, ahol csak tudja. Mogyi kutya továbbra is megeszi a macsek kakiját. Őszintén mondom,hogy igazából a macskával van a legkevesebb baj.
Viszont rajtam meg rohadtúl kijött az allergia. Nem tudom megfogni mire, mert múlt héten egy egész napot otthon voltam, festettem, macska is ott volt és habár nyitva volt az ablak, de semmi bajom nem volt. Amúgy meg hullámokban rámjön a szemviszketés és folyamat taknyolok változó intenzitással. Már a harmadik féle allergiagyógyszert próbálom... most épp Allegra. Ez mintha jobb, mint a többi. De a receptre felírt cucc se használt nagyon.
Ami érdekes, hogy ha simizem, gyámbászom, akkor közben nem jön rám allergiás roham. Teljesen változó...akár munkahelyen, szolgálatba, amikor 24 órát otthon sem vagyok.
WC-je a fürdőben van, fedeles, ajtós. Amúgy gyanús kicsit, mert tegnap akkor értem haza, amikor feleségem takarította és ott rögtön elkezdtem taknyolni.
Van valakinek tapasztalata, ötlete a megoldásra a macska kipaterolása nélkül?
-
-
bul07
nagyúr
Azért látni durva felvételeket Ukrajnából, azóta sanda szemmel nézek a macskáinkra hogy ép nem e azt méregetik hogy milyen jól eltudnák rágcsálni a májamat
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
Lett egy új cicám, Nyafi, aki 7-8 hetes korától 1.5 éves koráig az enyém volt (a testvérével együtt), csak a szomszédok elüldözték. Akkor elvittem anyámékhoz, ott volt az utóbbi másfél évben, de Cili halála után most visszahoztam. A tesójával már úgyse voltak olyan jóban. Egyelőre ideiglenesen van itt, de ha szeret itt, akkor marad, ha nem, akkor visszaviszem. Nagyon-nagyon szociábilis, beszélgetős, bújós, nyuffogó, mormogó, doromboló, figyelemigényes macska. Rendesen beszélgetni akar az emberrel.
Nagyon okos, ajtót simán nyitja, ez nem nagy ügy persze sok macskának, de ő arra is rájött, hogy ha megnyomja a csengőt a bejárati ajtónál (lazán felugrik 1.5 méter magasra és megnyomja a csengőt!), akkor egyszer kinyílik az ajtó, és be tud menni a házba... Ez azért tényleg absztrakt gondolkodásra utal.[ Szerkesztve ]
.
-
félisten
válasz Plazmacucci #23251 üzenetére
Ma is volt rendelés, elmentünk. A doki nem látott semmi különöset a bőrén, meggyőződése, hogy a környezetváltozás miatt van. Javasolt nyugtatós párologtatót és hogy várjunk.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
félisten
-
Astroboy
őstag
válasz Plazmacucci #23243 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy ez puszta kényszermosdás, lehet azért csinálja mert összeszedett valamit az új helyen. Volt ott előtte állat?
Több helyen hiányzik a szőre nem csak a folt körül, én nem woodooznék hanem minél előbb elvinném dokihoz.
Oszt' ha még sincs semmi EÜ baja, akkor gondolkoznék el a pszichés részén a dolognak...
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
senior tag
-
félisten
Köszönöm nektek, utána járok.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tudom ezzel nem fogtok szeretni, de elvihetnétek egy homeopata állatorvoshoz. Ők tudnak elvileg viselkedési dolgokat is javítani.
Ha nem, akkor esetleg ezt kéne megkérdezni az állatorvostól: [link]
Feliway-t eléggé szokták dícsérni. (nincs saját tapasztalat vele)[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
bul07
nagyúr
Esetleg nyugtató adni neki (természetesen állatoknak való)
-
félisten
Sziasztok!
El kellett költöznünk öt év után, és a cica is jött természetesen. Bár a lakás nagyobb, nem tudta megszokni a helyet 9 hónap alatt sem. Frusztrált, ijedős és elkezdett kényszermosdani. Megállás nélkül csinálja, kb kifáradásig. Elkezdett több helyen ritkulni a szőre. Mivel tudnám segíteni őt?
A farán látszik a fekete folt körül, hogy a kis göndör réteg kezd eltűnni. Lehetséges, hogy bőrbetegség is? A jövő héten készülünk elmenni a doktorhoz, de előtte gondoltam megkérdezem, hátha van ötletetek.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Freddy76
addikt
Egyfelől elég riasztó, hogy egy róka ennyire bemegy London belvárosába. Másfelől az angoloknak el kellene gondolkodniuk azon, hogy trónöröklési rend ide vagy oda, talán nem Károly a legalkalmasabb uralkodó... Ez a cica szerintem alkalmasabb. Ő lehetne II. Larry King.
-
Ciccuka
veterán
-
bul07
nagyúr
-
senior tag
-
nagyúr
válasz emiki6 #23225 üzenetére
Mióta már 3 cicánk van én egyre érzékenyebb vagyok ezekre, úgy tudom őket sajnálni...
Enyém is eszi kint a füvet, de akkor lehet megint szerzek nekik rendes macskafüvet a kecóba vagy a bejárat mellé aztán jobb ha azt eszik.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
emiki6
veterán
válasz Tsebacsi #23224 üzenetére
Felszívni nem lehet ekkora fűszálat, szóval az a legvalószínűbb.
Apám arra tippel, hogy hányáskor juthatott az orrüregbe."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Van egy 15 éves öreg macska itt a házban, akire mi ügyelünk.
Múlt héten tösszögőrohamai voltak,levittük a dokihoz, az nem talált semmit. Aznap valami kilógott az orrából, kihúztuk és egy kb 6 centis fűszál volt.
Ma megint tösszögött és megint kilógott valami az orrából, ezt már dokumentáltuk, gondoltam megosztom itt, mert nem mindennapi dolog...
Ez egy 2x akkora fűszál volt, mint az előző...[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
-
NoLF
veterán
mi 1,5-2 napra itthonhagyjuk őket kajával, vízzel és tiszta alommal ellátva, hosszabb alkalmakra meg cicaszitter.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Freddy76
addikt
-
sublett
tag
válasz Dhampir #23200 üzenetére
Köszi szépen!
Korábban (amikor még csak ketten voltunk) volt vadászgörényünk, így picit már képben vagyunk. Persze úgyis full egyediek. (neki a kaja volt nagyon érdekes, egyszer a főtt kaját, egyszer boltit szerette).@KALANDOR neked s köszi a választ, akkor jól értem, hogy aki jobban keresi a társaságunkat és nem feltétlen őrültködik (értsétek jól :-) ), meg nem is folyamatosan punnyad (ezt is jól) ő esélyesebb, hogy szívesebben tart velünk akár több hétre is?
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz Kalandor #23198 üzenetére
Ismerek olyanokat akik megkérték az ismerősüket hogy aludjon náluk a cica miatt a nyaralásuk alatt Mi megkérünk vkit hogy 2 naponta kukkantson be hozzájuk hogy ne szokjanak el az embertől. Az alom kibír kb 4-5 napot úgy, hogy ne pisiljenek össze mást. Kajára van adagolónk, vízre meg szökőkút filterrel. Nem kell túl gondolni, csak azt szerettem volna mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz sublett #23194 üzenetére
Szia,
Amióta van macskánk, egy dolgot nem értek: miért nem volt korábban. Igényel alkalmazkodást, és pénzbe kerül, de cserébe olyan komfortot, melegséget, otthonosságot visz a lakásba, hogy még úgy sem kérdéses a cica ittléte, hogy telente (amikor nem tudjuk kiengedni az erkélyre éjszaka) 5-6 között kelt (persze zárhatnánk az ajtót, de jó érzés simizni és hallgatni a dorombolását...).
Gyerek mellé szerinte nagyon jó ötlet. A kicsit megtanulnak együtt élni egy állattal, sokat ad nekik - leginkább azért bánom, hogy nem volt korábban cica, mert így a lányom "csak" kilenc évesen kapta a macskabarátot.
