Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
Múltkor a WC-ben szerelték a tartályt, a macska leült az előszobában a cipős szekrényre, és a nyitott ajtón keresztül végig nézte ahogy a szaki dolgozik. Mondta is a mester, hogy érezte, itt nem hibázhat...
-
Petyyyyy
addikt
válasz dudu5130 #23594 üzenetére
Igazi kis troll, az a "baj" velük hogy még ilyen helyzetben sem tudja elzavarni az ember, maximum finoman odébb tenni. Hiába - a cukisággal 0 felelősség jár.
shteer - Óriási. Mondjuk itt indokolt is, elvégre ő fog melegedni elsőként a padlófűtésen.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
dudu5130
őstag
válasz Petyyyyy #23590 üzenetére
Profi munka felügyelők. Tegnap a kocsi beallo tető szerkezetet buvoltem a létrán mire mennék le az alattam lévő fokon meg volt valaki... Még szerencsénk, hogy nem lett baja én mondjuk leestem...(Csak vicc volt ) Nem volt kellemes két fokot lepni lefelé mert ő nagysága nem volt hajlandó lemenni.
-
Freddy76
addikt
"A macskák hallószerve úgy lett felépítve, hogy az emberi hang az egyik fülön behatolva zavartalanul távozhasson a másikon."
-
Mr.Csizmás
titán
ma voltunk a lurdyban macskakiállításon (ragdoll ismerkedős téma). 1. eszement sok cukiság kiállítva, gyönyörködtünk. 2. a sok proletárt a kölykeivel együtt alkotmányosan tiltanám ki ilyen rendezvényekről, b>sztatják a ketrecet, függöny, fólia mellett benyúlnak egy ujjal simogatni, stb.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
senior tag
-
Astroboy
őstag
válasz Freddy76 #23574 üzenetére
Nem biztos, nálunk csak a levegő van köztük, mégse történik semmi.
Ez macska-függő sztem, alapból ha nem tanította meg a mutterja RENDESEN vadászni akkor csak az alap (ösztönös) vadászati "tudással" rendelkeznek, ami nem sok.
erzol kolléga sicce más, bejárt az órákra[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Astroboy #23573 üzenetére
Nálunk a mókus a fenyőfa ágán zabál, a macska pedig tiszta ideg, miközben kb. egy méterről bámulja. Ha nem lenne a macskaháló, szerintem ugrana a mókusra, hiába vagyunk másfél emelet magasan...
-
shteer
titán
macskaajtó-infókat gyűjtve a felújításhoz, újra visszataláltam a topikba
btw idén nyáron elmaradt a nagy vadászidény, apróbb fogások voltak csak kiterítve a teraszon, pár gizda egér - valszeg betett nekik is az aszály
tavaly azért akadt nagyobb zsálmány is:[ Módosította: radi8tor ]
szerintem jónak tűnik..
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
baloghgabor
aktív tag
bégé
-
_ocsisajt
őstag
válasz Freddy76 #23550 üzenetére
"Én pedig rájöttem, hogy nem a női agy az igazi rejtély, hanem a macskáké..."
Bocs, de ez nálam trigger! Ezzel a kollegáim is le szoktak foglalni, mert nem bírom ki, hogy ne tartsak kiselőadást/mini standupot ezen a téren.
Remélem, hogy most csak viccősz! Háttérben felsírt egy (szociál)pszichológus. 😅Nem (nagyon) megyek bele, mert nagyon off, de a társadalmi/környezeti ésatöbbi hatások által kialakult egyedi személyiségjegyekhez nagyon kevés köze van az adott egyén biológiai mivoltának. (Pláne mi van azokkal akik bináris értelemben nőnek születtek, de fluidok vagy "pasinak" érzik magukat?) Persze vannak kutatások ilyen irányban, hogy létezik némi eltérés a két nem között, de dominánsan a bekezdésem elején felvázolt tényezők pattogtatják a labdát a térfélen.
tl;dr: Ezt most felfogom úgy, hogy a hajlandóságunk az általánosításra, mint borzasztó kényelmes eszközünk hozzák ki belőlünk soxor ezeket a megállapításokat.
Sorry.
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
törölt tag
válasz Astroboy #23555 üzenetére
& Freddy76
Köszönöm az infókat. Ezek alapján ezután is kapni fog. (egyébként ez hagyma-free és glutén-free fasírt, tepsiben sül, nem bő olajban hanem csak minimális kókuszolajon)Tegnap este is megdöbbentett milyen lelkesen megköszönte a frissen sült fasírtot, kandúrtól szokatlan módon)
-
PeL
addikt
válasz Ciccuka #23557 üzenetére
Nekünk valami kék színű Tesco-s bolhanyakörv van a macskán, elvileg 90 napos a tartóssága a papírja szerint, gyakorlatilag már kb 30 nap után alig érezni a szagát. Emlékszem mikor feltettük rá olyan erős volt a szaga hogy méterekről érezni lehetett, most meg már kb csak akkor érezni ha ott van mellettünk. A másik meg hogy állandóan levakarja magáról, már többször vissza kellett rá tenni. Valszeg azt is cserélni fogjuk.
Ezt a nyakörvet ajánlották több helyen de ez baromi drágának is tűnik, elég sok a pozitív visszajelzés róla:
-
Ciccuka
veterán
Lidl-ben megint van leárazva bolhairtó nyakörv (595-) és spot-in folyadék (1355-) is. Vettem teszek egy próbát, legalább nem drága.
Korábban ilyen volt, ami nem vált be a Lidl-sből:
Az újságban igaz ez van, de most valami más van helyette az üzletben (legalábbis külsőleg máshogy néz ki, mint a képen és azért próbálom ki):
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Freddy76
addikt
válasz #27070592 #23554 üzenetére
Nálunk a baconnel van így. Ha meglátja, hogy elkezdem sütni, már áll egyik lábáról a másikra, és miközben a tűzhely mellett állok, nyolcasokat ír a lábaim körül dörgölőzve. Szokott kapni pár falatot a húsos részéből...
-
Astroboy
őstag
válasz #27070592 #23554 üzenetére
Rendesen kisütve / főzve nyugodtan mehet ha szereti, de szigorúan mértékkel, mert egyrészt a fasírtban vöröshagyma van ami nem igazán javasolt a cicáknak, másrészt ha nem tepsiben hanem étolajban lett kisütve tele van maradék olajjal ami egyenes út egy jó kis focháshoz.
-
törölt tag
Sziasztok!
Kajás kérdésem van: tudom hogy a nyers disznóhús tilos a macskáknak, de arról nem találtam infót hogy disznóhúsból készült de megsütött ételekkel mi a helyzet.
Fasírtra gondolok első sorban, egyszer adtam a (már felnőtt) kandúromnak a frissen sült, még langyos fasírtból, azóta ha csak megérzi az illatát, azonnal követeli.Kinek mi a véleménye/infója? Köszi!
-
Freddy76
addikt
Tsebacsi, PhoenixK:
A mienk is dobozőrült, neki is van két doboz is a nappaliban. Tényleg olyan, mint egy szedálókamra, ha beletesszük a macskát, van fél óra nyugtunk.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Freddy76 #23550 üzenetére
Sokan Dobozbuzik (bocsánat), Csöpikénk nagyon az volt, imádott bennük játszani, elbújni, néha aludni is. Malac kinti fiú, ilyenekkel nem foglalkozik, ő csak enni szeret
Pöpi sem egy elbújok valahova onnan lesek típus, szóval macskája válogatja.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Freddy76
addikt
Hülye a macskánk. Megjött egy doboznyi ruha, amit a feleségem és a lányom rendelt, letettem a dobozt az előszobába a szekrényre (akkora mint egy nagyobb cipősdoboz). A macska odaállt mellé, nézte vagy 10 percig, majd elkezdett nyávogni. Először egyet-egyet, majd folyamatosan, mérgesen - pedig amúgy nem egy dumás macska. Addig nem hagyta abba, amíg ki nem nyitottam a dobozt, kipakoltam a ruhákat, és megmutattam neki az üres dobozt. Akkor ő belekupacolt, majd olyan boldog és elégedett arccal nézet rám, hangosan dorombolva, hogy tuti a macskaédenkertben érezte magát. Majd kb. két perc múlva kiugrott a dobozból, felment a helyére, és ott alszik. Én pedig rájöttem, hogy nem a női agy az igazi rejtély, hanem a macskáké...
-
PeL
addikt
válasz Tsebacsi #23547 üzenetére
Kipróbálunk még most egy ilyen Fypryst Spray-t, mert ez már közben mint kiderült meg lett rendelve, aztán ha nem válik be akkor marad ez.
[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
Ne okold magadat, bárhogy is be tud kerülni. Sajnos betegség is, nemcsak bolha. Nálunk a NexGuard vált be. De a dögök immunisak egy idő után. Azaz amelyik bolhára éppen nem hat, az szaporodik és fél év múlva semmit se ér a legújabb szer sem sajnos.
Állatorvos írja fel vagy allatpatikákban kapható. 3-4ezer körül van.bégé
-
PeL
addikt
Üdv mindenkinek!
Lakásban tartott cicáról lenne szó, földszinti lakás, közvetlenül az udvarra nyíló ajtóval. Sajnos kicsit megkésve fedeztük fel hogy bolhás lett valahogy, csak az tűnt fel hogy egyre többet vakarózott, először azt hittük valamiféle allergiája lehet, de sajnos később megtaláltam benne bolhát, a többszöri átvizsgálás egyik alkalmával. Fogalmunk sincs hogy kaphatta el benti cicaként, sosem megy ki, max az ajtónál szokott ülni mikor valaki kimegy vagy bejön. A szomszédban van kint kutya (társasházban lakunk), meg 1-2 macska is mászkál kint rendszeresen a mi udvarunkban is. Kezdetnek kapott egy kék műanyag bolhairtó nyakörvet és valami löttyöt is, amit a lapockája fölé kellett ráönteni a bőrére, de közel két hét után is ugyanúgy vakarózik, tehát gyaníthatóan nem sokat értek az eddigiek.
Már kicsit kezd elegünk lenni a dologból, ezért ide fordulok, hátha valakinek van már tapasztalata a hatásos kiirtással kapcsolatban, mit lenne érdemes kipróbálni? A lakást rendszeresen porszívózzuk, van egy pléd amin feküdni szokott, azt is ki szoktuk mosni neki, de nem tudjuk mit kellene, milyen szer lenne biztosan hatásos.
Szóval várom az ötleteket és előre is köszönöm az esetleges tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Cikk:
Vajon a macska megismeri a gazdáját? Igen, de nem az alapján, hogy nézel kiTruffles The Kitty cikkek:
Szemüveges cica oldja a gyerekek szorongását egy optikusnálRescue Cat Hired By Opticians To Help Children Feel Comfortable Getting Glasses
Truffles The Kitty – Facebook:
Truffles The Kitty[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
-
Talala
senior tag
válasz radi8tor #23536 üzenetére
Ivartalanítás után gyakoribb lett az alomra járás, de nem gondoltam tünetnek, valami produktum mindig volt. Azt hittem csak a beavatkozás miatt van inger. Aztán ~3 hónap mulva egyik napról a másikra maga alá vizelt, csepegtetett aztán mozdulni se bírt. Műtét lett a vége. Oxolát köve volt, át lett mosva a macsek, azóta gyógytápon él. Ivartalanítás után vegyesen kapta a régi és az ivarttalanítottnak való tápot (ivartalanítást végző doki meg lett kérdezve róla), gondolom ez okozta. Azt még nem tudom, hogy csak kúra szerűen kell vagy állandóan ez a táp. Most még időközönként vizelet vizsgálat, ultrahang kell kontroll miatt.
Műtét után link[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Talala #23535 üzenetére
Ja ez a komódos megoldás jó, legalább csak egy irányba tud távozni.
Igen ezek a tápok nem finomak, nem eszi önszántából, de a terápia idején csak ezzel szabad etetni mással nem.
Miért kell amúgy ilyen táp neki? Megelőzés miatt vagy vannak panaszai, esetleg volt műtve és azért? (miénknek műtét után kellett)⭐ Stella
-
Talala
senior tag
válasz radi8tor #23534 üzenetére
Sarokban van, igaz csak előtte van szőnyeg, meg egy futószőnyeg a szoba előtt csak erre a célra ,de.... Gondoltam építek egy komód szerűséget az alomnak, ilyesmire gondolok. Legalább el van rejtve és a ki-be ugrálás miatt jobban lepotyog az alom.
Tápra köszi a választ. Royallal nincs gond, de úgy látom csak akkor eszi, ha már nagyon éhes. Hill's hátha jobban bejön neki.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Talala #23533 üzenetére
Sarokba kell rakni az almot és körbepakolni alomfogó szőnyeggel.
Tápos témára: igen
Mienknek ment a hasa 3 hónapon át a gyógytáptól, alig vártam hogy abbahagyhassuk. Nagyon nem volt funny minden nap figyelni a macskát mikor megy nagydologra és utána popit törölni nehogy a lakásba húzzon csíkokat.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Talala
senior tag
Sziasztok, a mcsakámnak kövesség maitt gyógytápot kell ennie, Royalt ajánlott a doki S/O jelölésűt. Hillsből jól gondolom, hogy a c/d jelölésű ennek a megfelelője?
Más:
Alom kihordásra valami tuti tipp? Vagy homokózó vagy fűrésztelep a lakás akármilyen almot veszek -
senior tag
válasz arcsin #23530 üzenetére
Volt nálunk is ilyen jelenség amikor új táp jött ami apró szemű volt. A próba csomagban nagyobb méretű darabok voltak, igy azt rágták nyelés előtt. Nagyon ízlett nekik, aztán mikor megjött a 6.5 kilós csomag az apró volt és egyben nyelték le. Keverve kellett adni másikkal úgy már rendben volt.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Victoryus94 #23529 üzenetére
Jól gondolod, minden állateledelnek kell rendelkeznie lejárati idővel.
Covid alatt belefutottam pl abba egy prém macskatápnál, hogy 1 hónapon belüli lejáratút küldtek. Jogilag az eladható, mert lejárati időt nem érte el, de na...⭐ Stella
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! Szerintetek hányhat cica kajától? Eleinte kevertem a régivel neki, de most hogy tisztán kapja minden étkezés után kihányja. Gondoltam arra is hogy mivel kisebbek a szemei mint az előzőnek és elég falánk cica általában, a habzsolás miatt hányja ki. Neki érzékenyebb a gyomra, senior, concept of life szárazeledelt kap ő is és a másik macskánk is.Nem teszek ki egyszerre sokat, csak egy kisebb marékkal. A másiknak semmi baja. A napokban visszatérnék a régi tápra, de idő mire megérkezik zooplusrol.
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok!
Véleményekre vagyok kíváncsi:Adott egy kutya/macskatáp forgalmazó cég (elsősorban nagyker, de van mintaboltjuk), aki kifejezetten jó áron árulja (összetétel alapján prémium) termékeit. A macskánk is imádja így rendszeresen rendelünk tőlük.
Mondjuk ennek a rosszaságnak a száraz Whiskas a kedvence, míg a 97% hústartalmú, tartosítószermentes konzervre rá se néz szóval ez nem sokat jelent (azon felül hogy válogatós).Azonban a száraz tápjukon többnyire nincs szavatossági/lejárati dátum feltüntetve (Pont a drágább termékcsaládon nem találtam meg).
Nem vagyok képben a jogszabállyal, de úgy tudom, az állateledel is élelmiszernek minősül (amennyire én tudom, emberi fogyasztásra is alkalmas kell legyen), és kötelező szavatossági időt megjelölni, vagy tévedek?
Nem arra tippelek, hogy nem is nyomnak rá dátumot, hanem hogy utólag "kaparják le", mivel lejárt. (De állagra, szagra sincs vele gond, és a macska is imádja)Mit gondoltok a fentiekről?
-
homerhamm
addikt
válasz Mr.Csizmás #23525 üzenetére
Amúgy ezektől a Youtbe Shorts zenéktől már agybajt tudnék kapni.
Bocsi, ez btravennek akart válasz lenni.
[ Szerkesztve ]
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
btraven
őstag
[link] cica megnevelése
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Apám raktárat bérel Hidegkúton. Van ott egy macska, amelyik pár hete húzta a lábát, de csak nemrég sikerült apámnak elnyernie a bizalmát, tegnap előtt hazahozta, hogy levigyük a dokihoz. Tegnap eltűnt, mint kiderült a gáztűzhely alá bújt be. Ma levittem a dokihoz. Valószínű csonttörés, combcsont - medence - gerinc lehet érintett. A probléma, hogy mivel régebbi törés, ezért rosszul fort össze. Röntgen még nem volt.
Hogyan tovább?
Befogadni nem tudjuk, mert van itt 3 macska. (Az egyiket ugyanonnan hozta, mint ezt.)
Visszavinni nem vihetjük, mert nem tud se elmenekülni, se vadászni így.
Gazdit is nehezebb lesz találni a problémája miatt.
Altatni meg nem szeretnénk, ha nem indokolt.Mit tanácsolnátok?
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bul07
nagyúr
Ukrainian soldier makes a cat checkpoint in his trench.
!!!!(magára a csatornára ne kattintsatok be főleg ha gyenge gyomrú vagy fiatal is van a környéken)!!!!
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Freddy76
addikt
válasz Dhampir #23512 üzenetére
Tegnapelőttig még az volt a legvalószínűbb kilátása, hogy hamarosan meghal étlen-szomjan, a második legvalószínűbb, hogy elüti valaki/valami, a harmadik legvalószínűbb, hogy elviszi valamilyen betegség. Ehhez képest ma már az a legvalószínűbb, hogy egy meleg és gondoskodó otthonban egy nagyon szeretett háromlábú cica lesz. Nem szegényke, hanem szerencsés cica .
Ha nézel videókat a neten, láthatod, hogy nagyon ügyesen elvannak három lábbal. Ugyanolyan rosszcsontok tudnak lenni így is.
-
Freddy76
addikt
válasz baloghgabor #23508 üzenetére
Bocsánat, valóban nem volt egyértelmű. Csakis a cicát fogadnám be .
-
-
Freddy76
addikt
Anyósék által befogadott kiscica az állatorvos szerint sokat szenvedett, van rajta nagyobb erejű fizikai behatás nyoma, valószínűleg bántották. De jó az étvágya, eszik, iszik, ifjú kora és hányattatott sorsa ellenére uralkodóként tekint le a fotelből, amit kisajátított magának.
Viszont az állatorvos szerint az egyik lábát amputálni kell majd, súlyosan sérült, és úgy néz ki, idegsérülés is van, valószínűleg nem fogja tudni egyáltalán használni. A doki szerint a macskának ilyenkor jobb, ha három egészséges lába van, a rongyként lógó negyedik csak zavarja, útban van neki. Anyóséknak volt már egy háromlábú cicájuk (annak egy vascsapda vágta le a lábát), az fára is mászott három lábbal...
A cica nagyon hálás, eleinte félt, de most már nagyon jól érzi magát a melegben, ahol sok finomságot és szeretetet kap. Anyós azért vakarja a fejét, elég idősek, van három cica, egy kutya. Felvetettem az asszonynak, hogy akár be is fogadhatjuk őméltóságát, nálunk a lakásban biztonságban lenne.
-
_ocsisajt
őstag
válasz baloghgabor #23496 üzenetére
Nagy respekt a hölgynek és a rendvédelemnek is! 🤗
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
senior tag
válasz szőröscica #23495 üzenetére
Szia, a gélt én könnyen be tudom adni. Szerencsére amelyiknek kell ő a legnyugodtabb. Megfogom a fejét és bele a szemébe, általában az alsó szemhéj szélére sikerül de pár pislogás és bele is kente.
Ha a cica izgágább akkor a tarkójánál ragadd meg, ültesd fel (ilyenkor egész "ellazulnak") aztán mehet a kence. Ha van segítség az jól jöhet akkor ha a szemét becsukja és ki kell nyitni kicsit.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest