- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
igen, de a benyújtástól, tehát ha 04.01. beadod, akkor 2025.10.01-től visszamenőleg megkapod, nem máustól

-
biker
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
a xanax kizárólag rövid távú kezelésre való, mivel olyan fizikai függőséget okoz, hogy az ajánlott csökkentési dózis 1-2 hetente legfeljebb 10%-al csökkentett adag
veled meg hat éve szedetik (hagyják hogy szedd)
alvásra 5-6 féle remek gyógynövény készítmény van, de nem az elvonási tünetekre.
elsősorban elhagyni kellene, amihez viszont orvosi segítség kell, utána megnézni pl Javallat kapszulákból ashwaganda, vagy más nyugtató keverék -
biker
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Az 30/100db kiszerelésben kapható, 2x1 esetén is 15 nap a 30-as, írass fel 100-asat ha 3x1-et szednél, de őszintén, ha 6 éve szeded, már totál hatástalan lehet, nem ártana valami alternatív szer
nagyon gáz de ész nélkül adják a dokik
Az egy havit fel lehet íratni 1x100db de többet szerintem nem adnak ki -
biker
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Értem, hogy frusztrált vagy, de nem én hoztam a törvényt, jelenleg 90napnál hosszabb érvényességű receptet nem lehet kiadni, ezért 4x kell felhívnod a háziorvost.
Ezt leírtam, nem?
Sem nem lehet egy recepre egy éves adagot felírni, sem nem lehet egy évre előre receptet kiállítani
általános rutin a havi recept gyártás
a 10 napos nem normális.Amúgy meg nem tudni, milyen jellegű gyógyszer, ezért írtam extrém példát is, te meg felkapod a vizet rá. ne nekem hőbörögj, ha lehetséges
-
biker
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
a leghosszabb amire lehet 3 hónap, addig érvényes a recept
de alap a havi recept, 3db felírva, és havonta kiváltod
a javaslat érvényessége nem jelenti azt, hogy előre megkaphatodÉs örülj a 10 napnak, mikor a gerincem miatt fentanyl tapaszt adtak, 3 naponta kellett menni érte, ünnepnapra előre egy receptet még kiadnak, de nem válthatod ki csak 3 naponta egyet, és abban a patikában ahova kérted az engedélyt
szerencsére egy hónap után megműtöttek, de előtte egy héttel abbhagytam, borzalmas volt 2 napig utána, soha többet
-
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
"Tehát értem én, hogy a többségi tulajdonos "nem akarja" hogy a házba menjen a tulajdonostárs gyereke, csakhogy ez nem akarat kérdése. Akár oda is költözhetne."
HA(!!!) a kisebbségi tulaj ott él, akkor odaköltöztetheti a fiát, de itt NEM lakik ott a kisebbségi tulaj, és nincs joga delegálni mást ottlakásra
-
biker
nagyúr
válasz
Templomegere
üzenetére
Értem, de a világ nem ilyen szép. Főleg nem autó és ingatlan (és számítógép és más nagy értékű cikk) adásvételnél.
De leginkább az autó és az ingatlan az, ahol onnan indítunk, hogy minden pontja hazugság a hirdetésnek, és amikor odaérünk, akkor lehet kezdeni:
- színe stimmel
- tipusa stimmel
- évjárat stimmel
- km stimmel
stb stb
Ha van egy ilyen opció a kocsin, hogy ingyen szerviz, az bizony értéknövelő, és a döntésed befolyásolhatta, hogy ezt az autót választod. Ha nincs ilyen, akkor lehet azon vitatkozni, hogy szándékosan vagy véletlen csapott be, a tévedésben tartás megtörtént, és ez árkorrekciót is okozhat szerintem. -
biker
nagyúr
válasz
Templomegere
üzenetére
sajnos ezt meg kell tanulni, hogy lemented a hirdetést előre
hahu, ingatlan.com, jófogás, vatera és társai, mind törlik a hirdetést ha elkelt, és utána lehet könyörögni
legközelebbre erre figyelj -
biker
nagyúr
válasz
Dan-szan
üzenetére
én egy feltöltős simkártyát rendeltem online, azt írták átvehető, boltban amit megjelöltem nem adták oda mert szerintük meg nem
elálltam emailben, közölték csak abban az üzletben lehet ahol nem adták ki és akkor ott nem engedték az elállást sem
Erre közöltem nem szabályos, kérem rögzíteni az elállást vagy megyek a felettes szervekhez, erre elküldték válaszban a felettes szervek listáját ahol panaszt lehet tenniEnnek megfelelően elküldtem epapíron a panaszt az nmhh-nak, 36 óra múlva hívtak, hogy természetesen rögzítették az elállást, visszaküldik a vételárat, elnézést kérnek szóban és írásban is, és amennyiben a visszaküldött nyilatkozatban aláírom az nmhh felé hogy minden panaszom rendezték, és nem kérem tovább az eljárást, akkor küldenek 10.000Ft kárpótlást.
Javaslom az út bejárását neked is
-
biker
nagyúr
válasz
qltsar
üzenetére
"Az autóra a lehető legrövidebb időn belül szükségem van, bár, ahogy olvastam, amennyiben belemegy egyből a kereskedés a javíttatásba, 30 napjuk van, hogy ezt elvégezzék - eddig nem tudom nélkülözni az autót."
Én csak erre tudok reagálni: ne nagyon éld bele magad a 30napba se, ez jóval több is lehet. Egyféleképpen lehetgyorsabb, ha azonnal elutasítja a megoldást, te saját költségre mielőbb megjavíttatod, és a javítás közben dokumentációval és szakvéleménnyel utólag beadsz egy keresetet a költségek megtérítésére
De első körben azt is tisztázni kell, valóban a kft adta el az autót, nem közvetítő vagy bizományos volt, vagy ő is vette valakitől aki vette valakitől....

-
biker
nagyúr
válasz
Simivok
üzenetére
Értem, de megtekintéskor látható volt, nem rejtett hiba, nem valami új meglepő dolog.
Tipikus hasonló példák itt mellettünk Gyömrőn, ahol van egy piac 20éve. mellette egyre több és több területet lakóparkokkal építettek be, majd a lakók petíciót indítottak, hogy hangos a piac reklám-bemondó-rádiója, és lekapcsoltatták. Tehát van egy működő piac, odaköltöznek mert milyen jó közel a piac, majd betiltatják a zavaró dolgokat
Ennyi erővel vehetek egy lakást jó közlekedéssel a belvárosban, majd kitiltathatom a forgalmat.
-
biker
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
ezt mind értem, de odamész, megnézed, tetszik, akkor hrsz elkér.
mint autóvételkor az alvázszám, aki nem adja oda, az mehet a francba egyből -
biker
nagyúr
válasz
kisharsany
üzenetére
pontosan ezt írtam, igen, hogy hivatalosan ez, de nem kér azonosítást
-
biker
nagyúr
válasz
kisharsany
üzenetére
"Tulajdoni lap lekérésének díjai és feltételei
A tulajdoni lap lekérésének, illetve más Földhivatali eljárási díjak nem változtak, a tulajdoni lap lekérésének díja változatlanul 4.800 Ft. Továbbra is lehetősége van minden magánszemélynek évente kétszer ingyenesen lekérni tulajdoni lapot, azonban új korlátozásként ezt már csak a saját ingatlanára vonatkozóan teheti meg, vagy ha az ingatlan vonatkozásában valamely joga a tulajdoni lapon bejegyzésre került (pl. haszonélvezet). Más ingatlanok tulajdoni lapjának ingyenes lekérése esetén az alapdíj háromszorosának megfelelő büntetésre lehet számítani."Más kérdés hogy az ügyfélkapus lekérés nem azonosít, így valóságban bárkiét lekérhetem, de a szabály ez
-
biker
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
100 oka lehet rá. mondjuk másnap elvisz pár értéket. Vagy csak símán lehet hogy el van tiltva azon hivatás gyakorlásától bírósági végzéssel, soroljam?
Normális könyvelő és bérszámfejtő bemondásra nem fog lejelenteni adatokat nav felé, miközben a felelősség a bevallást beadóé, és nulladik napon le kell jelenteni a munkaviszony miatt.
Nem tudom mi a célod ezzel, de be kell mutatni a munkaadónak az irataidat, lemásolni nem feltétlen kell, de bemutatni igen.
az a munkavállaló jelölt, aki meg azzal kezdi, hogy emberkedik azzal, hogy "hivatalos személynek mutatja meg" annak az ajtót kell megmutatni de azonnal, mert csak a baj lesz belőle később. -
biker
nagyúr
De...
"A bűncselekmény passzív alanya az a személy lesz, akit megtévesztenek. Fontos, hogy e személy nem szükségszerűen azonos a sértettel, akinél a kár keletkezik; előfordul, hogy a kettő elválik egymástól."
nem feltétlenül kell carl18-nak kárt okozni, de az ő adataival visszaélve nyitottak egy kriptotárcát, ezzel harmadik félnek okoz(hat)tak kárt, vagy terveznek más bűncselekményt elkövetni, és carl18-ra terhelni"A csalás elkövetési magatartása
A cselekmény elkövetési magatartása a tévedésbe ejtés vagy tévedésben tartás. A tévedés lényege, hogy a passzív alany tudatában nem az objektív valóság tükröződik vissza, vagy a valóság nem teljesen tükröződik vissza.
A két elkövetési magatartás közötti leglényegesebb különbség:
- a tévedésbe ejtés egy aktív magatartás; ebben az esetben az elkövető hozza létre a valóságnak nem megfelelő képzeteket a passzív alany tudatában;
- a tévedésben tartás esetén az elkövető magatartásától teljesen függetlenül már kialakultak a téves elképzelések, amelyeket az elkövető felismer, azonban valótlanságukról a passzív alanyt nem világosítja fel."Szerintem ez elég jól magyarázza: [link]
-
biker
nagyúr
Szerintem meg teljes havi bér jár neki, mivel a "legolgozott napok száma" a bérszámfejtésben csak arra szolgál, hogy ha szabadnap, betegszabadság vagy más miatt kevesebb napot dolgozik, akkor az adott havi fix bérből mennyi a napi alapbér és mennyi a bérpótlék, hiszen csak az alapbérből számolják ezeket.
Ha a logikád igaz lenne, akkor februárban 18 munkanapra kevesebb bér járna, holott ha ledolgozod akkor ugyanannyi jár, ellenben ha szabin vagy, akkor a havi bért 18-al osztják nem 21-el és annyi lesz a napi alapbér arra a hónapra
-
biker
nagyúr
válasz
s7evcsenko
üzenetére
én csak jeleztem, hogy a google nem mérvadó, és nem ilyen fekete fehér a dolog. mert van olyan számla amit kiállíthatsz, és nem a számla kiállítás a teljesítés ideje, és nem mindegy a bevételszerzés fogalom szerint sem, hogy pénzforgalmi szemléletű e a könyvelés, vagy számviteli szemléletű.
-
biker
nagyúr
válasz
s7evcsenko
üzenetére
egyszer erről beszélgettem én is a könyvelőmmel, mivel a jogszabály szerint "bevétel szerzés" szerepel. Igenám, de átalányadó esetén pénzforgalmi szemlélet van, (én a kft-mben is pénzforgalmi áfás vagyok, kapja be aki késve fizet, én nem előlegezek áfát), és pénzforgalmi szemlélet esetén a bevétel szerzés ideje az utalás vagy készpénzes fizetés ideje!
Ergo én még nem vagyok beteg, kiállítok egy számlát, majd lebetegszek, táppénzen vagyok, és jön egy fizetés, akkor én bevételt szereztem, vagyis nem vagyok jogosult táppénzre?Hát nem így van, ehhez vannak a teljesítés igazolások és munkalapok, amik igazolják a munkavégzés idejét, az automatikus számlázás nem kell leállításra kerüljön a táppénz miatt, és a bevétel szerzés idejét sem én befolyásolom. akkor ugye érted, mi a hiba a fenti logikában?
A legfontosabb, semmilyen munkavégzés nem történhet, vagyis ne legyen olyan munkalap, vagy teljesítés igazolás ami a táppénzes időszak alatt keletkezik, a többi meg könyvelői kérdés. -
biker
nagyúr
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Rossz forras, automatikus folyamat eseten mehet ki szamla.
-
biker
nagyúr
válasz
Shalee
üzenetére
ott van a bejegyzés, 2022-ben volt
Végrehajtási jog
4.102.141.-Ft fõkövetelés és 13.993.576.-Ft járulékai erejéig. Nagy Zoltán végrehajtó vh.:
Azóta lehet még emelkedett, de ez 18.1mFt, a te 3misid még a főkövetelésre sem elégaz senkit nem érdekel hogy a végrehajtó megszűnt-e, majd másik végrehajtó átveszi az ügyet
Jogosult:
név: BHP-9 PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ ZRT. törzsszám: 11810982
cím : 2119 PÉCEL Kovács utca 2 -
biker
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
"Vállalkozás megvétele jogutódlás nélkül azt jelenti, hogy egy új tulajdonos (vagy cég) nem veszi át a régi cég kötelezettségeit és jogosultságait, hanem a régi jogi entitás megszűnik (pl. végelszámolás, felszámolás, vagy egyszerűen megszüntetik), és az új tulajdonos új alapítású vagy létező cégen keresztül vásárolja meg az eszközöket (ingatlan, gépek, márka, vevők) és a működést, de nem a korábbi jogi személyt – ez a klasszikus vagyonátruházás/üzletág-átvétel, nem pedig cégátvétel (ahol a jogi személy és a kötelezettségek is átmennek). "
ez egy gusztustalan dolog, esetleg csődbűntett feljelentéssel meg lehet próbálkozni csoportos per esetén
Itt szerintem (nem vagyok jogász) a kommunikáció alapján jogutódlásos átvétel történt, csak utólag rájöttek, egyszerűbb lenne lenyúlni ezt a pénzt is.
Kérdés, hogy megtörtént e a cég megszűntetése, vagy sem, mert ha igen, akkor annak a szokásos 3-6 hónapos átfutása (felszámolási eljárás) miatt ezek szerint az utolsó hónapokban törvénytelenül üzemeltek -
biker
nagyúr
válasz
Guitar14
üzenetére
nem akarok száraz és paraszt lenni, de semmi nem jár neki, azon kívül, amit a hagyatékin megítéltek
ha élettársa volt, főleg nem jár semmi, mert 7év életközösség kell vagy élettársi szerződés tudtommal
Menjen nyugodtan ügyvédhez, bár nem hiszem hogy normális ügyvéd elvállal egy értelmetlen ügyet, max ha kell a pénz és le akarja húzni az élettársat
-
biker
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
a Virtualjog kilistázza, de megtalálható közlönyben is, mi a tartós fogyasztási cikk
[link]de például energiatárolós napelemes rendszer 5-10kWh-s akkupakkja mint moduláris egység igen, de szüntemntes táp vagy más beszerelt akkumlátora nem, mert az alkatrész, nem berendezés
a lényeg, hogy önálló berendezés, fogyasztási cikk-e és ezen belül tartós fogyasztási cikk-e vagy tartozék, pótalkatrész
pl tartós fogyasztási cikk egy elektromos roller, 200.000Ft, és a benne lévő minden egység, pl az akku is. DE az utólag vett akkumulátor nem, mert az "bármi" tartozéka lehet, csak az első, gyárilag beszerelt akkura vonatkozik a készülékkel együtt a garancia -
biker
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletaz egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
az akkumulátor valamihez az nem tartós fogyasztási cikk, hanem tartozék, alkatrész amire nem vonatkozik a rendelet
mert nem "10 ezer- 250 ezer forint közötti vásárláskor kötelező" hanem meghatározott tartós fogyasztási cikkekre vonatkozik -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
nem tudom hivatalból indul-e, én tettem feljelentést, és lett ügy belőle.
én is a helyi dohányboltból szereztem meg a szükséges felvételt, és jeleztem jelöljék meg megőrzésre a felvételt.ma már ügyfélkapun meg emailben meg lehet tenni a feljelentést/bejelentést, majd behívnak meghallgatásra.
asdf_: ezzel szemben mikor az egyik kezelt irodaépület előtt volt baleset, akkor körbenéztek a rendőrök, majd jöttek be hogy van-e felvétel ami az utcát is látja. Tudom persze, nem szabad, de életszerűtlen és megoldhatatlan egy épület bejáratát figyelő kamerát úgy kimaszkolni ne lásson semmit a kerítésen túl. kvázi akkor bent sem lát.
bár volt már olyan is aki a háza előtti járdát kamerázta, mert többször összegrafitizték a falat, fel is jelentette a nagy jogvédelemérzésű szomszéd, de végül maradhattak a kamerák, ha jól tudom a magántulajdon védelme érdekében, de nem tudnám idézni. Csak tudom hogy ment a balhé majd jól leszereltetik mert rohadjon meg, aztán meg koppant. -
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
a helyzet az, innentől CSAK feljelentés, akkor megkapja a szabálysértési bírságját és kék/sárga és sokkal többet bukik
nálunk volt hasonló, ember elment, feleségemre rápirítva hogy "nem látta hogy tolatok ki a parkolóból?" feleségem jött az úton, beletolatott parkolóból az ember
előkerült, 4 éve volt 40.000Ft + 1 büntetőpont + biztosítós ügyintézés -
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
Nincs itt semmi kérdés, 24 órája van kitölteni vagy feljelented, semmi alku, semmi "nem akarom", ne érdekeljen
a helyszínről sem szabad elengedni kék/sárga nélkül. -
biker
nagyúr
válasz
Zsolt,72
üzenetére
igen, de kizárt hogy "nem tudott róla" az elfogott, mert:
"Ha nem fizeted be a szabálysértési bírságot határidőre, az ügy a bírósághoz kerül, és a bírságot szabálysértési elzárásra (börtönbüntetésre) változtathatják. A bírság összegétől függően számolják ki az elzárás napjait, ahol általában minden 5.000-6.500 Ft bírság felel meg 1 napi elzárásnak. Ha elmulasztod a bevonulást, körözést adhatnak ki, és a rendőrség állít elő. "
tehát nagyon sok interakció előzi meg hogy körözzenek pénzbírság be nem fizetésért
van birosag.hu cikk is , police.hu gyikban is lehet ilyen kérdést találni, első körben nav behajtja, utána felszólítanak, utána bíróságra kerül átváltoztatás leülésre, utána kezdenek körözni ha nem ülöd le. ez nem derült égből villámcsapás. -
biker
nagyúr
válasz
epicdev
üzenetére
ha jól tudom, a rendőrség által kiszabott pénzbírságot ugyanúgy behajtják államilag mint a nav tartozást, kérdés nélkül, így ilyen nem alakulhat ki
"mert a rendőrségi bírságot nem fizette meg"
elméletileg egy eset van, ha szabadságvesztés megváltás pénzbírságot nem fizette meg, akkor természetesen körözést adnak ki és előállítják, majd szépen leüli a meg nem váltott szabadságvesztést, de az meg kizárt hogy tömegesen, netán 38 főt fogjanak!
XY behajtó/végrehajtó tartozásért meg nem köröznek
ez tutti nem így volt vagy nem magyarországon volt, valaki hallott valamit M1-en kategória
-
biker
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
"A szóhasználat pont a jogban nem mindegy. Azaz a lemondás és a visszautasítás nem véletlenül külön fogalmak a törvényben."
Ezt próbáltam már korábban is elmagyarázni, ügyvédek egymás közt vitatkozhatnak ezen, ellenben ha egy mezei halandó átlagember azt olvassa, csak az örökhagyó életében lehet előre lemondani az örökségről vele aláírva, akkor lehet sírva rohan hogy még utolsó lehelletével a mama írja alá hogy ő nem örököl semmit, mert ott a provident hitel.
Mert nekünk átlagembernek a lemondás és a visszautasítás ugyanaz, "nem kérem"
Parízer vagy Párizsi"nem igaz, nem tudsz nettó tartozást örökölni, mert az örökség terhéig örökölhetsz
Ez sem igaz így ebben a formában. A pontos megfogalmazás az, hogy a tartozást amit örökölsz, csak az örökség értékéig kell törlesztened."Szerinted a "nettó tartozás" szóösszetétel nem azt jelenti, amire azt mondtad nem igaz, majd elmagyaráztad miért igaz?
Konkrétan azt írtad nem igaz amit írtam, majd leírtad ugyanazt és az úgy már igaz
"A pontos megfogalmazás az, hogy a tartozást amit örökölsz, csak az örökség értékéig kell törlesztened"
===
"nem tudsz nettó tartozást örökölni, mert az örökség terhéig örökölhetsz" -
biker
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
"Annyit írtam, hogy igaz amit írt."
ne haragudj, de helyesen: egy bizonyos ritka élethelyzetben igaz lehet amit írt.
azokat a baromságokat sem baj otthagyni, hogy mi van ha "rossz emberektől nem hivatalos tartozást örököl"?
Tényleg gáz az egyoldalú, részigazságot tartalmazó dolgot otthagyni az életszerűt meg törölni.
De persze a moderátor döntését senki sem kérdőjelezheti meg...a #27873 és 27875-ben téves információk
"Még annyi, hogy nem csak javakat lehet örökölni, hanem tartozásokat is, szóval jobb óvatosnak lenni ismeretlen életvitelű rokonok után kutatva."
nem igaz, nem tudsz nettó tartozást örökölni, mert az örökség terhéig örökölhetsz"Lemondhatsz róla, de csakis az örökhagyóval kötött szerződésben, tehát a halála után már nem élhetsz ezzel a lehetőséggel."
nem igaz, a hagyatéki tárgyaláson is jelezheted, nem kéred az örökséget, csak nyelvtannácizunk, lemond vagy visszautasítjaMiért hagyod ott ezeket?
-
biker
nagyúr
Megint félbehagytad az idézetet... Mielőtt valaki elhiszi, hogy a kötelesrészből is kizárható valaki "csak mert nem tetszik az arca"
7:77. § [Kitagadás] Nem jár kötelesrész annak, akit az örökhagyó végintézkedésében érvényesen kitagadott. A kitagadás akkor érvényes, ha a végintézkedés annak okát kifejezetten megjelöli.
7:78. § [Kitagadási okok]
(1) Kitagadásnak van helye, ha a kötelesrészre jogosult
a) az örökhagyó után öröklésre érdemtelen lenne;
b) az örökhagyó sérelmére bűncselekményt követett el;
c) az örökhagyó egyenesági rokonának, házastársának vagy élettársának életére tört vagy sérelmükre egyéb súlyos bűncselekményt követett el;
d) az örökhagyó irányában fennálló törvényes tartási kötelezettségét súlyosan megsértette;
e) erkölcstelen életmódot folytat;
f) – akit végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek – a büntetését még nem töltötte ki;
g) a tőle elvárható segítséget nem nyújtotta, amikor az örökhagyónak szüksége lett volna rá.
(2) A nagykorú leszármazót az örökhagyó a vele szemben tanúsított durva hálátlanság miatt is kitagadhatja.
(3) A szülőt az örökhagyó a sérelmére elkövetett olyan magatartás miatt is kitagadhatja, amely a szülői felügyeleti jog megszüntetésére ad alapot.
(4) Házastársát az örökhagyó házastársi kötelességét durván sértő magatartása miatt kitagadhatja.
(5) Aki kitagadás miatt kiesik az öröklésből, nem jogosult törvényes képviselőként a helyébe lépő személy örökségének kezelésére. Az ilyen vagyon kezelésére a szülői vagyonkezelésből kivont vagyon kezelésére vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.
Forrás - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva! -
biker
nagyúr
válasz
Fred23
üzenetére
de, ez az eladó/vevő megállapodása, de a vevő 100% rizikója. ha beköltözöl, költesz rá, majd valaki élt a jogával, akkor hónapokkal nyúlik vagy meg is hiúsulhat az adásvétel, és költözhetsz tovább, de ez állítólag ritka.
mi mivel költenénk rá, kivárjuk a jegyzői végzést, de a bejegyzést már nem -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
ha nem tárolod le, nem végzed ezen tevékenységeket sem.
élőképet látsz, nem gyűjtesz, rendszerezel, feldolgozol stb egyiket sem végzed az élőképen.ha csengetéskor elküldi a képet a teleofnra, vagy csengetéskor rögzíte egy képet, az már más, de ameddig semmit nem tárolsz le, sőt adattároló sincs esetleg benne, íddig mi alapján lenne igaz ez a paragrafus?
-
biker
nagyúr
nem vagyok jogász, de szerintem nem. ha nem rögzítem, az nem adatkezelés. mivel nem kezelem az adatot. Ez olyan, mintha elolvasok egy emailcímet, vagy valaki elmondja nekem az emailcímét, az adatkezelés. nem, mert nincs letárolva. létre sem jön az adat...
Ennyi erővel ha nézek ki az ablakon, az is adatkezelés. -
biker
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
7 hónapra a megelző 3-6 hónap átlagbérét venném alapul, és minusz a táppénz, ezt a különbözetet felszorozni a 7 hónappal.
de még ahogy írták, 5 hónap táppénz jár, utána leszázalékolás várhat rá, és akkor ha maradandó egészségkárosodás, akkor akár életjáradék igénnyel is élhetne talán. de ez már komolyabb kérdés.+ a segédeszközök, mankó, bot, kötszerek, akármik, amikre költöttetek
-
biker
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
két összeg is létezik, egyik a kiesett bére, mert a táppénz ugye nem a fizetése, és azt bizony lehet kérni, mint kiesés, és biztosan forintosítható, meg az összes kezelési költség, orvosi segédeszközök, stb. Ezt szinte automatikusan befogadják
Minden más, ami szellemi/fájdalomdíj, az meg polgári perre második körre szokott küldésre kerülni, és nehéz bizonyítani, és beindul a fingreszelés, hogy jogos-eÉn az elsőt símán kiszámolnám, és bedobnám hogy ennyit kér.
-
biker
nagyúr
válasz
f4lcon
üzenetére
de kiskorúaknál a szülő beleegyezése kell, hogy a kiskorú részt vehessen olyan rendezvényen, amelyen kép és hangfelvétel készül, ami nyilvános lesz.
Szóval utólag ez sem állja meg a helyét, illetve ha "beállított kép" akkor nem tömegfelvétel, sokan próbálták már ezt eljátszani. Ha a fotós és valamely alany kérésére beállnak egy képhez, akkor az azon szereplők már célirányos fotók, nem egy véletlenszerű tömegfelvétel. -
biker
nagyúr
Üdv, ezzel a leírással valóban termőföldnek minősül a terület, és ezen egy osztatlan részt valóban nem lehet készpénzen venni, csak utalással?
Azért nem értem, mert a tó körül zártkerti(külterületi) besorolású kisebb nagyobb házak vannak, és ha nem vették ki termelés alól, akkor termőföldön nem lehetne ingatlan.
ha kivették, akkor meg lehet kp-ért venni. De akkor nem kellene kifüggeszteni sem, mégi ki kell függeszteni.
Ebben tudtok valami jó magyarázatot? én a google linkek közt elvesztem, mindenhol csak az ingatlanos ügyvédek hirdetései jönnek fel
-
biker
nagyúr
természstesen mérlegelni kell, hogy
- ha neked rossz várható kimenetele lesz a bejárásnak, és ezzel időt akarsz nyerni, akkor állj bele, húzd az időt, stb
- ha neked érdekedben áll, hogy megtörténjen a bejárás, akkor meg ne izmozz velük, mert megjegyzik, max írj nekik hogy nem jó az időpont, és kérsz egy hivatalos megerősítést, javasolj új időpontot(és pro tipp, ha jönnek azzal, hogy volt olvasási visszaigazolás kérelem, és látják hogy kézbesítve és megnyitva lett, akkor nyugodtan írj vissza, hogy az email kliensbe beérkezett emailről az applikáció az előnézet generálaskor tud visszaküldeni visszaigazolást a tényleges olvasás nélkül, sőt van olyan trükk amivel el lehet olvasni levelet anélkül hogy triggerelné a visszaküldést, pl kellően nagyra méretezett notify bubble tartalommal. ez nem minősül hivatalos olvasási visszaigazolásnak. csak az amikor a tárhelyre belépsz, és letöltöt a levelet az ügyfélkapuról)
-
biker
nagyúr
szerintem nem, a hivatalos értesítés az ügyfélkapun, vagy megfelelő más kormányzati felületen (pl eü doksi eeszt-n) kiküldése, amiről kapsz értesítőt, és igazolható hogy mikor olvastad el.
Ott vigyázni is kell, mert a kézbesítés vélelme ugyanúgy fennáll mint a kétszeri értesített postai ajánlott levélnél, a nem átvétel nem mentesítDe egy mezei email egy hivatalinak tűnő emailcímről nem az. igen, hivatalinak tűnő, mert nem tudhatod, valóban nem-e meghamisított feladó van.e a levélben
sőt, van ahol beadványt se fogadnak mezei emailről, most volt mekh panaszom, akkor még volt avdh, azzal hitelesítve küldtem be pdf-ben a panaszom, mert a síma emailre viszajött, hogy alá kell írni
rendőrség is ügyfélkapun üzen, önkormányzat is.
-
biker
nagyúr
Üdv, ingatlan eladás és szja kérdése...
Értelmezhető-e a "A cserepótló vétel illetékkedvezmény" a következő esetben...
https://e-ingatlanugyvedek.hu/blog/cserepotlo-vetel-illetekkedvezmenyAnyósom 90-es években vett házát árulta, 70mFt-ért
volt egy vevő, akinek egy belvárosi lakását árulta 60m-ért, ebből akarta megvenni a házat
Mivel nem jött időben vevő, végül CSERESZERZŐDÉS történt akképpen, hogy 10mFt-ot fizetett a vevő, és a két ingatlan gazdát cserélt, és csereként van a szerződésen is.
Ez 2024 októberében történt
most 2025 márciusában végre lett vevő erre a lakásra, ami már anyósom nevén volt, és megveszikEz esetben szja mentes e az eladás, ha vagy azt nézzük, hogy a csere esetén "jogfolytonosság" történhetett, ha létezik ilyen az ingatlanjogban, vagy azért, mert a korábbi eladásból egyetlen ingatlana volt és egyetlen ingatlana lett, de a jelen eladás után nem lesz több ingatlan tulajdona, az árat a két gyermeknek ajándékozza.
Vagy a jelen ingatlan vételára 60mFt és az adóbevalláson költségnek a 70mft eladási értéket levonjuk és 0Ft adóalap?
Csere kapcsán ezt találtam még: https://e-ingatlanugyvedek.hu/blog/ingatlan-csereszerzodes
-
biker
nagyúr
válasz
_stick_
üzenetére
"A tegnapi esetet lejelentettem a biztosítónak, várom a visszajelzést, de a mivel a legutóbbi ázásos bejelentés 1 éve és 1 hónapja volt, gyanítom, hogy a biztosító mindent ki fog találni, hogy ne kelljen fizetni megint."
Tudtommal köteles fizetni, ellenben be fogja hajtani a felső lakón, mi is éltünk panelben, és ez 20-30 éve is így volt. Itt nem tehetsz ellene, nem mondhatja a biztosító, hogy neked felrója az ismételt kárt
-
biker
nagyúr
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
köszi, én is így tudom, azt nem értem, mi ebben a "trükk", vagy miért éri meg mégis ennyit írni?
-
biker
nagyúr
Sziasztok
ez valami létező átverési mód? vagy csak én látok ebben csapdát?
Lényeg, párom és nővére eladná anyósom lakását, a vételár fele-fele menne a két testvérnek
Van egy jelentkező, de a párom nővére a figyelmeztetésem ellenére a lenti tartalmú vételár nyilatkozatot aláírta, miszerint a foglaló ugyan 5.950.000Ft lenne, de a vevő csak 1,5mFt-ot utal el, a maradék foglaló a vételár kifizetésekor lesz kifizetveÉn első lendülettel mondtam, hogy "megaf@szomat azt", ez esetben 1,5m a foglaló!
Ugye jelenleg ha a vevő vsszalép, mi garantálja hogy kifizeti a foglaló hátralékot, de ha kitalál valamit, hogy az eladott ingatlan mégsem olyan, és páromék kényszerülnek visszalépésre, akkor persze 5.950.000Ft *2 járna a vevőnek? aki 1,5mFt-ot utalt?
Ilyet nem lehet csinálni, hogy a foglaló 6misi de nekem csak 1,5m van?
-
biker
nagyúr
válasz
chewycl
üzenetére
ez nem egyedi gyártás, mivel egy választható méretet kértél (gondolom legalábbis), csak nem volt készen raktáron
A másik fontos pont, hogy nem azt a terméket tekintettétek meg, amit rendeltél, hanem egy hasonlót, ezért mindenképpen megáll a távollévők közti szerződés, amit Joe taglalt.
ha ugyanazt nézted volna, akkor is hibás termék, de ekkor kijavítást vagy kicserélést kérhetnél -
biker
nagyúr
válasz
promagus00
üzenetére
nem vagyok jogász, csak 2000óta IT-ben mozgok, 1000 feletti honlapot raktam össze, és van cégnevemhez hasonló bt és domainhez hasonló domain előzményem is.
Ezek csak tanácsok... -
biker
nagyúr
válasz
promagus00
üzenetére
1: adatkérés a szolgáltatótól, megfenyegetve gdpr megszegés miatti eljárás indításával
2: nincs védjegyezve, egy cégnév ló...r ha nem védette le külön sztnh-n (nem tette)
3: láthatóan 2022 óta semmilyen tevékenységet nem folytat
4: semmit nem sértettél azzal, hogy magánszemélyként céges nevet vettél, totál hülye
5: udrp-re hivatkozhat, adjon beadványt, aztán magyarázza el, hogy igazából ő egy működő cég (nem tudja) és milyen jogon tart igényt arra, amire nem tartott igényt mert nem hosszabbította meg (lejárat után 60napig ő veheti csak meg, majd felrakják várólistára mejd megveheted, nem tegnap járt le hidd el) -
biker
nagyúr
válasz
promagus00
üzenetére
ha van oké klíma bt vagy oké klíma kft akkor követelheti, de ha ez a klímásvagyok kft aki oké klíma fb oldalt tart fenn, akkor csendben lel a sarokba
Ha lejárt a domain, megvehetted. ennyi."és hogy a webhely szolgáltatójának a tulajdonosa a haverja, elkérte tőle a címem is, és ejnye bejnye"
ha a domain nyilvántartásben szereplő adatokon felül kapott bármit, akkor a szolgáltató több milliós bírságot kap jogszerűtlen adatkezelés miatt. erre jó ha építesz egy viszont támadást.
-
biker
nagyúr
válasz
Teki1986
üzenetére
A jogi részét nem tudom pontosan idézni, de én is jártam így. Ismert ex-rally versenyző, tudjuk róla hogy a Rózsadombon él, több autója van (bár a lízingcéget is lehúzta rendesen), FMH visszajött, hogy a cége nem is az ő cége hanem a testvéréé, sem a számláján nincs pénz sem a nevén vagyontárgy és nincs munkahelye.
Ilyenkor persze nem olyan aktív a végrehajtó, mint máskor, de hát ez van. -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
válasz
flash-
üzenetére
igen

ha ellopták, eladták, és az új tulaj jóhiszeműen vette, akkor te loptál tőle. persze ha orgazdaság áll fenn, akkor nem, de akkor is odaállsz mellé, hívod a járőröket, és megvárod hogy őnekik bebizonyítva elindul az eljárás, netán lefoglalják helybenHasonló téma: vettem laptop kereskedőnél egy macbookot, 3 hónapig használtam, akkor jött egy jalzés hogy icloud keresés aktív, 2 óra múlva jöttek a rendőrök érte. Kiderült, a laptopot állítólag ellopták a keletinél, valaki ezt nekem eladta aki persze hamis adatokkal adta el, és az új tulaj, képzeld el, 3 hónap után jött rá, hogy lehet ilyen keresést indítani (véletlen sem ennyi idő lezárni a nyomozást és megkapni a biztosítótól a pénzt ugye?) majd a lefoglalt terméket annak ellenére kiadták az eredeti tulajnak, hogy cégként vettük üzletszerű forgalomból.
Az ügyészség a panaszunkra elismerte, hogy ki kellett volna értesíteni minket, hogy kiadják a lefoglalt terméket, és 8 napunk lett volna ez ellen panasszal élni, ezt elmulasztották, de utólag nincs jogunk visszakérni csak polgári perben. Vagyis megszivatott az eladó, és a rendőröknek nem volt gyanús semennyire ez. -
biker
nagyúr
válasz
RangerFox
üzenetére
Az a baj, mindig más információt kapunk tőled
"A birtokbaadás után az óraátírásnál megjegyezték, hogy a méretlen fővezeték elavult, és a cseréje szükséges"
most
"De nyugodtan használhatta az áramot fél évig, az átírás is sikeres volt,"Namost ha az átírás sikeres volt, akkor hogy került elő a felújítás? nyilván úgy, hogy bővíteni akart, és nem ment át, ez már az ő baja.
És ezek szerint nem az átíráskor kötelezték felújításraSzerintem ez már nem rejtett hiba, hiszen az átírás sikeres volt, csak megjegyezték hogy elavult (nem a fővezeték, hanem a mérőhely), és most egyéb okból derült ki a csere igény
el kell kérni a jelenlegi eonos iratokat, és ellenőrizni, mi van rajta, ugyanaz az árammennyiség, ugyanannyi fázis, vagy mégis miért?
-
biker
nagyúr
válasz
Atomantiii
üzenetére
mivel nem lakott épület, nem feltétlen vágják le, hanem köteleznek a javításra és akkor írják át a nevére, ha megvan, ellenkező esetben viszont leszerelik valóban.
Ha lakott lenne, akkor természetesen más a felállás -
biker
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
nem a méretlen fővezeték csere a 250e hanem a mérőhely szabványosítás, ami mindig a tulaj költsége. Csak rosszul írta a kolléga szerintem.
a fővezeték nem avul el, ha 50éves alu akkor olyan.Ellenben meglévő és üzemelő mérőhelyet csak két esetben KÖTELEZNEK szabványosításra
1: bővítési igény >> új tulaj költsége
2: életveszélyes >> régi tulaj költségeminden más esetben átírás miatt soha nem kell szabványosítani
-
biker
nagyúr
válasz
Bigemperor
üzenetére
ruhánál csak az alsónemű és a zokni a kivétel, minden mást vissza kell venni. De cipőt is, pedig az lába megy, na mindegy

okosóra: szerintem durva kizárás, ott azért kerülhetett bele, mert nagy a kár azzal ha kibontod és többet nem eladható(emiatt a hülye szabály és a trükközők miatt hagytunk fel kb bevezetés után 2-3 hónappal minden kritikus eszköz webes kereskedelmével, volt számítógép alkatrész és egyéb szórakoztatóelektronikás webshopunk is, és bizony sokan sportot űznek a teszteléssel, kirándulásra vett kamerával, és egyebekkel. de ettől még nem kell elmenni a jogsértő irányba, hogy kizárom azt ami jogos lenne. ne engedje kiszállításra rendelni...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Háztartási gépek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 ÚJ videokártya 3év garanciával. (Beszámitás)
- Honor Magic8 Lite 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7760 - i7-11800H, 64GB RAM, 1TB SSD, RTX A3000, 17,3 27% ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest