Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alukard
senior tag
válasz
BloodRay
üzenetére
Hát, hogy neked is mennyi garid van rá annak szerintem kérdezz utána emailben... biztosan csak ők tudnak mondani (szervíz)...
Proci esetén, én mondjuk inkább a D-t szeretném

Az n270ben nics támogatva a virtuaélizáció HWsen, az n280nál ez már orvosolták, ha jól tudom akkon a Zből 1az 1ben ki is hagyták... no meg nem tudom, hogy a Z sorozatban ottvan e a túlhajtás lehetősége? -
Alukard
senior tag
válasz
BloodRay
üzenetére
Miután a szervíz által küldött mailt (visszább olvasva megtalálod) az orra alá dugtam, már intézkedett is... ma kaptam levelet, hogy berendelték a szükséges alaktrészt... szóval hamarosan lesz 1 új gépem, megújított garival
(éljen a főalkatrész csere és az erre vonatkozó jogszabályok)Amúgy a 115ben lehet Poulsbo chipset van, de MIDekbe szánt Z sorozatu atom is... amit nyersz a chipsettel azt elveszted a procin...
-
nuspl
csendes tag
azthiszem, sima u123 lesz a vége

egy 90k. jó lesz az. talán
-
BloodRay
veterán
válasz
Alukard
üzenetére
Végül is elvitték a tiédet garanciális szervizre?
Win7-et milyen akarsz majd rárakni?(#8591) Alukard -> Az általam linkelt U115 Hybrid-nek már Poulsbo chipsete van.
Igaz tényleg baromi drága ahogy látom.
(#8590) nuspl -> U100-as ára elég húzós amit írsz.
Én ugyan ilyet vettem anno (igaz 3 cellás akksival) 100-ért decemberben. -
Alukard
senior tag
Jobban teszed ha az XP-t kivered a fejedből... és elkezded megszokni a W7et v a Vistát...
Ugyansi hamarosan megszűnik a támogatása... mondhatni halálsoron van...
Amint visszakapom az enyémet biztos fölrakom rá a W7et... (és mivel netbookokra is optimalizálták jobban fogok járni vele mint az XPvel valaha is...) -
nuspl
csendes tag
hát nagyon nem tudom, mit csináljak. még talán szóbajönne CR600X, de mondjuk abba nemlátok bluetooth-t meg op rendszerbe xp jóljönne.
de ebből vagy u100 vagy u123 lesz.
köszi az eddigi segítséget. töprengek még
-
Alukard
senior tag
az összes difi az, hogy az n280annak nagyobb az FSBje (533 helyett 667), de a szorzója kisebb (10es 12 helyett)... 1080p -s HD videót az sem tud lejátszani... szóval a proc ebben a kategóriában annyira nem számít... a chipset annál inkább, de ebben sincs difi... a wind sorozatból ami kilóg az a u200, de az már nem ez a kategória... bár 1 Ion platformos u200at elfoganék...
Amikor vásárolsz szerintem néz meg azt is hogy mekkora a difi a +RAMos és a normál közt, mert ha kevesebb mint a 1 GBs noti ram úgy általában akkor nem éri meg... viszont ha 80asnál nagyobb a vinyója akkor már elgondolkodtató...
+mérlegelendő dolog... az u100as mex egy 320as vinyót kezel és összesen 2 GB RAMot, no meg a Sentelic tapipad... a 123as esetén nem tudom mi a helyzet, de mivel majdnem ua. az egész gyanítom, hogy ott sem változott semmit... bár ki tudja... lehet érdemes lenne utána nézni külföldi fórumokon...
Fontos dolog, a garanciára figyelj oda!!! annak ellenére, hogy majdnem percre pontosan 1 év után adta meg magát, a végletekig meg vagyok elégedve a kicsivel (u100 fekete), és csak ajánlani tudom mindenkinek

Viszont jól meg kell fontolni, mert akkora a választék, hogy könnyen le húzzák az embert...
-
nuspl
csendes tag
hmmm akkor talán.
ez http://www.sgnotebook.hu/shop/41854/Notebook/MSI_WIND_U100-0051HU_Fekete/ +2gb 667Mhz 112,5k-ért,
vagy u123 92k-ért.vagy akkor már sima u100-as. N260 procival
annyira nem jobb az N280-as U123-ba? -
Alukard
senior tag
Nekem csak az a bajom a 123assal, hogy sem a H sem a T változatokat nem láttam itthon, és igazábol csak így lenne értelme mivel az n280as proci nem hoz újjítást az n270hez képest...
-
nuspl
csendes tag
hm, köszi a választ.
hybrid azthiszem egy kicsit drága nekem.
100-ba bele szeretnék férni
de akkor szerinted sem rossz vétel U123 ?
-
BloodRay
veterán
Én speciel Windek közül nem ezt venném, ha most kéne választanom, hanem egy U115 Hybrid-et (Erről teszt ha érdekel).
Amiket viszont te írtál feladatokat, azokra bármelyik Wind jó.
Filmnézés természetesen élvezhető rajta, ezt nem is teljesen értettem.
U123-at egyébként 6 cellás akksival árulják ha jól tudom és azzal szerintem kb 5 órát mehet normál használat mellett.
-
nuspl
csendes tag
Sziasztok!
pici időbe tellt, mire átfutottam a hozzászólásokat

szeretném kérni a segítségeteket, hogy érdemes-e Wind U123-at vásárolnom
amire használnám:
filmnézés(élvezhető rajta?), levelezés, szövegszerkesztés, böngészés, zene hallgatás
160giga elégnek bizonyul nekem. bluetooth kell. és skype-hoz webcamt használnék.
ha jól tudom, lhete 6cellás aksival venni. (mennyi ideig bírja vele?)nagyon sok netbook-ot notebook-ot néztem, de ennél maradtam.
ha esetleg valaki ezekhez valami mást javasolna, szívesen megnézném azt is
mit lenne érdemes?előre is nagyon köszi a segítségeteket!
-
quby
őstag
nincs siker!
továbbra sem bootol semmiröl. Megyek nyaralni, keresztül kell menjek Székesfehérváron, ugyhogy lehet bepróbálkozom személyesen.... 
-
hami85
aktív tag
Helo! Van egy ilyenem eladó ha valakit esetleg érdekel! LINK
Üdv -
Zola007
veterán
Aki teheti, megnézne nekem (n270-es tulaj) nekem egy everest memória és proci sebességmérést?
Valamiért L2 cache-re végig nullát ad.
Elméletileg be van kapcsolva, win használhatja. Nem értem akkor miért?Köszi előre is
-
quby
őstag
most kaptam választ a szerviznek küldött emailre mely szerint a 2008.07.29-es keltü számlán szereplő u100-am garjaáról
"Tisztelt Uram!
Az MSI rendszere szerint a készülék 2010.10.10.-ig garanciális."
gyáriszám szerint.....

1.05 ös BIOSnál nem lehet valahogy az alaplapi ramot kikapcsolni?? vinyócsere sem segitett

-
Szecsy
aktív tag
Kérlek segitsetek nekem az utóbbi időben egyre többször fölugrik egy olyan ablak " hogy az explorer exe hibált észlelt ezért leáll...." ez mi pontosan a internet? főleg hogy firefoxot használok, illetve ez mitől lehet? köszi
-
Dodo46
csendes tag
én is telcsiztem ma az albacompnak a garanciával kapcsolatban. MSI U100 csak 1 év gari van, nekem U120 van arra 2 év gari van....
ezt mondta a nő
-
dzsozefo
aktív tag
Hali. win7 lehetséges 1024x600 nál nagyobb felbontást elérni? Ha igen, hogy? Sajna nekem ez a maximális. picit kicsi. köszönöm
-
Alukard
senior tag
-
quby
őstag
vicces!!! A székesfehérváriakat lehetetlen telefonon elérni, ezért felhivtam a debreceni kirendeltséget. Ott azt mondta a nő hogy MINDEN MSI NOTEBOOKRA beleértve a windet is ha a számlán nincs külön feltüntetve hogy 1 év akkor automatikusan 2 év! a gar....
Alukard:
tudom hülyekérdés de......
melyik a wind sorozatszáma
ami az akksi alatt van (nekem az nem annak tünik) vagy ami a dobozon van (ott 2 is van, az egyik u.a. mint ami az akksi alatti) az inkább sorozatszámnak tünik de miért a dobozon??

-
quby
őstag
válasz
Alukard
üzenetére
Ezt a székesfehérvári szerviz irta? Van pesten is alpbacomp? Hogy müködik ez a cseréljünk vinyót meg ramot dolog?? kérvényezni kell tölük ök meg küldenek egy emailt hogy szétsszedhetem?? olvasgatok a problémám után és vagy vinyó vagy ram problémát irnak mindenhol.....
mégvalami .....ez a resotre partició nincs meg valakinek le-ghostolva? -
válasz
Alukard
üzenetére
Ebben semmi gebasz nincs
!Megmondták, hogy 2 év gari!
No para
!Bővítettem a Ramot, matricát szétvágtam rajta sajnos nem adtatok ötletet...

Win 7 ment föl rá, nehezen a Restore Partíciónak annyi... valamint tök jól fut rajta a win 7 de nem akarja 800Mhz-re visszavenni sehogyse az órajelét a CPU-nak... nem értem. -
Alukard
senior tag
Tegnap írtam az MSI szervíznek is... szóval vmi gebasz lehet rendszerben, mert ők a gyártási szám alapján a következőt mondják.
[I]Kedves Miklós,
A készülékét 2010.10.10-ig garanciálisnak látja az MSI rendszere, tehát érvényesnek tűnik a garancia J
Üdvözlettel,
MSI szerviz[/I]
szóval go back
-
kelzsoca
félisten
Szinte tudtam hogy nem teljesen igaz ez a visszamenőleg is érvényes 2 év garancia

-
Alukard
senior tag
Kb mindenben...
Processor & Cache: Intel® Penryn SFF ULV Processor
Chipsets: Intel® GS45 + ICH9M-SFF
System Memory: DDR2 667/800MHz, 2 SO-DIMM slots, Max: 4GB
LCD: 12.1" 1366*768 HD Ready
Graphics & Video Module :GMA 4500 MHD, share with system memory
Built-in 10/100/1000 LAN
Built-in 802.11b/g/n WLAN Card / Bluetooth V2.0 EDR Supported (Bluetooth is optional)
Graphics Card Output (15-pin, D-Sub) X 1
USB2.0 Port X 3
Mic-in Port X 1/Headphone Output X 1
LAN Port X 1
HDMI X 1quby
Vedd ki az akksit 1 percre (persze szedd le töltőről is), ha ez nem jön be akkor kezdődik a szivacs... ha tudod nézd meg 1 másik vinyóval, szerintem az esélyesebb...
-
quby
őstag
válasz
Alukard
üzenetére
Nem hiszem eeeelll!!
07.30-án volt éves a wind számlája...... most egyik bekapcsolásnál eccerüen nem bootol be. Csak a cursor villog fennt. semmiröl nem bootol se CD se külsö vinyó se pen mindig megáll divide error üzivel vagy még azzal sem. ha csak egy dos-t teszek a vinyóra akkor valami olyasmit mond hogy "Divide owerflow error" If the problem is...... szal ha probléma továbbra is fenn áll akkor vigyem a szervizbe. BIOS legalább van meg boot menü de nem sok semmit érek vele. még az albacompot nem hivtam mert késő van de ha nincs megoldás megörülök...

-
Szecsy
aktív tag
nekem a régi laptomonon jeletkezett ugyanez a tűnet... alaplaphibás 90e let volna javítani... jött a wind... amúgy amit most tervezel venni mibe más mint az u100?
-
Shad0w
senior tag
válasz
Alukard
üzenetére
Hát ez nagyszerű... Gondolom feladtad már (a hirdetést látva), de azért egy e-mailt megejthetnél az msi-nek sorozatszámmal, számlával ellátva, hogy mivan. Vagy mondjuk rudit megkérdezni, hogy honnan szedte ezt a 2 évre kibővítős hírt.
Ha más nem akkor sok sikert az eladáshoz. Az akku 5 ezerért és a táp 3 ezerért best buy!

-
Alukard
senior tag
Voltam az Albacompnál, a csóka beütötte a sorozatszámot és azt mondta 1 év... szóval megy a bontóba...
-
Dodo46
csendes tag
nekem is csak 1 évet adott rá a helyi kereskedő...
de nem foglalkozom vele. -
_seth_
veterán
Mivel 2 alaplapot és 2 ventit és egy alsó burkolatot cseréltek a notimon és egyből albacomp szervízbe vittem az án tapasztalatom az, hogy volt-e megbontva vagy sem nem számít. 2 év gari valóban van még ha a kereskedő le is hazudja...
-
Shad0w
senior tag
-
Alukard
senior tag
Én is rég írtam ide...
Alig 1 héttel múlt 1 éves az első szériás Windem, sajnos beadta a kulcsot...Darabokban alkatrésznek eladó ha valaki érdekel...
-
Sziasztok!
Már rég írtam a fórumba. Kb. egy évvel ezelőtt vettem az első szériás windből. Azóta is tökéletesen működik. Az akksin picit érződik az idő, becsületére váljon, hogy orba szájba használtam és nem érdekelt, hogy ha töltőről megy nem legyen benne akksi.
Elérkezettnek láttam arra az időt, hogy vegyek bele még 1 Gb ramot, tekintve, hogy win 7-et szeretném feltenni. Nagyon megtetszett az RC. Kértem bontási engedélyt Msi szervízből (albakomp) de a matricát nem szeretném szétbarmolni, valahogy le kellene venni sérülésmenetesen, aztán ha végeztem visszarakni.
Nekem egyszerű matricának tűnik, ami hőre nem enged el, mert még meg sem kopott ellenben a windows serialt tartalmazó matricával...
Valakinek van valami ötlete, hogy hogyan vegyem le?! Nagyon jó lenne ha később eladásnál nem jelentene gondot. Tudom tudom nem fog, meg ha kinyomtatott mailt bemutatom szervízfüzettel, akkor ott a gari, de akkor is jó lenne megoldani sérülésmentesen.
Válaszotokat előre is köszönöm
! -
dzsozefo
aktív tag
a mac osx- lehet installálni usb ről?

-
dzsozefo
aktív tag
Szeretnék kérni valakitől egy normális windosx86 linket, sajna nem találok sehol! köszönöm, privibe!

-
Szecsy
aktív tag
én amikor ez a kérdés elött álltam engem az usb-s megoldásra buzditott mindenki,Amúgy nekem már jóideje van net de csak a telefonomon méghozzá pannonos a dolog. ÉS emiatt külön az usb-t megvenni nagyon drága lett volna így én most úgy használom hogy a telefon a modem és vagy usb vel vagy kábellel összekötve használom a netet. Hisz a telefon úgyis mindig nálad van...
-
Dodo46
csendes tag
hy mindenkinek, úgy látom nagy a pangás, biztos mindenki nyaral...
msi wind u120 H val kapcsolatban valaki?
hsdpa? mennyi a kellék hozzá?
mert nekem u 120 van és kellene mobil net, érdemes hsdpa-sat venni vagy egyszerübb egy usb -s sticcket bele tenni?
melyik szolgáltató? vodafone vagy pannon? -
Tacsilaci
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,használt-e már valaki usb tv tunert a wind-hez?Ha igen akkor müködik?Melyik tipust ajánlanátok?Melyik kevésbé hardver igényes?Főleg tv nézésre használnám nyaraláskor. -
beszizoli
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni,van egy GX 610-es gépem,de eltünt a gyári cd-je és azon szépen egyben megvolt minden driver!!Ha valaki lenne olyan kedves és lekopizná a sajátját és el postázná nekem az nagyon meg köszönném!Természetesen mindent fizetek,sőt!Hogy miért kell a gyári!?Nálam ez egy kicsit fanatikus dolog!Mindenem megvan már,de jobb ha egy helyen van!
Köszönöm a segítséget!
HA valaki tud segíteni,kérem írjon egy privit!
Zoli
-
user01
aktív tag
-
Shad0w
senior tag
válasz
butch3r
üzenetére
Ez nagyon érdekes, de én nem tudom, hogy mi lehet a baj. Nemhiszem, hogy köze lenne ahhoz, hogy recovery-s telepítőt használsz. Talán próbáld meg az Azonnali kérdések topikban megkérdezni, hátha vki már belefutott és megis tudta oldani.
Igen, másodszorra fogtam csak fel, mi is valójában a probléma...
-
butch3r
senior tag
válasz
butch3r
üzenetére
ahci mód disableden, és azt írja pontsan:
nem található érvényes rendszerpartíció. a telepítés nem folytatható
Shad0w az msi saját ehhez a notihoz adott recovery xp sp3 dvdjét használom, gyárilag fel ajánl több féle particionáló lehetőséget, próbáltam egy partícióval és 40gb+maradékkal is.
-
Shad0w
senior tag
válasz
butch3r
üzenetére
Sztm neki az eredeti meghajtó méretek kellenek. asszem 40 gigás volt a C meghajtó első indításnál. Egyszerűbb ha leszedsz egy nagyon megbízható forrásból egy winxp home telepítőt és azt rakod rá az alján lévő kulccsal. Ha torrentről szeded, akkor keress hozzá vmilyen ellenőrző kulcsot (md5sum, sha1) és a letöltöttet hasonlítsd össze a "megbizható" kulccsal. Ugyanis nagyon könnyű programokat integrálni a telepítőbe, és könnyen belelehet futni ilyen verziókba torrenten. (én az egyetem serveréről szereztem a sajátom)
-
butch3r
senior tag
nem érdekes, letöröltem.
viszont újabb kérdés:recovery formáz, újra indít, majd azt írja nem található rendszer partíció.
ötlet?
-
butch3r
senior tag
üdv.
volt korábban eme kérésem kaptam is javaslatokat, szereztem usb-s dvd-t, de az xp cd gyári ugye bár csak recovery az meg törli a korábbi rendszert. valaki vmi megoldás h ne törlődjön?
még ma kéne mert holnap vissza kell adnom dvd-t

a korábbi kérdésem:
segítséget szeretnék kérni hátha itt van valakinek ötlete.
szal adott egy u100, xp megholt hal.dll hiányzik neki. usb-s dvd-m nincs, tudna nekem valaki valamilyen ötletet tippet adni, hogyan tudnám pótolni neki a hiányzó dll-t (pl pendriveról, vagy hálózatról) vag bármilyen más ötletre nyitott vagyok!
köszi!
-
szemezek az u123mal, kérdés, hogy az 1 giga memóriája bővíthető 2re? És a 9 cellás akksival látta már vki Mo-n?
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Msi windbox kis atom prociját lehet húzni? biosból próbáltam, de nem engedi alapból... esetleg egy billentyűzetkombinációval oldható a zár?

-
Jetyke
tag
Újrakalibrálja?
Ez teljesen irreleváns fogalom. Ez kémia. Eddig kb 50x merítettem le félig az akksit és töltöttem rá, legalább 30x töltés közben húztam le a "töltőről" és használtam anélkül tovább. Mai napig elmegy 3 cellással 2.40-et imáron majdnem egy éve. De ezt nem azért mondom, hogy pl béna vagy, hanem lehet hogy ilyet kaptál, volt egy kis szar vele és kész. Benne van a pakliban. Ha jól tudom akkura létezik külön garanciaeljárás, de csak egy éves vagy még kevesebb, de mindenképp tájékozódj a garanciás szerveknél. -
Szecsy
aktív tag
Dodo! hogy funkciónál az akksi?
-
Jamy
csendes tag
válasz
fairyharry
üzenetére
A le-fel görgetéshez nem nyomogatni kell, hanem függőlegesen huzogatni az ujjad a jobb szélén. Nézd meg, hogy a vezérlő programban engedélyezve van-e a funkció!
-
róland
veterán
Közben úgy néz ki a probléma megoldódott. Ideje volt újrakalibráltatni az akkut. (Ez a Li-ion akkuk hátránya.)
Kisütni nem kell, de kb. 30 töltési ciklusonként hosszan kell töltnei, hogy újrakalibrálja a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7560 i7-11850H / 32GB RAM / 512GB SSD / NVIDIA T1200 225.000 Ft
- Acer óriás laptop 17" 4GB RAM 500GB HDD DVD újszerű 91%-os akku!
- Dell Precision 5570 4K+ OLED Touch / i7-12800H 14C / 16-32G / 512G / RTX A2000 8G / IR FPR WS
- Dell Precision 7560 FHD / i7-11850H / 32G / 512G G4 / RTX A4000 8G / SCR WS tervező
- Alienware 16 Aurora - 16" 2560x1600 120Hz, Intel Core 7 240H, RTX 5060, beszámítás!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(éljen a főalkatrész csere és az erre vonatkozó jogszabályok)

továbbra sem bootol semmiröl. Megyek nyaralni, keresztül kell menjek Székesfehérváron, ugyhogy lehet bepróbálkozom személyesen.... 

!![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)