- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
V.Stryker #23099 üzenetére
Én kiscicánál a száraztápra öntöttem egy kis meleg vizet, azt 10-20 perc alatt felszívja a táp, meg is puhul tőle.
Én úgy tudom, ilyenkor napi 5 étkezésre kell elosztani az adagját, később 3, majd 1 évestől lehet 2 is. Ha tudod vinni magaddal, az a legjobb, de akkor sem kell engedni a sírásának, gondolj bele, mekkora még a gyomra. Alutasakos is mehet neki, de csak kis adag egyszerre. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
McDoug6lak #23098 üzenetére
Elég picik a fogai. Nem eszi a szárazat.
Tegnap probaltam.
-
McDoug6lak
tag
válasz
V.Stryker #23097 üzenetére
Szia!
Ez valami gyönyörűség!!!
Nem kell ezt túlaggódnod, tegyél ki neki vizet meg valami minőségi száraztápot, és megoldja ö az étkezését nyugi
Este amikor hazamentek, meglepheted alutasakossal is, nyugi reggelre felszivattyúzza mindet
Inkább valami játékokkal kösd le, hogy mire hazaértek ne legyen hirosima a lakásba
Igaz ha mehet veletek melóba, az a legjobb verzió -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Milyen idősen lehet a macska etetését leredukálni reggelre és estére?
Került hozzánk egy kismacska, de állandóan enne. Nem merjük otthon hagyni, napközben hordozzuk melóba, hogy tudjunk adni enni napközben is. Mondjuk állandóan enne. 5 hetes lehet kb. a doki szerint. Szerencsére eszik önállóan és használja az almot.
De jó lenne azért lassan otthon hagyni.... Akkor viszont reggel 7 és délután 17:30 között nincs kaja.
-
2 hete befogadtunk még egy cicát, így már 4 bársonytalpas jószág van. Grafit nagyon rossz bőrben volt. Bélgyulladás mellé sovány is volt. Úgy néz ki hogy a hetes infúziós kúra a sok injekció és gyógytáp, vitamin valamint az elképesztő mennyiségű simogatás segített. Már jobban van, hasmenés múlóban és egyre erősebb. Van 2 duzzanat a hasában lehet nyirokcsomó megnagyobbodás vagy akár daganatos elváltozás. Ez majd később derül ki. Addig is igyekszünk formába hozni őnagyságát.
-
Dhampir
félisten
válasz
Mr.Csizmás #23090 üzenetére
-
válasz
Mr.Csizmás #23090 üzenetére
Dászíp kislány
-
Köszönöm!
Tegnap leadtam a testét az állatorvosnál, még neki is párás volt a szeme. Nagy küzdelem folyt érte évek óta, hetente vagy néha gyakrabban is vittem. Hihetetlen élni akarás volt benne, de ezúttal napok óta nem evett, semmit, már nem akart/tudott élni. De még két gubbasztás között is odajött, odabújt. Egyke kismacska lehetett, ez szinte biztos, és talán bántotta is a többi macska az utcán, mert semmilyen más macskát még messziről se bírt el, kismacskát sem, több hónap együttélés után sem.
És nem volt ivartalanítva, de sohasem volt vemhes mégsem, félt minden macskától, csak az embereket szerette. Minden emberhez kedves volt, megrögzött kutyások mondták, hogy csak a Cilit simogatták meg valaha is, annyira kedves macska volt.Ha hinnék az ilyesmiben azt mondanám ez a tegnap esti dupla szivárvány is neki volt pont az állatorvos után. De azért szép volt.
Még néhány kép:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
-
Dhampir
félisten
válasz
Kalandor #23071 üzenetére
:-(
Az Internetről idéznék egy kis verset:
Gyebróczki Molnár Zsolt
Egy cica emlékéreMegvetettem ágyam napsugaras réten,
Elfeküdtem benne, megpihenve végleg.Magasodik a fű zölden körülöttem,
Eltakarja lassan simogatós testem.A reggeli harmat bepermetez lágyan,
Felszárítja a nap, hogy én meg ne fázzam.Megvetettem ágyam szép, csillagos réten,
Átkarol az Isten, megölel az égben. -
Dhampir
félisten
válasz
baloghgabor #23057 üzenetére
Megnyugtató, békés kép a cicákkal.
(#23063) homerhamm
Úgy tűnik, hogy neki a gazdi a "Forza", aki igazán leköti a figyelmét.
(#23031) ggg666
Nagyon szép cica.
-
Hersey
csendes tag
Nem szoktam kommentelni, általában csak olvasom a topikot, de a scottish fold nálam eléggé necces téma. Gyönyörü cicák, különleges kinézettel, okosak, de.... pont az a genetikai "mutáció" ami a fülek lógását okozza, sok egyéb ízületi és hasonló betegséget is okoz ennél a fajtánál, ráadásul nem az esetleg lehet hogy elöfordul náluk szórásban, hanem szinte kivétel nélkül mindegyiknél többé vagy kevésbé.... (lásd még állatorvosi költségek)
Scottish Fold disease – osteochondrodysplasia | International Cat Care (icatcare.org)
Nemzetközi macskaszervezeteknél komoly vita megy a témáról, hogy etikus-e továbbtenyészteni öket, a fent leírt betegségek miatt.
+1 a fajtához: az össze scottish fold egyetlen (értelemszerüen Skóciában született) brit rövidszörü egyedre vezethetö vissza, ami azt is jelenti ugye hogy kifejezetten beltenyésztett fajta.....
Ha ezek tudatában mégis vállalod, legyen benne sok örömed. (irónia nélkül)
-
gergo5991
őstag
[link] nem tudom kuldtem-e már, de itt a macskák királya
ennyire erdekes bundaju macseszt meg nem lattam -
baloghgabor
aktív tag
Nos, anno volt egy macska, meg egy asszonyszerű a háznál. Majd asszony meglépett, az öreg macskának lett négy Cicája, amiből kettő maradt. Majd került hozzá mégegy, majd mégegy. Sajnos időközben egy-egy elment az angyalokkal, de jött hozzá ideiglenesben néha több, néha kevesebb. A kevesebb alatt néha asszonyszerű is akadt még, de azután sok Cica lett, és a másik elmaradt. Lehet az is, hogy öregszem már?! 😸 Szóval most már csak a tíz Cica maradt, ha simogatni kell . . . 😼
No, meg nem is nagyon férne hová! 😁
-
Akelaus
senior tag
válasz
Gaben92 #23042 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Remek, akkor vagy én zabálom be, vagy a lakást takarítom majd utána.
Ha a kezemben van bármelyik növény, akkor felemelt fejjel követ boldogan nyivákolva.
Kap szőroldót, de gondoltam ha ennyire enni akar növényt egye a macskafüvet.
nem jött be... majd nézek neki akkor azt amit nálatok legelnek. -
-
Akelaus
senior tag
Vettem macskafüvet ami mára kb. 10 centi magas lett.
Leraktam a macskának, hogy akkor legeljen. Vagy nem tudja hogy kell, vagy ...
Nem lerágja, kitépi a francba, kicsit csócsálja és otthagyja. Aztán megy a következővel ugyanezt művelni.
Hogy kell ezt megetetni vele?
Azért kapta mert rájárt a pálmára, amit szintén csak megcsócsált illetve elvonszolt. -
Ciccuka
veterán
Mi általában ilyen mindenféle környékbeli (főként utcai) cicákat szoktunk befogadni és szeretjük őket. Többféle cicánk is volt már.
Az ilyen cicák is találhatók meg menhelyeken általában.
Több kilométeren keresztül utazott egy macska egy autóba beszorulva
-
NoLF
veterán
A magadfele gondkodasmoddal rendekezo egyenekkel altalaban egy budos szot nem vagyok hajlando valtani, igy most sem teszem.
3 mentett macskank van, mind tokeletesen bujos, egeszseges, gyonyoru. Kornyezetemben van meg legalabb 20 ugyanilyen tulajdonsagokkal rendelkezo macska, tenyesztotol erkezett “fajtiszta” is akad a masik oldalan a merlegnek - egytol egyig beteges penztemeto mind akiket allandoan orvoshoz kell hurcolni.
probald meg vegiggondolni micsoda baromsagokat irsz, en nem foglak gyozkodni ha alpbol nem fogod fel esszel -
És mivel egy embernek a háziállata gyakorlatilag a gyereke, miért akarna bàrki önként olyan àllatot, ami nagy százalékban beteg lesz és/vagy évekkel kevesebbet élhet, mint egy ellenőrzőtt helyről származó àllat?
Ííííí. Én anno kifejezetten sérült gyereket akartam örökbefogadni. Pedig az mennyivel többe kerül...!
Na mindegy, hiába írok bármit az élet értékéről, úgysem értenéd. -
Gaben92
őstag
Sose tudhatod mi miatt került egy állat menhelyre. A legtöbb már az utcán született, van aki azért került oda mert “jön a baba és nehogy baja legyen” (legundorítóbb dolog), van amelyik szimplán elkóborol. Baja lehet mindnek amiről nem tud az ember, sok betegséget össze tud kaparni az utcán, a másik oldalon meg ugye ott vannak a fajtabetegségek. Némelyik fajta (értsd: törzskönyvezett) képes 4-5 éves korában akut szívbetegségben meghalni például minden előjel nélkül szimplán a tenyésztés okozta genetikai diverzitás hiánya miatt. Szóval az egészséggel kapcsolatos félelmeid/állításaid nagyrészt hibásak. Mondom ezt annyira elfogulatlanul, hogy nekem is 2 törzskönyvezett Bengálim van első osztályú vérvonalból, sőt még fizettem is értük 7 számjegyet.
Abban igazad van, hogy a jellemének nem árt passzolnia az életviteledhez, de igazából nem kell ezt túlmagyarázni, ha neked Scottish Fold kell (az alapján amit írtál felelősségteljes vásárlónak tűnsz) akkor az kell. Apróhirdetéses oldalaktól maradj távol, ott szaporítók vannak általában ami nem egyenlő a tenyésztővel. Tőlük lehet elég nagy eséllyel “állatorvosi lovat” venni amit aztán tényleg állatorvostól állatorvosig cipelhetsz mert minden baja van (egyik ismerősöm járt így Ragdollal). Ha rendes tenyésztőtől tudsz szerezni (van számla, törzskönyv, oltások, genetikai tesztek a fajta betegségekre) akkor hajrá. Viszont tényleg jó alaposan nézd meg honnan veszel, és ha úgy van ne sajnáld az utat akár külföldre sem.
-
Pont a túltenyésztés miatt tudnak a fajtatiszta állatoknál előjönni olyan betegségek amik addig nem voltak jellemzőek a fajtára. A döntés ettől még a Tied, csak ez pont nem jó szempont. Az inkább, hgy neked ez a fajta tetszik. A fajtajellemzők sem mindig általánosak, lehet egy alapvetően szobacica fajta példánya is örökmozgó.
-
Dr. X
aktív tag
válasz
Freddy76 #23016 üzenetére
Lehet szívtelen a gondolkodásmódom, de én biztos nem akarnék állatmenhelyes állatot. Akik ott kötnek ki, azok nem fajtiszta állatok, egészséges vérvonallal, hanem kitudja milyen keverékek vagy szaporítók eredményei, máskülönben nem dobnàk ki a gazdàik vagy hagynák hogy elkóboljanak, hanem inkább eladnák őket. Az ilyen àllatok között meg nagyon felülreprezentáltak a genetikai hibás, beteg állatok. És mivel egy embernek a háziállata gyakorlatilag a gyereke, miért akarna bàrki önként olyan àllatot, ami nagy százalékban beteg lesz és/vagy évekkel kevesebbet élhet, mint egy ellenőrzőtt helyről származó àllat? Nem lehet kellemes érzelmileg, ha beteg az ember hàziàllata és biztos anyagilag sem az. Ez sima logika, hogy az érzelmi befektetést olyan àllatba tegye az ember, akiért nem kell majd aggódni. Másrészt én nem egy valamilyen macskàt akarok, hanem egy konkrét macskát a skót lógófülűt. Egyrészről ők a legaranyosabbak szàmomra, de ami a legfontosabb, hogy az ő jellemük passzol hozzám a legjobban. Emeleti lakàsban lenne tartva, így például egy kalandozó jellemű macska nem érezné jól magát bezàrva. Szerintem nagyon fontos hàziállat vàlasztàsnàl odafigyelni, hogy a jelleme passzol-e a gazdáéhoz és az életviteléhez.
@Morris: Egy tenyésztőtől van? Megtudnád mondani a nevüket?
-
válasz
Tsebacsi #23019 üzenetére
Csupán azért írtam, hogy menhelyröl is megesik, számítson rá az ember. Élölények, tehát ez vele jár!
Mindemellett az a mai napig hihetetlen, hogy mennyire bújós szörgombócok jönnek a fehérváriaktól! Akiktől eddig hallottam, mind nagyon barátságos, jól nevelt szeretetgombócot kaptak! -
válasz
PhoenixK #23018 üzenetére
Nem is arra utaltam, hogy nem lehet beteg egyik se, csak mi fürödtünk már be tenyésztős macskával
Ez persze nem jelent sokat, de mi már fázunk a tenyésztők többségétől.
Én sokkal jobbnak tartom, ha menhelyit visz haza az ember, így is nagyon sok szabadon élő cica van és olyan, akit elaltatnak, mert nem kell senkinek -
Freddy76
addikt
Nem tudok ebben segíteni, és csak egy gondolat, amit akár ugorj át. A mi cicánk brit rövidszőrű, menő felmenőkkel, törzskönyvvel. Első cicánk. Nagyon szeretjük, jó fej macsek, kimondottan vicces, ragaszkodó. És lényegében tökéletesen mindegy, milyen fajtával vagy felmenővel bír. Ha lesz másik cicánk, mert bevállalunk egy másodikat, mert a lányunk elköltözik, és viszi magával, mert Tappancs elhagy minket, én biztos, hogy menhelyen, vagy valamilyen macskamentő oldalon keresgélnék. Valószínű nem lennék annyira bátor, hogy bevállaljak egy beteg, problémás cicust, de rengeteg szeretnivaló szőrcsomó vár olyan gazdira, aki szeretni is fogja.
-
Dr. X
aktív tag
Van valakinek skót lógófülű macskája? Szeretnék egyet, de nem tudom honnan lehetne venni. Apróhirdetéses oldalakon látni 50-150 ezer forintos árakon, ami laikusként elég alacsony árnak tűnik, főleg az előbbi, mivel tudtommal a legdrágább macskafajták egyike. Egyáltalán ezeken az apróhirdetéses oldalakon normális hirdetések vannak vagy ezek nagyon nem háziállat vásàrlàsra valók? Van ennek a fajtának megbízható, elismert magyar tenyésztője?
-
válasz
Ciccuka #23011 üzenetére
A világ pénzét elvertem már ilyenekre, de nem eszi meg. Semmi vitamint, gyógyszert, kék lukács cseppet, semmit nem eszik meg
Volt neki vesediétás kaja, 2000 ft egy doboz. Bele se nyalt. Roboráló szupermacskakaja, rá se nézett.
Ami most bevált ez az új fülre kenhető étvágynövelő, ez csodaszer. 17.000 ft egy icipici kisujjnál kisebb tubus, de eddig csak ez hatott, ettől tényleg evett (mármint, hogy kb. az elé tett étel harmadát megeszi, mert nagyon válogatós. Mindig az volt, de most fél éve alig bírom etetni. A vaj csodaszer még néha, és az segíti is).
Tegnap és ma reggel is a macska, amelyik szombat reggel nem ismert meg, fetrengett és nem bírt menni 2 métert, feljött magától az emeletre és dorombolt
-
válasz
Tsebacsi #23005 üzenetére
Még mindig nem nagyon akar enni, de iszik.
Kapott Oralade GI Supportot, ami az állatorvos szerint roborálja, mert elvinni nem merem hozzá (gyenge és bestresszelne). -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
koshmar #23001 üzenetére
Igen, nem akarja már szoptatni őket.
4–8. hét Táplálás
A tejfogak kifejlődésével kezdetét veszi az elválasztási folyamat. Egy idő után a kölyök érdeklődést mutat az anyamacska szilárd tápláléka iránt, és elkezdhet átállni a kizárólag tejalapú táplálékról. Fejletlen emésztőrendszere miatt fontos, hogy olyan könnyen emészthető táplálékot kapjon, amely megfelel az életszakasz tápanyagszükségleteinek.
-
koshmar
addikt
Az ugye normális, hoyg a két kismacska anyja (90+ naposak már) fúj rájuk, meg se közelíthetik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest