Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-02 17:15:42

LOGOUT.hu

Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) imibogyo válasza pigster (#1050) üzenetére


imibogyo
veterán

Nincs mit! Erre vagyunk itt. :D

Nekem csak az nem világos (elnézést ha már volt szó róla), hogy az elejét hogyan akarod? Mert az #1040-ben látható képről nekem az jön le, hogy a felső polc az zárt elölről, például ajtókkal, de az alatta lévő polc az nyitott (pont mint itt (csak fordítva ;] )). Mivel számomra csak így lenne értelme a középső polcba integrált ventiknek.

Mert ha nyitott az alsó rész, akkor ebben az esetben a középső polcra rakott ventik alulról szépen tudnak levegőt szívni és az erősítőről stb.-ről is "leszippantja" az amúgy is felfelé szálló meleg levegőt, felül pedig a bútor felső lapjába vágott szellőzőkön szépen távozhat ez a "meleg" levegő a felső zárt polcoko átfújva, azok átszellőztetésével együtt. Ez a "meleg" nem fog gondot okozni, mármint, hogy "meleget" szív és fúj tovább, mivel olyan gyorsan fog cserélődni a levegő, hogy lényegében nem számít.

Hasonlót képzelj el, mint a felső-tápos házaknál. Én anno rengeteget teszteltem az alsó- és felső-tápos elrendezés kérdéskörét és mind ipari infrás-hőmérővel, mind a Corsair saját hőmérőszenzorával alig-alig tudtam 1-5 fok különbséget kimérni. Egyszerűen olyan gyorsan "átfújja" a levegőt a tápon is a venti, hogy "lényegtelen", hogy ehhez társul-e még a proci hője, vagy sem. Mondjuk ez is tápfüggő, mert a hihetetlen minőségű LC-Power tápom sokat melegedett a felső elrendezéssel, de megfelelő minőségi szint felett szinte mindegy.

Jobb lenne egyébként ezt a felülről lefelé levegő szívást teljesen elfelejteni, mert egyrészt úgy jobban fog porosodni minden, másrészt teljesen szembemegy a meleg levegő amúgy természetes áramlásával. Ha felső szellőző lesz a szekrényben, akkor jobb rajta felfelé kifújatni a levegőt és akkor csak leginkább a "behulló por" jelent majd problémát, amikor mennek a ventik, akkor nem jut be "semmi". Persze harisnya ebben az esetben is kell. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1052) Bakus


Bakus
tag

Az idő ellenére nekiálltam összerakni a gépházat melyről logout cikket készítek.
http://logout.hu/bejegyzes/bakus/plywood_pc_by_bakus.html

"A víz örök, de a gép változik"

(#1053) patomi


patomi
őstag

Jó rég jártam erre, de azért rajzoltam egy viskót:

Az egész 6mm vastag plexi lenne. Eleje, alja, teteje egy anyagból. Meghajlítva, festve. És itt jön a kérdés.
Vajon a plexi mennyire hagyja magát festeni, illetve mivel? Elvileg matt fekete lenne. Oldalai, meg átlátszóak.

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#1054) ViZion válasza patomi (#1053) üzenetére


ViZion
félisten

Miért plexi? Azt hajlítani nem olcsó. Festés+fólia amit a dekoros haver használ, az jól néz ki. De más a tábla, kirakat, etc és más a géped, amit 10 cm-ről nézel... Fémet hajlítani oda egyszerűbb lenne sztem.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1055) patomi válasza ViZion (#1054) üzenetére


patomi
őstag

A hajlítás nem gond, melegen simán megy, csak az ívet kell valahogy eltalálni, ill. nem árt ha merőlegesre sikerül minden irányból. :D
Fém, ha valami vékony lemez lenne (0,5-1mm) akkor igen, de a rögzítések miatt kell a vastagság csavar furatoknak fejeknek. Plusz igyekszem a saját lehetőségeimet használni(saját kezűleg) persze amit lehet a cégnél megcsinálok.
Korábban tervezgettem aluból, de azt már elvetettem irtó nagy súly miatt.

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#1056) imibogyo válasza patomi (#1053) üzenetére


imibogyo
veterán

Ez majdnem úgy néz ki, mint a volt házam. :K
Csak persze más a belső elrendezése.

(#1057) patomi válasza imibogyo (#1056) üzenetére


patomi
őstag

Igen :K nekem az U1 tetszene, de mókolás nélkül nem fér bele 3,5"+2,5" vinyó.

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#1058) imibogyo válasza patomi (#1057) üzenetére


imibogyo
veterán

Igen én is azért vettem anno U2-t. Bár egy kicsit anno megbántam az ITX-re váltást, mert egy elég komoly konfigot "dobtam ki az ablakon". Ha megvettem volna az U3-at, ami alig lett volna már csak nagyobb, mint az U2, minden maradhatott volna.

Most egyelőre jó az a ház, ami van (már csak le kellene pácolnom, lakkoznom, és már megvettem az oldallapnak valót is, csak be kellene szabni). Az előlapot is újra kellene marnom, mert az előzmény-ház miatt, amiből ez készült, vannak rajta olyan lekerekítések, amiknek nem kellene ott lenniük. Ez körülbelül U2 méretű, egy picit kisebb annál és belemartam az aljába egy 3,5-ös merevlemez-helyet, az SSD pedig belül van.

(#1059) s3toraph


s3toraph
senior tag

Sziasztok!

No lassan az enyém is elkészül, végre.

Már csak pár oldallapi és szerkezeti elemet kell kidolgoznom.

Két kép róla:

Maga az skp file innen letölthető: LINK

Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

(#1060) FoLey-v


FoLey-v
addikt

Üdv!

Nem tudom,hogy megfelelő topik-ban kérdezem,de adott egy Gaba G8015C-C49 típusú ház és szeretném a ház belsejét lefújatni matt feketére,milyen fajta spray-t ajánlotok hozzá kezdőknek,ami nem ragad se nem folyik szét stb.? :)

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#1061) imibogyo válasza FoLey-v (#1060) üzenetére


imibogyo
veterán

Olyan festék nincs... Ha nem jól bánsz a spray-el, akkor mindegyik megfolyik. Én a legolcsóbb Very Well festékeket használom. Ha betartod, hogy inkább akár 10 rétegben fújsz, mint hogy kettőben, de megfollyon, akkor szép eredményt el lehet vele érni. ;)

(#1062) FoLey-v válasza imibogyo (#1061) üzenetére


FoLey-v
addikt

Köszönöm a segítséget megpróbálom,remélem siker lesz számomra. :R

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#1063) patomi válasza imibogyo (#1061) üzenetére


patomi
őstag

Bizony jól néz ki :R

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#1064) Szojka.J válasza patomi (#1053) üzenetére


Szojka.J
csendes tag

Plexi festéshez írnék annyit, hogy az eleve színezett plexi esetleg nem lehetne megoldás? Például fekete antireflex hatású? Plexik :R

[ Szerkesztve ]

(#1065) patomi válasza Szojka.J (#1064) üzenetére


patomi
őstag

Eleve színesben gondolkodtam és sikerült is szereznem barnás szürke füstös színben. Viszont a festés marad, mert teljesen más felületet kölcsönöz az anyagnak.

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#1066) Exil3s


Exil3s
csendes tag

Sziasztok ! Arra lennék kíváncsi, hogy az alábbi művelet mennyire kivitelezhető ? Pár hónappal ezelőtt belevágtama saját házam megépítésébe ( http://logout.hu/bejegyzes/exil3s/szamitogephaz_hazilag.html )
Namost.. Magát a burkolatot, hogy nézzen is ki valahogy, úgy gondoltam, hogy 3D nyomtatóval megcsináltatom. Szerintetek ez mennyire kivitelezhető project, hogy megtervezem valamelyik 3D tervező programban, s a kész terveket elviszem egy céghez ( itt kérdezném, hogy tudtok e ajánlani Budapesten ilyet) s ők megcsinálják.. Milyen árfekvésben mozog egy ilyen stílű project ? a paraméterek 65x65x20. Amire igazán kíváncsi lennék az csupán egy irányár, irányvonal, hogy merre induljak,

Szép Napot

10 emberből 6 az 4

(#1067) imibogyo válasza Exil3s (#1066) üzenetére


imibogyo
veterán

Szerintem 3D nyomtatóval ágyúval verébre kategória (és rohadt drága mulatság) lenne az oldallapokat megcsináltatni céggel. Otthoni gépek meg nem tudnak ekkora "táblákat" nyomtatni. Esetleg ha modulosra tervezed az oldallapokat (ilyen nagyjából 20x20 cm-es darabokkal számolva), akkor kivitelezhető egy otthoni gépen is, de szerintem még ez is túl sok meló és pénz, mivel gondolom nincs otthoni nyomtatód. Másnak meg legalább 80-120 óra nyomtatást kifizetni, szerintem nem lenne olcsó. :N

[ Szerkesztve ]

(#1068) Exil3s válasza imibogyo (#1067) üzenetére


Exil3s
csendes tag

Értem, köszönöm szépen a gyors választ :) Ez esetben marad a "pepecs" munka, s én magam formázgatom, illesztgetem úgy hogy marhaszéplegyen ^^

10 emberből 6 az 4

(#1069) adatfalo válasza Exil3s (#1068) üzenetére


adatfalo
senior tag

Nekem van otthon nyomtatóm ~(20x20x25), de ez nem ipari minőség,a varinex kft és társainál ipari minőségben nyomtatnak, de annak az ára még hajmeresztőb.

www.adatfalodesign.hu

(#1070) Exil3s


Exil3s
csendes tag

Az mit jelent hogy nagyon drága ? Sejtelmem sincs milyen árfekvésben mennek a dolgok. Mondjuk valóban az enged következtetni, hogyha árajánlatot kell kérni az oldalak 90%-ánál :D

10 emberből 6 az 4

(#1071) adatfalo válasza Exil3s (#1070) üzenetére


adatfalo
senior tag

Utána kell kérdezgetni például a Varinex-nél úgy gépet el se indítanak, hogy az egész munkaterület nincs kihasználva (az úgy nem éri meg nekik). Bár az esetedben ki lenne használva.

www.adatfalodesign.hu

(#1072) Ramses07


Ramses07
Modder

Sziasztok! Csak egy kis hozzászólás :)
Le a kalappal mindenki előtt aki ide ír és megosztja a rajzait! Elismerésem mindenkinek! :C Bár én tudnék ilyen terveket készíteni, sokat segítene :) Leszedtem a progit hozzá, de totál kínai számomra :D
További jó tervezgetést! ;)

Life is short, ride hard!

(#1073) imibogyo válasza Ramses07 (#1072) üzenetére


imibogyo
veterán

Üdv a csapatban! Talán a videóim segítenek valamennyit az indulásban. Nem valami jók, de azért sok alap dolgot lefednek.

Már tervben van az új rész (sokan kértek ezt-azt amazt, hogy mutassam meg), de 1 éves fiam mellett eddig nem nagyon jutott rá időm. Majd igyekezni fogok. Ha neked is van ötleted, kérdésed nyugodtan írd meg és akkor kitérek rá a következő videóban. ;)

(#1074) Ramses07 válasza imibogyo (#1073) üzenetére


Ramses07
Modder

Köszönöm a segítséget! :R Megnézem mindegyiket ;) Azért gondolom egy gép elkészítése eléggé hosszas folyamat.

Life is short, ride hard!

(#1075) Exil3s válasza Ramses07 (#1074) üzenetére


Exil3s
csendes tag

Én 3. hónapja vesződöm vele :) Mondjuk csak akkor tudok dolgozni vele, ha hazamegyek Földemre :D

10 emberből 6 az 4

(#1076) Exil3s válasza imibogyo (#1073) üzenetére


Exil3s
csendes tag

Nagyon jó videók !!!!!

10 emberből 6 az 4

(#1077) Ramses07 válasza Exil3s (#1075) üzenetére


Ramses07
Modder

Na pont ezt sejtettem :) Szóval egy ilyet összehozni ( ha már ért hozzá az ember ) pont annyi idő, mint megépíteni élőben, ha jól gondolom :B

Life is short, ride hard!

(#1078) Exil3s válasza Ramses07 (#1077) üzenetére


Exil3s
csendes tag

http://logout.hu/bejegyzes/exil3s/szamitogephaz_hazilag.html

Ezen ügyködöm. Mostanra sikerült csak megfelelő hang/hő szigetelőt szerezni ( szivacsot) viszem még forrasztani is a nagyobb hézagokat, s mindezek mellett a legnagyobb költség ugye a 3D-s burkolat lesz. Nézzen már ki valahogy :)

10 emberből 6 az 4

(#1079) mrbig25 válasza Ramses07 (#1077) üzenetére


mrbig25
őstag

Ha ért hozzá az ember és fejben is megvan az elképzelés a formáról-elrendezésről, akkor azért ~1nap alatt össze lehet hozni a terveket.

Nekem az a legjobb dolog benne, hogy a tervezett házikóba -virtuálisan- bele tudom próbálgatni az alkatrészeket, hogy minden elfér-e normálisan...és ez az ITX mániám miatt jó dolog.

Ha érdekel a program, akkor vágj bele nyugodtan. Pár óra rajzolgatás + egy pár videó után már egész jól el lehet vele boldogulni.

...

(#1080) imibogyo válasza Ramses07 (#1074) üzenetére


imibogyo
veterán

Azért gondolom egy gép elkészítése eléggé hosszas folyamat.
Ja, nekem úgy 1-2 óra egy ilyen gép (de ebben már rengeteg agyalás a monitor előtt és újratervezés is van). Ha egyszer belejössz (és nem akarsz mindent magadnak lemodellezni), akkor nagyon gyorsan lehet haladni, egy ilyen egyszerűbb terv, ahol nincsenek a részletek nagyon kidolgozva 10-20 perc alatt is elkészülhet. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1081) Ramses07 válasza imibogyo (#1080) üzenetére


Ramses07
Modder

mrbig25
Na ezek már jól hangzanak! Ha kb 1 nap is legyen az már megéri a befektetett munkát :)
Köszi előre is mindenkinek! ;)
Egyre jobban kezd érdekelni! vigyázz mert szavadon foglak :B

[ Szerkesztve ]

Life is short, ride hard!

(#1082) ViZion válasza Ramses07 (#1072) üzenetére


ViZion
félisten

jajj, de sajnállak, h nem tudod lerajzolni, csak megépíteni... CSERÉLJÜNK! :D

Amúgy a részletességtől függ, h mi mennyi idő. Amolyan blokkdiagramm szinten, vagy a fellelhető modellekkel lehet haladni gyorsan. Ha az ember részleteket szeretne, akkor a világon minden idő is kevés...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1083) AxBattler


AxBattler
félisten

Üdv!

Nem moddolok (még), de találtam egy fickónak a log-ját, amiben elég jópofa munkák vannak összegyűjtve, íme: neilhart's completed case mods

Kedvencem az ATX lap a Prodigy-ben... :)
Bocs, ha már volt!

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#1084) imibogyo válasza AxBattler (#1083) üzenetére


imibogyo
veterán

Igen neilhart régi motoros. Én is TonyMac-ről ismerem.
Amúgy (itt még) nem volt. :R

(#1085) Ramses07 válasza ViZion (#1082) üzenetére


Ramses07
Modder

Nem is te lennél, ha nem ilyen válasz jött volna :D :D :D De ezért szeretünk hehe :)

Life is short, ride hard!

(#1086) ViZion válasza Ramses07 (#1085) üzenetére


ViZion
félisten

:DDD

Olyan kézügyességed és fantáziád van, h tök mindegy, mit tudsz rajzolni. :R

Van egy asztalos barátom, igazi profi. Mikor kértem tőle pl. asztalt, azt mondta nem ad árat, mert nem tudnám megfizetni... és nem bunkóságból, egyszerűen más kategóriában (főként német o-ban) mozog.
Fasza dolgokat tervez és épít, de nem ért a számítógéphez. A tesója rajzolja 3D progival a látványterveket.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1087) Ramses07 válasza ViZion (#1086) üzenetére


Ramses07
Modder

:B
Király! Lehet egyszer nálam is ez lesz :)

[ Szerkesztve ]

Life is short, ride hard!

(#1088) Carver77 válasza patomi (#1055) üzenetére


Carver77
csendes tag

Fémből is szépen megoldható,akár 1-es lemezből is.Csak egy-egy merevítő borda kell a két oldalára...Pont ellentétesen,a te rajzodon szereplőkkel.

(#1089) flymi


flymi
addikt
LOGOUT blog

Na kérem a tervek már megvannak, benne van minden ami kell, talán még több is.

Már csak valakinek meg kéne csinálnia fából, fémből igazából amelyik egyszerűbb. :U

Nem textúráztam, egyébként is elég kezdetleges a terv, amatőr Sketchup használó vagyok. :B
Az első "hátsó" ház nagy vonalakban még látszódik, oda egy radit tettem a tetejére, de maradok a léghűtésnél, ami viszont szintén nincs a képen, de befér...
Lehet, hogy kicsit sok a venti, de a Genesisre leglább akkor már nem kell tennem, van ami leszíjja róla.
A felső alaplapi rész oldalára és a tetején kivágva hagyott részre plexit/polikarbonátot gondoltam, egyébként csak a "betekintés és átláthatóság miatt hagytam nyitva a szerkezetet. Szeretek gyönyörködni a kicsikében...
Egyéb ötleteket, építő jellegű tanácsokat szívesen fogadok!

u.i.: az odd asztali darab, de ez is megteszi... és igen, mindenképp kell, ha ronda, ha nem. ;)





Hopp, ami kimaradt, hogy egy 300x400x380mm-es majdnem kocka lenne, ahol 300mm a szélesség, 400mm a magasság (2x200) és 380mm a mélység!

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#1090) flymi


flymi
addikt
LOGOUT blog

Ja és ami a legeslegfontosabb, hogy a mű "elkészültével" rájöttem: az anyagvastagság egyáltalán nem számít... ;] :W :DDD Amatőr! :C

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#1091) imibogyo válasza flymi (#1089) üzenetére


imibogyo
veterán

Tetszik! Fából, amúgy szerintem egy dekopírral és egy fúróval összerakható az egész, azt szerintem te is megoldanád. Így elsőre az alkatrészeket 99%-át könnyen megveheted egy OBI-ban is (méretre vágatva), csak a keskeny alkatrészek hosszát kell szabnod, mert azokat ilyen 40-50 centis darabokban lehet megvenni. A többi már csak legózás, csavarozás, fúrás (kábeleknek stb.). :K

Mondjuk ha most hétvégén le tudnál jönni hozzám vidékre (otthon leszek a műhelyben szombaton egész nap), akkor én is levagdosnám neked a cuccokat, meg segítenék össze is rakni. Természetesen ingyen és bérmentve. De gondolom ezért Dombóról lejönni nem éri meg. ;)

(#1092) flymi válasza imibogyo (#1091) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Milyen fából és milyen anyagvastagságban érdemes nekiállni megcsinálni? Bútorlap, fenyő? Gondolom utóbbiból sokkal szebb és egységesebb lenne. OSB-t hanyagolnám, az se nem szép, se nem jó.
Nem tudnék sehogyem felmenni, de majd megoldom valahogy. :) Mindenesetre köszönöm a felajánlást! :R

Kellemes nyúlvétot és sok locsolót!

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#1093) imibogyo válasza flymi (#1092) üzenetére


imibogyo
veterán

Egyszerűség miatt igen, bútorlap, vagy fenyő, de sokkal inkább az utóbbi. Az én házam is most abból van. Olyanra pácolod le, amilyenre csak akarod. Lehet világos, vagy sötét, rajtad áll. Bútorlappal sokkal nehezebb dolgozni )élfóliázás, kirepedezés stb.).

(#1094) varmi2


varmi2
nagyúr

Van valami magyar oktatóanyag erről a skechup nevű progiról?

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#1095) imibogyo válasza varmi2 (#1094) üzenetére


imibogyo
veterán

Két gagyi videót csináltam. Remélhetőleg segít az alapokban.
És itt a topikban is kérdezhetsz szerintem, igyekszünk válaszolni.

(#1096) flymi válasza imibogyo (#1095) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Nem gagyi, sokat segít a teljesen kezdőknek. Azért előbb utóbb az ember magától is rájön a dolgokra, de nagyjából meg lehet találni mindent ha nem is elsőre, akkor másodjára... :)

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#1097) imibogyo válasza flymi (#1096) üzenetére


imibogyo
veterán

:R

(#1098) imibogyo


imibogyo
veterán

Kicsit leült a topik. Ezért bedobom egy még félkész tervemet.
Többi kép itt található. ;)

(#1099) Pete55555 válasza imibogyo (#1098) üzenetére


Pete55555
addikt

Jól néz ki, gondolom ez lesz a kis ITX-ből. Anyaga ?

...Szeretem leracsniztatni...

(#1100) imibogyo válasza Pete55555 (#1099) üzenetére


imibogyo
veterán

Zártszelvény + fenyő + aluminium a három fő alapanyag. Még gondolkodom, hogy az elő-tetőlapot is marással készíteném el fából, de sajnos a mostani CNC-vel nem tudok ekkorát megdolgozni, a következő gép pedig még csak itt tart (na jó egy kicsit előrébb, de nem csináltam új fotókat, meg amúgy is csak 6-7 újabb zártszelvény került behegesztésre). Addig ebben lakik a gépem (már ATX deszka van benne és az ITX-ből átmentett passzív táp, de ebből sincs újabb fotóm). Lassan utol kellene érnem magam... De ezt a tervet is az éjszaka dobtam össze, nulla szabadidőm van... :B

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.