Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RangerFox
veterán
Az óraátíráshoz kihívott két szakembert, hogy ellenőrizze a márőhelyet, akkor adtak egy igazolást a helyszíni szemléről, amin szerepelt ez. Ettől függetlenül még aznap beadtuk a felhasználóváltozás bejelentését, amit az eon el is fogadott, át is lett írva. A felszólításban, amit az új vevő kapott és amire hivatkozik az szerepel, hogy ennek a felújítási kötelezettségének nem tett eleget.
-
RangerFox
veterán
Na igen, de nem nyilvánították életveszélyessé, mert akkor alapból le is vágták volna a hálózatról, amíg meg nem csinálják. Attól hogy leírták, hogy elavult, még nem lesz életveszélyes, ezt az eonos ügyintéző mondta telefonon. De nyugodtan használhatta az áramot fél évig, az átírás is sikeres volt, most meg nem tudom eldönteni, hogy bővítette a hálózatot és azt akarja lenyomni a torkomon, vagy veszélyes volt. A hivatalos papíron, amit az eon szakemberei tártak fel ez állt az átíráskor: "Méretlen fővezeték elavult, cseréje szükséges." A felszólításban, amire a vevő hivatkozik ez áll: "Felszólítás a mérőhely felújítására, mert a méretlen fővezeték cseréje szükséges, elavult."
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
persze, megfizettem ezt már kamatostól... az volt inkább a lényeg, hogy 1 óra alatt az enyémhez hasonló ügyet letudnak kényelmesen 9 másikat és az akkor 300ezer/óra... volt ez 16 éve, azóta meg 2-3x ennyit elkérnek
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
...és szükséges is másolatot tartania a személyi igazolványról? nem elég neki a bemutatás? mármint nem egy "fuckoff", hanem az igazolvány bemutatása? ...mert ha nem szükséges tárolnia, akkor ne is másolgassa, mert az is helytelen
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
...de ha lemásolja, akkor írasson alá adatkezelési nyilatkozatot is, valamint adjon tájékoztatást a személyes adatok tárolásáról
-
xandrush0831
tag
Nem lakik messze. Pénteken itt is volt személyesen, majd másnap írt messengeren hogy ő beszélt a közjegyzővel, és küldjek fotót a személyimről. 3 éve itt lakunk, eddig minden évben elég volt hogy megmutatjuk a személyit, és leírjuk a számát a szerződésre. Nem előle akarom eltitkolni az adataimat, de ne tárolgassa már egy 50 éves nő az igazolványomat a recept mappa mellett a gépén. Se a messengerén, amit elég könnyen lophatnak ha rossz helyre kattint...
-
mephi666
nagyúr
ambuláns napon van ellátó intézmény, név, stb (esetleg telefonszám is?) ...első körben oda telefonálnék egyet, mert lehet hogy ők még meg is köszönik, hogy felhívja a figyelmet a tévedésre ...de ha erről van szó, hogy x egyénnek rossz taj-hoz csatolták a cuccait, lehet hogy ő is keresni fogja és elindítja ezt a folyamatot
-
PuffyDog
tag
Egymás után az elmúlt 5 hétben négyszer?
Kedzem unni ha én hibázok elő vagyok véve, bírságot is fizettem sokszor. Ha más, akkor meg bocsi, javítsd?
30 vagyok. Jó eséllyel még jövő nyárig élek. Biztos nem fogok jópofizni velük.[ Szerkesztve ]
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
PuffyDog
tag
Egy TAJ szám hogy tartozhat két emberhez?
Főleg hogy az életemben nem jártam semmi magánon.
És igen, mivel jelenleg Onkológiára járok és várom a szövettani eredményt zavar, hogy más ember dolgai vannak hozzám feltöltve.[ Szerkesztve ]
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
PuffyDog
tag
Kivehetnének saját zsebből egy kis aprót. Nevetséges, hogy az országban lévő pénz 95%-a ott van családon belül.
Persze Átlag Jóska csesztetve van mindenért. Az hogy milliárdok mennek el a saját szórakoztatásukra, az nem gond.[ Szerkesztve ]
-
nagyon pontos nyilvántartás van utca rész szinten, hogy milyen m2 árak vannak, akár egy panelházban emelet szinten megmondják neked, a kőhalom utca 16-ban az átlagos árak 600.000-800.000Ft/m2 és az emeleti szórás +-10%
Ezt a retkes NAV akár meg is oszthatná a halandókkal.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
mephi666
nagyúr
...persze, hogy értem amit te írsz, hogy a pénzmozgás nem klappol... de mi van ha csak nagyon meg volt szorulva az eladó és szimplán áron alul adta? ez tudtommal nem tilos... pl lehet hogy eladhatta volna pár hónap alatt 30-35 millióért, de most azonnal fizető vevőnek 20-25-ért adta... aztán ha a vevő fél évig újította, akkor még jobban nyílik az olló... felújíttat pl egy tetőszerkezetet, ablakokat cserél, új burkolat, festék, vezetékezés és a 30-35milliós már azonnal 50+ ...közben semmi szabálytalan nem volt az egész folyamatban, csak hirtelen volt egy nagyon jó vétel
-
asdf_
veterán
40M vagy 50M esetén kőkemény 400e(!!!) a különbség illetékben. Ez annyit nem ér, hogy két navos kijöjjön egy napra (jó, a büntetés tarifáját nem tudom ).
Amúgy tizenkevés éve apámmal ugyanez volt, amikor nagyanyám lakását megörökölte, jelzett a rendszer, hogy alacsony áron ment. Aztán jöttek, és meg lett nekik mutogatva, hogy itt a 30 éves panel ahol minden eredeti házgyári, a konyhától a tapétán át a függönyig, és talán ezért ment alacsonyabban, mint egy olyan, amiben történt már valami (bármilyen) felújítás (fun fact: haláladó eltörlése után vagyunk, eltartási szerződés is volt, és a nav úgy gondolta, hogy az a szerződés felülírja az egyenesági rokon kapcsolatot, visszterhes vagyonátruházás történt, tessék csak szépen illetéket köhögni. Bíróság lett a vége, ahol a bíró kb. kiröhögte őket és simán nyert faterom). -
Morris
veterán
Jó de most nyilván nem irreális ár különbségről van szó.
De amúgy meg ha nekem mindegy mennyiért akarom eladni, de sürgős, akkor nem fog elmenni annyiért amennyi a "valós" ára lenne. Érted. És pont leszarom, hogy a navocska mit képzel bele a történetbe és messzemenően gyűlölöm ezt a hozzáállásukat. És akkor emiatt kezdenek el vegzálni?
Ha jól tudom, az értékbcslés még nem kötelező. Rengeteg minden befolyásolja a kalkulált vételárat. -
mephi666
nagyúr
na de fél évet várni egy háznál, amikor több évtizedes ingatlannál elég valószínű, hogy mielőbb elkezdi az ember a felújítási (értéknövelő) beruházásokat, hogy télre beköltözhető legyen? (feltehetőleg itt is tavasszal történt a vásárlás) ...amikor lakást vettem 15+ éve, akkor 1-2 hónapon belül küldték a csekket a visszterhes vagyonátruházási illetékről más irányba illene inkább vizsgálódni: pl hogy valakik nevére minimális bevétel mellett hogy kerülhet 50milliós autó meg 300milliós ingatlan? ...nem az hogy valaki vesz pl 20millióért egy házat, mert épp meg volt szorulva az eladó és az érhet esetleg 25-öt, vagy 30-at is (vagyis felújítás után már tuti ér többet is és ő bizonygassa a saját igazát)
-
m3tr0
őstag
-
PuffyDog
tag
Sehol.
És bocsánat.
A szervíz nem javítási céllal volt kint. Azért volt kint hogy a jegyzőkönyv elkészüljön, mert előre jeleztem, hogy nem akarok javítást.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
PuffyDog
tag
-
PuffyDog
tag
A szervíz állította meg hogy kijelző és alaplap hiba. Benne is van a jegyzőkönyvben hogy e két alkatrész cseréjével lehet orvosolni a hibát. Itt egy videó: [link]
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
De ilyen alapon kb minden autó garanciális hiba teljes autócseréhez vezetne, mert az autóiparban teljesen hétköznapi, hogy egy garanciális hiba esetén a gyár dönt a beküldött adatok alapján a hibáról, majd központból küldenek alkatrészt, és tele az internet 3-4 hónapos garanciális autójavításokkal.
"Az (5)–(7) bekezdés előírásai az 1. melléklet 8. pontjában felsorolt fogyasztási cikkek közül az elektromos kerékpárra, elektromos rollerre, quadra, motorkerékpárra, segédmotoros kerékpárra, személygépkocsira, lakóautóra, lakókocsira, utánfutós lakókocsira, utánfutóra, valamint a 9. pontban meghatározott motoros vízi járműre nem vonatkoznak."
(A 7. bekezdés a 30 nap után csere)
Azt sem tudjuk, volt-e ebben a 3 hónapban olyan, amikor jött volna a szerviz, de nem volt otthon, és azért halasztottak időt, azt sem, hogy a szerviz tapasztalta-e a hibát, vagy kimentek és épp akkor rendben volt a TV és nem találtak hibát?
Ez jogos, de feltételezem (szerk. fentiek szerint hibásan) , említve lett volna, ha történt ilyen.
A nagy kérdés, hogy olyankor mi van, ha a szerviz csak, a nagy semmiből megjelenik minden egyeztetés nélkül, mert azért nem reális elvárás, hogy otthon ülök 0/24-ben és várom őket.[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
tag
Annyit még hozzátennék, hogy nem értem miért kell az ügyintézés miatt garanciajegy, mármint jelen esetben, ha egyszer tőlük, a Samsung saját webshopjából lett rendelve és ők küldték ki a saját, szerződött partnerüket. De az biztos, hogy végig fogok járni mindent, nem érdekel mennyi idő, de magát a javítást elutasítom. Vihetik a TV-t, jöhet vissza az ára. Számlát megkerestem, majdnem 1.2 millió Ft volt a listaára, ehhez képest kuponnal került 450e Ft-ba. Nekem senki ne mondja azt, hogy ezen megéri kijelzőt és alaplapot cserélni. Nem 1.2 milliót kérek, hanem 450e Ft-ot.
És igen, az ügynek lett egy iktatószáma. Ez alapján azonosítja a Samsung Webshop ügyfélszolgálata az esetet és a Samsung központja is. Szóval magának a hibának a leírása emailben és telefonon is megtörtént április első napjaiban.
A szervíz amikor először jött volna az úgy nézett ki, hogy egy adott csütörtöki napon hívtak, hogy fognak jönni, de másnap, pénteken hívni fognak és egyeztetünk időpontot. Beszéltünk velük, hogy rendben, mert nincs itthon mindig valaki. Jött a másnap, a péntek, mivel nem hívtak délutánig ezért elkezdtem hívni őket. Két számot is találtam, az egyik a honlapjukon szerepel, a másikról pedig hívtak előző nap. Nem vették fel. Legalább 15* próbálkoztam. Erre hétfőn hívott a szomszéd, hogy nálunk a szervíz. Az szép és jó, csak 1. Nem lett egyeztetve időpont., 2. El lett nekik mondva csütörtökön, hogy bármi időpontot is találnak és megbeszéljük másnap, egy dolog fontos számomra, hogy mielőtt jönnek előtte egy órával minimum szóljanak ide. Ez sem történt meg.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
A közléskor nem volt garanciajegye, vagyis az nem tekinthető hiteles bejelentésnek.
Már miért nem? Miért kéne garjeggyel rendelkezni egy hibabejelentéshez? Pont itt a legegyértelműbb a dolog, azért nincs garijegye, mert magától a Samsungtól vásárolt (ők ugyanis felsőbbrendűbbnek érzik magukat és nem küldenek a megrendelt termék mellé, ha kéred, akkor külön elküldik, lásd: üfsz választ lent). A jótállási jegy át nem adása nem érintheti negatívan a fogyasztói jogok gyakorlásában a vevőt.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy azért nem kapott a vásárolt termékhez garanciajegyet, mert azt külön kell igényelni nálunk, természetesen igénylés esetén kipostázzuk Önnek a rendelésben szereplő címre. Egyébként a terméknek a jótállása számlával is érvényesíthető a márkaszervízeinkben.
2022-ben már rég nem a 30 napos törekedős volt, 2020-as bejelentésű az új 151-es, és talán 2021-től lett hatályos. Amellett pedig senkit nem érdekel a javítás kezdete, bejelentette a hibát (tételezzük fel, hogy jó helyen, az értékesítőnél), mivel 10 kilónál nehezebb, volt 30 napjuk odaérni, nem sikerült, automatikusan jár a csere.
[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
tag
Garanciajegyem nem az én hibámból nem volt. Tudtam, hogy igényelni kell, kértem is. És ahogy említettem rossz címre küldték ki. Az már az ő hibájuk, hogy késett az egész folyamat. Ha olyan szinten vannak agyilag, hogy szóból és írásból sem értenek az nem az én hibám.
-
asdf_
veterán
Khmm...
Ha a fogyasztási cikk kijavításra a kijavítási igény vállalkozás részére való közlésétől számított harmincadik napig nem kerül sor, – a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában – a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán – feltüntetett vételárat a harmincnapos kijavítási határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.
vs.
"3 hónapba tellett, míg a szervíz ideért. "
[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
tag
Szóval teljesen normális, hogy jelzem a hibát, kérem a garanciajegy postázását(mert Samsung alapból nem küld, csak ha kéri az ember), megadom a postázási adatokat, majd egy hónap után sem érkezett meg. Addig nem mehetett tovább az ügy. Rossz helyre küldték, hiába hangzott el a cím szóban telefonon és írásban emailben is. Majd további 2 hónapot vártam cserére és nem akarom hogy egy kókány cég nagyobb bajt okozzon? Oké.
Szerintem este kalapáccsal megsimogatom és repül az ablakon, ellőtte azért lenézek, nehogy engem pereljenek.Szerk. Számla szerint 450 a TV, ebayen az alaplap és a kijelző összesen 360e Ft. Akkor nem lenne egyszerűbb elvinni és visszautalni?
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
Köszi a választ!
És ezt az egészet miben befolyásolja az hogy kaptam valami értesítőt az ügyfélkapus tárhelyre, meglestem és az egészségügyi biztosítós téma volt hogy fizetnem kellene mert gáz lesz, és így realizálódott bennem hogy csak az első hónapra jelentettek be? Márciusra pl. semmi bejelentés, a fizetést pedig megkaptam nettóban.
Gondolom ezt nem lehet úgymond elrontani hogy "véletlen" kijelentenek meg ilyenek. -
Kloden
senior tag
Utánanéztem kicsit a dolognak, az ági öröklés szerint jogosult a féltestvér is, ha tudja bizonyítani a saját ági öröklést. Esetemben pont erről van szó.
"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
amargo
addikt
az apuka a közös pont a három gyerekben, tehát ha az apuka vér szerint is közös mind a három gyerek esetén, ilyenkor nem féltestvéri viszony van közöttük?
A mostoha nem az lenne, amikor a gyerekeknek semmi közük egymáshoz azaz pl a gyerekek úgy találkoznak egymással, hogy anyuka apuka is elvált és egy másik elvált szülő kapcsolódik be a történetbe?
Tehát itt lehet félreérthetően fogalmaztam:
"Van 3 testvér, ebből 2 közös anya és apa és van 1 féltestvér, akivel a két testvér a közös apa alapján féltestvérek azaz:" de mint az elején írtam, úgy értettem[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
envagyok
veterán
Itt azt írják benne van.
-
Kloden
senior tag
-
Rendo84
senior tag
Elfelejtették vagy nem állt érdekükben fáradozni postázással, ki tudja.
Sok 100 km oda- vissza az út és mivel tudtam pár hónap múlva fogok arra menni és most szóltam is nekik szeretnék beugrani érte.
Novemberi telefonbeszélgetésünkben mondtam, hogy több hónap míg ismét erre járok, ezért is beszéltem le velük a postázást. (Amit ők ugye lesz@rt@k) -
mephi666
nagyúr
...persze, de láttam én már olyat, hogy hibás teljesítéskor a plusz költségek egy részét a vásárlóval akarták lenyeletni, így kb semmin nem lepődöm meg
-
Egon
nagyúr
A tulajdoni lap kevés, azon csak a tulajdonosváltás ténye szerepel, és az iktatószáma annak a beadványnak (ami leggyakrabban egy ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi szerződés), ami alapján az adott bejegyzést megejtették a tulajdoni lapon.
Ez a beadvány az, amire kíváncsiak lennénk, mivel - ahogy említettem - alapos okkal feltételezhető, hogy ott valami humbug volt."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Atomgeszi
nagyúr
Egy (3-4 éves) vadiúj 3 fázisos Siemens üvegkerámia van édesanyáméknál és sajnos nem tudunk rajta olyan minőségben főzni, sütni, mint egy indukcióson. Ez is piros lesz, ha melegszik.
De egy indukciós komfortjához képest sehol nincs.
Haveroméknál németben a bérelt lakásban szintén üveg kerámia van, itthon indukciós. Nem szeretik és nem is akarják használni, csak, ha muszáj.
Értem persze, hogy előbb kell gondolkodni és előre gondolkodni, hogy előbb lekapcsoljam, mint kellene, de ez nekem a hétköznapi komfortzónámba már nem fér bele.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-
mephi666
nagyúr
...a munkavédelmist annyiból kihúznám, hogy "miként lehetne felelős olyan dolog miatt, amiről nem is tudott?" ...pl mi egy telephely vagyunk, központból szokott lejárni a munkavédelmis időszakos oktatást tartani és új dolgozókat oktatni ...viszont ha besétál valaki az utcáról (tiltó tábla ellenére) a zártszelvényes csarnokba, munkavédelmi sisak nélkül (aminek a használatára szintén tábla figyelmeztet) és ott baleset éri, akkor ezért hogy lehetne felelős az az ember, aki 80km-re tartózkodott épp? ...egy gép használata sokkal nagyobb oktatást igényel és ha olyan ember kezd vele bűvészkedni, aki nem is kapta meg az oktatást, akkor elsősorban a közvetlen környezetében levőknek kellett volna ezt megakadályozni...
-
bucihost
senior tag
Itt is hasonló a helyzet.
Felettünk lakónak a fia este vagy ugrálókötelezik, vagy súlyzózik és a fölre dobálja a súlyzót, vagy rohangál a lakásban. Az anyuka meg kopogós cipőben mászkál a lakásban, este 9 körül áll neki húst klopfolni, este indítja el a mosogató/mosó/szárítógép kombót mert hát neki akkor van ideje, vagy épp az esti fürdésnél eregeti a galambokat a kádba (ilyenkor fel szoktam kiabálni, hogy egészségedre te köcsög... de nem hatja meg). Hiába szólunk neki, kb 1-2 napig nyugi van aztán kezdődik előről.
Legutóbb megkaptuk, hogy mi legyünk már kompromisszum készek mert nekik is élni kell, és egy kamasz gyerekből ennél többet nem tud kicsikarni éd nem is fog miattunk összeveszni vele... meg hát tőlünk felhallatszódik a gyerek sírás, ők is eltűrik.
Hozzá teszem, 2 hónapos a gyerek, aki akkor sír ha fáj a hasa (ami nagyon ritkán van), vagy ha éppen éhes (ami 4-5 óránként 3 perc kb). Mikor közöltem vele, hogy ne hasonlítsunk már egy 2 hónapos gyereket a takony kamasz fiához még ő volt megsértődve....
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Azt egyébként el tudom képzelni laikusként, hogy a telekom szépen letiltja a telefonok IMEI számát. Ha nem örökli senki a szerződést, akkor elvileg a telefonokat sem öröklik.
Őszintén csak gondolatfelvetésként írom, nem tényként.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
gyimger
őstag
Kb. 20 éve vagyok tag, soha egyszer sem kerestek meg módosítással vagy lemondási lehetőséggel. Tényleg soha. Amúgy még egyszer: bárcsak visszaadhatnám, kifizethetném, de nem ad rá Móni felhatalmazást, mert nem akar elveszíteni egy (újabb) tagot, nehogy egy ezressel többet kelljen fizetnie a számláért.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
gyimger
őstag
Barátom, ezen vagyok napok óta. Nem veszi vissza, nem vesz ki a listáról, nem szünteti meg a viszonyunkat, nem engedi, hogy kifizessem a kötbért. Mert gondolom fejadag alapján kapja a jobbnál jobb kedvezményeket, így én nem tudom magam módján élni az életemet és önálló szolgáltatást igénybe venni.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
gyimger
őstag
Ne törölje akkor. De milyen alapon nem mondhatok vissza egy olyan szolgáltatást, amire nem tartok igényt? Lásd előző hozzászólásom.
-
gyimger
őstag
Sőt. Ő elvileg adataimat kezeli. Köteles lenne velem megosztani, mik ezek az adatok. És ha tovább nem járulok hozzá, hogy az adataimat kezelje? Hát ki ez a jóasszony, hogy semmi nem fog rajta.
[ Szerkesztve ]
-
gyimger
őstag
Én arra kérem, hogy mondja le. Ha nem tartok igényt egy szolgáltatásra, lemondom. Olyan sincs, hogy nem lehet lemondani és fizetésre vagy kötelezve. Én mondtam neki, hogy megfizetem a kötbért, de semmi.
-
carl18
addikt
Igen, tudom amerikába a Xanaxot is drognak minősitik.
Egy amerikai orvos adott interjút, ő azt mondta a xanax nagyon jó gyógyszer rövid távon ha jön egy pánik roham vagy lelki válság gyorsan nyújt segitséget.
Alkalmi gyógyszernak remek, de ezen élni évekig nem feltétlen ajánlott vagy lehet.
Meg a legjobb hogy mióta szedem a Mitrazapine/Xanax kombot azóta semmi féle alkoholt se fogyaszthatok. Így nincs lehetőség alkalmanként se inni, még egy egy buli által ez adott lenne. Aztán oda jönne random embere, ígyáááááá . Köszönöm nem.
Meg azt se mondhatni félválról veszem a dolgot, szedek Mega Daily One Plust, Omega 3+Magnézium citrát 375mg. Komló+Levendulla kapszulla/Citromfű/Kamilla tea.
Még se érzem hogy haladnák valahova.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
MaxxDamage
félisten
25-s a kezdőm és 3 naponta kell cserélnem.
Havi adag megvan 1 kiváltásra.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
mephi666
nagyúr
...a nikotint 1-2 év bagózás után már nem tudtam feladni... és 20+ éve nyomom kisebb-nagyobb megszakítással... elmúlt 8 évben már csak elektronyost használok ...a fű ezzel szemben annyi volt, hogy "oké, én mostantól nem nyomom többet" ...viszont mivel a cigit tekertem magamnak régen, zöldséggel dúsítva is én csináltam... miután abbahagytam, haveroknak szívesen megsodortam mindig, de soha 1 pillanatra nem kattogott az agyam, hogy "jajj de kéne" (a nikotin a másik véglet: aki arról képes leállni, az bármire képes... Zacher Gábor is masszív nikotinfüggő, annak ellenére hogy az addiktív szerek a szakterülete) ...úgy vagyok vele, hogy majd ha egyszer 20-30 év múlva itthon legalizálják, akkor nyugdíjasan újra kipróbálom
orvosi dolgokról: próbálom kerülni őket, amennyire lehet és ha nem komoly dolgokról van szó, önmagam diagnosztizálni... legutóbb tán 5-6 éve voltam bőrgyógyásznál, mert őszi-téli időszakban rohadtul elkezdtem viszketni: szó szerint véresre vakartam a karom-lábam... azonnal rávágták, hogy ez csalánkiütés, írtak fel valami 5ezres krémet és "váltsak tusfürdőt"... (soha semmire nem voltam érzékeny meg allergiás) krém elfogyott, viszketés visszajött... utána gondolkoztam jobban, hogy "ha a tusfürdő okozta, miért nem viszketem máshol, csak a szabadon levő testfelületeimen?" ...akkor még nem volt fűtéskorszerűsítés és 30 fokok voltak a lakásban (szellőztetéssel hűtöttük) ...említettem orvosnak egyébként a melegkiütést is (gugliztam előtte rendesen), de kb legyintett rá, hogy "biztos nem" ...vettem végül valami átlagos 1000forintos hidratáló krémet direkt száraz+érzékeny bőrre és ahogy elkezdtem használni, kb azonnal megszűntek a tünetek
alvási problémákra és folyamatos fáradtságra én egy tippnek javasolnám a matéteát (kivéve ha magas vérnyomás van alapból) természetes szer, rengeteg pozitív hatása van, valamint évszázados múltja...
-
MaxxDamage
félisten
Fentanyl tapaszt én is Vasárnap kezdtem és mire a 2 csípőm cserélik, az azt jelenti évekig függő leszek?
75 mikrogramm / órás tapaszt irtak 1 éves javaslatra, (elírták) és a kis 20 éves jól elírta, mert a doki meg 25-s verziót javasol a dokuban...így a háziorvos 25-s verziót írta fel mert kezdésnek a 75-s kicsit sok lenne. Arról is dokut kell írnia és nyomtatni, amit a gyógyszertárba le kell adni...milyen már!
Amúgy ez a 25-s a 2 csípő fájdalomra úgy érzem kevés lesz, de ne legyen igazam!Sajnos Zadex (60 MG - 2x1) meg hasonló gyógyszereket évekig nem szedhetek a fajdalom ellen...
Csípők nagyon be vannak vizesedve és fájdalom elvileg ennek köszönhető, mert nagy benn a nyomás...(gyulladva is asszem) a bal 10 mm , jobb 13 mm....a normális az 6 mm lenne[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
őstag
Ne érts félre, nem változtat semmin a dolog szerintem sem. Arra voltam kíváncsi csak, hogy csak szerintem nem oké e, hogy a címzett látja a foxpost applikációban, hogy a céges feladó mennyit fizet a küldemény feladásakor.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
mephi666
nagyúr
...nem is feltétlenül kell konkrétan összeget kiírni: elég, ha megadják, melyik céggel szállítanak és 1perc alatt kikeresi az ügyfél... mert a szállítópartnert annyiból meg kell adni, hogy az átvételi opciókat ki lehessen találni (melyiknek hol van automatája)
-
őstag
Egyébként már eleve azt a részét nem értem, hogy a címzett miért láthatja a szállítási díjat, főleg, ha az egyéni ajánlat.
Ha jól tudom, a futárcég a feladóval áll szerződéses viszonyban. Mire alapozva hozza harmadik személy tudtára a részleteit.
hucsikoi: A szállítási díj, attól, hogy a nevében van, nem kell hogy azt jelentse, hogy ők mennyit fognak a te csomagod feladásáért fizetni. Az is lehet, hogy a szerződésük szerint fizetnek egy alapdíjat, és küldeményenként egy kedvezményes feladási díjat. Ilyenkor az alapdíjat le kell osztaniuk.
Az "átvernek és kilopják a pénzt a zsebemből" szerintem erős túlzás. Ha a 899Ft mindenki számára alapból elérhető ár lenne, ők meg 1399-et kérnénekmég akkor sem érteném, mert neki csomó olyan költséget kell üzemszerűen ellensúlyozni, amit nekünk magánemberként sohaakkor ott lenne a lehetőség, hogy te olcsóbban szerezd be, ők meg lehúztak, mert abban a helyzetben vannak.
Ha végképp átverve érzed magad, akkor állj el, és ezzel egyszerre rendelj egy újat személyes átvétellel, és rendelj egy futárt, aki ott veszi fel, és hozzád/automatába kézbesít.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
hucsikoi
senior tag
A dállítási díj, mint a nevében is benne van a szállítás díja. Valóban elfogadtam, mert feltételeztem, hogy egy becsületes kereskedővel van dolgom és nem fog hazudni arról, hogy ők valójában mennyit fizetnek a szállításért. Egyébként miért nem tájékoztatod a vevőket, hogy a szállítási díj, amit kiírsz köszönö viszonyban sincs a valósággal?
Az árrést azért nem kérdeztem, mert semmi közöm hozzá, (ugyan úgy, mint ahogy neked sincs semmi közöd a szállítási költséghez) és nem is érdekel, az a te hasznod és ez így rendben is van.
Az viszont, hogy kiírják, hogy 1399Ft a széllítási költség, de Ők 899Ft-ot fizetnek érte az nálam tisztességtelen.Tudod nem szeretem, ha átvernek és kilopják a pénzt a zsebemből. -
MaxxDamage
félisten
Tegnap voltam másik város szakrendelésen, dokival meg volt beszélve menjek csak és soron kívül hívnak majd... hát pár órát ott voltam és vártam.
Csak műtétre előjegyzés volt meg gyógyszert írattam fel (fájdalomcsillapító)
Még jó hogy kiemelt eü. támogatással 1 évig megadta.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Az a gond hogy azt eléggé nehéz bizonyítani hogy átadta a gyereket vagy sem. Viszont a gyerek az udvaron játszott azaz nem került ki az ovónéni felügyelete alól.
A szülők szinte mindegyike így viszi haza a gyereket hogy az udvaron játszanak és addig bemegy a szülő a cuccokért.
Elvben lehet olyat hogy átadja a gyereket és a szülő a gyerekkel együtt szedi össze az öltőzős cuccokat. De ugye totál értelmetlen mert addig az a normális hogy a gyerek játszon az udvaron amíg a szülő a cuccokért megy. -
asdf_
veterán
Én csak azon próbáltam elmélkedni, hogy attól, hogy egy ügyfél adatait az ügyféltörzsből anonimizálom (jelen esetben: eleget teszek a GDPR kérésének), attól ez még a részére már korábban kiállított számlákat és az nav felé az adatszolgáltatást nem érinti, így nem értem, mi lenne az akadálya ennek. De akkor ez így marad.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Na de mivel mutat és mond többet a kezedben levő számlának másodpéldányánál (amit villantani kell tudni), amin rajta van, hogy Gipsz Jakab Minta utca 1-ből vett tőled két laposelemet, az, hogy van egy Gipsz Jakab nevű vevőd is az ügyféltörzsben (amit viszont nem kell tudni villantani)?
Törlést nem mondtam, csak anonimizálást.
Értem persze, hogy adatkezelésre feljogosít jogszabály, és ez felsőbb, mint a user akarata, hogy töröljék, de számlakiállítás után én nem látom, miért ne anonimizálhatnám a vevő adatait az ügyféltörzsben. A kiállított számla másodpéldányán nyilván rajta lesz papír vagy pdf alapon ezt x évig meg kell őrizni, amíg a NAV-ot érdekelheti, addig a nav adatszolgáltatás modulnak ki kell tudnia adni, de ennél többet nem látom miért kéne. De csak hangosan elmélkedem... -
asdf_
veterán
Nem tudom, hogy tényleges garázs-e, alagsori beállóból én -lehet, hogy hibásan- ilyesmire asszociáltam. Ilyen helyen meg a mozgásérzékelős világítás az összes költség, meg 10 évente lefesteni a vaskerítést. Ha -1, -2. emeleten levő fixen világított, műgyantás padlójú hely, amit felnyalnak mondjuk havonta egyszer, valamint van kényszerszellőztetés, CO érzékelő (amit x időnként kötelezően karbantartani kell), garázskapu/sorompó kártyaolvasóval ott azért ezeknek már látható és teljesen jogos költsége van. Nekem a 6 ezer Ft/parkolóhely még mindig a nagyon meredek.
-
FerNandor
őstag
A garázsbehajtot mindenki saját magának takarítja. Lépcsőházi takarítás van csak. A garázsban nincs fűtés, nincs víz. Az áram a saját lakásunkból megy, mint kb mindenkinek, tudomásom szerint. A garázzsal semmi költsége nincs a "képviselőnek" és szerintem semmi köze hozzá, bár ez akkor leginkább talán saját vélemény. Egyedül a biztosítást fizetjük rá, ami kb 300-400Ft, de véleményem szerint azt se kéne, mert a garázs senkiben nem tud kárt okozni. Egyedül talán a garázsban tudnának, ha leaztatjak. De akkor meg a karokozonak kéne biztosítással rendelkeznie, ami egy lakás mondjuk és arra amúgy is van tarsashazi biztosítás. A garazsnak szerintem tarsashazi biztosítás sem kéne... A saját lakásbiztosítás meg ki tud terjedni a garázsra is.
A tárolónak nincs fűtése, az áram a lépcsőházból megy, de arra a 13m²-re az 40Ft kb. Biztosítás ilyen elven minek? Szemétszallitasi díjat sem kellett arra eddig fizetni, láttam a dokumentumot. Takarítás ott nincs. Be se tudnának menni, mert magántulajdon. Víz nincs.
Biztos meg tudják ezt igy jogszabályokban határozni meg rendeletekben, de szerintem az is nonszensz, hogy eg, tárolóra ugyanúgy kéne felújítási alapot fizetni stb. Mégis miért?
De ott van a közös tároló, gondolom az az alapító okiratban is úgy szerepel, hogy közös. Arra semmit nem fizetünk, nincs tétel hozzá az elszámolásban, akkor ez mi??Ez egy 1978-ban épült ház. A kaputól a földszintre jutunk egy fél fordulónyi lépcsőn.
Lefelé fél fordulónyi lépcső kb az alagsor, tárolók, fő vízóra stb. Ezen a szinten vannak a garazsak, de az az épület mögül behajtva földszint, tehát valamennyire van egy kis szinteltolás. A garázskapu minden garazshoz külön van és ahhoz tartozik, semmi közös nincs ezekben a garazsakban, max a fal. Ha az én garázsammal van bármi, én fizetek rá mindent. Ha megveszem a tárolót az az én tulajdonom lesz, fizetem rá az ingatlanadót és semmilyen költsége nem oszlik. Ha az áramot is átviszem a garázsból, akkor az esetleges tarsashazi biztosításon kívül semmi egyéb költsége nem lenne a társasház felé.A lift egy 10 emeletesben, mélygarázs közös kapuja stb ezek lehetnek közös használatú eszközök, de a mi esetünkben ilyenről nincs szó egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Vismajor01
addikt
Mivel közös lakást adtak el és abból vették a közös lakást, így továbbra is 50-50 jár mindenkinek. Ahogy te is írod, tök mindegy ki mennyit fizetett a hitelbe, az 50-50 marad, tehát ha eladják a lakást akkor 50-50 jár mindenkinek, max jófejségből tudja oda adni azt a pénzt az egyik a másiknak. Nálunk pl csak az én fizetésemből fizetjük a hitelt, a feleségemé megy minden másra. 25 év múlva mégse mondhatom azt h a ház 75%-a az enyém mert az egész hitelt kifizettem Tök mindegy h örökséget forgattam bele, vagy a fizetésemet, vagy a megtakarításomat, mitudomén.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
Nem vagyok jogász de sztem max peres ügyben kerülhet elő h kifizette a hitelt, közösen vették fel közösen törlesztik, tök mindegy ( a banknak) hogy valójában kinek a pénze volt.
Normálisan ezt akkor úgy csinálják, hogy eladják a lakást, felezik az árat, és aki kifizette a hitelt a hagyatékból a kifizetett összeget kifizeti a másik fél. Tehát ha a kifizetett hitel 3 millió volt, akkor az 50 milláért eladott lakásért az egyik fél 22 millát kap másik meg 28at. Sztem így igaszságos.
Másrészt ha a tulajdonrész közös, ez a hányad nem változik ezért mert ki mennyi hitelt fizetett. Most látod hogy a havi törlesztőben milyen százalékban szálltak be? Elég érdekes elgondolás hogy kifizettem 3m hitelt és akkor most 20%-al több a tulajdonrészem a házban
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Sanyi.mTs
addikt
erre csak egy gondolat: tudom, hogy hasra ütés szerű a példád, de ha a föld értéke 100e és a kerítés építése is 100e, akkor a szomszéd 50e mínuszban lesz, mert ugye a kerítés árát meg kellene osztani a két fél között, ami 50e-50e. Azaz ad 100e értékű területet és 50e-t nem kell megfizetnie a kerítésből.
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
Értem, meg ügyvéd is kell, megkérdeztük, csak a szomszéd a problémás ilyen szempontból, hogy mikor találkozunk vele. Most is hetek óta hívjuk, vagy nem veszi fel, vagy "megszakad" a vonal, szóval nem egyszerű ember.
Most valami olyan szerződésmintát szeretnék, amit ha aláír (ha véletlen erre jár), hogy beleegyezik a kerítésért területet opcióba, akkor már ne táncolhasson ki belőle!Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Az ügyvédet megkérdeztem, azt mondta, hogy nem kell földhivatal. Osztatlan közös tulajdon a telek. Kb 6-7 m2-ről van szó. A kivitelezési szerződést nem a kerítésépítő cég adja? Mert az most nem lesz itt és a pontos összeget sem tudom, csak saccra, mert kicsit változhat.
Olyan kellene, hogy csak a szomszéd és mi kellünk hozzá, meg esetleg tanú.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
-
tyielow
aktív tag
kerítés nincs, a zöld növényzet + támfal volt a megoldás eddig (ca. 60 éve már). szóval feljöttek a falon és kivágtak mindent. tegnap hagytam neki üzenetet, hogy felvehesse velem a kapcsolatot, hogy elmagyarázza mit gondolt meg mi az elképzelés..
[ Szerkesztve ]
YouTube: toty1ka
-
asdf_
veterán
Pénztárgép használatára kötelezett kiválthatja számlaadással a pénztárgépet. Aki pénztárgépre kötelezett annak kell elektronikus fizetési módot is biztosítani. Tehát a pénztárgép van nem fedi le ezeket mind, hiszen a számlaadósnak is kell az elektronikus fizetési módot biztosítania. Kiegészítésként írtam, nem belekötésként, ami írtál, az igaz, csak nem teljes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest