Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-02 17:15:42

LOGOUT.hu

Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1451) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
félisten

Francba... Blokk-diagrammon megbukott a terv. Túl nagyok a radik... :O Egyszerűen akkora ház kéne nekik, hogy rettenet. Megnézem, hogy vmelyik korábbi terv esetleg kivitelezhető-e.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1452) ViZion válasza TESCO-Zsömle (#1451) üzenetére


ViZion
félisten

Lehet nem opció, de házon kívüli radi? Nekem is ez van, lehet kicsi a ház utána.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1453) TESCO-Zsömle válasza ViZion (#1452) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Mindenképp szeretnék házi n belül maradni. Bár a külső hűtésnek is megvan a maga vonzereje...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1454) Polllen


Polllen
nagyúr

Sziasztok!

Egy fekvő ház teteje helyett szeretnék valami olyan anyagot, ami a meleget kiengedi, a port pedig valamennyire megszűri. Egy 38x29-s lemez helyére lenne és nem fog látszódni, mivel a gép egy 15 cm magas polcban van. Csak normál méretű vga miatt nem tudom rátenni a fedelet, de nem szeretném így szabadon hagyni, mert elég sok a por erre.

Mit érdemes használni erre a célra?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1455) imibogyo válasza Polllen (#1454) üzenetére


imibogyo
veterán

Hát ha látszódni nem fog, akkor én a legegyszerűbb megoldást választanám. Vékony fa keret, melyet 3-4 helyen a hosszabbik oldalt felosztva keresztfával megmerevítenék. Erre az egészre pedig mehet nejlonharisnya kifeszítve, ami az egyik leggazdaságosabb porszűrő. Egy jó fél óra múlva meg is tudom mutatni egy alap terven, hogy mire gondolok. ;)

(#1456) Polllen válasza imibogyo (#1455) üzenetére


Polllen
nagyúr

Köszi!

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1457) imibogyo válasza Polllen (#1456) üzenetére


imibogyo
veterán

Megkésve bár..... Na szóval én valami ilyesmit készítenék:

Remélem érthetően rajzoltam le amit szerettem volna. Szóval az egész 20x10 mm-es lécekből állna, így a szendvics összerakva sem lenne több 20x~20 mm-nél. Készítenék egy alsó vázat, erre feltűzném a harisnyá(ka)t, majd a felső keretet is ráraknám és az egészet vékony csavarokkal összefogatnám. Az osztások 20-as léc szélességet feltételezve 70 mm szélességűekre jönnek ki.

Persze egyszerűsíthetsz is, hogy csak egy réteget használt, de akkor nagyon sűrűn kell takkerolnod a jó porzárás és a ritka szakadás végett.. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1458) Polllen válasza imibogyo (#1457) üzenetére


Polllen
nagyúr

:R Nagyon profi megoldás! (Ahhoz képest, hogy úgysem fog látszódni. :) )

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1459) Pete55555 válasza imibogyo (#1457) üzenetére


Pete55555
addikt

Szerintem ezt megint túltoltad ;]

...Szeretem leracsniztatni...

(#1460) imibogyo válasza Pete55555 (#1459) üzenetére


imibogyo
veterán

Jó hát mondhattam volna azt is, hogy szerezzen egy 200 Kg-s nőre való harisnyát húzza bele az egész gépet, a végét pedig csomózza le. De azért ez mégsem a gány topik... :DDD

(#1461) creation


creation
senior tag

Nézőként jöttem közétek :)

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#1462) Iginotus


Iginotus
őstag

CPU hütő polírozásával foglalkozik itt valaki

Plug and Pray... :)

(#1463) imibogyo válasza Iginotus (#1462) üzenetére


imibogyo
veterán

Kicsit rossz topik ( :B )...

De ha a talp felpolírozását szeretnéd, az annyira nem nehéz, szerintem simán meg tudod te is oldani otthon. Amennyiből elpostázgatod a hűtőt, annyiból (negyedéből bőven) tudsz venni durva (100-as) / finomabb (400-as) / nagyon finom (800-as) csiszolópapírt (víz meg van otthon ;] :P ) és egy jó 30 perces munkával simán fel tudod csiszolni / polírozni a hűtő talpát... ;)

(#1464) vtomi2


vtomi2
őstag

Sziasztok! Valamilyen kompaktabb gépet szeretnék összehozni, és a cuccok pakolgatása közben eszembejutott egy ilyen kombináció, szerintetek ez mennyire életképes? :DDD A radi/vga szendvicsre gondolok, a táp tuti így lesz, hogy picit hűtse a vrm-eket is.

(#1465) ViZion válasza vtomi2 (#1464) üzenetére


ViZion
félisten

Procin víz gondolom. Szerintem meleg lesz a kuckóban, inkább a VGA-ra is blokk és kivezetni mindent. Másik a rögzítés... Ennek azért van súlya, a VGA nem fogja lájkolni.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1466) flashpointer válasza vtomi2 (#1464) üzenetére


flashpointer
őstag

En a hutesen sporolnek, az foglal a legtobbet. CPU-GPU mehetne egy korre es max picit vastagabb radi. Nem tudom milyen hardwereket valogattal ossze de szerintem egy alap i7-et meg valami gtx1060-70-et tuti elvisz, meg melle egy SFX tap.

(#1467) imibogyo válasza flashpointer (#1466) üzenetére


imibogyo
veterán

E mellett tenném le én is a voksomat. Anno a 480-as radim passzívan elvitte a húzott i7 2600k-mat. Kétlem, hogy egy jól átszellőztetett 240-es radi ne tudna egy "alap" procival + videokártyával megbirkózni. ;)

(#1464) vtomi2:
A hardverek adottak (mATX?), vagy ez még csak terv? Anno én is dédelgettem pár "apró, de erős és csendes" gép tervet a fejemben. Szemezgess, hátha találsz ötletadót. Van pár megvalósult is közöttük, de ott van a 3d-s tervek mappa, ott vannak nem megvalósultak is bőven... :K

[ Szerkesztve ]

(#1468) vtomi2 válasza ViZion (#1465) üzenetére


vtomi2
őstag

Csak AIO-t raknák a procira, nem akarom vizezni a gépet. Az egészet rögzíteném a vázhoz, nem kellene tartania a vga-nak semmit (csak a saját bordáját), akkor elég gyorsan elvetettük ezt :) Picit dolgoztam rajta, ehhez mit szóltok:

Hardver: I7 4790k @4,7GHZ (240 aio) 1060/1070 majd még meglássuk (alpenföjh peter), matx lap, ha minden igaz maximus VI gene, 2 ssd, ha befér +1 hdd. Atx táp meg probléma nélkül elfér, felesleges az sfx.

(#1469) imibogyo válasza vtomi2 (#1468) üzenetére


imibogyo
veterán

Ez nekem már sokkal szimpatikusabb elrendezés, mert így több irányból jön (jöhet) a levegő, jobban megkavarja azt a gépházon belül. A táp amúgy sem sokat tud szívni, tehát az alaplapod ezzel az új elrendezéssel biztosan több "friss" levegőhöz jut, mint az első esetben. :K

(#1470) vtomi2 válasza imibogyo (#1469) üzenetére


vtomi2
őstag

1. opciónál is lett volna 1 venti a ramok előtt, csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire őrült ötlet így megoldani a hűtést.

(#1471) flashpointer válasza vtomi2 (#1468) üzenetére


flashpointer
őstag

Hat ez elso ranezesre vagy 30 liter ami nem epp a kompakt szinonimaja : )

(#1472) Iginotus


Iginotus
őstag

Hátha valakit érdekel, hogy lehet vágni két szép lyukat egy Metis tetejébe:
[link]

Plug and Pray... :)

(#1473) imibogyo válasza Iginotus (#1472) üzenetére


imibogyo
veterán

Anno linkeltem neked, hogy én nagyon egyszerűen oldottam meg a problémát, de tényleg szép lett a végeredmény így CNC-zve is. Remélem az új műhelyben már én is végre hadrendbe állíthatom a gépemet, mert idő közben született pár ötletem, amit meg szeretnék valósítani... Hamarosan ide is jövök a terveimmel... :K

(#1474) Iginotus válasza imibogyo (#1473) üzenetére


Iginotus
őstag

Köszönöm a munkanapló is készül róla logoutra majd beírom ide ha van rá igény ;)

Plug and Pray... :)

(#1475) Espla


Espla
aktív tag

(#1476) sutszi


sutszi
veterán

Összeraktam egy gépet otthonra szervernek. Így 7/24-ben fog üzemelni. A gép alapja egy Dell T3500-as. Ez a ház nem rossz, de az én igényeimnek nagyon nem felel meg. Így arra gondoltam, hogy építenék egy saját házat... Papíron megvannak a vázlatok, és a koncepció is megvan... Viszont a megvalósítást kicsit problémás. Nem tudok dönteni az anyaghasználatról. Ami felmerült, a fa, fém, plexi. Érdekelne, hogy melyiknek milyen előnyei/hátrányai vannak szerintetek?
Én most egyszerűbbnek látok levágatni fa lapokat és egy kvázi szekrényt építeni. Az front rész teljes terjedelmében egy méhsejtrácsos fém lap lenne... És itt ilyen az anyaghoz kapcsolódó második problémakör. A munkálatok nagy részéhez nincs megfelelő hely és szerszám. Van olyan aki foglalkozik ilyen-olyan megmunkálással és ajánlanátok egyes elemek elkészítésére?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#1477) cinemazealot válasza sutszi (#1476) üzenetére


cinemazealot
addikt

Szerintem a Házi barkács topic-ban (a topic neve ne tévesszen meg) előbb találsz olyan fórumtársat, aki anyaghasználatban és a fizikai megvalósításban tudna segíteni.

(#1478) imibogyo válasza sutszi (#1476) üzenetére


imibogyo
veterán

Ez elég összetett dolog. Én és még sokan mások is itt a topikban szoktunk ilyen dolgokkal foglalkozni. Én anno készítettem plexiből, fából és fémből is házat. Tervezni is és kivitelezni is szoktam bőséggel.

Kérdés, hogy mi fér bele neked, az alapján kell dönteni az anyaghasználatról.

A legegyszerűbb fával dolgozni, viszont ha kicsit bonyolultabb formákat is szeretnél, akkor hamar túlszalad a dolog súlyban (anyagvastagság és anyagsűrűség miatt). Előnye az alapanyag hozzáférhetősége és az ára, már ha nem barkácsboltok áraiból indulsz ki. Valamint könnyű teljesen rezgésmentes konstrukciót kialakítani (megfelelő anyagvastagsággal). Ha a legcsendesebb házat szeretnéd, ami stabil is, túl sok speciális szerszám sem kell hozzá és árban sem horror, akkor én a fára szavazok.

Második helyen nálam a plexi áll megmunkálhatóságban, ehhez már kellenek a komolyabb vágó- és fúróeszközök (nagyon háklis a szerszám élességére és minőségére szemben a fával), ha ezek adottak, akkor szépen lehet vele dolgozni. Sokan azért szívnak a plexivel, mert nincs megfelelő felszerelésük hozzá és úgy tényleg gáz vele szépen dolgozni. Alapvetően én nem szeretem, mint alapanyagot és a későbbiekben is nagyon háklis mindenre, könnyen karcolódik stb... Viszont van cég, aki még CNC lézerrel is vállalja a méretre vágást (és az egyéb formák belevágását), tehát kvázi otthon csak össze kell rakni.

Harmadik helyen számomra a fém áll megmunkálhatóságban, jóval több gép kell a minőségi munkához, mint pl. fa esetében, ahol pár kézi szerszámmal is "csodát lehet művelni". Ellenben szerintem fémből lehet a legelegánsabb házakat készíteni (szál-csiszolt alumínium pl.). Árban ez is lehet relatíve olcsó, de egy normális hegesztőgép, valamint komolyabb vágó- és csiszológéppark nélkül nem állnék neki. Vannak csavarozható megoldások, de én azokból még nem láttam minőségi házat születni egyet sem.

(#1479) sutszi


sutszi
veterán

(#1477) cinemazealot: Köszi, oda is benézek később.

(#1478) imibogyo : Köszi a részletes leírást... A mostani gépházzal kapcsolatban pont az a gondom, hogy rezonál az egész... Nyilván ezt gyárilag nem erre találták ki. Rendes merevlemez hely sincs benne csak 2... Ráadásul 18kg az egész és elég komoly mennyiségű fém van benne. Kb semmit sem akarok belőle felhasználni nem akarom feleslegesen nehézre építeni az újat, csak amennyire szükséges...
A másik probléma a hőmérséklet. Nem valami jó most a szellőzés...pedig BTX szabvány, amit állítólag pont erre találtak ki...
A hangszigetelésre azt gondoltam, hogy a ház belső felületeit (ami alkalmas rá) szivacs réteggel borítanám be...Vagy ha ez nem járható, akkor valami más rezgés elnyelő anyaggal...
Most egy kisebb

Igazából ha belefér a topikba akkor délután feldobom a vázlatom és szívesen ötletelnék róla, mert lehet van olyan része ami totál hülyeség...

Jelenleg ilyen szekrényben van a gépház, de csak nyitott ajtóval tud működni mert nem jó a szellőzése annyira és ezért nyitott ajtóval kell lennie. Nem hangos, de ha becsukom az ajtót akkor egyértelműen hangtalan az egész... De itt azért más is van még. Egy kis szünetmentes, switch, 1 lemezes nas...UPC modem...
Mire ezt így végig írtam, lehet, hogy inkább egy elosztott rendszerű kis szekrényt kellene csinálnom...önálló gépház helyett.

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#1480) imibogyo válasza sutszi (#1479) üzenetére


imibogyo
veterán

Igazából ha belefér a topikba akkor délután feldobom a vázlatom és szívesen ötletelnék róla, mert lehet van olyan része ami totál hülyeség...

Erre van a topik. Kíváncsian várom. Nem ígérem, hogy azonnal tudok válaszolni, mert este kezdem a másik munkahelyemet, de majd igyekszem.

Amúgy az a kis szekrényke tökéletes kiindulási alap én nem dobnám el (van is pár ötletem rá, de majd meglátjuk a skiccedet, lehet te is hasonlókra gondolsz). És ha elférnek benne a cuccok, akkor nem is szedném több felé. Minek foglaljon kétszer annyi helyet, ha nem muszáj... :K

(#1481) sutszi válasza imibogyo (#1480) üzenetére


sutszi
veterán

Ez lenne az gépház első vázlata: KÉP
Az elrendezést akartam szemléltetni vele nagyjából. Így külön nem jelöltem benne az alaplapot. Igzából amúgy sem akartam túl nagy ráhagyást a belső térben. Egyedül a alsó szakaszt választottam le ahol a HDD és a táp van, tehát oda már nem terjed tovább alaplap területe.
De itt van két kép ami a BTX és az ATX szerint van forgatva.

A front rész kialakítására 3 verzióm van. Nyilván az első a legegyszerűbb, és a harmadik a legnehezebb, főleg, hogy ezt fémből kell megcsinálni és ilyenre szeretném: KÉP

Ami még érdekes, hogy az utolsó képen több (gravírozott?) takaróelem látható ami keresztmetszetileg U alakú és arra szolgált, hogy az egyes egységek célzottan megkapják a azt a levegőmennyiséget amivel hűvösen tarthatók. Ilyen megoldást a gyári házban is alkalmaznak. BTX része és egyébként nekem tetszik is így...

Sok ihletet kaptam a PowerMac kialakításából.

És akkor eddig tartott a ház terve... Eddig úgy gondoltam, hogy ezt a házat majd berakom vagy a fehér kis szekrénybe, vagy egy másik szekrénybe... A korábban linkelt szekrényke most ilyen belülről: KÉP Igaz most kicsit kupisnak tűnik, de ez az egész folyamatban van még...

A szekrényben lévő eszközöknek közel kell lennie a géphez. Ezért is lettek volna egy helyre téve. Ha úgy gondolkodom, hogy a gépház szerves része lenne a szekrénynek akkor igazából nem is a házat kell felépíteni hanem egy szekrényt aminek az egy X tréfogatú elzárt részéből gépházat alakítok ki...

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#1482) imibogyo válasza sutszi (#1481) üzenetére


imibogyo
veterán

A szekrényben lévő eszközöknek közel kell lennie a géphez. Ezért is lettek volna egy helyre téve.

Annyi cuccnak simán ki lehet alakítani helyet abban a "dobozban" még zajcsillapítás mellett is.

Ha úgy gondolkodom, hogy a gépház szerves része lenne a szekrénynek akkor igazából nem is a házat kell felépíteni hanem egy szekrényt aminek az egy X tréfogatú elzárt részéből gépházat alakítok ki...

Igen. Én erre gondoltam elsőre is. Az, hogy részekre bontod-e, vagy sem, az ízlés kérdése, megfelelő hűtés mellett szinte mindegy, bár "(lég)csatornázni" a leghatékonyabb. :K

Az elrendezést (ATX, BTX) is szinte mindegynek látom. Persze ez meghatározza a csatlakozók helyét stb., de azon kívül nem sok vizet zavar. Én csináltam ilyen-olyan elrendezést is (ugyanazzal a konfiggal is), nem sok különbséget vettem észre hőfokokban. Viszont a fektetett elrendezésen még elgondolkodhatsz, már ha elfér úgy az alaplap.

A front rész kialakítására 3 verzióm van.
Ebből csak azt az egy rácsosat látom... Mi lenne a másik kettő? :B

(#1483) sutszi válasza imibogyo (#1482) üzenetére


sutszi
veterán

A hely az szerintem is elég. Ami kicsit zavar most a szekrényben, hogy nehezen szerelhető. Körülményes oda most betenni így bármit is. Nagyon át kellene alakítani... Így lehet, hogy hasonló elvek mentén inkább egy újat építek és akkor abban szeparált része lesz a gépnek...

Próbálok kicsit előre gondolkodni is, mert időtálló kell legyen. A szerver pár év után fejlesztve/cserélve lesz, akkor a helyére egy bármilyen más alaplapot be kell tudnom építeni... Így nem közvetlenül az oldalfalra teszem az alaplapot, hanem lesz egy tálca. Így legrosszabb esetben egy új tálcát kell csináltatni, csak a felfogatást kell jól kitalálni.

Én hajlok arra, hogy ATX elrendezést használjak... Valahogy kényelmesebbnek tűnik. Ráadásul az alsó tápos elrendezés miatt kifejezetten praktikus lenne, mert akkor az alaplapi tápcsatlakozó és a SATA rész is közelebb lenne a HDD blokkhoz...

Elég nagy az alaplap és nem is szabványos, mert 305x350-es ha jól emlékszem. A fektetést is átgondolom még.

Az előlap 3 verziója kép tetején van. Oldalnézetből vannak. Igazából a formába tettem pár törést. De ha egész szekrényben gondolkodom, akkor ez nem biztos, hogy van értelme.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#1484) imibogyo válasza sutszi (#1483) üzenetére


imibogyo
veterán

Éjszaka ha lesz időm, felskiccelem neked, hogy én mit csinálnék... :K

(#1485) sutszi válasza imibogyo (#1484) üzenetére


sutszi
veterán

Köszi, szépen. :R

Mennyire nehéz, (sok idő) megtanulni a sketch-et használni?

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#1486) imibogyo válasza sutszi (#1485) üzenetére


imibogyo
veterán

Ha beleugrasz rendesen (napi egy-két óra gyakorlás), akkor egy hét alatt bőven be lehet tanulni az alapokat. De az első hozzászólásban linkeltem két oktató videót is (én készítettem őket, szóval elég gagyik :DDD ), ami az alapokat nagyjából lefedi.

(#1487) ViZion válasza imibogyo (#1486) üzenetére


ViZion
félisten

Vannak még régi google-os oktató videók is az alapokra, meg sok tutorial van a neten. Egyszerű dolgokat szerintem is pár hét alatt már tud alkotni. Ha nem ő gyártja, akkor több nem is kell, mert gyártásra inkább dxf-et kérnek (pl. lézerre), szal. úgyis fel kell dolgozni, amit küld.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1488) sutszi válasza imibogyo (#1486) üzenetére


sutszi
veterán

Igazából csak annyira kell, hogy ne papíron legyen a terv. Bár szeretek kézzel rajzolni, ha valamilyen elemet készíttetni kell, akkor oda előny ha ezen keresztül meg tudom rajzolni.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#1489) imibogyo válasza ViZion (#1487) üzenetére


imibogyo
veterán

Persze "profi" cégeknél alapvetően igen. Bár én lézerre elvagyok az Inkscape g-kód exportjával, 3d nyomtatásra is a Sketchup STL exportjával, CNC marásra pedig a V-carve g-kód exportjával.

(#1488) sutszi:
Elnézést nulla szabadidőm van, de gyorsan ezt a két elrendezést dobtam össze. Mind a kettő könnyen kivitelezhető a jelenlegi "szekrénnyel" is. Bőven hagytam helyeket a zajcsillapításnak és további eszközöknek is, alaplapnak is egy dupla processzoros szörnyeteget raktam bele, ennél nagyobb lapot nem hiszem, hogy lesz ebben a házban. Meg úgy általában látszik, hogy baromi hely-pazarlóan dobáltam bele mindent, mert nem tudom konkrétan miknek kell elférniük.

Egyébként a jó zajcsillapítás alapja a megfelelően halk ventinél (és úgy általában a hűtésnél) kezdődik és nem a zajcsillapító anyagoknál eszközöknél. Egy hangos gépből nehéz utólag hangelnyelő, csillapító anyagokkal és megoldásokkal csendeset varázsolni, míg egy alapvetően csendes gépből szinte gyerekjáték némát. A tervben is épp ezért van annyi venti, mert én elsőként a hűtés módosításával kezdenék és nem a zajcsillapítással (igazából a kettővel együtt). Csendes gép építésénél általánosan két megközelítésnek vagyok a híve.

Az egyik, hogy ne is legyen mozgó alkatrész a gépben, ventilátor sem tehát passzív legyen (a 4790k-m beszereléséig ilyen volt a gépem). A másik, hogy ha már kell ventiknek lenni a gépben, akkor azok legyenek inkább baromi csendesek, de abból több darab, mint hogy hangosabb példányok legyenek, de kevesebb kelljen. A mostani gépemben (adatlapon látható), ezért van inkább 4 venti 500 RPM-en, holott két venti is kiszolgálná a hűtést mondjuk 800-1500 RPM-en. De mivel én éjszaka is sokat dolgozom és játszom, nekem kritikus volt a kvázi néma gép... ;)

Itt van a terv is, ha ismerkedni szeretnél vele közelebbről. Az előlapra már nem volt időm, próbálkozhatsz vele magad is, legalább ismerkedsz a programmal. A tervben kicseréltem az alaplapot egy 436x326 mm méretű elnyújtott valamire (nagyobb terjedelmű így, mint a két processzoros lap), mert az eredeti brutál nagy méretű és feleslegesen túlbonyolított volt. Csak lassította a viewport rendert és növelte a terv méretét... ;)

(#1490) sutszi válasza imibogyo (#1489) üzenetére


sutszi
veterán

Köszönöm a terveket. Egyébként nagyon egy rugóra gondolkodunk... :) A tervekre ezért írtam, hogy 140mm-es ventikben gondolkodom. Alacsony fordulatszámon. A zajcsillapítás már extraként jött. Főleg azért mert most a szekrényben ahogy zúg a gép, a szekrény nyitott ajtóval kürtként működik és felerősíti a zajt. Önmagában a szekrényt nem rezgeti be, mert két hungarocelldarabon áll most a gépház. :DDD

A rendszerhűtő ventilátorokon kívül más ventilátor nem lesz a gépben. A VGA passzív, alig 6-10W-ot fogyaszt. A CPU ugyan 95W-os, de most is csak a gyári borda van rajta, mert a rendszerhűtő 12cm-es ventilátor szellőzteti. És valószínűleg cserélem majd egy jobb bordára mert a gyári elég kicsi de így is bírja.
Más komolyabb fogyasztó nincs... Egyedül a tápból nem tudtam most megoldani a passzív verziót, mert az durván drága lett volna. Így egy csendes be quiet lesz a választott, de még nem vettem meg. Majd a következő szervernél lesz passzív táp.

Köszi még egyszer a terveket. Tanulmányozom őket.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#1491) imibogyo válasza sutszi (#1490) üzenetére


imibogyo
veterán

Nincs mit. Elég elnagyoltak lettek, de legalább van miből kiindulni... :R

(#1492) varmi2


varmi2
nagyúr

Üdv.
Jól gondolom, hogy ezzel a szerszámmak tudnék egy lyukat vágni a gépházon?

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#1493) imibogyo válasza varmi2 (#1492) üzenetére


imibogyo
veterán

Én nem látok hozzá egy fémhez való korongot sem, valamint én nagy-fordulatú gépnél nem is szívesen tenném fel a szemeim épségét egy "tokmányos" gépre... Valamilyen szorítópofás géppel jobban járnál és árban sem sokkal több, ha egyáltalán.... ;)

(#1494) varmi2 válasza imibogyo (#1493) üzenetére


varmi2
nagyúr

Amit linkeltél, azzal lehetne vágni egy ki téglalap alakú lyukat egy pc ház tetejébe?

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#1495) imibogyo válasza varmi2 (#1494) üzenetére


imibogyo
veterán

Biztosan. Bár nekem egy Einhell van (a kétfelé nyíló tetejű "bőröndös" verzió, amihez az állványt is adják ajándékba, talán valami 15k volt anno), de azzal számtalan gépet készítettem már... :K

[ Szerkesztve ]

(#1496) eszgé100


eszgé100
őstag

Sziasztok!

Valakinek van ötlete, hogy egy ilyen kis szerkezetet milyen dobozba tunék belepréselni? Esetleg táppal egybeépítve mégjobb lenne, de sajna arról nem lőttem képet.

[ Szerkesztve ]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#1497) creation válasza eszgé100 (#1496) üzenetére


creation
senior tag

3D nyomtatott ház?
Fa doboz? :)

Előbbiben tudok segíteni.

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#1498) eszgé100 válasza creation (#1497) üzenetére


eszgé100
őstag

Foldrajzi tavolsag miatt csak elmeleti segitseget tudok igenybe venni, es az alapjan szeretnem magam osszekokanyolni. Gondoltam ra, hogy egy kibelezett set-top boxba tuszkolom bele, de kellene hozza elo es hatlapot szerkesztenem

[ Szerkesztve ]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#1499) creation válasza eszgé100 (#1498) üzenetére


creation
senior tag

Az e-mail nem ismeri a földrajzi távolságot, ahogy a vonalzó / tolómérő sem. :R

Mi több, a "Magyar Posta is szállít" :)

[ Szerkesztve ]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#1500) cinemazealot válasza eszgé100 (#1498) üzenetére


cinemazealot
addikt

Hátlapot még oké, de előlapot minek? Az már van, nem? Kétoldalt két vastagabb léc, amihez szemből oda tudod csavarozni az előlapot a két szélén lévő csavarhely mentén. A két lécet hátul a nyák magasságában leszűkíted, hogy a nyák alatt és fölött egy-egy furnér vagy rétegelt lemez burkolat egy síkba kerüljön a fém test tetejével és aljával, hátra pedig egy vékonyabb lemez (akár fémből is) szintén a két oldalsó léchez csavarozva, miután kifúrkáltad/reszelgetted rajta a hátsó csatlakozók helyét. Az egész mérete így a lehető legkisebb lesz, és még a felső ventilátor is szabadon pöröghet, és az előlapi két csavarral bármikor kényelmesen nyitható. Ízlés szerint lefestheted a kívánt színre (pl. fekete).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.