Vannak fajtajellegek, pl. a brit rövidszőrűről mondják, hogy nyugodt, sokat alvó, magának való cica, viszont nem bújós - de erre is rácáfol egy-egy macska jelleme. Én is azt támogatom, hogy keressetek egy menhelyet, olyat, ahol tényleg számon tartják a cica jellemét is. Általában nem árulnak zsákbamacskát (hehe, nem tudtam kihagyni), nem fognak rád sózni egy embergyűlölő, vagy beteges macsekot, mert bár ezek megmentése szép dolog, de megértik, hogy dolgozó pár két kis gyerekkel nem tudja ezt bevállalni. Tévhit, hogy a menhelyeken csak beteg, megkínzott, és ezért nem barátságos állatok vannak. Igen, vannak ilyenek is, de rengeteg kedves cica várja azt, aki szeretni fogja.
Tökéletesen elvan a macsek egyedül is. Nálunk van valaki, aki ránéz, de ha van megfelelő élettere (tehát nem a konyhába van bezárva), akkor elvan. Mi szoktunk neki venni játékokat, és általában akkor veszünk elő egy új játékot, amikor elmegyünk, akkor azzal is elvan (persze a pingpong labdánál jobb játék nincs). Mi vittük magunkkal egy hetes nyaralásra is, de ez tényleg csak olyan cicával megy, aki bírja az autót, esetleg a pórázt, és kell keresni cicabarát helyet is. Nekünk két éve ebből majdnem gond lett, a hely azzal hirdette magát, hogy állatbarát, a honlapjukon szerepelt: "kutyát és egyéb házikedvencet szívesen látunk". Majd amikor megtudták, hogy macskát hozunk, közölték, hogy azt nem, mire én visszakérdeztem, hogy akkor mit értenek "egyéb házikedvenc" alatt? Aranyhalat, varánuszt, esetleg az otthoni terráriumból hozhatom az óriáspitont? Végül nem lett semmi gond, a cica is jól érezte magát, mi is, de azért figyelni kellett rá, mert egy legyet kergetve könnyen elszalad.
A költségekkel számolni kell. Az étel nem olcsó, van egy egyszeri beruházás (alom, tálkák, játékok, kaparófa - ez mindenképpen kell), utána állatorvos, oltások, új játékok.
Ne gondolkozzatok sokat, kell a cica a házhoz. Lehet élni cica nélkül is, de nincs értelme.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz sublett #23194 üzenetére
A döntésetek már megszületett, csak a kétségek maradtak, ezt megpróbálom eloszlatni:
- 1-2 nap (éjszaka) egyedül simán elvan a macsek, pláne ha valaki naponta ránéz! Nekünk ilyenkor az extra megnyugtatás a kamera a lakásban
- Mindenképpen menhelyi cicust javasolnék, ott látják a természetét, tudnak segíteni kiválasztani a nektek való lakótársat, valamint pl a Székesfehérvári menhelyen nagyon jól vannak szocializálva, rendszeresen iskolásokkal látogatják őket.
- Utazás egy nyugodt macskusszal lehetséges, de hozzá kell szoktatni. Mi Gigit tanítottuk pórázon sétálni, de neki egy stressz volt, egyszer be is pánikolt, elszaladt, de meglett! Kissy a nyugalom és bújás mintaképe, sokkal jobban viseli. Amikor Mo-ról hoztuk ki Németo-ba, az út háromnegyedét ölben átaludta, de neki az alommal volt gond az úton. A megoldás: az utazó-dobozba terített kutya-pelus! (előzmények: Gigi itt a helyi apróhirdetésen talált macska, Kissy menhelyi, bővebb sztori itt a hozzászólásaimban)
- Bárhova viszitek is, legyen macskabiztos a hely, mert a kis kóbor lelkeink szeretnek felfedezni, és nagyon gyorsak! Viszont ha egy jobb természetű cicust fogtok ki, akkor simán vissza is szalad.
- Ha van erkély, akkor az az ö birodalma lesz! Érdemes egy macskahálót megfontolni. Kissynek eszébe sem jutott soha kiugrani, simán lesett kifelé, Gigi viszont azonnal a korláton volt...Összességében van vele munka, de megéri! Viszont a költségekkel számoljatok, meg egy jó állatorvost is kell keresni! Mindenképp macskások ajánlásai alapján válasszatok dokit!
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
bul07
nagyúr
válasz Dhampir #23200 üzenetére
Ehhez hozzátenném a hosszú távú együttélés
Egy jól karbantartott macsek akár 14-18évig is a család része lehet, és az igen hosszú idő( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Villanyszerelés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Eredeti játékok OFF topik
- League of Legends
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Autós topik