- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Csataálca
- Ég veled, KEndre! :(
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
7ER
aktív tag
Egyébként teljesen igazad van.
Jel ismétlő lehet passzív: Két antenna összekötése oly módon, hogy az egyik a venni kívánt jel irányába néz, míg a másik a besugározandó terület felé.
Jelismétlő aktív (repeater): A kívánt jelet egy bizonyos frekvencián fogja az antenna, ezt felerősítik és másik frekvencián kisugározzák. Azért másik és kellően távoli frekvencián, hogy ne keletkezzen interferencia.
Egy mobil hálózat esetében dual készülék kell, mert a mobil adó jelet is erősíteni kell majd kisugározni, hogy a jel elérje a szolgáltató celláját. No itt van a probléma. Mégpedig azért, mert gyakorlatilag 4 (négy) sávot foglal el, (Azonos slimpex csatornán nem megoldható) azonkívül, hogy interferálhat, és ezzel zavarhatja (és zavarja is) a mobilszolgáltató hálózatát. Ahhoz, hogy ne zavarja a szolgáltatót, más frekvenciára kellene le vagy felsugározni a jelet. Ez viszont nem a mobilszolgáltatót zavarná hanem más szolgáltatót, mert minden frekvenciasáv kiosztott, vagy bizonyos szolgáltatásokra van fenntartva.
Nos ezért van tiltva és még büntetik is használatát, az mellett hogy mint írtam, az ára miatt is kivitelezhetetlen. Akkor ennyit az erősítőantennáról, az antennaerősítőről, a jelerősítőről, és még sorolhatnám.
Remélem ezzel a pár sorral tanulságot szolgáltattam mindazoknak akik hisznek, vagy tájékozatlanok a rádiófrekvencia és annak erősítési, átjátszási alapelvével. Köszönöm, hogy elolvastátok és kiszállok a felesleges "antennaerősítő" vitából. -
7ER
aktív tag
Véleményem továbbra is az, hogy nem létezik jelerősítő antenna. Ha igen, akkor az egy nagyon komplex és elektronikával felszerelt egység, ami méregdrága és szinte elérhetetlen. Azonkívül törvény tiltja az ilyen eszközök használatát és kizárólag a szolgáltatók telepíthetik. Külföldön lehet ugyan kapni, de több100ezer forint és alkalmazása Magyarországon tiltott. Ha nem lenne tiltott, alkalmazását akkor is megakadályozná a magas és aránytalan költség.
Persze ajánlani nem érintettként bármit lehet, ám olyan megoldásokat kellene ajánlani, ami kivitelezhető. Mind anyagilag, mind technikailag. Sokat foglalkoztam különböző antenna építéssel(Lévén, hogy rádióamatőr vagyok)a hőskorban még lehetett antennát barkácsolni, de ma már nem érdemes. Sem idő, sem pedig a minőség nem hozza a kívánt eredményt.
Nekem a képen látható antenna van, beszerzése itt lehetséges. Szükség esetén szétszedhető és a modem beleépíthető, így a 16 dB-es nyereség teljes egészében a modem rendelkezésére áll. De ha nem szerelik bele a modemet, a minőségi kábel (10m) garantálja a megfelelő jel-zaj viszonyt és a modem zárt térben való elhelyezését.Antennáról ennyit. Az okoskodásról meg annyit. -
LámaZ
addikt
Miért van itt ennyi hozzád hasonló fórumozó, aki ezt a fórumozást egy harcnak tekinti, amelyben le kell győzni a másikat, bebizonyítani, hogy hülye?
Ha tévedek, miért engem támadsz, ahelyett, hogy elmagyaráznád a dolgokat?
Már az elején jeleztem, hogy nem vagyok antennaszakértő, de megpróbáltam segíteni a fórumozónak.
Közben elkezdtem olvasgatni a témában, és én is világosabban látok már.Természetesen, mivel nem érint most a probléma (de a közeljövőben érinthet), nem akartam egyelőre nagyon mélyen belemenni a dolgokba, ezért belinkeltem pár olyan oldalt, ahonnan tovább lehet lépni.
A mobilhálózatoknál használt repeaterek elméletéről a kérdező itt és itt is olvashat, megvásárolható antennák itt vannak.
Szerintem a kérdezőnek nem repeaterre van szüksége, ugyanis nem otthonra telepít, neki valószínűleg egy kis hordozható jelerősítő (booster) kell. Boostereket már korábban belinkeltem, de lehet még keresgélni, és el kell olvasni a felhasználók által írt viszajelzéseket.Ezek szerintem már konkrét segítségek. Én nem visszakérdezgetek, nem azt akarom bebizonyítani, hogy a másik hülye, semmihez nem ért, hanem próbálok segíteni, lépésről, lépésre úgy, hogy közben én is tanulok.
Tőletek itt az utóbbi kb. 5 hozzászólásban semmit nem tanultam.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
bacus
őstag
Részemről itt a vége. Fogalmad nincs dolgokról. A jelismétlő megismétli a jelet. Attól, hogy mellé teszed, nem ismétel az meg semmit.
Pont TE mondtad azt, hogy mint wifinél a repeater, az viszont bizony ismétel, ezért le is felezi a sebességet.
De legyen neked szülinapod, rádhagyom.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
LámaZ
addikt
Vagy meg kell nézni ezeket is, ügyelve arra, hogy a 3G Ausztriában is valszeg 2100 MHz, tehát azok, amelyek ezt nem tudják, kiesnek.
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
Ne lovagoljunk a terminológián!
Inkább itt van egy blog, amely egy házi készítésű antennát mutat be.Legyen minden jó!
-
bacus
őstag
Ezek egyike sem átjátszó antenna, a többsége egyszerü passziv antenna, de van közte kis aktív antenna is.
"Erre jelenthet megoldást egy olyan antenna, amely nagyobb méretének köszönhetően tudja fogni a gyenge jeleket is, amelyeket aztán felerősít, és kisugároz (mint egy repeater, azaz jelismétlő a rútereknél)."
Belinkelnél ebből is? Mert, én ilyet nem láttam az előbbi oldalon.., és gyanítom, hogy ilyet nem fogsz tudni mutatni.
-
LámaZ
addikt
Első körben ilyen antennákra gondoltam.
Igazából nem olyan nehéz megérteni egy átjátszó (relé) antenna működését.
Ugye a rádiójelek a távolsággal gyengülnek, és egy kis kütyü nem biztos, hogy tudja fogni őket. Erre jelenthet megoldást egy olyan antenna, amely nagyobb méretének köszönhetően tudja fogni a gyenge jeleket is, amelyeket aztán felerősít, és kisugároz (mint egy repeater, azaz jelismétlő a rútereknél).Ja, és ezek nem kerülnek olyan sokba, és nem igénylik a szolgáltató közreműködését a felszereléshez. Oksi?
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
7ER
aktív tag
Van némi igazságod, de meg kell hagyni, hogy ez nem olyan egyszerű. Ugyanis az sok pénzbe kerül és a szolgáltató nem vállalja annak költségét. Ha meg vállalja akkor az csak nagy forgalmú cégek esetében teszi meg. Pl. reptér. . . Térerő miatt nem lehet reklamálni a szolgáltatónál mert sajnos nem hülyék és az ÁFSZ-ben foglalt minimális szolgáltatást szolgáltatják. Ha ez a kérdés nem lenne leszabályozva, akkor igencsak sok átjátszó egység lenne felszerelve a lakosságnál. Azonban erre nemigen van példa.
-
club1
veterán
Na látod, ezért kérdeztem rá, hogy miről beszél. Mert nem fogsz találni olyan szolgáltatót, aki több->sok éves előfizetési díjnak megfelelő értékű átjátszót fog felszerelni minden isten háta mögötti helyen lévő és elégtelen térerővel bíró mobilnetes előfizetőhöz. Ekkora hüleséget már csak nem ajánl...
-
bacus
őstag
Ti miről beszétek? Átjátszó antennát írt (ami messze nem egy passzív nagyobb nyereségű antennát jelent).
gondolom ilyenről beszélt ni
Az már más kérdés, hogy ilyet nem saját kezüleg csak úgy felszerelsz a tetőre, hanem kérni kell a mobilszolgáltatót, hogy csináljon valamit mert nincs térerő, és ha kérésed meghallgattatik, akkor ezt ők felszerelik és még a pincében is maxon lesz a térerő..
-
7ER
aktív tag
Már ne haragudj, de olyan, hogy "jelerősítő antenna" nem létezik.
Igaz, sok helyen ezzel a trükkel akarnak antennát eladni, de mivel aktív erősítőegység, elektronika nincs benne így nem lehet "jelerősítő antenna".
Az, hogy egy antennának mennyi a nyeresége a gömbantennához viszonyítva az egy dolog. Viszont ha magas az árboc, vagy hosszú a levezetőkábel akkor az előredefiniált nyereség illetve jel, töredéke lesz a végponton. -
LámaZ
addikt
válasz
runner 125 #980 üzenetére
Én továbbra is ezt a 90 grammos Huawei E5830 wifi hotspotot tudom ajánlani a barkácsolás helyett. Kényelmes és jó.
Ha valahol az Isten háta mögött nagyon gyenge a mobilhálózat jele, akkor ott ettől a kütyütől függetlenül fel lehet szerelni egy jelerősítő (átjátszó) antennát.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
7ER
aktív tag
válasz
Hát bizony elvész a jel erőssége. Az a kábel nagyon hosszú. Max fél-1m-es kábelt kell használni. A modemet antennához közel, bele kell tenni egy vízmentes dobozba és a levezető USB legyen aktív kábel mert az 5m vagy hosszabb az már bizonytalan modemműködést eredményez.
Én pl. olyan 3G külső antennát vettem, ami gyárilag egy műanyagcsőbe van beszerelve. Szétszedtem a "csövet" leforrasztottam a dipole-ról a kábelt, a modemet szintén szétszedtem, kiszereltem a beépített antennát és a kimeneti érintkezőket ráforrasztottam az antenna dipole-jára. . . Összeszereltem a "csövet" rögzítettem az árbocra, 2db aktív USB kábellel vezettem le a jelet. Irányba forgattam az antennát. Kész. Így működik 4 éve. Előtte 3G hálózati jel sem volt.
Légy kreatív. -
club1
veterán
válasz
Igen, a kábel lehet ludas, de a vacak antenna is.
Nekem a legjobban a 3G routerek jöttek be, ezek ui. nagyjából szabadon elhelyezhetőek egy lakásban/házban, és ha alapból van valami kis térerő, akkor meg lehet velük keresni a jobbat.
Én még 10e Ft-ért vettem pl. ezt (az autóban is működik szivargyújtó csatlakozóról így ezzel csinálok wlant az autómban).
Ezeknél arra kell ügyelni, hogy a szolgáltatótól kapott 3G modem rajta legyen a router kompatibilitási listáján.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Külföldi telefonálás topikban feltettem egy kérdést, de utólag belegondolva talán itt kellene volna kezdeni.
Ha, valakinek van tuti tippje, megköszönném.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
LámaZ
addikt
Ne sürgess, mert nem hajt a tatár!
Belenéztem, és tényleg.
Egy moderátor talán rendet csinálhatna úgy, hogy ezt is átviszi a helyére, az én nyitóm hozzászólásom pedig belerakja annak a topiknak ez elsőjébe. A Mobilhasználat külföldön címet ki lehetne egészíteni úgy, hogy Mobilhasználat, mobilinternet külföldön.Legyen minden jó!
-
club1
veterán
Az általad nyitott topicban. Ha belenéztél volna az idézett topicba, láttad volna hogy a hozzászólások több mint fele a külföldi mobilnettel foglalkozik. És még egyszer, itt az IT (tehát nem mobil) topikok között vagyunk (az más kérdés, hogy ez a topic is rossz helyen van, de ettől még nem kellett volna neked is ide nyitnod).
-
club1
veterán
Megírtam, hogy már létezik ilyen topic a helyén, azaz a szolgáltatóknál. (Itt az információtechnológia (IT) van, a mobil(net) eggyel odébb.)
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
Mivel a napokban DIGI műholdas tévém lett, ma vettem náluk mobilinternetet is.
Havi 1500 ft-ért adnak 1 GB-ot.Más téma:
SZERINTEM ÉRDEMES LENNE NYITNI EGY KÜLÖN TOPIKOT, „Mobilinternet külföldön” címmel.
Össze lehetne szedni elsősorban a szomszédos, majd az európai, és más nemzetközi lehetőségeket. Esetleg azok részvételével, akik külföldön élnek.Legyen minden jó!
-
N95 8Gb
tag
válasz
Coyote2000 #972 üzenetére
Értem. Hipernet Medium 10GB-s van, de az első hónapban 21mbit-et is mértem letöltésben.
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=N95+8Gb&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
N95 8Gb
tag
válasz
Coyote2000 #969 üzenetére
A szoftverest korlátot hogy érted? cFosspeed megoldja?
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=N95+8Gb&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
N95 8Gb
tag
Ezt a 0-8h-ig tartó 100GB-s időszakban szúrtam.http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=N95+8Gb&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
hamyka
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ #958 üzenetére
itt valahol irtam arról milyen mobilnetek léteznek, persze amatőr, laikus fejjel gondolkodva... ha mégsem találod írj rám
de érdemes azt megnézni amit irt egyik kolléga : nézd meg elhasználtad-e már az adatforgalmadat valószínűleg ez lesz a problémád
gondolom nem feltöltőkártyás mobilneted van mert akkor azt írnád hogy nincs net
[ Szerkesztve ]
Comodó új távlatok...........
-
bacus
őstag
Én most raktam fel backup vonalnak azt az MF669-es sticket egy mikrotik routerre egy ügyfelemnél, szombaton csatlakozott fel a hálóra és nem igen dobált le azóta egyszer sem. (Majd megnézem a logot, de az elmúlt 3 napban egyszer sem volt szakadás)
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Coyote2000 #959 üzenetére
Nem, nem a kapcsolat a rossz, ennyire amatőr azért nem vagyok informatikus létemre.
A kapcsolat rendben van, maximális jelerősségű HSDPA kapcsolat épül fel, de a sebesség katasztrofális, speedtest oldalt sem tud betölteni.Szóval ezért szeretném frissíteni. Nem az enyém egyébként.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
m0rd0k
senior tag
Minden szinten,szinte minden.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Coyote2000 #957 üzenetére
Használhatatlanul lassú rajta a net, régi 56kbps modemek többre voltak képesek.
3 gépen tesztelve, xp és win7 alatt is.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy T-Mobile USB Stick-hez ilyen nehéz lesz firmware frissítést találni, tudna nekem valaki ebben segíteni? A T-Mobile címkén web'n'walk Stick szerepel, de a hátulja szerint ez Option GIO 225-ös. Google-t használva eljutottam oda, hogy ezen a linken volt korábban firmware, de sajnos már nem működik, a gyártó oldalán a terméket kikeresve pedig csak drivereket kínál fel.
Honnan lehet leszedni hozzá a legfrissebb, T-Mobile-os magyar firmwaret?
-
bacus
őstag
Szeretném megkérdezni, hogy a t-mobile sticken látott publikus cimet el lehet érni kivülről?
Van valami trükk erre, pl. más apn megadása?
-
LámaZ
addikt
válasz
Coyote2000 #949 üzenetére
Nekem elveim vannak.
Én mobiltelefonálásra havi 3000, mobilnetre 2000 ft-nál többet nem fizetek ki.
Sokszor hívtak már marketingesek, hogy legyek mobilban előfizetős, de ez 10 éve nem sikerül nekik.
Amit havi 3000 ft-ból nem lehet lebeszélni, azt az interneten kell elintézni.A mobilnettel meg úgy vagyok, hogy mivel van kábelnetem, fél-egy giga elég.
Majd téma lesz ez megint 2018-ban, amikor Denis Tito űrhajósai mennek a Marsra.Na, de komolyra fordítva a szót, nem is olyan rosszak azok az ajánlatok.
Én per pill. kb. 4k-t fizetek a kábelnetért és 2k-t a mobilnetért.
Ott 6k-ért kapnék nappali 10 gigát, és éjjeli 100-at. Tényleg nem rossz.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
hamyka
senior tag
válasz
Coyote2000 #948 üzenetére
igazad van bocsi, tényleg hipernet, kérek kést villát megeszem a sapkámat
és hogy ohajtod: nyersen vagy sütve egyem meg?
de sokan panaszkodnak rá
-
Neoteric
addikt
válasz
Coyote2000 #949 üzenetére
Van erre vmi térkép h hol érhetők el ezek a sebességek, vagy totál random és próba cseresznye?
Voltam benn ma T-nél 4G ügyben, de előfizetést csak hűséggel lehet kötni, azt meg köt a f.. hímvesszőm.
Telenornál meg ahogy látom van 30 napos visszatáncolási lehetőség, úgyhogy egy próbát lehet megér.PSN: ne0teric_sAN
-
Coyote2000
őstag
Létezik. Telenor Hipernet, itt a link hozzá
a lenti screenshoton is láthatod.
Ez a sapkaevős duma már oviban is ciki volt
-
hamyka
senior tag
válasz
aranyborso #945 üzenetére
óké óké
én csak azt mondtam hogy ha lehetséges akkor kábelnet ahol lehet vezetékezni mert jelenleg ennél nincs jobb,
esetleg még a netvadász készletet tudnám javasolni, csak 1 kisebb vagyon, esetleg??
persze gondolom te sem tudod hogy van-e szabad wifi akármi annyira nem értek hozzá, de biztos túl terhelt
[ Szerkesztve ]
-
hamyka
senior tag
válasz
Coyote2000 #943 üzenetére
kinél van ilyen csomag? mert ilyen szerintem nem létezik, pláne ennyiért
ha még is van megeszem a sapkám
-
LámaZ
addikt
válasz
Coyote2000 #943 üzenetére
Azért hihetetlen, hogy milyen
gyors irambanfejlődik a teknyika!Én 2006-ban akartam utoljára átállni mobilnetre Bp.-en, de 1 hónap után csúnya visszavonulót fújtam a kábelekre.
Igaz, épp költöztem, tehát egy hóig csinálnom kellett valamit. Legközelebbi költözésemkor lehet, hogy teszek vele megint egy próbát, és talán nagyobb sikerrel. Mert ami most van, havi 2k-ért fél giga, azt nem nevezném mobilnetnek.Legyen minden jó!
-
Coyote2000
őstag
nana.
Nekem sincs lehetőségem kábelnetre (pedig városban lakom).
A jó hír az, hogy az LTE hálózat eszméletlen jó (lásd a korábban linkelt screenshotot). Most már havi 7000 Ft-ért jár havi 15 GB adatforgalom, és KORLÁTLAN böngészés és emailezés (nem lassítva!) illetve ezen felül további 100 GB havi adatforgalom 0.00-8.00 között.
Így megvan a kötelező "youtube-keret" (15GB), és a torrent keret (100GB éjszaka) is. Ha mégis felélném, akkor még mindig zavartalanul böngészhetek és mailezhetek.
-
hamyka
senior tag
válasz
aranyborso #941 üzenetére
áhám most már értem
de hogy hogy nincs lehetőség kábelezni? kábelezni mindenhol lehet.... bár lehetnek kivételek...
sajnos a mobilnet olyan hogy hiába a gyors sebesség ( ha olyan a csomag és lehetséges ) ha adatforgalomhoz van kötve, majd akkor lesz ennek értelme ha nem lesz le korlátozva az adatforgalom, majd jön újabb ez meg olcsóbb lesz újdonság mindig drágább
és nem kell engem megenni, bár Hamyka vagyok csajok falhatnak na de akkorse mérgesen
-
aranyborso
csendes tag
Mivel én sem vagyok szakértő csak felhasználó ezért próbáltam olyan emberektől tanácsot kérni akik értenek, hozzá!
Ha elolvastátok volna az előzményeket akkor látnátok,hogy nem Magyarországon vettem a netet hanem Ausztriában.
Mivel ahol lakom nem volt lehetőség kábeles netet beköttetni ezért vettem egy mobilnetet ami korlátlan annyit mondtak, hogy 20GB adatforgalom után lelassul.
Hülye nem vagyok azt azért én is gondoltam, hogy nem úgy fog működni mint egy kábeles net viszont arra nem számítottam( mivel nem volt tapasztalatom és nem értek hozzá ), hogy ha túl lépem a 20gb adatforgalmat egy weboldal betöltésével is problémáim lehetnek, arról nem is beszélve,hogy a skype-ról is folyamatosan ledob.
Ezért fordultam hozzátok, hogy segítsetek mi lehet a baj?
Most már tudom ha ez a baj, hogy ennyire lekorlátozták a sebességet akkor nyilván nem ezen fogok tévézni és videókat nézegetni....majd megoldom másképp!
Köszi a hozzászólásokat. -
hamyka
senior tag
válasz
aranyborso #936 üzenetére
szia
Én is segítenék ha lehet de nem vagyok szakértő, de amit irtál az nagy sületlenség...
hol halottál te olyanról hogy korlátlan letöltés ? mobilnetnél nincs korlátlan...
vagy olyan van amit előttem írtak hogy :
- lekorlátoznak mert elhasználtad a csomagban lévő adatforgalmadat, használhatod de nem sok mindenre, max emailezés talán, de nem megy rá a gatyád...
vagy :
- olyan csomagod van ahol nem korlátoznak de a gatyád is rá megy.... elgondolkodtató...
- vagy feltöltő kártyás mobilnet és addig fizetsz érte ameddig használod, bár ez sem ajánlatos
vagy pedig rá állsz kábelesre, csak ugye nem hordozható, helyhez kötött kábelezni kell és havidíjas... ( de legalább korlátlan) milyen szolgáltatók vannak feléd akik kábeleznek ?
a döntés a tiéd
azt még hadd kérdezzem meg ( lehet láma kérdés de nem derült ki ) :
mire szeretnéd használni az internetet? mert ha mondjuk videó nézegetése stb, akkor már inkább kábeles net, még ha 1 Megabit lefele a sebességed az is valami
még ha 6-8 ezer ft akkor is jobban jársz vele....
mennyi most a neted ?
arra akarják rá venni a népet hogy mobilnetezzenek, mondjuk az ötlet nem rossz csak ne lenne olyan drága
remélem segítettem
üdv
[ Szerkesztve ]
-
hamyka
senior tag
-
LámaZ
addikt
válasz
aranyborso #937 üzenetére
"azt mondták 20GB után belassul( na de ennyire?) és már 30GB fölött vagyok."
Enném meg a kis csodálkozó arcocskádat!Legyen minden jó!
-
aranyborso
csendes tag
válasz
Coyote2000 #935 üzenetére
Megfogadom a tanácsaidat és hálás vagyok, hogy szakítottál rám időt! Tök jó, hogy vannak még segítő kész emberek
Remélem meg oldódik a probléma... legalább van valami amin elindulhatok!!!!
DANKE -
aranyborso
csendes tag
Előfizetéses de korlátlan letöltés bár azt mondták 20GB után belassul( na de ennyire?) és már 30GB fölött vagyok.
Szoktam torrentezni de nem sokat, főleg mióta ez a mobilnet van, és azt is csak azért mert nem tudok semmit igazából megnézni a neten mert folyamatosan akadozik!
Ja és mikor megvettem, már az elején csináltam egy speedtestet, az is gyötrelmes volt de akkor még nem volt ennyire katasztrofális a helyzet![ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
válasz
aranyborso #933 üzenetére
a lehetőségeid:
1. győződj meg róla, hogy nem használtad-e fel a havi adatforgalmat (utána lassíthatják a neted szándékosan). Ha egész hónapban gyors volt ugyanott, akkor ez lehet a magyarázat. Mivel említetted az online tévézést, én erre gyanakodnék - az online tévézés és videózás (youtube) zabálja az adatforgalmat, egy jobb minőségű pár perces HD videó simán több száz MB. Márpedig a netes csomagok néhány GB-osak általában, azaz 30-40 youtube zeneszám ki tudja fektetni a havi korlátot.2. nézz utána, hogy esetleg nem-e valami olcsó korlátozott csomagot választottál, amin limitálva van a sebesség. Ha máshol gyorsabban neteztél ugyanezzel, akkor ez az opció kizárva.
3. ha semmilyen limitet nem értél el, és a net működött valaha gyorsabban is, akkor bizony rossz helyen vagy. Próbálj szobán/lakáson belül mozogni, hátha jobb térerőt, nagyobb sebességet fogsz ki. Ha később veszel egy wifi routert akkor azt majd oda pakolhatod, ahol a legjobb a térerő, és onnan szórhatja a netet.
Én az első opcióra gyanakszom, mert az elért speedtest eredmény még a 3G-n is gyalázatos.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz
aranyborso #931 üzenetére
Szerintem ez inkább korlátozás lesz a speedtest alapján. Ha vacak a térerő, az upload is lemegy...
Melyik csomag ez pontosan? Prepaid vagy számlás előfizetés? Nem szoktál vele videózni, torrentezni esetleg? -
aranyborso
csendes tag
válasz
Coyote2000 #932 üzenetére
Most nagyon szomorú lettem
!!! Akkor azt mondod,hogy ez teljes mértékben lefedettségi probléma, ugye?
Gondolom ezen az eredményen nagyon változtatni nem tudok?! -
Coyote2000
őstag
válasz
aranyborso #931 üzenetére
Akkor sajnálom
Nagyon gáz valóban, a 2G azt jelenti, hogy legfeljebb EDGE kapcsolatod van, gondolom a 3G is csak gyenge jellel elérhető.
A gyenge jel következménye a szakadozó kapcsolat (PING) a DOWNLOAD meg egyértelműen katasztrófa. Még arra gondoltam, hogy esetleg felhasználtad a havi kereted, és lekorlátozták a sebességed (hiszen hónap vége van), de a magas PINGre ez sem magyarázat.
egy jó mobilnetnek ilyen eredményeket kellene hozni (most csináltam, Telenorral, Siófokon)
-
aranyborso
csendes tag
válasz
Coyote2000 #930 üzenetére
Nagyon gáz a speed teszt!!!!!!!!!!!!!
PING:148ms DOWNLOAND:0,06 Mbps UPLOAD:0,38 MbpsAmúgy 2G+ és 3G+ amit kiír. E közül a két hálózat közül lehet választani
[ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
válasz
aranyborso #929 üzenetére
a sebesség változhat - az online tévézéshez a 3G is elég lehet. Figyeld mit ír ki, mert ha a 3G helyett mást (pl. EDGE, GPRS) akkor sokkal lassabb a sebessége.
Ez a sebességek rangsora, a 3G már elégséges kellene hogy legyen videónézésre. Persze az 5/3 térerő sem a legjobb, 5/2-nél már szakadozást tapasztalhatsz!
GPRS
EDGE
3G
HSDPA
LTEJavaslom, hogy menj a speedtest.net oldalra és csinálj egy tesztet. Az mindent elárul, ha látod, hogy mennyi a PING és DOWNLOAD sebesség. Ha ide beírod az eredményt, megmondom hogy mennyire gáz a helyzet.
-
aranyborso
csendes tag
válasz
Coyote2000 #928 üzenetére
Köszönöm, hogy segítettél!!!!
De ha az van amit mondasz akkor miért van az hogy nem mozgatom a sticket és van olyan amikor online tudok tévézni máskor pedig meg (napokig) egy weboldalt sem tud rendesen betölteni? Sajnos visszavinni már nem tudom. -
Coyote2000
őstag
válasz
aranyborso #927 üzenetére
ez valóban JÓ olyan szempontból, hogy VAN KAPCSOLAT
csak lassú, mert:
a) ez a leggyorsabb elérhető sebesség ott, ahol vagy (lefedettség-probléma)
b) erre a csomagra fizettél elő.Szerintem az a) opció lehet a megoldás, mert gondolom szokott gyorsabb is lenni, különben nem panaszkodnál rá.
Ha túl lassú, és van még lehetőséget lemondani (Magyarországon 5 napon belül visszaviheted), akkor esetleg nézz meg másik szolgáltatót, hátha az gyorsabb.
Ha nem tudod már lemondani az előfizetést, akkor sajnos ez van - legfeljebb próbálj máshol jobb vételt keresni, lakáson belül is lehet nagy különbség.
Nálunk pl. LTE sebesség van mindenhol a házban, kivéve a vécén, ott a 3G is szakadozik
-
aranyborso
csendes tag
Ezt látom!
-
aranyborso
csendes tag
válasz
Coyote2000 #925 üzenetére
Pontosítok mit látok. A t-mobil internet manager szerint a 3g+ jó . Sajnos én nem tudom ez pontosan mit jelent mármint én azt gondoltam , hogy a kapcsolatot jelenti. Bocsi de én csak egy felhasználó vagyok !
-
Coyote2000
őstag
válasz
aranyborso #924 üzenetére
az mit jelent, hogy "a kapcsolat a stick szerint megfelelő" ?
Az, hogy kapcsolódik a hálózatra, még nem jelenti azt, hogy gyors. Milyen sebességet, vagy hálózatot jelez ki? Ha GPRS vagy EDGE, vagy 3G vagy UMTS akkor tetű lassú is lehet, ez megy ugye lefedettség-függő.
Ha LTE vagy HSDPA akkor elvileg tényleg rendben a kapcsolat.
-
aranyborso
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Ausztriában tartózkodom jelenleg és vásároltam a T-mobilnál egy mf 195-ös sticket. Az a problémám, hogy van olyan időszak mikor a kapcsolat a stick szerint megfelelő, viszont az internet sebessége nagyon lassú, sőt van mikor be sem tölti a weboldalt dns problémára hivatkozva. A kérdésem az, hogy valami beállítás nem megfelelő, vagy a lefedettséggel lehet a probléma. Tudnátok valami megoldást, mert nagyon bosszantó, hogy nem tudok netezniJa és aztali pc-n használom.
Segítségeteket előre megköszönve!
üdv -
Coyote2000
őstag
köszönöm a segítséget, de sajnos ezt eddig is tudtam. Ez pontosan az a beállítás, amit minden 3. alkalommal újra be kellett lőnöm, másképp nem működött.
De ma megtaláltam a megoldást: letöltöttem a Virtual Router Managert! Nagyon egyszerű, látványos, és még a csatlakozott gépeket is szépen felsorolja.
Már csak az a kérdés, hogy az autostartot tudja-e ha nem, akkor tovább böngészek
-
LámaZ
addikt
-
hamyka
senior tag
egyetértek ( most kivételesen ) ha nem baj
Tény: van gyors mobilnet, de gyorsan el is használhatod, ezért ajánljuk itt többen azt hogy válasz 1 szolgáltatót mind1 melyiket amelyik kábelez,
én azt mondom: ha 6-8 ezer ft-ért kapsz 1 megabites sebességet lefele ( tény hogy ez manapság hülyeség ennyi pénzért ilyen keveset adni) nekem 6 ezer ft-ért volt 1 megabites sebességű netem, de korlátlan, igaz kábelezni kell és nem hordozható
esetleg hotspot vagy mi lakáson belül
Mobilnet olyan mint a mobiltelefon hordozhatóságot meg kell fizetni vagy tévedek ?
szóljatok ha nem reálisan látom a dolgokat, bár kinek mi a reális
ui: azt akartam kinyögdécselni hogy szerintem ellenél vele
na persze az 1 megabit még mindég jobb mint a 200-300 kbps vagy micsoda......
[ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
szóval azt mondod, feldughatom magamnak a hiperszuper routereket?
Mert most ruháznék meg egy TP Link routerre, ami elvileg működik az USB stick nettel, és wifin szórja a jóságos áldást...
A telefonom viszont tudja a hotspotot, de az LTE sebességre már az sem képes
Tököm tele ezzel az agyonbonyolított fossal.
Miért nem tud egy laptop simán megosztani netet
-
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #918 üzenetére
Mobiltelefonon használom, vagy ott osztom meg a mobilnetet, és egy-több laptoppal, okostelefonnal használom. Nem kínlódom a különböző szolgáltatói modemek Windows-on egymással összeugró drivereivel, meg az internetmegosztással. Anno Dél-Európában lett elegem abból, hogy a hazai szolgáltató modem drivere miatt nem tudtam az ottani szolgáltató modemjét normálisan használni, majd mikor hazajöttem, a hazait se.
-
Coyote2000
őstag
tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy nem a telefonod a "hotspot" hanem a laptopod, igaz? Tehát a laptopod megosztja a netet. Ezt hogyan csinálod?
Ha arra gondolsz, hogy a mobil netjét megosztod a laptoppal, akkor másról beszélünk, az nekem is megy. Engem az érdekelne, hogy hogyan osztod meg a laptopról több laptoppal wirelessen...
-
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #916 üzenetére
Én vettem egy kétkártyás droidos kínai telefont (Alcatel), és ha külföldön járok abba megy a helyi prepaid kártya az otthoni mellé. Azt használva netezek és voip telefonálok (mobilon és tetheringet használva a laptopon). Eddig nem volt vele problémám.
-
Coyote2000
őstag
Azt azért sokallom router funkcióra
Sajnos a tetheringgel bajom van, a laptopom néha sikeresen megosztja a netet, néha nem, és nem is tudom a megoldást, hogy min múlhat.
Windows 7-en próbálkozok ad hoc wifi hálózattal. Ha van valami ötleted, esetleg valami specifikus "hotspot" alkalmazás, akkor légyszi oszd meg velem.
(gugliztam párat, de ha van kipróbált vagy közismert darab, akkor érdekelne)
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #914 üzenetére
Csak a felső kategóriában (100e<) találsz LTE-képes modemet.
A legolcsóbbakban 3G modem (és így sim kártyahely) sincs, azokra max. külső (USB-s) modem dugható.
Bármilyen tetheringet tudó eszközzel megosztható a mobilnet. -
Coyote2000
őstag
Van valamilyen tippetek, hogy milyen tablettel tudom wifin megosztani a mobilnetet? (telenor hipernet).
ha jól értem, nincs szükség az USB stickre, kivehetem a SIM-et és 3G tablettel mennie kell, ugye?
A tabletek is el tudják érni az LTE (22-30mbit) sebességet?
-
club1
veterán
válasz
Bagira01 #912 üzenetére
Általában azok, amiket csomagban (pl. meglévő vezetékes neted vagy kábeltv-d mellé) használhatsz.
4 GB pl. a Digi-nél 3500 Ft/hó, 3 GB a UPC-nél ugyanennyi, stb...
Ha nincs olyan vezetékes előfizetésed, ami mellé vehetsz ilyesmit is, akkor pedig Blue Relax M 4 GB 4050 Ft.
Mondjuk a Net&Roll S sem rossz, 4300 Ft-ért, de ez már hűségidős...[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Melyik kártyás mobilinternet csomag éri meg a legjobban? Notebook-hoz kéne 2-4GB-os csomag.Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
zyzz
tag
Oké, így világos, köszi.
A mobil+USB net egyelőre úgy tűnik szoftveres okok miatt nem működik, hibaüzenetet kapok: "damaged USB storage". Azért még próbálkozom majd netes fórumokon utánanézni, mert ez lenne nekem az ideális megoldás, még úgy is, hogy lecsökkenne az akkuidő.
-
zyzz
tag
Úgy érted, dual standby telefonnál, ha aktívan használja a netet a mobilnetes 3G kártya, akkor közben is fogadja a hívást a másik kártyán és tudsz beszélni? Eddig másképp értelmeztem a neten fellelhető infókat.
A "mobilba USB stick" verziót hamarosan tesztelem. Ha csak az áramellátáson múlik majd, akkor egy powered USB hub még segíthet rajta - ha jól okoskodom.
-
club1
veterán
Ja, és még annyi, hogy a dual standby sim-es telefonoknál is nyugodtan lehet netezni a netezésre kijelölt kártyán, ugyanis a bejövő hívások netezés közben is bejönnek mind a két kártyára.
-
club1
veterán
Az 1,3 és 4 működőképes. A 2 ha működik is, nem sokáig, a telefonokba nem tesznek hatalmas kapacitású akksikat, bár azért a tethering is képes 1-2 óra alatt csutkára leszívni egy fullra feltöltött telefon akksit, meg az akksis zsebwifik sem arról híresek, hogy naphosszat lehet rajtuk töltés nélkül netezni.
A duál telefonokba nem csak standby-osak léteznek, hanem vannak duál active módúak is. Igaz, ez utóbbiaknak megkérik az árát. -
zyzz
tag
Mobilinternet hordozható megosztásával kapcsolatban töröm a fejem, melyik lenne a legpraktikusabb:
1. mobil 3G WIFI router (zsebrouter) - erről már fentebb írtunk
2. USB OTG-n keresztül 3G stick az 1 SIM-es mobilba (elvi lehetősége megvan, kérdés, működik-e, kap-e elég áramot a telefonból) - le fogom tesztelni a héten
3. lehető legolcsóbb 3G-s, tethering képes telefonba tenni a mobil 3G kártyát és azt használni gyakorlatilag zsebrouterként
4. 2 SIM-es telefonban az egyik kártyahelyre mobilinternes kártyát tenni (úgy tudom, hogy ilyenkor viszont egyszerre nem lehet aktív a telefon és az internet kapcsolat, mert csak egy antenna van a telefonban) Nekem ez sajnos nem igazi alternativa, mert már van egy frankó 1SIMes mobilom, csak a teljesség kedvéért írtam ide.Mit gondoltok?
-
Coyote2000
őstag
na igen, ha ezzel beszopok, akkor az be lesz szopva.
Jártam már hasonlóan mikronettel (nem vágjuk le a fát, felépítünk még egy emeletet, levesszük az adót a víztoronyról, nekem meg 300 lett a pingem azonnal), de sajnos elköltöztem az optikai kábel mellől, és a városnak ezen a részén az egyetlen opcióm a mobilnet.
Kényszerpálya, nem vitás.
-
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #903 üzenetére
Nem lakhat mindenki a cella mellett, vidéken meg főleg nem (mert hogy ott ritkábban vannak). Ami az egyik helyen 30 Mbps, az néhány száz méterrel odébb a másik helyen 0.2 Mbps ha éppen nem beszélgetnek sokan a cellán.
Persze ez addig nem gond, amíg fix helyre veszed a mobilnetet, van előtte lehetőséged kipróbálni, és a 2 év alatt nem dönt úgy a cég hogy a cellád fenntartása nem rentábilis, vagy egy kicsit állítani kell az antennákon, mert a másik irányban egy kicsit hangosabbak az előfizetők. Nekem az utóbbi kettőbe is sikerült belefutni igaz, két külön helyen. Azóta tudom a helyén kezelni a nyomoros mobilnetet... -
Coyote2000
őstag
vagy csak éjfélkor elindítom a torrentet és elmegyek aludni?
Én pl vidéken lakom, és 22-30 mbit közti sebességgel megy a "hipergagyinet". Igaz, nem 1990 Ft, de ár-érték arányban lekörözi a nyomorult módon leszabályzott Digit. Persze ha valakinek arra van igénye, akkor hajrá.
A torrentbajnokoknak egyik sem igazi megoldás.
-
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #900 üzenetére
Hol van a Telenyomornál havi 100 GB 1500 és 1900 Ft-os havidíjú mobilnet csomagban? (Mert hogy innen indultunk...)
A havi 100 GB-ot is ott tudod kihasználni, ahol van hipergagyinetjük (nem a térkép alapján, hanem valójában) és éjjeli bagoly vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
- GF63 Thin 11SC 15.6" FHD IPS i5-11400H GTX 1650 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest