Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Azzal nem voltam tisztában, hogy ez külön kategóriába tartozik. Honnan kellett volna tudnom?
Annyit tudtam hogy nyugdíjas és így is jelöltem meg a hagyatékihoz szükséges formanyomtatványon.
Csak most, a bankszámlakivonaton láttam, hogy munkabérként volt írva a "nyugdíja". -
Zsolt,72
őstag
válasz
zolka95
üzenetére
Nem, szerintem erről neked kellett volna gondoskodni. Hasonló helyzetben vagyok én is, egészségkárosodási járadékot kapok volt hivatásosként, szintén “munkabér” címszó alatt. Ez sem nyugdíj, a Honvédség esetén is van külön kategória azoknak, akik a régi kedvezményes nyugdíj után kerültek státuszba. Ha van rá módod, mielőbb vedd fel a kapcsolatot velük!
A vonatkozó jogszabály előírja, hogy a jogosult halála esetén a hozzátartozó 15 napon belül köteles értesíteni a folyósító szervet (esetemben az Országos Parancsnokságot), ezért meg is hagytam a számukat a feleségemnél és a fiamnál.
Elhunyt Édesanyám esetén viszont úgy volt, ahogy írtad: hivatalból ment a Nyugdíjfolyósító felé az értesítés és nem is jött többé nyugdíj a számlára. Ez történik a hagyományos nyugdíjasok esetén. -
zolka95
őstag
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Sikerült kikérnem egy másik bankfiókban. Ott meg simán kiadták, furcsa.
Viszont az elhalálozás óta folyamatosan érkezett rá utalás a munkáltatótól. Nem a közjegyzőnek kellett volna értesítenie őket? Vagy ez hogy működik?
A honvédségnél volt és már nyugdíjba ment, viszont nyugdíj törzsszáma nem volt. Hogy ez jogilag nyugdíj vagy munkabér nem tudom. A számlakivonaton munkabérként van feltüntetve csoportos utalásként.
1-2 éve ajánlották fel az idősebb katonáknak hogy nyugdíjba mehetnek és akkor került nyugdíjba. Tehát nem a régi rendszer szerint. Talán ezért van munkabérként feltüntetve az utalás, nem tudom.A "nyugdíj" óta a tb-t külön kellett fizetnie csekken, postai úton. Nem vonták le a béréből (vagy ki tudja?). Miután elhunyt a tb csekkek miatt megkérdeztem a háziorvosát hogy külön be kell-e jelentenem valahol, hogy elhunyt. Azt mondta nem, ez automatikusan bekerül a rendszerbe (talán a halotti bizonyítvány által).
Nem a közjegyző feladata lenne erről értesíteni a munkáltatót? (ami igazából már nem is a munkahelye volt, jogilag nem értem hogy van ez)
Vagy annak aki kiállította a halotti bizonyítványt? -
herdsman12
őstag
Ja, hát nem 100-as a történet. A hagyatéki leltárban az elhalálozás napján aktuális egyenleget közlik. A végleges elszámolással ez majd valószínűleg nem egyezik. Ott majd látható lesz, hogy lehúzták vagy nem.
Az, hogy az elhalálozás előtti időről nem adnak kivonatot, szerintem rendben van, kivéve, ha van/volt számlakezelési meghatalmazása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- Új HP 240 G10 14 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 12GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest