Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Martin97

aktív tag

Sziasztok!

A meglévő lenovo g500-as gépemhez szeretnék belőlük külső akkut készíteni, mert szükségem van a hosszú üzemidőre a suli miatt. Egyébként az akkuja igen jó kondícióban van, 48 helyett 44-45 wattórát tud, de ez sajnos kevés a reggeltől estig/késő délutánig való használathoz.

Van néhány (16-18) régebbi laptopakkukból bontott cellám. Némelyeknek eltérő a kapacitása, de nem túl jelentős mértékben (2000-2500 mah), szóval ez nem hinném hogy problémát okozna.

Személy szerint én 4 cellát kötnék sorosan, és az így keletkezett pakkokból 3-at, vagy 4-et párhuzamosan. Erről mi a véleményetek? Működhet? A gyári táp 20V-al tölt, az ebből az elrendezésből keletkezett kb.14-15V elégséges lehet a gép működtetéséhez?

Ahogy számolgattam elérhető lehet az 50-60 Wh. Ami már elég lehet.

Azok lennének a kérdéseim, hogy:

- Hogyan tudnám lemérni, hogy melyik cella működőképes még, illetve ha túl van merülve hogyan tudnám feltölteni házilag? (Multiméter adott, csak azt nem tudom, hogy mekkora feszültség felett működőképesek.)

- Milyen egyéb hozzávalókra lesz még szükségem a projekthez? (dc-dc konverter, csatlakozók, stb...)

- Hogyan tudnám megoldani, hogy az akkupakkot egyszerre (nem cellánként) tudjam feltölteni?

- Illetve még jó volna, ha lenne rajta 1-2 darab 2 amperes usb kimenet, hogy tudjak róla tabletet és telefont tölteni. (Bár ez nem elsődleges szempont, mert van egy 10,4 AH-s YooBao külső akkum erre a célra.)

Ezt az egészet a lehető legkisebb költségvetésből kellene kivitelezni.

A segítségetek előre is köszönöm!
    Martin97

Új hozzászólás Aktív témák