- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Csataálca
- Ég veled, KEndre! :(
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy vodafonos mobilnet és nem lehet vele belépni pl: gmail.hu meg egyéb jelszavat kérő helyre sem.
Mi lehet az oka?
Üdv: feri 1
-
bostone
addikt
Pár napja aktívan használok egy Inviteles kártyát, ami a Telenor hálózatán lóg. Fogalmam sincs mi a bánat történik, de egyszerűen borzalmasan teljesít. Egyik pillanatban még tökéletes a jel, másikban leesik 2g-re vagy az alá, úgy, hogy el sem mozdultam a helyszínről. Kipróbáltam a torony közelében is, de a helyzet mit sem változott. Ez mennyire természetes vagy általános? Lehet, hogy éppen hálózatfejlesztés folyik? Vidéki kisvárosban élek, anno, mikor még Pannonos voltam nem tapasztaltam ilyet, sőt, a Panni netje volt a legstabilabb.
-
LámaZ
addikt
"Viszont a mobilevoip szoftvert tudtommal most egyik szolgáltató sem tudja szűrni."
megint kezded?
A tegnapelőtt még azt írtad, hogy tudná, ha akarná. Tudni - akarni (nem mindegy).Nekem még mindig fennforog a kérdésem:
Van-e olyan hülye szolgáltató, amely mindenféle elkötelezettség és cécó nélkül ad nekem 1500 forintnál olcsóbban min. fél gigát? Gondolok itt lidles meg aldis, meg teszkós stb. csomagokra is, a lényeg, hogy ne kelljen hűséget fogadni nekik.Legyen minden jó!
-
SimS
senior tag
Szia
Köszi, előbbi megnyugtató, utóbbi kevésbé.
A fentebb linkelt Domino Web esetén is lehet számítani ilyesmire?
Ha nem, akkor inkább azt választanám a UPC-s helyett (ha biztosabb).Egyébként meg milyen jogon korlátozzák az adatforgalom tartalmát (SIP / voip hívás)?!
SimS
Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
SimS
senior tag
Üdv
Valakinek van tapasztalata a djuice 100MB-os mobilnet szolgáltatásával korlátozást (főleg voip) illetően? Annyit írnak, hogy túlforgalmazásért kell fizetni, de nincs leírva, hogy ,,mire használható fel"..
A kérdés hasonló az UPC által kínál data only sim esetén - ami vodafone hálózatról megy. Ott van valami korlát voip használatra?
Köszi,
SimS
Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
LámaZ
addikt
válasz
Avicularia #1179 üzenetére
2000 ft-ért kapsz havi 1 GB-ot sok helyen. A kolléga félrebeszélt.
Legyen minden jó!
-
club1
veterán
válasz
Avicularia #1182 üzenetére
Ez a magyar szabályozás sajátossága. A felügyeleti szerv - nagyon okosan - azt írta elő a szolgáltatóknak, hogy amikor a garantált sávszélességeket feltüntetik, azt az esetek 100%-ára tüntessék fel. Te is könnyen beláthatod, hogy egy rádiós szolgáltatás rendelkezésre állása 100%-osra (és ezalatt értendő a területi kiterjedés is!) nem lőhető be, ezért a szolgáltatók egységesen 0 Mbps-ra vállalják be a minimális sebességet a számukra előírt 100%-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz
bostone #1180 üzenetére
Köszi ez jónak tűnik, sávos elszámolás. Én ezt néztem ki [link],de amit te linkeltél talán jobb is. Az a baj,hogy nem tudom mennyi adatra lesz szükségem, szóval ez elég frankónak tűnik.
Egyébként ez a garantált 0mbps elég ijesztő. Szóval ha nincs egyáltalán net mondjuk napokig, akkor sem tud az ember reklamálni?[ Szerkesztve ]
-
csernak75
senior tag
válasz
A telenor csak az okos telefonos internetnél korlátoz, Hipernetnél nem.
Nem kötelező modemet venni, 4k-ért van sim 3k egyenleggel erre még töltesz +3k-t és megrendelheted az 5gb-os adatkeretet!
-
bostone
addikt
válasz
Talán tekintsd meg ezt a lehetőséget is. Én még nem használtam, de potom pénzért lehet a vaterán kártyához jutni.
-
Avicularia
veterán
válasz
csernak75 #1178 üzenetére
Köszi. Ez nem tűnik valami jónak, ha jól számoltam 600 Mega kerül 3000 forintba. Stick nem kell mert vagy telefonba rakom be a simet, vagy van itthon elfekvőbe 2 usb stickem is, szóval arra nincs szükségem.
Persze ha nincs jobb akkor kénytelen leszek ezzel beérniszerk
Közben lejjebb lapoztam és van 5 gigás csomag is 6 ezerért. Telenor nem korlátozza a voip-t? Mintha azt olvastam volna hogy a voda igen.[ Szerkesztve ]
-
csernak75
senior tag
válasz
Avicularia #1176 üzenetére
Szia!
Esetleg Hipernet Praktikum: [link]
1. opció: 5000Ft modem+3000Ft egyenleg (5Ft/MB 600MB-ra elég)
2. opció: 5000Ft modem+3000Ft egyenleg: amiből 1gb adatforgalmi keretet(2999Ft) rendelhetsz amit 45 napig használhatszLehet modem nélkül sim-et kérni az 4000Ft ami szintén 3000Ft egyenleget tartalmaz!
-
kisbrekes100
tag
Heló!
Ez a voip telefonálás hogyan működik?
Hiába olvasgatom nem nagyon tudom értelmezni...
Segítsetek!
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Szeptember végén megyek 2 hétre Magyarországra és kellene valami feltöltős mobilinternet megoldás.
Legfőképpen voip telefonálás lenne rajta, de netezés is lesz szóval jó lenne 1 giga legalább.
Melyik szolgáltatónál van megfelelő ajánlat és mennyiért? -
LámaZ
addikt
válasz
kisbrekes100 #1173 üzenetére
Nekem Digi Move 1 van, amely havi 1 GB-ot jelent, és listaára 2095 Ft/hó, de mivel a műholdas TV-t is tőlük kapom, havi 1500 ft-ba kerül.
Eddig - alkalmanként waze mobilnavigációval és VOIP telefonálással együtt - havi 350 MB-nál soha nem használtam fel többet.
Igazából, ha lenne ennél olcsóbb 0,5 GB-os havi csomag, váltanék. Ötleteket ide, a fórumba várok![ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
csernak75
senior tag
válasz
kisbrekes100 #1173 üzenetére
A Digi a telenor hálózatát használja!
Ha van mellette Digi előfizetésed 6400Ft-ért megéri, anélkül 8750Ft-ért nagyon nem!
Esetleg ha 7000Ft-ot szánnál rá akkor lehetne Hipernet Heavy [link]
Itt a 15gb mellé a 3400 forintos kedvezménykeretből futja a korlátlan böngészésre és az éjszakai 100gb-ra!
És 4g/LTE hálózatot is használhatsz! (Ha van lefedettség!)
[ Szerkesztve ]
-
kisbrekes100
tag
Sziasztok!
Nos, mi a véleményetek a digi mobil internetjéről? Én ezen a 15 gigáson gondolkozom, amihez jár még éjszakai adatforgalom ami +30gb...
Esetleg ha valakinek van akkor jó lenne ha meg osztaná az észrevételeket. De ha nincs akkor a véleményeteket kérném!!
Várom a válaszokat.
-
club1
veterán
válasz
szabogabor10 #1171 üzenetére
Nekem is ez alapján a modem oldalán tűnik gázosnak a helyzet.
-
Nem tudom konkrétan, nem volt androidos táblagépem, de valahol a mobilhálózati beállítások között van elvileg.
Egyébként furcsa az is, hogy nem írja ki a hálózat nevét, csak az azonosítóját. Valami szerintem nem okés azzal a 3G modemmel.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Crytek
nagyúr
válasz
szabogabor10 #1169 üzenetére
Tényleg csak a telekomosat találja! Ezt a WCDMA/GSM beállítást hol találom ?
Next PC Upgrade: 2022
-
-
Crytek
nagyúr
válasz
szabogabor10 #1167 üzenetére
Akkor végképp nem értem. 30-as a telefonszámom ,mert áthordoztam a telenorhoz. De érdekes a mobiltelefonomba tényleg csak az pár dolog van megadva amit itt linkeltetek a nethez és ott tökéletes semmi baja.
Táblán vajon mi lehet a gondja?
-
Arra nem is fog, mivel az a Telekom (T-Mobile) hálója. A 21601 a Telenor hálója. Ezt kellene megtalálnia. Mindhárom itthoni szolgáltató 2100MHz-en (is) üzemelteti 3G hálójukat, ezzel nem kéne, hogy gond legyen.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Crytek
nagyúr
válasz
szabogabor10 #1165 üzenetére
Akkor vagy a 3G modem szart se ér a táblába vagy csak nem támogatja a telenor a WCDMA 850/2100-at!
Mert látja hogy ott a 21630 de nem csatlakozik.Mindegy akkor nyomulok a telefonon nettel.
-
-
Crytek
nagyúr
válasz
szabogabor10 #1163 üzenetére
Ezt az internet miatt mind be kell állítani?
Mi köze van az emailnek meg az mms-nek az internethez?
Belső 3g modem van a táblagépben.
-
Crytek
nagyúr
Valaki kérem írja le mit kell beállítani hogy 3G-s táblagépen tudjak a telenoros simkártyámmal NETEZNI nem érdekel más csak netezés!!
Bármit állítok nem csatlakozik azt írja nem elérhető és csak valami 21630-as nevő hálozatot talál jó ez egyátalán?
-
RootRulez
félisten
válasz
csernak75 #1157 üzenetére
Egy kb 50 centis USB hosszabbítóval ki lett rakva az ablakba, ott már "jó" a térerő és az internet is kb olyan, mint volt. Az lehetséges, hogy a régebbi lap több feszültséget adott a kütyünek, és ezért a jelfogó képessége valamivel erősebb volt? Mert más ok nem jut eszembe, ami lehetne tényező...
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Van egy mobilnet, ami szépen működött. Elromlott a gép, cserélve lett az alaplap (win újrarakva) azóta kevesebb a térereje a sticknek, okozhatja ezt az alapap csere?
═════════════════════════════════════════
-
jel1
aktív tag
Sziasztok!
van egy telenor mobilnetem és szeretném megosztani a laptop wifijével. tavaly a connectifyvel nagyon jól működött, de most nem :/ más a stick is... ha feltelepítem a connectifyt, akkor nem képes kapcsolódni rendesen. vagyis a mobilnet programja azt írja, hoigy kapcsolódott, windws maximumon jelzi a térerőt, de nincs internetkapcsolatot ír... és a wifin tudok kapcsolódni a géphez, de ugye nincs net azokon se ilyenkor.
mi lehet a baj? avast bezavarhat?köszi a válaszokat!
-
csernak75
senior tag
Esetleg ha a telefon automatikusan nem tudna csatlakozni akkor az APN-t kel beállítani.
Én a telenoros-t tudom csak, de az adott szolg. topikjában majd tudnak segíteni!
Nem tudom mennyit szánsz rá de ha sokat használod akkor szerintem a legkissebb hipernet csomagot is nézd meg (3k): [link]
-
SimS
senior tag
Üdv
Van arra lehetőség ezeket a mobilinternetes szolgáltatásokat (adott szolgáltatónál upc, t, telenor) telefonban használja valaki? Mármint, ha a stickbe sim kártya megy..
Mondjuk még így sem lenne túl olcsó, viszont jobb alternatíva a ,,mobilinternet" jellegű 500MB 2k HUF opcióknál..
Köszi,
SimS
-
club1
veterán
válasz
DataTraveler #1147 üzenetére
Elég sok ilyen csomag létezik. Közös jellemzőjük hogy a havidíjban foglalt adatmennyiség leforgalmazása után a szolgáltató az adatforgalmat nagyon jelentősen lassítja (maximum 9-16-32-64-128 kbps-ra).
-
DataTraveler
tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy mobilinternet előfizetést laptop mellé, de nem tudom, milyent válasszak, ebben kérnék egy kis segítséget tőletek. Létezik valamelyik szolgáltatónál olyan mobilinternet előfizetés, ami fix havidíjas és nincs túlforgalmazási díj?
Don’t steal, don’t lie, don’t cheat, don’t sell drugs. The government hates competition..
-
-
Feri_1
csendes tag
Sziasztok.
A routerem egy TL-MR3420, a modemem egy kikódolt huawei k3520, T-mobilos kártyával.
Az öröm, hogy működik, a gond, hogy a Samsung GT-N8020 Galaxy Note 10.1 LTE -be téve 29-es ping-gel, 38 Mbit/sec letöltéssel és 18,6 Mbit/sec feltöltéssel megy, de ha beteszem a stickbe és a routerbe, akkor 291 ping-gel, 5,9 Mbit/sec letöltéssel és 0,35 Mbit/sec feltöltéssel megy.
Másik stickket kéne szereznem? Ha igen, milyet?Tudnátok típust ajánlani?
Kösz, Feri
-
Kovacsbelaxy
tag
válasz
premete #1138 üzenetére
Meglehet, de inkább azt tudom elképzelni, hogy vagy hülyén fogalmaztam, vagy csak nem tudsz szöveget értelmezni.
Igazából csak próbáltam a wifis forgalmamból kibogarászni, hogy mekkora mobilnet kellene nekem egy hétre... ha így sem világos, akkor sajnállak...Vgyuri: kis kijelző? Jó, nem full hd, de akkor is Note 2 ről van szó.
Amúgy már tárgytalan, letettem a filmnézésről.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mateosz #1140 üzenetére
Szerintem videót nem tömörít, mert az már eleve tömörítve van, kisebb felbontás választásával lehet spórolni.
Youtube-ról otthon (nem mobilnettel) előre is le lehet tölteni amit nézne. Ha mobilról nézné, akkor pc-n kisebb felbontásra megéri áttömöríteni, 2-400 mbyte-ból kijöhet egy 1.5 órás film, természetesen a minőség rovására megy, de mobilon a kis kijelző miatt nem annyira feltűnő.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz
Kovacsbelaxy #1136 üzenetére
Amit írsz, az 50 GB forgalomról, abból nekem az jön le, hogy azt sem tudod, miről beszélsz; szerinted mi köze van a wifinek a mobil internethez?
IEladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
válasz
Kovacsbelaxy #1136 üzenetére
Szerintem mindenre, már csak a méret miatt is. Mobilneten próbáld ki az Operát, turbó (rally) módnál tömöríti az oldalakat.
-
Kovacsbelaxy
tag
válasz
Mateosz #1133 üzenetére
Köszi, most néztem, Chrome 1 hét alatt 1.8Gb ot evett, ha kínomban 2x annyit használom mint eddig, 4 gb akkor is elég. Már csak az a kérdés, hogy ez most csak szöveges oldalak böngészésére vonatkozik, vagy mindenre ami a böngészőn belül történt (videók, zene)?
Azért durva így látni a forgalmamat... 1 hónap alatt majd 50Gb ment el, pedig másfél hétig nem is volt wifim... kíváncsi vagyok mikor lesz olyan mobilnet amire hosszabb időre is megéri beruházni, anyagi csőd nélkül... sosem fogom megérteni, h miért nincs olyan mobilnet, ami akár lassabb is ,de nincs lelimitálva és mondjuk 10k nál nem kérnek többet érte...
[ Szerkesztve ]
-
-
club1
veterán
válasz
Kovacsbelaxy #1132 üzenetére
2-40 GB. Mindenkinek más ui. az aktív használat. Csak böngészés és email elvan heti 100-500 MB-ból. Az online videózás önmagában képes egy óra alatt ennyit megenni.
-
Mateosz
aktív tag
válasz
Kovacsbelaxy #1132 üzenetére
meg tudod mérni a wifis adatforgalmat is, és akkor egész közeli értéket kapsz. Mi csak nagy vonalakban tudnánk megbecsülni...
*** Be prepared! ***
-
Kovacsbelaxy
tag
Nemtudom jó helyre írok e. De valaki megtudná nekem mondani, hogy egy hét aktív használatra, böngészés, youtube, zene, játékok... kb mekkora mobilnetet éri meg bekapcsolni?
Mindig wifit használtam eddig, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mennyi lehet az átlagos forgalmam. -
madmike
őstag
Sziasztok!
Huawei 3276-os modemet használok egy tp-link mr3420as routerbe dugva. Gyakran megszünik az internet kapcsolat. ha nem a routeren keresztül netezek, akkor minden tökéletes. Azt olvastam, hogy ez a modem elég nagy áramigényű és lehet, hogy a router nem tudja kellően megtáplálni. Veszek egy külső tápos usb hubot.
A kérdés.
Elég ha egy usb 2.0-ást veszek, vagy 3.0-nak kell lennie a nagy sebesség miatt?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Dzsolo
senior tag
Hali,
lehet rossz helyre írok, van egy 250Gb mobilinternetem (USB) Szeretném megosztani Wifi-n vagy akár UTP kábelen, Igazából a LAN-os műholdvevőm szeretném rákötni. Milyen megoldások léteznek? Itthon WDS-esek a routereim és egy routert tettem a műholdvevő elé gond nélkül működik, ugyanezt szeretném csak mobilinternettel, esetleg van olyan router amire rá lehet dugni a Sticket?
-
club1
veterán
válasz
albinolynx #1122 üzenetére
-
club1
veterán
válasz
albinolynx #1120 üzenetére
Elhiszem, de mint írtam, semmi értelme nincs nézegetni. Sokszor nem pontos (a mi falunkban pl. a falu mértani középpontjába helyezi a tornyot, miközben a falu egyik szélében van) és nagyon hiányos.
-
Trebron09
őstag
" Létezik publikus adótorony térkép
(voda, tmobile, telenor)?"Ez engem is érdekelne, egyszer megtaláltam a telenorét, google maps-en, azóta se találom.
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
albinolynx
senior tag
SMS küldés/fogadás probléma megoldódott. Mindent átnézve sem jöttem rá, ezért felhívtam a "lelkisegélyszolgálatot". Ott eszközöltek egy sms szolgáltatás leállítást/újraindítást és hívás közben már pittyegett is, hogy van egy olvasatlan üzenetem.
Létezik publikus adótorony térkép (voda, tmobile, telenor)?
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
madmike
őstag
válasz
Trebron09 #1114 üzenetére
Itt nincs LTE. Ez a csomag 20Mbit/s elméleti max letöltési sebességgel bír, ehhez képest...
Nem tudom, ha lenne LTE, akkor még több lenne e.
Huawei E3276-os modemet kaptam. Az eladó szerint ezt egyelőre egyetlen wifi-s router sem fogja tudni kezelni. Pedig nagyon jó lenne, ha találnék valami olcsó routert ami megbírkózna vele.
[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Trebron09
őstag
-
madmike
őstag
Próbaképpen elhoztam ma egy Hipernet mediumot.
Nem is rossz."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
club1
veterán
válasz
albinolynx #1109 üzenetére
-
madmike
őstag
A Telenor LTE hálózata mennyire kiépített Bp-n? A lefedettségi térkép alapján úgy nézem szinte mindenhl van a fővárosban, de a lefedett települések listáján nem szerepel Bp. Tapasztalatok?
A medium csomaggal szemezek, a 10GB-os keret túllépése után, ha megvan rendelve a korlátlan böngészés szolgáltatás, akkor mi az ami nem működik? Pl Youtube? Mennyire hatákony a szűrés? Mennyire marad használható miután bekorlátozzák? Bp-n milyen ping értékek a jellemzőek? (A Flórián térnél lakom)
Csak a 2 év elkötelezettség miatt rágódok, hogy mi legyen. 2 év alatt valószínűleg sokkal olcsóbb és gyorsabb mobilnetek lesznek, nekem meg kötve lesz a kezem... :s
[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #1108 üzenetére
Jó, visszavonom az előbbit. Hagyományos sms-t sem enged küldeni.
-
club1
veterán
válasz
albinolynx #1106 üzenetére
Rendes SMS-t amúgy tudsz küldeni a kártyáról? Ha igen, akkor a probléma csak annyi, hogy a szolgáltató a Telenor...
-
albinolynx
senior tag
Telenor feltöltőkártya, 3k-val feltöltve. Sima mezei telefonról küldeném a 1750-re a klikk szót, de "hiba" feliratot dob. Mi a probléma?
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Mi a helyzet azzal, hogy a Digi nem lassítja be a mobilnetet az adatforgalmi keret elértekor? Vagy ez már a mult?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
albinolynx
senior tag
Vegyél egy wifi hotspotot. Legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nők, nőügyek (18+)
- Bestbuy játékok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- GF63 Thin 11SC 15.6" FHD IPS i5-11400H GTX 1650 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest