- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
robotjatek #17597 üzenetére
Like-olnám ha lehetne
Mind1 lényeg a lényeg, ezt Mozillánál icipicit elbabrálták.
Esetleg nincs vmi greasemonkey cuccos, hogy FB-on a képeknél azt a ronda fekete keret szerűséget leoperáljuk? Mert az nem túl jó megoldás, hogy mindig F5-özzek.
-
robotjatek
tag
Én 1280x1024ben tolom, és kövezzetek meg, de nekem jobban tetszenek az élsimított betűk
-
pete_21
addikt
válasz
KaiotEch #17591 üzenetére
Nagyíts egyet az oldalon. Én is úgy használom. És úgy pont jó a betűméret is PH fórumon, legalábbis számomra.
MOD: Nálam is észrevehető a különbség, 1920*1080-ban, 24"-os monitoron nézem. Az oldalak többségénél megszoktam már, nem zavaró. PH-t gyakran olvasom, és kicsit kisebbek is a betűk, azért jó a nagyítós módszer (nálam legalábbis).
-
macikos
addikt
Sziasztok!
4.0-ban nincsen a navigációs gombokon kis nyíl, amivel a lapok között lehet böngészni. Hogy lehet visszarakni?
-
qdak
addikt
LOL nem hiszem el most meg jo és semmit nem csináltam ( még ki se léptem a FOX bol a video ota )
anomália ♥hunfatal már nálam is
kösz mindenki, le7séges h valoban a googli volt a ludas...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
qdak
addikt
hogy mindenki értse a nyügöm:google keresés youtubeval
vki segitsen plsyanna ja le7 h elég kapkodós volt azt itt az átka
CPT.Pirk amig nem frisitettem nálam is, de mi ez h nyomok rá és kidob 1 uj ablakot megörit komolyan
-
w333
félisten
Hát nekem ilyen csunnya betükkel nem kell ha meg kikapcsolom akkor mi érteme a hardver gyorsitásnak ??? jah semmi ....
-
zka67
őstag
Nálam indításkor nem jelenik meg a Könyvjelzők eszköztár. Csak úgy tudom előcsalni, ha ki-bekapcsolok valamit, pl. a Menüsort vagy a Könyvjelző eszköztárat, mindegy melyiket.
Ez vajon mitől lehet és van-e rá orvosság?
-
Edween
őstag
Havernak xpén folyamatosan összeomlik, van rá valami megoldás, mit tapasztaltatok ti xpén?
-
qdak
addikt
frisités után az ff nem képes googliba keresni
beirom a googlit meg amit szeretnék azt keres és átvált uj lapra
vkinél van iylen megoldás ? -
yanna
addikt
Hmmm.... gugli találatra rákattintva "új lap" (üres) jelenik meg...
Eszköztár testreszabás is kissé hiányos, nincs leállítás és frissítés sem... -
fatal`
titán
válasz
BullZeye #17563 üzenetére
Az alap FF nem eszik sokat, viszont valamelyik kieg nálam is leakelt, szerintem az adblock. Anélkül viszont nem állok szóba böngészővel. Nap végére nem ritka a 2 giga fogyasztás sem aztán néha el is szállt magától.
Szerk.: Na most olvasom a végét, hogy te is erre jutottál. GM nekem is fent volt de csak egy youtubehd script volt benne semmi más. És mégis leakelt, kiegek nélkül nem, ha csak az adblock volt bekapcsolva akkor is, úgyhogy én meg úgy tippelem, hogy inkább az. Persze azóta lehet javították, ez még valamelyik bétával volt.
-
dni
őstag
Sziasztok!
Arra van ötletetek, hogy hogyan tudnám a könyvjelzők sávon kikapcsolni a mappa ikonok megjelenítését OSX-es 4-es változatban?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
BullZeye
veterán
válasz
fatal` #17559 üzenetére
Jelenleg napok óta azzal küzködök, hogy miért eszik Firefox 1.4-1.8gb memóriát, ennyit chrome se eszik. Jah és persze FF nem könnyíti meg a dolgomat...semmilyen formában, fogalmam sincs milyen sorrendben telepítettem/updateltem kiegeket az elmúlt pár hónapban.
És a ami a legszebb, hogy néha előjön rajta, néha nem. Néha 270 megát eszik, néha 600at, néha 1800megabájtot.Eddig nagyon úgy néz ki, hogy a 2 memória zabáló az Adblock és a Greasemonkey. De pár órás használat után letiltott GM-el kb 340~ megáig ment csak fel. Szóval valszeg GM és azon belül is az egyik script -.-
-
w333
félisten
A betű még mindég olyan csunya mint a beta és az rc-ben??? vagy már javitották ???
-
fatal`
titán
válasz
BullZeye #17558 üzenetére
Ez tetszik a Chromeban, hogy mivel minden kieg és fül egy külön processz, ezáltal jobban használja a többmagos CPUkat, persze emiatt picivel több memóriát eszik (nem is mindig olyan picivel) de ez engem nem zavar annyira. Meg ha nem tetszik, ahogy skáláz akkor processzenként kiosztogathatnám a magoknak, hogy te ezt, te meg ezt stb.
A fejlesztők csoportosítását (meg hogy minek fejlesztik a 3.6.xx-et) én sem értem, talán WonderCsabo tudja mi állhat a háttérben ilyenkor. Mondjuk szó, ami szó még most is jön az ie7hez és az ie8hoz is biztonsági frissítés.
-
BullZeye
veterán
válasz
fatal` #17557 üzenetére
0 fejlesztés és ha hinni lehet a 6 hetes ciklusnak akkor év végére v10~. De legalább a hülyegyerekek megbékélnek, hogy milyen lassan jön új verzió, ezzel kielégítik őket ^^
Egy dolog kellene már nagyon, hogy itt vannak a 8magos procik, de azokon is csak 1 magot használ, én ezt hülyeségnek tartom, nem ritka, hogy nekem is 4 magból 1 magot 100%on hajt, a sok kieg miatt. Vagy ha picit komolyabb (vagy rosszul megírt) Javascripttel rendelkező site-ot. Lehet, hogy csak 5-6 másodpercre betöltésnél, de akkor is, 5-6 másodperc helyett lehetne 3-4 is egy betöltés.
Haragszom FF-re most kegyetlen, beígért dolgok töredékét valósították meg, és tegnap néztem, még most is fejlesztik a 3.6-ot csak tudnám minek? Ezt megmagyarázhatná valaki, hogy ha egyszer kevesen vannak, akkor miért osztódnak 2-3 részre? Miért nem lehet egy fejlesztést lineárisan végrehajtani, adott esetben gyorsabb tempóban? Most így nekem az jön le, hogy elkezdi fejleszteni 20 ember az FF5-t 20 ember marad FF4nél és azt feleszti, 10 marad FF3nál, 20 ember meg FF6-t kezdi el.
Ami meg qrwara bosszant még, hogy nem voltak képesek megcsinálni a tab-slide-ot, hogy mozgatásnál legyen már egy kis effekt. Röhej. De persze örüljünk, hogy a több mint 1 éve fejlesztett program kijött -.-
-
válasz
WonderCSabo #17553 üzenetére
Mikor jön az 5?
-
Brutforsz
senior tag
válasz
vikvuk #17550 üzenetére
[Javaslom, mielőtt bárminek nekifognál, mentsd le a profilmappádat, elkerülendő a gyorsítótár-törlésből vagy -felülírásból eredő adatvesztést.]
Továbbra is a fentebb linkelt CacheViewert ajánlom: megnyitod, az elemeket rendezed pl. méret szerint (mert a videó biztosan a legnagyobbak közt van), majd megnézed a MIME Type oszlopot, és ahol azt látod, hogy video/x-flv, ott jobbklikk > Save As...* (ha több van, akkor mindnél játszd el, aztán majd kikeresed melyik melyik).
* figyelj arra, hogy mentéskor kiterjesztésnek az flv-t add meg
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #17553 üzenetére
A DirectWriteot nem a D2D vezérli? Akkor bocsánat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
KaiotEch #17540 üzenetére
Ez érdekes, nálam egyből ment az ABP, nem volt semmi probléma, két FF-et is frissítettem, mindben ment.
----------------
szerk:
Az mitől van, hogy XP-s gépen a tabok a menüsor alatt vannak, a W7-es gépen meg a Firefox gomb tartalmazza a menüt, és vele egy sorban meg a tabok? -
Hát ez érdekes, most nyomtam egy friss telepítést a FF-nak, hogy ami tegnap ki jött az legyen fent és most nem veszi be az Adblock Plus-t... RC-nél még nem voltam ilyen gondok.
-
Narancs
őstag
válasz
fatal` #17536 üzenetére
Rendszer visszaállítás megoldotta
Akinek fontos a multirow még ne tegye fel a 4-es foxotBtw fura, hogy kevesen használják, mert szvsz a leghasznosabb cucc. Azon csodálkozom, h nem tudja alapból. Van 30 oldal, amit rendszeresen látogatok, sokkal egyszerűbb kitenni egy ikont, és egy klikkel bármikor elérni. Mondjuk akinek wide-os moncsija van nicns ilyen gondja,h nem férnek el a bookmarkok egymás mellett, lehet itt van a kutya elásva...
-
Matthewus
őstag
Üdv!
A kiegészítősávon hogyan lehet átrendezni az ikonokat? Van 1-2 ikon, amit nem lehet ide-oda tenni, hanem fix helyen vannak.
A Greasemonkeyban, hogy lehet beállítani, hogy melyik oldalakon fusson egy userscript? Firefox 4 alatt nem találom ezt a beállítási lehetőséget. -
Narancs
őstag
válasz
fatal` #17534 üzenetére
Többsoros bookmarkokat engedélyez, nem tabokat.
Én már kezdem feladni, még egy rendszervisszaállítást megpróbálok, aztán ha az se megy akkor nem tudom mi lesz.
Az a legidegesítőbb, hogy a teljesen jólműködő 3.6-ot elbaszta a 4.0 felrakása. Uninstall megvolt. Telepítési mappa tölrlése, profil törlése megvolt. Probléma ugyanúgy megmaradt. 4.0 telepítése előtt nem volt. -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Feltettem a 4-est, de mivel egyetlenegy kiegészítő nem megy rajta, visszatettem a háromponthatot. Ami azóta ugrál ha engedélyezve van a multirow 5.0 extension, Fel-le ugrál minden lap, iszonyú idegesítő. Előtte nem csinálta. Csináltam Clean Reinstall-t, a probléma megmaradt. Valami ötlet?Pls help!
-
Sziasztok!
Feltettem a 4-eset és eléggé elmosottak lettek a betűk a böngészőben, fáj a szemem tőle
Van erre valami megoldás? -
max-pain
senior tag
Kint van hivatalosan is!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Winner_hun #17525 üzenetére
Kíváncsi rá, ahogy mindenki. Mi a baj ezzel?
-
törölt tag
A Mozilla oldalán még nincs kint a végleges 4-es verzió. Remélem, nem este tizenegy után teszik ki. Tud valaki valamit, hogy a mai napon mikor várható?
-
Steelmanus
addikt
válasz
Penge_4 #17515 üzenetére
En jelenleg igy hasznalom a Nightly verziot:
Mas:
Azt szeretnem kerdezni, hogy ha ma kijon a vegleges FireFox 4.0, utanna a Nightly mikor fog valtani az FF 5.x pre valtozatra, es mikent fog ez megvalosulni, mivel a csatornak neve valtozni fog. tehat mar nem Nightly lesz hanem a kepen lathato csatornanevek lesznek.
Ez automatikus lesz, vagy frissitenem kellesz a letoltesi oldalt mivel en mindig a Nightly oldalrol szedtem le az eppen aktualist. -
aclandiae
senior tag
Üdv!
Mit kell feltelepítenem, hogy az ékezetes karakterek megjelenjenek?
-
Kelvin
őstag
Sziasztok!
Körülbelül mikor jön a végleges firefox4?
Valahol azt olvastam, hogy elvileg ezen a héten de ha valami közbejön akkor még tologatják picit... -
Penge_4
veterán
Ezzel találkozott már valaki az RC-ben?
A hardvergyorsítás valamilyen okból gyárilag ki van kapcsolva.
Mikor bekapcsolom (akár teljesen friss telepítéssel, kiegészítők és módosítások nélkül) a következő két beállítást (minden más alapértéken):Akkor a fenti képen látható módon jelenik meg a szöveg, de csak a böngésző grafikus felületén, a weboldalakon semmi probléma vele és amint a képen látszik, a címsor legördülőmenüjében sem.
szerk: A DirectWrite hatástalan,
a forced d2d váltja ki a fent említett jelenséget.
-
Cicero
őstag
no! feltettem a végleges verziót és használhatatlanná vált, állandóan gondolkodik valamin, másodpercenként megáll a gif, a szövegmezőben az aaaaaaaaaa betűk, és hallom a vinyót is ugyanabban az ütemben zúgni! A program ablakán kívül minden normálisan megy, csak a firefox vekkere áll meg mpenként pár századmpet! ejnye, RC hibátlan volt!
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #17505 üzenetére
Greasemonkey nálam 5 scripttel 600 mega memóriát zabál (FF önmagában ebből 180, és +100 adblock, szóval kb 300~ amit GM), ti hogy vagytok vele?
Alapvetően nem vagyok memória-buzi, de amikor 1.8 giga memóriát eszik FF, kegyetlenül belassul, és sok kieg miatt lassan haladok, és egyenként letiltva hosszú lesz, úgyhogy lehet kérdezek még.Az meg nem megoldás, hogy fél óránként újraindítom FFet.
-
fatal`
titán
-
pohár
félisten
üdv mindenkinek
egy olyan kiegészítőt keresnék, ami a szöveget linkesíti, mint a Chrome-nál a Clickable links és társai, FF4 alá
amúgy csak nekem tűnnek másnak a betűk az új FF-ban? elvileg ugyanaz mint a 3.6.x-nél, de mégiscsak másabb -
pete_21
addikt
válasz
KaiotEch #17504 üzenetére
Hát igen, de szerintem ez így is marad már. Igazából én már megszoktam.
Ha eddig nem javította az MS, akkor sok reményt nem fűzök hozzá, hogy ezután nagyon sietne kijavítani.Fb-re: lehet, hogy tényleg valami bug volt (már ha nevezhetjük így.
), és most javították...
Vagy csak a tesztelőknek akartak kedvezni... -
pete_21
addikt
válasz
KaiotEch #17458 üzenetére
Nincsmit. Én úgy használom, hogy azokon az oldalakon, ahol kicsit zavar, azokon nagyítok egyet, és úgy már jó. Pl. itt a PH fórumon.
(#17462) WonderCSabo: Pedig úgy emlékszem, hogy régebben le lehetett tiltani, és az about:supportban azt írta, hogy a D2D engedve, DW letiltva. Persze, ha csak egybe mennek, akkor ezek szerint a D2D is le volt tiltva, csak nem írta. Vagy teljesen rosszul emlékszem...
Más: Múltkor írtam ezt a facebookos kérdést: [link]. Most néztem, és most már az Fx is úgy jeleníti meg a képeket, ahogy a többi böngésző. (fekete sávval)
Már nálatok is, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged