Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Ingatlannal kapcsolatban lenne kérdésem. Adott egy családi ház, aminek a tulajdonrésze 75:25 arányban oszlik meg 2 testvér között. A 25% öröklés útján került hozzá, több mint 25 éve. Ő azóta nem lakik az ingatlanban, míg a másik testvér igen, és rengeteg felújítást, fejlesztést végzett. Ehhez a másik tesó sem azelőtt, sem azóta anyagilag nem járult hozzá, ahogy a rezsiköltségekhez, állagmegóváshoz sem.
Eladni ezt a részét valószínűleg nem szeretné a másik félnek, viszont Ő szeretné, ha az övé lenne ez a rész is, hiszen ő visel minden terhet. Mi lehet ilyenkor a járható út? Olvastam, hogy létezik olyan, hogy elbirtoklás. Ez, vagy más lehetőség van?
Köszönöm szépen!
-
EmberXY
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
"Eddig azonban még alig találkoztam olyan panasszal, aminek helyt adtak."
Ha alig, az azt jelenti, hogy mégis van olyan amikor elismerik, hogy hibáztak, a többi esetben miért derogálna ez nekik?
Sok esetben szerintem arról van szó, hogy utólag akarjuk menteni a menthetetlent, mert nem nagyon szeretünk felelősséget vállalni, tisztelet a kivételnek. -
EmberXY
veterán
válasz
amargo
üzenetére
Én pedig azt nem értem, hogy koholt vádak alapján hogy lehet először valaki(ke)t, majd egy egész társadalmat megfélemlíteni? Valamit vagy elkövettem, vagy nem, szerintem ez egzakt dolog. Aki az igazáért nem áll ki, azon nem lehet segíteni.
Ha pedig az igazamért kiállva odamegyek valahova kordont bontani meg amperkodni, akkor lehet, hogy kapok könnygázt meg gumibotot a vesémbe és nem oldottam meg semmit.
Szankciók azért időnként előfordulhatnak, pl Gergényit is leváltották 2007-ben, aztán tudtommal 10 évvel később kapott egy kis pénzbüntetést is. De az igazi szankció szerintem a média, ha minél több emberhez eljut, hogy mi történt.
Továbbra is tartom, hogy erőszakkal nem lehet semmit megoldani, a szavazófülkében kellett volna. -
amargo
addikt
válasz
EmberXY
üzenetére
Én továbbra sem értem, amit írsz, valamiért csak politikai oldalakra tudsz gondolni. Az alap felvetés továbbra is az , hogy szerinted nem éri meg nekik lejártni és megfélemlíteni embereket. Erre kérdeztem én, hogy miért nem? Mivel lesz szankcionálva a rendőrség és ott ki, ha kiderül?
-
EmberXY
veterán
válasz
amargo
üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék, bár nem vagyok jogász, még mielőtt bárki azt hinné... Hiszem azt, hogy ha valaki ellen egy (büntető)ügyben egzakt bizonyíték van, az politikai oldaltól függetlenül elítélhető. Törekednünk kell arra, hogy ismerjük a környezetünket ennyire és ne hagyjuk az ellenkezőjét. Jobban azért nem akarok belemenni, mert tudtommal a politika még mindig tilos a fórumon, nem akarok ebből szankciót.
philoxenia: amit linkeltél, az egy 2015-ös dokumentum, aminek a gyülekezési törvényhez nem sok köze van, és igen kevés konkrétumot tartalmaz. Nem tagadom, hogy nem sokat értek belőle, de ha engem érintene a dolog, valószínűleg egy felkészült ügyvéddel vitatnám ezt meg. Ha minden feketén fehéren a "Panaszos" igazát feltételezi, akkor aligha tudnák ezt végigvinni.
Javaslom, egy ügyvéddel, vagyis szakemberrel konzultálj, ne csak mindenféle fórumozó véleményére hagyatkozz, főleg ha esetleg személyesen vagy érintett ilyesmiben. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
EmberXY
üzenetére
Nem. Mindenki azt eszi, amire sokan(?) szavaztak, de ez tényleg politika. Ténylegesen a gyülekezési törvény jogi vonatkozásai érdekelnének, tekintve, hogy nálunk a rendőrségnek utólag mindig igaza van, a panaszokat elutasítják. Ezt szeretném megelőzni.
-
EmberXY
veterán
válasz
amargo
üzenetére
De ez innentől már politika, amiben szerintem egyesek fordítva ülnek a lovon (lehet, hogy a kordonok mindkét felén).
Erőszakkal semmit nem lehet megoldani, mert a másik fél sem fog engedni. Ezt a helyzetet a szavazófülkékben kell (kellett volna) megoldani, most már késő bánat, mindenki azt eszi, amire szavazott. -
amargo
addikt
válasz
EmberXY
üzenetére
Ezt Te sem gondolod komolyan, hogy nem éri meg a rendőrségnek, hogy valamiben elhallgatják az igazságot, pont ez az érdekük, ha kiderül, hogy még sem úgy volt még is milyen következménye van? Max Gipsz Jakab tizedes vagy altiszt elviszi a balhét és a valódi bűnösök érinthetetlenek..
-
-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Mindenkinek szabad maszkot hordani. Én is fogom, amint bejön az allergiaszezon (parlagfű), anélkül megpusztulnék, mert se gyógyszer, se orrspray, se semmi nem segít.
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
munkáltatói felmondás esetén ha a munkaszerződésben 3 hónap felmondási idő szerepel és 2 hónap végkielégítésre jogosult az illető akkor 5 hónap munkabérre számíthat he nem ragaszkodnak a “letöltéséhez”? -
EmberXY
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Hát ha ez lenne a helyzet, nyilván előbb-utóbb a nyomozás során kiderülne, aztán jöhetne a kártérítés, természetesen teljes médianyilvánosság előtt. Nem hiszem, hogy megérné ez nekik.
Szerk.: a rendőröknek szabad, mellesleg az egyenruhájukon ott a nevük. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
EmberXY
üzenetére
Keresnek nyolc embert, aki maszkot tett föl. A legutóbbi fiaskójuk ismeretében elég, ha hasonló ruhát viseltél mint ők és bevisznek két hétre.
"Mi az, hogy alibije van? Mi az hogy kétszáz kilométerre volt? Ezt bárki mondhassa... "
Itt a rendőrök is maszkban vannak. Nekik szabad? -
EmberXY
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Gondolom készültek felvételek, stb, térfigyelő kamerák képei is pl...
Szerintem ez vékony jég, mert ha csak véletlenül jársz arra, akkor nem a rendőr(ök) közvetlen közelében vagy és nem is törekszel oda.
Ha pedig egy helyben állsz valahol vagy egyenletesen haladsz egy irányba (nyilván nem a csata közepén, hiszen ha csak éppen arra jártál, nem akarsz magadnak bajt), akkor szerintem nem kerülsz rendőri intézkedés alá, mert nincs rá semmi ok, a gumibotért meg a könnygázért "tenni is kell", és a frontvonalban kell lenni, ezt szerintem mindenki belátja, most az más kérdés, hogy kinek mi a véleménye a történtekről.
Bár ha a tömeg közepén állsz, akkor már nehezen védhető, hogy te csak éppen arra jártál... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
EmberXY
üzenetére
Általában. Karmelita előtt nyilván gumibot stb.
Hogyan bizonyítják, hogy egy olyan gyűlésen vettem részt, ami nem volt meghirdetve? Mi van, ha épp csak arra jártam? Bármikor használhatok maszkot, ha nem akarok másokat leköpködni. Mi van, ha csak az intézkedő rendőr védelmében használtam a maszkot, mert pl. influenzás stb. vagyok? -
EmberXY
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Karmelita előtt vagy csak úgy általában?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Szeretnék érdeklődni, hogy erőszakos maszkviselésért mit lehet kapni?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Céggel, Bt.-vel kapcsolatos kérdésem lenne.
Ha a két beltag közül az egyik ki akar lépni, de a másik beltag és a kültag ezt nem akarják (mert nem találnak helyette mást), akkor a kilépni akaró beltagnak milyen lehetőségei vannak?
Azt nem tudom elképzelni, hogy kényszerből maradnia kéne. -
válasz
kurion
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint nem kötelező semmilyen plusz juttatást adni a munkáltatódnak. Persze cégenként megvan ennek a kultúrája. Nálunk napidíj van, ami viszonylag alacsony, de nem kell vele elszámolni*. Van ahol magasabb napidíj van, de számlát kell adni étteremről, Starbucksról, thai masszásról a hotelben, bármiről ami az út alatti rekreációdat szolgálja, tehát abszolút pluszba nem jönni ki vele, mert ott el kell költeni.
* Pont mostanság pedzegettük, hogy lassan az otthoni étkezés és az éttermi meleg étel szaldóját se adja ki a napidíj, így nettó ráfizetés kint lennünk. Erre mondta az egyik HR-es, hogy örüljünk, hogy van, mert nem kötelező adni.
-
kurion
senior tag
Ha külföldön kellett munka miatt töltenem 3 napot, arra kapok valami extra juttatást?
-
weiss
addikt
A magyar rendszert nem ismerem, de nekem pont most volt a nagyanyám után egy szlovák, és ott úgy volt, hogy akit beidéznek vagy egy megbízottnak mindenképp meg kell jelennie, mert addig nem zárul le a dolog /vagy valami ilyesmi, mert minket kihagytak a végrendeletből, így nem is érdekelt különösebben, hogy a nagynéném cseszett eljönni/. Ill. csak az örökös fizet illetéket.
-
Fvp99
csendes tag
Szép estét!
Ha kaptam egy beidézést hagyatéki tárgyalásra, de olyan távoli rokonrol van szó, hogy konkrétan azt se tudom ki volt ő, és nem jelenek meg, mivel az előre becsült illeték kb 300e Ft és nem tudom hány ember osztozik rajta akkor ha örököltem valamit értesítenek? Mi ennek a menete?
Köszönöm -
Hzsolt11
tag
Sziasztok
A cég ahol felmondási időmet töltöm elküldte az egész éves cafetéria szépkártya keretet.
A felmondásomat 03.28án írta alá az illetékes, és 04.06-án utalták a szépkártya keretet.
Az lenne ezel kapcsolatos kérdésem hogy az utolsó béremből levonhatja időarányosan ezt az összeget?
Válaszodat előre is köszönöm szépen
-
Sziasztok!
Egy érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok:
35 éves ismerősöm betegsége okán rokkant nyugdíjas (nem mozgásszervi probléma). Betegsége mellette dolgozik 4 órában. Munkahelyet szeretne váltani, mivel a napi 2óra 40-50 perc oda-vissza utazást tudná másra is fordítani (pl. több munkára) lassacskán megy is interjúkra olyan helyekre amik közelebb vannak.
Egy fontos kérdés merült fel bennünk. Rokkant nyugdíj mellett mi a kimaxolható munkaidő úgy, hogy ne vesszen el a rokkantnyugdíj? 4 óra, 6 óra? Vagy inkább a havonta kereshető összeg van maximalizálva? Kutakodtunk, de nem találtunk rá jogszabályt vagy csak tök bénák voltunk hozzá. -
biker
nagyúr
Nálunk anno nnyi volt, hogy bementem az antsz (vagy mi a neve mostanában) üfsz-re, bemutattam a papírokat, amit a halottvizsgálatnál adtak, meg a háziorvosit, és kiadták hogy nem kell boncolás, temethető.
Ameddig ők nem adják ki, áll minden. Most se biztos, hogy lesz boncolás nálatok, csak nincs kiadva a lezáró határozat -
Hzsolt11
tag
Sziasztok
A cég ahol felmondási időmet töltöm elküldte az egész éves cafetéria szépkártya keretet.
A felmondásomat 03.28án írta alá az illetékes, és 04.06-án utalták a szépkártya keretet.
Az lenne ezel kapcsolatos kérdésem hogy az utolsó béremből levonhatja időarányosan ezt az összeget?
Válaszodat előre is köszönöm szépen
-
Fvp99
csendes tag
Szép estét!
Albérlettel kapcsolatos jogi dolgokban tud valaki segíteni? -
qdak
addikt
Sziasztok,
Mennyi ideig tart egy boncolás ?
Miért történik mégis boncolás, ha sem mi sem a kórház nem kérte? (papírt kellet aláírni)
Több mint két hét telt el és a háziorvos nem kapott boncolás jegyzőkönyvet, mennyi ideig húzhatják az időt ?
Szegény párom anyukája már több mint 2 hete elment, nincs itt valami időkorlát, vagy legalább mondanának valami
így, hogy lehet megemlékezés időpontjára készülni ?
Másrészt a munkahelyemen is teljesen gáz
Tudtok erre valami törvényt ?
Vagy valami hiba történhetett azért húzza az E.gomi kórház? -
kurion
senior tag
Ha a szomszédom fenyeget, hogy feljelent és megmérgezi az állataimat mit tehetek vele?
szitu:
van 2 kutyám akik nem ugatnak, kb otthon csak alszanak mert sokat sétálok velük, de az egyik lakó már hónapok óta zaklat, kiabál az ablakból, ma pedig megfenyegetett először, hogy feljelent kitiltja őket majd hogy megmérgezi, ezek közvetlen de közvetve is folyamatosan (lépcsőházban fennhangon mondja mindenkinek mit fog tenni) -
gergo5991
őstag
x éven át nem voltak hajlandóak fizetni, most úgy érzem betelt a pohár, még más törvénysértések is fenn állnak ez csak az 1ik volt, igazából amiatt hoztam fel mert érdekelne hogy mi mindent kell milyen módon bizonyitanom ebben a konkrét ügyben..ezen kivül még kb 3 törvénysértés van amit bele akarnék foglalni a perbe..úgy van az ember hogy egy ideig elviseli megtűri ezeket a dolgokat, de most nagyon elszakadta a cérna, nem kivánok többet semmi felett szemet hunyni
az a baj munkaszerződésben heti 37,5 óra van, de van olyan hogy egész héten nem kell bemennem a munkába (mert nem volt munka, nem tudtak milyen munkát aznapra kiosztani - papiron persze bent voltál aznap munkában és kaptad a fizetést), és cserébe elvárják hogy az ember mindent is elviseljen, pld hogy aztán a heti 37,5 órát 2 nap alatt dolgozza le..csak minnél tovább hagyja magát az ember annál többet akarnak, és ezzel zsaroltak ,hogy most 1 hétig nem voltál bent, most akkor mindent is meg kell csinálnod és kuss a neved
-
gergo5991
őstag
ha polgári úton akarom perelni a volt munkáltatómat, hogy x év alatt egyszer se fizette ki az éjjeli pótlékot sőt be se jegyezte hogy éjszaka dolgoztam, akkor csak annyi összegre perelhetem amennyi éjjeli pótlék nem került kifizetésre, vagy a törvénysértések miatt kérhetek fájdalomdijként többet is? a másik: az összes munkaórát amikor éjjeli pótlék járt volna x évre visszamenőleg pontosan bizonyitanom kell, fel kell mutatnom 99% pontossággal az órák számát, vagy valamilyen átlag, körülbelül, vagy tippelt óramennyiséget is lehet mondani? a másik ha polgári perben akarom ezt követelni, a biróság vizsgálni fogja a munkáltató törvényszegését ezügyben és feljelentés fog ellene tenni vagy ilyenkor a munkatörvény megsértését megússza..nem fog senki foglalkozni a törvénysértéssel..
egy ilyen per körülbelül mennyibe kerülne? tudom ez sok mindentől függ, de kb mire kell számitani? 1-2 milla vagy akár 10 millába is kerülhet? ha megnyerem a pert akkor a vesztest kötelezheti a biróság minden dij megtéritisére? magyarán az én ügyvédi költségeimet is megfizetteti a vesztessel?esetleg ha a munkavédelmi hatóságnak jelentem a dolgot és ők is alátámasszák az igazamat, biróságon figyelembe veszik a munkavédelmi hatóságok megállapitásait és "Könnyebben" pert nyerhetek?
-
amargo
addikt
válasz
tasiadam
üzenetére
Én kíváncsi természetű vagyok így megkérném, hogy jelentsen fel, de vajon mire alapozva teszi, félelmetes.
Amúgy a számlára nem kell aláírás, hanem bizonyos alaki megfelelési kötelezettsége van (és van e-számla is). Továbbá a csodálatos NAV Online-ba is be kellett kerülnie..
Csak, ha nem rendeltél semmit, akkor mi alapján állít ki.. -
tasiadam
veterán
No, reggel telefonban ordíbálás h mit képzelek, hogy majd őt akkor fizetem ki, majd feljelentéssel fenyegetőzés, stb, meg megvesztegetés, meg minden ami eszükbe njutott szótzák kifele
Nem én voltam a gyengébbik ebben a vitában. Ráadásul "könyvelője" még 50e-t akart lehúzni engedélyeztetésre, ami meg sem történt. -
válasz
Agostino
üzenetére
Ismerettségben volt hasonló eset. A következők alapján döntöttek a megegyezésben:
- A teherautó hátsó kerekén nem volt megfelelő sárvédő gumi
- Autópálya kihajtón történt, egyértelmű volt, hogy a teherautó verte fel a kavicsot
- Betartotta a követési távolságotA szállítmányozó cég elismerte, rendezték.
-
Agostino
addikt
sziasztok
lett egy kőfelverődés a szélvédőn amely még pénteken történt az esőben, feleségem most vette észre. pénteken szerintem én szedtem össze és egy bkv busz csapta fel, pattant valami, káromkodtam is egy szépet de akkor még nem láttam semmit. a menetrögzítő maximum a hangot vehette fel, hiszen tényleg ömlött a víz, szerintem nem látni semmit de este megnézem. ezzel, ha van értelme, hogyan kell megközelíteni drága tömegközlekedési szolgáltatónkat? vagy így jártam, ez a közlekedés velejárója?
-
ityam
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Nem rég a permedia 2 es feltehetőleg MAC verziós kártyámnál tettem fel kb azonos gondolatmenettel a kérdésem miután nem akarta nekem elküldeni az eladó a terméket a licitnyertes áron.
Amennyire én felfogtam sajnos nem a tulajdonod a kártya a megegyezés után és a tulajdonba vétel(megkapás) előtt. Értelmezésem szerint kötelezettsége van küldeni, de ha nem küldi vajmi keveset tudsz tenni.Talán kártírétésért lehet bíróságra menni, dehát milyen kár ért ilyen esetben a bíróság szerint? Nem fizettél nem kaptál, az 1-1 kár 0 valszeg.
Ezzel sokat nem valószínű hogy lehet kezdni.
Én vatera szabályzata alapján akartam elérni hogy függesszék fel a fiókot, mert a szabályzatuk alapján megtehetik, ha nem küldi a terméket. Vaterát sem érdekelte a dolog. Ez volt a pontos válaszuk:
"Az esettel kapcsolatban megtettünk minden rendelkezésünkre álló lehetőséget, amiről már tájékoztattuk Önt. Felfüggeszteni nem kötelességünk az eladót és ebben az esetben nem is tettük ezt meg, mert bízunk benne, hogy a későbbiekre tekintettel elégséges volt az eladó felé a figyelmeztetésünk és írásbeli megkeresésünk."
Ha elég lett volna a figyelmeztetés, most is elküldte volna nekem a terméket, dehát nem küldte és semmi baja nem lett belőle.Ja de igen. lett egy figyelmeztetése. Beljebb vagyok vele....
Bíróság sem fog vele többet foglalkozni(szerintem).
Más hivatalos forum nincs szerintem, aki foglalkozna vele(Max a privát verőlegények,de az nem hivatalos.) -
tasiadam
veterán
Udv.
Szeretnenk kutat furatni, es keresunk meg kerestunk ra embert. Az elso eltunt 200e ft-al, per es feljelentes lett, de mivel a magyar rendorseg meg jog egy hulladek, igy kb az ember eltunt, azt mondta h elkoltozott, szoval szemelyesen jarunk utana hogy hova, mert mindenki tojik ra. Volt EV szama, bankszamlaszam, cegjegyzekben szerepelt, szerzodes, telffonszam, nev, tenyleg minden, es "eltunt" a penzel.
Talaltunk ujabbembert, es hasonloan kezdodik a story. Hasonloan van/lenne szamla de 1 poen mennyire amator az emberunk a szamlazasban. Osszegben hasonlot kerne engedelyeztetessel. Miutan megegettuk magunkat az elsovel, a masodiknal hogy tudnank bebiztositani magunkat? -
envagyok
veterán
Nem először fordul elő, hogy a hardvergyűjteményembe mikor találok valamit, megegyezek az eladóval a vézelárban, postázás módjában, majd a megadott számlaszámra el is utalom a termék és a postaköltség árát.
A megegyezés legtöbbször írásban történik.
És ilyenkor szokott az történni, hogy nem jön a csomag, majd az eladó megegyezik mással, rámígérnek, és általában megérkezik visszautalva a kifizetett összeg.
De ez nekem így nem jó.
Én kifizettem a terméket, megállapodtam az eladóval.
Úgy értelmezem ilyenkor a tulajdonomba kerül a termék attól függetlenül, hogy személyesen nem vagyok ott.
És ami az enyém azt az másik fél nem adhatja el helyettem önhatalmúlag.
Mit tehetek ilyenkor, illetve milyen paragrafussal, törvénnyel ijeszthetek rá ilyenkor az eladóra, hogy ez a szerintem jogsértő cselekmény ne történjen meg? -
MCGaiwer
addikt
válasz
Darthforce92
üzenetére
Csak erre reagálok:
Az ügyfélszolgálat sokadik alkalomra azzal pattint le, hogy a munkáltatómmal vannak szerződésben és én még panaszt sem tehetek , nincs semmi kötelezettségük stb stb.Ez tipikus tévhit és ügyféllerázó szöveg. Nem kell, hogy szerződésben álljon a címzettel a cég, az számít, hogy kinek a tulajdonában okoznak kárt. Akinek a tulajdonában kárt okoznak, annak tartoznak kártérítéssel is, függetlenül attól, hogy szerződésben állnak-e vele vagy sem.
Ennek ismeretében az a kérdés, ki a tulajdonosa az adott tárgynak. Mivel te megvetted, kifizetted, talán tulajdont igazoló számlát is kaptál, így egyértelműen a te tulajdonodba került a termék a feladás pillanatában (birtokba pedig az átvételkor), ezért feléd tartoznak kártérítési kötelezettséggel.
Legközelebbi átvételkor meg tessék kibontani a csomagolást. Ha lerakja a futár a raklapot, és nem akarja megvárni, míg megnézed, egyszerűen tagadd meg az aláírást. Mivel a termék igazoltan a te neveden van már (számla), és igazoltan a birtokodba is került (ott van az udvarodban a raklapon), így el sem szállíthatja csak azért, mert nem írtad alá az átvételt (te nem vagy velük szerződésben ugyebár, semmi sem kötelez, hogy aláírj bármilyen papírjukat miután odaadták a terméket). Ha akarja az aláírásod majd megvárja, míg megnézed legalább a csomagolást rendesen, ha meg nem akarja megvárni, huzzon a francba, a termék marad nálad.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
A munkavállaló érdekében el lehet térni egyoldalúan az egyenlőség elvétől, de a munkáltató javára nem. Tehát abban megegyezhettek, hogy a 2 hónapos próbaidő alatt csak a munkavállaló mondhat fel, de abban nem, hogy a munkavállaló nem mondhat fel.
Minimum próbaidő nincs, ezért akár lehet nulla is. -
coco2
őstag
válasz
Darthforce92
üzenetére
Csomagold be +1 rétegbe, és küldd vissza. Nem tudsz sokkal jobbat tenni azon túl, hogy elfogadod sérülten.
-
coco2
őstag
válasz
Darthforce92
üzenetére
Ugye még azóta sem bontottad ki azt a csomagot, abban az állapotban hagytad, ahogy megérkezett?
-
Darthforce92
tag
válasz
Darthforce92
üzenetére
Nem ászf hanem fogyasztóvédelem akart lenni.
-
Darthforce92
tag
Nővérem szerint aki szakszervezeti jogász:
-hivatalos panasz
-ÁSZF
Elvileg hiába nem vagyok velük szerződésben a szállítás tekintetében felém szolgáltatnak.
Meg annyit jegyzett még meg, hogy semmilyen cégek közötti szerződés nem írhatja felül a fogyasztói és egyéb jogaimat.
Gondoltam azért itt is megkérdem.
Alapvetően rá fogok hagyatkozni.
Logikusan belegondolva bármilyen futár cég a feladóval köt szerződést ez még nem kifogás arra, hogy összetörjék a csomagot.
Elvileg ki se adhatnák a sérültet nem , hogy még átvágnak. -
coco2
őstag
válasz
Darthforce92
üzenetére
Mit jelent az az éves kedvezmény ahhoz képest, hogy vettél egy rakás szemetet?
-
EmberXY
veterán
válasz
Darthforce92
üzenetére
Nincs lehetőség valamilyen jegyzőkönyv felvételére a küldeménnyel kapcsolatban, akár a munkáltatódnak jelezve a problémát?
Az a pofátlanság csimborasszója lenne, ha ezzel így magadra hagynának, ez esetben talán az egyetlen ésszerű döntés az lenne, ha a főnököd hátán szétvernéd a hangfalat, aztán keresnél egy normális munkahelyet. -
EmberXY
veterán
válasz
Darthforce92
üzenetére
Szia!
Véleményem szerint a legkézenfekvőbb az lett volna, ha nem veszed át a küldeményt (gondolom valamilyen módon igazolnod kell, hogy átvetted, stb), ha így viszik vissza a depójukba, akkor bizonyára rögtön megtalálták volna, hogy ki a hibás. -
Darthforce92
tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni az alábbi üggyel kapcsolatban.
Dolgozói kedvezmény keretében Hollandiából tudok kedvezményes termékeket rendelni.
A terméket egy nagyon tróger futár cég intézi ,aki kiadja helyi alvállalkozóknak a házhozszállítást.
A futárcég globális multi, az én munkaadóm szintén multi az alvállalkozó egy magyar kft.
A csomagok rendszeresen sérülten érkeznek. Ezek néha esztétikai jellegűek néha tenyérnyi lyukak tátonganak a többszázezres termékek dobozain.
Legutóbb a termék oldalán egy villástargonca nyoma tátongott ,teljesen beszakadva, az alján pedig a villa nyomás nyoma.Az ügyfélszolgálat sokadik alkalomra azzal pattint le, hogy a munkáltatómmal vannak szerződésben és én még panaszt sem tehetek , nincs semmi kötelezettségük stb stb.
A termék az én nevemre jön/jött.
A futár úgy adta át ,hogy a raklapon az át volt mozgatva, hogy a sérülést eltitkolja és aláírással igazoltam az átvételt.
4 en voltunk ott és 4en fedeztük fel a hibát ,mert 6 termék érkezett.
Az emailben kérésem ellenére nem tájékoztattak semmilyen állampolgári jogorvoslati lehetőségemről és a káresetek kezelésével kapcsolatos kérdésemre annyi volt a válaszuk, hogy a futárok nem rendelkeznek semmilyen kárelismerő formanyomtatvánnyal és nem is kérhetnék ilyet.Szerintetek hogyan járjak el?
-
coco2
őstag
válasz
SirRasor
üzenetére
Mert @b4lukapitany olyan ügyesen nyisszantotta azt a részletet, hogy az a kiragadott részlet elhagyta a gondolat elejét is, végét is. Olvasd el itt a 65-öst egészben. A "38. A felmondás" alatt találod. Tekerd le az oldalt.
-
b4lukapitany
tag
válasz
b4lukapitany
üzenetére
(nem foglalkozom egyébként munkajoggal, majd kijavítanak a kollégák, ha rosszul gondolom)
-
b4lukapitany
tag
válasz
SirRasor
üzenetére
Szia!
Mt. 65. § (2): A felek megállapodása esetén - legfeljebb a munkaviszony kezdetétől számított egy évig - a munkaviszony felmondással nem szüntethető meg.Tehát röviden: igen.
Bővebben:
1.) A munkáltatóra is ugyanez vonatkozik, abban nem lehet megállapodni hogy a munkavállaló nem mondhat fel, de a munkáltató igen.2.) Van a felmondás és az azonnali hatályú felmondás, ami két külön dolog. Ha határozatlan idejű a munkaszerződés, akkor próbaidő alatt bármelyik fél megszüntetheti a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással indokolás nélkül.
Tehát, ha határozatlan idejű munkaviszonyról van szó, akkor semmi értelme ennek a próbaidő ideje alatti felmondási jog kizárásnak, mert azonnali hatályú felmondással akkor is tud szabadulni. VIszont, ha nincs próbaidő, akkor csak az Mt. 78. § (1) bekezdésben foglalt esetekben lehet azonnali hatállyal felmondani.
-
coco2
őstag
válasz
SirRasor
üzenetére
Önkényuralomban bármi törvényes, amit a császár éppen kitalál, legyen az bármi

Ha viszont a MT-re gondolsz, annak nem lesz jó véleménye arról, amit akarsz. Aszerint jogok és kötelezettségek egyenrangúan és kétoldalúan kell legyenek. Leírhatsz bármilyen butaságot, de az ember csak rátojik, és ha bíróságra mennél, ott is kiröhögnek.
Határozott idejű szerződésnél lehet olyat kikötni, hogy büntetést fizettetsz vele, ha kilépne. De akkor nincsen próbaidő, és te sem bonthatsz.
A próbaidő határozatlan idejűnél van, és a fogalom azt jelenti, bármelyik fél bonthat azonnali hatállyal. Ha te azt nem akarod, cégként kösd ki, hogy a próbaidő mondjuk 1 nap, utána az már normál munkaviszony, és a felmondás akkor már minimum 1 hónap lesz, ameddig ott foghatod az embert - de persze ki kell fizetned.
Válassz valamit azok közül, ha gondolod.
-
SirRasor
addikt
Sziasztok!
Munkahelyen keresünk új emberkét és az ki van kötve, hogy a 2 hónapos próbaidő alatt nem mondhat fel.
Ez törvényes? -
coco2
őstag
Sziasztok!
Lenne egy szoftver project, aminek a finanszírozását úgy oldanám meg, hogy adományokat fogadnék el rá.
Címszavakat / blogokat keresnék abban a témában, hogy ilyen esetben hogyan van az adózás? Például számla ellenében beérkezett bevételnek könyvelem el és magánvállalkozóként leadózok belőle, vagy mit / hogy?
A tippeket / tanácsokat előre is köszönöm.
-
updog
őstag
válasz
MCGaiwer
üzenetére
Pont ma született meg a fejemben ez a gondolat, hogy helyszíneltetni kellett volna...
De kórházba mentünk időre, akkor más járt a fejemben
Arrébbgórtam a kukát, puffogtam még két percig a kocsiban aztán délutánig el is feledkeztem róla.Kamera miatt végigjártam a környéket, de nincs, ahogy tanú sem.
Negyedmilliós lecke (már látom hogy nem csak a hátsó ajtó sérült, plusz ami idő elment/el fog menni még ezzel...). Szóval amennyire elsőre röhejes gondolat hogy egy kuka miatt rendőrt hívják, annyira bánom már, hogy nem volt rá lehetőség. -
updog
őstag
Sziasztok!
Esélytelenek nyugalmával: a házunk utcai (közterület, de külön "behajtós") parkolójában állt az autóm mint mindig. A szembe ház kukáit a parkoló túloldalán (kb 10 méter) szokták kitenni, ezek a nagy fém szemeteskonténerek (a lenti kép szerint kb., a fémkonténereket kb. amellé szokták tolni ahol a képen a szelektívek vannak, a sárga az autóm helye, a kék négyzet ahol a kukát "találtam", a piros ahol sérült az autóm)
Ma reggel azt látom, az autóm mellett van kb. két autónyi szabad hely (nyilván, sokan mennek el reggel), ahogy közelebb mentem, látom hogy az egyik üres konténer közvetlenül az autóm mellett "áll", és a hátsó ajtón egy jó tenyérnyi részen fel van szántva a fényezés.
A gondolataim (mivel már üres volt a kuka amikor megtaláltam), hogy a kukások nem a szomszéd ház elé a parkoló túlfelébe tolták vissza a kukát, hanem a mi oldalunkra, neadjisten ők tolták rá az autóra, vagy a szél fújhatta rá (üresen nem olyan nehéz, hiába fém, én is gond nélkül arrébbtoltam).
Esetleg visszatolták a helyére, és nem volt lefékezve (mert kereke van, ami fékezhető, de mivel arrébb tudtam tolni, tuti hogy nem volt lefékezve), szóval lehet hogy simán keresztülfújta pár méteren a szél...?
Vagy lehet hogy a mellőlem kiálló autós (mert tegnap este még fullon volt minden hely) elé tolták reggel a kukások, és ő amikor kiállt, arrébbk.rta az én autómhoz (mert azért az furcsa hogy nem az egész oldalán van végighúzva az autó, hanem csak egy helyen a hátsó ajtón, tehát mintha oldalról jött volna, ami a felvázolt kép alapján furcsa, mert inkább elől-oldalról várnám hogy sodródjon a széllel).
Akárhogy is: vajon úgy hogy 16 éves az autó, nincs a kötelezőn kívül semmi kötve, van-e értelme felelőst keresni, vagy lenyelem a kárt, ráadásul úgy, hogy 1-2 hónap múlva beszámították volna új autó árába, és szó szerint így is kb. GTK áron számolták volna mert volt pár karc, és kavicsfelverődés, és állítólag több elemet is újra kell fényezni ezért saaaajnos többet nem tudnak adni érte. Hát most +1 fényezendő elem lett, szóval jelentős értékvesztésem lett...
-
Ryder1
senior tag
válasz
malnabokor
üzenetére
Mivel még nem esedékes a második féléves része, így azt az összeget túlfizetésként látod. Ha úgy kérsz le adófolyószámlát, hogy a dátumot pl 09.30-ra állítod, akkor már nullán leszel.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, első évem, amikor gépjárműadót intézek. Februárban jött az értesítést, hogy mennyi lenne a két félévre, március 16-i határidőre emlékeztem, így mikor intéztem, szembesültem, hogy 15-e volt a határidő. Mobil alkalmazáson belül gyorsan befizettem kártyás fizetéssel, egész évre, a központirendszer tárhelyemre jött is az értesítő a sikeres befizetésről, a NAV alkalmazásban is zöldre váltott a szöveg mindkét félévre, hogy befizetve.
Mostanában ahogy intéztem az éves adóbevallást, láttam a webes felületen hogy "NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számla" résznél túlfizetésem van, és a NAV alkalmazás is többletet ír ki. (Visszanéztem a tranzakciókat, nem fizettem duplán).Mi történhetett, kezdjek vele valamit, vagy majd jeleznek ha gond van?
Köszönöm szépen előre is!
-
asdf_
veterán
válasz
bucihost
üzenetére
Hidegen elvileg nem tudnak mérni rajta (mármint tudni tudnak, csak értelmetlen), mert vagy egy hőérzékelő megy az olajteknőbe, vagy pedig OBD-n olvassák ki a motorhőmérsékletet és x fok alatt nem kezdődik el a vizsgához kapcsolódó emissziómérés. Lehet, hogy inkább épp a meleget gyártották a padlógázzal, hogy meglegyen és vizsgáztatható legyen az autó? Kép és videofelvétel a vizsgán pedig elvileg nem készülhet, ahogy én tudom, arra kizárólagossága van az NKH-nak -isten tudja mi a mostani neve-, és így a a vizsgabiztosnak.
Szerk.: ja, félreértettem, a KPM pörgette, nem a vizsgabiztos. -
bucihost
senior tag
Sziasztok! Nem tudom mennyire ide illő téma. De hátha... Volt ma műszakizni az autóm. Mivel munkaidőmben volt az időpont, így ott hagytam. Közben kapott egy kpm ellenőrzést a műszaki állomás, a kocsimat pedig megbuktatták. Szivárog a kormánymű, kopott a balos axiál csukló. Kaptam 2 hó műszakit, hogy csináltassam meg. Nem is ezzel van. Elmentem a kocsiér, kifizettem a 24 ezret. Viszont: A kormány nem középre áll hanem jobbra fordul, valamint húz az autó is jobbra. Eddig ilyen baja nem volt az autónak. Plusz, indulás óta megtett km: 7, fogyasztás 13L. Ezt nem tudtam mire vélni. Bázis semmit nem mond. Viszont idő közben kiderült, hogy az egyik ismerősömnek pont utánam volt időpontja, így végig nézte a kpm munkáját. A kocsimat hidegen, üveghangon tiltáson forgatták perceken keresztül. Gondolom ebből jött össze a 13L-es fogyasztás a szokásos 6-7 helyett. A kérdésem az lenne, van e jogom kikérni a vizsgáról a videó és hang (amennyiben van) felvételt. Ha igen, hol és milyen módon? Nem a bukással nem értek egyet hanem ez a hidegen, tiltáson való taposás annyira nem tetszik.... Akárhányszor voltam műszakin sehol nem csináltak ilyet. Köszi a segítséget / infót!

-
-
Đusty
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
teljesen
-
Sziasztok,
Munkajog topik halott, így ide írom, hátha.

Van egy cég ahol 3 műszakban dolgoznak az emberek és legalább havi 2 napot minimum túlórára (Szombati nap) köteleznek, de van mikor három napra! Törvényileg ez mennyire jogszerű?Válaszokat előre köszi!

-
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm,hogy emlìtetted Semin,erre nem gondoltam, így ez ki is lőve.
Sethdobaloah: sajnos benne van a szerződésében..
Elég patt helyzet, ráadásul most beleálltak,mert olyan helyre rakták (vizuál) amit soha nem is csinált, aztán nincs meg a darabszám 😱😱 Borzasztó.. Próbálok neki segíteni,de nehéz most ebben a helyzetben,sajnos nagyon sok helyen 3 műszak van, plusz sok helyen fel is hìgult rendesen a csapat... -
törölt tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Benne van egyaltalan a szerzodeseben, hogy koteles elfogadni a munkarend valtast? Ha eddig nem muszakozott, ez egyaltalan nem biztos.
-
Semin
őstag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Ez több pontban is gázosnak hangzik. Nem lesz orvos aki minden éjszakásban kiírja, de ha mégis a cég kezdeményezhet kivizsgálást a TB-n keresztül az orvos ellen.
Ez általában célt szokott érni, nem mellesleg ez így TP csalás.Nincsen könnyebb út?
Nem tudja elmondani valakinek, hogy a pozíció váltás oké, de a munkarend váltás már nem fér bele? -
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Barátnőm munkahelyén leépítés folyik. Felajánlották neki,hogy vagy elfogad egy alacsonyabb állást a munkahelyén vagy azonalli felmondás(1 hónapnyi fizetés,mint végkielégítés,plusz 1 hónap fizetés,de nem kell bejönni dolgozni,ha elfogadja a felmondást) és holnaptól már nem is kell neki jönni. Erre volt 1 perce,hogy eldöntse. Elfogadta,marad. Viszont ma derült ki,hogy jövő héttől már 3 műszak lesz. Viszont ezt már én nem szeretném,hogy maradjon. Kérdés,ha mondjuk minden éjszakai héten pl elmegy betegszabadságra és ez miatt esetleg később a cég kirúgja,ilyenkor jár neki végkielégítés? Köszönöm a segítséget!
-
babcehh
tag
Sziasztok!
Ha AAM számlával értékesítek KATA-s egyéni vállalkozóként, használt elektronikai cikkeket, amelyekre többségében van bolti jótállás, abban az esetben van-e bármilyen kötelezettségem? Áruvisszavétre, jótállásra vagy ilyesmikre gondolok főképp. Könyvelő nem igazán tudott ebben segíteni.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
bandi0000
nagyúr
Köszönöm, nem válaszolnék mindenkinek külön, viszont
Nem volt foglaló, de nem is ez a bajom, mert se nem ő, se nem én nem àllok el, hanem a földhivatal cseszekedik
6 hó nem tudom hogy épül fel, de szeptember elején adtuk be, most kaptunk választ, 2 hó kifüggesztés, 4 hó ügyintézés
De ilyen esetben ki tudja nekem megmondani, hogy mennyi az az összeg, amibe nem kötnek bele? Sajnos az ügyvédem se mondta/nem volt vele tisztában.
Ha jól tudom, akkor szigorítottak valamit a belterületté vonásba is, vagyis valszeg nem tudnám megcsinàlni, hogy belterületté vonatom, és aztán gyorsabban eladom már...
Illetve, ha teszem azt lejebb visszük az árat, akkor ha valaki más venné meg, pl szomszéd, vagy akárki más, akkor én elállhatok, vagy mindenképp oda kell adnom neki?
-
ityam
őstag
bár szerintem is hasznos lenne a teljes papír, de csak azért mert a 30% befizetés maradék elengedésért túl nagyvonalú ajánlat.
Ez ideézett rész szerintem arra vonatkozik:
"Ajánlatunk nem tekinthető követelésről való lemondásnak, és bíróság elött sem használható fel a követelésről való lemondás igazolásaként."
hogy ha nem áltek az ajánlattal(30%befizetés, maradék elengedés) akkor nem fog csökkenni a tartosás a 30%ra. Tehát bíróságon a 100% lesz követelve ha odáig viszik.
Laikusként szerintem ha kifzeti(a 30%-os ajánlatot) akkor békén lesz hagyva a tartozással.
A követeléskezelő cégek nagyon olcsón veszik meg a követeléseket. Én 20-30%ra tippeltem, de lehet hogy nekik a 30% is megéri és csak 10% körül veszik meg.
Értelmezzétek újra a papírt. Szerintem ha befizetitek jó eséllyel békén lesztek hagyva végleg.Persze én sem láttam az egész levelet..... és nem is vagyok szaki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VGA kibeszélő offtopik
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Túra és kirándulás topic
- Felújítva tálalja a száműzötteket az új GeForce driver
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- Lenovo Thinkcentre M720s SFF,i3-8100,8GBDDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- ÚJ 27% - Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple (CO-9050109-WW) ARGB ventillátor szett!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
így, hogy lehet megemlékezés időpontjára készülni ?
Nem én voltam a gyengébbik ebben a vitában. Ráadásul "könyvelője" még 50e-t akart lehúzni engedélyeztetésre, ami meg sem történt.

De kórházba mentünk időre, akkor más járt a fejemben