- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-02-11 07:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
-
DefJamHUN
aktív tag
Akkor jól gondolom..
Nincs konkrét készülék, csak néha beesik egy egy jó áron kínált szolgáltatói készülék, akár megbízható HA tagtól, de beakartam biztosítani azt az elképzelést miszerint tök mindegy mit ír alá meg mit vállal, valójában elmehetek vele a naphoz fűtőnek, pénzem akkor sem lesz belőle.
Köszönöm mindannyiotoknak, hogy válaszoltatok.
-
DefJamHUN
aktív tag
-
flash-
veterán
-
Atomgeszi
nagyúr
Ők telepítették a kaput. Ami a 3. naptól nem megfelelően működött, így úgy gondoltam, hogy a Hörmann elég nagy cég, hogy országos szinten a hibás működésű kapukat garanciális időn belül önköltségesen szerelje, javítsa.
Igazából a jogi háttere érdekelt volna, hogy erre van-e egységes jog, hogy garanciális időn belül kit terhel a szállítási költség.
-
tolts.hu
őstag
-
Árpi001
őstag
-
Jorus
nagyúr
-
Ajándékok
aktív tag
Ezzel nincs gondom. Vagy eszem legyen, hogy csak olyan ügyet indítsak, amit megnyerek vagy pénzem legyen, hogy ki tudjam fizetni a költségeket. És csak olyan embert érdemes beperelni, aki tud fizetni, ha vesztett.
envagyok
"Rögtön be kell adni egy szakértői véleményt"
Nagyon régen volt valami ügyem, arra emlékszem, hogy a perindítás költsége függött a kért összegtől. Ha még mindig így van, olcsóbb elindítani a pert, ha a már folyamatban lévő ügyben a bíró rendeli ki a szakértőt. -
vamosip
tag
Árukeresőnek nem találtam hol lehet írni.
Webshopnak írtam, válaszoltak, hogy küldik (ennek 2 hete), azóta írtam, hogy elállnék és kérem visszautalni a pénzem (~30e), vagy jogi útra terelem, de semmi. Fb-on is próbálkoztam, ígérték, hogy megnézik, de semmi válasz. Telefont nem veszik fel vagy ki van kapcsolva. Amúgy erről van szó: [link] -
Piloss
őstag
-
LuckyL
őstag
-
qqzs
őstag
-
davenport
senior tag
Lehet hogy ők még megérnek egy próbát, mint hivatalos márkaszerviz. Camera Kft.
-
davenport
senior tag
-
Magnum_
nagyúr
-
Đusty
addikt
Dehogynem simán lehet egyénileg is sőt csak úgy szabad. Illetve normális helyen lehet választani az egyben fizetést vagy részletet akár fundamentára is ami még olcsóbban is jön ki mint az egyben fizetés. ha ezeknek nem járt utána akkor szerintem is kapásból cserélni kell a közös képviselőt.
-
bambano
titán
ebben az a csavar, hogy a társasház fizet. a társasháznak van egy számlája, amire érkeznek a társtulajdonosi/lakói befizetések, és arról megy ki az összes költség. így amíg van rajta pénz, addig fizet a társasház akkor is, ha sokan nem fizetik be a részüket.
majd egyszercsak elfogy a tartalék, és akkor jön a veszekedés, hogy ki miért nem fizetett még. de a bank felé a társasház a felelős. így ha valaki nem fizet, akkor nem az történik, mint normális esetben, hogy a résztulajdonára jelzálogot rak a bank, hanem az, hogy a teljes tulajdonra rak jelzálogot, vagyis a tiedre is, hiába fizettél.
már attól is nehezebb lesz eladni a lakást, hogy hitel van rajta, attól meg pláne, hogy közös hitel.
-
bambano
titán
itt is nekifutottak, több probléma volt a témában:
1. az a néhány közös képviselő, akivel eddig találkoztam, mind sikkasztott. amelyik nálunk intézte a témát, az is arra utazott, hogy amelyik banktól felvesszük a hitelt, annak a képviselője majd visszacsúsztat valamit a jutalékából. Mivel én egy 112 lakásos panelben lakom, 225 misit számoltak ki a teljes projektre, amiből igen komoly zseton ment volna zsebbe.
2. emiatt az elvtárs nem foglalkozott olyan apróságokkal, hogy melyik hitel az, amelyik a lakóknak megéri.
3. itt 25 évre akarták felvenni a hitelt, ami nonszensz
4. megkérdeztem, 25 évet bírt volna a felújítással a ház, vagyis mire kifizeted a hitelt, kezdheted előröl, nem nyersz semmit.
5. itt is várhatóan magas lett volna a nemfizetők aránya, sajnos a lakóközösség egyre kevésé vonzó...
6. az önkormányzat lakásonként 300k-t adott volna, de csak akkor, ha onnan kezdve az általuk kiválasztott vállalkozóval csináltatjuk az egészet. a többit találd ki.
7. egyébként is a melegedő éghajlat és a csökkenő fűtési igény miatt a hőszigetelés egyre kevésbé indokolt.amikor ezt elővezettem a lakógyűlésen, kis híján meglincseltek. de végül nem lett belőle semmi.
-
bambano
titán
szerintem menekülj. ebből akkora botrányok lesznek nálatok, hogy ihaj.
eleve nézd meg, hogy ki veszi fel a hitelt: a lakók vagy a társasház. mert ha a társasház, akkor te fogod fizetni a nemfizető lakók felújítását. mi is néztünk ilyet, az önkormányzati rész durva ráfizetés volt. a közös képviselőt azóta is perelik... -
bitpork
nagyúr
-
bitpork
nagyúr
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Viperator
őstag
-
Đusty
addikt
Nekem is vw konszern autóm van, teljesen normális, hogy a pumpa egyszer tönkremegy (semmi sem tart örökké, főleg a gyári ami nem nagyon bírja a bioetanolt és 10% körül már azt hiszem mindegyikben van lehet 5 most nem tudom nem nézek utána) és ilyen hibajelekkel, hogy el sem indul míg máskor pl. egy ütés hatására meg igen. A trafók meg tényleg sílányak másfél-két évente cserélheti az ember amíg meg nem szabadul az összes szar gyáriaktól. (ha pénz nem számít egybe kéne kidobni mind a négyet még előtte
)
Előbb utóbb majd csak kiderül mi volt a tényleges hiba, majd oszd meg velünk! -
hcs57
addikt
-
biker
nagyúr
-
hcs57
addikt
-
biker
nagyúr
a tank le lett véve?
amúgy két tipp:
- én jártam már úgy, hogy a jó kis modern műanyag tank kidörzsölődött a kasztni mellett, de alulról nem látható módon, és a felvert sáros esőlé befolyt. szerencsére hamar észrevettük, mert tele tankolásnál eresztett
- nyitott tanksapkával jöttél haza, és bement a sáros esőlé
-
bambano
titán
ilyenkor következik az, hogy szépen megköszönöd a szerelő munkáját és elviszed olyan helyre, például a boschtechnikushoz, ahol értenek is hozzá.
az egy veretes baromság, hogy kipróbáljuk, hátha benzinpumpa cserétől megjavul. ha meg nem, akkor lett valakinek egy benzinpumpája.
ha a szerelőd értene hozzá, tudná, hogy a benzinnyomást méri az ecu és az lekérdezhető belőle. annak vannak gyári határértékei. tehát nem azt csináljuk, hogy kitalálunk egy alkatrészt, kicseréljük, megnézzük, megjavult-e, ha nem, feltesszük a polcra, goto 1.
hanem azt, hogy rádugjuk a megfelelő műszert az autóra, az megméri, hogy az adott alkatrész paraméterei a gyári specifikáción belül vannak-e, és ha nem, akkor cserélik.
előre szólok neked, az injektorsor cseréje mocskos sokba kerül. találgatásért, kvízjátékért kicsit drága mulatság lesz.
más.
speciális tisztítót nem teszünk a motorba, mert csak kárt okoz. két okból:
1. az összes rendesebb benzinben van, akkor jársz nagyon rosszul, ha az, ami a benzinben van, kémiailag nem passzol ahhoz, amit beleöntöttél. mondjuk csapadékként kiválik. szemléltetés kedvéért példa: a tea citrommal és tejjel is jó (kinek ízlése szerint). de majd egyszer próbálj meg egy jó citromos teába tejet önteni... (jól megcitromozott teába).2. a tisztító adalékok nem tudják ténylegesen kitisztítani a motort. azok csak feloldani képesek a lerakódott szennyeződéseket. kérdés: és mi történik a lerakódott szennyeződéssel? megmondom: 20 centivel odébb ismét lerakódik. csak lehet, ott több kárt csinál. a motor tisztítása azt jelenti, hogy szétszedik, a koszosnak ítélt alkatrészeket speciális mosó géppel kimossák, ahol a kosznak lehetősége van a lefolyó irányába távozni.
"Injektorcsere is lesz, de várjuk az új pumpát és ha az új pumpával továbbra is rángatni fog, akkor injektorcsere lesz." szerintem cseréljétek le a hátsó ablaktörlő lapátot is, hátha attól megszűnik a rángatás.
"Nem írt semmiféle hibakódot a vezérlőrendszer": akkor nem a benzinpumpa, pláne nem az injektorok voltak rosszak. vagy nem tudta kiolvasni a hibakódot a warezolt programjával.
-
hcs57
addikt
-
Viperator
őstag
Most röviden (személyesen voltam nála): a szerelő szerint hogy nem tiszta a benzin (de attól még el fogom vinni vizsgáltatni), mert a gyertyák mindig "nedvesek" voltak... tehát nem tiszta éghető anyagot tankoltam. A szaga más, a színe is más. Továbbra is rángat a motor, pedig tiszta benzint tett és speciális tisztítót a belső motortér tisztításához. Injektorcsere is lesz, de várjuk az új pumpát és ha az új pumpával továbbra is rángatni fog, akkor injektorcsere lesz. Csak találgatni lehet, hogy egyáltalán (szépen) működőképes lesz-e az autó. Valószínűleg tönkretette a rossz üzemanyag!
Nem írt semmiféle hibakódot a vezérlőrendszer (nem tudja megállapítani a benzin minőségét).
-
bambano
titán
-
hcs57
addikt
-
Viperator
őstag
-
hcs57
addikt
-
MCGaiwer
addikt
-
hcs57
addikt
-
LuckyL
őstag
feljelenteni bűncselekmény gyanúja esetén van értelme, ez itt biztosan nem áll meg
mivel ha tényleg gond volt a benzinnel, úgyis a biztosítójuk áll helyt, ezért menj oda és kérdezd meg tőlük, más nem panaszkodott-e
nem biztos hogy elutasítóak lesznek(#6087) Viperator
azért mert nem akarják hogy felhívják őket -
MCGaiwer
addikt
nincs lényeges különbség két benzin között. nyilván ha mókolnak vmit a benzinnel azt is csak úgy csinálják, hogy egy kis többletfogyasztás/teljesítménycsökkenésen kívül ne lehessen észrevenni. Egyébként szinte az összes magyar kút egy forrásból, a MOL-tól kapja az üzemanyagot. Egyszerűen nem lehetett direkt olyan szar az a benzin, hogy így hazavágja az autód, max akkor ha tényleg rossz benzint tankoltál. Egyébként anno anyám is hazajött még 40km-et a dízel autóval úgy hogy véletlenül benzint tankolt bele. Mondta, hogy hát vmi baja lehet a kocsinak, mert elég furán megy meg néha rángat... Mivel kb 3x van szűrve a benzin mire a motorba ér, ezért szennyeződés nem igen lehetett a ludas, ha pedig mondjuk pl alapvető hiba volt a cuccal akkor tényleg vannak/lesznek mások is, akik így jártak. Őket kell megkeresni.
-
bambano
titán
az elhangzottak alapján és a google térkép szerint:
Győr-Nagyvárad: 383 kilométer
Nagyvárad-Szolnok: 150-160 kilométer.ha először azzal számolunk, hogy 30 literből odaérsz, akkor 383 kilométeren 30 liter, az 7.8-as fogyasztás, visszafelé még jöttél 150-160 kilométert, az még 12.5 liter, és a szerelőd állítása szerint ekkor lehetett még 15 liter benzin az autóban, amivel hazaértél. vagyis 30+12.5+15 litert bele lehet könnyedén tankolni az autódba, az összesen 57 liter.
Szolnok-Győr a gmap szerint nagyjából 230 kilométer, ennyit tettél meg zömében autópályán, erre volt elég az a 15 liter, ami a szerelőd szerint a kocsidban volt. az 6.5-ös átlag. Tehát visszafelé a rossz benzinnel 1.3 l/100km-rel kevesebbet fogyasztott az autód, és utána döglött meg.
én komolyan hiszek benne, hogy vagy valamelyik elhangzott állítást szépítette meg az idő, vagy valami még kimaradt ebből a történetből.
-
mike1334
veterán
Nem tapasztalat, hanem egyszerű logika és a jogrendszer ismerete...ha valamit állítasz, azt neked kell bizonyítani, a megfelelő módon (az hogy az autószerelőd szerint a benzin a ludas, az nem jelent semmit sem, szakértőnek kellene ezt igazolnia, plusz azt sem tudod bizonyítani, hogy nem tankoltál bele mondjuk külföldön vhol...tehát kellene, hogy a kútnál vagy az ellátójánál legyen minta abból a szállítmányból, amiből tankoltál ,és annak rossz minőségűnek kellene lennie). Ha ezeknek nem tudsz eleget tenni, akkor már csak úgy van esélyed, ha más is így járt, mint Te, de akkor is bíróságon kellene bizonyítani, esetleg a szolgáltató inkább fizetne kártérítést, hogy ne romoljon a jó híre...de ha sok ember így járt volna, akkor ez hír lenne/lesz vhol.
Az, hogy bizonyítanod is kell, amit állítasz az szerintem pont hogy igazságos, máskülönben bárki állíthatna bármit és követelhetne kártérítést másoktól...
-
mike1334
veterán
Helyileg értettem, nem hogy melyik hálózathoz tartoznak..egy győri MOL kút és egy budapesti MOL kút sem ugyanaz, nem feltétlenül azonos szállítmányból kaptak. De teljesen mindegy, mert esélytelen az egész, nem tudod bebizonyítani, ők meg nem fognak semmit sem elismerni, erre próbálunk itt többé-kevésbé finoman célozgatni..amíg nincsenek felháborodott tömegek, akik az elromlott autóikat mutogatják a tv-ben, addig felesleges pörögni rajta, pénzkidobás lenne ügyvédhez, igazságügyi szakértőhöz fordulni...levelet lehet nekik írni, hívni lehet őket, de udvariasan el fognak küldeni, hogy nem ők a felelősök..
-
mike1334
veterán
Mármint, hogy volt a tankban 15 liter más kútról származó benzin...nyilván nem ugyanaz a benzin volt, legalábbis kicsi az esélye, hogy ugyanabból a szállítmányból származott volna...ha meg ugyanabból a szállítmányból származik, és ezt ők bebizonyítják, akkor meg tényleg tárgytalan, mivel előtte semmi gond nem volt...
-
mike1334
veterán
Ne haragudj, de hogy bizonyítod, hogy az ott tankolt "rossz" üzemanyag okozta a kárt? Ehhez kellene, hogy:
- legyen szakértői vélemény (nem autószerelő, hanem igazságügyi szakértő), hogy az üzemanyag a felelős,
- a benzinkútnak, ha kell tartania mintát az egyes szállítmányokból, akkor a mintából meg lehessen állapítani, hogy "hibás termék" volt.
A második hiányában pedig sorstársak kellenének, akik szintén így jártak, és szintén van szakértői véleményük.Az, hogy Te eltetted a benzint, az semmit sem bizonyít, nem tiszta formában van, átment az autó rendszerén, ott is bekoszolódhatott korábbi szennyeződések feloldódásával. Illetve Te is mondtad, hogy másik benzinre tankoltál rá, így azzal keveredett.
Persze, ha a kút magától elismeri a hibát és fizet, akkor egyik sem kell

-
hcs57
addikt
-
bambano
titán
szerintem először keress másik szerelőt, mert amelyik ekkora baromságot tud mondani, ahhoz nem érdemes kocsit hordani.
az autókban alapvetően kétféle üzemanyagellátó rendszer van:
1. tank a hátsó ülés alatt, tankban szivattyú, ami nyomja előre az üzemanyagot. a befecskendezőnél nyomáshatároló szelep, aminél a felesleg egy másik csövön visszamegy a tankba.
2. tank a hátsó ülés alatt, tankban szivattyú, tanknál nyomáshatároló szelep, a felesleg rögtön megy vissza a tankba. egy cső megy előre.egyik verziónál sem lehetséges, hogy a még tankban levő benzin ne keveredjen a rátankolttal. a második megoldásnál előfordulhat, hogy ami a csőben van, az tiszta marad, de ez 2-3 deci lehet. mindkét megoldásnál folyamatos forgásban van az a benzinmennyiség, ami nagyobb nyomást okozna az elvártnál a befecskendezőnél. hogy főköri vagy mellékköri benzinszűrő van, az már kérdés.
azok után, hogy Szolnoktól Győrig elmentél a benzinjükkel, szerintem nagyjából lehetetlen lesz bebizonyítani, hogy az a benzin a hibás. ott más baj lesz. gmap szerint 230 kilométer.
"Ha tele lenne trutyikkal a tank, akkor már rég elromlott volna a kocsi!": vagy nem. ha eddig gagyi benzint tankoltál, és elkoszolódott az üzemanyagellátó rendszer, majd egyszer raktál bele rendes benzint, ami nekiállt kitakarítani, akkor simán előfordulhat, hogy felszedte a lerakódásokat és attól állt meg az autó.
-
MCGaiwer
addikt
azt meg tudod vizsgáltatni hogy rossz-e a nálad lévő minta. Viszont ezzel még nem értél el semmit. azt kellene bizonyítanod, hogy a kúton, és pontosan azon a kúton adtak neked rossz benzint, ami eléggé lehetetlen, ha a kúton már nincs ebből a benzinből és nem találsz más embert is aki ugyan így járt és ezt hajlandó tanúsítani egy eljárásban.
-
MCGaiwer
addikt
ha nem találsz hasonlóan járt embereket, akik ugyan akkor, ugyan azon a kúton tankoltak, akkor esélytelen. Mire bármilyen mintavételezés lenne már rég másik benzin van a kúton, te meg végül is bárhol tankolhattál.
Talán van vmi szabály, hogy el kell rakni vmi mintát a különböző tartályokból, de ebben nem vagyok biztos. -
MCGaiwer
addikt
-
MCGaiwer
addikt
ha nem történt több hasonló eset akkor elég nehéz lesz ezt bizonyítani...
ha meg igen akkor társakat kell keresni, ügyvédet fogadni. először érdemes lenne megkeresni a társaságot, majd ha nem hajlandóak foglalkozni vele bírósági keresetet beadni.(a szerelő 15 literes benzines hülyesége mi már? max a csövekben maradhatott tiszta benzin, a tartályban simán keveredik amikor betöltöd, arról nem is beszélve, hogy ha szemcsés az új a szemcsék valószínűleg lesüllyednek, és azt szívja be előbb a motor.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Mesterséges intelligencia topik
- Xbox Series X|S
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Robotporszívók
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- iKing.hu Apple iPhone 12 mini 64GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
- Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 32GB, 2TB SSD, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)