Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-02 17:15:42

LOGOUT.hu

Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1251) mrterminator válasza mrterminator (#1250) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Még csak annyi a lényeget félig kihagytam: A funkció és design megfér egymás mellett, sőt a cél e kettő harmóniája. Azaz a funkciós elemeket úgy kialakítani (amennyire csak lehet), hogy az még ne menjen a funkció rovására, de mégis esztétikussá váljon/maradjon. Ez a nagyon nehéz, sokan a nagy brandek is elkövetik ezeket a hibákat, hogy a ló egyik vagy másik oldalára esnek. Nem véletlen, hogy sokan szeretik az egyszerű és egyben letisztult formákat és egy kevésbé intellektuális egyén nem lát benne semmi fantáziát, miközben sokkal több munka van ott egy (látszólag) egyszerű forma megalkotásában, mint egy más hasonló tárgyon. Jó példa a telefonok, minimális az eszköztár/formavilág amiből tudnak dolgozni, (szinte nulla) és ezen belül is lehet szinte tökéleteset vagy giccs/tucat terméket csinálni...autókról már nem is beszélek, számítógép házak dettó.

Ezek itt gondolom alapvetőek sokaknak, nem újdonság és nem kell szájba rágni. Csak itt épp kijött belőlem :D

[ Szerkesztve ]

(#1252) ViZion válasza mrterminator (#1251) üzenetére


ViZion
félisten

Nah, szerencséd, h kiegészítetted ;] :DDD
Mert a korábbi "csak a funkció, semmi extra design" meghatározással szépen körülírtad a kommunizmusban divatos és használatos tervezési elveket. Nekik köszönhetjük a semmikinézetű lakótelepeket, a jellegtelen, semmitérő kockaházakat, a mai szemmel érdekes, de amúgy a "rakás szar" kategóriába eső bútorokat, etc.

Nem azt mondom, h barokk designt kell használni, de nem csak a minimál lehet szép a szemnek. Igen, van ahol fontos, h praktikus legyen: egy gépházba mindenféle törések, hornyok a porfogó "anyádat" kategória. De nézz meg egy coca-cola üveget, egy szép széket, házat, etc... szal. kell a szemnek a szép design, főleg, ha nem megy a funkció rovására. :R

nah, kerestem egy vicceset az egyik követett design oldalról:


DESIGN FETISH / Nessie Ladle

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1253) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
félisten

Tessék, erről beszéltem! Ez mennyivel jobban meg van már komponálva?!? És ebben sincs kevesebb cső, sőt...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1254) TomiLi válasza TESCO-Zsömle (#1253) üzenetére


TomiLi
addikt

Gondolom ez egy két "rekeszes" Parvum mintára készült ház, mert nem látom a tápot. Az az alaplap mögött lehet?

Marhára bejön nekem ez a megoldás, hogy minden cső egyenes, ami az alsó egyedi plexi összekötő elemmel van megoldva! (nem csak ennél a háznál)
Ezt hogy csinálják? Azt értem, hogy ki van marva két plexi ami össze van csavarozva, de a tömítést hogy oldják meg? Egyedi darabokat lehet gyártatni?

[ Szerkesztve ]

Bogyóka

(#1255) mrterminator válasza ViZion (#1252) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Jaja :) egyetértek veled, ez is lett volna az alap mondandóm lényege, csak épp majdnem az ellenkezője jött le mikor elolvastam utólag :D

(#1253) TESCO-Zsömle : Jó példa, az elrendezés/komponálás, stílus mennyire számít. A két majdnem ugyanazon elemekből és kategóriában indul ki, még az utóbbi egy sokkal jobban kinéző megoldás lett, hasonló/ugyanazon alapokból.

És durr-durrr, fröcs-fröccs mindenkinek! :R

[ Szerkesztve ]

(#1256) imibogyo


imibogyo
veterán

Az új projekt. Ennél a tervnél lemondok a 100%-os passzívságról a dVGA érkezésével, ehelyett egy nagyon alacsony fordulaton járatott, amolyan "átszellőztető ventilátoros" megoldás mellett tettem le a voksomat egy 180-as ventivel, ami egyszemélyben fog hűteni mindent. Az oldallap terve még készülőben van, de egy hasonlót kell majd elképzelni, annyi különbséggel, hogy nekem csak egy darab bekapcsoló gomb fogja megtörni az előlapot és a hátsó oldalfali kivezetések. Többre nem is lesz szükség mivel kizárólag "alulról-felfelé" fog a levegő mozogni. :K

A mostani házba már bele sem fér a passzív 750Ti teljesen, szóval amúgy is esedékes volt egy új ház építése (és tervben is volt). Mert azt már előre tudtam, hogy a passzív 750Ti nem fog túl sok levegőt kapni, mondjuk arra nem számítottam, hogy az oldallap "alá" nem fog beférni (nem néztem meg előre, hogy elfér-e, mivel mindenképp ezt a kártyát akartam megvenni, attól függetlenül, hogy jó lesz-e a mostani házba, vagy sem.....). Emiatt most átmenetileg fektetve fogom használni a gépet. :B

[ Szerkesztve ]

(#1257) ViZion válasza imibogyo (#1256) üzenetére


ViZion
félisten

Ilyen alulról fel terveim voltak anno, de jött a víz... :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1258) viperabácsi válasza imibogyo (#1256) üzenetére


viperabácsi
addikt

Bocs a láma kérdésért , de miért nem tudok nagyítani a képeken amiket linkelsz?

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#1259) imibogyo válasza viperabácsi (#1258) üzenetére


imibogyo
veterán

Nem tudom. Én fölé viszem az egeret amikor már teljesen betölti a képet és a fel le görgetve tudom nagyítani a képet. ;)

(#1260) HookR válasza viperabácsi (#1258) üzenetére


HookR
addikt

FF-ban nekem sem reagált, ha ráböktem a kis képekre. 'CTRL+SHIFT+R'-rel újratöltöttem az oldalt, s úgy már működött.

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1261) HookR válasza imibogyo (#1256) üzenetére


HookR
addikt

Az a szürke tartókeret fából lesz?

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1262) imibogyo válasza HookR (#1261) üzenetére


imibogyo
veterán

Nem. Ha sikerül akkor ez a projekt már vagy alumíniumból, vagy nagyon kis átmérőjű (10x10 mm-es) zártszelvényből lesz. ;) Gondolom azért kérdezed, hogy megtartja-e a dVGA-t. Amúgy még sok minden fog alakulni ezen a terven, inkább csak úgy bedobtam a "közösbe". :B

(#1263) MaxTorque


MaxTorque
tag

Sziasztok!

Mindenekelőtt szeretném megköszönni imibogyo-nak az iránymutatást az itx topicból ebbe a topicba :)

A terveimet felvetettem a Mini-ITX topicban, remélem sikerül véghez vinni.

Azonban nem csak emiatt írok, hanem kérdezni szeretném, hogy tudtok-e olyan sfx méretű tápot, ami itthon kapható, és 4+4 vagy 8 pines cpu csatlakozója, valamint 2x6 pin pci-e csatlakozója van? Ha nem találok ilyet akkor marad az SFX-L, de azzal sajnos csak úgy férek el, ha koppanásig összetolom az alaplappal.

(#1264) MaxTorque válasza MaxTorque (#1263) üzenetére


MaxTorque
tag

Jelentkezem is az első skiccel, nagyjából össze is állt a dolog, pár lemez és a rácsozás pontos mintája hiányzik még, valamint a procihűtőt sem választottam még ki, de egy kis csalással befért az SFX-L táp is. Sikerült helyet szorítanom a 3,5 HDD-nek is, ezért nagyon boldog vagyok, bár egy 2,5 nyílván ésszerűbb választás lenne, de így a táp kivételével az összes hardveremet át tudom költöztetni majd ha ez megvalósul.

És akkor a képek, véleményeket, kritikákat elfogadok. Tisztában vagyok vele, hogy a lemezvastagság hiányzik, de egyenlőre a belső méret a fontos, és a ház végső anyagáról sem döntöttem még.


További képek

(#1265) Pista0001 válasza MaxTorque (#1264) üzenetére


Pista0001
addikt

Kábelezés? A VGA betápja, a 24 és a 4 ( vagy 8) pines az alaplapra, a két háttértár, amik ilyen elhelyezéssel tuti nem lehetnek azonos korbácson, a maradék kábelek? ezeknek rengeteg hely kell, a képen nem úgy néz ki mintha lenne nekik. az egyik legkritikusabb rész az, ahol a tápból kijön a nagy köteg, az jópár centin belül nem hajlik semerre. Mellesleg így hogy a táp elöl van, a betáphoz is kell egy belső kábel, annak a dugója sem kicsi.

[ Szerkesztve ]

(#1266) HookR válasza MaxTorque (#1263) üzenetére


HookR
addikt

"Ha nem találok ilyet akkor marad az SFX-L, de azzal sajnos csak úgy férek el, ha koppanásig összetolom az alaplappal."
Ezt nem értem. Az SFX és SFX-L tápok egyaránt 125mm szélesek. Ha meg az alaplap és a ház előlapja között nem a táp szélessége van, akkor hogy tervezted a kábelezését? Koppra nem méreteznék semmit, mert a gyakorlatban megbosszulja magát.

"A terveimet felvetettem a Mini-ITX topicban, remélem sikerül véghez vinni."
Most, hogy megvan a kiinduló ötlet, kezdődhet a tervezés. ;)

- Mi lesz az alapanyag és milyen vastag?
- Milyen szerkezeti megoldásokat tervezel alkalmazni és hogyan rögzíted azokat?
- Milyen riser kártyával kötöd össze a dVGA-t az alaplappal? Ha jól látom, a hátlapja nem a ház hátfalának belsejéhez van igazítva. Miért?
- A szerkezeti és rögzítési megoldások megengedik a dVGA felhasználóbarát beszerelését?
- Milyen magas alaplapi távtartóval számoltál?

Ha az alaplap fölött lesz a 3,5"-es HDD, akkor egyrészt behatárolod vele a CPU-hűtő méretét, másrészt más alaplap másféle elrendezése esetén esélyes, hogy nem tudod betenni a merevlemezt. Én nem oda tenném, hanem a dVGA fölé (Az összes merevlemezt. Illetve 2,5"-es mehet a táp alá/fölé, attól függően, hogy alul, vagy felül van a szellőzőnyílása.).

[ Szerkesztve ]

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1267) HookR válasza MaxTorque (#1264) üzenetére


HookR
addikt

A 290mm-es mélység sehogy sem stimmel, mert az alaplap 170x170mm, míg az SFX-L 125x130mm alapterületű és akkor nem számoltunk köztes ráhagyással (pl. a ház hátfala és az alaplap nyákja közé is kell ~2mm) és burkolatvastagsággal sem.

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1268) ViZion válasza Pista0001 (#1265) üzenetére


ViZion
félisten

+1
Nekem itt bukott el az ITX dobozom, rev 2 nem is lett mondjuk. Kábelek egy szemét dolog, gyakorlatilag még egy tápegységnyi helyet oda kell tervezni.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1269) HookR válasza MaxTorque (#1264) üzenetére


HookR
addikt

"kis csalással befért az SFX-L táp is"
Nem szerencsés a stilizált modell alapján ilyen rendhagyó mm-vadászatot tartani (jelen esetben betolni az alaplapot a táp alá), mert nem hű mása a mintául szolgáló Zotac Z77-ITX WiFi-nek. Már valójában ezen is ott vannak a tápcsatlakozó mellett a nyákból kimagasló alkatrészek és akkor még nem beszéltünk a gyártónként és modellenként változó elrendezésről, amikor oda kerül például a tápcsatlakozó, memóriafoglalat stb...

[ Szerkesztve ]

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1270) MaxTorque válasza HookR (#1269) üzenetére


MaxTorque
tag

Sajnos a saját alaplapomról nem találtam modellt, de megmértem, és 8,5 cm-re van az ATX csatlakozó, a lap szélétől, vannak előtte kondik is, azok pontos lemérése még várat magára, mert hazajöttem, a gép pedig a kollégiumban van. Egyébként egy Asrock Z77 ITX lapról lenne szó, és egy i5 2500K csücsül benne, tuning nincs (még).

És valóban 125mm széles a sima sfx táp is, ott én néztem be valamit, úgyhogy mindenképpen maradnia kell ennek a szerencsétlen elrendezésnek, mert tartani szeretném magam a tervekhez.

De hogy haladjak is, meghatároztam az abszolút maximum méreteket, amik 295x400x85 mm. Ezeket a méreteket tudtam beleszuszakolni a táskába, úgy, hogy a cipzár még működjön. A sarkakon pedig egy minimum R10-es lekerítés kell a táska kialakítása miatt, a skiccen viszont egy 30x45° letörés van.

A videókártya helyének kialakitása még kérdéses, mert a fülei sem lóghatnak ki a ház síkjából, de helye lesz bőségesen, hiszen a skiccen egy Titan X van, referenciaként használom (hátha egyszer nekem is lesz)

Amiket sikerült fixálnom:
-1,5 mm acél lemez lesz az anyag, talán így nyerem a legtöbb mm-t
-a maximum külső méretek, mint fentebb írtam
-a videókártya biztosan el lesz választva, és ha berakom alá a két 120-as ventit mint a rajzon akkor biztos jól érzi majd magát (pozitív nyomás)

[ Szerkesztve ]

(#1271) HookR válasza MaxTorque (#1270) üzenetére


HookR
addikt

Ez esetben érdemes lenne néhány cm-rel nagyobb laptoptáska után nézni, hogy emiatt ne kelljen egy kompromisszumos, a kompatibilitás oltárán feleslegesen sokat áldozó házat készíteni. Ne a gombhoz igazodjon a kabát. Helyedben házmélységnek legalább 310mm-t igyekeznék megcélozni (de akár a +1-2cm is megfontolandó, például ha házkonstrukciós előny kovácsolható belőle).
Könnyen levehető hátlapi lemez esetén kicserélheted a dVGA-n lévő hátranyúlót egy általad készített sík darabra.
Ha a dVGA-nál ott a 2db 120mm-es venti a hatékony, potenciálisan csendes hűtés érdekében, akkor már a CPU hűtése is megérdemelne egy legalább 120mm-est.

[ Szerkesztve ]

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1272) BogyóBP


BogyóBP
addikt

Sziasztok. In Win G7 hez keresek plexis oldallapot vagy olyan moddert aki megtudja nekem izlésesen csinálni a plexit. :) A körvonala a mostanin is megvan csak ez ventirácsos amit eliminálnék.

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#1273) BogyóBP


BogyóBP
addikt

Mekkora melo lenne ezt végrehajtani?

Ebből:

Ezt:

Csak szakértők vagy olyan írjon aki meg is tudná csinálni :)

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#1274) BogyóBP válasza BogyóBP (#1273) üzenetére


BogyóBP
addikt

Nem fontos hogy pontosan olyan legyen mint a képen, ha hasonlo már az is jó.

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#1275) TESCO-Zsömle válasza BogyóBP (#1273) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Azt az undorító elhúzást nem tudnám belerakni a plexibe, de simán feltenni egy plexilapot kivágás után nem egy nagy kunszt. Kell hozzá dremel/sarokcsiszoló, reszelő, plexilap meg sziloplaszt/csavarok+fúró. Ennyi. Ha ügyes vagy egy óra alatt megvan mindennel együtt.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1276) BogyóBP válasza TESCO-Zsömle (#1275) üzenetére


BogyóBP
addikt

ÉN nem értek hozzá zsömle :) mennyiből lehet kihozni?

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#1277) TomiLi


TomiLi
addikt

Sziasztok!

Ha mostanság letöltöm a Sketchup programot, akkor 30 napig a pro verziót használhatom, és ennek leteltével átvált ingyenesre, csak kevesebb funkcióval?

Köszi!

Bogyóka

(#1278) imibogyo válasza BogyóBP (#1273) üzenetére


imibogyo
veterán

Nem nagy dolog. Pár plexis oldallapot én is készítettem anno.... De plexit ilyen formára otthon senki sem fog tudni neked préselni. Amúgy pár ezres munka, nem nagy valami. ;)

(#1277) ceaser: :K

[ Szerkesztve ]

(#1279) TomiLi válasza imibogyo (#1278) üzenetére


TomiLi
addikt

Köszönöm! :R

Most ismerkedem a programmal, a témával, nekem egyelőre bonyolult, de remélem bele jövök majd.....

[ Szerkesztve ]

Bogyóka

(#1280) HookR válasza TomiLi (#1279) üzenetére


HookR
addikt

Nem tudom mennyire alapos az ellenőrzés, de esetleg érdemes csinálni telepítés után egy mentési képet a partícióról, hátha elég azt (és ha kell, esetleg a rendszeridőt) visszaállítani, hogy nyerjél egy újabb hónapot. :)

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1281) BogyóBP


BogyóBP
addikt

Akkor senki sem vállalja be nekem a plexizést a lentebbi posztban lévő házra? Én nem értek az ilyenekhez. Egy ügyes és nem lehúzós moddert keresnék e célra :)

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#1282) ViZion válasza BogyóBP (#1281) üzenetére


ViZion
félisten

Sajnos én már nem foglalkozom vele, de van plexis topik, oda írj esetleg.
Ha segít, CoD-os gravírral egy oldallap talán 7k volt anno.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1283) ZrogNV


ZrogNV
tag

Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban, hogy a Sketchup programmal bohóckodom és a google warehouseból beemelt pár tárgynál nem tudok színt váltani. Ha valamelyik oktató videó kitér erre akkor elég nekem egy link is.
A saját elemeimet tudom, csak az importált tárgyakkal vagyok gondban.
Előre is köszi.

“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”

(#1284) imibogyo válasza ZrogNV (#1283) üzenetére


imibogyo
veterán

Group-ba vannak rendezve a modell elemei. Jobb egérgomb "Explode" a modellen, vagy ha nem akarod szétszedni a modellt, akkor "Edit group". Ha többszörösen össze van csomagolva a modell, akkor többször is meg kell ezt ismételni (dupla kattintás is működik a modellen természetesen). ;)

(#1285) Dani_kp


Dani_kp
őstag

Nehéz lemodellezni dolgokat? Konkrétan egy Asrock FM2A78M-ITX+ alaplapot szeretnék. Mert akkor "pontosan" megtervezném a házamat.

Elég sokat módosítottam a méreteken, de a végleges az 300 x 210 x 250 (ma x szé x mé) és ezúttal "biztosra" mentem és 10 mm-es falvastagsággal számoltam. Ezek közül maximum csak az anyag vastagság változhat majd, de csak is vékonyabb irányba.

https://ingatlan.com/33821564

(#1286) ViZion válasza Dani_kp (#1285) üzenetére


ViZion
félisten

Szvsz egyszerűbb keresni vmi ITX deszkát, ami hasonló elrendezés. VGA helye kötött, a hátsó portokhoz jár a fedlap (így mindegy, h hol mi van), a proci és memória pozíció változik csak.

Nem lehetetlen modellezni, de minél pontosabb, annál több idő. És azt a tervezéstől veszed el.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1287) imibogyo válasza Dani_kp (#1285) üzenetére


imibogyo
veterán

Ahogy már fentebb is mondták, szvsz felesleges komolyabban lemodellezni akármit is. Keresel egy hasonlót és kész. Sokkal könnyebbé teszed az életedet. Esetleg a pontos méretekkel készíteni egy "hasáb-tervet" ami tökéletes mérete a deszkádnak, csak épp textúra nélkül. De eddig én még mindig találtam hasonló cuccot, mint ami kellett.

Ezt például ha megnézed, szerintem tökéletes lenne neked....
Max átszínezed feketére.... ;)

(#1288) Dani_kp válasza imibogyo (#1287) üzenetére


Dani_kp
őstag

Igen kicsit benéztem a dolgot, úgy emlékeztem nagyobb az eltérés, szóval amit linkeltél lapot azzal dolgoztam.
"Nagyjából" kész is van. Nem a legszebb, de méret arányos. Elvileg a brocken 2 is befér és ha lesz is dvga, akkor egy gtx 960 kaliberű fog belemenni. Illetve ha platformot is váltok, akkor az is itx-es alapokon fog készülni. :K




Arra gondoltam, hogy mivel úgy is az asztalon lesz, akkor amerről leszedhető lesz az oldala, azt plexiből csinálnám. De lenne egy hozzá fa oldallap is. :U

Nézzétek el nekem, hogy nem a legszebb a skicc, de még mindig tanulom a programot. :B

szerk.: az usb csatik alá megy majd az audio i/o.

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#1289) ViZion válasza Dani_kp (#1288) üzenetére


ViZion
félisten

Felső tápnál a lelógó rengeteg kanóc problémás és nem szép. Oda vmi polcot rakj, ami elrejti, esetleg alsó táp...
Másik, h a táp kifelé szívja, de a lenti venti is... viszont hol megy be a luft? :U

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1290) Dani_kp válasza ViZion (#1289) üzenetére


Dani_kp
őstag

Eredetileg alsó táposra terveztem, de alulra a ház eleje és a táp közé semmi nem fér volna be, ezért került felülre. Mindenképpen lesz fent valami, ahova elrejtem összekötegelve a felesleges kábeleket. :K Csak nem volt most kedvem tökölni vele :B .

Amit nem írtam és a képen sincs még rajta, hogy az ssd + hdd az előlapra lesz rögzítve.

Volt pár gyári, és ideiglenes házam is. Rengeted "hűtési" megoldást kipróbáltam. Tapasztalatom szerint elég, ha csak a felmelegedett levegőt eltávolítom. Az egyetlen dolog, ami hőt fog termelni az a hdd, de a proci ventije + a hátsó az majd kihúzza.

szerk.: de lehet, hogy akkor egy 120-as légkavaró megy majd a ház aljába, ami szívni fogja.

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#1291) ViZion válasza Dani_kp (#1290) üzenetére


ViZion
félisten

OK, hogy a venti rajta kiviszi a meleg levegőt, de a táp is kifelé tolja, bemenni meg réseken tud csak a friss. Előre legalább vmmi szellőzőt rakj, pár furat, egy kivágás elég lehet.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1292) Dani_kp válasza ViZion (#1291) üzenetére


Dani_kp
őstag

Az elejét tuti nem fogom piszkálni. Ahogy feljebb írtam, max. az aljára rakok egy légkavarót és akkor háznak lesznek 5 mm-es lábai, így levegőt is tud beszívni.

https://ingatlan.com/33821564

(#1293) Pete55555 válasza Dani_kp (#1292) üzenetére


Pete55555
addikt

Legyen az inkább olyan 10 mm, vagy több. Sokat számít.

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

(#1294) Dani_kp válasza Pete55555 (#1293) üzenetére


Dani_kp
őstag

Az már a legkevesebb. De szerintem 10 mm-nél nem lesz nagyobb talpa.
Így is kötöttem kompromisszumot az anyagvastagságot illetően + a ház szélességében is.

https://ingatlan.com/33821564

(#1295) mikemyers133


mikemyers133
csendes tag

Sziasztok,

Kezdő modder vagyok, legfőképpen a case-mod ami nagyon megtetszett.
Az első projektem egy Star Wars-os ház lesz, egy ősrégi codegen házból. Próbáltam saját magam kivágni az ház oldalát Flex+Dremel kombóval de elég nagy gány lett.. Tudtok ajánlani olyan szakit aki CNC-vel vagy lézervágással elintézné ezt a nemes feladatot? :C Győr vagy környéke előnyben!
Köszi :R

" Az életed kapod, a jövődet írod, a sors pedig rendez".

(#1296) ViZion válasza mikemyers133 (#1295) üzenetére


ViZion
félisten

gugliba beütöd, hogy lézervágás Győr... :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1297) TomiLi


TomiLi
addikt

Játszom a gondolattal, hogy építek egy egyedi számítógépházat.
Gyakorlás képpen csináltam egy méretarányos (igyekeztem minél pontosabban) 7slotos hátsó panel elemet. Volt fent alaplapi tálcával a Warehouse-ban, de gondoltam megcsinálom azt ami nekem áll a rendelkezésemre. (régi gépből "faragtam ki")

Bogyóka

(#1298) imibogyo válasza TomiLi (#1297) üzenetére


imibogyo
veterán

Hát akkor hajrá. A kezdet jó. :DDD
Jöhet majd a terv többi része is. ;)

(#1299) TomiLi válasza imibogyo (#1298) üzenetére


TomiLi
addikt

Okay!

A terv az, hogy alu "L" profilból lesz egy váz, és arra jönnek a panelek.... (láttunk már ilyet... :B )
Viszont még nem használtam, de jónak tűnik az "aluforr" megoldás, mint kötés... Ki kéne próbálnom, hogy biztos legyek a tervezést illetően... Vagy keressek másik megoldást, pl. sima csavar kötést, de akkor ugye azt úgy kellene megrajzolnom...

Ezt az I/O panelt feltöltöttem, hátha más is hasznát veszi.

[ Szerkesztve ]

Bogyóka

(#1300) Pete55555 válasza TomiLi (#1299) üzenetére


Pete55555
addikt

Ezt a "low temperature welding"-et forrasztásnak hívják...

...Szeretem leracsniztatni...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.