- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- tordaitibi: Chatcontrol
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmissz
senior tag
Pörög a venti!
A probléma az volt, hogy csak 7 volton indul (megnéztem tesztben) és a táp alap hőmérsékleten nem ad neki ennyit. 10 perc után szépen elindult és lassan, csendben pörög.
A kérdésem a következő: mit csinál a táp, ha túlmelegszik?
Ezeket írják róla:
"Csendes hőszabályzott 12 cm-es ventilátor. Teljesítmény:400W. Túlfesz-, túláram-, rövidzár-, tulterhelés-védelem. SATA csatl, Passzív PFC.
Működési hőmérséklet: 0C - + 70C között Magas működési hatékonyság Hat védelmi mechanizmus (SCP,OVP,UVP,OPP,OTP) S-ATA felület a magasabb teljesítményért Alacsony zajszint, hőmérséklet szabályzó"
-
Kvazár
őstag
válasz
szmissz #9786 üzenetére
+1 szavazat kételkedem-re. Ezt a ventit ne tedd tápba. Keres egy sima 3 pines ventit. Ha mégis ezzel próbálkozol, és nagyon zavar, hogy a sárga nincs bekötve, akkor tegyél rá egy nagyon hosszú vezetéket, és vidd ki a tápból csak a sárgát, majd azt a sárga helyére kösd be egy alaplapi venti csatiba.
Erős túlzással, mint a Scythe Kamakiri ventillátorának a megoldásánál. -
-
szmissz
senior tag
válasz
kételkedem #9785 üzenetére
Nekem meg se billenti, de akkor este megmelegítem az érzékelőt hajszárítóval
A sárga vezeték be nem kötése még mindig aggaszt, hiszen a fordulatot nem fogja tudni szerencsétlen
-
szmissz
senior tag
válasz
kételkedem #9783 üzenetére
Erre én is gondoltam, de a leírás szerint 300 rpm az alap fordulata és olyat még nem láttam, hogy egy venti(gyári paraméterei szerint) ne forogjon egyáltalán. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs, hisz nem vagyok szakértő.
Az érzékelőt egyébként a tápba raktam és kézzel is melegítettem, de semmi.
-
kételkedem
addikt
válasz
szmissz #9782 üzenetére
Gondolom a saját vezérlése sokkal okosabb, és elvárja, hogy rendesen be legyen kötve, ahova kitalálták és nem tápba.
Gondolom a 40 cm-es vezeték végén csücsülő hőérzékelő legfeljebb a szobában levő 20 fokot érzékelte, és úgy döntött a vezérlés, hogy felesleges elindítani a ventilátort!
-
szmissz
senior tag
Kipróbáltam közben, hogy mindegyik kábelét minden kombinációban hozzáérintem, de meg se moccan. Gondolom a saját vezérlése sokkal okosabb, és elvárja, hogy rendesen be legyen kötve, ahova kitalálták és nem tápba.
Ilyen, csak rendes 12 centis foglalatban.
http://www.xlpropc.co.uk/catalog/arctic-cooling-arctic-temp-controlled-p-150.html
-
-
okilay7
csendes tag
HAF 922-esem van. A gyári ventiket szeretném leszabályozni. Milyen fordulatszámig lehet leszabályozni ezeket pl. egy Aerocool 12XT előlapi panellal? Vagy csak azokat a ventiket lehet ami pl. 700rpm-től 2000rpm-ig vannak?
A lényeg minden ventit le lehet szabályozni?
-
szmissz
senior tag
Sziasztok!
Van egy Coolink 400 wattos tápom, amiben hangos lett a venti és ki akartam cserélni. Vettem egy Arctic Coolingot, ami piros/fekete/sárga vezetékes, gondoltam bekötöm a piros/feketét és jó is lesz, de meg se moccan. Ráadásul van neki egy vezetéken lógó hőérzékelője is.
Az eddig benne lévő ventit (csak két eres) szabályozta a táp.
Mit tudok tenni? Miért nem moccan meg, ha bekötöm a piros/feketét a helyére?
Köszi!
-
kapcs-ford
őstag
Egy kültéri szenzorra akarok rákötni napelemet hogy töltse az akksit müködés közben is.
Az akksi az 1,2 voltos (AA ceruza,NIMH) de a napelem az max. 3,6volt-ot ad le.
Találtam ezt a rajzot.
http://img715.imageshack.us/img715/9387/solarpanelcircuit.jpgUgye csak egy ellenállást kell az áramkörbe az esetemben?? hová? a dióda elé?
-
14adam
addikt
válasz
gordonfreemN #9762 üzenetére
csak akkor kösd ki ha pfc hibás,amúgy felesleges lenne
-
DIMITRIUS
tag
Segítséget kérnék! Számítógépembe szeretnék ledeket beszerelni de ugy szeretném hogy kapcsolót szeretnék rászerelni. Mik kellenek nekem ehhez?
-
DarkDeer
senior tag
Üdv!
A Gigabyte P55A-UD4-es alaplapomon lévő 2 db hátoldali USB 3.0-ás portot hogyan tudnám kivezetni a gép elejére? Valamilyen előlapi panel kellene gondolom. Tudtok ebben segíteni? Ha igen azt nagyon megköszönném!
-
moha21
veterán
válasz
gordonfreemN #9762 üzenetére
Megoldható csak érteni kell hozzá.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok! Egy rövid kérdésem lenne hozzátok, a válasz lehet nem lesz az.
Megoldható, hogy az aktív PFC-s tápegységem (FSP Zen) -ből kiépítsem a PFC-t és anélkül bírjam működésre? -
Kvazár
őstag
válasz
Norby0001 #9759 üzenetére
"Ha jól látom ez mechanikus kapcsolós, ugye?" Ezt mire értetted?
Az első ötletben volt ugye az elosztó, ott mindent win alól irányítasz.
A másodikban egy fesz vezérlőt ajánlottam neked, kis szépség hibával. A lényeg tömören az, hogy az IC-n veszteség keletkezik ezért eme áramkör használata mellett sosem lehet 12 V-ra tekerni a tápot. A kapcsoló ezt a problémát szünteti meg, azzal, hogy az átkapcsolásával a ventit közvetlenül a 12 V-ra lehet kötni, ezzel kikerülve az fesz szab részt.
-
Norby0001
csendes tag
2 vezetékes. szerintem 12 voltos, de ezt majd meg kell néznem. Fix 800-as fordulaton megy, tehát semmi szabályzó nincs benne. A lényeg az lenne hogy valami tranzisztor elvegye az áramot, ha nem kap vezérlőjelet a házventi, mert két ledes, és éjjel nagyon zavaró a hangja és a fénye. Az elosztó jó ötletnek tűnik, arra kellene barkácsolni valamit.
-
Kvazár
őstag
válasz
Norby0001 #9755 üzenetére
Azt leírod milyen vezetékei vannak a 200-as ventinek? Csak 2 vagy van több is, és milyen színűek, és azok hova vannak a molex csatin bekötve?
Ha csak 2 vezetéke van, akkor az lenne a legegyszerűbb, ha vennél egy 3 tűs venti elosztót és annak az egyik végére kötöd a 3 tűs ventidet, és a másikra meg ráapplikálod a molex csatisat. 2 ventit 1 ventikimenet tuti elbír. Azért javaslom így, mert fordulatszám visszajelzés nélkül lehet nem tudnád a progid kezelni a venti kimenetet.
Szerk.: Természetesen az elosztó azon ágára tedd a molexes ventit, amelyik a 2 vezetékes. A 3 vezetékesre a sima 3 tűs ventit kell tenni.
-
Norby0001
csendes tag
Hello!
Olyan kérdésben kérnék segítséget, hogy van egy ventilátor a gépem tetején, 200mm-es, molex csatlakozós. Emellett van egy a gép hátulján, ez egy 4 pines chassis fan sloton van és van egy az elejében ami 3 pines cha_fan sloton van. Asus alaplaphoz jár egy program, amivel az utóbbi kettő kikapcsolható, viszont a nagy nincs szabályozva, ezért az ugyanúgy megy. Ezt szeretném kikapcsoltatni az egyik cha_fan slotról kapott jel segítségével, ha lehet nem relés módszerrel. Milyen megoldások léteznek erre a problémára?
Üdv: Norby
-
Kvazár
őstag
válasz
Blackhole13 #9752 üzenetére
De, ezt bármikor megtudod tenni.
De, szvsz 240-es táppal is vígan kell üzemelnie kis-hazánkban.
-
Kvazár
őstag
válasz
Blackhole13 #9750 üzenetére
Akkor miért kérdezed a 240 V-ot? Ott úgyis mint írtad 110 V-van. Ha szerencséd van úgy van szerelve mint pl. egy router, és a trafója teljesen hagyományos csatlakozóval kapcsolódik rá, mert akkor csak veszel megy másik hálózati trafót/tápot és kész.
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Bocs a hülye kérdésért, de Magyarországon lehet használni 240V-os táppal szerelt elektronikai eszközöket? -
mijos
senior tag
Ismét köszönöm a részletes leírást. Még ha én nem is tudnám megcsinálni, fater ért ezekhez az elektro cuccokhoz. Tud forrasztani is meg egyebek. Most még elemzel amit írtál és ha nem tudok valamit kérdezek.
A kapcsoló jó ötlet, ezt sem lehet olyan nehéz megcsinálni ( csak nekem). Láttam már házilag készített ventilátor szabályzókat. Azokban is ilyen volt (vagy hasonló), vagy amit gyárilag adnak a neonok mellé.
üdv
-
Kvazár
őstag
Oks, akkor nézzük sorjában:
1. "A ledeket még ki is tudnám választani, azzal nem lenne baj, de az ellenállással igen." Erre vannak a linkelt kalkulátorok. Nem is kell neked még az ohm-törvényt sem ismerned, az mindent megmond neked. Több led esetén ezt a kalkulátort kell használnod: [link]
A bementő adatok:
- Source voltage ->táp fesz -> nálad 12 V
- diode forward voltage -> led nyitó fesze -> katalógus adat, általában 3-4 V
- diode forward current (mA) -> a led munkaponti árama -> katalógus adat, általában 20 mA
- number of LEDs in your array -> ledek száma -> esetedben 3-5
- View output as -> nézet beállítása, ott a schematic-ot vagy a wiring diagram-ot érdemes kiválasztani. Amint megnézed rögtön érteni fogod.
- help with resistor color codes -> leírja neked, hogy mi a hozzávaló ellenállás színkódja, ez neked felesleges, mert az értékeit alapból megadja és az alapján már megtudod rendelni.Összesen 1 gomb van, ha arra rányomsz, meg is tervezi neked a kapcsolást.
2."Ehhez milyen kábel kell?" 0,22 sodrott rézvezeték bőven elég, ha meg félsz akkor 0,5-ös.3. "Hogy tudnám megoldani, hogy mondjuk egy molex csatira rádugható legyen ?" Szerzel olyan csatit ami arra rádugható, és arra ráforrasztod a vezetékeidet. Színek terén a sárga->12 V, a fekete -> föld. Ilyen csatlakozónak a legjobb bugázási lehetősége, ha egy régi rossz venti csatiját vágod le, vagy egy molex elosztót áldozol fel.
4. Még néhány tanács:
-Én szívem szerint egy kapcsolót is bekötnék a ledekhez, mert felesleges, hogy éjszaka, amikor filmet nézel világítson. De ez egyéni vélemény.
- Ha még ezek után sem menne a dolog, de úgy érzed itt lenne az ideje elkezdeni valamit barkácsolni, akkor úgy menj be a Lomex-be, hogy a kinyomtatott schematic ábrát viszed magaddal, és annak a lednek a típusát, amit kiválasztottál. Ők majd adnak neked az ábra alapján megfelelő ellenállást, és vezetéket is.Szerk.: Uppsz. Nem néztem, hogy merre is laksz. Gondolom Kazincbarcikáról a Lomex-be való bemenetel totál felejtő. Ekkor sem szabad feladni. Keres egy olyan elektronikai boltot ami nálatok van, a többi ugyan az. Azért nem mondom a rendelést, mert a legtöbb helyen forgalom korlát van, és 2-3e alatt nem lehet rendelni, neked meg az össz. költséged alig fogja az 500-at elérni. (Feltéve, ha több ilyen világító modult szernél, mert ha csak 1-et akkor 100, max. 200 huf-ból simán kijössz.)
-
mijos
senior tag
Először is köszönöm szépen a segítséget.
Én sajnos nem látom át teljesen mert nem értek hozzá, igazából fater tudná megcsinálni. A ledeket még ki is tudnám választani, azzal nem lenne baj, de az ellenállással igen. Abból milyet? Mondjuk egy modulra 3-5 ledet raknék fel. Ehhez milyen kábel kell? Hogy tudnám megoldani, hogy mondjuk egy molex csatira rádugható legyen ? -
Kvazár
őstag
Csak led meg ellenállás kell. Ledből azt veszed amelyik a tárcádnak megfelel. Arra kell csak ügyelned, hogy szuper erős powerledek esetén már hűtés kell, de azoknak a fényereje már szoba világításhoz, és nem PC világításhoz való, és az ára is az 1000 huf-ot csapdossa, esetleg le is hagyja. Az átlag nagy fényű ledek 40-70 huf-ig mozognak. Az ellenállás ára 5 huf alatti, esetenként 1-2 huf, tehát nem mérv adó.
Első lépésben a ledet kell kiválasztanod. Ilyenkor amit nézni érdemes: ár, fényerő, nyitófesz, áram igény, (fehér esetén színhőmérséklet, minél alacsonyabb annál sárgásabb, minél magasabb annál kékesebb, a 6000-es egy általános hideg fehérnek mondható, a 4000-es már melegebb sárgásabb, a 20000-es meg inkább kék mint fehér.)
Ezek után jön az ellenállás kiválasztása. Erre a neten elég sok kalkulátor van: [link] , [link], [link]. Ezért ezt nem is ragoznám tovább. A katalógus adatokat oda beírod és az kidobja azt, hogy hogyan kösd be, és mekkora ellenállást kell használnod.
Egy normális bolt weboldalán a ledek és egyéb alkatrészek katalógusa is elérhető, így elég könnyű a keresgélés.
Én a Lomexet javaslom. Regisztrálni kell, de itt a legkedvezőbbek az árak, és az oldaluk is nekik a legjobban átláthatóbb. ( Azért, hogy ne számítson reklámnak mondok még pár boltot: Ret, Conrad, Elektro Kontha.)Remélem tudtam segíteni.
-
mijos
senior tag
Sziasztok.Remélem jó helyre jöttem.
Én házilag szeretnék hasonlót csinálni: [link]
Ami a képen látható az 1500 Ft. Szerintem ez sok érte, mert csak 3 ledről van szó.
Szeretném ha valaki segítene, hogy mire lenne szükségem egy ilyennek az elkészítéséhez és mennyibe kerülne. Nekem az is elég ha a ledek csak úgy vannak, tartó nélkül hosszú vezetékkel, így oda tudnám elvezetni ahova akarom. -
GNKING
tag
Hi.
Keresek szerelhető sata tápcsatlakozót táp mod-hoz. Ha valaki tud ilyet jelezze!
Köszönöm. Gábor.
-
Kvazár
őstag
válasz
-=Ghost=- #9733 üzenetére
Két pozitívat össze ne kösd, mert kijön a füst az IC-kből, és azt már nem lehet visszatenni bele.
Válaszd ki az egyiket a 2 pozitív közül, és akkor jó. Igaz ebben az esetben a led kettős funkciójából, csak egyet tudsz használni.
Ha elegendő lenne a feszed (ami tuti nem az) azt is megtudnád tenni, hogy nyitóirányban 1-1 diódát beteszel a fehér leded pozitív lába és a két pozitív pont közé, ezzel közösítve a kettőt, és ekkor már mind a két funkciójában használhatnád. -
-=Ghost=-
őstag
Sziasztok
Van egy Zalman zm-mfc1 plus-om. Kétszínű (kék/piros) LEDek vannak benne. Ezeket szeretném kicserélni egyszínű (fehér) LEDekre. A problémám, hogy a kétszínű LEDeknek jellemzően 3 lába van... a fehérnek 2.
Próbáltam külföldi oldalakon keresgélni. Azt sikerült kideríteni, hogy a 3 lábból a középső a negatív a szélső pedig 1-1 pozitív a 2 színnek. Volt aki azt javasolta, hogy az egyszínű LED negatív lábát a középsőre, a pozitívat pedig mindkét szélsőre kötve működnie kell. Több hozzászólás viszont nem jött, ami nem bíztató...
Kérdés: Működhet-e ez, vagy totál hülyeség? Utobbi esetben egyéb ötletek?
[link] #1-ben látszik a panel szétszedve, hátha segít -
Vazallus
tag
Üdv gyerekek,
Lenne egy elektronikai problémám,illetve információ hiánya maga a probléma.Van egy kondigépünk aminél a vezérlőpanel összevan kötve egy számítógéppel egy kábel segítségével.Egy olyan kábel kéne nekem és a szervizes szerint azl olyan mint egy sima UTP. Megnéztem és a bementük tényleg ugyanolyan mint az UTP kábelnél de a gépet másfajta kábel köti össze.Az laposabb és az áramot is az adja neki (a kábelen 150V van írva),tehát nemcsak egy sima adatkábel de ez is 4 érpárból áll
Nem tudja valaki hogy miféle lehet? -
pohár
félisten
nekem is van hozzá kódlista, de van vagy 25 kód, azt próbáld végig...
de megcsináltaaaaaamaz volt a baj, hogy ezek az idióták nem írták bele a felh. utasításba, hogy te marha, ha egyszer megnyomtad a TV gombot, akkor ne nyomd meg még egyszer a MODE gomb után
SETUP --> TV --> PROG+ és kereste is
de ez is csak végső elkeseredettségembe jutott eszembe, úgy látszik ilyenkor az ihlet -
Kvazár
őstag
Ötlet nyista...
Ezt a típust nem lehet manuálisan programozni? Esetleg úgy, hogy a TV konkrét típusát megadod neki, és azzal kész is lenne? (Nekem egyszer volt egy olyan távirányítóm amihez adtak egy listát több száz TV és Videó típusszámával, és a távirányító kódjukkal. így csak a kódszámot beírtam és azzal máris az adott eszközre fel is volt programozva a távirányító.) -
pohár
félisten
igen, persze hogy ment
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
-
rlazol
veterán
Sziasztok,
fél éve egy helyben topogok, mert nem találok szakit aki el tudná készíteni az előlapot... Ismertek Fém vagy műanyag megmunkálásában jártas emberkét?
köszi
-
moha21
veterán
válasz
Laprasi991 #9713 üzenetére
Külön jelezné.
Ám akkor miért nem hagyod meg a rack-et?
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
Laprasi991 #9712 üzenetére
Most az jutott eszembe, hogy ha vajon veszek 4 darab mobile racket és az elektronikájukat felhasználom, akkor vajon külön-külön fogja-e kijelezni mindegyik LED a rákötött merevlemez aktivitását? Korábban volt mobile rackem, de már nem emlékszem hogy hogy is működött ez a LED dolog
-
Laprasi991
aktív tag
Tudom, hogy vannak ilyen programok, de en konkretan hardveres visszajelzest szeretnek, leginkabb azert mert sikerult szereznem egy regi szerverhazat es azon minden HDD hely mellett van egy-egy led. Gondolom eredetileg valami SCSI vezerlohoz kapcsolodtak, de ha mar ott van, nem lenne rossz kihasznalni.
Arrol a 11 PIN-es dologrol en is olvastam Wikipediaban de meg semmi hasznalhatot nem talaltam a temaban
-
Dezike
tag
válasz
Laprasi991 #9709 üzenetére
Valahol 1et értek Kvazár fórumtárssal. USB-re illeszteni LED-et sem a legkönnyebb megoldás. Akkor inkább a printer port (már ha van a lapodon).
1 kibúvó megoldás, bizonyos merevlemezek a SATA tápcsati 11-es lábán jelzik az aktivitást. Viszont nem ástam bele magam, hogy lehet oda LED-et illeszteni. -
Kvazár
őstag
válasz
Laprasi991 #9709 üzenetére
Na ez jobb kérdés.
Van egy még egyszerűbb megoldás -> oldalsáv használata. Sok HDD metert lehet találni ami kiír minden lényeges dolgot. Pl.: grafikusan jelzi az írási/olvasási sebességeket, vagy a vinyó állapotát, esetleg a hőmérsékletét.
Néhány ajánlott link: [link] [link] [link]Jó dolog barkácsolni, programozni és forrasztani, de ne bonyolítsd túl az életedet.
-
Laprasi991
aktív tag
Értem
Akkor ez gyakorlott embereknek való főleg, nem amatőr moddereknek
Szoftveresen vajon létre lehet hozni valami hasonlót? Pl. készítenék egy nyákot, rákötnék 4 ledet és rákötném az egészet mondjuk egy USB portra. Van valami előre elkészített szoftver amivel lehetne egy ilyesmit vezérelni? -
Dezike
tag
válasz
Laprasi991 #9707 üzenetére
Megoldható, de macerás. A PATA vinyóknál a 39.láb /ACTIVE és 1 tranzisztor bázisára kötve meg volt oldva, persze a master slave nem különült el.
SATA vinyóknál Tx/Rx jelek vannak külön vezetékeken küld és fogad adatot és a jelek feszültsége is jelentősen csökkent. A soros kommunikáció sem segít a helyzeteden. Megfelelő illesztéssel Tx/Rx vonalakat figyelve villoghatna a led, nem kizárt létezik ilyen megoldás neten alaposan körülnézni, mert 1 "amatőr" próbálkozás könnyen maradandó kárt okozhat alaplapban és vinyóban 1 aránt. -
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Van negy SATA vinyo a gepemben. Megoldhato az valahogy, hogy mindegyiknek kulon jelezzem ki az aktivitasat kulon HDD LED-ekkel?
-
Kvazár
őstag
Mondjuk én sem tudom min lepődöm meg, amikor nekem meg régen volt ilyen karim: [GeForce FX-5700-E Siluro 256mb]
És a hűtő alján lévő kék matrica alatt meg ez állt: [link]
A gyártók ott spórolnak, és hagynak ki anyagot ahol csak tudnak.A karid hűtőjén még az is látszik, hogy nem kimondottan ehhez a vid karihoz tervezték, hanem valami univerzális hűtőnek csinálták. (A sok furatos felfogatási lehetőség.) Az meg a másik fele, hogy még a fáradságot sem vették a vezeték meghosszabbításához, inkább barkácsoltak egy hosszabbítót. Azt meg, hogy a vidkarit eredetileg milyen hűtővel tervezték csak következtetni lehet a 4 tűs foglaltból.
-
GNKING
tag
Tessék itt van. Gyári megoldás!!!
-
Kvazár
őstag
Ez a gyári???
Nagyon fura. A szabályozásnak nem kéne mennie ebben az esetben. A PWM-es ventik szabályozása teljesen másként megy mint a simáé. A sima venti esetében a tápfeszt állítod, míg PWM-s esetén a 4. vezetéken megy a szabályozás, és a tápfesz állandó.
De azt meg elképzelhetetlennek tartom, hogy az valóban egy sima 3. tűs venti csati, csak épp elfogyott a 3 tűs csati ezért kamuból 4 tűset tettek rá.
Mindegy..., fura akkor is... -
GNKING
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Billentyűzet gondom van
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- További aktív témák...
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS i3-1215U 4.4Ghz 6mag 16GB 256GB Intel UHD Win11 Pro LTE Garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Eladó MacBook Pro 14" M3 Pro 11C 14C 16GB 512GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3325
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest