Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shad0w
senior tag
Azok alapján amit itt láttam a fórumban jobban jársz ha e-mailben veszed fel a kapcsolatot és a válasz e-mail-el mész be a szervizbe (persze csak ha azt mondják, hogy garanciális).
-
z0d1AK
nagyúr
Az MSI Windhoz 2 év jótállás tartozik?
Ha kiesik egy billentyű,a z garanciális hiba még? -
Dodo46
csendes tag
a mellékelt telepítő cd-kkel, NEM LEHET visszahozni a recovery boot-ot...
-
válasz
Alukard
üzenetére
Nem gondoltam amúgy sem, hogy lemaradtam volna bármiről. Csak azért is vok biztos benne, hogy nem volt, mert direkt kerestem is, mivel optikai meghajtó híján gondtoltam így oldották meg. De sebaj.
Viszont SLP2.1-re nincsen ötleted, hogy minek bele? Esetleg fogják árulni Windows 7-el is a gépet? Mert csak ez lehet a magyarázata, máskülönben inkább zavaró lesz a dolog, bár azt nem mondom meg, hogy mért gondolom. -
válasz
Alukard
üzenetére
Hát, akkor nekem nem volt ilyen. Nem gyalultam le egyből, csak mikor hazaértem vele azután. Mikor kibontottam meg bekapcsoltam, akkor az XP-t kezdte állogatni, aztán megadtam neki amit kellett, mint telepítésnél, azt annyi. Viszont az 100%, hogy ilyen F3-as cuccot nem írt ki boot előtt. A helyreállító DVD-k megvannak viszont, szám szerint 5 db, különböző nyelvű. Csak ugye sok hasznukat nem veszem, hova dughatnám be őket amúgy is.
-
Alukard
senior tag
Elméletileg 1 rejtett recovery partícióval előretelepítve kellett volna kivenned a gépet a dobozból... persze ha kapásból gyalultad ami rajta van, vagy a gyárban lefelejtették róla (erre is volt már példa pár ezer HSZel ezelött)...
Nagyjából a winfos bootlása elött kiír annyit hogy "F3...", pár másodperc kurzor villogás és indul a winfos v. a recovery... ez a gyári helyzet... a mellékelt telepítő CDkkel elméletileg vissza lehet hozni ezt az állapotot... -
Alukard
senior tag
Lehet hogy csak véletlen egybeesés, és önmagában nem is nagyon hallottam ilyet, de az eredeti felállásban a recovery partíciórol való indítás boot közben F3al történik...
Elképzelhetőnek tartom, hogy inkább 1 Fix arra az esetre hogy ha szeretnéd újra használni a recovery partíciót és még nem gyalultad le amikor fölraktad a W7et... -
Lenne egy kérdésem, hátha valaki tud válaszolni éppen. U100-hoz érkezett új BIOS (1.0E).
A következő újdonságokat pakolták bele:
1.Update VBIOS.(for Win7)
2.Add SLP2.1 file. (for Win7)
3.Add F3 recovery function. (for Win7)
4.Add Samsung(HCF7) 1G、512M SPD data.
5.Fixed memory Speed fail issue.
6.Update EC file.Nos, egyrészről nem értem, hogy egy XP-s gép BIOS-ába mi a szösznek az SLP2.1. Gondolom nem azért rakták bele, hogy aztán ingyé frissíthessek OEM Windows 7-re.
Na, ami érdekel, hogy vajon mire lehet jó a 3-as pontban az az F3 recovery function?
Felcsigázott a dolog, de csak hétfőn tom felrakni az új cuccot. -
BloodRay
veterán
Esetleg legfrissebb driverek?
(#8780) jenei92 -> Én is Alukard véleményén vagyok, ma még nem éri meg ssd-t venni, ha a teljesítmény számít. Valóban kevesebbet fogyaszt, de az olcsóbb ssd-k nem gyorsabbak(örülj ha nem lassabb) és még az élettartamuk is erősen kétes egyenlőre. -
balfek
tag
sziasztok!
nekem s van egy msi wind-em, s van 2 problémám: a webcam és a wifi
1, úgy tűnik behalt a webcam...
az eszközkezelőben tesztelem, ott műxik
be van kapcsolva (világít fent), viszont képeket nem vesz, a bison webcam programmal se műxik. mi lehet a gond?2, a wlan-wifi hálózat se az igazi - rengetegszer kiír valami ilyesmit:
"nincs jogosultsága belépni erre a gépre"
majd pár perc után újra megy...
hálón át nézek egy filmet - kiakad, megy a másodperc tovább, de a kép odafagyott.
mi lehet a gond?
heeeeeeelp!!!!

-
-
jenei92
senior tag
Xp és Win7 között van különbség akkumlátor "időtartam" között?
Gondolok itt arra hogy xp jóval kevesebb ramot fogyaszt talán a procit se erőlteti anyira..
És egy SSD mennyit segítene a fogasztáson?
Most 120GB-os toshiba winyó van benne de bőven elég lenne egy 32GB-os SSD tárhelynek is..csak netezős gép..
-
Dveed
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy MSI Wind U100as Notebook. Annyi gond van vele, hogy a kijelzője be van repedve. Mennyi egy kijelző csere/ javítás? Előre is kössz!
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Teszteltem wind u100-on néhány játékot és mennek tökéletesen . Tomb Raider Legend , Anniversary , gtr2 , gta evulotion , tomb raider 6 , area51 stb . Ezek elég jol elfutnak rajta . Ajánlom mindenkinek !
-
comm_gaunt
csendes tag
Üdv!
Zsír új Wind 123-asom van és eddig minden ok, kivéve a következőt (nem biztos hogy típusfüggő a dolog, de hátha más winden is előfordult már...). Rendszertelen időközönként "a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leáll", majd elkezd rebootolni, ámde: "Boot failure, press any key" és csak ezt ismételgeti. Kikapcsolom, majd újra be és ismét minden ok bizonyos ideig, majd megint kezdi. Mi lehet az oka?
-
bogidizajn
csendes tag
van vkinek u200? meddig bírja vajon 6 cellás aksival?
-
Alukard
senior tag
válasz
dzsozefo
üzenetére
XPvel ez a megoldás nem fog menni, ehhez még korai boot managert használ...
Viszont 2 lehetőséged van...
1. keresel olyan XP-t amiben az SP3 alapból integrálva benne van (nem biztos, de lehet menni fog ezzel már)
2. keresel alternatív megoldást, mert a legtöbb ilsen tutorialnál ki van emelve, hogy XPvel nem müxik... -
Szecsy
aktív tag
alul a 8db kis led közül a négyzetben egy 1 es az mit akar jelenteni? és mikor villan?
meg a négyzetben egy oda vissza nyíl? -
quby
őstag
Igy van!! Matt rulZ!!!
Valamelyik nap használtam egy dell inspiron minit szabadtéren. 15 percig irtam egy emailt rajta ebböl 12 perc a megfelelö helyszin kiválasztása volt (kerestem hogy hol nem magamat látom a kijelzön). Pedig jó kis kütyü. Asszem a wind-en kivül még egy van ami matt kijelzöje van. (lehet hogy rosszil tudom). Szerncsére nekem Wind-em van
-
jattila40
tag
válasz
PhoenixSzG
üzenetére
Ez így van, a fényes keret azonban nem zavaró. A fényes képernyő szabadban viszont használhatatlan. Nem is értem miért erőltetik ennyire. Nagyobb laptopoknál szinte kizárólag fényes képernyő van. talán olcsóbb? Vagy a filmnézési mánia? Mondjuk azt sem értem, ki az aki éjjel-nappal filmet akar nézni. Én max. 2-szer tudok megnézni egy filmet, ha nagyon tetszik, de ez ritka. Na meg hetente max. 2-őt. Jól elkanyarodtam a témától, bocs a offért.
-
jattila40
tag
válasz
PhoenixSzG
üzenetére
Épp egy U123-asról írok, és matt a képernyője. Szerintem nincs is ebből a típusból fényes. Egyébként számomra vásárláskor ez az egyik legfontosabb szempont volt, azért is vettem ezt. Ha érdekel a véleményem a géppel kapcsolatban, olvasd el egy korábbi hozzászólásomat. Röviden: csak ajánlani tudom.
-
Shad0w
senior tag
válasz
beegabe
üzenetére
Röviden, a mattnál akkor is látod a kijelzőt ha vmi fényes van mögötted (pl. nap), a fényesnél pedig a mögötted lévőt látod ilyen helyzetben. Viszont ideális körülmények között a fényes felületű kijelző kontrasztosabb képet ad. Ha a használhatóság az első akkor sztm matt felületű kijelzőt érdemes venni, ennek is szép a képe, de ha jobban megnézed a pro asztali monitorok mind matt felületűek. (asszem, nekem legalábbis biztos.
) -
beegabe
csendes tag
és mi a különbség a matt és a fényes kijelző között??

-
Csabee.
nagyúr
válasz
beegabe
üzenetére
Egész memória modult kell kicserélni, és teljesen lekell bontani a gépet!
Mert ugye egy foglalat helye van, és az 1gb-osat ki kell venni és belerakni a 2gb-osat! Ha nem értesz a szereléshez akkor szervízben csináltasd , mer tényleg eléggé szét kell szedni! De nem vészes amúgy..
-
beegabe
csendes tag
igen az U123nak gyorsabb egy kicsit a procija de szerintem észre se lehet venni a különbséget. még egy kérdés.. a ramot hogy lehet bővíteni? mert olvastam hogy csak úgy lehet hogy ha az egész memória modult kicseréled.. lehet hogy akkor az U100 -as 2giga ramos mellett döntök

-
Csabee.
nagyúr
válasz
beegabe
üzenetére
Felbontásban szerintem sem játszik szerepet! Akksi miatt talán minimálisan nehezebb mert nagyobb az akksi kapacítása. Illetve csatlakozási felülete is és a ház is megegyező tudtommal (de nem biztos). Procit meg hasonlítsd össze az intel honlapján h melyik mit tud !
de azok is közel azonosak. -
beegabe
csendes tag
értem..
köszi a gyors választ.
és eközött a 2 gép között más eltérés van? úgyértem hogy pl más a ház, más csatlakozási lehetőségek vannak e, vagy nehezebb... de gondolom felbontásban az a - 0,1" semmit nem oszt nem szoroz... -
beegabe
csendes tag
sziasztok!
én most készülök egy wind U100-ast venni.
160 GB HDD
1 GB RAM
WIN XP
a többit gondolom mindenki tudja, habár olcsó (80e bruttó) gondolom csak a kis 3 cellás aksival van felszerelve. a memóriát lehet kibővítem 2 gigára, de nem biztos hiszen nem fogok olyan alkalmazásokat használni amihez nagyonkell.. de ez csak részletkérdés.
viszont..
korábban esett szó a wind U123ról, és az lenne a kérdésem, (mivel ahogy látom árban szinte ugyan az mint a U100) , mégis, mi a különbség??
nincsenek nagy igényeim a géppel kapcsolatban, csak arra szeretném használni amire egy ilyen pici gép való.. zene,film,internet,képek-videók,szövegszerkesztés és teljes office, és a suliba is hasznomra lenne (jegyzetelés,dolgozat -illetve prezentációk levetítése), mert ugye pici és könnyen tudom hordozni. 6 vagy 9 cellás aksit szeretnék majd bele.
tehát az lenne a kérdésem hogy melyiket érdemesebb megvenni?
egy példa:
U123 [link]
U100 (2gb ram) [link]
előre is Köszönöm!!!
-
jattila40
tag
Csak azért próbáltam a 06-ot, mert az interneten talált tesztekben is ezt használták (85 pontot ért el talán). Ha egyáltalán ad valami pontszámot a 06, akkor gondolom úgy-ahogy le is futott. Nálam ezt nem lehet elmondani, ezért kérdem, hogy nem az én gépemmel van-e valami probléma.
-
jattila40
tag
Próbáltam tesztelni a gépem (U123) 3d teljesítményét 3dmark06-tal, mivel más tesztekben is ezt láttam. Nem mintha 3d játékokkal akarnék játszani, csak kíváncsiságból hogy hozza-e a kötelezőt. Nem volt türelmem végigvárni, több másodperc telt el mire megjelent a következő képkocka, és közben 0 fsp-t írt. Normális ez, vagy valami nem stimmel a gépemmel? Gmaboost-tal (azt hiszem így hívják) megpróbáltam felvenni a videochip órajelét 400Mhz-re, így a 3dmar06 el sem indult, hibát írt ki (valami device nem található). Van erről valami tapasztalatotok?
-
Dodo46
csendes tag
nekem msi wind u120 van aksi benne, folyamatosan hálózatról, az aksinak nem árt mivel ha fel van töltve az aksi akkor a zöld kis led nem világit, így akkor az aksit sem tölt, szóval az aksit ilyenkor lekapcsolja a gép, szóval semmi baja se lesz!!!!
inteligens rendszer, ennyi ! szóval az aksit nem kell kivenni belőle ha hálózatról használod , mint a többi szarból! -
Alukard
senior tag
válasz
jattila40
üzenetére
A LiPo akksik már sokkal jobbak mint az elődjeik... érzéketlenebbek a tárolásra és jobban bírják a merítési/töltési ciklusokat is...
De ha igazán jót akarsz az akksinak akkor használd. Nem igazán tesz jót neki ha a gépet bedugva az akksit meg rajta hagyod (hosszútávon... fél/1 év)
-
jattila40
tag
Szerintem is egész jó, és szeretném ha sokáig ilyen állapotban maradna. Főleg hálózatról használom a gépet, ezért azt hiszem ki is veszem az akksit és elteszem a szekrénybe. Mit kell vele előtte csinálni, hogyan kell "megformázni" hogy később is remek kondícióban legyen. Le kell meríteni, újra feltölteni, mindezt hányszor, és mennyire? Eddig 2-szer lett 10%-ra lemerítve és újra töltve, azóta a gépben van teljesen feltöltve és hálózatról használom.
-
gammer
csendes tag
Sziasztok!
25-én rendeltem innen 9 cellás aksit. [link], ma érkezett meg, kihozta a postás, tényleg ingyenes volt, rendben ment minden. Paypallal fizettem.
Meglepő, hogy sokkal kisebb, mint vártam, jónak tűnik. (adatokat majd később)A régi 6 cellásom teljesen fos lett, kb. 3 cella megy, 80 percet bír. Áprilisban vettem, így viszem vissza, remélem kicserélik.
Üdv, Peti
-
dzsozefo
aktív tag
Valaki tett rá mac os-x -et? Ha igen, akkor lenne pár kérdésem hozzá!
Csak olvasóval lehet felrakni? Vagy elég egy pendrive? köszi
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Desantos77
üzenetére
Ha zenét hallgatsz és felveszed a hangerőt maximumra akkor is recseg? vagy csak a Windows Bejelentkezésekor van ez?
-
Desantos77
csendes tag
Sziasztok!
Már lassan 8 hónapja van a Wind-em. Úgy tűnik egyre rosszabbul a hangszóró. Pl. a windows bejelentkezésekor már határozottan recseg. Valakinek volt már problémája a hangszórókkal?
-
róland
veterán
Azért az valahol nevetséges, hogy a Logitech egerem Windows XP alatt csak részlegesen működik (még a saját driverével is), s UNR alatt a nyílt driverrel minden funkciója elérhető.
-
róland
veterán
Úgy tűnik sikerült részleges megoldást találnom az Ubuntu Netbook Remix telepítésére.
Épp most frissíti magát az oprendszer egy 4 GB-os pendrive-on.
-
jattila40
tag
válasz
csuvarszkia
üzenetére
Akkor jó. Az enyémen nincs BT, de nem is használnám. Egyébként messzemenően meg vagyok elégedve a géppel, jobb mint amire számítottam. A sebessége számomra több mint megfelelő, 3D-vel nem játszok, videót pedig az e8400-as asztali gépemen konvertálok. Firefoxszal az internet több ablakkal is pattogósan fut, az office szintén. Fórumokon a touchpad-ra szoktak panaszkodni szerintem ez is egész használható. Igaz nem ismeri a szélén görgetést, de ezt a másik laptomon sem használom, a jobb-felső jobb-alsó sarok érintésével történő görgetés teljesen megfelelő. Először a tap-to-click funkció volt zavaró amit a sentelic driver felrakása után le lehet tiltani, azonban ez is csak megszokás kérdése. Nem a koppintás erősségére reagál, hanem a rövidségére. Ezt kell megszokni utána már egész jól használható. Az egérkurzor mozgatás szerintem pontos kényelmes és a touchpad sem kicsi ehhez. Egy egérrel billentyűzettel nagy monitorral teljes értékű irodai gépként használható. A kép remek, úgy a saját képernyőjén, mint külső monitoron. A billentyűzet is teljesen jól használható. Anyag minőség, zsanér teljesen rendben van, fedél nem lötyög, hangja alig van és alig melegszik. Egy szó mint száz: szerintem egy remek kis gép, remélem a tartósságával sem lesz semmi gond, ezért csak ajánlani tudom. Ja, egy U123-asról beszéltem de szerintem a többi Wind is hasonló.
-
-
jattila40
tag
Szerintetek normális, hogy az akksi csak 97%-ig tud feltöltődni? Csak egy hetes a gép és úgy emlékszek hogy 100%-ra feltöltődött először.
Egyébként hogy lehet minél tovább jó kondícióban tartani az akksit? Időnként lemeríteni teljesen? Ha hálózatról használom kivenni a gépből? Nektek mennyit bír akksiról normál wifi internetezéssel? Az enyém 6 cellás és kb, 5 órát bírta. Ez jó? -
Alukard
senior tag
válasz
jattila40
üzenetére
A Wubi egy fél virtuális gép, hogy csúnyán fogalmazzak mivel nem kell hozzá OS hogy el lehessen indítani teljesen...
Leginkább 1 daemon toolshoz lehetne hasonlítani a dolgot, csak windows nélkül...Amúgy teljes értékü1-2 dolgot leszámítva... nem működik a hibernálás, időnként az újraindítás sem, és lassabban kezeli a vinyót mintha élesben raknád föl.
-
jattila40
tag
Nem akarok rá win7-et rakni, az XP home mindenképpen marad. Esetleg még mellé egy Ubuntut. Hallot már valaki a Wubi-ról? Ez egy teljes értékű linux, vagy windows alatt fut virtuális gépen?
Egyébként a Wind U123-ban Synaptic vagy Sentelic touchpad van? Mivel le akartam tiltani a "click on tap" (azt hiszem így hívják mikor a bal-click toucpad érintéssel is működik) lehetőséget, felraktam a Sentelic drivert és tökéletesen működik. Jó lenne ez a "click on tap", ha lehetne állítani az érzékenységét, alapban sajnos számomra használhatatlan. Esetleg más driverrel erre is lenne lehetőség?
Külső monitoron be lehet állítani 1024x768 felbontást? -
c p
tag
válasz
jattila40
üzenetére
valahol fentebb mintha írták volna, h. a bekapcsológombról elkezdett lekopni az I/O (ennek kapcsán polemizáltak is a körömlakk hasznosságáról :])
nekem könnyebb a helyzetem, nem fog kopni, mert csak ritkán hurcolom és csak akkor van kinyitva - egyéb esetekben rá van dugva monitor, egér billenyűzet, le van csukva és ha nem használom, akkor leküldőm sztendbáj-ba, billentyűzetről meg gyönyörűen felébresztem, ha kell
egyébként a Win7-et USB-ről feltolni rá pofonegyszerű (és a bootolható pendrive elkészítése is pár kattintás), még egyszerűbb, mint az XP-t
viszont érdekesen muzsikál a vga driver a Win7 alatt: jelesül a külső monitorra lényegesen rosszabb, smoothos képet rak ki, ami eléggé fárasztja a szemet, míg XP alatt ugyanaz a driver sokkal jobb képet ad, ugyanabban a felbontásban stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Horgász topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (FOGLALVA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest