Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
rakal
senior tag
A SIM kártyahelyes,de HSDPA nélküli modellekkel vigyázni kell,egyrészt kell egy 35000 FT-os mini PCIe-s HSDPA modem(pl. Novatel 850-es),aztán ha nagy nehezen beépíted,jöhet a következő gyártói meglepetés: BIOS lock!-ekkor már nagyon kell ügyeskedni(lsd.jkk kalandja a HP Mini 1000-el).
Aki nem szeret,vagy tud forrasztgatni etc.,az várja meg a beépített HSDPA-s verziót(attól tartok Mo-n ezt a mobilcégek forgalmazzák főleg lsd. Pannon,Vodafone,T-Mobile--Acer AA1 náluk már van).Persze lehet kísérletezni...
Arról nem is beszélve,lehet,hogy a HSDPA-ért a WLAN-t esetleg be kell áldozni(ha nincs bővítőhely,de ezt nem tudom biztosan-várom a tapasztalatokat) -
hanee
senior tag
Szia!
Ez rendben is van, és szerintem nagyon sok embernek elég, bőven (eredetileg a Wind U100-at is 1 GB RAM-mal kezdték árulni, csak van +1 slot, de biztos vagyok benne, hogy sokan nem bővítették/bővítik). Inkább csak az a lelki bajom hogy fejlesztés címén lerontották..

-
hanee
senior tag
Szia!
Az U120 elvileg fejlesztés, mert tettek bele SIM kártyás cuccnak helyet (nem a kütyüt, csak helyet a kütyünek!), de valójában én úgy érzem ez visszalépésnek sikerült, mert aki mobil-netezik megoldja USB-n vagy bluetooth-on, nem kell hozzá mindenáron a SIM-kártyának hely. Elvileg a kijelző is valamiben más, de ezt nem tudom.. viszont visszalépés ha nem kezel valami 2GB RAM-ot, ami addig kezelt.. azért manapság 2GB RAM nem egy hatalmas mennyiség, és ha valaki használ memóriaigényes programot, akkor meg is érzi a hiányát. Persze aki csak arra veszi hogy jegyzeteljen a suliban és netezzen, annak nem fog hiányozni, de akkor is.. miért lépnek vissza? Miért nem fejlesztettek úgy hogy maradjon meg a 2GB RAM + SIM kártya hely is legyen? Az már valóban fejlesztés lenne..
hanee
-
Lollita
csendes tag
Akkor maradok a 3 cellás + akksi változatnál, köszi. Érdemesebb u120-at venni?
-
dni
őstag
A központi infó azt mondta, h biztos, h bővíthető. A boltban nem tudnak memóriát bővíteni, de ők is azt mondták, h bővíthető és az Albacomp szervíz is. Én kis naív ezeknek az infóknak hittem, nem pedig a külföldi wind fórumnak. Ha elsőre ezt választom, akkor megspórolhattam volna 1,5 nap utánajárást, idegeskedést.
-
dni
őstag
Újabb fejlemények az U120-assal kapcsolatban. Pénteken nagy nehezen sikerült beszélnem az Albacomp szervizzel, ahol azt mondták némi utánjárás után, h természetesen bővíthető a memória az u120-as Windben is. Ekkor bemásztam a Bpi szervizükbe, ahol némi unszolás után szétszedték, de nem találtak benne semmilyen memória foglalatot a billentyűzet alatt sem. Ezek után vissza Aqua, csere U100 black 2gb, Örül.
-
kiskakas
senior tag
akkuk.hu-n nezegettem enis akkukat, van a gyari 2200mA, ill 4800mA, 5200mA es 7200mA.
Most akkor az 5200-as hany cellas?

-
Zola007
veterán
Szerintem ha teheted, akkor vedd ki az akkut és használd anélkül, akku pedig feltöltve legyen.
Én korábban csináltam egy rövid akkutesztet bennthagyva és kivéve.
Mikor folyamatosan a gépben volt az akku és nem használtam semennyit egy hétig, akkor is merült ~35-40 %-t, ami elég rossz eredmény.
Ellenben ha ki volt véve, akkor 1 hét alatt ha jól emlékszem 1v.2 %-t, tehát nem az akkunak van baja, hanem vlami szívja az enerdzsit.(Én majdnem elvittem már szervízbe mikor megláttam a 40 %-os merülést használat nélkül)
-
hanee
senior tag
válasz
Lollita
üzenetére
Szia!
Szerintem itthon nem lesz 6 cellás akksis.. erre vár mindenki fél éve.. reménytelen! Az akksit külön lehet kapni, én szerintem be is fogok rá ruházni.
Egy kérdés az akksi élettartamával kapcsolatban:
Melyik változat jobb ezek közül, ha áramról használom:A) Akksi bent marad, és bedugva marad az áramba folyamatosan (kikapcsoláskor kihúzom)
B) Az akksit lemerítem és feltöltöm egymás után..
C) Kiveszem az akksit (nem lehet baja ettől a gépnek ha pl. áramingazodás van?)hanee
-
Lollita
csendes tag
Én már azt várom, hogy mikor lehet 6 cellásan kapni, és 160gb-tal.
Valaki tud valamit? Vagy inkább az u120? -
hanee
senior tag
Szia!
A 6 cellás akksi 19900 Ft körül van.. én ennyiért láttam a legtöbb helyen.
Az Albacompnak van Budapesten is szervíze:
1139 Budapest, Frangepán u. 8-10.
Telefon: 1/349-0152
Fax: 1/350-8325
Szerviz: szerviz.bp@albacomp.hu
Nyitva tartási idő: H-P 8:00-16:30Vagy az sem jó?

Van még Győrben, Miskolcon, Pécsett és Debrecenben is...
MOD: Amúgy szerintem inkább vegyél egy USB-s winyót ha kell még hely
Nem jó megbolygatni amit jól összeraktak szerintem 
hanee -
magnusheron
tag
Kérdezd meg az Albacompot. Én vettem már ki belőle a vinyót. Ki kell venni a wifit is, vagyis a rögzítőcsavart.
Nem nagy kunszt, de ha leadod a szervízbe mert valami baja lesz, akkor látják, hogy más a vinyó.
Ram esetén megengedett a házi bővítés, de a hdd sztem nem, mert a keretet is le kell szedni róla, akkor viszont sérülhet a vinyó.....
2,5-ös sata kell bele, lehet akár 320 gigás is...
-
Melack
veterán
Hali,
érdeklődnék, hogy a hazai piacon a 6 cellás akksi árai miként alakulnak? Mert néztem e-bayen, de nem vagyok abban biztos, hogy külföldről kellene rendelnem.
Kicsit más: tud nekem ajánlani vmelyikőtök vinyót a windbe? Mármint mekkorát érdemes/értelmes belerakatni, ill. hogy a vinyócsere jár-e garanciavesztéssel? Mert nincs kedvem emiatt az Albacomphoz levinni a gépet Fehérvárra.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv
-
Devil[RPC]
csendes tag
Az egy dolog hogy jelnetik be az újabb és újabb netbookokat de valahogy ebbe az országba a felét be sem hozzák. pl dell mini 12 vagy samsung netbook.
Szóval az árakat hiába nyomná lejebb az ujjonan megjelenő de mivel nem hozzák be így ebbe az országba nem számít.... röhely
( Aki mégis tud boltot ahol árulják a Dell-t vagy a samsungot írja meg ;) )
BYE BYE
-
hanee
senior tag
válasz
magnusheron
üzenetére
Én azt az időszakot várom, amikor megjelennek az értelmes robotok és elvégzik helyettem a házimunkát

-
magnusheron
tag
válasz
Zola007
üzenetére
Abból kiindulva, hogy az Asus asztali éritőkijelzős nettopja 170 a meztelen nős áruházban....
Nevetséges... Amerikában meg 400 dollár egy wind 6 cellás akksival..
Az X-slimmel az a gond, hogy más benne a processzor, új atom, így más a grafikai mag ezért az osx nem fog natívan futni rajta... gma 450-el teljesen használható...
Azok az idők lesznek szépek, mikor dual core atom és nvidia grafikus csip lesz egy X-slimben... Ces 2010?
Az ár viszont érdekes , mert a Dell kihozta az új Mini-t 10' es képernyővel beépített tvtunerrel, ami megintcsak belekever az áralakításba.
Tény, hogy van még potenciál ebben a netbook bizniszben....
Olyan persze sohasem lesz, hogy érintőképernyős, hibrid netbook

-
BloodRay
veterán
válasz
magnusheron
üzenetére
Ez is ugyanannak tűnik mint az U100-as, csak a dizájn más megint.
De tényleg nem csúnya. -
magnusheron
tag
Hello!
Az MSI-nek world wide garanciája van minden Windre 2 éven át... Ha a hivatalos szervízfüzettel bemész egy külföldi szervízbe , ot is érvényesítheted a garanciát.
A két év pedig nem függ az eladótól. A cég visszamenően tolta ki a garanciát minden egyes gyártott Windre, amihez normálisan kitöltött garanciafüzet van, benne a serial matrica és eladói pecsét dátummal.
A webshopok meg nincsenek aktualizálva, a magyar kereskedők sajátossága

A két év garancia a versenyképesség miatt kellett, lásd asus EEEpc, a visszamenőleges bővítés pedig egyszerű vásárlói lojalitásnövelés.
Jut eszembe! Láttátok már az új Windet? X-Slim 320? Nagyon szépen néz ki....
-
hanee
senior tag
válasz
Machado
üzenetére
Szia!
Az Albacomp (akik a hivatalos magyarországi szervíz) 1 évet vállalnak hivatalosan. De ha a boltnak ahol veszed a leírásában, honlapján 2 év szerepel, akkor 2 év van rá. Ilyenkor a +1 évet az adott cég megállapodás alapján fizeti az Albacompnak (ha akkor hibásodik meg). A cég ha akar, adhat neked 5 év garit is (más kérdés hogy nem akar
), csak akkor a másodiktól kezdve leboxolják egymással pénzügyileg 
hanee
-
Machado
tag
Amúgy most mennyi garancia van a Windre? Mert ugye volt itt a PH-en is a hír, hogy utólag is kibővítették 2 évre, de a webshopok 90%-ban még mindig csak 1 évet írnak.
-
Machado
tag
Lehet venni kéne egyet, csak annyi féle típusjelzésűt árulnak már annyi féle Wifi kártyával, hogy kicsit összezavarodtam a nézelődés közben.
Amúgy láttam 2 gb-os verziót 96 ezerért. -
Machado
tag
A Windhez van recovery CD/DVD vagy csak egy visszaállító partíció van rajta?
-
hanee
senior tag
Ugye hogy ugye?

Mostmár abszolút a kis Wind-ről írok.Első megtapasztalásaim:
- A billentyűzetet megszoktam 5 perc gépelés után
- A képernyő méret nem kicsi, bár kicsit fényesebbre állítottam most, mint az Acer-ét szoktam, de csak talán 1 szinttel. De nem zavaró, nem fárad a szemem (kb. így is 50-60%-on van a fényerő csak), persze most itthon nincs túl nagy fény, csak kislámpa világít (párom épp szétlövi a fejét az ellenségnek).
- A programok nagyon kellemes sebességgel töltődnek be. Egyetlen dolog amit meg kell szoknom, hogy nem lehet megnyitva 50 ablak egyszerre, mert nem fér el a tálcán rendesen (a csoportba rendezést pedig rühellem). De legalább ezt is megtanulom
- Külön meglepetésemre szolgált, hogy a Wlan 10x gyorsabban áll fel bootolás után, illetve alvó állapot után, mint az Acer-ben lévő! Ez szerintem igen dícséretes dolog, hatalmas pirospont az MSI-nek.Amit még majd ki kell tapasztalnom: nem jelez hanggal, amikor merül az akksi, pedig be van állítva neki, hogy jelezzen (nincs lenémítva
) Most próbálgattam rajta valamit állítgatni, remélem okés lesz.Az akksi 2 óra 30 percet bír kb.. amúgy

A billentyűzeten egyetlen dolgot ütök mindig félre, a bal oldali ctrl helyett az Fn gombot ütögetem, és nem értettem az előbb hogy a ctrl+C-re miért ír a kijelölt szöveg helyett c-betűt az excel táblámba
Rájöttem ám pár próbálkozás után, hogy én vagyok a hülye 
hanee
-
klaczi
aktív tag
EZ az! Így kell ezt csinálni.
Nem komplett= használja a fejét
Én egy próba erejéig még a külső hddét is kivettem a házából és USBén keresztül összedrótoztam a Winddel egy dvd olvasót. Remekül működött. Írásra nem vetemedtem.
Írni talán valami mással kéne ami amúgy is van minden rendes "háztartásban".
Ehhez azért kell egy sufni sok használaton kívüli kütyüvel.
A megosztás tök jó én is kipróbáltam. Csak működő Windows kell hozzá. Rendszert a sufni módszerrel tudnék rá telepíteni -
hanee
senior tag
Sziasztok!
Zola köszi amit priviben kaptam!

Srácok, párom nem komplett

Tudjátok mit csinált? Megosztotta hálózatban az egyész DVD-írót úgy ahogy volt cakli pakli. Betette az Office-t és a hálózaton keresztül felinstallálta a Wind-re. Így simán felment, tehát (Zola ahogy írtad is) valószínűleg az image file-lal volt a gond.
És azt üzeni, hogy ebből az a tanulság, hogy így most van dvd író a Windemben, csak (idézem) "gecilassan fog írni"
hanee
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Na most kéne egy kis segítség, még párom is elakadt.
Office 2007 teljes telepítésénél (image fileben van a cd, daeomn toolssal megnyitva) a telepítés egyharmadánál az enterprise.ww könyvtárból hiányolja az enterww.cab kabinettfilet. Pedig ott van, és ha kimásolom pendrivre, vagy vinyóra, és megmutatom neki, hogy hol van, akkor is azt mondja, hogy az neki nemjó (érvénytelen hely).
Valaki találkozott már hasonlóval?
hanee
-
Gergő_
őstag
ha nokia telód tudja a hsdpa-t és össze tudod kapcsolni pc-vel lehet
de blútyúkon pl nem érdemes mert nem fogod tudni kihasználni sebességethsdpa modem(mini pci-e-en csatlakozik belül a windben)
"elő van készítve rá"-azt jelenti hogy van sim kártya slot és be van húzva a szükséges antenna is
úgyanúgy mint pl a wlan kártya ez is általában mini pcie- slotba megy
[link]
[link] -
Zola007
veterán
Ilyet még nem mértem, de az Agráron biztos tudnak rá módszert mondani.
Onnantól kezdve csak idő kérdése.
De ha megmondod, hogy honnan (melyik termesztőtől) van a gyümölcs, akkor van rá esély, hogy meg tudják mondani, mivel a fél országnak ők vizsgálnak antioxidánstól kezdve vitaminig egy rakat rutinvizsgálatot. -
-
-
kiskakas
senior tag
Ez tenyleg sz.pas, hianyzik a memoria slot

http://www.netbook3g.com/wp-content/uploads/2008/12/dscf0688.jpg
-
dni
őstag
No, felraktam egy Everesetet, illetve utána olvasgattam kicsit a témának (csak kár, h utólag) az U120-as nem bővíthető további memóriával, mert a memóriafoglalat a 3G modulnak adta ár a helyét. Az Everest is csak egy foglalatot említ. Továbbá nem találtam a BIOSban az alaplapi memóri letiltásának lehetőségét sem, ami egy esetleges 2gb os modul esetén szükséges opció.
Mára ennyi, holnap megpróbálom visszacsereberélni egy u100asra, csak azt kellene eldöntenem, h fekete legyen vagy fehér. Melyik a praktikusabb?
-
Shad0w
senior tag
válasz
mlindy86
üzenetére
Akkor kapcsold ki a Realtek wlan kezelőjét, és használd a windows beépítettet (tulajdonképpen ez minden esetben javallott, a realtek vezérlője folyamatosan irkál a vinyóra...). Ezt úgy tudod elérni, hogy jobb klikk a nagyobbik wlan ikonon a tálcán, és kilépés, vagy bezárás, már nemtom melyik van. Utána a másikon jobb klikk->Elérhető hálózatok megjelenítése utána bal oldalon "Előnyben részesített hálózatok". Feljön egy ablak, legelső pontja: "A vezeték nélküli hálózatot a windows konfigurálja" ide tegyél pipát és ugyanezen az oldalon kiírja a már beállított hálózatokat, ha van ott vmi akkor azt töröld az Eltávolítás gombbal. Ha ez megvan akkor okézz le mindent. Utána megint a tálcán jobb klikk a wifi ikonján->Elérhető hálózatok, és látszódnia kell a routerednek->csatlakozás és írd be a kódot, helyesen. Ha így se fog működni akkor egy újraindítás mindent visszaállít eredeti helyzetbe, ha működik akkor azt is elmondom, hogy hogyan kell úgy beállítani, hogy újraindítás után is jó legyen.

-
Shad0w
senior tag
válasz
mlindy86
üzenetére
Hát, ha még az eredeti windows van rajta, akkor hagyd, hogy frissítse magát, ill. előttem már mondták, hogy hol tudod megnézni, hogy egyáltalán fenn van-e már. De ha nem akarsz mindent frissíteni akkor le lehet külön is tölteni a microsoft oldaláról. Nem fog semmi különös dolog történni, csak felrak pár biztonsági frissítést.
-
Szpigi
csendes tag
-
pok74
csendes tag
válasz
Topitom
üzenetére
Helló
Én most vásároltam 1 U120-at mekérdeztem az eladót bent van e a HSDPA, úgy tudta igen, de mint utólag kiderült csak a 120H-ban van. Bizti hogy te ilyent vettél mert úgytudom ez csak 3-4 hét mulva lesz kapható. A SIM foglalat minben bent van.
Mennyit kértek érte? Ja az enyémnek 4-nap alatt tönkre ment az aksija. -
dni
őstag
Elsőre én is ezt gondoltam, de a specifikációk alapján nem egyértelmű. U100 U120
Lehet, h obi helyzete áll fennt a memóri bővítés kapcsán?
A későbbiekben OSXet, vagy win7-et szeretnék rajta használni, van arról valami tapasztalat, h 1Gb-val mennyire használhatóak? (Nagyon tetszik ez a fekete fehér dizájn, valamint a kijelző egyenletes megvilágítása, nem szívesen cserélném el U100ra viszont a teljesítményről sem mondanék le
) -
dni
őstag
Hoppá, kétszer ment el.

-
dni
őstag
Sziasztok!
Pár perce én is beszereztem egy U120-ast, valamint +1Gb memóriát, de nem találom a kézikönyvben, a memória bővítésének a lehetőségét. Elképzelhető, h az U100-al ellentétben ez nem bővíthető?
Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!
-
mlindy86
csendes tag
Sziasztok!
Én novemberben vettem msi wind U100-at, nem bántam meg, nagyon okos kis gép, viszont nekem a nettel van egy kis baj. Vettem egy routert, h megosszuk az itthoni netet és egy ismerősöm több órát szórakozott vele mire sikerült beállítani, ugyanis nem akart rácsatlakozni a netre ha jelszót adtunk meg!aztán végre sikerült
Gondoltam kipróbálom, máshol is működik-e, elvittem egy másik ismerőshöz, neki is van wifi routere, felismerte a gép, beírtuk a jelszót, de mégsem volt net!azóta ezt nem sikerült megoldani, sehol nem tudok jelszóval védett netet használni csak otthon!Tud valaki erre valami megoldást??Vagy ez teljesen normális?vagy a gép hibája?
Lécci ha tudtok valamit osszátok meg velem!
köszi
-
hanee
senior tag
Szia!
A kedélyek megnyugtatásaként közlöm, hogy letett a dologról
Miután meggyőztem, hogy nekem nincs szükségem arra a pár GB-s partícióra amin a recovery van, rájött hogy fölösleges leghostolni.. aztán engedtem neki felmenni a rajta lévő XP-t, ami gond nélkül felmászott, és végül úgy döntött inkább azt pucolja meg a fölösleges dolgoktól, mert egyszerűbb és gyorsabb. Igazából ez kb. 5 percet vett igénybe, úgyhogy túl sokat nem találhatott ilyet 
Szóval asszem rájött ő is, hogy teljesen fölösleges újrapakolni az elejétől. Csak én nem szoktam ilyenkor túl hangosan jártatni a számat, mert ő a szakember..Szóval már fent van az XP, szép és jó, még kerülnek rá programok ma, meg épp most mennek át az Acer-ről a sokgigányi cuccaim.. jó lassan

Eddig amúgy nagyon jó a benyomásunk a kicsikéről, párom is dicsérte, hogy szép a kijelzője is, neki csak az furcsa, hogy pici a billentyűzet, de én mondtam neki hogy ez relatív, mert az Acer billentyűzete is kicsi az asztalihoz képest, viszont a Wind-é az Acerhez képest 90%-os, engem pl. nem zavar, pont annyira érzem azt a 10%-ot, hogy a külső billentyűknél kijjebb ütöm le még (tehát félig a gépnek a szélére nyomom az ujjamat és nem a billentyű közepére). A tapipad is elég kényelmes szerintem, pedig nagyon picinek tűnik, de mégsem pici használni. Annyira beleszerettem, hogy még nevet is adtam neki

Szóval most van egy eladó Acer Aspire 5720-am

hanee
-
klaczi
aktív tag
Bocsánat, hogy a csapos közbeszól!
Ne bántsátok az oprendszert!
Ez az XP direkt ide lett bedolgozva. Saját magát feltelepíti aztán tök jól működik.
Már írtam ide: 2 db. MSI WIND van szűkebb környezetemben. Két szőke hölgy tulajjal. Az egyiken még Photoshop is megy. Nem is engédnék meg, hogy belepiszkáljunk!
"Mert a gépeteket mindig basztatjátok, ez így jó ahogy van" Ez idézet volt.
Sok jó munkát és szórakozást az új géppel! -
hanee
senior tag
Szia!
"ötleteim lennének...:-)"
Azt mindjárt gondoltam...

Azt hiszem mostmár kitisztult a dolog kicsiny szőke agyacskámban. Rá fogom venni páromat, hogy először tegyük azért fel ezt a jó kis XP-t, hátha jól működik és majd megígérem neki hogy ha mégsem, akkor lelökheti a Taigetoszról
Feltéve, hogy mire hazamegyek nem bontotta ki és nem installálta fell cakkli pakli, mert képes rá.. 
Igazából a problematika pont azért merült fel, mert nézegettem a külső dvd-írókat, és hát ilyen 19000 Ft az, amit oda is tennék az asztalomra (de a legolcsóbb is egy tizes legalább azokból amik szóba jönnek). Most momentán ezzel nem számoltam, no meg azért elkölteni ennyi pénzt hogy egy évben írjak egy dvd-t, és szükség esetén installáljak kicsit luxus
Van 2 dvd író is a lakásban, ezért is döntöttem a 8GB-os Pendrive mellett, mert arra felfér egy teljes dvd tartalma is ha kell másolgatni. Másrészt úgyis kellett volna egy új pendrive, mert lemaradtam a tudmányos fejlődésben és egy 128 MB-os őspendriveom van.. persze általában eddig csak dokumentumokat vittem-hoztam rajta, de azért sokszor jól jön a nagyobb 
hanee
-
vadkörte
addikt
A speedstep "beüzemelésére" próbálta már valaki a[SpeedSwitchXP] nevü programot? Nekem anno nagyon szépen ment, persze AMD alá driver kell, tudtommal Intel alá nem és ott is működnie kell(ene).
-
Tillu
tag
ötleteim lennének...:-)
de: F3-ra boot közben, előjön a recovery program. Ha netán nincs, mert netán új HDD, vagy valami más volt a bibi, akkor meg jól jön a DVD.
Ha nincs USB-s DVD-d, akkor meg így jártál... Akkor jöhet jól a Ghost.(feltéve, ha van USB-s HDD-d, vagy valamilyen eszközöd, amire ráfér.)Más: kipróbáltam külső megjelenítőn, de nem tudtam az 1366*768-as felbontást kiválasztani, mert az intel VGA driver nem tudja. Csak 1280*768? (azt hiszem) felbontásig tudtam húzni. HD 720p szépen megy rajta Klite Codec-el. VLC-vel akad.
-
vadkörte
addikt
Háát nem tudom.
Ősöreg asztali F-S Scenic W300 PC-men előtelepített XP-Home volt, az első indításkor belőtte magát és annyi. Az égvilágon semmi problémám nem volt vele.
A mellékelt CD-n lévő meghajtókat használom ma is, kivéve azt a hardvert ami már frissült.Noti:
Megleptem magam karácsonyra egy Imibácsi féle MSI PR-210X-070HU subnotebookkal. (ahhoz képest, hogy 010HU-t rendeltem, nade mindegy) Imádom. Kicsi, könnyű (nem Wind "tömegű", de pofátlan könnyű) pár miniatürizált gombot leszámítva kényelmes. A Wind-nek kicsinek találtam a kijelzőjét, ez volt a legnyomósabb ok, amiért nem Wind-et vettem. Pedig, ha visszakeresel én voltam az egyik legnagyobb rajongója a kicsikének.
Meg vettem mellé egy 15,4-es Belkin Providence Street tatyót 5.000 pénzért. Kényelmes, tágas, az MSI féle "táskában" kényelmesen elfér a valódi táskában. Így cuftra pakolva - táp, madzag, farkatlan Lidl-ös egér, pár toll, cirkafirka papír, USB toldó(k), mobilnet modem stb... sincs olyan nehéz, mint a régi gépem volt önmagában.
(az Imibácsi féle jobb lett volna, de annak már kicsit húzós volt az ára a helyi TESCO-ban
)
Sokan panaszkodtak, hogy a gyári driver CD eléggé vacak. Így leszedtem az MSI honlapjáról a drivereket, és miután kinyúlt 2 Vista telepítés (szó szerint megmakkant az explorer) meg egy XP Pro is, (meguntam, hogy se BT, se WLAN) az utolsó Vista telepítést követően a mellékelt lemezről tettem fel a meghajtókat. Eddig tökéletesen működnek... Vicces.
Az MSI driverekkel szokott olyan "érdekesség" történni, hogy - ammennyiben van Vista verzió - felkeverednek a verziók. XP alá megy fel a Vista driver és fordítva. Egy ismerős is járt így a PR210X-ével.Ghostolás. Én a gyári előtelepített XP-t nem nagyon ghost-olnám. Minek??? Ugyanaz van a recovery DVD-n is. Inkább a már éles belőtt konfigról készítenék egy Image file-t. XP alá jó a Norton Ghost 9 is. Ha Vista-ban gondolkozol akkor valami újabbat keress. Pl. a Ghost 14-et. Csak még nem jöttem rá, hogy lehet bootolható CD-t (DVD-t) készíteni vele.
Sorry a szájmenésért.
-
hanee
senior tag
És hova dugjuk a DVD-t?

Amúgy én nem tudom még mi jár hozzá és mi nem, mert ma vesszük meg, csak előre informálódtam, mert párom teljesen új XP-t szeretne rá tenni, szerinte ezek a pre-installed oprendszerek nem túl jók.. ha úgy döntenénk, hogy új XP kerül rá, van valami amit érdemes tudni hogy le kell külön tölteni (driver meg ilyesmi)?
Hanee
Új hozzászólás Aktív témák
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Lenovo IdeaPad 3 FELTURBÓZVA! 8GB RAM, IPS kijelző, 256 GB NVMe SSD, Win 11 Pro
- Razer Blade 15 Base (2021)
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Nem komplett= használja a fejét

Feltéve, hogy mire hazamegyek nem bontotta ki és nem installálta fell cakkli pakli, mert képes rá..