Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
geezer
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki érdembeni infót arról, hogy Ubuntu VS Win7 hogyan viselkedik Wind-en akksi idő szempontjából?
Olvasgattam, és általában azt írják, hogy a Win7 jobban teljesít, tehát hosszabb az akkuidő.Ez igaz lehet?
-
gfefe
őstag
Nem tudjátok az U115 hybridet hol lehet valami értelmes árban beszerezni?
Nagyon bejövős a cumó és gondolkodtam rajta, hogy lecserélném a gépemet rá.
Azonban új ára 160E ft.... -
gfefe
őstag
Igen csak a BatteryCare progival is vigyázni kell...
Az már helyesen írja ki a dolgokat... de ott is lehetnek gubancok...Bár ami nálam van főként az akksi miatt lehet, hogy hiába 10% töltöttséget jelez mind a winfos mint a progi ott a vége... Kikapcsolt... Ellenben túltöltést szépen írja amire a win nem képes.

-
novoszath
senior tag
udv mindenkinek
olyan kerdesem lenne hogy mit tudnatok ajanlani aku toltotseg kijelzesre
milyen progi lenne ra jo??
mer a gyari az nalam Fals erteket mutat
segitsegeteket elore is koszi
Udv: Novi
-
Eignos
csendes tag
Akkor ha az sem viszi érdemes újra rakni a wint? Valamint az a kérdésem lenne, hogy mivel már nincs nálam a külső USB DVD olvasó, ha kiveszem a winyót benyomom a nagy gépbe, és úgy telepítem azaz miután felmásolta a telepítőfájlokat majd az első újraindulás után visszarakom a notiba, és úgy fojataom a telepítést ez lehetséges, mert egy haverom ezt a tippet adta, de én nem vok benne biztos... Én inkább egy bottolós usb-ről telepíteném...
-
Eignos
csendes tag
ui. Windows 7 Home Premium van a gépen...
ez lemaradt, és már nem tom szerkeszteni. -
Eignos
csendes tag
Hoi!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Van egy MSI wind12 u200-99hu szériaszámú notebookom, és az érdekelne, hogy miért akad minden videólejátszás? Azaz akármilyen videót indítok is el időnként láthatóan megakad a kép. A dolgot tetőzi az, hogy ha nem rakok fel audio kodekket és úgy indítom el hang nélkül akadás nélkül megy minden... ez miért lehet? Hogyan állíthatom-be? Mert az össze HD és egyéb videólejátszó beállítási módszert kipróbáltam de nem sok sikerrel...Konfig:
Intel core2 Solo U3300 (1.4Ghz 3Mb l2)
3GB DDR2 800Mhz RAM
Intel GMA x4500mHD (477Mhz elméletileg 128MB-1230MB a memóriája)
Realtek HD aurioÉs ismételten minden még a mezei videó is megakad időnként egy pillanatra lejátszás közben, de az audio kodek letiltása után viszont akadás nélkül fut...? H meg 720 v. 1080-as H.264-es videt akarok elindítani ez még látványosabban előjön... ez miért lehet? Elméletben a VGA-nak vinnie kéne ezeket akadály nélkül... :/
Kösz!
-
Sziasztok újra!
2 éve van windem a legelső generációból.
Teljesen ok! Tettem bele +2 giga ramot, alaplapi letiltva és így a tuning is megy rendesen
!Le szeretném szedni róla a win7et kb 3/4 éva az van rajta, jó jó, de egy két dolgot nem sikerült beállítanom.
1. ha wifit kikapcsolom, akkor is megy (ha letiltom akkor jó csak)
2. Elég lassan jön be. (Ha hibernálom nem vészes)Szeretnék valami über szuper linuxot rá tenni, ami jobban bánik az erőforrásokkal és van rá totalcommander (gondolom ez álom csak)
Lényeg, hogy kevés helyet foglaljon, word doksikat szerkeszteni tudjam pdf nézni meg ilyesmi, jah és gyorsabb legyen mint a windows!
Tudnátok nekem egy ilyet ajánlani (nem baj, ha nem a terminalba kell a parancsokat írnom, hanem mindent be tudok állítani grafikus felületen
!) -
gfefe
őstag
Ez sajna nem win 7....
Tegnap még XP volt fent.... este feltettem egy Ubuntut, de az nem jött be és ugyan úgy teljesített... végül éjszaka raktam fel egy w7-et és ez marad.... Azonban legalább már tudom, hogy a kiírt 7% rosz... pontosabban én azt gondolom, hogy az aksinak a teljesítméyn szenzora nem éppen a legjobb.... utángyártott lévén szerintem itt spóroltak a dolgon... De ahogy az a bizonyos hal név is van... Szarok rálya
Amig leadja a kraftot nem érdekel mit ír ki
Bár most merítem 3 órája BR ripes filmet nézve és az aksi még mindíg 50% körül van... -
gfefe
őstag
Na az akku problémám úgy néz ki csak téves riasztás volt....
Pontosítva a mérő szenzorral van valami... továbbra is azt írja, hogy nem tudta fullra tölteni és 7% amortizáció... azonban amikor most 1 órája meríteni kezdtem gyanus volt hogy fél órája 100% on áll és pedig full fényerőn meg egy BRrip avarat
Ajánlom figyelmetekbe a "BatteryCare kis programot.... igazán kellemes és ez kimutatja a "túltöltöttség" Jelen helyzetben rendes töltés állapotéát is.

-
Nekem most ftp szerver fut, vagyis egy repot üzemeltetek az U100-amról. Hogy ne használódjon a vinyó, egy 1 GB-os pendriveról fut a cucc és kikapcsolt állapotban leledzik benne a merevlemez. Valóban, így ki-ki kapcsolgat elég hosszú időre a ventilátor benne, olyankor teljesen hangtalan.
Mondjuk egy SSD valóban jó lenne bele, de sajnos eléggé drága, és 32 GB azért édes kevés manapság, legalábbis nekem. Persze most nem eme funkcióját tekintve értem ezt, hanem úgy általánosságban. Amikor egy 45 perces 720p sorozatrész is 1 GB. Mondjuk nem próbáltam még, de szerencse, hogy Ubuntuval nem gond a FullHD filmek lejátszása sem, mert megoldott a hardveres gyorsítás kérdése is. -
gfefe
őstag
Valaki nem tud valami akku ápoló avagy kalibráló programot msi wind u100 hoz véletlenül? Csak mert ma érkezett meg az új aksim... 9 cellás 7800mAh-s szörnyeteg... feltöltöttem 1x 5% ig lemeritettem... (filmnézéssel) és az everest már most 7% amortizációt ír...
Abba reménykedem, hogy ez csak fals mérés...

-
odrobinam
csendes tag
Üdv.
Érdeklődnék, hogy ezekbe az u100-ba lehet-e nagyobb vinyót belerakni?
250Gb vagy nagyobbat? -
gfefe
őstag
NA de ha már beszáltam én is a topikba leírom, hogy mire jártam az én kis windemmel...
Kb 1 hónapja nyúzom a drágát.... Nagyon meg vagyok vele elégedve...
Filmet nézek... netezek... Starcaftozok... Dolgozatokat írok... Kb ezek a munkafolyamatok mennek a gépen.
1 dolog boszantott csak a gépben az pedig , hogy melegedett mint a nyavaja... 80 fok indulás után a procinál.... Kicsit sokaltam ezt az értéket Pláne, hogy a venti úgy zakatolt mint a fene és még sem hűtötte le. Mivel már gari nincs a kicsikére (kéztől vettem) úgy gondoltam szétkapom és újra pasztázom....Hát mit ne mondjak rá is fért... Tisztelem becsülöm az msi-t, hogy ilyen jó kis gépet dobott össze ( u100 ) de az a ragasztott alufólia amit hőátadó anyagnak a kis alu lamella és a proci közé tettek már nem azért de egy vicc.... Alig tudtam levakarni róla... Mint a tömény ragasztó... Körömlakk lemosó se segített.... (30 perc kellett kb hozzá míg körömmel és tiszta pamut anyaggal leradíroztam róla) Egyszerű proci pasztával újra kentem és láss csodát.... indulás után egyből csak csendes a gép.... Hangja semmi.... A hőfok pedig kezdő hőmérsékletnek egyből 62 fokra zuhant.
Magyarul ajánlom aki hasonló cipőben jár az újrapasztázást... Élettartamot fix, hogy hosszabbítja... ha másét nem is, de a ventiét biztosan.

-
gfefe
őstag
Sráck ha valakit érdekel van MSI wind hez akksim. Keressetek gel. [link]
-
geezer
aktív tag
Sziasztok!
Azt meg lehet állapítani valahogy, hogy az U100-as Wind-emben van-e Bluetooth?
Köszi a választ!

-
válasz
novoszath
üzenetére
Kicsavarod alul a csavarokat, leszeded a műanyag burkolatot, kiveszed a régi merevlemezt, majd beteszed helyére az újat. Ez lenne az eljárás nagy vonalakban leírva. A garancia miatt viszont érdemes megbontási kérelmet írni előtte a szerviznek, szépen megindokolva, hogy miért is kell.
-
novoszath
senior tag
azt szeretnem kerdezni hogy wind u135-ben a vinyot azt mi modon lehet ki cserelni?
-
ellington
tag
az iphonre ha rákötöm internet megosztásra akkor jön elő ez a wifi nemtaláló probléma észrevettem. viszont most már hiába rakom újra az egész chipset drivert (ami eddig megoldotta ezt a problémát) már így sem jó a wifi.
van valami ötlet? -
novoszath
senior tag
udv mindenkinek
melyik win7 verzat erdemes rahuzni?
-
novoszath
senior tag
udv mindenkinek olyan problemam van hogy most vette egy ilyen gepet es v.miert nem latja a wifi halokat
mi lehet a problema??
segitsegeteket elore is koszonom
-
_szantos_
csendes tag
Aki tudja a válaszokat, kérem, segítsen ki; előre is köszi! U135-höz kapcsolódik
1 - mi a különbség a 400HU, 630HU és 0W1HU típusok között ?!
2 - 6 cellás akksival van-e ?! (magyar és nem win 7-es)
3 - op rendszer nélkül van-e ?!
4 - 2 ram foglalat van benne ?! -
novoszath
senior tag
nem reg vettem ilyen gepet es leszertenem cserelni rajta az XP-t Win7-re de ezt kulso + hajto hinyaban hogy tudom + csinalni??
segitsegeteket elore is koszonom
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
PSP-t szeretnék cserélni netbook-ra!
Akit érdekel írjon pü-t! -
róland
veterán
Fent az új Ubuntu, WUBI-val. Végre nem villog a képernyő.
-
ellington
tag
tegnapról mára eltűnt a wifi. nem ismer fel egy hálózatot sem. ez mitől lehet?
-
_seth_
veterán
MSI Wind U100-ba való 6 cellás utángyártott akkum van és kiment belőle 1 cella jó eséllyel. Kérdésem az lenne, hogy hol találok ilyen cellát külön?
Kb ilyen lehet: 1,85V 900 mAh és ceruzánál nagyobb valamivel.
Ötlet

-
Gabor970
addikt
SZiasztok!
Az U230 érkezéséről nincs valakinek infója?
-
maláj
addikt
válasz
Mad_001
üzenetére
szia
A magam részéről azt tudom mondani, hogy 1 MSI WIND U100-1033HU-t vettem anno 70k-ért 1 GB rammal, BT & táska nélkül, 6 cellás akksival. Teljes mértékben + vagyok vele elégedve
Mivel XP Home-al kaptam nekem az 1 GB ram is elég, de ha 2 lenne benne azt sem bánnám
A garanciás részéről a dolognak pedig: írsz szépen 1 emailt a hivatalos márkaszervíznek (Albacomp) amiben megbontási kérelmet kérsz a memóriára. Meg fogják adni nyugi
Albacomp MSI Szerviz
8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 9.
Telefon: 22/515-494
Fax: 22/515-474
E-mail: szerviz.msi@albacomp.hu
Nyitvatartási idő: H-P 8:00-16:30MSI WIND U135-400HU: Atom N450 CPU, szigetes bill., NM10 chipkészlet, GMA 3150, MSI ECO Engine technológia, Pine Trail amiket hirtelen látok különbségnek az U100 között.
Személy szerint ED-ban vettem a sajátomat.
Hirtelen ennyit tudtam válaszolni, majd kijavítanak a hozzáértők

-
Mad_001
csendes tag
Sziasztok!
Következőbe szeretném a segítségeteket kérni. Nézegettem ezeket a netbookokat és ahogy láttam a Dell melegszik, az Asusról annyira nincsenek jó vélemények ezt a kis MSI szerkezetet annyira dicséri itt mindenki, nekem is megtetszett ahogy nézegettem.
A következőt nem tudom eldönteni. Az iponon néztem van 3 fajta ami 80 ezer alatt van:MSI WIND U100-0W5HU - a legolcsóbb 70k
[link]MSI WIND U100-1033HU - aztán ez ami még U100as széria de vmi válzotás van hogy mi az gőzöm sincs

MSI WIND U135-400HU - aztán ez ami árba egyezik az előzővel de ez már újabb széria
[link]Most néztem ugyan ezt a gépet az edigitalon is és ott Led kijelző volt megadva az iponon nem (valószívű hogy iponéknál falsul van kirakva az összes adat) , valamint az is hiányos az iponnál hogy hány cellás az aksi mert láttam itt hogy van akinek 3 és akinek 6 van gyárilag az edigitalon 3cellással árulják. Meg még amit itt olvasgattam hogy érdemes bele rakni + egy giga ramot.
Szerintetek melyiket típust érdemes megvenni? Érdemes-e rendelni hozzá egy plus ramot rögtön? Ha igen akkor milyet ? Ja és ugye ha így rendelem, mert itt Kaposváron nem nagyon lehet élőbe venni ilyen gépet, akkor ha én itthon beleoperálom a garancia megmarad, vagy ez szervíz munka lenne? Esetleg vmi ötlet, hogy melyik helyről rendeljem vagy vmi tapasztalat, hogy ki honnan szerezte be? Ja és láttam pár hsz-t hogy az akksival voltak gondok erre vmi tapasztalat esetleg?Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Üdvözlettel:
Mad_001 -
Topitom
csendes tag
Sziasztok.
Már egy ideje semmi bejegyzés a fórumban, nagy a pangás.
Vettem egy új akkut 6 cellásat a wind u100-asomhoz. Előírás szerint kezdtem használni, előbb kisüt majd tölt majd megint kisüt és így tovább. Töltőn csak töltés idejére volt fenn. Ennek ellenére egyre rosszabb a kapacitása, vagyis egyre kevesebb ideig bírja.
Az aksi lenne szar, vagy a wind rosszalkodik? -
ellington
tag
ha felmegyek a cameroid.com-ra, vagy a chatroulettre, vagy akármelyik oldalra aminél megkérdezi hogy használhatja a kamerát, összeomlik a böngésző (explorer/firefox) ha ráokézok. ez mitől lehet?
-
cigam
titán
Akinek van 30mbps-es vagy gyorsabb kapcsolata az készítene egy speedtest.net mérést wifi-vel? (Főleg U135 érdekel)
Merthogy nálam vmiért 10mbps a sebességlimit wifin (nem msi gépen, de egy U135-re cserélném) Természetesen probáltam másik helyen, más eszközökkel. Kaptam kölcsönbe USB-s wifi modult, azzal is lekorlátozza vmi a sebességet, pedig közben figyeltem, és az "állapot" ablakban folyamatosan 54mbit-es kapcsolatot írt ki. -
ellington
tag
nem tudom hogy nem vettem észre eddig, de nekem van bluetooth led a laptopon, szóval áll a kérdés, hogy hogy kell befizetni.
-
ellington
tag
válasz
Salvador20
üzenetére
au, kössz!
-
ellington
tag
válasz
Salvador20
üzenetére
nekem is ez a gyanúm, de még a manulban is bennevan, de gondolom abból nem nyomtatnak újat minden típusra.
http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=135&cat2_no=582&prod_no=1973
itt mégis
-
ellington
tag
u135-nél a bluetootht hogy kell bekapcsolni?
-
maláj
addikt
válasz
Salvador20
üzenetére
rendkívűl szimpatiqs képsorok

-
PhoenixSzG
tag
Az U135-osben van turbo mod, mint U100-asban?
-
válasz
Sátán44
üzenetére
Én is most néztem, de abban Atom N450 van, és az támogatja az Intel® 64-et.
Itt végignézheted, hogy mely Atom procik támogatják még, és melyek nem.ellington: itt a driver amit keresel.
-
ellington
tag
64 bit-es windows7-et raktam az u135-re, és nem tudom megváltoztatni a képernyő felbontását (800x600), mert elvileg nincs driver még ehhez a kombóhoz.
valaki esetleg tud ilyenről? -
dzsobacsi77
csendes tag
Hali!
Kb. 1 éves a Windem, U100, magyar, Win XP Home, 160 GB HDD, 2 GB RAM
Vettem a minap egy sztereo Bluetooth headsetet (B-Speech Calypso) és megpróbáltam vele Skypeolni. A csatlakozás simán ment, de a mikrofon nem működött.
Telepítettem Bluesoleilt, úgy már ment a mikrofon is, de elég gyatra volt a minőség.
Nem vagyok képes rájönni, hogy a beépített BT adapter nem támogatja az A2DP-t, vagy csak én vagyok béna...(A headsetet telefonnal is kipróbáltam, azzal simán ment és nagyon szépen szólt)
Van valakinek ilyesmiben tapasztalata?
-
student
őstag
u135-nél esélytelen hogy jutub 720hd video akadásmentesen menjen?
amugy 3cellásal mennyi idő alatt merül le böngészés melett?
-
rakal
senior tag
válasz
JuliusCaesar
üzenetére
Szia!
Tudom triviális,de bekapcsoltad a WiFI-t(mármint FN+parabola,LED világít etc???)?
Driverek telepítve rendesen etc? -
JuliusCaesar
tag
HAlisztok!
Most vettünk egy MSI wind u135-öt, XP van rajta. Minden okés vele így egy nap után, de a wifit sehogy se tudom belőni. Win tűzfalat kilőttem, de a hálózatokat ha lekérem, azt írja nincs egy se. PDA megtalálja pedig (egy linksys wrt54gl a router). Felraktam drivert (CDről á pendrivera majd onnan), de semmi, ugyanúgy nem találja. teljesen tanácstalan vagyok, az adapter nincs letiltva, eszközkezelő szerint is minden klappol vele.
Ötlet?
Előre is köszi

-
odrobinam
csendes tag
Üdv.
Ismét előjött a probléma a Colinnal!
Addig törtem az agyam, és próbálgattam a játékot, hogy rájöttem a bajára.
Szerintem röhejes, és nem is értem, hogy történhet ilyen.De egy másik noteszgépen is ugyanez volt a probléma!(Acer Aspire One D250).
Ha az akkumulátor töltöttségi szintje 100% és a hálózati áramon van, akkor tökéletesen fut a játék!
De ha csak 98%az akku és hálózati áramon van, nem működik!
Fogalmam sincs hogy hogyan függ össze!De ez a probléma, már le is teszteltem mind a két netbook-ot és ezzel a megoldással tökéletesen fut a játék!
-
quest8
csendes tag
Hali,
Gyárilag 2200mAh-s akksink volt. Tönkrement, rendeltem egy 6 callásat 4400mAh-sat.
Valami nem klappol ezzel, mert ha derékszönél jobban kinyitom, felborul. BTY-S12.
Látom, hogy másnak is van ilyen, de nem látom, hogy problémás lenne. Csak az enyém volt ilyen. Már visszaküldtem, rendelek egy eredeti kisméretűt.
Esetleg a BTY-S11-nek máshol van az alátámasztása? egyáltalán mi a különbség az S11 és S12 között? -
odrobinam
csendes tag
Üdv.
Olyan kérdéssel fordulnék a fórumozókhoz, hogy az Msi honlapon két Bios található a Windhez(U100).MSI
3.0F és 1.0GA 3.0F-nél a Note-ba az van írva ,hogy Only for Brazilian keyboard.
Az én windemre a 1.0G Bios van fent. A 3.0F-et feltehetem ( Számít hogy csak brazíl billentyűzethez van)?
Előre is köszi! -
odrobinam
csendes tag
Csináltam róla felvételt:
[Colin Mcrae Rally 2 hiba Msi Win U100-on]Hátha ebből valaki tudja mi a gond.
-
odrobinam
csendes tag
Sajnos ez sem megoldás most is kilép

-
odrobinam
csendes tag
Üdv.
Olyan problémám van az wind-el, hogy játék közben megjelenik a "keret"(kis méret, nagy méret, x vagyis a bezárás ), felső csík.
Csak a colin mcrae rally 2-nél csinálja ezt.
Próbálgattam a beállításokat, driver, directx. De egyelőre nem találtam megoldást.
Az összes többi játék jól fut rajta. pl: Vice City, Thief 3, prince of persia ww,swine.
És pont a leggyengébb colin rossz.
Remélem tudtok rá gyógyírt, mert jó lenne lanozni a kis netbook-on.
Ugyan ezt csinálja egy Acer Aspire One D250-es netbookon is.
Előre is köszi! -
z0d1AK
nagyúr
válasz
odrobinam
üzenetére
Most nem keresem vissza, de a lényeg, hogy asztalon jobb egérgomb, tulajdonságok, képernyő beállításnál speciális, ott meg asszem talán a frissítési gyakoriságnál van egy olyan check box, hogy a nem támogatott felbontások megjelenítése.
Win 7 esetében ez nem jó, inaktív ez a rész.
Új hozzászólás Aktív témák
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- VGA kibeszélő offtopik
- DUNE médialejátszók topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Core I7 4K MAGYAR ERŐMŰ Lenovo P1 Gen3 ( I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- i7 11gen Lenovo ThinkPad T14s gen2 14" 4K UHD Kijelzővel!
- Core I7 4K OLED ERŐMŰ Lenovo P1 Gen3 ( I7 10850H 32Gb 1 Tb) ÉRINTŐS Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- Bomba ár! Lenovo X13 G2 Yoga - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2410M I 4GB I 320GB I 15,6" HD I Cam I DP I Garancia!
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 1
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

!
!)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)