Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dveed
csendes tag
Hali!
Az MSI Wind U100 kártyaolvasójába, hogy lehet beleműteni a MS Pro Duo memkártyát??? Tudtommal ezt is olvassa, de nem tudom belerakni. Vagy ha mégsem olvassa, akkor bocs!
Segítségeteket előre is kösszönöm! -
-
vadkörte
addikt
Hello mindenkinek!
Valamikor rég, még az ősidőkben jártam errefelé. Azóta mint látom szépen éldegélt a topik.
Az eredeti terveimmel szemben, miután sikerült megszabadulnom vén, noteszemtől, nem Windet vettem. Bár, mind a mai napig nagyon tetszik, sajnos nagyon kicsinek találtam. Így hosszas vívódás után - bár nem Wind-del, de tagja lettem az MSI tulajdoosok táborának egy PR-210X-070HU-val.
Nagyon faja kis masina, csak furcsa, hogyállandóan megy a ventije, a régi EVO-é nem ment, csak ha kellett, akkor kapcsolt be. Iga ez jóval combosabb, meg a ház is kb. 2/3-a.Kérdés:
Az akku, kb, hányadik töltés-merítési ciklus után érik be?
Érdekes módon a 3. ciklus után 96%-os élettartamot írt a SIW. Kicsit furcsállom. :S
MS Vista Buisness-szel használom.Ui.:
Rendszer archiváláshoz mit ajánlotok, mert a Ghost 9 nem megy Vista alatt? -
Jetyke
tag
válasz
kiskakas
üzenetére
Párszor már találkoztam ezzel, de nem a winden! Évekkel ezelőtt volt az első alkalmam ilyet látni a radeon 9200-as karim vezérlőjének telepítése végén, de ugyanúgy semmi baj nem volt vele. Nem is jártam utána, még évekig simán ment a kártya minden hiba nélkül. Sztem hagyd a fenébe, nem windspecifikus hibáról van szó.
-
kiskakas
senior tag
még mindig a korábban írt vga driver telepítés problémával kapcs, ezek kerülnek bele az intelGFX.log-ba, kivonatosan:
...
! Warning 0xE0000302: DriverPackageGetPath failed.
...
0x2: Installation failed.
0x2: PnP Install failed.
0x0: Attempting to rollback ...
0x0: No devices to rollback
0x0: Successfully removed C:\WINDOWS\INF\oem12.inf.
0x0: Driver Store entry 'C:\WINDOWS\system32\DRVSTORE\igxp32_28D4AE6A4B66DD890D24C65EE34E5B62AB7E0BB9\igxp32.inf' removed.
0x0: RETURN: DriverPackageInstallW (0x2)
0x0: ENTER: DriverPackageGetPathW
0xE0000302: No driver store entry for C:\DOCUME~1\user\LOCALS~1\Temp\pft8~tmp\Graphics\igxp32.inf found.
0x0: RETURN: DriverPackageGetPathW (0xE0000302)
DriverPackageGetPath Success (¤粑)
!!! ERROR 0x2: DriverPackageInstall - File not found
...Itt a teljes log http://pastebin.com/fa93d715
Próbáltam uninstallni a drivert, ennek a logja itt http://pastebin.com/f1a1cc6f5
Toroltem az osszes xp temp konyvtarat, futtattam registry cleanereket,de ugyanaz. A gyari es az uj intel gma driver is hibaval all le telepites kozben, habar a driverek felmennek,
a Vezerlopultban levo IntelGMA util is elindul, asszerint mindig az a verzioju driver van fent,amit felrakok,de leall a telepitese.Ettol fuggetlen nincs semmi baj a megjelenitessel, jatekok, videok tokeletesek,csak jo lenne rajonni erre a hibara. Sztem vmilyen hibas registry vagy file bejegyzes okozhatja.
-
_seth_
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Egy volt, majd egy sem... sikerült megoldani igen csak annyi a probléma, hogy sp3 prof wint lemezt akartam rárakni csak ugye home jár hozzá így nem fogadta el a kódját... töltöttem home verziót, oemet amit gépekhez adnak de annyit ír, hogy "vegye ki a lemezt" és kész :S
-
Zola007
veterán
Boldog, Békés Karácsonyt Kívánok minden topiclakónak!

-
kiskakas
senior tag
Valaki próbálta már ezt az Intel GMA drivert? elvileg ez a legutolsó hivatalos
Ver:14.32.4.4926
Nekem az install végén, mikor már végigfutott az összes pötty, kiirja,h "ismeretlen hiba történt" és kilép az install,de ettől független a driver felmegy, a verziószám is rendben, sőt játékok, 3dmarkok is mennek, csak kiváncsi lennék,h másnál is kiír e hibát.
(Turbo mód nélkül telepítek, +1g a-data ddr2 van még a gépben)
Kicsit utánnafórumoztam, le lehet vele játszani akadozás nélkül 720p x264 videókat

CCCP + CoreAVC kell, először cccp packot felrakni, az install utolsó lépéseiben a h264 sor elől pipát kivenni.
Utánna Coreavc telepítés, majd itt a Haali Media Splitter-t ne telepítsd fel!
Ezután a CCCP által felrakott Media Player Classic viszi a 720p videókat, 60% körüli procikihasználtság mellett.
-
_seth_
veterán
Beraktam egy 160-as vinyót, van egy 8 gigás pendriveom már csak egy megoldás kellene a win xp sp3 gyári telepítő felrakásához. Ötlet? [link] Csináltam ez alapján de a formatálás végén kiírja, hogy sikertelen

-
efem
tag
valakinek sikerult vista alatt 1024x600 -nal nagyobb felbontast elernie?
-
p_adam
addikt
Egyébként ha nem lett volna muszáj ez évben megvenni akkor valszeg megvártam volna az U115-öt mert új, kevesebbet fogyasztó chipkészlet és hibrid tároló (SSD+HDD) járt volna vele (sokkal hosszabb üzemidő és halkabb működés). Bár az ára lehet, hogy több lesz.
-
Topitom
csendes tag
Na most elcsomagolom, mert az lesz a karácsonyi ajándék.
Mindenkinek kellemes karácsonyt.
Sziasztok -
Topitom
csendes tag
Az u120-nál zavaró, hogy a holddal jelölt led mindig világít, ha üzemet jelöl akkor minek ég a bekapcsológombnál. Az u120 wifi rádió üzeméről semmit sem lehet tudni, és elméletileg n szabványú, de csak 54Mb-el megy holott van jelen 300Mb-es hálózat. Az u100nak a Ralink rádió programja minden fontos és kevésbé fontos dolgot megmutat a hálózaton történtekről, ip cím mac cím, átviteli sebesség oda vissza, stb
-
Topitom
csendes tag
Sarkosabb a kivitel és a fekete-fehér kombináció nagyon bejön. A fehér billentyűkön jobban olvashatók a feliratok és a tapipad használat közbeni kifényesedése nem zavaró. A kamera tényleg 1,3 Mp. sajnos az üzemjelző led annyira halvány, hogy alig látszik. Az U100 saját hangja jobb mint a 120-é. Az aesy face programot nem tudom külön leszedni a 120-ról. Sajnálom.
Az u120 jobban melegszik mint az u100.
A camera felbontását egy BISON WEBCAM programmal lehet beállítani 160x120 tól 1280x1024 ig -
Topitom
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek. Az U120h-ról nem tudtam meg semmit továbbra sem, vagyis a 3G-s kártyáról. Hivatalosan 2 év garival vettem a SPEEDSHOP-nál. A hivatalos szervíz az ALBACOMP már két napja ünnepel, mert érdemben senkivel sem tudtam beszélni. A SPEEDSHOP-nál meg annyiraa új az U120h, hogy csak a specifikációt szajkozzák.
Szerintem egy kicsit zajosabb az U100nál. A tapipad alatti gombok jobban használhatók mint az U100-é mert könnyen nyomhatók és odafigyelés nélkül is ellehet találni a gombokat. -
^Clown
addikt
Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy be lehet-e tenni a Windbe egy 512Mb-os 667MHz-es RAM modult a bent levő 1Gb-os mellé. Működni fog-e úgy, hogy eltérő méretűek. Köszi szépen!
-
user01
aktív tag
Több helyen olvastam, hogy 1,3 MP-es kamera van a wind-ben (U-100). Ez csak mende-monda? Ugyanis az enyémben csak 0,3-as van! 640x480-as képeket készít.
-
MTbc
senior tag
Majd valaki azért feldobhat U120-as élőképeket mert eddig nem láttam jó képet róla.Előre is köszönöm.

-
Zola007
veterán
Az pc5300, de egyébként tökmindegy, mert úgy látom, hgoy se a boltok, se a gyártók nem követik az elméleti szabványt. Így jobban el lehet, adni, mert nagyobb számot írtak rá.
Érdekes módon sok helyen árulnak pc5400-as ramot kingstont, kingmaxot, corsair, csak épp a gyártó honlapja nem tud ilyesmiről.
Van egy sanda gyanúm, hogy pc5300 lesz a csomagolásra írva, ha megveszed -
p_adam
addikt
MSI Wind U120 első benyomások:
Komolyabban néz ki mint az U100.
Sajnos a tapipad gombjai azért olcsó hatást keltenek.
Billentyűzet, kijelző remek.
Halk és nem melegszik.
Ára pedig szerencsére nem változott.Asszem nagyjából ennyi
Ha valakit érdekel, rakok be képeket. -
rakal
senior tag
válasz
Topitom
üzenetére
Az a sanda gyanúm,hogy korlátozzák a szabad forgalmú HSDPA modem berakást,ill. különbözni fog a BIOS a mobilcégek számára bundle-olt készülékek között(bios unlocked version).pl. a T-Mobile-nál hűséggel vásárolt Acer Aspire One(HSDPA-s) és nem HSDPA-s esetén ha egyénileg akar vki beépíteni,lehet,hogy lesre fut,magyarán a gyártó lekorlátozza a HSDPA modem beépítési jogot(saját magának engedélyezi csak),ki kell fizetni a teljes árat(amit a készülékgyártó megszab-extra,v. emelt profit)
Persze,lehet,hogy nincs igazam,let it be... -
rakal
senior tag
válasz
Topitom
üzenetére
Hali!
Ezt hivatalosan vetted,vagy házi barkács bele a HSDPA modem?
Mert nem nagy kunszt belerakni,a WiFI helyére bemegy simán,csak lehet,hogy ez is bios lockos,akkor meg buhera kell(az U100 nem hiszem,hogy támogatja,de még utánaolvasok
pl. a Novatelt lehet,hogy beveszi(EU850D) -
Topitom
csendes tag
Az a helyzet, hogy úgy vettem, hogy benne van a HSDPA modem. És ezért vettem. Kérdés, miért nincs ha nincs? És miért nem megy ha benne van?
-
user01
aktív tag
Üdv!
Tudja valaki, hogy mi a különbség a PC5300-as és a PC5400-as memória között? Mindkét fajta van 667 MHz-esben. Több helyen a PC5x00 ki sincs írva. Mindkét fajta jó a wind-be? -
rakal
senior tag
válasz
Topitom
üzenetére
Azért nem értem a problémát,mert nyugaton is csak januárban kezdik el forgalmazni a beépített HSDPA modemes verziót.
A HP Mini 1000-nél is van kártyaolvasó(SIM kártyaolvasó),de HSDPA modemet a mini PCIe üres foglalatba rakva jkk-nek sem sikerült életet lehellni bele(bios lock),csak furfangos trükkökkel.Nézd meg a videót,érdemes!
http://jkkmobile.blogspot.com/2008/12/how-to-3g-hsdpa-to-hp-mini-1000.html -
Topitom
csendes tag
A biosban nincs olyan amit állítani lehetne ennek érdekében. Az eszközkezelőben sem látszik. Akkor hol lehet?
Van valakinek U120-a? Aki már beállította? -
Topitom
csendes tag
Elméletileg benne van, mert fizikailag látszik a kártya. Driver feltöltve és a program is elindul, de azt írja, hogy a rádió nincs bekapcsolva. Ha hinni lehet a leírásoknak a wifi és BT gombok aktiválják, de nemkem nem sikerűlt.
-
Topitom
csendes tag
Sziasztok. Van 1 U100-om és az 1.09-es BIOS van rajta és hibátlanul működik. Az elején sokat bíbelődtem vele, de mára már fixen megy és nem kell vele semmit sem csinálni, csak használni.
Beszereztem egy U120-ast és annak a 3G-s kártyáját nem tudom feléleszteni. Egyébbként hangosabb a hűtése és a winyó is. Viszont mintha fürgébb lenne pedig csak 1G a RAM. Ha tud valaki megoldást vagy csak annyit, hogyan lehet bekapcsolni a 3G kártyát, nagyon megköszönném. -
Zola007
veterán
válasz
kiskakas
üzenetére
Valamiért úgy emlékeztem, hogy te már régebben itt vagy a fórumon. Bocs
Akkor még a jobbik eset, ha minden működik, de mint említettem, egy downgraded érdemes lenne megcsinálni.
Nekem 1.09 van fennt és bőven tökéletes. Ha nem probléma, akkor ezt javasolnám visszarakni és úgy megnézni a gépet
Lehet hogy az 1.10-el sem volt eddig gond másoknak, de hát gépje válogatja. -
kiskakas
senior tag
Egyelőre a kivett 1g ddr2-800 kingmax modul nélkül úgynézki (lekopogom) jól megy az Xp, felraktam 3dmark2001/2003/2005-öt, azok mennek folyamatosan, semmi fagyás.
Kinek milyen márkájú memóriája van a gépben, már aki bővített?
-
Jetyke
tag
A bekapcsológomb pirosra vált, ez sztem tuti hogy oprendszerfüggetlen. Nekem jó öreg xp alatt bekapcsoláskor kirajzolódik egy grafikai tuningon átesett óra vagy sebességmérő vagy chronométer nemtom, és alá van írva, hogy Turbo On.
Kikapcsoláskor ugyanaz csak kevesebb színnel --> Turbo Off. -
kiskakas
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
1.05 biossal vettem kedden, garos, 1 honapos gep. Xp reinstall utan dontottem a bios upgrade utan,mivel az utolso az 1.10a , ezert ment fel ez rá.
Memtest most fut, 73%-nal tart, hibat nem talalt. WD gyari diag util lefutott, hibat nem talalt, HD sentinel pro (meg egy rakat diag a hiren's bootcdrol) lefutott, semmilyen hibat nem talalt.Az utolag berakott 1g kingmaxot most kiszedtem, igy tesztelem, aztan meglatjuk, nagyon remenykedem,h nem kell beadni.
A hutes megy, legalabbis a venti forog.
-
Zola007
veterán
válasz
kiskakas
üzenetére
Először is én nem vetném el a bios downgrade lehetőségét sem. Először ezt csináld meg szerintem 1.09-re, az stabil.
Nem cseszegetés, de miért nem volt jó az 1.09-es bios?Egyébként 3 tippem van
- hibás memóriamodul
- nem megy a procid hűtése
- a vinyód szektorhibásÉn azt mondom, hogy kellene nyomatni egy alapos vizslatást pl HDSentinel Pro részletes önteszttel.
Illetve meghallgatni, hogy tényleg megy-e a hűtés
Legutolsóként kipróbálni egy másik ram-mal.Eddig aki járt szervízben, annak 3-4 hét volt
-
Tillu
tag
No, gyerekek!
Én, az antilinuxguru sikeresen telepítettem egy KIWI-t, sőt, a wlant is bele tudtam fordítani (pedig rt2700E-m van, amiről vadásztam leírást a neten...) a bt-s egeremet is működésre bírtam. Az akku üzemmúdra 1:38 pervet ír ki teljes feltöltés után.
Ennek örömére (mivel azt olvastam, hogy a Vista jobban gazdálkodik az energiával...) feltettem a ezt is, de itt is 1:40-re jött ki az üzemidő, Wlan és BT lekapcsolása után 2:10 perc. Én úgy emlékeztem, hogy a rátett XPH ennél többet mutatott. Nektek?
Más: amiért szívtam a sok linuxxal (meg azért ki is akartam próbálni azokat) az azért volt, mert a mentésemet nem tudtam visszatenni... erre tegnap este megtaláltam a gyári recovery CD-ket...
t. -
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
Sajnos úgynézki valami gond van a windemmel, kedden ujrahuztam az xp-t, ill. kapott egy 1.10a biost, jol mukodott. 2 napja viszont kifagy a firefox, explorer, sot tegnap estere mar szinte minden progi. Gondoltam valami fereg, ma reggel ujrahuztam,de egy uj xp install utan,amikor a chipset drivert akartam felrakni, mar az is elszallt, 'ismeretlen hibaval'.
Illetve a zsir uj xpsp2 prof telepites utan, csak a lan driver telepites utan az explorer google.com-ra is kifagy
Nagyszeru ez igy unnep elott, egyelore fogalmam sincs, mikor tudom bevinni szervizbe. Kinek mi a tapasztalata, mennyit mokolnak vele, illetve volt e mar ilyen hibaja masnak?
Erdekesseg,h usb-rol telepitettem az xp-t, egy 1gigas kingston pendrive-rol es tegnap,
telepites kozben mar olvasasi hibakat talalt a pendrive-on, ezert ujra kellett 'generalnom' ra a bootolhato xp telepitot. Asszem ez sem a pendrive hibaja volt mar
-
rakal
senior tag
Januártól:
http://jkkmobile.blogspot.com/2008/12/msi-gets-official-with-their-u120.html
Már HSDPA modemmel is...
Bloodray: Fn+F6 bekapcsolva?? -
BloodRay
veterán
Elnézést, megoldódott. Nem árt átnéznem a hardverbillenyűket a winden.

-
Zola007
veterán
válasz
becksim
üzenetére
Szerintetek a plantrading az most milyen bolt?
Gondolom kisker???
Náluk azt írják, hogy 3 cellás :[link]
Ellenben nem tököltek túl sokat a webshoppal
Egy az egybe berakták a HRP (vagy hasonló) termékadatbázisát a megfejelt kisker árréssel.POMPI: látod náluk megelégedtek az 5.000 forint töblettel, ebből 20 % fa meg leadózzák (elméletileg)
-
Zola007
veterán
Nem
Végárnak elég lett volna a 100k
Nem, az a bajom, hogy már a nagyker is akkora sápot rak rá, mintha az első 3 eladott notiból akarnának Mercedest venni (végülis egy régi budimerci kijön belőle
)Sajna magyarországon a kis darabszám - nagy árréssel - magas profit dívik
külföldön meg nagy darabszám - kis árrés - magas profit. -
becksim
aktív tag
Tud valaki infót mondani az U-120 akksijáról? Szintén csak 3 cellás?
-
csabicsepp
aktív tag
Vett a cég egy nagyobb eredeti 4400mh -s aksit (26k pénz volt).
Állandóan kontakthibás volt, már ha látta a gép egyáltalán. Félig feltöltött, majd kikapcs, stb.
Sokadik összehasonlítás után az eredetivel, észrevettem, hogy a csatlakozónál az egyik részen nem stimmel. Némi farigcsálás, azóta tökéletes....röhej.
1. "feltöltés" után 2 óra 20 perc. (full fényerőn, wifi, bt, 3dmark 2001 loopolva). Szerintem nem rossz, ilyen töltési procedúra után.
Súlyban és méretben megdobta a kicsikét...jobban örültem volna egy 3 cellás ~3000mh-s akkunak
Ja, az 1.09 bios-al nekem is voltak usb gondok. -
user01
aktív tag
Üdv!
A képernyőfelbontást változtató csomagot innen lehet letölteni: [link] -
user01
aktív tag
Üdv!
Mivel már nem vagyok fiatal, netezés közben egy hosszabb szöveg olvasása - natív felbontásban - eléggé fárasztja a szememet az apró betűk miatt. Ezért összeállítottam egy kis csomagot, aminek a segítségével billentyűparancsokkal pillanatok alatt lehet váltogatni a képernyőfelbontások között. A következő felbontások kerültek bele: 640x480, 800x600, 1024x600.
Ha esetleg valakit érdekel, annak szívesen elküldöm. -
Tacsilaci
tag
Vista alatt müxik a turbó mód?És az akksikimélő mód?
-
mg01
aktív tag
Nekem Eee-m van, és felraktam rá a vistát, meg a pprgramokat/drivereket amiket használni szoktam, de nem is ez a lényeg, hanem, felraktam egy particionááló programot, és volt 3 partició, amiből 2őt egybe akartam rakni, újraindította a gépet, és azóta nem indul a gép, ezt írja ki:
"reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and preess a key"Megnyomok egy gombot, és kiírja ugyan ezt megint. Most mit csináljak? Hogy tudom elindítani a vistát?
-
magnusheron
tag
-
Shad0w
senior tag
Nemtom miabaj a windows-al, az egy tökéletes oprendszer átlag felhasználásra, főleg a windre, namind1, ahogy érzed. De azt tudnod kell, hogy linuxon elesel a Takarékos üzemmódtól, a turbótól nemtom, mert nem találtam semmi rendszerfigyelőt a linuxban. Amúgy meg lassabb is az Ubuntu, mint a win.
#6705: Ez az első lépés a linux használatához.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tillu
tag
más: azokat a Wlan drivereket, amikkel UBi alatt működik, vsalami konzolfélébe kell beírni (gondolom...) azt hol találom az ubuntuban?
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16,1", 2,6 GHz i7, 32GB Ram, Radeon Pro 5300M 4GB, 2019-es modell, 2020-as gyártás.
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Érdekes módon a 3. ciklus után 96%-os élettartamot írt a SIW. Kicsit furcsállom. :S

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egy az egybe berakták a HRP (vagy hasonló) termékadatbázisát a megfejelt kisker árréssel.
Végárnak elég lett volna a 100k