- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Csataálca
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ég veled, KEndre! :(
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Coyote2000 #897 üzenetére
Szerintem Club1 arra gondolt, hogy hiába a gyors internet, ha azt pár perc - óra alatt leforgalmazod. Pl. Telenor 100 mbyte 7.2 mbit/s-en 2 perc alatt elfogy, a hónap fennmaradó 29 nap 23 óra 58 percében meg 0.032 mbit/s a sebessége. 15 GB is elfogyhat 5 óra alatt, szóval már nem a mobilnet sebessége a kevés, hanem a leforgalmazható adat mennyisége.
Én megelégednék egy korlátlan Edge csomaggal is (200 kbit/s), havonta 1-2 ezer forintért, mobilon netezni ez is elég lenne nekem.
Szerkesztés: közben Club1 is válaszolt, hasonlót mint amire én is gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #897 üzenetére
Akkor bármelyik mobilnet az, beleértve az LTE-t is. Ezért népbutítás jönni a 14-20-30-40-50 Mbps-al, ha egyszer azokkal a sebességekkel a havi forgalmi keretedet 1-2 óra alatt elnetezed, utána meg 32-128 kbps-ra lassítanak hó végéig. Ahol (külföldön) korlátlan a mobilnet, ott is szokott lenni fair use policy, amiben leírják, hogy mennyi havi forgalom után korlátozhat/tilthat le a szolgáltató. És ezek az értékek sem szoktak sok száz GB-ok lenni...
A 3G-s (de még az LTE-s) mobilnetnél meglévő csomagkésések és a gyorsnak nem mondható szoftveres 3-4G modemek pedig nem eredményeznek akkora élménynövekedést mondjuk 5 helyett 15 Mbps-al netezve, mint mondjuk egy max. 10 ms-os csomagkéséssel bíró vezetékes net előtt ülve. -
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #895 üzenetére
És mit kezdesz óránként több mint 3GB (naponta 75 GB) adatforgalommal mobilneten?
-
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #890 üzenetére
A célértéknek mára már nincs szerepe, csak egy jelzés, hogy a szolgáltatók mit tekintenek célértéknek. A szuper made in china hipergagyinet rendszerről valamit azért elárul, hogy csak a Telenornál ilyen alacsony a célérték 3G-re, a másik kettőnél 2 Mbps körül van...
Tavaly nyárig volt értelme, a célérték volt az adott technológiára nézve az esetek 80%-ára vállalt minimum. Tavaly nyár óta ugye mind a három szolgáltató 0 Mbps-ot vállal garantált értéknek, mert a szabályzó hatóság kivetette velük az esetek 80%-át, és 96%-os rendelkezésre állást írt elő a szolgáltatásra vonatkozó minimális vállalt sávszélesség meghatározásához. Erre volt a szolgáltatók válasza a 0 Mbps.
A diginetet egyébként a Telenyomor felülről 7.2 Mbps-nál korlátozza, és ha logikusan a sim kártya 3G-t nem tudó készülékbe kerül, valahol 240 kbps lesz a max. Ha HSDPA-t nem tudó, de umts készülékben 384 kbps lesz a max. Minden egyéb esetben lesz 7 Mbps a max. -
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
válasz
Coyote2000 #890 üzenetére
Azért mobil-/okostelefonnal nem szoktunk BluRay filmeket torrentezni.
Legyen minden jó!
-
Coyote2000
őstag
akkor engem az zavart meg, hogy nem a szokásos legnagyobb, hanem a VÁLLALT sebességet adták meg.
A "vállalt" valahol az "elérhető" és a "garantált" (mobilneten hagyományosan 0 kbps) között lehet
Fura, mert ha akár 60mbit is lehetne, akkor többen rákapnának, de a felső limitről nem szólnak. Márpedig felső limit létezik, nekem pl. 30mbit a Telenornál.
Ha esetleg 120kbps a felső limit, akkor meg szopás...
-
válasz
Coyote2000 #888 üzenetére
Ahogy Club1 is írta, ez a minimálisan vállalt sebesség. A maximálisról a Gyik-ban írnak: "Hol használható a mobilinternet?" és "Mit jelent a HSDPA, illetve az EDGE rövidítés?". Tehát ugyanazt a 3G-t kapod mintha Telenor-os lennél.
[ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
értem.
De akkor már legyen 2990 az alapdíj, mert az már 3 GB net 5mbit sebességgel, azaz a nyomorgás helyett élvezhető sebesség és adatmennyiség van....
Ha viszont szükségmegoldásról van szó, és mégis elég a 3G, akkor "végy" egy telefont nagyon olcsó 3G nettel, oszd meg wifin (hotspot) és kész.
-
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #886 üzenetére
A Telenor vállalja a 120/40 kbps-ot a 3G-re. Ha megnézed a Telenor ÁSZF-et, ott van leírva. A Digi csak viszonteladó.
1GB-os csomagot 1 GB-os csomaggal kell összehasonlítani. -
Coyote2000
őstag
Csak nekem tűnt fel, hogy a Digi Mobilnetnél a sebesség röhejes kategóriában van?
UMTS (3G) 120/40 kbps¹
1 GB-t kapsz 1500-ért...
15 GB már 8765 Ft... (vagy 6400)Ezzel szemben a Telenornál 6500 Ft (wifi routerrel, vagy 6990 USB stickkel) a 15 GB, és a sebessége 30 mbit....
Most akkor én értek félre valamit, vagy tényleg 120 kbps-t ad a Digi és 30 mbps-t a Telenor, azaz a 250-szörösét?
-
Köszönöm, a konfigurálás nem lesz gond. Arról van esetleg valakinek infója, hogy ezért hűséget alá kell-e írni? [link] - A szerződésben határozott és határozatlan idő is van.
Akinek 333 mbyte is elég: Blue Mobile - első 2 hónap 790 forint, 3. hónaptól 1.290 forint, lassítanak ha elfogy a keret. Az ár picivel van a 100 mbyte-os árak felett, de 3.3x annyi forgalmat tartalmaz.
-
zyzz
tag
5200 mAh akksi van benne, ki kell bírnia egy ideig, és ettől függetlenül pótakksiként is szolgálhat pl. okostelefonhoz. Inkább a kompatibilitás aggaszt.
Ha az integrált modemes verziót nézed (mint a szolgáltatói kínálatban), azok sem fogyasztanak szerintem kevesebbet.Mindenesetre nekem is jobban tetszik a SIM kártyás verzió, kompaktabb, szó szerint zsebben hordható.
Az előző linken erre is vannak példák.
Itthon kapható szolgáltatófüggetlen SIM kártyás zsebrouterrel van valakinek tapasztalata? -
bacus
őstag
a digi a telenor hálózatán megy, csak más apn-hez kapcsolódik. Valamivel olcsóbb, és tudnak egymásra mutogatni.
Használtunk ilyet, ment, de 1 hétig tartott mire beaktiválták, mert nem tudták kinél volt a hiba, de egymásra mutogattak, igaz utána 3 hónapig használtuk hibamentesen.
nagy előnye, hogy nincs hűség. Viszont mielőtt megveszed kérdezd meg az apn beállitásokat, mert lehet a saját stickbe van felprogramozva és akkor jó sokáig fog tartani amig kitalálod.
[ Szerkesztve ]
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
zyzz
tag
Nyilván az okostelefon is tud netet osztani, csak a szolgáltatói árképzéssel nem vagyok kibékülve.
Tervem szerint flottás előfizetést szerzek és mellette Digi mobilnet - egyelőre ez a kombináció tűnik a legolcsóbbnak. 1GB 1500 Ft, 2GB 1900Ft
De bárkinek ismer olcsóbb megoldást, szívesen látom. -
bacus
őstag
Szolgáltatótól lehet venni ilyeneket (pl telenor ZTE MF 60), kb 3 órát bir akkuról, de egy normális androidos telefon alapból tudja ezt a MIFI (mobile wifi) funkciót, és nem kell két eszközt cipelj. Ha lejár a hűségem, már mondom is le az előfizum, mert alig használom, a telefon mellett.. (amin szintén van mobil adatcsomag)
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
club1
veterán
Ennél például arra, hogy ebben nincs sim kártya hely, azaz erre egy usb-s és kompatibilis 3G modemet kell rádugnod. Ha tehát véletlenül kompatibilis vele a modemed, marha hamar le fog merülni az akksija, mert a külső modemek eszik az energiát.
Azért volna egy kérdésem: Hol olcsó a mobilnet? -
zyzz
tag
3G-s mobil WIFI routert keresek (zsebwifinek is becézik). Milyen megoldást ajánlanátok?
Cél az, hogy az olcsó mobilnetet szét tudjam osztani a nálam lévő kütyük között (mobil, laptop, stb)
Itthon elég szűknek látom a választékot, ha nem szolgáltatótól akarom venni, kötelező mobilnettel.
Néztem olcsó kínai oldalakon is, de nem tudom, mire érdemes figyelni ezeknél a zsebwifiknél.
pl: http://www.tinydeal.com/hame-a100-2-in-1-3g-wi-fi-router-5200mah-power-bank-p-66641.html -
Coyote2000
őstag
most vagy félreérted, vagy én vagyok hülyébb hozzá, mint gondoltam
tehát a net a stickkel a laptopon van --> ez a "net bemenet" a routerre, azaz a WAN --> a LAN portba a hálózat többi tagját kéne kötnöm, nem?
Hozzáteszem, hogy ha a LANba dugom a gépet akkor offline lesz, mert az egyetlen hálózati kapcsolatként a LAN portot jelöli ki.
Persze ez is csak azért van, mert a buzi net stick nem viselkedik modemként, a windows nem jeleníti meg a hálózati kapcsolatoknál.
-
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #864 üzenetére
Mondjuk nekem a router LAN portja logikusabbnak tűnik, hiszen nem a routernek kell routolnia, hanem a gépnek. A routert ez esetben én csak wlan ap-ként használnám.
-
Coyote2000
őstag
Sziasztok!
Mobilinternet-megosztásról lenne szó... az a hülye helyzet van, hogy pár napja SIKERÜLT megosztanom a netet, de azóta sem jött össze, és fogalmam sincs mit hoztam össze anno...
A következő feltételek adottak:
1. HP laptop Windows 7-tel
2. Telenor Hipernet (ZTE) USB stickkel
3. régi D-link wifi router.Az biztos, hogy a network sharing centerben kókányoltam valamit, kábellel rákötöttem a gépet a router WAN portjára, és simán szórta a netet. A következő bekapcsolásnál már nem ment az ad hoc hálózat, és azóta nem is tudtam összehozni a dolgot.
Ha valakinek van tippje, kérem ossza meg velem! Milyen lépéseken át tudom megosztani újra a netet?
-
N95 8Gb
tag
A telefonomban (ha jól tudom) a internet beállításokban van valami "preferált hálózat".
Ott több lehetőség van:
-Automatikus
-GPRS/EDGE
-3G/4G
Ha automatikus van bejelölve, akkor beáll a gyengébb/erősebb hálózatra is. Ha másikra állítom, akkor csak azt az adott hálózatot erőlteti.http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=N95+8Gb&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
N95 8Gb
tag
LTE 2-3 csík az ötből. Én már lenyomtam 2 évet GPRS/EDGE sebességgel a Pannonnál, most biztosra mentem. 30 napos visszavételi garival vettem, így ki tudom rendesen próbálni. 10GB 5k-ért + 100GB éjszakai adat minden hónapban.
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=N95+8Gb&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
club1
veterán
Nálad a 3G cella mellett, vagy LTE-n kilométeren belül. A szuper 3G-s hálózatukon meg két utcával odébb a tizedét, öt utcával odébb meg még 3G-is alig találni. Én konkrétan azért vagyok rájuk berágva, mert az országban nem egy olyan területet találtam, ahol bár a térképük egyértelműen 3G-t jelez, annak ott nyoma sincs (szabadban, ált. nyílt területeken dolgozom). Ráadásul a hipernet elnevezéssel egy csomó hozzá nem értőt megvezetnek, a megvezetettek jó része aztán kénytelen végül EDGE-n élvezni a csodás hipernet előnyeit.
-
N95 8Gb
tag
Az említett telenyomor ezt tudja nálam. Ezzel már lehet FPS-t tolni a neten.
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=N95+8Gb&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
Neoteric
addikt
Akinek van tmobilos >8GB-os 4G-s nete és ráadásul budapesti, annak hálás lennék ha tolna egy speedtestet, amit megosztana itt velünk.
PSN: ne0teric_sAN
-
club1
veterán
-
N95 8Gb
tag
Sziasztok!
Én is sokat próbálkoztam mobilnettel (Voda, T-ré, Tele). Eddig a Telenor (10GB) a legjobb az éjszakai 100GB miatt. Speedtestet a Vodával (10GB) mértem [link] legutóbb, holnap dobok fel Telenort is. A T-ré (8GB) be sem töltötte a speedtest oldalát a 2 perc alatt, amit rászántam a tesztre.
-
hamyka
senior tag
nekem lenne kérdésem ha szabad ok ?
mi van ha a szolgáltató nem fogadja el ? úgy értem a net szolgáltató a vezetékeshez,gondolom a mobil stickhez azt használsz amit akarsz vagy ott is megkötés van ? 5 évet ha vállalnak az csúcs
[ Szerkesztve ]
Comodó új távlatok...........
-
LámaZ
addikt
Én ilyent (Portable 3G WiFi MiFi Wireless Router AP GSM WCDMA Huawei E5830 With Battery 1500mAh Support Simcard) vettem, mert azt akartam, hogy hordozható legyen. A biztonság kedvéért ehhez jó, ha vesz az ember egy power bank-et is, de még nem találtam olyant, amely passzolna hozzá. (4,2 V-nál nagyobb feszkóval nem szabad tölteni.)
Legyen minden jó!
-
gulyasa
őstag
válasz
Coyote2000 #849 üzenetére
Néhány megoldás közül az egyik:
TP-LINK TL-MR3020 3G / 3.75G router teszt
Másik típus:
TP-LINK TL-MR3420 300Mbps N 3G/4G Router UMTS/HSPA/EVDO[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Coyote2000
őstag
Köszönöm az infókat mindenkinek!
Akkora mákom volt, hogy az ismerősök körében találtam Tréhome és Telenyomor LTE stickeket is, melyeket a délelőtt folyamán el is kértem tesztelni. Elvégre vezetéknélküli hálózaton a TÉRERŐN áll vagy bukik minden, nemigaz?
Nos, a T-Home csúnyán buktázott, többször 3G-re váltogatott és szenvedett, egyszer-egyszer azért 8Mbitet is elértem vele. Persze Siófokot büszkén beszínezték a lefedettségi térképen...
Kezdtem beletörődni, hogy ez a legjobb, amit kaphatok, de ekkor jött a Telenor Hipernet. Láss csodát: 30 mbit, stabilan, a legárnyékoltabb részre cipelve 22mbitig ment le. Még a laptopról megosztva, a mobilok is 13 mbittel kapcsolódnak a netre a speedtest szerint.
Szóval a megoldás megvan, most már csak wifi routert keresek hozzá! A Telenor routert csakis USB stick HELYETT adott volna, de azt egy adott cellaállomáshoz kötik, tehát nem lesz hordozható a net. Az meg nekem baj.
-
Rommel6600
őstag
válasz
Coyote2000 #837 üzenetére
Telenoros mobilnetet használtunk már többször a belvárosban, és jó volt. Igaz sebességet nem mértünk, de simán megvolt a 3G beltérben már 2011 nyarán is. Telefont kötöttük rá a gépre és úgy neteztünk és nem volt vele probléma, meg voltunk vele elégedve. (Asszem a Jókai park/Marx tér környéke)
-
gulyasa
őstag
válasz
Coyote2000 #845 üzenetére
Persze, léteznek mobilinternetet támogató routerek is (nem sok). Én csak a legolcsóbb megoldást ajánlottam, amivel a már meglévő eszközeidhez csak a szolgáltatást és a sticket kell megvenned/előfizetned.
De ne én okoskodjak, erről már írtak cikket: http://halozatbazis.web4.hu/cikk/routerek-mobilnetezeshez
Azt azért hozzátenném, hogy a fenti cikk már több, mint 2 éves. Azóta jöhetek már ki újabb routerek, más megoldások is.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
-
gulyasa
őstag
válasz
Coyote2000 #843 üzenetére
Nehogy kidobd! Anélkül nehéz lesz megosztani.
A mobilinternet megosztásnak az a hátránya, hogy mindenképpen kell egy gép, amelynek állandóan működnie kell és csatlakoztatva kell lennie a mobilnet stickhez, plusz UTP kábellel legyen a routerre kötve.
(Vissza az őskorhoz, a betárcsázós és ADSL modemes internet megosztáshoz, amikor még nem léteztek router-ek...)
Aztán már csak a hálózati beállításoknál be kell jelölni a net megosztását a hálózat többi gépének (akár vezetékkel, akár wifivel csatlakoznak a routerre, amivel létrehoztad az otthoni hálózatodat).[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #841 üzenetére
A Vodafone kiépítette az országos EDGE hálózatot, tehát ez nem probléma. A 3G pedig náluk ritkán hagy ki (szemben a Telenyomorral).
Az LTE-nek egész más a lefedettsége, mint a 3G-nek. Nagyjából a 2G és 3G közötti lefedettséget tud biztosítani, azaz igen nagy valószínűséggel lesz nálatok LTE, de 14 Mbps-os 3G mindenképp (ha T). -
Coyote2000
őstag
Köszi!
Eddig is a trémobil volt a favorit, de erős kétségeim vannak az LTE-vel kapcsolatban. Foki-hegyen vagyunk, ahogy ezeket ismerem, csak a belvárost fedték le. De talán van próbaidő. A Telenyomor hipernetjéről azt hittem 4G, de akkor félrevezető ezek szerint. A Vodafos meg max 3G-t ad, és ha az purcanik, akkor még EDGE se marad, csak GPRS. Visszamegyek a WAP korszakba...
Hajlandó vagyok havi több ezret rááldozni, fontos a jó net.
Hamyka: sajnos kényszerpályán vagyok, az új házunk utcájában még nincs kábel, így kénytelen vagyok parabolás tévére és mobilnetre benevezni. Ezt is most a telefonomról írom, online nyomor van.
-
club1
veterán
válasz
Hamykával ne foglalkozz, szerintem még mobilnetje sincs.
Siófokon egyértelműen ezt ajánlom.
A hipernet egyébként 3G, mivel az elnevezés nem egy új generációs mobilnetet, hanem a Telenyomor marketingcsapat agymenését takarja. -
hamyka
senior tag
válasz
szia
nem akarok bele kotnyeleskedni de a 4G az ha jól tudom LTE hálózat vagy tévedek ??
a 4G az drágább ha jól tudom, milyet szeretnél?
mert van olyan hogy:
lassítanak nem megy rá a gatyád
nem lassítanak de a gatyád rámegy, t-home szolgáltatónál van olyan hogy 10 kilobit vagymi és ez 300 ft, ez nem éri meg,// igaz van valami érték határ is ha jól emlékszem az valami 50 ezer ft ha jól emlékszem
vagy van feltöltőkártyás is, mindenképpen mobil netet szeretnél? vezetékes az jobb igaz havidíjas meg vezetékezni kell
a döntés a tied
nem vagyok szaki, tapasztalatom sincs vele, csak át néztem hogy mi is akar lenni a mobilnet
üdv és írj
ui: majd a tapasztaltabbak irnak, én csak általános tájékoztatást adtam
ja és a legfontosabb : mennyit vagy hajlandó rá áldozni?
mert mondjuk kapsz 1 gb adatforgalmat mondjuk 2000 ft-ért, elhasználod aztán lassitás és szerintem semmire sem jó
[ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
Sziasztok!
Új gyerek vagyok a mobilinternet terén. Jövő héten szeretnék választani valamilyen szolgáltatást.
Mit ajánlatok SIÓFOKON ? Ha siófoki tapasztalat nincs, jó lesz más vidéki is...
- 3G beltérben elérhető T-Mobile és Voda hálózatokon, Telenort nem próbáltam
- 4G vagy Hipernet érdekelne, mindenképp valami, ami a 3G-nél gyorsabb. De minimum 3G. -
BroCreSt
aktív tag
A vodánál érdekesen alakul a net sebessége,
van, hogy a feltöltés nagyobb, mint a letöltés.
Pl.: 4.84 / 6.07 MbpsSamsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
Rommel6600
őstag
Na úgy tűnik sikerült megoldani a problémát, ezzel a Huawei Mobile Partnerrel jó ötletet adtál!
Egyszerűen kifüggetlenítettem a szerb modemet, és a Huawei Mobile Partnerrel csatlakozom a benne lévő simkártya hálózatára. Megnéztem ugyan az apn beállításokat és el is mentettem, de ez épp most nem kérte, egyből csatlakozott az Orange-ra.
Most épp a szerb mt:s modemmel netetek román Orange hálózatonKöszi!
-
hamyka
senior tag
bocsi hogy belekotyogok de
érdekes az hogy rá megyek 30 GB,és 16 GB-os hoz be érdekes
11990 ft-ért volt 40 GB, ez a csomag már nincs meg ? most olyat látok hogy : 9550 ft-ért 30 GB, számoljunk kicsit ok? szóval :
60 GB lenne: 2x 9550 ft = 19100 ft
vagy: 80 GB: 2 x 11990 ft = 23980 ft
tehát: 9550 ft-os esetében 1 GB kb: 318 ft
11990 ft esetében : 299 ft
tehát 80 GB adat 11990 ft esetében : 299 ftx80 GB = 23 920 ft ( tehát kb majdnem ugyanaz az ár jön ki amit számoltam az elején
)
illetve 9550 ft esetében : 318 ftx 80 GB kb: 25440 ft ez már lehúzás!!
de majd lesz ez még olcsóbb is
ha valamit nem értetek vagy hibásan számoltam csak szóljatok
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Bocs, a sebességet nem pontosan írtam. Helyesen ~5/1mbit (le/fel).
És a ping tényleg 50ms fölött van - habár nem sokkal.
Most itthon (vidéki város) próbáltam rámérni a speedtest.net-en egy budapesti szerverrel.
Az eredmény:[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
-
gulyasa
őstag
válasz
Neoteric #828 üzenetére
Múlt héten a Városligetnél az Ajtóssy Düreren volt a szállásom, Telenor Hipernetes Praktikummal 5mbit/s volt az átlag fel/le sebesség egy kb. 6 éves FS Amilo laptoppal.
-
club1
veterán
válasz
Neoteric #828 üzenetére
Játékra csak az LTE-t ajánlanám, azon nagyjából 50 ms alatt marad a késés. Budapesten csak egy szolgáltatónál elérhető.
-
Neoteric
addikt
Sziasztok
Van már olyan fejlett a mobilnet Bp-n, h menjen rajta rendesen online fps játék? Ha igen, mit ajánlanátok legköltséghatékonyabb megoldásnak?
Kolis nettel már tököm tele, 5mbiten osztozik 80 ember, esélytelen normális pinggel játszani.PSN: ne0teric_sAN
-
hun005a
tag
Üdv
Meg tudná azt mondani valaki hogy mitől van az hogy mostanában (T-Mobil feltöltős internetről van szó)
ilyen pl 5.38.157.19 IP címet oszt ki és ilyenkor semmit nem tudok csinálni annak ellenére hogy látszólag van kapcsolat.Ilyenkor bontani kell és újra kell kapcsolódni hogy pl 188-al kezdődő legyen az IP cím.Azért mondom hogy mostanában mert régebben nem találkoztam ezzel a jelenséggel.Még azt sem lehet mondani hogy modemfüggő mert több különböző tipusú modemmel is ezt csinálja.Valaki találkozott már eme jelenséggel?köszönöm
-
LámaZ
addikt
Ezt már tisztáztuk, hogy Té-Mobil.
Azért töltöttem fel 3k-val, mert 2k-s opció nincs. Majd legközelebb feltöltöm szintén 3k-val, és így összesen 6k feltöltésért kapok 3 hónapot a szolgáltatótól. Szerintem a havi adag 1 GB, nem is tudom miért zavart be az, hogy csak 0,5 giga.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
molnkitti
csendes tag
Sziasztok!
Telenor mobilinternet előfizum van, ZTE MF680 USB modemet kaptam. Tudja valaki, hogy WIN 8 op.rendszerrel tud-e ez működni vagy hogy mit kell beállítani a gépen esetleg, ha nem ismeri fel az USB-t? Autorun indítás esetén sem találja meg a Telenort...
köszönöm -
hamyka
senior tag
persze érthető
a jó elébb meg akartál enni
én amit ajánlottam azért ajánlottam mert tényleg csak azért fizet amennyit használ, semmi hátul ütője nem lehet a dolognak szerintem bár kitudja
És ha átszámolom a tiédre: 6 ezer ft-ért kapsz másfél gigát, telenornál meg ötöt nem mind1
üdv
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
Olyanoknak kellene itt ajánlgatni, akik aktív használók.
Nekem, mint említettem 2k-ért/hó van 500 megám feltöltősben a t-mobile-tól. Pesten használom, meg vagyok vele elégedve. Persze, ha lenne hasonló árban 1 GB, akkor váltanék. E-mailezésre, böngészésre használom, Skype nem nagyon van, de ha hívnának, audió módban válaszolok. Apropó, néha waze navigációt használok még vele, az nem eszik sokat. Tény viszont, hogy nekem itthon kábelnetem van, és nem használom egész nap a 3G-t.Legyen minden jó!
-
hamyka
senior tag
Huh jót kérdeztél fogalmam sincs
csak azért mertem ajánlani mert olcsó persze itt sokan szidják a telenort, napijegyet nem is akartam ajánlani csak szóba hoztam
kicsit besegítettem
Egyik topikban szó volt arról hogy a mobilnetnek nem igazán strapa bíró a vonala, az az hamar megdöglik ha sokan vannak rajta remélem értesz
Innenstől át adlak az okosoknak
nem tűnök el de annyira nem értek hozzá, ja és üzenem a másik fórumtársnak aki itt engem szét akar szedni hogy még ha neten is találtam azt amit ajánlottam az miért probléma? miért baj hogy segíteni akarok ? majd az illető ki hámozza ami kell neki a sok ajánlatból pénztárcájának megfelelőt
soha nem ajánlottam senkinek szart mert lelki ismeretes vagyok ha eladó lennék sokan szeretnének itt, na ennyit erről
üdv
ui: vagy esetleg érdemes lehet megvenni Myaudiotól a usb sticket, az csak 3g tud ha jól tudom, igaz kicsit drágább aszem 10 ezer ft, de abba úgy tudom azt teszel amit akarsz
Telenoros cuccban nem vagyok biztos hogy tudod cserélni a kártyát szerintem nem lehetséges
Nézd csak erre gondoltam Myaudiótol :
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
20-30 perc a maximum - lehet, hogy kevesebb is lesz egy-egy nap.
Amúgy még nem volt ilyen modemem. Ezek is
szolgáltatóhálózat-függők, mint a szolgáltatóktól vásárolt mobilok?Teszem azt a jövőben is hasonló helyzetbe kerülnék, de akkor épp egy másik szolgáltatót találnék megfelelőnek és elég lenne csak az ő szolgáltatásukat/SIM kártyájukat megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
hamyka
senior tag
ok,ok értem
amit ajánlottam arra nincs hűség, se semmi, csak az eszközt kell megvenned
az én megoldásom is feltöltőkártyás, és ha mindennap 30 percet szeretnél skypelni a családdal az sokba fog fájni neked
na várj, ha nem laptopon használod akkor min? először azt vettem ki hogy laptopon akarod használni, akkor most mire szeretnél mobilnetet?Wifin nem is tudnál skypelni úgy tudom mindég túlterheltek vagy tévedek ?
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Nekem itthon kábelnet van, de most nem ez a téma, nem itthonra kell a mobilinternet.
Mint említettem, nem leszek itthon egy hétig - ha a lefedettséget nézem, azzal nem lesz gond, mert pestországról van szó.
Egy szakmai tanfolyamon fogok résztvenni, de a szervezőknek sikerült "költséghatékonyan" olyan helyre megszervezni a szállást, ahol gyakorlatilag nincs net. Free-WiFi sincs a közelben, hogy a szálláson használhatnám, a laptopot meg nem akarom ezért megsétáltatni télvíz idején.Nekem csak arra az 1 hétre kell a mobilinternet - tehát a hűségnyilatkozatos csomagok nem játszanak, így került képbe a feltöltőkártyás megoldás.
-
LámaZ
addikt
"Tapasztalatom nincs vele"
Okoska!
Így én is tudok: beírom a gugliba, hogy mobilnet, oszt nyomatom ezerrel.
Amúgy, persze, ha havi 2k-nál tudsz nekem ajánlani feltöltős mobilnetet legalább 500 MB adatforgalommal, ne kímélj, mert nem fogadtam hűséget senkinek.A fontos nálam az, hogy
1. havi 2000 forintnál nem vagyok hajlandó többet fizetni. Pont! Ez kb. 10 dolcsi. Ha ennél többet kérnek, az már kizsákmányolás. Legalábbis nekem. :-)
2. Napi, heti jegyekkel nem foglalkozom, mert úgy elszáll az az idő, mint egy rakéta. Amúgy drágák.
3. Előfizetéses nem érdekel, mert nem biztosított a kontroll. Hidegen hagy a szolgáltatók ama csábítása, hogy az olcsóbb. Nem olcsóbb, szerintem, legalábbis most, bár e téren meggyőzhető vagyok. Azt semmiképp nem fogadom el, hogy forgalomkorlát után elkezdjék magasabb áron kiszámlázni a lóvét.
4. Nóném szolgáltatók, amelyek nem tudják biztosítani a 3G-t, és a kapcsolat GPRS-sel kezd kullogni nem érdekelnek. Megfelelő lefedettség kell, és ezt a kislabdás szolgáltatók nem tudják biztosítani, csak a háromkirályok. Ha lenne 4. opció, állami magyarische, arra beiratkoznék, de egyelőre sehol nincs.
Érthető voltam?
Legyen minden jó!
-
hamyka
senior tag
gondoltam hogy olcsón akarod megúszni
És onnan tudom hogy nálam nem jó mert megmondták a Vodafonnál ( megmondtam mely településen lakom) hogy nálam nem jó a napi jegy, de meg is mondtam szépen ( asszem) hogy ennyiért nem kell
de lehet nem mondtam ilyet na mind 1
Létezik 4g-s kapcsolat is, az a LTE vagy mi az Téhoméknál van valami 11990 ft/ 40 giga
gondolom ennyit nem akarsz rá áldozni
mindenképpen mobilnetet akarsz? nem akarlak letörni de ahogy jelenleg áll a mobilnet hát nem igazán éri meg mert korlátozva van a mobilnet, és vagy az van amit mondtál hogy lassítanak vagy ha nem lassítanak akkor pedig a gatyád is rámegy, és kétlem hogy 32/32 vagy 128-as sebességgel tudnál mit kezdeni, esetleg email de szerintem még arra sem jó
és most nem írtam baromságot, és felfogtam hogy miért a kábeles jelenleg a legjobb, csak ugye kábelezni kell
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
A napijegyes változat nekem sem lenne nagy biznisz - a kérdésemben a költséghatékonyság is szerepelt.
Amúgy a Skype-os topikban kb. 220MB/30perc-re saccoltak egy videós skype-olást...
-
hamyka
senior tag
majd az okosak megmondják
te kérdeztél én válaszoltam
ajálhatnám (persze csak ha nálad működik ) vodafone szolgáltatótól valami napijegy néven vagy mint fut 2500 ft 1 Giga, ez nálam nem jó ennyiért nem is kell
akkor már inkább telenor
nézd csak :
Persze a döntés a tiéd, amiről mutatok képet az az hogy ha fel töltőd az egyenlegedet akkor olcsóbban tudsz netezni amúgy pedig 5 ft/MB áron tudsz
és annyit netezel amennyit akarsz
azé fizetsz amennyit használod
azt fontos tudni hogy 45 nap alatt elkell használni, de ha tudod meg utána olvasol akkor nem beszélek annyit és csak segíteni akartam ha baj akkor bocs
üdv
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Néztem a trémobilost. A tényleg van ilyen a domino feltöltőkártyások között és "/hó" nem azt jelenti, hogy előfizetéses, hanem 2000Ft-ért 1 hónap alatt 500MB forgalom lehet (aztán belassítanak
Amúgy a kérdésem pont a tapasztalat alapján ajánlásra vonatkozott.
Természetesen nem akarok vele torrentezni. A Skype fogja generálni a nagyobb forgalmat, de halvány lila fi..om nincs, mekkorát...?
-
club1
veterán
Ha néha gondolkoznál nem csak írkálnál, akkor rájönnél hogy hülyeséget írkálsz. Az általa ajánlott feltöltőkártyás csomag.
-
gulyasa
őstag
Segítség kellene, vasárnaptól kb. egy hétig feltöltőkártyás mobilinternetre lenne szükségem a lehető legköltséghatékonyabb módon, de nehéz választani a szolgáltatók között, hogy melyik szolgáltató/csomag lenne a jobb.
Laptoppal használnám, leginkább naponta 1-2 óra oldalak böngészésére (email, facebook, híroldalak) és naponta kb. 20-30 perc Skype a családdal webkamerával. Modem és SIM kártya is kell.Melyik szolgáltatót (és csomagot) ajánlanátok tapasztalat és a fent leírtak alapján?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Energiaital topic
- Gitáros topic
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- általános iskolai rendszergazda
- Ukrajnai háború
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest