- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Adonimus: 1,5 hónapja dohányzás nélkül. E-cigi a megoldás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hatalmas nagy Respect a segítségért
megvettem az ellenállásokat 56 OHM 1W (10Ft volt darabja, 40 Ft-ból megúsztam az egészet) rákötöttem a ventikre (forrasztással visszakábelharisnyáztam) és még az RPM kijelzés is működik mint a vaj úgy beálltak 800rpm (+/-10rpm) Nagyon hálás vagyok mégegyszer köszönöm !
-
Danex
addikt
Még 1 olyan kérdésem lenne, hogy az alaplapon lévő ventilátor csatlakozót, hány amperig lehet terhelni?
-
Danex
addikt
Hello, olyan kérdésem lenne, hogyan lehetne azt megoldani, hogy a processzor terhelésével/hőfokával együtt változzon pl a ház ventik sebessége. Potméter azért nem lenne jó, mert mindig elfelejteném feltekerni pl játék elött.
Azon is gondolkoztam, hogy a ventiket rákötném ugyan arra a csatlakozóra(cpu) csak nemtudom, hogy hány ventilátorig terhelhető egy ilyen. Az alaplapom csak a processzor ventilátorát tudja szabályozni.
A lehető legolcsóbban szeretném megúszni és nem nagyon értek az elektronikai részéhez (forrasztani ilyesmit tudok, de a rajzok annyira nem mennek)
Előre is köszi
-
Zohan
senior tag
erre kinek van ötlete?
a hirdetésben lévő legutolsó sor érdekelne...
-
Kvazár
őstag
A kapcsolás amit a srác használ feltehetően földelt kollektoros bipoláris tranzisztoros erősítő kapcsolás lehetett.
Bár a kép elég rossz, de a szimmetria felfedezhető benne, és a két bc182-re hajazó tranzisztor is.
Próbáld meg ezt: [link], vagy ezt: [link]Bár én mint már mondtam, egy nem invertáló, negatívan visszacsatolt műveleti erősítős kapcsolást használnék: [link]
a legolcsóbb uA741-es műveleti erősítővel.Természetesen, nem szabad a ledek munkapont beállításáról sem megfeledkezd, ehhez itt találsz egy kalkulátort: [link]
-
kkrisi
senior tag
Sziasztok!
Nem rég szóbahoztam egy kis "hülyeséget" , de nekem nagyon megtetszett, és meg akartam csinálni itthon magamnak! De aztán nem jártam túl sok sikerrel..
Ezért kérem a segítségeteket!!A videón van egy fajta áramkör, amire ha jól látom akkor van egy adapter kötve, gondolom az gondosokodik arról h egyenletes erősséggel villogjon kis és nagy hangerőn egyaránt! Na már most én nem tudtam megcsinálni azt a lapot, nem tudom miért, de nekem valahogy nem akart összejönni úgy h rendesen működjön!
Tudnátok ebben segíteni?
u.i.: A videónak van egy második része "parte 2" néven ott mebutatja, működés alatt!
-
Zohan
senior tag
sziasztok..
sajan nem vagyok a forrasztás nagy mestere igy keresek valakit aki tudna ebben segiteni csupán pár db- ledet kéne átforrasztani
erről lenne szó:
a bill szétszedése nekem se okoz nagyobb gondot csak a forrasztás...
aki ebben tud segiteni kérem jelezze.. a részleteket megtárgyaljuk...
Esetleg ha tudja még valaki a választ arra hogy milyen festékkel lehet lefújni a bill műanyag részét ami nem marja szét és még tartós is..?
-
TomiLi
addikt
na arra már sikerült rájönnöm, hogy a transparent lcd-k, display-ek még a jövő zenéje
Viszont az elektronikai szakikat kérdezném, hogy egy usb controllerrel, hogy lehet összehozni egy HUD-ot? (head up display)
Vagy pl, ez hogy született?
-
zazahoho
őstag
sziasztok
gondom a következő: pioneer vsx-516 erősítő olyan hibát produkál,hogy a hangerőszabályzó gombja néha működik néha nem,sajnos utóbbi időben inkább nem,távirányítóról hibátlan
kérdésem ,hogy ennek a javítása kb mennyibe kerülhet ?esetleg kontakt spray segíthet-e? -
rlazol
veterán
Sziasztok,
Segítségre szorulok, megfelelő szerszám (és szaktudás) híján.
Rozsdamentes acélt hegeszteni tudó embert keresek ill. olyat, aki maróval(?) egy szintbe tudja hozni egy Dremellel megberhelt hűtőborda széleit.
Egyik se nagy meló, de sajnos szakit igényel. Kihez forduljak?
köszi a segítséget!
-
ooloo
őstag
válasz
#17283328 #9974 üzenetére
Siker... :-)
Valamilyen megfontolásból rádugták a csatlakozókra a foglalatot is ( olyat amilyen a ventilátorokon van ) . Nem esett le a tantusz , hogy miért van a szabályozón is és a ventilátoron is ugyan olyan foglalat , hiszen ezeket nem lehet egymáshoz csatlakoztatni. Jobban szemügyre véve azt tapasztaltam , hogy eléggé lötyög a "sapka" a csatlakozó végén... aztán egy gyenge húzásra le is jött . Az alábbi képeken a "van sapka - nincs sapka" látható. Miután levettem az alaplapról a ventilátorokat és csatlakoztattam a szabályozóhoz , picit erősebb lett a légáramlat... :-)
Nagyon köszönöm a segítséget !
-
Soseee
csendes tag
-
törölt tag
nyilván a ház tetején lévő beépített vezérlőpanelnek valahogy feszültséget kell adni...nincs ott valamiféle csatlakozó amire rá lehetne dugni 1-2 molexet vagy lentebb egy kábel ami tápot kér ? mert ha megvan a betáp akkor erre a 4db 2eres kábelra kösd rá a ventiket ne az alaplapra és tudod majd őket szabályozni.
-
ooloo
őstag
Tipikus felhasználói szinten értek a csatlakozókhoz , meg úgy általában a számítógéphez .
Továbbra is az a problémám , hogy vannak olyan csatlakozók amit nem tudok csatlakoztatni az alaplaphoz . A fotón jól látható mely csatlakozókra gondolok . Addig eljutottam , hogy a sok vezetékes csatlakozó , amin az 1394 felirat látható , nem csatlakoztatható a régi Gigabyte GA-965P-S3lapomhoz . Ezt értem . Viszont a 4 db két vezetékes csatlakozóval nem tudok mit kezdeni . Addig eljutottam - egy kis segítséggel - hogy ez a ventilátorok fordulatának a szabályozásához kell , de nem találok nekik foglalatot sehol . A ventilátorok az alaplapon található foglalatokba vannak csatlakoztatva . Működnek , de szabályozni nem lehet . Nem kardinális kérdés a ventilátorok szabályozása , de ha már van a házon ( Corsair ) erre hivatott szabályozó , akkor működjön .
-
moha21
veterán
válasz
#17283328 #9969 üzenetére
El van magában nagyon picit melegszik, csak ahol a vezetéket kötöd fá ( forrasztás azért jobb lenne ) ott kell szigetelni. Élettartam nehéz megjósolni, de mivel felül van méretezve nem valószínű gondod lesz vele valaha is.
(#9970) Soseee: Ha pufferkondi akkor nem valószínű gond lesz fele. Ha azonban tutira akarsz menni ugyanolyan kapacitásút veszel ( a feszültség lehet nagyobb csak kisebb nem ) és figyelni kellene az ESR értékre.
-
Soseee
csendes tag
Hellós!
Ha az alaplapon lévő 4V 680u kondikat cserélném 6.3V 820u-ra, befolyásolna valamit? (gondolom pufferkondik, de azért megkérdem, nehogy besz*pjam...
)
-
törölt tag
Köszönöm,
nekem tökéletes lesz így is a transzformálni szót meg csak képletesen értettem, nem szakmailag
Szóval akkor ha jól értem szépen bemegyek egy ilyen elektronikai boltba és kérek 4db 56 ohm 1W -os ellenállást aminek vannak szép kis lábai szépen berakom, rákötöm, leszigetelem. Az ellenállást magát kell szigetelni ? vagy csak ahol rákötöttem a vezetéket. Melegedni fog nagyon ez az ellenállás ? kell rátenni valamit vagy az csak úgy el van magában mint a befőtt ?
Szerk.: Valamint mennyi az élettartama egy ilyen állásnak ?
-
moha21
veterán
válasz
#17283328 #9967 üzenetére
Egyenáramot nem lehet transzformálni.
Szóval a ventilátorod 0,14 ampert vesz fel 12 V mellett abból a 1,68 W teljesítmény.
Kell nekünk egy ellenállás amin közelítőleg 5 V fog esni.
Mivel a legközelebbi ilyen ellenállás 56 ohm, így a ventilátorodon 7,27 V feszültség lesz
614,16 mW mellett. Az ellenállásod ~400 mW-ot fog eldisszipálni ( elfűteni ) így érdemes legalább 1 W-osat venni bele.
Tehát 56 ohm 1W -os ellenállás kell neked. Olyan 30-40 Ft körül vannak darabjai szóval megfizethető.
Meg kellene nézni melyik ágon kapja a ventilátor a feszültséget. Valószínű a fekete a 0V a másik kettőt ki kellene próbálni +12 V-al és amelyikkel működik azt elvágni és oda az ellenállást.
A szigetelésre mindenképpen figyelj nagyon!
Ez a legegyszerűbb módszer lassítani a ventilátort, lehetne hőmérséklet figyelősre stb. csinálni, de az már valamivel bonyolultabb.
-
törölt tag
Gondolom ezek a fontosabb adatok:
Input Power (W) 1.68
Input Current (A) 0.14
Voltage Range (V) 7-137V-on szeretném járatni őket egy tesztben már 3,3 volton is elindultak, úgyhogy a 7 voltal nem lesz gond. Köszönöm előre is a segítséget, csak még pár technikai jellegű kérdésem lenne a megvalósítással kapcsolatban, mivel ilyen téren analfabéta vagyok. Az én elképzelésem az lenne, hogy van a 3eres csatlakozója a ventillátornak, ezen a 3 eres kábelen az egyik ér "közé" (melyik ér közé?) beépítek egy ilyen ellenállást ? Magyarul a kábelt elvágom és ezt kötöm a kábel közé, és ezt megismételni mind a 4 ventillátoron. (javítsatok ha valamit nem jól értelmezek) Ezek az ellenállások sokba kerülnének vagy párszáz Ft-os dolog lenne ? Melegednének nagyon ezek az ellenállások ? illetve baj lenne e ha hozzáérnének a ház fém részeihez vagy ez nemlényeges ? Forrasztani kellene ? Vagy elegendő lenne a kábelsodrásos szigetelőszalagos jólbevált tecnika ?
Néztem a 800Rpm-es venti adatait valami ilyesmire kéne őket transzformálni :
Input Power (W) 0,6
Input Current (A) 0,05
Voltage Range (V) 7-13 -
törölt tag
Sziasztok !
Új házat vettem, és ezzel járt új házventillátorok beszerzése is, vettem is 4db Coolink SWif2 1201 (1200rpm)-es ventit...a ventik marha csendesek nem sok hangja van, még szélzajt se nagyon hallok...azonban a házba berakva ez megváltozottA házban lévő gyári ventik ( elöl,hátul) nagyon csendesek az egész gépem halknak mondható de a 4db swif2 csapja a szelet...fent kettő és oldallapon kettő...az lenne a kérdésem, hogy mindenféle előlapi panel és szabályzó nélkül valami módon homemade le tudnám e őket szabályozni fix 7 vagy fix 5voltra ? hogy ne csapjanak ekkora szelet a ház lyukacsos oldalán, tetején ?
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
A szobámban valamiért instabillá válnak a számítógépek!
Tudja valaki, hogy hogy lehetne kimérni, hogy a konnektorral minden rendben van e? A feszültséget lemértem, az 235V a multiméter szerint. Megmértem a fázis-nulla között és a fázis-föld között is, mindkét esetben ennyi volt a feszültség. Azt, hogy tudom kimérni, hogy nincs e felcserélve a nulla és a föld konnektorban?
Aki tudja, hogy lehet és mit kéne még megnéznem az segítsen. Sürgős lenne. -
Kvazár
őstag
Oks!
Csak a szavakra figyelni kell, mert mást-mást jelenthetnek/jelentek. Itt pl. ugyan arról beszélünk, de attól még az GND.
És a GND nem negatív, és nem a táp negatívjára megy, hanem a GND-jére. De ettől még pontosan ugyan arról beszélünk, ebben az esetben.
Kedvencem ettől még a szabályozás és a vezérlés keverése, pontosabban a vezérlés nem ismerése, ezért mindenre a hangzatos szabályozás mondása. -
PHM
addikt
A GND jelen esetben a tápfeszültség negatív pontja.
A kettő nem mond ellent egymásnak.
Ha megméred az IC középső lába és a hűtőfül közti ellenállást,
a műszer 0 ohmot fog mutatni.
(Kivételt képeznek a szigetelt, teljesen műanyag házas stabilizátorok.)
Ebből következőleg a hűtőfülön mindig a GND lesz.
Ez azért lehet veszélyes, mert ebben az ágban nem szokott semmiféle
védelem, pl biztosíték lenni.
A csillámlemez (+ szigetelő alátét) használata rendben.
Hátránya, hogy valamelyest megnöveli a hőellenállást a chip és a hűtőborda közt.
(Nem jelentősen, úgyhogy emiatt felesleges aggódni.) -
Kvazár
őstag
Én a sima poti+ell.áll.-t nem javaslom, mert nem feltétlenül fogja bírni a venti áramát, és leég a poti.
Helyette van ez 7805-tel:[link] Ez sajna nem vezérelhető utána ki 12 V-ig, csak kb 10-10 V-ig.
Ezt kiküszöbölendő lenne az LM2941: [link] De, ezt még nem próbáltam. (Csak a hozzávalókat vettem már meg.)Van még egy változat sz.j fórumtársunk jóvoltából is.
-
Kvazár
őstag
Thx!
Igazából a GND-vel közös a hűtőfelülete, és ha csak simán 5 V-ra használom, akkor azon is csak a GND jelenik meg. Ha meg fesz vezként használom, akkor jelenik meg rajta az Uki-5V, ha jól emlékszem.De az ebből következő esetleges hibák kiküszöbölésére vannak a csillám lapok, amik tökéletesen szigetelnek, de a hőt vezetik.
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem! Ennek a háznak kapcsán kezdett el foglalkoztatni a head up display téma.
Az lenne a kérdésem (ha ez lehetséges), hogy lehet megoldani ezt? Valamint, hogy működik?
Hol találok erről több infót? (ha lehet magyarul...)
-
Pítőr
aktív tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem!
Van egy Gigabyte 5770-em, batmobil, és elég hangosnak találtam a ventijét (nekem 3pines a venti, de láttam két pinest, azt nem tudom, hogy halkabb-e), és az lenne a kérdés, hogy egy ellenállással, vagy potméterrel csökkenthető-e a venti fordulatszáma elméletben (gyakorlatban majd én kipróbálom)!? Ha igen akkor milyen ellenállást, vagy potmétert vegyek? Venti 12v, 0,36a!
Illetve, ha nem tudtok segíteni, akkor melyik barkácsolós topicban tudnak?
Köszönöm előre is a segítséget! -
PHM
addikt
A tantál kondi is megteszi.
A következőkre érdemes odafigyelni:
- Elkóból minél nagyobbat érdemes a bemenetre tenni, de a kimenetre
legfeljebb párszor 10 mikrósat rakj csak.
- A bemenetre és a kimenetre is tegyél 1-1 100 nanós kerámia kondit,
a lehető legközelebb a stabilizátor IC-hez.
- A 7805-re feltétlen tegyél hűtőbordát. Kezdésképp megteszi akár egy
régi kisebb proci, vagy VGA borda is, de ha úgy érzed, hogy forró,
nagyobbra kell cserélni. -
niklebi
senior tag
Na elvágtam ma délután a sárga vezetéket ahogy mondtad és ahogy a képen volt
Az eredmény az lett ,hogy a ventilátorok el sem indultak. Olyan mintha kihúztam volna őket. A lényeg nem ez volt a probléma. Szerencse, hogy a 3 csatlakozóból csak egyet vágtam el így a maradékkal még ha néha leállva is de mennek. Ott valami más lesz a probléma és a megoldás is. Azért köszi, hogy megpróbáltál segíteni.
-
Szotyi25
tag
Sziasztok!
A zalmanos topikban már próbálkoztam de nem valami nagy élet van arra, ezért itt is szeretném a segítségeteket kérni.
1 egész napja boldog tulaja vagyok egy zalman zm-mfc3 multi fan controllernek. Eddig nagyon tetszik szépen muzsikál ontja az infót a ventikről mint a veszedelem, meg a fogyiról de ez mellékes. A problémám ott van hogy, vannak hozzá ezek a hőérzékelő diódák (számomra izé) ezeknek az elhelyezéséről kérném a segítségeteket, pontosan hova érdemes rakni őket ahhoz hogy a valóságnak megfelelő hőmérsékleti értékeket kapjam!? Addig megvagyok hogy proci, vga, hdd, de pontosan hova? Erről képet tudnátok mutatni vagy oldalt ahol vannak ilyen infók!
A hozzá kapott user manualt inkább hagyjuk!
Segítségeteket előre is köszönömÜdv.: Szotyi25
-
ooloo
őstag
Üdv. Mindenkinek !
A Napokban cseréltem le a régi házat egy újra ( Corsair 600 T ) . Van egy pár csatlakozó amit még táphoz kell csatlakoztatni ... a kérdésem az lenne , hogy milyen átalakítót vegyek hozzá ? Mellékelek egy fotót is a csatlakozókról . Négy db. 2 tűs és egy db. amin sok színes vezeték fut . Van egy szabványos USB csatlakozó is ... ez mire hivatott ?
A válaszokat köszönöm !
-
PHM
addikt
Az USB hub szinte biztosan 5V-os tápot kíván.
Ha ráapplikálod a 12V-os tápot, azzal kinyírod.
Ha előkeríted az eredeti tápot, vagy egy azzal kompatibiliset,
valószínűleg megoldódik a probléma.
Ezzel együtt lehet, hogy a vinyóhoz szükség lesz még egy ún. "Y" kábelra is.
Ez 2 USB csatival rendelkezik az egyik végén, így összesen
1A tápáramot tud leadni a mobil vinyó felé. -
Kvazár
őstag
Sziasztok, lenne egy tápos kérdésem:
Van egy routerem egy USB csatlakozóval, és egy 2,5"-os mobil vinyóm.
Ha rádugom világít a ledje, de a router nem igazán izgatja fel, és nem is kezeli, gondom a túl nagy tápáram igénye miatt.Az ötlet melynek a kivitelezhetősége felől érdeklődnék:
Van egy ilyesmi USB HUB-om, ami külső táppal táplálható, csak az már nincsen meg. Ezen kívül van még egy 12 V 0,6 A-os tápom.
Tehát, ha a tápot ráapplikálom az USB HUB-ra, és azt közbeiktatom a vinyónak és a routernek, akkor szerintetek menni fog? Vagy a vinyónak lehet nagyobb tápáram igénye lenne és csak a tápot nyírnám ki vele?
Jelenleg az USB HUB-bal 3 pendrive van a routerre kötve, és szépen megy.
-
niklebi
senior tag
Értem
Tehát még ki sem kell vennem a mostani helyéről csak elvágom és kész
Nagyon köszönöm
És ahogy mondani szokták "ha lúd legyen kövér" lenne még egy kérdésem. Mivel nagyon utálom ahogy a gép oldalában a vezetékek vannak azt szerinted meg lehet oldani valahogy, hogy például egy panelre összehozni az összes vezeték csatlakozóját? Úgy értem, hogy a tápból mondjuk a 12V-os ágat rátenni és azt szétosztani több molex+sata és egyéb csatikra? Remélem érthető mire gondoltam? -
niklebi
senior tag
Az egyik kollégám az én ötletem alapján csinálta. Ezt a sárga vezeték dolgot nem értem
persze azt sem tudom,hogy a ventik eredeti vezetékezése hogy néz ki. A képen látható sorrendben vannak az eredetiek is? Bocsi de nagyon analfabéta vagyok ezekhez a dolgokhoz, és mindent tudnom kell hogy mit mondjak majd neki hogyan alakítsa át ezt a kis kütyüt. Tehát ha jól értem akkor a sárga összekötések közül mondjuk a legtávolabbit kell megtartani és kivezetni a végére a többi maradhat így ahogy van?
Szerk, most nézem a képet ami hátulját mutatja és akkor ahogy ott van az maradhat a többi sárgát meg le kell forrasztani ami az első képen van?
-
Kvazár
őstag
válasz
niklebi #9934 üzenetére
Ezt ki követte el?
A baj az vele, hogy a ventik a sárga vezetékükön a forgási sebességüket vezetik vissza, és azt tilos összekötni!
Ha sok ventit akarsz 1 kivezetésre kötni, akkor válasz ki egy szimpi ventit, és csak annak az egynek a sárgáját kösd a vezérlőre, a többiét meg ne kösd sehova.
-
niklebi
senior tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség! Vettem az aprón egy Zalman ZM-MFC3-as venti vezérlőt és rákötöttem 6db ventilátort. Ebből 3 egy ilyen kis akármire van kötve.elölről,
hátulról. Na most a problémám ,hogy a szabályzó állandóan ki-bekapcsolgatja ezt a három ventilátort és mivel ezek pont a radiátor ventik így nem a legegészségesebb a rendszernek. Mi lehet a gond? Miért nem mennek folyamatosan? Az elektronikához kb. égőcsere szinten értek.
-
Kvazár
őstag
válasz
reti_tigris #9931 üzenetére
Igen, és ezért célszerű a 2 db 4 tűset külön táp ágra kötni (, hogy ne csak 1-et terheljen).
-
S*Tom*
aktív tag
Sziasztok!
3-4db UV-s kék és sötétkék plexit keresek számítógép ház oldallapnak, ha esetleg tud valaki boltot, ahol ilyet kis tételben, méretre vágva beszerezhetek, linkeljen már címet, nem gond, ha drága.
Köszönöm!(#9928) JD7 [link]
-
JD7
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó topicban kérdezek, van nékem egy Corsair A70 cpu ventim.
Ez gyárilag vagy maxon (2000rpm) pörög vagy egy hardveres limittel egy picit alacsonyabb (1600rpm) fordulaton. Se a biosban se szoftveresen nem tudom szabályozni. 3 tűs a csatlakozása. A kérdés: egy külső házra szerelhető venti szabályozóval tudnám a szabályozni? -
-
tundrak
tag
üdv!
szertnék kimaratni,vágatni a gépházam oldalából egy ilyesmi formát:|: O : : O : : O :|
(azért vannak ilyen távol,mert ha a : és a O-t egybe írom,ilyen lesz
am szorosan kénetehát 3 karikácskát kéne kimarni
és köré négy lukat.ventiknek
a kérdésem:milyen eszközzel lehetne szabályos karikát fémből kivágni?
köszi!
-
Mike66
csendes tag
Hello!
Laptop-design érdekelne, de véletlen sem a mstricázgatás! Kisebb-nagyobb átalakítások is érdekelnének!
Köszi !! -
sz.j
nagyúr
Egy kicsit bővebb infó itt található a ventiszabályzó(k)ról.
-
moha21
veterán
válasz
Boogie33 #9917 üzenetére
"# ultraibolya (400 nm, 749 THz, 3.1 eV környéke)
# kék (470 nm, 638 THz, 2.6 eV környéke, 1990-es évek közepétől kapható)
# zöld (568 nm, 523 THz, 2.2 eV környéke)
# sárga (588 nm, 510 THz, 2.1 eV környéke)
# narancs (625 nm, 480 THz, 2.0 eV környéke)
# vörös (640 nm, 468 THz, 1.9 eV környéke)
# infravörös (900-950 nm, 333-316 THz, 1.4-1.3 eV) - lásd még Információátvitel fény segítségével szócikket "Ja és, mint minden dióda elé a LED elé is kell ellenállás. Kb 10-15mA -re érdemes méretezni, de pontos adatot csak katalógusból lehet mondani.
#9917) Boogie33 : Nincs mit!
-
kkrisi
senior tag
köszi szépen a segítséget! akkor lényegébe itt lesz egy erősítő meg ellenállás és led kell hozzá? mert akartam is mondani, hogy kerestem ehez hasonló dolgokat, de nem igen találtam így építve, szerintem állhatok neki, csak az alkatrészeket kééne jó minőségből beszerezni
-
Boogie33
senior tag
Hali. A két led-el a HDD+a POWER mennyire lehet koperálni, lehet cserélni más fajtára vagy nem. Mekora feszt ill áram erősséget kapnak?
-
Kvazár
őstag
Moha21 keresése is jó!
Nekem ez pl tetszik: [link]
Urbánnál, viszont: termékeink->egységcsomagok->fénytechnika:
-Rádiótechnika Évkönyv 1992 Mono kivezérlésjelző 12 LED-esNagyon esetleg: Rádiótechnika 2001/03 Intelligens sztereó kivezérlésmérő
Azok az OFF-os dolgok azok az újságok/évkönyvek, melyekben publikálva lettek. Ha egységcsomagot veszel akkor egyben megkapsz mindent. Igaz, nem össze szerelve.
-
Kvazár
őstag
Hát ez hatalmas!!Sőt! Az lenne a kemény, ha vennél egy ledes kivezérlés jelzőt, vagy fényorgonát, és azt alakítanád át.
Ilyenek kapcsolását megtalálod a neten, meg a Hobbi Elektronika is foglalkozott ilyenekkel.De komplett egységcsomagot vehetsz az Urbán Elektronika KFT-nél, de a Lomex-ben is mintha láttam volna.
De ilyen egyszerű kis kapcsolásokat a Conrad Electronic-nál is lehet kapni.
-
kkrisi
senior tag
Sziasztok!
Itt egy video, amit szeretnék megcsinálni, de....Vannak itthon ledjeim, amiknek a kezdőfesz az 2.2 és rákötöttem a hangfalkábelekre és azt tapasztaltam, hogy csak akkor kezdenek el vilogni, mikor nagyobb kakaót adok a hangfalnak, tehát alacsony hangerőn nem villognak, nyílván azért, mert akkor éri el a kezdőfeszt! Na már most nekem az lenne a célom, hogy alacsony hangerőn is ugyan úgy villogjon, mit nagy hangerőn, bár nagy hangeőre is oda kééne vhogy figyelni, mert ha feljebbtekerem esetleg max-ra akkor elhal a led mert már sokat kap!
Én egy kivezérlésjelzőt mondanék, hogy azzal meg lehtne oldani, de nem tudom azért kérdezlek titeket, hogyan tudnám megoldani?
Meg a videon lehet h nem látszik, de szerintem biztos hogy kell lenni ott is vmi hasonlónak, hacsak azok nem vmi speckó ledek!
-
sz.j
nagyúr
Ha még érdekel a téma, akkor itt láthatod a pontos és részletes kapcsolási rajzot.
És így néz ki készen a ventiszabályzó. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Tanácsot szeretnék kérni.
Van egy 230V AC -ból 12V 5A AC-t készítő tápom. Könnyű, kis műanyag az egész.
Led modulokat szeretnék vele hajtani, csak ugye azok DC-vel mennek. Találtam a szekrényben egy régi AA akksi töltőt és van benne egy DF08S, ami ha jól sejtem egy egyenirányító bigyula.
Tehát, ha ezt a bigyulát ráforrasztom a táp 12V-os részére, akkor az nekem egyerirányítja vajon?
Mert ugye nincs az embernek pénz egy olyat venni ami eleve DC-t ad ki. Meg akkor ezzel mit kezdjek? -
Boogie33
senior tag
Hali. Azt szeretném kérdezni hogy a kislemez meghajtó helyére valami usb bigyót (vagy bármit ) szeretnék venni akkor azt hogy kell keresni mi a neve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest