Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-02 17:15:42

LOGOUT.hu

Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) #75128832


#75128832
törölt tag

Hahótok!

Igen sok ideje nem jártam a topicban, de ma eléggé unatkoztam, és mint az ilyenkor lenni szokott, a lustaságom egybekeveredett a minimalista kreativitásommal, és megszületett a vízautomata. Ti. így még fel sem kell állni a gép elől, ha megszomjaznék. Főképp pedig nem kell eljutni a konyháig. Amíg a 2 liter el nem fogy.

SolidWorks-szel készült, anyaga 12-es rétegelt lemez lesz, ami azonban csak az alsó talpazati lemezen fog látszódni, a többi helyen gérben lesz csapolva, így a csíkos oldala nem látszódik. A kulcsjátékos a fenti részben lévő műanyag kajásdoboz, aminek az alja jóval (~15+20+12mm) a csap felett lesz, szóval még szivattyú sem kell bele. Csak kettő lyuk, az egyik a fedőlemez hátrafelé történő kicsúsztatása után utántöltésre használható, a másikon meg megy a golyós csapba a víz.

A render kedvéért még további öt percet elpazaroltam egy pohárra is, de tessék, itt van valami, ami nagyjából tükrözi a majdani végeredményt. A csapért elnézést, igen rondára sikeredett, de cserébe, aszongya, úgy 30 kattintás volt csak, meg 8 billentyűnyomás.

[ Szerkesztve ]

(#1152) #75128832


#75128832
törölt tag

És amit sikerült elfelejtenem: a csöpögés ellen egy 8 centi átmérőjű, besüllyesztett alumíniumlap-kört fogok használni. Esetleg körbenyomom a tetejénél az alumíniumot egy gombásodásgátló konyhai szilikonnal. Apropó, hogyan lehet vágás után valahogy szépre csinálni körben az alumíniumlapokat?

(#1153) ViZion válasza #75128832 (#1152) üzenetére


ViZion
félisten

Alut csodálatosra lehet polírozni, majd eloxálni kell.
...lustaságod odáig nem jutott el, h vegyél fél littyós ásv. vizet? ;]
Vízautomatákkal baj szokott lenni, h nem lehet rendesen kitakarítani, bacikok telepednek meg itt-ott. Golyóscsap ronda. Nem a renderen, hanem IRL.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1154) #75128832 válasza ViZion (#1153) üzenetére


#75128832
törölt tag

>Módszer nevét köszönöm, utánanézek.

>Dehogy, azért négyszer annyiszor kell a konyháig menni ;] //Meg négyszer annyit is fizetni...

>A kajásdobozt valahogy majd megoldom, direkt azt választottam holmi kannaféleség helyett, jobban hozzáférhető, a cső hosszát meg majd minimalizálom valahogy. A kajásdoboz elm. légmentesen zár, az alsó toldást meg majd megoldom valami szabvány szerelvénnyel, tömítéssel. Így talán nem jut annyi oxigénhez. Ha meg valóban gyorsan koszosodik, akkor szépen le fog kerülni a garázsba :K

>Meglehet, hogy ronda, de igen kényelmes. Mostanában van egyébként unatkozással meg 9gaggel telő időm, majd maximum még arra is csinálok egy borítást. :)

(#1155) imibogyo válasza Drizzt01 (#1150) üzenetére


imibogyo
veterán

Köszi. Sajnos egy jó darabig még koncepció is marad. A hétvégét a műhelyben töltöttem, de egészen más projektekkel, főleg alkatrészek rendezésével.

Közben most vettem észre, hogy Topikgazda lettem... :B

Hamarosan kezdem az első hsz. szerkesztését. :K

[ Szerkesztve ]

(#1156) Drizzt01 válasza imibogyo (#1155) üzenetére


Drizzt01
őstag

:Y :C :C

https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/

(#1157) TESCO-Zsömle válasza imibogyo (#1155) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Hová lett ez a világ... Az embert egyik napról a másikra csak úgy kinevezik... :DDD

Gratula.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1158) Goblin12 válasza imibogyo (#1155) üzenetére


Goblin12
őstag

Gratula, tetszik ez mostani terved is. :K

(#1159) imibogyo


imibogyo
veterán

Köszi mindenkinek! Remélem ma este már odajutok, hogy legalább a topik összefoglalóját megírjam. Igyekszem a legfontosabb linkeket és alap információkat beletenni. :R

(#1160) imibogyo


imibogyo
veterán

Na elkészültem az első hozzászólás 1.0-ás verziójával. Jöhetnek további ötletek és javaslatok a bővítésre, módosításra, vagy ha hibát találtok benne. Szerintem elég sok mindent tartalmaz már, ami egy kezdőnek kellhet a többire meg úgyis itt a topik. :D

(#1161) imibogyo


imibogyo
veterán

Na mi történt itt ámberek, hát senki sem tervezget semmit? Vagy mindenki ennyire elfoglalt lett? Én most egyelőre a költözésemet intézem, de azért mások ettől még lehetnének aktívak, még ha csak tervek nélkül is. Hiszen erről szól a topik. Nem csak 3D-s tervek jöhetnek ide, hanem ötletek és "agyalások" is... :K

(#1162) Drizzt01 válasza imibogyo (#1161) üzenetére


Drizzt01
őstag

Mikor időm engedi azzal a régebbi tervem építgetem.

itt az eddigi haladmány

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/

(#1163) imibogyo válasza Drizzt01 (#1162) üzenetére


imibogyo
veterán

Na eddig nagyon jól néz ki. A felső ventik meg különösen tetszenek alulnézetből. Pofás lesz nagyon. Gratula. Na jó persze az látszik, hogy még rengeteg meló lesz vele, de hát ez ezzel jár. Jó az irány és ez a lényeg. :K

Én az utóbbi időben mindössze ennyit csináltam. Egy PH-s kollégának a ITX-es Bitfenix Prodigy-jébe beleszabtam egy TJ-08 házikó mATX-es alaplapi tálcáját. ;)

Sajnos nem tudtam új anyaggal dolgozni így nem lett mindenhol a legszebb, csak azzal amit a másik (sérült) házból meg tudtam menteni és végül nem került festésre sem a ház (egyrészt nem volt benne az alkuban, másrészt nem is volt otthon, így csak egy régi projektből kimaradt fél flakon festékből kapott egy vékony fekete réteget, hogy legalább valamennyire egységes legyen). De szerintem ha a gazdája befejezi majd, akkor nagyon jól fog mutatni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1164) Dani_kp


Dani_kp
őstag

Egyenlőre csak egy félkész tervvel vagyok meg, mivel folyamatosan agyalok és változtatok rajta. A kinézet eddig végleges, legfeljebb méretben fog változni egy kicsit.

Magasság x szélesség x hossz
320 mm x 200 mm x 320 mm, ezek a külső méretek. Falvastagság 0,5 mm, ezzel kapcsolatban lenne, olyan kérdésem, hogy mennyire volna durva, ha 0,5 mm vastag alulemezből készülne? Nem volna túl vastag? Elvileg van 0,3 mm-es is, de az elsődleges szempont, az a merevség és a tartósság volna. Nem szeretném, ha összecsuklana.

Illetve, ha 0,5 mm-es vastagság mellett döntök, akkor meg már készülhetne plexiből is. Az talán, annyiban volna "könnyebb", hogy az tudnám ragasztani is, még az alulemezt mindenképpen hegesztetném (sajnos se tudásom se eszközöm hozzá). A minőség és a tartósság az első, de "fontos" volna, hogy ne csak a tervezésből vegyem ki a részem, hanem ha lehet, akkor minél több mindent magam csináljak.

Az átlátszóság megint mindegy, mert festés lesz a vége, anyagtól függetlenül.

+1 kérdés:
Gáz ha rakok rá reset gombot? Nem tudom, hogy manapság ez mennyire "divat". :B

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#1165) Dani_kp válasza Dani_kp (#1164) üzenetére


Dani_kp
őstag

Gyors megcsináltam a hátsó kivágásokat, plusz beraktam 1-2 komponenst.

A tápegységet újra kell pozicionálnom, 2,5 mm-el arrébb kell raknom, hogy pont középen legyen. Viszont, nem tudom, hogy mi legyen azzal a feleslegesen nagy hellyel. Jelenleg 1 hdd és 1 ssd-m van, ezt majd később +1 hdd-vel akarom bővíteni és ennyi. Alulra egyszerűbb volna rakni azokat, de akkor felette üres lenne, ha pedig felülre rakom, akkor meg alul lesz egy tátongó űr, oda max. beraknám a dvd írómat (éven 4-5x írok is vele :DDD ). De akkor meg nem lenne letisztult a gépház eleje.

Vélemény? :F

Azt nem írtam feljebb, hogy a 45° panelen kapna helyett a bekapcsoló gomb, az audio és az usb bemenet.

https://ingatlan.com/33821564

(#1166) Pete55555 válasza Dani_kp (#1164) üzenetére


Pete55555
addikt

ITX-hez képest szvsz elég nagy, ebbe egy mATX lap is beférne.
0,5mm alu lemez kell, de szerintem lehet vastagabb is. Pláne, ha hegeszteted, ilyen vékony alu lemezt elég sz*r hegeszteni.

...Szeretem leracsniztatni...

(#1167) Dani_kp válasza Pete55555 (#1166) üzenetére


Dani_kp
őstag

Igen, nem lett volna rossz, ha kisebb, mondjuk a hosszból le tudok faragni 1,5-2 cm-et.
Nem áll szándékomban nagyon alkatrészeket cserélni (lsd. mostani konfigom), de szeretném, ha "szabványos" lenne, tehát, atx méretű tápegységet fogadjon, és ha később mégis bővíteném vagy cserélném, akkor egy 2 slot-os vga-nak is kihagytam a helyet.

Sajnos szélességre pedig, muszáj azt a 20 cm-et tartanom (így a bele 19 cm), mivel a brocken 2-höz ragaszkodom és méretre a legnagyobbak közé tartozik.

Bár úgy tudnék még nyerni néhány centit, hogy ha merőlegesen lenne berakva a lap a mostanihoz képest, mint a bitfenix prodigy-ben.

https://ingatlan.com/33821564

(#1168) patomi válasza Dani_kp (#1167) üzenetére


patomi
őstag

És a hűtés? Semmi légcsere. A vinyóknak is kéne valami légmozgás.

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#1169) Pete55555 válasza Dani_kp (#1167) üzenetére


Pete55555
addikt

A jelenlegi elrendezésnél a hosszából faraghatnál vagy 10 centit. Egy 3.5-ös HDD-t lehetne rakni a táp mellé is akár, másik kettőt meg az előlapra, máris nyertél egy csomó helyet.

Vagy előre rakod a tápot állítva, és akkor a magasságot tudod csökkenteni.

Alulra, és hátulra viszont mindenképpen rakj legalább 1-1 12-es ventit.

...Szeretem leracsniztatni...

(#1170) Dani_kp válasza patomi (#1168) üzenetére


Dani_kp
őstag

A ház elejét elcsúfítaná a ventilátor...mondjuk, ha matt fekete lesz a ház, akkor egy fekete venti, szintén fekete porszűrővel nem lenne annyira feltűnő.
Még gondolkodom rajta. Sajna nem vagy egy nagy mágus a ehhez a google sketchup-hoz, akár mennyire is egyszerű. Így vér profi művet biztos, nem tudok benne készíteni.

#1169 Pete55555: a táp előrehelyezése nekem is eszembe jutott, inkább legyen kicsit hosszabb, mint alacsonyabb. Megcsinálom, ilyenre és olyanra is. Plusz az oldal és előlapra való hdd + ssd rögzítésen is gondolkodtam.
Ami fix, hogy egy 120-as vagy egy 100 mm-es légkavaró lesz hátra felrakva.

szerk.:/I] de először is megnézem, mit mutat 300x190x300 mm-es méretben.

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#1171) imibogyo válasza Dani_kp (#1170) üzenetére


imibogyo
veterán

Na végre valami... Sajnos a hétvégém kuka volt, de holnap nem kegyelmezek senkinek és leírom én is a gondolataimat. :B

(#1172) Dani_kp válasza imibogyo (#1171) üzenetére


Dani_kp
őstag

Én meg végül is úgy döntöttem, hogy csak kicsit karcsúsítok az eredeti elképzelésemhez. A formavilághoz ragaszkodom, és ha megdöntöm azt a panelt az elején 45°-ba, akkor sajnos sokkal kisebbre nem szabhatom a házat.

320 x 200 x 320 -> 300 x 190 x 300

Maximum a magasság és hosszúságból 1-1 centit tudok lefaragni. Többet nem nagyon, mert akkor már inkább "kockára" fog hasonlítani, azt meg nem szeretném. :N

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#1173) HookR válasza Dani_kp (#1164) üzenetére


HookR
addikt

"Nem szeretném, ha összecsuklana."
Márpedig 0,3-0,5 mm-es lemezvastagság esetén erre minden esély megvan. ;)

Jó lenne látni, hogy milyen belső szerkezeti kialakításban gondolkodsz. Megfelelő merevítéssel (amiből vétek kihagyni az alaplapi tálcát) alumíniumból a 1,5-2 mm-es lemezvastagság is elegendő lehet.

"Gáz ha rakok rá reset gombot? Nem tudom, hogy manapság ez mennyire "divat". :B"
Ezt leginkább neked kell eldöntened. Ha marad, akár el is dughatod szem elől, például külön a hátoldalra kivezetve.

Ami az alkatrészek elrendezését illeti: Tápegységet nem raknám a dVGA szellőzésének útjába. Mivel nagy méretű toronyhűtőben gondolkodsz, leginkább az alaplap előtti térrész adná magát, de a 45 fokos letörés a ki tudja mekkora panellel ennek nem kedvez.
Helyedben a tápot raknám felülre, nem az alaplapot, így az lenne egy vonalban a 45 fokos letöréssel. Ezáltal megszabadulnál a felesleges holttértől; a dVGA is szellőzhetne közvetlen alulról; és a ház is lehetne rövidebb (a betervezett dVGA hosszának megfelelően). HDD-k pedig oldalukra fektetve mehetnének az előlap mögé, a 45 fokos letörés és a dVGA közé.

[ Szerkesztve ]

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1174) Dani_kp válasza HookR (#1173) üzenetére


Dani_kp
őstag

Ma beszélgettem 1-2 munkatárssal és arra "jutottunk", hogy minimum 0,7 mm vastag anyag kell.

Szerintem nem fontos az alaplapi tálca. Ha kellően vastag lesz a gépház fala, akkor csak a sima kis távtartó csavarok is elégnek kellene lennie oda.

Ilyen kapcsolóm van, csak átlátszó kupakkal, szóval elrejtés semmiképpen sem lesz :N . De most egy olyan vázlatnál tartok, akkor fent van a 2 kapcsoló 2-2 usb 2.0 ás 3.0-ás csatlakozó, alá megy majd az audio csatlakozó, és nekem úgy tetszik. :K

Az utolsó bekezdésed meg teljesen logikus. Mivel "sajnos" a toronyhűtőm (Brocken 2) a gépház hátoldalára nézve merőlegesen áll, tehát lentről felfele húzza át rajta a levegőt. Ha a tápegység felülre kerül, akkor annak a ventije kihúzná a dvga + proci által termelt hőt + a ház hátuljára aggatott is.
Akkor így is csinálok egy "skiccet" :D .
Majd csak végleges lesz :)) .

https://ingatlan.com/33821564

(#1175) HookR válasza Dani_kp (#1174) üzenetére


HookR
addikt

A korábban linkelt képeken milyen vastag a SketchUp modelled burkolata?

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1176) ViZion válasza Dani_kp (#1174) üzenetére


ViZion
félisten

Szerezz egy darab lemezt. 0,7-es lemez lifeg még, hajlik mint a barom, merevítés vagy merevítő hajtások nélkül arra nem raknék alaplapot... mert a mobo fogja tartani a lemezt, és nem fordítva...

Nézd meg ezt: Sharkoon Vaya... anyagvastagság 0,6 mm. Gagyi, lifegős lemezek, merevítve, visszahajlítva. FD Core 3000 8 kg, na ez van kb. 0,8-es lemezből, minőségibb is. De CM, Corsair, etc. mind 0,8 vagy felette vannak a minőségiek, és ezek szálein körbe visszahajtás van (merevít sokat), ami egyedi gyártásban drágább lesz, mint vastagabb lemezből gyártatni.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1177) Dani_kp válasza HookR (#1175) üzenetére


Dani_kp
őstag

Azok 0,5 mm vastagok voltak.

#1176 ViZion: az anyag még nincs lefixálva, nem biztos, hogy alu lemez lesz, a másik meg ha nem olyan nagy a méret (új: 310x250), akkor már csak abból adódóan sem tud lifegni. Munkahelyen a védőburkolat egy része 0,7 mm vastag plexi, ami elég vastagnak és merevnek tűnik. Viszont, ha ilyen vastagságig elmegyek, akkor ott már a rétegelt fa is szóba jöhet. Van egy asztalos haverom, Ők saját maguk készítették, úgymond táblásították a fát, rétegenként egymáshoz ragasztották. Mondjuk azok 1-1,5 cm vastagok voltak, de gondolom, 0,7 mm is megoldható.

https://ingatlan.com/33821564

(#1178) patomi válasza Dani_kp (#1177) üzenetére


patomi
őstag

0,7 mm vastag plexi, ami elég vastagnak és merevnek tűnik. Az minden csak nem merev, meg stabil. Inkább 7mm akart lenni nem? .. No meg a másik. Ha ez lesz a hátsó fal, akkor ilyen vastagság mellett az alaplapi távtartók is ki fognak lógni belőle a külvilág felé. Hosszabb a ment, mint az anyag vastagsága.

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#1179) Pete55555 válasza Dani_kp (#1177) üzenetére


Pete55555
addikt

Rétegelt lemez méretek

3 mm-nél kezdődik, és felfele.

Én 8mm-ből csináltam házat, ennyi kell, vékonyabból nem csinálnám.

Mondjuk azok 1-1,5 cm vastagok voltak, de gondolom, 0,7 mm is megoldható.

0,7 cm-e gondolsz te szerintem

...Szeretem leracsniztatni...

(#1180) ViZion válasza patomi (#1178) üzenetére


ViZion
félisten

"folyató" fúrással megoldható a menet, de a vastagsággal nem tudok megbékélni én sem. 7 mm már nagyon vastag ám fémből! 3-as sztem még esztétikus esetleg, ha hátfal+alaplapi tálca is ez lenne.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1181) patomi válasza ViZion (#1180) üzenetére


patomi
őstag

Értem(szakmába vág) én arra gondoltam, hogy a távtartók mentei (0,7mm-nél) csúnyán kilógnak a falon kívülre.
Plexinél nem olyan vészes a 7mm vastagság, fémnél már igen, ahogy írtad is.

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#1182) Dani_kp válasza patomi (#1178) üzenetére


Dani_kp
őstag

patomi és Pete55555: valóban, 7 mm akart lenni :B .
Viszont ha 7 mm vastag a plexi, akkor úgy már mindjárt más, akkor nem lóg ki a távtartó csavar sem.

ViZion: a 7 mm vastagság fából pedig szerintem kell, illetve az elfogadható.
Nyilván el kéne mennem megnézni és utána dönteni (anyagvastagságot) illetően, de alig van mostanában időm.
A fa azért lenne egyszerűbb, mert mint írtam van egy asztalos haverom, ott minden megvolna hozzá és 2-3 nap alatt szerkezet kész lenne.
Mivel magához a ház összeillesztéséhez nem szeretnék túl sok csavart használni (max. 8-at), így fém esetén hegesztés jöhet szóba még fánál lehet ragasztani is. Előbbi lehet, hogy tartósabb volna, de oda precíz és szép varrat kell.

szerk.: szép lassan lebeszélem magamat a fém anyagról :DDD .

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#1183) imibogyo válasza Dani_kp (#1182) üzenetére


imibogyo
veterán

Na végre én is megérkeztem. :DDD

1.
Szerintem is nagyon vékony lenne a 0,5-0,7-es lemez. Én 2-es aluval szoktam dolgozni, az már elfogadható merevségű.

2.
Lehetne faragni a méretekből, elég helypazarló a mostani elrendezés. Mivel kb. 20 centi széles lenne a ház, a tápegység pedig csak 15 centi széles, így mellé állítva elférnének a merevlemezek is, a házad eleje pedig lényegében üres lenne, nyernél vagy 5-6 centit mélységben, maximum a szélességhez hozzácsapsz mondjuk 2 centit és akkor két merevlemezzel, plusz SSD-vel is jó vagy. A tápot pedig felülre raknám, ilyen kis méretben hasznos nagyon, sokat segít a szellőzésben.

3.
Gáz ha rakok rá reset gombot? Nem tudom, hogy manapság ez mennyire "divat". Szerintem nem gáz. Ha használod, akkor hajrá, vagy ahogy HookR is tanácsolta, tedd el a ház hátuljára.

4.
Viszont ha 7 mm vastag a plexi, akkor úgy már mindjárt más, akkor nem lóg ki a távtartó csavar sem.
Ennél a vastagságnál már tényleg bejátszik a fa is. És egy előnye mindenképp van az "élőfának" a rétegelttel és egyéb alapanyagokkal szemben, ilyen szép textúrát nem fogsz kapni egyikkel sem. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy ha a vastagság nagyon számít, akkor vastagabb anyagból kifűrészelni vékonyabb "lemezeket", így megkapod a vékonyságot (ekkor kell merevítés), viszont nem veszíted el a fa szépségét sem.

Persze ha fested, akkor meg mindegy, válaszd azt amelyik vékonyabb... :K

Nekem vastagabb anyagból is tetszenek a házak, mivel szinte ingyen hozzá lehet férni ezen vastagságú anyagokhoz (szétszedett bútor, deszka stb.), így magamnak is mindig ilyenből készítettem őket. Akkor is, ha hibrid házakról volt szó, tehát fém-fa kuckókról, meg akkor is, amikor szinte az egész ház fából készült.

Bár mostanában kezdek rákapni a laminált padlóra is, mert van vagy két dobozzal kimaradva lakás felújításból. Mondjuk volt egy régebbi hibrid fém-fa projektem is 7 mm-es laminált parkettából, de az elég nagy fail volt (mivel passzív vízhűtéshez terveztem (lásd a tervet, a ventik csak vésztarataléknak lettek volna), de abból nem lett semmi, így ott maradtam egy kutyaól méretű léghűtéses géppel). :DDD

De plexivel is jó dolgozni, főleg ha vastagabb.

SZERK.: hamarosan bedobok egy tervet az ötleteimmel, csak most meló van... ;)

[ Szerkesztve ]

(#1184) ViZion válasza Dani_kp (#1182) üzenetére


ViZion
félisten

fa? Jah, az más. Én lemezről beszéltem végig... úgy értettem az írásod.
Fémet is lehet ragasztani ám! Meg szegecslni, ami ócó. Ilyen vékony lemeznél hegesztés nem annyira jó, esetleg szakaszosan, vagy ponthegesztve, de nem ócó.

Imiboci: dógozzá! :DDD ...jah, itt is sok most kicsit a meló, saját projectek félredobva, de azért figyelek, agyalok. :B

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1185) Dani_kp válasza imibogyo (#1183) üzenetére


Dani_kp
őstag

2-es alu, de mi? :D mm vagy cm? :U

A méretből faragtam, a régi 300 x 190 x 300 és 5 mm vastagságot, redukáltam 310 x 190 x 250-re 7 mm vastagságra. Még nincsenek meg a kivágások, de a tápegységet felülre beraktam és azt kell, hogy mondjam, hogy ez alá nem tudok menni, de már lényegesen jobban néz ki. Szélesebbet meg nem akarok már az már túl "kocka" és nem tetszik. Ez is határeset.

Jelen helyzetben és eszmecserében, arra jutottam, hogy fából lesz, ha megoldható és elég merev, akkor 5 mm, ha nem akkor 7 mm vastagból. Plusz keret nem lesz amihez hozzárögzítem csak maga a fa lesz egymáshoz ragasztva/csavarozva.
A tápegység lehet, hogy csak 15 cm széles a toronyhűtő ventivel 17 cm :D .

szerk.: (#1184) ViZion
Jól tudod aluról is volt szó. 3 anyag játszott:
Először volt alulemez, utána plexi, de végül a fa mellett tettem le a voksomat :K .
Minden esetben 5 vagy 7 mm vastagsággal számoltam.

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#1186) imibogyo válasza ViZion (#1184) üzenetére


imibogyo
veterán

Nekem most minden projektem áll. Ez a fő projekt most. Ha az időjárás megkegyelmez nekünk, és tudok betonozni, falazni, tetőzni stb. az elkövetkező egy-két hétben, akkor már karácsonyra talán sikerül leköltöznünk a családdal... Főleg mivel jön a második trónfosztó... :B

(#1187) ViZion: Akkor drukkolok. Sőt együttérzésemet is kifejezem... ;] :P

(#1185) Dani_kp: elnézést pongyola voltam, de nekem a lemezek mindig mm-ben vannak a fejemben, tehát a 2 cm-es lemez az a 20-as lenne.... Szóval 2 mm-ről beszéltem.... :K

A tápegység lehet, hogy csak 15 cm széles a toronyhűtő ventivel 17 cm
Ezt tiszta sor, de gondolom a tápegységet nem a cpu hűtővel rakod egy vonalba szélességben nem igaz? Tehát ha csinálsz egy 20 centiméteres belsejű házat, akkor a cpu hűtő mellett lesz 3 cm-es plusz helyed, a 15 centiméteres táp mellett meg lesz 5 cm plusz helyed, ahova például a merevlemez plusz egy SSD szépen elfér, ha pedig van még egy merevlemezed, akkor már csak annak kell helyet találnod. Mondjuk ilyen kis házban szerintem ennél praktikusabb merevlemez elhelyezés nem nagyon van (szigorúan számomra). Mondju k3 merevlemeznek sem látom értelmét ITX-ben. Én ezt a kialakítást venném át a te tervedbe, de csak a merevlemez magasságában (tehát az alaplapi rész szélesebb lenne, ez meg felette "beljebb ugrana", helyet adva a háttértáraknak). Anno készítettem pár "kétkamrás" tervet, de azokban nagyobb helyet a hagytam, te viszont megoldhatnád jóval kisebb helyen is (nézd meg az fa ITX terveimet, ott azok is 20 centi szélesek dVGA-val). :B

[ Szerkesztve ]

(#1187) ViZion válasza Dani_kp (#1185) üzenetére


ViZion
félisten

2-es fémnél mm-t jelent, centiben se megemelni, se kifizetni nem tudnád...
aluból 1600 Ft/kg az ára, a szebb, mart plánalu táblásan 2100/kg... és még nem darabolták ki.

imibogyo: most fűtést cseréltünk (új kazán, ehhez puffer és minden szar...), tavasszal bővítjük a házat, már előre félek. :DDD

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1188) HookR válasza imibogyo (#1186) üzenetére


HookR
addikt

"Tehát ha csinálsz egy 20 centiméteres belsejű házat, akkor a cpu hűtő mellett lesz 3 cm-es plusz helyed"
A hűtőhöz még hozzájön a processzor-alaplap-távtartó 2 cm-e.

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1189) imibogyo válasza HookR (#1188) üzenetére


imibogyo
veterán

Ez igaz, de mivel tápegységnél is bruttó szélességről beszéltem én azt hittem ő a 17 centiméteres szélességet is így értette ventivel együtt. De igazából tök mindegy, mert akkor is van még ott neki 1 centije az oldallapig. És ennek lényegében nincs köze az általam javasolt tápegység + hdd kombóhoz, akkor sem volt amikor ő felhozta, mivel külön "szinten" lenne a két "blokk". ;)

De most már tényleg mindjárt elkészítem a tervet, mert úgy látom nem volt világos, hogy miről beszélek... :B

[ Szerkesztve ]

(#1190) Dani_kp válasza imibogyo (#1186) üzenetére


Dani_kp
őstag

Gondoltam, hogy mm, de jobbnak láttam megkérdezni :B .

A 190 mm szélesség az a "bruttó" távolság, ebből jön le 2x7 mm falvastagság. Tehát a bele már egyből csak 176 mm, szóval nagyon ki van számolva és "centizve". Ezért volna jó, ha elég lenne az 5 mm-es falvastagság.

Most megyek dolgozni, estére meg folytatom a modellt, amit hazaértem :K .

https://ingatlan.com/33821564

(#1191) HookR válasza Dani_kp (#1190) üzenetére


HookR
addikt

"Tehát a bele már egyből csak 176 mm, szóval nagyon ki van számolva és "centizve"."
A Brocken 2 magassága 165 mm. A proci+alaplap+távtartó (8mm-es távtartóval számolva) 18mm.

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1192) Dani_kp válasza HookR (#1191) üzenetére


Dani_kp
őstag

:R :R Köszi.

A lap + távtartót nem is jól kalkuláltam. Mindegy, akkor lesz 20 cm széles és belül legrosszabb esetben 18,6 cm lesz belül.
A távtartó + lap + hűtés 183 mm elvileg.

https://ingatlan.com/33821564

(#1193) imibogyo válasza Dani_kp (#1192) üzenetére


imibogyo
veterán

Én is összedobtam gyorsan mire gondolok egy régebbi tervem átépítésével. Bocsánat elég elnagyolt tervek, de most csak ennyire futotta.... Azért lehet látni, hogy mire gondoltam a háttértárak elhelyezésével kapcsolatban...

A mélységet nem tudtam (dVGA-d hossza?), ezért gyorsan készítettem két féle méretűt is. Nekem GTX 670 mini-m volt, ahhoz elég volt a rövidebb is.

Méretek (fehér) - - - - - 210(szél.)x355(mag.)x240(mély.) mm.
Méretek (piros) - - - - - 210(szél.)x355(mag.)x300(mély.) mm.

Mindenhol a teljes (külső) méretet írtam, de ez esetben a szélesség külső mérete egyben a belső méret is, mert most kapkodásban nem terveztem oldallappal. Egyébként ebbe a 210 mm-be oldallappal együtt is bele lehet férni például süllyesztett csavaros 2 mm-es üveg- vagy plexilappal, vagy az SSD áthelyezésével (számos helyen elférne még)....

[ Szerkesztve ]

(#1194) HookR válasza Dani_kp (#1192) üzenetére


HookR
addikt

Fa alapanyag esetén a 3 mm-es ráhagyás nagyon optimista. Mindenképp egyeztess az ismerősöddel előtte, hogy mit szól hozzá.

(#1193) imibogyo: A jobb oldallapra szánja az alaplapot külön alaplapi tálca nélkül, így nem lenne túl felhasználóbarát a meghajtókhoz való hozzáférés. Szerintem a tápot kellene az alaplap oldalára tenni és a meghajtókat a bal oldalra. Így a magasságból is faraghat 1-1,5 cm-t. Személy szerint én a táp mellé csak 2,5"-es meghajtót tennék. 3,5"-eset pedig az előlap mögé, 1-et, vagy 2-őt annak függvényében milyen hosszú dVGA lenne betervezve, de ez már egyéni mérlegelés kérdése.

[ Szerkesztve ]

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#1195) TESCO-Zsömle válasza imibogyo (#1193) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

A hűtést is te csináltad?

Akartam kezdeni az újratervezést, de SCC nem frissült 1 éve... Nincsenek új komponensek.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1196) imibogyo válasza HookR (#1194) üzenetére


imibogyo
veterán

A jobb oldallapra szánja az alaplapot külön alaplapi tálca nélkül, így nem lenne túl felhasználóbarát a meghajtókhoz való hozzáférés.
Jó ez kiment a fejemből. Bár ennek ellenére szerintem akkor sem lenne túl bonyolult az egész oldallapot kiforgathatóvá tenni úgy, hogy az alaplap és a háttértárak fordulnának ki az oldallappal, a tápegység meg maradhatna a helyén. Ezért is írtam (bár visszaolvasva, csak az SSD-re, ezt nem így akartam csak melóban kapkodnom kellett), hogy azért még számos helyre lehet a háttértárakat rakni.

Mondjuk magamból kiindulva, jó ha egy-két évente egyszer kell a meghajtókhoz "hozzáférnem" egy adott házon belül (linux újrahúzáskor ki szoktam kötni a mások vinyót), többször nem. Egyrészt nagyon sűrűn cserélem a házaimat, amikor is úgyis szét kell szedni az egészet, tehát lényegtelen, hogy mennyire felhasználóbarát, másrészt amikor használok egy gépet és nem kell buherálnom, vagy átépítésről sincs szó, akkor minek is piszkáljam a meghajtókat egy adott házon belül? Persze értem én amit írsz, csak szigorúan az én esetemben ez nem életszerű. Előbb cserélem a teljes belsőt, vagy költözök új házba, mint hogy "hozzá kelljen férnem felhasználóbarát módon a meghajtókhoz".

Szerintem a tápot kellene az alaplap oldalára tenni és a meghajtókat a bal oldalra. Így a magasságból is faraghat 1-1,5 cm-t.
Igen, bár nekem ez már túl szőrszálhasogatós. 1-1,5 cm engem nem szokott zavarni, de természetesen igazad van. Mondjuk a fix oldallap miatt amúgy is ez a logikusabb. :K

Személy szerint én a táp mellé csak 2,5"-es meghajtót tennék. 3,5"-eset pedig az előlap mögé, 1-et, vagy 2-őt annak függvényében milyen hosszú dVGA lenne betervezve, de ez már egyéni mérlegelés kérdése.
Igen én is úgy gondolom, hogy ez már nagyon egyéni kérdés, csak úgy, mint a fentebbi enyém is. Nem vagyunk egyformák. :N

(#1195) TESCO-Zsömle: meg tudnám tervezni, de nem én követtem el. Ennél én sokkal-sokkal lustább vagyok. Nem tudom már honnan vadásztam le, de ha kell átküldöm a modellt. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1197) TESCO-Zsömle válasza imibogyo (#1196) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Nem azért, csak hátha van valami up-to-date modellraktár valahol, mert egy nyomorult Fury kártyát nem tudok keríteni sehonnan, VGA méretű téglával meg elég vicces tervezni...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1198) imibogyo válasza TESCO-Zsömle (#1197) üzenetére


imibogyo
veterán

Hát ha ilyen igényeid vannak, akkor hajrá... ;] :P
Sokan hálásak lennének neked egy Fury modellért. :K

Solidworks modell van fenn GrabCAD-en, az nem jó? Már csak át kell mentened másik kiterjesztésre és beimportálni Sketchup-ba. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1199) TESCO-Zsömle válasza imibogyo (#1198) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Sokan hálásak lennének neked egy Fury modellért.

Nincs miről modellezni. Komplett műszaki rajz nincs róla, kártyám sincs és a szemmérték se volt sose az erősségem. :B

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1200) ViZion válasza TESCO-Zsömle (#1199) üzenetére


ViZion
félisten

Tetszőleges kártyából levágni a webes méretek szerint? Magasság szvsz ua. mint a többinek, hosszban lehet eltérés.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.