Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Morris

veterán

válasz szetib #22768 üzenetére

Csak Royal Canin brittish shorthair száraz tápot adj neki. Meg néha napján egy kis kinyomós májkrém pasztát. Ezt fogja enni. Mást nem igazán.
    Legalábbis a miénk így csinálja. A nyers csirke csúszik még, de semmi mást nem eszik meg.
    Ez ilyen. Válogatós dögök ezek :DDD
    Mondjuk a miénk nem vékony :D :DDD

[ Szerkesztve ]

• baloghgabor

aktív tag

válasz szetib #22768 üzenetére

Azért, mert macska. Némelyik ilyen. Inkább éhen hal, de nem eszik meg olyat, ami nem tetszik Neki. Nekem van egy orosz kéM (félig az csak 😸), Aki a konzerv nyitási hangja alapján már eldönti hogy azt ugyan meg nem eszi. Elforditja a fejét, és néz ki az ablakon, meg sem szagolja. Pedig előtte csak az volt a kedvenc. Szerencsére van még egy jónéhány a háznál, Akik szívesen megeszik. De ha egyáltalán nem eszik (volt Neki is hasnyálmirigy gyulladás, bélgyulladás, néha hajnalban hányni szokott, savas hányás), ezért rendszeresen kap DMGUARDot, ami jót tesz, immunrendszert erősít, és bizony éhes is lesz tőle és szokatlan módon nem válogat annyira. 😽

bégé

• arcsin

senior tag

válasz szetib #18561 üzenetére

Hát Ilyesmik miatt összevissza is pisilhetné a lakást, de nem teszi. (Kivéve amikor 1x a másik cicával együtt a fürdőszoba sarkába sz@rtak 2 kiskupacot egymástól 3centrire, de az inkább közösen elkövetett csíny lehetett :D )
    A másik cicával néha játszanak, kergetőznek, néha veszekednek de nagy probléma nincs belőle soha. Inkább külön elvannak, de együtt alszanak az ágy alatt minden nap. Elbújni el tud ahol nem piszkálja senki. Alommal sincs probléma, rendszeresen takarítom, külön van neki. Dokinál eddig életében 4x volt a múltkorival együtt. 1x amikor fület mostak neki a fülrühei miatt, 2x a struvitjai miatt. meg most a fogai miatt. Szinte minden este bújunk / játszunk vele, ha van kedve :) kaját mindent imád hálisten, változatos is valamennyire. Ő nagyon félős cica alapból. Van hogy elmegy valaki az ajtó előtt és elszalad a kanapé mögé. Nem tudom, mert mi félévesen hoztuk el egy helyről, ahol szegény mint mentett cica ideiglenes gazdinál volt de borzasztó körülmények közt. Volt egy gennyedző szemü kutyája a néninek, aki mdenbe betörölte a fejét, sokszor kiengedtem ahol összeszedte a fülrüheit is valószínű, pedig egyáltalán nem kinti macska szegény, párizsival etette az amúgy mint utólag kiderült bélbeteg cicát...mindentől fosott szegény, kiderült hogy el van halva egy rész a beleiben, emiatt csak viszonylag normálisabb kaját ehet, nedvesből is. Mivel mentett cica, nem tudok sokat róla, talán valami iskolából mentették borsodból.. TALÁN. Ott lehet bántották, piszkálták, emiatt is bizalmatlan az emberekkel, vendégekkel, de hagyjuk elbújni külön szobába ..amint elmennek jön elő :) Igazából ő páromba szerelmes, a másik cica meg velem van örök barátságban, ami szerintem jól is van :) nem féltékeny igazán egyik a másikra.
    Nem probléma a száraz, abból a smilla (sensitive- et szoktam keverni steril vagy light-tal vagy másikkal) összetevők szempontjából megfelelő volt, csak a nedves amivel variálni kell neki. A szárazat a másik cica is eheti, nehéz lenne megoldani a külön evést, hogy semmiképp se egyenek bele egymás táljába. Nedvessel még meg tudom oldani hogy külön kapjanak egy fél adagot este + reggel és akkor megeszik egyszerre. Amint kihúzták a fogait, másnap ezerszer vidámabb volt mint máskor. egész nap játszani akart. :D Most talán az antibiotikum miatt picit levertebb. Gyerek ilyesmi is off.....foglalkozni szoktunk vele, megtanítottuk pacist adni, jutifalit is szokott kapni multivitaminos

[ Szerkesztve ]

• Krystal_s

addikt

válasz szetib #18450 üzenetére

Köszönöm a tanácsokat.
    Pont most voltam lent és ki ült a teraszajtóban? :)) A korábbi írásomban említett (kóbor) Marci. Hát tényleg nem alszanak. Még 2 lábra is állt, amikor meglátta a kezemben a sonkaszeleteket és még az ujjaimat is megnyalta. Ez nagyon nagy szó nála. El sem akarom hinni, lehet csak átmenetileg megszállta valami, mert ő annyira "vadmacska". Olyan, mint akit még soha nem simogatott senki. Kicsit beengedtem, de fáj a szívem, hogy tartani kell tőle a bolhák stb miatt.
    Igen, rengeteg videót láttam. TV-ben a pokoli macskákat is szoktam nézni. Keresek most külön éjszakai videókat. Szóval még az 5-6 óra is korai neki? Én mondjuk megértem... na de hétköznapi emberek kisebb lakásban ezt hogy oldják meg, akik kb 7-kor kelnek, aztán mennek dolgozni, iskola stb.? :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés