Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
magnusheron
tag
A magyar jogszabály szerint tényleg minden magyar elektonikus termékre 1 év jótállás kötelező. Ebből volt már nézelteltérésem a Saturnban, ahol álltotta a vevőszolgálatos hölgy , hogy ők csak 6 hónap szavatosságot vállalnak a fülhallgatóra. Végül belátta, hogy nem, csak ehez az kellett, hogy az áruházvezető világosítsa fel előttem.
A jogszabály úgy szól, hogy ha a termék csomagolásán 1 évnél több van feltüntetve, akkor a jótállás annyi évre szól, vagy hónapra, amennyi a dobozon van. Pl a Sennheiser fülhallgatóm dobozán rajta van , hogy 2 év gyártói garancia, így köteles az eladó két évig cserélni, hiába mond rá a magyar törvény 1 év szavatosságot.
És egy dolgot ne felejtsünk el! Nem a szervíz tesz a gyártónak szívességet, hogy javítja a gépeket! Pénzt kapnak a szervízszolgáltatásért, így a szerződésben foglaltakat kell teljesíteniük, nem pedig elsősorban a magyar szabályokat. Így ha az MSI azt mondja , hogy két év garancia, akkor egyik szervíz sem bírálhatja azt felül jogszabályra, törvényre hivatkozva. És nem is fogja , mert nem szeretné elveszteni szervizelés jogát. Valamint a szervíznek teljesen mindegy hány év garancia van a termékre, hiszen a gyártó neki akkor is fizet.
Az lehet, hogy a kolléga, vagy kolléganő nem volt felvilágosítva. ( Mint , ahogy pl a Fujitsu notebookom esetén is válig állította a srác aki átvette a notebookom, hogy biztos rátettem valami nehezet, azért lett egy nagy sötét folt a kijelzőjén, amiről kiderült később, hogy szériahiba és garanciában cserélték a panelt.)
Azt viszont meg lehet írni a magyar MSI képviseletnek, hogy a szervízben nem tudnak a kiterjesztett garanciáról és szíveskedjenek értesíteni őket a megváltozott kondíciókról.
De amit mindenkinek kívánok, az az, hogy ne hibásodjon meg a Windje
Nekem 3 hónap alatt nem lett baja, pedig már volt teljes összeomlás is bios update után
-
gody19
csendes tag
van egy msi wind u100 netbook és azt szeretném kérdezni hogy mit kell fel rakni a webkamerához hozzá hogy működjön skypeba? előre is köszi a választ
-
hanee
senior tag
Elvileg meg is teheti az Albacomp, mert neki a magyar törvényeket és más jogszabályokat kell elsősorban figyelembe vennie (az EU-ban erre nézve csak irányelvek léteznek, rendelet tudtommal nem). Mivel a magyar jogszabályok szerint 1 év a kötelező minimum jótállási idő elektronikus termékeknél, ezért elvileg megteheti, hogy csak 1 évet ad. Legfeljebb egy idő múlva megüti a bokáját mert nem tartja be esetleg az MSI-vel való megállapodását.. de ez alapvetően azon múlik, hogy az ő szerződésükben mi van és ebből a magyar szervizelő cég mennyit tart be (egyébként ha az eladó bolt honlapján 2 év van feltüntetve, akkor vélelmezhető, hogy amennyiben az eladó bolton keresztül intézed a garanciát, akkor valóban 2 évet kapsz egyrészt azért mert valószínűleg megállapodása van az Albacomppal, másrészt pedig fogyasztóvédelmi szempontból kötelessége 2 évet adni rá, ha az van a reklámjában).
hanee
-
user01
aktív tag
válasz
magnusheron
üzenetére
Hát igen... messze azt mondanak, amit akarnak. Én akkor lennék teljesen nyugodt, ha idelinkelnéd az Albacomp hivatalos állásfoglalását is.
Nekem a székesfehérvári szervízben (MSI részleg) mondták az egy évet. -
Vegha
senior tag
válasz
magnusheron
üzenetére
ja, mondjuk ez csak az U90 és U100ra vonatkozik ebben a kontextusban...
-
magnusheron
tag
Részlet a sajtóközleményből:
Extended warranty
Buying an MSI Wind is now even more attractive, since MSI has extended its warranty for MSI Wind U90 and U100 netbooks from 1 year to 2 years. This means MSI Winds warranty is now equal to the warranty of the companys full sized notebooks. No extra cost is involved and no registration is needed to benefit from this extended warranty. It applies to all MSI Wind netbooks, which have been purchased already and are to be purchased in the future via the official MSI retail and reseller channels throughout Europe. The warranty on the battery remains 1 year.
Magyarországon ne vegyük készpénznek amit a " hozzá értők" mondanak. Nekem pl a T-Home azt mondta nincs kábeltelefon a kerületben, mikor már egy hete lecserélte a szerelő a kábelmodemet telefonálásra alkalmasra....

-
quest8
csendes tag
Megvettük.
Elvileg LED-es a kijelzője a gépnek, nem fényes.
Mégis túl erős a legalsó állásban is.
Van valami módszer a további fényességelvételre? -
Invoker
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy más belefutott-e abba a jelenségbe, amibe én... frissítettem a BIOS-t (10A-ra), ami rendben be is fejeződött, de bootolás után totál szétesett a hang... kezdtem is verni a fejem a falba, hogy ennyit nem ér nekem az új BIOS, de aztán utánanéztem a neten, és kiderült, hogy a hangkártya driverének újratelepítése megoldja a problémát!

-
user01
aktív tag
válasz
magnusheron
üzenetére
Én rákérdeztem az Albacomp-nál (decemberben), és azt mondták, hogy 1 év garanciát vállalnak rá. Ezekután bármit mond az MSI, itthon akkor is az Albacomp szervizel.
Azért bízom benne, hogy rosszul tudta az illető... -
magnusheron
tag
Nincs mizéria
Az MSI néhány hete bejelentette, hogy minden eddig gyártott Windre 2 év garancia van. Attól függetlenül, hogy hol vetted, mi van a garanciakönyvben, vagy a számlán. A vásárlás napjától két évig, a világ bármely országának MSI szervizében érvényesítheted a szerviz igényed. -
Vegha
senior tag
válasz
magnusheron
üzenetére
rákerestem és azon az 1-2 helyen csak 1 év volt, de utánanézve tényleg több helyen 2 évvel adják. ezek szerint ez a mizéria azóta is változatlan.
-
RatSon
aktív tag
én a 9 cellás 7200mAh-s aksimat ebayről rendeltem, postaköltséggel volt ~13e huf. ha fontos az ár akkor érdemes külföldről rendelni.
-
Vegha
senior tag
Háj,
egy ideje már nem követem a topic forgalmát: van valami elképzelés arról, hogy mikor lesz itthon kapható az U120H ? és hogy egyáltalán standanlone változat elérhető lesz-e vagy csak a mobilszolgáltatók fogják árulni ? egyébként a 2 év garancia már felejtős Wind vásárlás esetében ? -
magnusheron
tag
Engem egy olyabn átalakító érdekelne amit be lehet dugni az adapterbe ahol 3 tű van és csinál belőle egy sima 2 tűs dugaljt, olyan kábelnek mint ami a printerekhez való.. Tud valaki ilyenről? Külföldi fórumon már láttam, de nem lehetett a webshopban magyar címre rendelni.
-
paix
tag
válasz
magnusheron
üzenetére
Ez jól jött, köszi!
Így legalább a vizsgaidőszak után egy lendületből próbálhatom ki mind a kettőt. 
-
magnusheron
tag
Hello!
Gondoltam leírom, hátha szüksége lesz rá valakinek:
Dual Boot Windows 7 OSX.
Külföldi fórumokon különböző alternatívák vannak, de szerintem ez a legegyszerűbb.
Kell hozzá: Win7, OSX, és az Easy BCD nevű program.
A winchestert kedvünkre particionálhatjuk, DE FIGYELEM! Ne a Windows 7 telepítőjével formázz, mert az csinál egy kis particiót( rendszerpartició) a HDD elején és akkor nem működik a dolog!
Pl én a Vista telepítővel csináltam egy 20 gigás particiót a Win7 nek, egy 30 gigásat az OSX-nek és a maradékot FAT32-ben az adatoknak.
Először a Win7-et kell felinstallálni az első particióra..
Aztán mikor a win már fut újraindítani a gépet, mehet az OSX a mkövetkező particióra, természetesen a telepítőjében az NTFS particiót, amit a Vista csinált le kell formázni HSF-re. Ha kész az OSX install újraindul a gép, de nem fog elindulni egyik oprendszer sem.Újra el kell indítani a Win7 DVD-ről a telepítést, de mikor bejön a nyelvválasztás után a főképernyő, alul a Repair-t kell kiválasztani, majd a parancssort ( Command Prompt) és jöhet a gépelés( úgy ahogy itt látható)
diskpart
( erre elindul a diskpart program, kicsit várni kell.. majd..)
DISKPART>list disk
DISKPART>select disk 0
DISKPART>list partiton
DISKPART>select partition 1
DISKPART>active
exit( A diskpart adva lesz minden sor elején csak a többit kell beírni. Ha Win7-el formáztál és van egy 200-400 megás első rendszerpartició, akkor a select partitionnál 2 -t kell írni nem pedig 1-et.)
Ha a diskpart megvan akkor kiléphetünk és már csak a repairt kell futtatni(első választási lehetőség a repairen belül) , a gép újraindul és a Windows 7 bebootol.
Hogy lássuk az OSX-et is Installálni kell az EasyBCD nevű programot ( Google első link) Adminisztrátorként futtatni és kiválasztani az Add/ Remove Entries -> Add an Entrie-> rákattintasz a Windows 7-re, majd alul kiválasztod a Mac-et a listákból pedig Generic X86PC és NST MAC elmented és kész is, az újraindítást követően a bootmenüben mindkét oprendszer benne van.
Remélem segítettem....
-
xtech2
tag
Csátok,
nemrég beruháztam egy 7200mAh 9 cellás akkuba
Hááát az hogy ormótlan lett az elég
gyenge kifejezés
A gyári táskába épphogy belefér.
Ettől független úgy érzem hogy megérte. Nekem fontos volt a hosszabb üzemidő,
a gyári alig 2óra szánalmasan kevés.Most ECO módban úgy kezdi full töltés után, hogy 9óra 20perc van vissza

Tegnap teszteltem full töltés után full merítéssel. Max fényerő és proci. Egy 720p-s HD-s filmet játszottam vele (~60-90% körüli proci terhelés), így 5óra 10percet bírt, szerintem nem rossz teljesítmény.
Ma irodai teszt volt, átlagos körülmények, fele idő ECO mód, fele idő max fényerőn, 4,5órát ment amikor kikapcsoltam és akkor még 2,5órát jelzett hátralévő időnek.Lehet hogy nagy az akku, de a töltőt otthon hagyhatom

-
Shad0w
senior tag
válasz
meelike
üzenetére
Akkumulátoros üzemben, ha megnyomod az Fn+F10 kombinációt akkor átvált a power led zöldre, igaz csökken a teljesítmény is, de úgy tovább bírja. Egyébként az üzemidő erősen függ a használattól. Ezért nem viheted szervizbe, ill. viheted de sztm semmit nem fognak vele csinálni.
-
meelike
csendes tag
Hello!
Nekem az a problémám, hogy csak 1,5 órát bír az akku
és még csak egy hónapos.
Az elején még kettőt bírt, miért csinálhatja ezt? Vigyem el szervizbe?
Köszii -
csuvarszkia
csendes tag
Egy kis előrehaladás (vaqgy inkább hátra) történt. Visszavittem a gépet, ahol vettem. Szerencsére a szervízes srác (oda küldtek) pont egy régi haverom. Elmondtam a panaszom, beszélt az Albacomp-os szervízes ismerősével. Azt mondta, hogy szerinte hardver hiba lesz (azon belül is a memóriával kapcsolatban mondott valamit, de azt már nem értettem).
Most elküldtem a nagy szervízbe... (30 napos a határidő). Milyen jó, hogy az ember jóhiszeműen vesz egy gépet, amit jóhiszeműen eladnak neki, makd még jóhiszeműen vesz az ember egy internet előfizetést is, amit szintén jóhiszeműen eladnak neki... és a felhasználó... szív...
Mert van egy vadi új gépe, amiben benne áll a pénze (és itt ugye egy 100 ezres tételről van szó), de nem használja, nem használhatja, mert nem működk úgy ahogy kellene...
Amúgy ez az én és családom sajátossága... szeritem... én mindig mindenből kifogom azt, ami nem működik rendesen... Legközelebb oda adom valakinek a pénzt, hogy vegye meg a gépet a saját nevére és adja nekem...
Remélem a szervíz megoldja a problémát. Majd leírom ide, hogy mi volt (hátha másnak is segít majd valamiben).
(Bocsánat, az én hibám, hogy kétszer ment el, itt bent a cégnél iszonyatos gyenge a net, na emellett csak explorer van... Modi, kérném, hogy töröld valamelyiket a kettő közül.)
Más: valaki használ Winddel mobil előfizetést? T-mobile, Vodafone, Pannon? Valaki?
-
csuvarszkia
csendes tag
Egy kis előrehaladás (vaqgy inkább hátra) történt. Visszavittem a gépet, ahol vettem. Szerencsére a szervízes srác (oda küldtek) pont egy régi haverom. Elmondtam a panaszom, beszélt az Albacomp-os szervízes ismerősével. Azt mondta, hogy szerinte hardver hiba lesz (azon belül is a memóriával kapcsolatban mondott valamit, de azt már nem értettem).
Most elküldtem a nagy szervízbe... (30 napos a határidő). Milyen jó, hogy az ember jóhiszeműen vesz egy gépet, amit jóhiszeműen eladnak neki, makd még jóhiszeműen vesz az ember egy internet előfizetést is, amit szintén jóhiszeműen eladnak neki... és a felhasználó... szív...
Mert van egy vadi új gépe, amiben benne áll a pénze (és itt ugye egy 100 ezres tételről van szó), de nem használja, nem használhatja, mert nem működk úgy ahogy kellene...
Amúgy ez az én és családom sajátossága... szeritem... én mindig mindenből kifogom azt, ami nem működik rendesen... Legközelebb oda adom valakinek a pénzt, hogy vegye meg a gépet a saját nevére és adja nekem...
Remélem a szervíz megoldja a problémát. Majd leírom ide, hogy mi volt (hátha másnak is segít majd valamiben).
Más: valaki használ Winddel mobil előfizetést? T-mobile, Vodafone, Pannon? Valaki?
Amikor megy a Stickem, akkor (Békéscsabán) a belvárosban 4 Mbit/s , ahol én lakom, a szélén 2 Mbit/s
-
devians
tag
Fn + F11 gomb megnyomása egyszerre
Egyszer: zöld led világít = wifi
Mégegyszer ez a kombináció:
zöld és kék led világít =wifi+blutooth
Mégegyszer megnyom:
kéken világít = bluetooth
Mégegyszer megnyom
kikapcsol mindkettő és nem világít.Ez van u100-on, gondolom a 120-nál is ez a helyzet.

Egyébként használati útmutatóban benne vagyon:
„Nyomja meg és tartsa lenyomva az Fn gombot, majd nyomja meg az
F11 gombot többször a Vezeték nélküli LAN vagy Bluetooth-funkció
engedélyezéséhez, illetve letiltásához.” -
hanee
senior tag
Sziasztok!
Valaki árulja el nekem, hogy a ledek közül az első az micsoda? Én bluetoothra tippelek, csak azt nem tudom miért világít nekem? Bekapcsoltam volna tudtomon kívül?
Hogy lehet kikapcsolni? (t.i. nem csatlakoztattam semmilyen bluetooth cuccot).hanee
-
kics
csendes tag
válasz
csuvarszkia
üzenetére
Pontosan már nem emlékszem nálam a hiba megjelenésére, de olvasva a hozászolásodat, eszembe jutott, hogy nálam anno az USB modemet ki kellett cserélni, melyet követően minden jól működött. Le kellene tesztelni egy másik gépen, vagy bevinni a szolgáltatóhoz, ahol le tudják tesztelni.
-
FPéter
aktív tag
válasz
csuvarszkia
üzenetére
A Vista eszközkezelése nagyban különbözik az XP-hez képest, tehát érdemes lenne megpróbálnod. A 2 gigás winden teljesen jól megy, én úgy használtam június óta. Most meg a Windows 7 bétát, az mégjobb.
Tényleg nem értem, hogy egyesek szerint miért nem mennek az újabb Windowsok a netbookokon, túl kéne lépni ezen. Kell bele a 2 giga ram, aztán hajrá!
Mellesleg meglepődnék, ha senki sem használt volna még T-s stickkel Windet, szóval a T vagy tud a dologról, vagy te fogtál ki egy hardverhibás Windet. Azt nem hiszem, hogy minden egyes OS telepítéskor elcsesztél volna valamit.
-
Shad0w
senior tag
válasz
csuvarszkia
üzenetére
Ezek érdekes dolgok. Utolsó ötletem, hogy másik USB portba kéne bedugni.
-
csuvarszkia
csendes tag
Ezt már megpróbáltam. Sőt. Egyik számítástechnikai szakember ismerősöm (nem hobbista, boltban szervízes), kiderítette, hogy a kék halál akkor jön, amikor ugyan azt a folyamatot akarja meghívni két eszköz. Az egyik maga a STICK, a mésikat meg nem tudja, hogy melyik.
Azt mondta, hogy elkezdte egyesével eltávolítgatni a drivereket és folymatosan produkálta a hibát a gép (kék halál). mindent eltávolított (természetesen a ddig, hogy a WIN még fusson) és akkoro is csinálta. (Gondolom az alaplapit már nem tudta)...
Feladta... Mondta, hogy mindent kipróbált, de nem megy. Gyártói ooldalakról leszedte a legújabb drivereket.
(bocsi, ha van hiba, mobilról gépelek)
-
Shad0w
senior tag
válasz
csuvarszkia
üzenetére
Mielőtt hosszú teszteket futtatnál, próbáld meg feltenni a modem cd-jéről a drivert, vagy windows kezelőben távolítsd el és hagyd, hogy újra feltegye magának az XP.
-
csuvarszkia
csendes tag
Csak a T-mobilos "vacakkal" fagy ki. A másik laptop egyszer sem. Az asztali gépen sem. Wifi simán megya Winden. Semmi baj.Tökéletese, csak arról netezek.
Most beszéltem Albacomppal... ott azt mondták, hogy szerintük szoftveres dolog. Mondja, hogy "lehet az a baj, hogy a legfrissebb drivert használom"...
Frissítsem a BIOS-t, akár, mondták.. Ehh.. Mert az nekem csak úgy megy. Vagy legyek elég bátor? (Wind honlapon van 1.1 ugye.)PS: akkor próbálom a mem tesztet... amint nálam lesz a gép...
-
vadkörte
addikt
válasz
csuvarszkia
üzenetére
Probáld ki, hogy a modem nélkül használod, ameddig csak tudod. Tehát nem bekapcs oszt áll a gép, mint lóf@sz a hidegvízben, hanem rendesen terhelve van. Ha lehet, minél memóriaigényesebb programokkal, mondjuk PcMark, esetleg egyéb tesztprogram ami megnyekteti a rendszert rendesen. Ha nem produkálja a hibát, én is a direkt memóriatesztet javaslom, akár egy bootolhatóvá tett pendrive-ra kiírt Linux-szal, vagy Memtet86-tal.
Ha ez sem hoz "eredményt", próbáld ki a modemet más gépben. Ha ott is produkálja a hibát, akkor modemcsere. Ha nem, lehet akár USB kezelési problémája is a Wind-nek. Esetleg megoldhatja az alaplapi lapkakkészlet driverének a frissítése, ha ez sem hoz javulást, szervíz. -
hanee
senior tag
válasz
csuvarszkia
üzenetére
Szia!
A memóriatesztet a stick problémára írtam, igen..
hanee
-
Shad0w
senior tag
válasz
csuvarszkia
üzenetére
T-mobilos vaccakal fagy ki vagy anélkül is?
-
hanee
senior tag
válasz
csuvarszkia
üzenetére
Szia!
Olvasd el az utolsó 10-15 bejegyzést a topicban.. neked is javaslom a memóriateszt futtatását.
Szerintem Wind-re nem való a Vista, de ez az én személyes - SZERÉNY - véleményem. Egyszerűen sok neki.. nem jobb, és nem is rosszabb, de nem egy ilyen kis 1,6-os Atomhoz találták ki, nem véletlenül árulják XP-vel ezeket a gépeket.
Nem értem, hogy amikor valaki vesz egy notit, miért akarja mindenáron mással használni?
Az Acereket rendszeresen XP-siteni akarják, az XP-s notikat pedig Vista-sitani 
hanee
-
csuvarszkia
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy WIND-et, múlt hét hétfőn, 2GB RAM-osat. Nem raktam fel rá semmit, azon kívül, hogy az XP települt. (Gari adott.)
Van egy kis gondom. Van egy T-Mobile-os USB Stick 3G-s modemem (új az is).
Megy tökélete a NET. Minden jó, de egyszer csak KÉK HALÁL... Tök véletlenszerűen. Fél óra, 10 perc; van, hogy csatlakozás után azonnal... a rekord egy óra lehetett.Tettem rá másik HOME-ot, PRO-t is. A gyárit újra. Minden drivert ellenőriztem. A STICK firmware a legújabb. A driverei a legújabbak.
...
Már mindent megpróbáltam. Van valakinek használható ötlete? Vagy találkoztatok már valaki ilyennel? mi lehet a probléma? A kék halál paraméterei mindig mások (a hexa kódok benne).A másik. Olvasgattam, hogy a Vista bizonyos dolgokban jobb rajta, mint az XP (video kártya és egyebek). Na meg a ROM frissítés. Sőt még az OSX is érdekelne. A gondom, hogy ilyen mélyen nem értek ezekhez a gépekhez.
Keresek békéscsabai vagy a környékbeli társat (lehet még Szeged), aki esetleg felszoftverezi nekem akár OSX-re, ha azzal jobban járnék.
Köszönöm előre is a segítséget, András.
-
Siriusb
veterán
válasz
vadkörte
üzenetére
Annyit hozzáfűznék, hogy az unetbootin segítségével usb pendrive-ra is ki lehet írni az image file-t, nem kell cd.
-
vadkörte
addikt
Hali mindenki!
Memóriateszteléssel kapcsolatban először.
A memtest86 egy nagyon jó kis tesztprogram, ebben hanee kisasszony párjával mélységesen egyetértek. DE! Azok a verziók, szvsz a legjobban használhatóak, DOS alapúak és 3,5-es floppy-ról futnak. Namármost ha jól látom se a Windben, se az én PR210X-emben nem sok floppy meghajtó akad...
A win-es verzókkal nem voltam megelégedve...
Így jó alternatíva lehet bááármelyik Live Linux disztribúció. Egyszerűen csak ki kell írni az image-file-t lemezre és arról kell bebbootoltatni a gépet. Aztán a nyelv kiválasztása után a memóriatesztelés funkciót kiválasztani. Ezt követően elindul a klasszikus, DOS-os felületű memtest86...
Miután lefut - nem egy kapkodó idegbeteg... - kiírja a teszteredményeket, ha nem vagy kiváncsi a Linuxra restart, oszt kész.
[Puppy Linux]
[Damn Small Linux]
[Ubuntu 8.10] -
hanee
senior tag
Szia!
Nekem a következők vannak rajta:
- Avira Antivir Personal vírustirtó. Ez elég megbízható és ingyenes is. Cserébe a napi frissítésnél feldob egy reklámot amit bezársz..
- Spybot search & destroy (ezt érdemes időnként lefuttatni a gépen, mert még körültekintő internethasználat mellett is előfordulhat hogy bekap az ember valami spy programot)
- Tuneup Utilities 2009 (ebben van mindenféle "pc doktor" program)
- Ccleaner (tisztító program szintén)
- Office (ebből a word, excel outlook amit használok)
- Firefox böngésző
- FlashGet letöltéshez
- Winamp zenehallgatáshoz
- MPlayer és PowerDVD filmnézéshez (
)
- Adobe Design Premium CS3 csomag (photoshop és társai)
- Adobe flashplayer és reader
- Winrar
- Complex CD jogtár (bár ez lehet hogy neked nem kell
)
- Nero 8 (hogy tudjak hálózatban DVD-t írni
)
hanee
-
Szpigi
csendes tag
Hanee (és persze mások is ha van ötletük):
Te mint co-rendszergazda (a co-driver-re asszociálva)!
Holnap jön meg a Wind-em, de 1,5 napom lesz feltölteni a szükséges programokkal, mivel pénteken pár hétre elutazok, így jól jönne, ha felsorolnád/felsorolnátok milyen programokat érdemes feltelepíteni rendszerellenőrzésre, aksi figyelésre stb stb. amit a tapasztalat mondat veletek. Nyilván a felhasználói részét, amit akarok azt tudom :-)
Köszike!
Szpigi
-
hanee
senior tag
Szia!
Igen, valószínű. Ha nagyon sokat téveszt a memória, akkor azzal nem érdemes sokáig húzni, mert azért ez az oprendszernek sem jó, hogy állandóan összezuhan. Persze lehet ez mástól is gondolom, csak én úgy tudom a memória hibája a idézi elő a kékhalálos újraindulást a leggyakrabban.
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Ez lehet pl. a memória hibája miatt. Le tudod tesztelni?
Érdekes probléma egyébként, nem hiszem, hogy az XP csinálja.. de pl. nekem az Acer notimon csinált ilyet Vista. Pontosabban olyat, hogy ha letettem alvóba úgy 4-5-ször, akkor utána kék halállal újraindult. Futtattunk memteszteket rajta meg mindent, de semmi nem derült ki.. utána később 64 bites helyett 32 bites Vista került a gépre, akkor teljesen megszűnt a probléma. A mai napig is rejtély, mert elvileg ezt általában a memória írás közben felmerülő hiba idézi elő.. de akkor a memtesztnek jeleznie kellett volna. Szóval szerintem kezdd a memteszttel
MOD: bár nem vagyok srác

hanee
-
Jetyke
tag
Srácok!
Egy (nálam) új probléma!
(Windows) Leállítás végén (a teljes procedúra végén) felvillan egy kék kép (mint egy kékhalál, lehet az), fehér szöveggel csak olyan gyorsan lemúlik hogy nemtom megnénzni hogy miaz. utána egyből újraindul, semmi baja nincs, rendesen leáll. Aztán a köv. indításnál írja ki, hogy a rendszer súlyos hiba után állt helyre.Nem tom hogy ez wind baj e vagy win.
Valaki? -
magnusheron
tag
Valakinek sikerült már windows 7/OSX dualbootot összehoznia?
-
Tillu
tag
válasz
magnusheron
üzenetére
Pontosabban: egyik ismerősömnek van 120-asa, de annyit van nálam...:-)
tehát: azureus? wifi van benne, de nem tudom, nem néztem, hogy van-e hozzá MAC driver.
Elvileg, ha jól tudom (legalábbis mini PCI-s noti hálókártyánál) 2 lepattintható csatlakozó van hozzá, ezeket kell valahogy ráeszkabálni.
CSak azt nem tudom, hogy ez alul van, vagy a billentyűzet felőli oldalról... -
Jamy
csendes tag
Bocsi, biztos én voltam félreérthető.
A D-re telepítettem a Win7-t, de mivel a C-n már korábban helyhiány volt, így az XP mellett pár játékot már telepítettem a D-re is és így ott is volt egy Program Files könyvtár. Most ezt rakta be egy Windows.old könyvtárba.
A wlan driver-t természetesen a netről próbáltam először, de aszonta, hogy nincs. Csak utána próbálkoztam a lementett driverrel, ami meg nem tetszett neki. Az már rejtély, hogy akkor miért fogadta el a gyári CD-n lévőt.Pár óra használat után annyi negatívumot vettem észre, hogy a web oldalakat érezhetően lassabban nyitja meg, mint XP alatt, de ezt már más fórumon is említették.
-
Tressy
senior tag
Van pár eladó dvd keretem ha érdekelne valakit 4000ft/db.
-
Jamy
csendes tag
Most látom, h tényleg csinált egy Windows.old mappát "D"-re és belerakta az ott lévő Program Files-t
(persze valahol meg lehet érteni) Most hogy fogok CnC-zni? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jamy
csendes tag
Ha valaki arra adná a fejét, hogy telepítse a Windows 7 betát, csak bíztatni tudom. Szép, gyors, eddig fut minden. Azon mondjuk meglepődtem, h 7 gigát elfogyasztott a winyóról. Lehet, h ezt jelenti a Win 7?
Egyedül a wlan driverrel szenvedtem meg, mert a MSI-től letöltött legfrissebbre azt mondta, h nem ehhez az oprendszerhez való. Végső elkeseredésemben elővettem a gyári CD-t és "Lássanak csodát a kicsik és nagyok!" gond nélkül felment minden. SCM, WLAN, Synaptics 
szerk: Ja és az XP mellé telepítettem (a másik particióra) Először ezért is ugatott, h ott már van egy Win és át fogja nevezni Windows.old-ra, de végül minden OK lett.

-
-
kiskakas
senior tag
Az a vicc, nemtudom neztetek e az u100-ban a gyari minipci wifit.. A nyák fele van kihasznalva, kb 3x2cm, a masik fele tokures.. Biztosan van olyan 3g modem, amiben integralt wifi is van, tehat meg tudtak volna oldani,hogy az u120-ban is legyen + memoria slot, csak gondolom olcsobb volt beforrasztani egy + minipci slotot
) -
magnusheron
tag
Tillu U120-ad van? Milyen benne a wifi kártya? Ha realtek akkor nem kell cserélni, van hozzá OSX driver, így működik a gyári wifi kártyával is. Ha kell a driver dobj egy privátot.....
Nem olyan egyszerű cserélni a wifi kártyát, mert az antennákat le kell szedni róla...
Viszont, ha 1giga Ramod van csak, akkor meggondolandó, mert hamar elfogy OSX alatt... És okozhat fagyást...
-
efem
tag
válasz
magnusheron
üzenetére
már publikus béta fázisban van a win7(bárki letöltheti január 24-ig!), jómagam is azt használom
nagyon pozitív csalódás eddig... -
Tillu
tag
No, várjatok, tehát NEM is kezel 2 giga ramot, vagy csak alapból 1 -et raktak bele? mert én most cserélném 2 GB-re a benne lévő 1 GB-t, de nem szarakodnék vele, ha amúgy sem megy...tapasztalat valakinek?
illetve a Wlan kártyát is alul lehet cserélni? Mert szereztem egy INTELT-t mert szeretnék rá MACOS-t... igaz ugrik a garancia, dehát egyszer élünk...
-
magnusheron
tag
2 giga ram akkor kellhet bele ha pl OSX-et szeretnél rá. Vagy Vistát, esetleg Windows 7 Beta tester vagy....
2 perc és 3000ft egyébként a bővítés

Az viszont tényleg izgi, hogy miért nincs sim-lock free netbook a magyar piacon...Nem hiszem , hogy nem ontanak eleget az ázsiai gyárak

Új hozzászólás Aktív témák
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Lenovo IdeaPad 3 FELTURBÓZVA! 8GB RAM, IPS kijelző, 256 GB NVMe SSD, Win 11 Pro
- Razer Blade 15 Base (2021)
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nekem 3 hónap alatt nem lett baja, pedig már volt teljes összeomlás is bios update után

köszi a segítséget
Hogy lehet kikapcsolni? (t.i. nem csatlakoztattam semmilyen bluetooth cuccot).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyedül a wlan driverrel szenvedtem meg, mert a MSI-től letöltött legfrissebbre azt mondta, h nem ehhez az oprendszerhez való. Végső elkeseredésemben elővettem a gyári CD-t és "Lássanak csodát a kicsik és nagyok!" gond nélkül felment minden. SCM, WLAN, Synaptics