- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:17 Téma összefoglaló
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
GTVili
tag
-
Topiccsendőr
addikt
Igen, talalgatas, de nehany dolog egyertelmu. A jelado be van csavarozva + loctite. Eleg hulyebiztos. Ha barmi miatt nem kap jelet: A.: ha szet van huzva, B.: ha nincs szethuzva, csak nincs a helyen, azzonal jon a chk engine es abs jelzes.
De korrekt, hogy lenullazott motort kifizetnek, mondjuk sztm ez lenne az alap mindenhol. :D
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
-
fattyu
veterán
-
Micsurin
nagyúr
-
Geresics
addikt
-
tboy93
nagyúr
-
tonermagus
aktív tag
-
tboy93
nagyúr
-
tboy93
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
-
Biqci
aktív tag
Igazából nekem nem szempont az esetleges csendesség. Én nem túrázok, hanem a hegyekben kanyargok vele, max 150-200km amit megteszek. De van olyan is, hogy 50-60km-nél többet nem is megyek. Csak ritkán tudok 4. fölé kapcsolni. Szóval nekem megfelel a 7100-as, különben is mindenhol Motul használok

-
Topiccsendőr
addikt
300v tenyleg a legjobb, sajnos ez van :D. Egyebkent mi is azt toltjuk a multistradakba, sot, mondenbe, mert a fonok megkerdezte a motult, mennyi lenne beszerezni x szaz litert evente, es alig volt dragabb a sima "utcai" olajoknal. Kb semmi kulonbseg semmiben, szoval kicsit tul nagy feneket keritenek ennek az egesznek az emberek.
Ket ugyanolyan besorolasu olaj kozott meghallani a kulonbseget, ilyen nincs. Annyi mindentol fugg, hogy epp mit hallasz.
De egyaltalan erre idot pazarolni. Tenyleg itt az ideje a villanymotoroknak. -
bajnokpityu
félisten
-
Topiccsendőr
addikt
Az olajnak nem szerepe a zajcsillapitas, es a zajok fuggenek attol, milyen viszkozitast ontenek a motorba, es milyen viszkozitasindexszel rendelkezik az adott olaj, illetve milyen a hasznalat (varosban nyaron lampatol-lampaig, vagy autopalya), mennyire tud felmelegedni. Maga a jelenseg nem mutat meg semmilyen kenesi rendellenesseget, ez alapjan semmit nem lehet megallapitani egy olajrol. Tehat azt, hogy mitol hangos, erdemes figyelmen kivul hagyni. Ezek belso egesu motorok.
A valto az 5100 al szokott durvabb lenni, a 7100 jobb valtasi erzetet szokott nyujtani. Es nem mindegy, hogy jaso ma vagy ma2 olaj kerul bele, milyen hideg- meleg oldali viszkozitassal, es mennyire meleg olajnal fordul elo a csontos valto.
Ha mindezeket a kerdeseket felteszed egy markacsoportban, azok azonnal elkuldenek a halal faszara, hogy mit okoskodsz. :D
-
Topiccsendőr
addikt
-
Biqci
aktív tag
Nem tudom, egyrészt nincs fészbukom, másrészt a régi olajjal a próbakörön kívül eddig gyakorlatilag néhány 10km-t mentem vele. A mai volt az első, már bementem a hegyekbe is, eddig nem tűnik hangosnak. Imádom a visítását, de teljesen más karakterű mint a Bandit a Remussal...

-
goofy85
csendes tag
Mindenki nyugodjon le, volt benne autópályázás (az g_ci unalmas), ingázás a nulláson (igen, jó előre jutni és nem ácsorogni), somogyi négyszámjegyezés (ez volt a legjobb), meg pesti belvárosozás (igen, jó volt, hogy nem álltam a lámpánál 4-5 váltást).
Nem melesleg az újszülöttnek minden új, igen élmény a más dimenzió kocsi, de még bringázás után is.
Majd örömködöm magamnak
-
Somatom
veterán
Mert a Louis -ról volt szó és az legközelebb Bécsben van. A Louis méret, szolgáltatás, raktárkészlet alapján három kategóriába sorolja a boltjait. Funshop, Megastore, Gigastore. A Bécs Nord egy Gigastore.
-
pityaa23
senior tag
Értem én, nyilván nem opció. Közben átrágtam a téma összefoglalóban a boltokat és hát lehet árban is mást gondolt a hölgy. Méret is szívás valóban, ha nem jó akkor 2-3 kor posta is lehet. Magamnak biztosan csak próba után vennék, de pár éve már nem motorozom.
Mindegy köszi a segítséget mindenkinek!
-
Xero
nagyúr
Na ezt sosem fogom megerteni. Hetvegen mi is mentunk nagyobb karikat. Sokszor lattam emberkeket tulvallalni magukat. En meg inkabb fosok es rahagyassal esek be a kanyarokba. Igy is tudok ertelmes tempoban menni.
Pl Nyulasnal is siman volt emberke aki szepen atsodrodott szembe. En meg kikerulom, de egy kamion ott nem kerdez. Bajnanal meg nem egy emberke volt akinel lattam panik fekezest.
Oke en sem vagyok szent, de ismeretlen helyen fosok erosen.
-
hroberto
veterán
-
pakfong
tag
Oda akartam kilyukadni, ha nem ideális az aszfalt, bedöntött motornál abból gond lesz. Te azt mondod, helyismeret, én azt mondom, mivan, ha szemét van az úton. Ugyanaz mindkettőnk álláspontja egyébként, csak te átfogóan nézed, én meg azt mondom, hogy egy tapasztalt motoros is elcsúszik/megcsúszik, ha vmi van a kanyarban.
Mondjuk az is igaz, hogy tapasztalattal nem versenypálya módban közlekedünk, aztán valószínűleg így rizikós szituációba se kerülünk. -
pakfong
tag
Majd egyszer eljut a motorostársadalom oda is, hogy közúton nem térden kanyarodnak.
De átsodródáshoz nem is kell nagy tempó. Elég ha egy beláthatatlan kanyar végén mocsok van az aszfalton. Ha lapon kanyarodunk és közben kavics van az úton, azt senki se fogja meg. De egy szimpla úthiba is elég.
-
tboy93
nagyúr
-
Topiccsendőr
addikt
Nem gyenge minoseg. En ugy tudom, a szimering ugy van kialakitva, hogy ne fogja annyira a csuszocsovet. igy viszont lazabbnak kell lennie, ezert van ez a jelenseg. Ez is a minel jobb rugozas erdekeben van.
A bevonat olyan 50-70e km nel jon le, hasznalatfuggo. De barmelyiken lejon. A showan is a titan nitrid, vagy a suzukikon kawasakikon, marchesinin a fekete dlc bevonat is. -
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
Ez az uj v2, ezen nincs szarny. Az elso 40 kmt en raktam bele.
Nekem olyan, mintha egy 959 es panigalet levetkoztettek volna. A blokk mondjuk nekem tetszik, de nagyon euro5. 3. fokozatban 50 nel becsuk a kipufogo csappantyu, es egy halk, 4T honda funyiro lesz belole :D
A big piston jo, alapvetoen kurvajo motor, nehogy komolyan vedd, ha fikazom. Nincs mit rajta. De nekem gyenge. :D
Nem elvaras, termeszetesen, utcara ezek is boven jo dolgok, de a marchesini ontott felni az megsem egy kovacsolt alu, ami a v4s en van. A kovacsolt alu felnit egy jo gumival nem kell sulyozni, annyira pontos. A ttx hatul nem az elektromossagatol lesz jo, hanem mert ttx, igy nem szol bele a huzo a nyomofokozatba. Elol pedig titan nitrides az ohlins. Szoval semmi szukseg ra, de ezekhez van szokva a szemem. :D
Olcsositva van sztm ahhoz kepest meg draga. Dehat nem en vagyok a celkozonseg, szoval... :D -
palfitom
félisten
-
Somatom
veterán
-
RAiN91
őstag
Az aláöltözőknek nem is nagyon néztem utána, úgy gondoltam, ami vékony, az sehogy sem lesz meleg, de akkor tévedtem, ezek szerint vannak nagyon jók.
Alapvetően csak azért nézegetem a bőr kabátokat, mert most már sportmotorom van, eddig meg túrák voltak, és hogy bőrt szoktak sportmotorral..
-
RAiN91
őstag
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
Pontosan leirtad a problemat.
A masodik felet picit pontositom, mert valoban rosszul fogalmaztam. Inkabb azt mondom, hogy hulyen tori a fenyt, igy a meredeken erkezo sugaraktol sokszor olyan mintha zsiros lenne a lencse, holott patika tiszta, es kicsit kodos hatasu lesz minden. Tehat szuri az UV-t azzal nincs gond, csak szar a fenytorese.
En pontosan ezert nem is hasznalom, max evente 1-2x ha eppen nem a fekete plexi van fent es pont van nalam napszemuveg.
Most pont ezert gondban is vagyok, hogy el merjek-e indulni nagy turara fekete plexivel. Szurkuletben ez mar kb kuka. Persze ugy tervezzuk, hogy nem megyunk ilyenkor de barmikor bejohet valami. Na most vagy benyelem es megyek tiszta plexivel plusz napszemuveg, vagy berakom valahova a csomagba a tiszta plexit. Esetleg veszek valami ezust/arany plexit ami igy kb atmenet lenne, de kb tuti, hogy e melle is kellene napszemuveg Alpokban es a tengerparton julius elejen.
-
Xero
nagyúr
Nyilvan, csak ugye ez igy altalanossagban kerult szoba, hogy ki hogyan is hasznalja es ez milyen hatast gyakorolhat az elettartamra. Az 1000-esek kb 5000-rol lepnek akkorat mint az enyem vinnyogtatva, pont ezert is mondtam, hogy erosen vasfuggo is lehet az ember felhasznalasi modja. Ha ugyan azt az "elmenyt" akarom elerni, akkor fixen dupla fordulat kell kb.

-
Horvi
őstag
-
bajnokpityu
félisten
Pécsen pont levakartam a gumi peremét, és zx9es, tőlem sokkal jobban motorozo haver először dicsért meg a mozgasomert.
Persu, sztem meg de, tart a szél.
F4i sztem meg nem is volt igazán pici. Magassagomhoz képest minden kicsi, de emlékszem amikor az új cbr1000re nem felulnom kellett, hanem leulni kellett. Meg előre doltem és láttam a lámpát. F4 ahhoz képest tank..
-
yodamastah
őstag
" mert tuti leszakadna a seggem már a nap felénél."
Túráztam már minden féle motorral. Sportmotor, sporttúra, túraendúró, robogó(tmax). Napi 700+ km-es menetekkel. Az egyetlen motor amin nem ültem szét a seggem, az a sportmotor volt. És ehhez száguldozni sem kelllett. Autópályán kényelmesen lehet hasalni a tankon/könyökkel combon támaszkodva. Kanyargós részeken, meg úgysem ülsz egy helyben, mindig mozogsz a motoron.
GSXR-el többször konkrétan a pályamotoros ülésen (1 cm szivacs) mentem napi 7-800kmes túrán, és semmi bajom nem volt. Legutóbb a tmax-al úgy szétültem a seggem, hogy megfogadtam soha többet nem megyek vele autópályán 200km táv felett.
-
Somatom
veterán
-
csongi
veterán
-
bajnokpityu
félisten
-
bacus
őstag
Tudod hányszor csináltam ugyanezt csak számítógépekkel? Mikor odahozzák, hogy tetű lassú, 12 percig indul, stb, majd fogod és azt a 8 vírus irtót amit feltelepített egyszerre mind eltávolítod, a böngésző pluginek egy részét kukázod, visszaállítod a kereső motort, ráteszed a nagy okosan letiltott frissítéseket és voila..
-
dellfanboy
őstag
-
palfitom
félisten
-
Somatom
veterán
-
Topiccsendőr
addikt
Ez jo. :D Emlekeztet arra, amikor az ember az obudai skf csapagykereskedesbol probal csapagyat venni. Felkeszult vagy, a konkret termeket kered, amit a gepkonyvbol neztel ki. Mondjuk 6203 c4.
Az elado megkerdezi, hogy hova kell. Te mondod, hogy tok mindegy, olyan csapagyat kersz, aminek a szama ez. azt adja. Az elado megint kerdezi, hogy jo, de mibe lesz beszerelve a csapagy, mert nem kell oda c4, eleg a c3. Te pedig nagyon felbszod magad, hogy egy feladata lenne az eladonak, kiszolgalni teged. De az se megy. :D -
tboldi
nagyúr
-
Novics
senior tag
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
Na igen... En siman nyari halos kabatot, kesztyut szerettem volna illetve vegre kipufogot.
Elobbinel gondoltam megnezem hatha mondanak valami ertelmes arat a dainese.com akcio tukreben, de nem is volt az a szin amit szerettem volna meretben es majd dupla ar, kesztyubol kb semmi nem volt nyari, kipufogot pedig mar mondtam.
Igy szepen elkullogtam es megrendeltem ugyan azt BazisMotoron fele annyiert.
Annyira nincs buntudatom, vettem mar toluk uj motort illetve aprosagokat, asszony meg rendszeresen naluk veszi ilyen-olyan alkalmakra a Honda polot/pulcsit nekem.
Azt mondtak marcius-aprilis kornyeken jon szallitmany. Oke addig nem lesz dog meleg, de valamit vennem kell, hogy csillapodjak tavaszig.

Voltam mar tobbszor Mugen borben es Scorpion sisakban, de egy rossz szo sem volt. Mondjuk csunya is lett volna ennyi love otthagyasa utan.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akra is ha igy halad akkor vagy elkullogok Bodisekhoz, vagy berendelem az SC-Projectet, ami legalabb mar comming soon statuszba kerult. Ettol fuggetlenul szeretem oket, korrektek, segitokeszek, ha van amit szeretnek akkor minden szuper es az az 1 alkalmam a szervizzel is teljesen rendben volt.
-
Xero
nagyúr
-
Geresics
addikt
-
pakfong
tag
-
Geresics
addikt
-
Xero
nagyúr
-
Steven
addikt
-
Geresics
addikt
-
tboy93
nagyúr
-
palfitom
félisten
-
Somatom
veterán
-
Topiccsendőr
addikt
Igen, az 1100 sem egy erogep, de az evo az elegge musthave kategoria szerintem. Az egy jo motor, es viszonylag olcson lehet uzemeltetni, (egyeduli dragasag rajta a 30ezrenkent cserelendo vezermuszijfeszitogorgo, meg az elso kerekcsapagy szett eleg hamar beadja a kulcsot, miutan az elofesziteset az ember beallitja, azzal sincs baj, amugy nem egy elromlo fajta)
Ami kisse idegesito, az a sztereotipia puffogtatas. Ezert ilyen hulyek itthon a ducatikhoz az emberek.
Ez egy lerugott szar monster. Ez a blokk 3000 tol kezd simulni, 4000 nel mar annyira rezzenes mentes, mint egy sor4. Nem fullad le 3000 nel, (ha lefullad, nem megy 1 henger, vagy nincs eprom ahhoz a full illegal termignoni-hoz, + nincs rendesen beallitva a fojtoszelep poti, szinkron, stb) a valtoja kisse nagyobb erot igenyel mint egy japan sornegy, de nem sokkal, es nagyon hatarozottan beklattyan, nehez felrevaltani. Pontos valto, siman lehet vele elni, tenyleg nem egy hasznavehetetlen szar. Felul semmi elet nincs, alul van ero, szoval hogy felul mit csinalsz vele, kb mindegy, nem fog az ott megtorolni semmit, csak hangos lesz, de nem megy. Dehat regulalasig porgeti allandoan, annyira nincs hozzaszokva a v2 hoz, hogy hogyan kell vele menni.
A kezeloszervek pedig azert mozognak mert elestek a motorral, ilyenkor letorik a muanyag stift, ami a helyen tartja - mint minden motornal. Nem azert, mert ducati. -
goofy85
csendes tag
Immónál durva lenne, nekem van olyan autóm ami sokszor 2-4 hónapot is áll és pöcc-röff. Neked szar lehet az akksi, vagy valami még enyhén zárlatos, de inkább az akku hibája. Új motor, sokat állhatott kereskedőnél? Mondjuk az kicsit más tészta, de kollégám vett új kocsit, ami két évig állt a kereskedő telepén és fél év alatt meghalt a gyári akkuja. A kulcsos cégesekben meg az aktív gps leszívta az összeset a tavalyi állásban.
-
bacus
őstag
Azért ma nem egy vagyon egy megfelelő töltő, ami nem csak tölt, hanem szinten tart, regenerál, rajta lehet hagyni hónapokig, időnként belemér és ha úgy ítéli meg, akkor tölt.
A TecMate Optimate 4 -t 20e forintért adják, lehet hozzá venni akkura közvetlenül szemes saruhoz csatlakozót, és kivezeted a töltésnél csak össze kell dugni, nem kell bontani semmit. Ennek van can-bus változata is, bajoroknál csak rá kell dugni a 12V-os steckerre és intéz mindent.
-
csongi
veterán
-
Topiccsendőr
addikt
-
bacus
őstag
Lehet ez a konkrét akku ennyit tudott. Nem tudom mit kellene még csinálni - főleg a teljesen lezárt akkuknál, azon kívül, hogy ne legyen túlmerítve. A téli hónapokban néha érdemes rátölteni, ha egyáltalán nem mész vele, de sokan nem is tesszük el a motort, mert pár nap kivételével minden nap lehet motorozni, legalábbis a nagy városokban, hó nincs, 3 fok feletti hőmérséklet.
-
Topiccsendőr
addikt
Nem tudsz sokkal nagyobbat beletenni, es az sem kompenzalja azt, hogy az immo lassan leszivja, illetve minel modernebb a motor, annal jobban szivja allas kozben az akkut. A fazer egyszeruen regebbi volt szinte nulla elektronikaval. Nagyobbat nem erdemes beletenni az is csak suly. Inkabb vedd ki ha nem hasznalod.
-
GTVili
tag
Szerintem a lehető legnagyobbat kell belerakni,ami csak befér....
A plusz indítóáram mindig jól jön, a plusz kapacitás csak akkor lehet gond, ha csak nagyon rövid utakat mész, és nincs ideje feltölteni....
Nálam a V2 nagyon háklis a jó akksira. Sokat kutakodtam, mire találtam megfelelő méretű 20Ah/310A-es akksit.... -
tboldi
nagyúr
-
Predator2
addikt
-
törölt tag
Nem szükséges, csak rácsodálkoztam, hogy van aki szerint az autózásnak túl alacsony az adóterhe.
"Ne tegyünk már úgy, mintha csak az autózás vagy a villamos lenne az alternatíva a közlekedésre
"A villamos sem az.
Nem ingázó munkavállalók vagyunk, sokat megyünk éves szinten (külföldre is)."A feleséged használja mind a 3 kocsit?"
Ketten használjuk. De neki sem jelent megoldást a tömegközlekedés. Én városon belül csak akkor ülök kocsiba, ha valamiért muszáj.
"Nem basztás, de az én feleségem is nagyon jól néz ki, de fel mer ülni a buszra. És hidd el, ő is találkozott már gyökér férfiakkal."
Nem arról van szó, hogy egyáltalán nem mer, hanem pl. a körúti villamosokra nem szívesen ül fel, mióta egy úriembernek sikerült hozzádörzsölnie az álló faszát (ez volt nála az utolsó csepp a pohárban). A megjegyzéseket és a fütyüléseket már észre sem veszi. De egyikünk sem munkavállaló, aki az otthona és a munkahelye között ingázik csak, sokat megy Ő is, de a tömegközlekedés számára sem alternatíva. Még a magánügyeink intézésénél sem, elsősorban a cipekedés miatt.
-
csongi
veterán
-
DJGABI
addikt
-
Xero
nagyúr
En ezt anno unokatesomnal vegigasszisztaltam. Kezdodott GSX-R 600-al meg 2000-es evek elejen, aztan lett 1000 majd ujabb 1000 majd melle regebbi ezres teljesen palyara epitve. A vilag penzet el lehet ra kolteni. Anno csak ezert vett kulon egy furgont bele motor allvanyt, hogy hurcolhassa palyara a vasat.

Kicsit en is fosok, hogy belecsavarodok, de majd kimagyarazom itthon, hogy ez igy biztonsagosabb (ami spec igaz is).
-
Methionyl
senior tag
Bár nem nekem válaszoltál, asszem a többesszámba én is benne voltam.

Egyedül nem mertem elmenni ilyen helyekre, pláne a "kis" motorommal. Meg önbizalmam se volt. Viszont ma kinéztem a Ser-ring, noha traning keretein belül. Persze nem lefoglalt pálya nap volt, szóval volt kint mindenki.
Iszonyat megtetszett. Én balga fogtam a fejem mikor kiértem, hogy szinte mindenki gixer, fazer, sv, nagy motorokkal jön, de ahhoz képest ez a "kis" motor tényleg oda való. Jó persze az oktató megmutatta az ezressel is, hogy lehet menni nagyon jól, aztán fel jött valami póniló méretű 1 hengeres motor majd mindenkit körbe motorozott.
Baleset nem volt, de sokan megnézték a füvet..
Szóval tény, hogy többet ért egy ilyen nap, mint egy citadella vagy más krúzolás.
-
Methionyl
senior tag
-
vlevi
nagyúr
Az első alacsony nyomást én nagyon hamar észre vettem.
Lassú manőverezés közben szinte maga alá fordul a kormány.
2.2 helyett 1.7 volt az első gumiban. Szerencsére nem volt semmi baja, csak a kínai nyomás mérő volt rosszul betekerve, és azon szokott egy nagyon kicsit a levegő. -
vlevi
nagyúr
-
tboy93
nagyúr
-
törölt tag
Azért az elektromos autó sem csak motorból áll, azt leszámítva kb. mindent ugyanígy tölteni és javítani kell benne, mint a hagyományos autóknál. Azokat sem csak az olajcsere miatt viszed szervizbe, hanem azért, hogy a szerviz végigmenjen a 40 pontos csekklistán és ha kell, javítson, cseréljen időben. Amúgy szoftverfrissítés a hagyományos autókra is érkezik ha szükséges, ahogy visszahívások is vannak.
Ugyanazok a politikusok, akik az "élhető városról" beszélnek, simán engedik, hogy a lebontott egy vagy két emeletes házak helyén 7-9 emeletesek épüljenek.

A 300-as robogóban kétszer annyiló van mint a 125-ösben, ebből adódóan élvezetesebb és könnyen ellépsz a kocsik elől menet közben is. Nagyon sokszor kerülök ki amúgy motorosokat is, akiknek szemlátomást nehézséget okoz a nagyobb tömeg és a váltó.
-
Topiccsendőr
addikt
En nem latom a lenyeget, mert mint mondtam, 15ezrenkent lerakom szervizbe, kozben ra se nezek soha. Tehat jelenleg kb evente egyszer kell ezzel foglalkozni. Online foglalok idopontot, kapok csereautot. Ha ezt az evi egyszeri idopontot kivesszuk a kepletbol, nem jarna szamottevo eletminosegjavulassal.
-
bacus
őstag
Nem tudom mit nevezünk fejlődésnek, mert valóban nőtt az akkuk tárolási energiasűrűsége, azaz egységnyi térfogaton több energia tárolható, de én nem látom a mindent megváltó hatalmas áttörést.
1 liter benzin energia sűrűsége kb 10 KWh (1 kg-nak 12KWh, de én mindig litert tankolok
)
1 perc alatt szerintem bele lehet tankolni 15 litert alsó hangon az autóba, azaz 150KWh energiát.
Egy kúton akár 10 autó is tankolhat egyszerre, egy kis faluban vagy akár a pusztaságban is, azaz bármikor rendelkezésre áll 1500 KWh, ez ugye 1,5 MWh energia. (Paks teljesítménye 1900 MWh, azaz egy paks 1400 ilyen töltőállomást lát el biztosan bármikor, nyilván 50% kihasználtság mellett 2800-t stb., de hazánkban kb 3000000 / 3 millió/ benzinkút van)
Ha ehhez hozzávesszük, hogy a belső égésüek hatásfoka 30% alatti, legyen 20% a többi veszteség - az elektromos járművekét meg 100% nak, még akkor is 600000 gyors töltő állomás szükséges, amit bárhogy játszunk a számokkal, de még minimum 30+ db paksnak kellene kiszolgáljon. (soha nem engedve 10% felé a töltések számát)Ha mindent elhanyagolunk, minden veszteséget, nem nézzük, hogy a töltő rendszerek milyen feszültségen üzemelnek, ehhez mekkora áramerősség kell, az milyen vastag kábeleket igényelne, akkor sem jön ki a matek. Azaz szerintem - és lehet hülyének nézni - de szerintem soha nem lesz a töltési rendszer "hasonlóan" gyors, mint amit az üzemanyagokkal elérhetünk, hiába építünk még 30 paksot, tesszük lehetővé a töltést minden áruház parkolójában, stb.
Persze a lassú töltés más tészta, az elektromos járműveknek helye van az életünkben, sőt egyre nagyobb helye, de kiváltani ez az akkus technológia nem tudja a belső égésűt. Egy üzemanyagcellás (pl a hidrogén tartályos) már esélyesebb lenne, ha nem lennének ott más jellegű problémák.
-
martonx
veterán
Nem tudom milyen autód van, de cseréld le gyorsan. :D
Nekünk a családban egy 19 és egy 13 éves autó van, bennük több százezer km-mel. 10-15 ezrenként vannak szervizelve, a nagyobbik a periódus felénél kér 1 liter olajat, és ennyi az összes karbantartásuk. Semmi nézegetés, 7-8000-nél kigyullad a lámpa, beletöltöm pipa.
Mindent cserélni kell időnként, lakást, routert, számítógépet, autót stb...
Ez alól az elektromos autó se lesz kivétel, csak mindig jó a még váltó csodára várni, ami sose fog eljönni. -
Topiccsendőr
addikt
kisse eros hasonlat egy routerrel. :D
Egy jarmu joval bonyolultabb, mint egy router, es nem tamaszthatsz ugyanolyan kovetelmenyeket ket teljesen mas celra hasznalt targy kozott, de ertem mire gondolsz, csak ez eleg irrealis elvaras. Folyamatos nyugnek nem neveznem, egy normalis jarmunel. en 15 000 kmt megyek ket szerviz kozott, nem kell semmivel szenvednem. Ebbe is mar 100e kmt raktam, mindenfele nyug nelkul. Ez alapjaraton ketyeg, amig bemelegszik menet kozben is, addig elektromotort hasznalja, tehat a bemelegitessel sem kell foglalkoznom.
minel regebbi egy jarmu, annal tobb tudast igenyel a tulajdonostol, ami szerintem egyaltalan nem annyira baj. A baj az, ha ra van kenyszeritve az ilyen jarmure, es ez teher vkinek. Az uj jarmuveknel gariban van minden csinalva, es szakszerviz, neked arrol semmit nem kell tudnod, es amugy is tul bonyolultak mar. Az elektromos autonal sajnos nem fogod meguszni a nagyjat ennek, mert hutoviz ott is van, tehat vizpumpa, ami be szokott szarni pl a teslanal. Is. Es van fekfolyadek. Fekbetet, gumi, fektarcsa. Motorolaj az nincs. meg dugattyuk, meg henger, de ezeket a belsoegesunel sem csereled tul gyakran.
A te igenyeidre egy elektromos auto carsharing rendszerben a megoldas, amikor senki sem birtokolja, hanem csak beul egybe es megy vele, vagy viteti magat vele. -
bacus
őstag
"nem tudná a jó átviteli sebességeket, mert 5 éves a router"
Pedig bizony néha routert is kell cserélni, mert az 5 évvel ezelőttiek nem tudják azt a sebességet.Az elektromos autó majdnem minden szempontból jobb mint a belső égésű, kivéve, hogy nem fedi le az emberek nagy részének használati módját. Tökéletes a városi közlekedésben, de nem alkalmas az alkalmankénti nagyobb utakra. Pl nekünk a család egy része 270 km-re van, havonta 1x meg szoktuk látogatni őket, lemenni reggel, egy közös ebéd, kávé, majd haza.
Ezt jelen pillanatban lehet hogy a tesla pár modellje már tudja (feltéve, hogy kibírod 90-el az autópályán egy teherautó mögött), de a legtöbb még sokáig nem fogja tudni.Ráadásként az elektromos autózás még nagyon a kezdetén van, hol van még itt a tervezett avulás? Egyelőre azt szeretnék, hogy elterjedjen, nem lehet még olyat csinálni, hogy a vezérlés feladja a szolgálatot 50e km-nél, és kiírja, hogy azonnal keress fel egy márka szervizt ahol 2 mp alatt a számítógépre dugva átírják, hogy ok, voltál itt, kicsengetted a díjat, mehetsz tovább.
Az autó gyártásban a márkaszervizek jelentős hasznot hoznak, pont erről fognak lemondani? -
fattyu
veterán
nem hiszem hogy így van.
védánál fényről satu és szabályos mire aláérek, majd amikor már lát hátulról addigra szabályos tempó. soha nem kaptam csekket.
elhiszem tudja alapvetően de olvastam valahol cikket arról hogy a véda mennyit tudna csak modulonként fícsörönként nem kevés pénz. gyanítom ezt se vette meg hozzá senki.
-
Xero
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
-
yodamastah
őstag
-
dellfanboy
őstag
Pringen 20 eve se volt tokeletes az aszfalt. en ott estem palyan eloszor, raadasul akkor a palyamunkasok egy utanfutos pick uppal hoztak be a motorom, es a soderagybol ugy raktak fel a futora a motort hogy 2x eldolt.. nem esett jol. megha csak egy 400-as zxr is volt..
sztem az egesz palya egy gazdag nemet osztrak vallalkozo jatszotere, en ugy tudom se nem fia se nem fim homolog. a semminel jobb, es ahogy irod a batrak/ vagy penzes emberek jatszotere, hulyekkel meg sajnos mar a kozuton, es versenpalyan is talalkozhatsz
-
duni84
aktív tag
tényleg gyorsabb pálya, mint a hungaroring. nekem is hiányoznak az aszfaltozott bukóterek, mert így motorral még kevésbé feszegeti a határait az ember, mint autóval, mert nekünk garantált a perec, amint lemegy az ember a pályáról. ugyanakkor ha nagy sebességgel száll el az ember, akkor a pannónián sokkal nagyobb a bukótér bukfencezni, mint a hungaroringen.
2 éve voltam utóljára, akkor is már szép repedések voltak, javarészt keresztbe és most, hogy mondod: tényleg nagyjából azok határozták meg, hogy melyik kanyarban kezd előzni az ember és melyikben nem. ezek szerint ez nem változott
a többi része sajnos bármelyik pályára igaz, ahol bronz/kezdő csoportba kerül az ember, mert ezekbe kerül mindenki, aki először van pályán és pl az eligazításon már nincs ott fejben és meg sem hallja, hogy hogyan kéne viselkedni, mert csak az insta story-kon jár az esze, amikkel teleszórja az internetet a következő hetekben.
én személy szerint nagyon szerettem ezt a pályát (nekem ez volt az első "nem gokart" pályám és szerencsére az első napomon nem volt még esés sem
de én is olvastam, hogy rendszeresen szedi az áldozatait a pálya. na meg elég messze van pl budapesttől időben ahhoz, hogy az ember inkább valamelyik közelebbi pályára menjen ki pl lassabban feszegetve a határait.szerk.: "Nem értem ezt hogy nem veszi saját magán észre valaki?" --> már hallottam, hogy "én vagyok a leggyorsabb, mert én vagyok a sor elején" és kiderült, hogy az egyén nem ironizált, hanem komolyan is gondolta, mert 4x évesen még nem jött rá, hogy a kialakult konvojokat nem a leggyorsabbak szokták "összehozni"
-
Geresics
addikt
Tök jó volt olvasni, köszönjük, hogy megosztottad velünk!

Amúgy pont az általad is vázolt dolgok miatt nem megyek én sem pályára, és szerintem még nagyon sokan vagyunk ezzel így. Egyrészt nem akarok én lenni az, aki vakon kóborol a pályán, másrészt nem akarom azt, hogy egy vakegér telibe kaszáljon...
Azt egyébként nem is tudom, hogy ha valaki hülye, és belámszáll, akkor simán kukázhatom a motorom? Mert versenypályán nyilván nem fizet a KGFB - már ha van neki egyáltalán...
-
runner 125
nagyúr
-
yodamastah
őstag
-
Topiccsendőr
addikt
-
vicces
addikt
-
zgospel
őstag
-
zgospel
őstag
-
dellfanboy
őstag
nemreg a YT feldobta a speedzone egyik adasat ahol ezt a palyat tesztelik/teszteltek...
elvileg FIA [gokart] es FIM [supermoto] homolog (lesz?) a versenypalya...
sarkany dezso-e aki ugye versenyzett jopar evet, nahmeg ove a ktm bestmoto.... mondjuk a dezso nyilvan nem emlekszik amikor 2002-03 korul a hungaroringen is volt motokrossz palya es egyszerre volt a ringen nyilt nap+a krosszosoknak meg talan ob, annyira beporoltak a krosszosok, hogy piros zaszlozni kellett a ringen
jah es mindezt vmi palyazati penzbol jelentsen az barmit is, de az kva jo hogy a kozuti uthalozatot nem nagyon fejlesztenek a joemberek de a csokosoknak versenypalyara van della..
bizok benne elindulnak a benzin veru turistak nogradba mar iden, es porgetni fogjak a gazdasagot is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Star Wars rajongók
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Asztrofotózás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Yettel topik
- Linux haladóknak
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És sebességmérés is változik egy kicsit.....

Lyally

A plusz indítóáram mindig jól jön, a plusz kapacitás csak akkor lehet gond, ha csak nagyon rövid utakat mész, és nincs ideje feltölteni....