- Asszociációs játék. :)
- Csataálca
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ég veled, KEndre! :(
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
btz
addikt
válasz
PeeterssoN #1787 üzenetére
A facebookon reklámoznak ilyet jó drágán. A sok birka meg beveszi
ⓑⓣⓩ
-
DarkByte
addikt
Én senkit nem kényszerítek semmire. Biztosan vannak beltérben elhelyezhető antennák is ha valaki erre vágyik, de nálunk beltérben nulla 3G lefedettség volt így ezzel nem is akartam szenvedni annak idején mikor elkezdtem ezt az egészet. Szüleim kertes házban laknak ott a TV antenna árbócra felpattintani kb. 5 perc volt ezt, szóval nem egy fekete mágia. Több időt vett igénybe mire a modem jelerősség jelző frissítése mellett beforgattam a megfelelő irányba. A szolgáltatók nem nagyon kommunikálják merre vannak adótornyok.
Ha megnézed a linkelt antenna adatlapját, 800-2170 Mhz-ig működik. Idehaza ez mindent lefed ami mobilinternet, ezért szélessávú antenna. Olyan nincs hogy minden frekvenciát fogó antenna, LTE elég sok frekvencián működhet: [link]
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz
DarkByte #1792 üzenetére
Azt ugye nem gondoltad komolyan, hogy nekiállunk most ilyen antennákat felszerelni társasházban?
Amúgy, ha már az ember nekiáll ilyen mobilhálózatot erősítő antennát szerelni, akkor csak olyant érdemes, amelyik lefed 800 GHz-től 2400 GHz-ig mindent.
Nem tudom van-e olyan, talán igen, és ideális esetben hasonlít egy sörösdobozra vagy kis parabolára. Polár, vagy milyen antenna.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
DarkByte
addikt
válasz
PeeterssoN #1791 üzenetére
Az E3372-n pont hogy van külső antenna csatlakozó [link] Ott van a két MIMO antenna port az elcsúsztatható ajtók mögött.
Ilyen adapter pigtail kell hozzá kettő és lehet rá dugni utána bármilyen SMA csatlakozós MIMO antennát [link]
Pl. egy ilyen antennára, nekem ilyenem van most [link] bár így utólag nem biztos hogy ezt venném már meg, mert sajnos nem valami nagy a nyeresége, viszont a régi 3G antennámmal ellentétben széles sávú, szóval nem csak 3G-re jó hanem LTE-re, abból is a 800Mhz-et is fogja fogni ha egyszer lesz végre. A régi 3G antennámnak sokkal jobb a nyeresége, de ez csak a 3G sávot fogja, LTE-hez nem jó: [link]Egyébként ha csak egy adott játékkal csinálja, akkor nem biztos hogy a csatlakozásoddal van a baj. Pl. a League of Legends is csinált T-Online-os ügyfelekkel pár hete fura dolgokat (ledobta őket a lobby-ból, meg queue-ben deszinkronizálódtak a kliensek), aztán megjavították. Két T-Online-os haverom is volt, mindkettőnek ilyen baja volt, nekem Invitel-el simán ment amikor nekik nem. Valami routing volt elrontva központilag tippre.
[ Szerkesztve ]
-
PeeterssoN
őstag
-
DarkByte
addikt
válasz
PeeterssoN #1789 üzenetére
Elvileg a 4G-nek pont az az egyik erénye hogy gyenge jelerősség mellett is elég jó sávszélességet és válaszidőket tud. De legegyszerűbb ha leméred saját magad. Nyiss egy parancssort: ping bix.hu -t és nézed mennyi csomagod hajigál el, illetve hogyan változik a válaszidő. Hagyd úgy egy órára, majd ctrl+c és kiírja az átlagot. Azon nem kell meglepődni hogy ha elkezdesz valami forgalom igényeset csinálni (pl. YouTube-ról videót streamelsz) akkor megugrik látványosan. Játék közben elenyésző sávszélességet használsz, olyankor ez nem jelentkezik. Persze Windows Update akkor is beindulhat pont a legjobb időpontban
Ha meg-megszakad a kapcsolat akkor tényleg nagyon peremen vagy. Ha tudod a modemet (vagy telefont) próbáld jobb helyre rakni, USB hosszabbítóval ablakhoz közelebb vinni, magasabbra helyezni, ilyesmi. Ha ez nem opció még mindig megéri megnézni van-e a modemen antenna csatlakozó. 10-15 ezer forintért lehet venni kültéri antennát 10m kábellel, a modemekhez pedig egy pigtail adapter kell ami szabványos SMA vagy FME dugóra alakítja a modem csatlakozóját.
[ Szerkesztve ]
-
PeeterssoN
őstag
válasz
DarkByte #1788 üzenetére
Köszi a választ!
Egyébként számít az, hogy gyenge vagy tűrhető a jelem (4g) sokat ugrál néha "jó" de kb pár másodpercig, egyébként folyamatos?Másik: Tudok azzal valamit kezdeni hogy egy játéknál (szerver kiválasztása esetén) sűrűn megszakad a netkapcsolat illetve adatforgalmat látok, de amúgy se böngészőt semmit nem tudok megnyitni.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz
PeeterssoN #1787 üzenetére
Jelerősítő szoftver?
Mert hardver az biztosan van, egy külső antenna is sokat jelent (szüleimnél a semmi közepén így van HSPA internet pár éve, sajna még 4G így sem elérhető de talán most már mindjárt tényleg lesz 800Mhz-es LTE
), de van épületen belüli repeater is csak az elég borsos árú és valószínűleg bárki nem is üzemeltetheti.
[ Szerkesztve ]
-
PeeterssoN
őstag
Valaki tud lte/4g jelerősítő szoftverről ami működőképes?
-
LámaZ
addikt
-
Tav-Csoves
őstag
Melyik a mostani legolcsóbb mobilinternet?
Hűségidő nélkül, tulforgalmazási díj nélkül, tehát nem sávos, és legabb 32 kbps lassítással.
Köszönöm!
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Tabletbe keresnék 3G-s mobilnetet. Kb. 3 GB-os csomag elég lenne, mindegy melyik szolgáltató csak a lehető legjobb ár-érték arányú érdekelne.
Legfőképpen Szolnok -Szandaszőllős területén kellene a legstabilabbnak lennie. -
radio100jozs
őstag
Néztem, elég csábító. Az apróbetűsben meg semmi olyan korlátozás nincs, ami problémát okozna, azaz VOIP, videó, online rádió, sőt megosztás is mehet rajta, egy a feltétel, hogy a SIM kártya csak is mobiltelefonban használható, azaz sem routerben, sem USB modemben nem használható. Viszont a mobilról is lehet megosztani Wi-Fi-n az internetet, ez nem tiltott. Persze ha olyan a mobilod, hogy a szolgáltató a menüben nem korlátozta ezt a funkciót.
-
LámaZ
addikt
Friss hírem van!
Csömöri Auchanban kapható 990 ft-ért a Praktikum Net. Így havi 300 ft-ért lesz az első hónapban 250 MB, utána két hónapig egyenként 100 MB.Legyen minden jó!
-
club1
veterán
válasz
hulkobb #1776 üzenetére
Többnyire a kép- és videó tartalmak mennyiségétől függ, hogy mire elég a 100 MB. Tudtommal nincs olyan szolgáltató ma Magyarországon, aki 48 kbps-ra lassít. 6-32-64-128 kbps-ról tudok, nagyjából 32-64 kbps-tól kezd el használhatóvá válni a net. Azt viszont tudni kell, hogy a lassítás mértéke maximum ennyi, tehát ezektől az értékektől lassabbra is lassíthatnak. A Telekom és a Vodafone szokott a legpontosabban lassítani, a Telenornál általában kicsit nagyobb értékre lassítanak, mint a maximum.
-
hulkobb
tag
Sziasztok! Szerintetek 100mega net elég lenne arra,hogy munkában néha megnézzem a facebookot?(appal) Semmi másra nem kéne.Illetve olvastam,hogy 100mega utánn 48kb/s re lassitsák.Ez mennyire gáz? Mèg használhato sebesseg? Köszi
-
club1
veterán
Havi 490 Ft-ért 33 MB Blue Mobile net, utána lassítva 32 kbps-al korlátlan. Telekom hálózatát használja, LTE még nincs. Első két hónapban 90 Ft/hó, a következő két hónapra átváltasz a 133 MB-os csomagjukra szintén 90 Ft/hó összegért. Utána 1 hónap 790 FT-ért (333 MB), majd megint indulhat elölről a körforgás. De ha a Klikket elrontottad, ez is bonyolult lesz...
-
LámaZ
addikt
'estét!
Melyik most Magyarországon a legolcsóbb mobilnet?
Mert úgy látszik, elszúrtam a Klikkemet. Megrendeltem a 3 hó próbát, de utána valamiért még egyszer megrendeltem, emiatt áttettek fizetősbe (1k/hó). Lemondtam, de ugyanarra a számra nem lehet még1x megrendelni az ingyenes próbát. Más Klikk csomagom már nincs (Praktikum+Net Mini Expressz már sehol nem kapható, tudtommal), elhasználtam 4 csomagot (4 SIM-et), egy évig 1200 ft-ért volt havi 200 megám.
Most csak tördelem a kezeimet... Eddig tartott a boldogság?
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Ice-ozsé
tag
válasz
PeeterssoN #1772 üzenetére
Köszi
A lényeg az volt hogy a telóm -8 G-s
Tehát nincs semmi megosztás amit tud az a telefonálás.★ Az idő pénz. ★ A pénz beszél, a kutya ugat. ★ Amelyik kutya ugat, az nem harap. ★ Ebből következik, hogy az idő nem harap. ★ De akkor minek van neki vasfoga? ★
-
Ice-ozsé
tag
Sziasztok!
Több mint valószínű, hogy rossz helyre írok megint.
Lenne egy olyan kérdésem, mi annak a pontos neve hogy mobil sim kártyán lévő nettet meg tudjam osztani például a laptopommal.
Húúúú eléggé hülyén írtam le.....
Tehát ugyebár már a legtöbb mobilnak van olyan funkciója, hogy internet megosztás.....
Nos nekem ezer éves van és ez nem tud ilyet.
Az lenne a kérdésem, hogy mi az a készülék amit lehet venni hogy ezt tudja. Mi a neve, hogy keressem? (Nem akarok mobiltelefont venni csak ezért).
Előre is köszönöm a választ és bocsi ha nem ide tartozik.★ Az idő pénz. ★ A pénz beszél, a kutya ugat. ★ Amelyik kutya ugat, az nem harap. ★ Ebből következik, hogy az idő nem harap. ★ De akkor minek van neki vasfoga? ★
-
PeeterssoN
őstag
Hali!
2 napja kötöttem meg a szerződést. Van arra lehetőség hogy visszacsináljam? -
btz
addikt
-
PeeterssoN
őstag
Köszi a válaszokat!
Nos maradt a Telekom csomagja. Közepes jelerősséggel de folyamatos a 4g szolgáltatás itt Budakeszin. Zsír gyors.
A hátrány hogy csak 2 év hűségidővel igényelhető. Ajánlották a Tesco-s sticket, amivel hűségidő nélkül is meg lehetett volna oldani, de nem volt. KB 6500Ft; bár kétlem hogy 4g képes készülék lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
csernak75 #1766 üzenetére
Az a korlátlan böngészés sajnos közel nem olyan, mint a Telekomos opció: ugyanis levonja az adatkeretből a böngészést is, csak ha elfogy, azt nem lassítják le. Így elég nagy átverés szaga van, mivel ezt nem nagyon hangoztatják.
A másik a Telekom közel országos LTE lefedettsége. Ez nekem óriási előny. Ettől függetlenül jó választás lehet a Telenor is.
Ami még említhető, hogy a Net&Roll M-ben engedélyezve van a maximális, 150/50 sebesség.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
csernak75
senior tag
válasz
PeeterssoN #1765 üzenetére
Esetleg: Hipernet Medium 5000FT 10gb (30/5Mbps) amihez jár 2300FTkedvezmény keret! Ezért megrendelheted korlátlan e-mail böngészés és éjszakai 100gb (2500Ft). a különbözet-et 200Ft kiszámlázzák!
Így 5200Ft ért: 10gb+100gb(00:00-08:00)+ korlátlan böngészés!
-
PeeterssoN
őstag
Telekomos mobilinternetnél tud valaki kedvezőbbet?
4g/lte, 20gb adatforgalom, ingyenes stick , ~5500Ft ha társkártyával igényelem. -
platthy
csendes tag
válasz
radio100jozs #1763 üzenetére
Itt lakáson belül próbáltuk ki a laptoppal is . Eddig volt netem Asztalin is de pár napja azt írja h korlátozott.
Úgy csináld h jó legyen. ! . Telefonon gyorsabb 06706318688
-
platthy
csendes tag
Sziasztok
lehet nem jó helyre írok de remélem tudtok segíteni
Olyan gondom lenne h van 1 usb mobil netem asztali gépbe , és azt írja h korlátozott. Pin kódot el fogadja eszközt felismeri de még sincs net . Kiprobaltam ismerősöm laptopjan és ott működött. Mi lehet a baj esetleg mi korlátozza a netet?
KöszönömÚgy csináld h jó legyen. ! . Telefonon gyorsabb 06706318688
-
kmisi99
addikt
Értem, bár a két linken kicsit ellentmond magának. De már az 1. linken lévő jónak tűnik, azaz, hogy 5 hónapra kb 1000ft ból lehet netem. Szóval akkor ha az 5. hónapban a legnagyobb netcsomagra előfizetek ami 790ft akkor ismételten újra kezdhetem 90ft okkal 4 hónapon át majd újra 790ft stb stb?
De a 2. link meg azt írja, hogy M M majd S és ekkor újra kezdhetem M M majd S.... Melyik igaz? Annyira logikátlan ez a dolog nehéz értelmeznem!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kmisi99 #1759 üzenetére
90 forintba kerül a 33 és a 133 mbyte is akciósan, logikát ne keress benne. Új sim 999 forint, egyik kártyát 4 hónapig használod, új kártyát megint 4 hónapig, utána az első kártyán még 2 hónapra marad pénz (600 forint lebeszélhető).
link1 és link2, az 5. hónapban lehet hogy újra az első hónapban megrendelt 90 forintos netet lehet használni, lehet egy kártya is elég. Ami nagyon jó, hogy a Vodával és az új Telenoros mobilnetekkel ellentétben csak lassítanak a keret felhasználása után.
Én egy bluemobilos sim mellé a saját számon is átviszem hozzájuk, hogy biztosan mindig 90 forint legyen a net.
Számhordozásra törvény szerint 2 munkanapjuk lenne. Ezt nem szokták/tudják betartani, ezért 5.000 forint kötbér jár az előfizetőnek.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz
kmisi99 #1756 üzenetére
Ilyen nincs. Telenornál van egyedül forgalmi díjas net (Praktikum), ahol 3000 Ft-os feltöltéssel egy évig él a net, de mivel az 1 MB-onként 5 Ft, így a 3000 Ft-od 600 MB-nyi netre elég (maximum, ha egyszerre felhasználod az egészet). A T-nél a lépcsős Domino Net van, ahol ha a hónapban nem használsz semmit, akkor 0 Ft, ha használsz, sávosan emelkedik, de 500 Ft-ról indul a havidíj (amit a feltöltött egyenlegből vonnak). A Vodafone-nál semmi hasonló csomag nincs.
Blue Mobile-nál van havi 490 Ft-ért 33 MB lassítatlan, afölött erősen lassított, de "korlátlan" net. -
kmisi99
addikt
Sziasztok! Az én mobilnet igényem havonta 25-50mb maximum, szóval felejtősek akár a 100mb os csomagok is. Illetve nekem nem szükséges, az se hogy telefonálhassak róla, mert dual simes telefonba lenne szóval ilyen laptopra való netes simkártya is jó.
Eddig a djuice nagyon jól megfelelt ott volt egy fix egyenleg és fél évig annyit neteztem róla amennyi jól esett nem volt az hogy hó végén elveszik! De maga a djuice sajnos megszűnt!
Létezik még valami ehhez hasonló?
[ Szerkesztve ]
-
Brasco31
csendes tag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét kérném. Keresztfiamék albérletbe költöznek és kellene nekik net. Mobilnetre gondoltak, ha esetleg tovább kellene költözni, ne legyen vele gond.
A kérdés a következő: alkalmas-e a mobilnet játékra ? ( a Team Fortress 2-őt ill .Minecraft-ot szokta nyomatni a gyerek)
Előre is köszönöm a választ. -
hun005a
tag
Adott egy feltöltőkártyás T-s mobilnet.Azt írja ki a telefonszám mellé hogy Domino Net.Eddig tudtam mobilinternet csomagot választani ha beléptem de most csak ezeket adja ki
Travel & Surf S (napi)
24 órán belül felhasználható 10 MB-nyi adatmennyiség fix díjért.
Belépési díj:
690 FtNapiNet
Napidíjas mobilinternet hozzáférés napi 10 MB benne foglalt adatmennyiséggel.
Belépési díj:
0 FtTravel & Surf M (napi)
24 órán belül felhasználható 50 MB-nyi adatmennyiség fix díjért.
Belépési díj:
1490 FtHol van a többi mobilinternet csomag?
Van megfelelő összeg a kártyán tehát ez nem lehez probléma.köszönöm
-
club1
veterán
-
hun005a
tag
Hello
Használ valaki ZTE MF60-as hotspotot?
Konrétan hogyan kell a sim kártya pin kódot inaktívvá tenni.
Egy ismerősöm eddig sima modemet használt és ott soha nem kellett a csatlakozáskor pin kódot megadni.
Vagy ez itt nem működik?
köszönöm -
w.miki
veterán
-
club1
veterán
Kevés/alaklomszerű netezéshez prepaid netet szoktunk ajánlani. Aztán ha rácuppan az öregúr, ráér havidíjasra áttérni. Én kezdőknek a Domino Web-et szoktam javasolni, vagy ha nagyon alkalomszerű, de akkor nagyobb volumenű a netezés, akkor a Vodafone napi-hetijegyet.
A Domino Web-nél vigyázni kell, hogy ne legyen feltöltve kezdetben nagyobb összeg, mert amíg nem tapasztaljátok ki a mennyiségeket, addig nagyon el lehet vele szállni (természetesen csak a feltöltött egyenleg erejéig).[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Olcsó mobilinternetből melyik, ami ajánlott?
Kevés internetezéshez kellene, egy idősebb úrnak, ritkán ül a gép előtt?
PrePaid csomagból van olyan, amit érdemes megnézni, vagy inkább havidíjas legyen?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Esetleg ehhez lenne valakinek valamilyen ötlete? [link] Telenor Hipernet.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
TOLEDOO
tag
Sziasztok!
Van a T-Mobile-nak éjféltől 100gb adatforgalom?
Köszi. -
bzs73
őstag
Igen ezt tudom, és meg is néztem, hogy azon a 3-4 helyen, ahol a legtöbbet vagyok, milyen a lefedettség. 3g-n 14-15mb/s le, ill 3-4 mb/s feltöltés van, de eddig ezek mindenhol megvoltak. Azon a 4 helyen meg ahol a legtöbbet tartózkodom meg van a 4g. Sajnos a lakhelyemen nincs kábel, így eddig ott telefon vonalon volt csak net, ami drágábbra jött ki, mert ügye eleve 1 telefonvonalat is fizetnem kellett. Na mindegy, nekem max a voda jöhetett volna még szóba, ami hasonló árba, de ott meg nem lett volna korlátlan, lassítás nélkül a böngészés,email,közösségi oldalak,és hasonlók. T meg drága. Egyébként meg van rá 1 hónapom, mert neten rendeltem, de eddig nekem megfelel, és gondolom folyamatosan építik ezt is, hogy még jobb legyen.
Mondjuk néztem a lefedettséget, és amit írsz, hogy 90%-ba nincs 4g, azzal, azért nem értek egyet.
[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
club1
veterán
Persze, mert van nálatok LTE. Az ország 90%-án viszont nincs, a 3G-jük pedig elég sok helyen nem áll a helyzet magaslatán, konkrétan sok helyütt eléggé pontszerű, illetve van, amikor full térerő mellett is alig lehet belőle kisajtolni valamit (természetesen nem a korlátozott időszakban). A Telekom hálózata nagyságrendekkel jobb, a Vodafone 3G hálózata dupla lefedettségű, magyarul bő harmadik helyen áll a Telenor hipergagyinetje a három szolgáltató között.
-
bzs73
őstag
Üdv.
Én most váltottam hipernet medium-ra, hát meg vagyok elégedve eddig.
5200ft. 30mb/s le, és 5mb/s feltöltés, 10gb nappali letöltés(képi-szöveges böngészés,email,stb korlátlan),100gb éjszakai letöltés.
Sebességre nem lehet panasz, 30 helyett 40 felett van a letöltés.
Sebesség[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
80-évespapa
csendes tag
Koszonom a valaszt. Szakmai tudas hianyaban annyit bongesztem ki az altalad emlitett "aktív load balancingbol", hogy ha egy szemely hasznalja nem lesz gyorsabb a net. Egyedul szeretnem hasznalni a ket mobil netet. Ugy gondoltam letezik valamilyen router amely kozositi a ket usb-n keresztul hozza csatlakoztatott jelet (2 db 3g modem), es osszeadodik a sebesseguk egyszemelyes igenybevetelkor.
-
club1
veterán
válasz
80-évespapa #1731 üzenetére
Amennyi pénzt és energiát rá kell áldozni az aktív load balancing-ra, abból hosszú évekre előfizethetsz jóval nagyobb mobilnet csomagokra.
-
80-évespapa
csendes tag
Jo napokat mindenkinek!
Asus RT-N18U routert hasznalok. Van egy usb stick 3G wifi nelkuli, es egy masik wifis usb 3G router/modemem.
Laptopra dugva, illetve a wifi modban is kivaloan mukodnek. Ket kulfoldi, kulonbozo (sim), de egy elofizetoi nevvel futo, 1 GB-os korlatos telenoros elofizetessel rendelkezunk. Az 1GB elegge hamar elfogy es utana a szolgaltato lecsokkenti a sebesseget 128 kbit/sec-re. A kerdesem az lenne, hogy a ket mobil simkartyat/elofizetest, lehetne e egyszerre hasznalni valahogy 256 kbit es sebesseggel? A ket mobil modem internet sebessege osszevonhato? Hallottam olyanrol aki dual wan-os routert hasznalt 2 db adsl elofizu sebessegenek novelesere. Jo lenne ha mobillal is megoldhato lenne. -
Hege1234
addikt
Sziasztok!
van egy asus rt-n18u router
ehhez szeretnék egy külső antennás 3G stick-et
telefonnal teszteltem egy vodafone-os és egy t-mobil-os kártyát is
és a vodafone-os volt a legstabilabbolyan a település hogy gyakran elmegy a net de a munkához mindenképp kell az internet
vodafone kártyát befogadó külső antennás 3G stick-ek közül mit tudnátok ajánlani ?
(CRC9-est és abból tudnám átalakítani sma-ra amivel a legtöbb antenna működik)egy ilyen antenna mennyire hatásos ?
előre is köszi!
-
club1
veterán
válasz
PeeterssoN #1727 üzenetére
Kell érte fizetned, hiszen aláírsz két év hűséget. 24 havi díjból jut a modemre is...
-
-
AstraCDX
senior tag
válasz
PeeterssoN #1724 üzenetére
Szolgáltatásod van, de nincs hozzá modem ?
Ha megelégedsz a 3G-vel, akkor használtam már elfogadható áron kaphatsz .
Nekem is kellett egy, de én szolgáltatással együtt vettem .
Aztán a kártya be a notebookba, a modem meg némi étvágygerjesztő kúra után már eszi is az olasz Wind kártyát .
Üdv.
Astra
-
PeeterssoN
őstag
válasz
PeeterssoN #1723 üzenetére
A Telekomos marha drága. Laptopot meg ezért most nem vennék...azért kösz.
-
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
Mobilinternetezésre tudtok ajánlani 4g-s modem usb stickeket? -
Sakab
senior tag
Sziasztok, olyan elméleti kérdésem lenne, hogy adott a Tmobilnál egy tematikus korlátlan mobilinternet csomag, amivel igéretek szerint korlátlanúl lehet böngészni képeket oldalakat akár gépremegosztva is. Viszont youtube, torrent és társai már beleszámolódnak az adatforgalomba. Kérdésem az lenne, hogy pl torrentet nem lehetne-e valahogy olyan portra átállítani amin mintha sima weboldalként számolná?Vagy esetleg ezzel a proxy serverrel kikerülhető lenne e? Elnézést ha hülyeséget kérdeztem sajnos nem vagyok teljesen toppon a témában.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
hun005a #1716 üzenetére
Ha van valamilyen élő T szolgáltatásod, akkor választhatsz ezek közül .
Igényelheted telefonos ÜSZ-on, vagy T pontban/üzletben személyesen .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Hát biza mitagadás, de ez van .
Természetesen jobb lenne ha lenne nálunk 3G, de a T-nek itt nincs .
Le van tojva, a mobilnetet nem itthonra vettem, hanem az országon belüli egyéb tartózkodási helyre .
A gépemben (DELL Latitude E6540) egy DELL DW5570/Sierra Wireless AirPrime MC8805 WWAN modem van beépítve .
Ez sajnos csak max. 3G, illetve az alatti kapcsolódási protokollokat tud .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Na ma bevásároltam egy Társkártya Net&Roll XS mobilinternet csomagot .
Valami hiba lehet, mert a SIM kártyát a notebookba téve, nem tudom életre kelteni a mobilnetet .
A modem kezelő software (Skylight) azt írja nincs szolgáltatás .
Ha bemegyek a beállítások közé, már létrehozott magának egy T-Mobile HU profilt, APN is kitöltve (internet) .
Ha kitörlöm a profilt, akkor a Skylight újraindításakor újra létrehozza magának, és ki is van töltve adatokkal .
Kézi hálózatkereséssel 5 hálózatot talál *voda HU (3G), *voda HU (2G), TelenorH (3G), TelenorH (2G), THU (2G) .
Szerintem működnie kellene, de nem műxik .
Lehet, hogy SIM kártyámhoz, nincs hozzárendelve a szolgáltatás, vagy valami általam ismeretlen módon aktiválni kellene ?
Tudtok valami segítséget adni az induláshoz, vagy próbáljam a 1430 ÜSZ-t zaklatni ?
Üdv.
Astra
-
Sziasztok. Most nézem, hogy olcsón lehet venni Domino Quick Web kártyákat amin 1GB forgalom van 7 napig. Ha veszek több ilyet, megtehetem, hogy 7 nap után vagy előbb ha lejár kidobom és aktiválom az újat újabb 1 GB-al? Vagy van valami megkötés, hogy egy személy csak 1 ilyet aktiválhat, vagy valami hasonló? Köszönöm.
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
~3GB havi forgalmas mobilinternetet keresek olaszország területére .
Csak SIM, vagy SIM+USB modem ajánlat érdekel, telefon szolgáltatás nem szükséges .
Van valakinek tapasztalata, ajánlata olaszországi szolgáltatókkal/szolgáltatásokkal kapcsolatban ?
Üdv.
Astra
-
club1
veterán
válasz
Tav-Csoves #1709 üzenetére
Nem tudom miért vagy rákattanva az árváltozásra, mikor az egyáltalán nem jellemző a mobilnet-csomagok esetében. Jellemzően inkább megszüntetik a csomagokat (már az értékesítését), és újakat hoznak létre. Aki viszont maradni akar a régi csomagjánál, az még hosszú évekig igénybe veheti azokat.
Visszatérve a kérdésedre: Ha a buszbérlet ára emelkedik, akkor az mindenkinek emelkedik, így logikusan annak is, aki most vesz először, és annak is aki már évek óta bérlettel jár... -
club1
veterán
válasz
Tav-Csoves #1707 üzenetére
Mivel ez opció, nem kell/nem lehet rá hűséget vállalni, így nem értem a kérdésed.
-
AstraCDX
senior tag
Köszönöm az infokat !
Közben én is megvilágosodtam, hihetetlen módon tudtam végre beszélni az ÜSZ-al .
A NetPlusz XL 3GB azért 2290Ft mert az nem önálló csomag, hanem csak mobiltelefon (hang) előfizetés mellé választható .
Eléggé, finoman szólva zavaró, hogy bizonyos infokat elhallgatnak, másokat meg hazudnak .
Köszi a 6200 irányítószámú városban a műanyag T ÜSZI-ben kapott hazug infoért . Menjenek inkább kapálni !
Szerintük ugyanis vezetékes telefonom mellé nem kaphatok Társkártya Net&Roll XS csomagot 2490Ft-ért .
Közben megtaláltam, hogy mégis, és ezt a 1430 ÜSZ is megerősítette .
Köszi !
Üdv.
Astra
-
club1
veterán
válasz
AstraCDX #1704 üzenetére
És ha hiszed, ha nem, a 3200 Ft-os tabletes csomag olcsóbb, mint a 2290 Ft-os telefonos mobilnet. Mert hogy utóbbi ára csak akkor 2290 Ft, ha már van mobilnet a Telekomtól a sim kártyádhoz tartozó előfizetésben. A 3GB-os telefonos opció rendes ára 4490 Ft. (El kell olvasni mindent az oldalon!)
A telefonos 3GB egyébként sem egyenlő a tabletes 3GB-al, a telefonos 3GB-ban ugyanis korlátozások vannak, míg a tabletes neten nincsenek (pl. voip korlátozás). Persze ezeket neked az ügyfélszolgálat nem fogja reklámozni, akkor sem ha eléred őket.
Társkártyás csomagra akkor fizethetsz elő, ha van aranykártyád legalább egy élő vezetékes vagy mobil előfizetés után.
A Telekom-Telenor-Vodafone összehasonlítása:
Jelen pillanatban a Telekomnak van a legnagyobb LTE lefedettsége (a legjobb Budapesten 1800 MHz-en és vidéken 800 MHz-en).
Ahhoz, hogy az LTE-t elérd, LTE képes eszközzel (mobiltelefon, modem, router, stb.) kell rendelkezzél.
Jelen pillanatban a Vodafone-nak van a legnagyobb 3G lefedettsége, főképpen vidéken erősek.
A Telenor 3G és 4G (LTE) lefedettsége a kettő között van, 4G-ben ugye a Vodafone-tól erősebbek (a Vodafone-nak csak néhány nagyvárosban van még csak bekapcsolva LTE-je), 3G-ben pedig a Telekomtól egy kicsit erősebbek (több cellán van bekapcsolva 3G, mint a Telekom esetében), hozzátéve, hogy a Telekom 3G cellái viszont minimálisan jobb és stabilabb lefedettséget nyújtanak adott pontról, mint a Telenoréi. -
AstraCDX
senior tag
Az a kép kezd bennem kialakulni, hogy nekem 3GB havi forgalmú mobilnetcsomag kell a T-től, csupán SIM kártyával, modem nélkül .
Viszont nem értek néhány dolgot a honlapon hirdetett csomagadatokból .
Miért van az, hogy a telefonos internetezéshez ajánlott 3GB csomag 150Mbit/s, és 2290Ft, míg a tablethez/notebookhoz ajánlott 3GB csomag 10Mbit/s, és 3200Ft ?
Telefonon a 3GB nem egyenlő a notebook 3GB forgalmával ? Hogy lehetséges ez ?
Illetve a 3GB-os Net&Roll XS csomagból ki kaphat 2490Ft-ért is, amit Társkártya Net&Roll XS-nek hívnak ?
Az ÜSZ elérhetetlen, 2x több mint 30percet hallgattam a callcenter zenéjét, 1x pedig több mint egy órán át, de nem tudtam egy élőlénnyel sem beszélni .
Ez a T részéről szégyenletes !
Ha ennyire tele vannak, akkor miért nem kínálnak fel visszahívást ?
Semmibe sem kerülne nekik .
Üdv.
Astra
-
club1
veterán
válasz
hun005a #1701 üzenetére
Az oldal alján vannak a vitamax apn-ek.
-
hun005a
tag
Használ valaki vodás R209 szerkezetet?
Vitamax kártyának miket kell beállítani?köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest