Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7265) Flinter


Flinter
tag

Szevasztok!
Egy kis segítség kéne 2-3-4G lefedettség kiterjesztése témában.
Első kérdés, hogy jó helyen járok-e? Ha tudtok ennék alkalmasabb topicot erre, akkor mondjátok! :K

A problémám a 2-3-4G lefedettség kiterjesztése kb 3-400m-rel, külterületen.
Egy kisváros melletti dombvidéki szőlőtelekről lenne szó, ami a városból/ síkságról nézve - ahol a mobiltornyok vannak - egy nagy domb (kis hegy) túloldalán van. A másik irányban, egy völgy túloldalán meg még nagyobb dombok vannak.
A telek teteje még a gerincen van, innen látható a város (közel van: 1-5 km távolságra), és itt még van 4G is, de ahogy megyünk befelé a telekre (lefelé a völgybe), egyre jobban tűnik el a mobil térerő, és ~300 m után meg is szűnik.
A birtok közepén, ahol a feldolgozó épület van, már csak kb. 2-3m földfelszín feletti magasságban lehet telefonálni egyáltalán. (Praktikusan egy létrára szoktunk állni ehhez. Ez nyilván a kimenő hívásokat tudja csak megoldani.)
A szőlő további részein, amely a gerinchez képest még mélyebben vannak, már egyáltalán nincs semmi térerő, ami elég kellemetlen probléma.

Hallottam, hogy beszerezhetők bizonyos 2-3-4G jelerősítők, amelyeket ha olyan helyre raknék, ahol még van térerő (pl. a feldolgozó épület tetejére), onnan egy antennával meg tudnák szórni a környező területet.
Elég lenne mondjuk olyan 90 fokos szélesség és 3-400m hatótávolság. (Persze ha több, az nem lenne baj.)
Minimális igény lenne a terület 2G lefedettségének biztosítása, maximális a 4G. (Gondolom, más-más összegről beszélhetünk.)
Esetleg egy olyan öszvér megoldás is elfogadható lenne, hogy 2G-t biztosítson a nagy területre, és WIFI-t (esetleg valami kiegészítő eszközzel) a ház körül.

Tudnátok erre a problémára valami megoldást javasolni? Eszköz, leírás, tapasztalat?

Szolgáltató Telenor - bár kb. ugyanez a helyzet pepitában a Telekommal és a Vodafonnal is.
Hivatalosan (lefedettségi térképen) nincs, vagy alig van térerő - gyakorlatilag meg teljesen nincs.
A hely egy meglehetősen elzárt völgy, (modern népmesésen: "ahova még a térerő sem jut el" :) ), alig pár tanyaszomszéddal.
Villamos áram van.

Köszi a segítséget. :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.