- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Csataálca
- Ég veled, KEndre! :(
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
opix
csendes tag
Sziasztok,
Külterületen lakom, kb. 2 hónapja használok mobilinternetet.
TP-Link MR6400-as routerem van Telekom-os sim kártyával. Eddig a házban volt a router, ott 35-45Mb/s volt max a letöltés (csúcsidőben 5-10Mb/s). Most kivittem a házból antenna kábellel felvittem a tetőre az antennáját, hogy jobban rálásson a toronyra, így most max 50-60Mb/s a letöltés (csúcsidőben 10-15Mb/s). Mindenképpen javult.
A kérdés az lenne, ha beruháznék valami hasonló MIMO antennára, azzal tovább javulna a letöltési sebesség?
Kb. 3km-re vagyok a toronytól, ha minden igaz akkor B20 a cella amihez kapcsolódik a router. Mennyi javulást lehetne még elérni ezzel az antennával?
Aki használ hasonlót, annak milyen tapasztalatai vannak? -
zelikocc
senior tag
válasz
huliganboy #10097 üzenetére
A jelenlegi szolgáltatód nem jó? A belföldi adatkereted egy részét felhasználhatod az EU-ban.
4 napért teljesen felesleges német SIM kártyát keresni, pont az ilyen miatt törölték el a roaming díjakat.
Vagy mi az amit konkrétan keresel? -
huliganboy
addikt
Sziasztok!
4 napos Németországi tartózkodáshoz keresek mobilinternetet. Vagy 6-8 éve lehetett bérelni,de bármi más ötlet jól jönne. Ha lehet korlátlan lenne jó!
Köszönöm
-
Matzel
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Huawei b315s-22 4g Vodafone router ami nem látja a voda 4g hálózatát(bő egy éve álltam vissza 4g-ről 3g-re mert hálozati problémák voltak felénk azóta nem állítottam vissza). A rivális szolgáltatokét viszont igen (értelem szerüen arra nem tud regisztrálni) így csak 3g van! De most hogy megszűnik az sem lesz. A sim-et telefonban kipróbálva van 4g a vodának. A kérdésem router csere vagy van valami más megoldás?
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani SMA csatlakozós antennát LTE hálózathoz? Nem kell irányított, sem kültéri. Sima pálca / bot típus érdekelne.
Köszönöm
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
-
bociusz
aktív tag
válasz
zelikocc #10084 üzenetére
Sajnos (ahogy nekem is sikerült megtapasztalni) a tavaly június óta kiadott rendszerfrissítésekkel már nem működik a Samsung Band Selection tool, de elvileg a Samsung Toolkittel újra elérhetővé vált a funkció.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz
vpanangin #10085 üzenetére
Sajnos nem.
Talán még a Huawei-re nem elképzelhetetlen hogy találj, bár ha találsz is, lehet root kell hozzá.
De iPhone-ra tuti nincs és nem is lesz.Viszont annyit azért tudsz csinálni iPhone-on, hogy megnézd éppen milyen frekvenciákra és milyen cellákra kapcsolódik éppen, ha a tárcsázóba beírod: *3001#12345#*
-
zelikocc
senior tag
válasz
vpanangin #10083 üzenetére
Samsungra van a Samsung Band Selection
-
Franz51
tag
Üdv,
Yettel Net Home M elfizetésem van, az eszköz Huawei B525s-23a LTE Homenet. A Yettel tornyától 300 m-re vagyunk.
Négy évig gond nélkül ment, de kb. féléve 5-10 naponként leakad a hálózatról.A gond az, hogy távol (20km) kamera rendszer van rajt, igy aztán ha leakad az se működik. Ha kimegyek villany dugó ki, majd 2 perc mulva be és elindul.
Van valakinek tapasztalata? -
zelikocc
senior tag
-
csernak75
senior tag
válasz
Backrau #10063 üzenetére
Ahogy nézem a településhez legközelebbi tornyon B20 és B28 sávot használ a telekom.
Neked olyan eszköz kellene ami ezt a 2 sávot tudja összefogni.
Ezek viszonylag ritkák, leginkább az 5G-t kezelni tudó Routerek képesek rá.Szóval nem elég hogy a leírásban látod ezt is meg azt is tudja, egyszerre is kell tudnia használni.
[ Szerkesztve ]
-
csernak75
senior tag
válasz
Backrau #10061 üzenetére
Szia. Ha esetleg megírod hogy melyik település melyik részén használnád akkor megtudjuk nézni hogy a közeledben lévő tornyon milyen sávokon üzemel a 4G.
Vagy akár te is megnézheted itt: [link]
Az eszközöd am. csak 2 sávot tud összefogni, manapság már 3-4 sávot összefogni tudó eszköz ajánlott, egyre több a fejlesztett állomás az országban. -
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
Telekomos korlátlan mobil netem van dupla sim-mel. A második sim egy huawei b535-232a wifis routerben van, erről megy az otthoni internetem. A PC kábelen keresztül van összekötve, a többi eszköz wifin csatlakozik. A probléma az, hogy főként mostanában elég lassú, akadozik, megszakad a net. Ha megy normálisan akkor van, hogy 5-6 MB/s megy a letöltés, viszont a böngészés nagyon lassú.Amiket próbáltam:
- Áttettem több helyre is a routert.
- Sim kártyát cseréltek kétszer.
- Hálózati hibát nem tapasztaltak a toronynál, ami tőlem kb. 300 méterre van.
- Vettem a routerhez jelerősítő antennát.Ha lennének ötletek, akkor szívesen meghallgatnám, vagy ha valakinek hasonló routere van, annak mi a tapasztalata vele? Esetleg cserélni kellene valami komolyabbra?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
-
zelikocc
senior tag
válasz
szakmaster #10059 üzenetére
A VoWiFi-t ajánlanám erre
-
szakmaster
tag
Sziasztok!
Nemrég költöztem egy garzonlakásba, ahol a mobilnet beltérben használhatatlan Yettel és Tmobile is illetve ami még nagyobb baj, hogy sokszor telefonálni se lehet. Amint kinyitom az erkélyajtót, már erősebb kicsit a jel, de ha kimegyek az erkélyre, akkor már megjön a mobilnet egész használható sebességgel.
Van olyan megoldás, amivel tudnék egy kis jelet bevinni a lakásba is, hogy legalább telefonálni rendesen lehessen? Mobilnet most másodlagos.
-
Diák66
őstag
válasz
szigetvaryzs #10056 üzenetére
Hát nem egy bizalomgerjesztő eszköz, mit ne mondjak. APN beállítások hibásak, amire így elsőre gondolok, de már az pozitívum, hogy hálózatot lát. Egyébként a frekvenciákat tekintve nem teljesen kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
-
szigetvaryzs
csendes tag
Kedves Mindenki,
az amazonon rendeltem a mesés és távoli Kínából egy 4G LTE Smart Router nevű csodát.
(ezt itt ni: https://www.amazon.it/gp/product/B09993MN2K/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1)
A leírás szerint ezeket tudja:FDD-LTE: B1/B3/B5/B7/B8/B20
TDD-LTE: B38/B40/B41
WCDMA: B1(2100Mhz)/B5(850Mhz)/B8(900Mhz)
GSM: 850/900/1800/1900MhzMinden szipi-szupi, de egyik hazai mobilhálózatra sem hajlandó felmenni. Az admin felületen látszik, hogy érzékeli az LTE hálózatot, de alatta rögtön ott van a Disconnected felirat és nem kap IP címet.
A SIM info panelen a status: ready. (Ezt most a T- SIM-mel néztem, de mindegyiknél ezt csinálja)
Hol a hiba?
Minden lehetséges megoldást előre köszönök!(Aki szeret olvasgatni, annak leírom, hogy ezt a csodát tavaly tavasszal rendeltem Shenzhenből, nyár elejére ideért, egy hét múlva visszaküldtem, hogy kuka, mert nem megy, tegnap pedig csengetett a postás, hogy Kínából csomagom jött. Bontatlanul kaptam vissza, ahogy kell, viszont kétszer is felmatricázták, hogy útközben fertőtlenítették a csomagolást, de azért én is legyek kellően óvatos, ha megfogom. Ki tudja!)
-
Diák66
őstag
válasz
bignor #10049 üzenetére
Nem ismerem a Huawei AX3 router felületét, az IP ütközés talán amiatt lehet, hogy mindegyik eszköznek azonos az IP-je. Először a B818-at állítsd be úgy, hogy a címe 192.168.1.1 legyen, majd az AX3 legyen 192.168.2.1 például. A B818 érdekessége viszont, hogy neki az IP címe csak normál módban változtatható, tehát a bridge módot addig ki kell kapcsolni, majd a beállítás elvégzését követően vissza.
-
bignor
tag
válasz
Diák66 #10042 üzenetére
Köszi
Na tehát egy kicsit szájbarágosan
kábelen kesresztül csatlakoztatom a B818-at, bejelentkezek, lekapcsolom a wifit és aktiválom a bridge módot. Újraindítom, majd a pc-ből a kábelt kihúzom és csatlakoztatom az AX3 wan csatijára. Ezt követően tudnom kellene csatlakozni a wifihez, de nincs a routeren internetelérés. Illetve kaptam egy IP ütközés hibaüzenetet. Mit ronthattam el? -
Poccc97
tag
Sziasztok,
van egy HUAWEI B818-am, amit szeretnék úgy konfigurálni, hogy csak egy adott cellára csatlakozzon. B20, B28 használhatatlan ahol lakom, maradt a B3 és B1.
B3-nál váltakozik a cella van egy “gyors” ami gyengébb jelben de gyorsabb, igy kevesebben használnak 20-30 Mbps most este, a másik 3-5. Erre szeretném a routert fixen beállítani.
Van egy JS kód amit böngészőben futtatva tudom a sávokat kiválasztani de a cellát nem, hátha tudtok segíteni.Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
-
mad823
őstag
válasz
szoke12 #10043 üzenetére
Ez a tplink egy cat4-es eszköz, nem a sebesség bajnoka. A Huawei melyik volt? Illetve milyen mobilba tetted át? A mobilok jellemzően jóval magasabb LTE kategóriájú eszközök, ha egy kellően jó mobilba tetted át és ott sem hasított, akkor lehet, hogy az a környék azzal a szolgáltatóval ennyit tud.
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Yettel korlátlan mobilnetem van jelenleg, egy MR6400 routerben. Budapesten lakok (XI.ker), elvileg nem kéne, hogy rossz legyen a lefedettség. Mégis 25/10 fölé még sose sikerült felküzdenie magát. Sőt, többnyire 10/2 körül van. Néha annyi sem.
Ahol lakunk, vezetékest nem tudunk bekötni, így marad a mobilnet. Viszont úgy látom, sokaknak lényegesen erősebb.
Az MR6400 előtt egy Huawei volt, ugyanezekkel a sebességekkel, ezért is próbáltam lecserélni a routert. Ha átteszem a telefonomba a kártyát, akkor se lesz több a sebesség.
Vettem erősebb antennákat, de ez se hozott előrelépést.
Van ötlete valakinek, hogy mivel tudnék javítani? Hűségidő nincs, tudok akár váltani is."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
Diák66
őstag
válasz
bignor #10041 üzenetére
A routeren kell majd beállítani a WAN kapcsolatot automatikus IP-re. (általában default)
A B818-ban ki kell kapcsolni még a wifit, mert azzal is működni akart nálam a bridge mód és ha egy eszköz foglalta a wifin a netet, a LAN-on nem volt semmi. Igazából a bridge módba ki kellene neki a wifit lőni, de lehet ilyenkor MESH routert keresne magának, hogy ne LAN-on, hanem wifin kommunikáljanak. -
bignor
tag
Sziasztok!
Huawei B818-at bridge mode-ban, modemként kívánom használni és kábellel csatlakoztatnék hozzá egy huawei ax routert, mint wifi felelőst.
Nagyon láma vagyok ehez, tudnátok segíteni a konfigurálásban?
-
no1r
őstag
válasz
4Grider #10037 üzenetére
persze ezt értem, de mivel a Telekomért amúgy is fizetek 15ezret, teljesen feleslegesnek érzem a Tarrért is kifizetni 18ezret havonta (net, tv, mobil).
Főleg ha az otthoniak csak alap taskokra használják kb. Még ha TVGo is bejön pluszba a képbe meg a tarros mobilt is telekomosra cserélnénk, akkor is 10ezer forinttal kevesebbet kéne fizetni havonta.
de mivel alig vagyok otthon, úgysem az én döntésem lesz, csak próbálkozom mert érdekel a téma és tanulok belőle. most még az jutott eszembe, hogy meg lehetne próbálni kábellel Bridge-be kötni egy másik routerrel van otthon valami TP-Link Archer A5 azt hiszem, hátha valamivel stabilabb lenne a sebesség, bár kétlem hogy ez bármit is segítene.[ Szerkesztve ]
a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
no1r
őstag
válasz
4Grider #10035 üzenetére
sajnos itt tőlük is csak egy tornyot látok egy frekvenciával. 5517es torony
kábel az Tarr, nem rossz de annyiért drága amennyit tud. és mivel van Telekom előfizum lehetett volna lecsapni a díjakon.
Yettel amúgy otthonNetet is csak a legkisebbet hozza ki (500Gb/hó) szóval náluk sem túl kiépített a hálózat errefelé.
Vodát meg inkább hagyjuka gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
no1r
őstag
elkezdtem szülőknél is próbálgatni a Telekom netet B535 routerrel. A cellmapper szerint közel s távol egyetlen torony van elérhető.
Van arra bármi esély, hogy ebből így stabilan ki tudjak hozni 50Mbit értéket szerintetek, vagy felejtsem el az egészet.
a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
mad823
őstag
Azon a TP-Linken nem segít a külső antenna.
Egy külső 5G eszköz (Zyxel-t találtam most hirtelen) kb. 600€-os kategória. Lehetne még Huawei vagy ZTE, de kétlem, hogy olcsóbb lenne. Ezeket a szolgáltatók is csak bérlésre adják...
Azt nem állítom, hogy beltéren nem lenne 1-200 Mbit, de az 500 körüli érték szerintem csak külső eszközzel jön össze. De vehetsz egy beltéri 5G routert, kipróbálod, és ha nem elég, akkor visszaküldöd. -
PilG
csendes tag
Hello!
A segitsegeteket szeretnem kerni:
Van egy Telekom mobil elofizetesem, 5G korlatlan nettel, valamint hozza 2 MultiSIM.
Ezeket a SIM-eket hasznalom a csaladnal es nalam egy-egy TP-Link Archer MR600 4G+Cat6 AC1200 routerban.
A celnak megfelel, tobbe kevesbe stabilan szolgaltatja a netet...
Az en hazam mint kiderult 180m-re van a legkozelebbi adotoronytol (templom) es a tetorol kozvetlen ralatasom lesz. (Most epitkezunk)
Ma mertem sebessegeket:
Wifin keresztul: 72.93Mbps
5G telefonon hazon belul: 125.48Mbps
5G telefonon 100m-re a templomtol, kozvetlen ralatassal: 558.08MbpsMilyen antennaval/modemmal/routerral/beallitasokkal tudom elerni ezt a sebesseget a wifi halozaton is? (Nem vagyok informatikus, ugyhogy legyszives lassan irjatok, hogy en is megertsem!
)
Elore is koszonom a segitseget!
-
MrSealRD
veterán
válasz
mad823 #10022 üzenetére
Most van az ablakban.
Az ablakon belül tudok elhelyezni antennát, de ott is beltérire gondoltam. A kültéri elég durván nézne ki. Illetve, ahogy néztem a térképet az irányított antenna nem is segítene mert nincs rálátásom a toronyra. Picit völgyes helyen vagyok.
Annyit csináltam, hogy elfordítottam a routert 90 fokkal. Így stabilabbnak tűnik... de majd pár nap múlva jobb mintám lesz.
[Ez a mostani állapot.]Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz
mad823 #10016 üzenetére
Hát kültérit nem tudok elhelyezni... Körbe vittem a lakásban a modemet. Legalább következetesen egyforma volt mindenhol.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
musicproo
tag
Yettel mobilinternet Németországban, telefonról megosztva mennyire életképes megoldás pl multiplayer játékokra?
-
-
joeetm
tag
Sziasztok,
Külterületen lakok, elvileg 3km +~100m távolságra van igazából mind a 3 szolgáltató adótornya.
A vodafone kicsit stabilabb, de ha jókedve van, a telekom sem rossz. (mobiltelefonnal nézve)
(Van otthon ilyen lokálszolgáltatós internet, de nem túl acélos, nyáron meg totál off, leárnyékolják a fák.-Ezt próbálnám kiváltani.)
A kérdés az lenne, hogy van e értelme megpróbálnom venni egy "sima" (TP-LINK MR 6400) routert, és legfeljebb ha nem elég acélos, akkor rakok mellé antennát, vagy mozduljak inkább alapból az ilyen "senkiföldjén is működő" megoldások felé (MikroTik LHG LTE)
Egyéb alternatívákat, vagy ötleteket is meghallgatok szivesen_Az a hülye aki nem normális_
-
mad823
őstag
válasz
MrSealRD #10015 üzenetére
Kültéri antennát keresel vagy beltérit? Utóbbi szerintem sokat nem ér. Ha kültérit, akkor próbáld ki először a routert az antenna tervezett helyén. Ha érdemi javulás van az uploadban, akkor nem kell hatalmas nyereségű antenna. (Ez utóbbi amúgy sem nagyon van körsugárzóból...)
-
MrSealRD
veterán
1 hét intenzív használat után úgy érzem sokkal jobb mint amire számítottam. Viszont vannak zavaró ingadozások benne.
A ping 36ms. Ez nem tudom milyen értéknek számít, de a korábbi vezetékeshez képest 7-9ms érzhető késéseket okoz az online megbeszélések során.
A sávszélesség hullámzó... Lefelé 30 - 117Mbps között mértem már mindent. A feltöltés továbbra is aggasztó 2-4 Mbps...Szóval leginkább a késleltetésen és a feltöltésen gyúrnék... Ezeken segíthet egy külső antenna?
TS9 csatlakozó van rajta...elkezdtem keresgélni és a kábellel kapcsolatos javaslatod is figyelembe vettem, de azt láttam, hogy a legtöbb esetben 2-3m hosszú kábeleket adnak 1-1 ilyen kis talpas antenna mellé. Van olyan ami merev bedugható és nincs kábel...viszont azt kevésbé érzem előrelépésnek...Mi alapján tudom kiválasztani a jó antennát? Ja, és irányított itt értelmetlen lenne, körsugárzó játszik csak.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
bignor
tag
Tudja-e valaki, hogy a német vagy osztrák Telekomnál is függetlenek a routerek, illetve bridge mode és band selection is elérhető bennük?
-
Diák66
őstag
válasz
Lacpac #10011 üzenetére
Nem hinném, hogy rosszabbul járna magával az eszközzel. Az a mikrotik komolyabb eszköz és ha azt vesszük lényegesen jobban konfigurálható, csak szaktudás kell hozzá. A huawei router teljesen átlagosnak számít és alighanem a beltartalmat tekintve csak a modemben van különbség az egyes típusok között. Egy videóban szét is szedik, és félelmetes mekkora üresség van odabent. Se egy hűtőborda, vagy valami, amitől tényleg képes lenne igazán nagy teljesítményre. [link] Nekem ez a dobozka nagyjából úgy tűnik, mintha egy szappantartós testvére lenne, csak időközben megnőtt.
-
-
Lacpac
őstag
Lehet kár volt a 818-at cserélni.
Környékemen van 2 torony, 1km-re és 5 km-re.
Az egy km-re lévő itt a faluban van, a másik egy másik faluban.
Az 1 km-re lévőn jelenleg 15-20/10-15-öt mérnék.... nem fogok, mert szét kellene szednem a rendszert.
A másik tornyon 100/80 most, éjszaka 140/100 is megvan. B3+B20 CA-ban.A közelebbire szeretne csatlakozni ha hagynám...
Szekrény tetején van a cucc, az "arcán" fekszik, ledekkel lefelé. Az oldala néz a távolabbi torony felé, a másik oldalán egy kettéhajtott alufólia árnyékolja.Ha nincs alufólia és arcon a router akkor
rsrp: 99
rsrq: 12-15
sinr: 0-2 körül lenneMost:
86
8-10
6-10Az alufólia a sinr-en javít, a rendhagyó módon arcán fekvés pedig a másik két értéken
Azért mert valaminek van alja, attól nem kell úgy használni hogy az is legyen lefelé :-)
-
4Grider
nagyúr
válasz
yodee_ #10006 üzenetére
Ebben az esetben logikus az eltérés: A bázisállomástól jóval messzebb vagy. Irányított antennával lenne esélyed nagyobb sebességre, de úgy sem valószínű, hogy elérnéd a telefonodon mért sebességet. Itt a fejlesztés sem fog óriási ugrást jelenteni, mert fejlesztéskor B28 és B1 a jellemző pluszban, előbbi nyúlfarknyi frekvencia, utóbbi kisebb hatótávolságú (bár azért van ré esély, hogy az LTE 12 még venni fogja). Esetleg arrafelé lesz majd B8 is, az többet dobhat a sebességen.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest