- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Én és a számítógép
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
Sziasztok!
A meglévő lenovo g500-as gépemhez szeretnék belőlük külső akkut készíteni, mert szükségem van a hosszú üzemidőre a suli miatt. Egyébként az akkuja igen jó kondícióban van, 48 helyett 44-45 wattórát tud, de ez sajnos kevés a reggeltől estig/késő délutánig való használathoz.
Van néhány (16-18) régebbi laptopakkukból bontott cellám. Némelyeknek eltérő a kapacitása, de nem túl jelentős mértékben (2000-2500 mah), szóval ez nem hinném hogy problémát okozna.
Személy szerint én 4 cellát kötnék sorosan, és az így keletkezett pakkokból 3-at, vagy 4-et párhuzamosan. Erről mi a véleményetek? Működhet? A gyári táp 20V-al tölt, az ebből az elrendezésből keletkezett kb.14-15V elégséges lehet a gép működtetéséhez?
Ahogy számolgattam elérhető lehet az 50-60 Wh. Ami már elég lehet.
Azok lennének a kérdéseim, hogy:
- Hogyan tudnám lemérni, hogy melyik cella működőképes még, illetve ha túl van merülve hogyan tudnám feltölteni házilag? (Multiméter adott, csak azt nem tudom, hogy mekkora feszültség felett működőképesek.)
- Milyen egyéb hozzávalókra lesz még szükségem a projekthez? (dc-dc konverter, csatlakozók, stb...)
- Hogyan tudnám megoldani, hogy az akkupakkot egyszerre (nem cellánként) tudjam feltölteni?
- Illetve még jó volna, ha lenne rajta 1-2 darab 2 amperes usb kimenet, hogy tudjak róla tabletet és telefont tölteni. (Bár ez nem elsődleges szempont, mert van egy 10,4 AH-s YooBao külső akkum erre a célra.)
Ezt az egészet a lehető legkisebb költségvetésből kellene kivitelezni.
A segítségetek előre is köszönöm!
Martin97
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- Csere-Beszámítás! Mint az új! PS5 Dualsense Edge Kontroller! Gari: 2027.07
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest