- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Csataálca
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ég veled, KEndre! :(
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alun
csendes tag
Sziasztok!
Létezik olyan mobilinternet, amivel jelentős lag nélkül (jó pingel) lehet online fps játékokat játszani? Kollégiumba költöztem, ahol a 5 MB kábeles net jut 50 főre...
Ez sajnos még böngészésre is kevés, nem hogy játékra
Eddig a hipernet a nyerő, de a 20 GB letöltés havi 10 ezerért elég kevés. A 2 év hűségidő meg elég sok. (Akkor lenne 100 GB éjszakai letöltés, de csak belföldi oldalakra). Van valakinek valamilyen tippje?Előre is köszi.
-
ZOLL30
tag
Szeretnék segítséget kérni, a probléma a következő: mobilnetem van usb-s kütyü kivitelben és vásároltam nemrég egy androidos telót. a kérdés az, hogy meg lehet e osztani a notebookon úgy az internetet, hogy a telefonnal tudjam fogadni és így a telefonon is használni a netet? köszi
élni, és élni hagyni..
-
Kabóca1
csendes tag
Szépen szét lehet pattintani! Az aljával kezd ahova a típus van írva meg az IMEI, az usb felől kezd! Ha az lejött ott lesz a két csavar, onnan már érteni fogod! Kicsavar, kipattint a felső fedél is és kész is! Sok sikert!
Ne ragaszkodj semmihez az életben amitől nem tudsz fél perc alatt megválni ha a zsaruk befordulnak a sarkon!
-
kelly7
aktív tag
Szedett már szét valaki T-Mobile sticket? Újra kéne forrasztani az usb csatit rajta, de ahogy néztem roncsolás nélkül nem jön szét?
-
7ER
aktív tag
válasz
Wasquez san #492 üzenetére
Szerintem nálad a Voda tiltja a torrentet.
Egyébként a Vodafone és a telenor csak bizonyos "csomagok" előfizetése esetén engedélyezi a torrentet. (kisbetűs részletek.)
Ellentétben a T-mobile-al. Itt a letöltési keret erejéig torrentezhetsz is. -
Wasquez san
csendes tag
Üdvözletem!
Van nekem egy huwaei k3765-ös stickem+voda előfizu.
A prolémám az, h torrenten kivűl minden megy az viszont abszolúte nem.
Felraktam a pfportchecker progit már végül és ami miatt van a prolémám, hogy
external ip-t megtalálja és utánna a ping resultnál rögtön megakad ezzel:
we were not able to ping your router
Ezekután a port check resultnál alap a your port is not open or not reachable.
Firewallok lelőve/uninstallálva voltak és úgyis ez. (ja, mint tcp mind udp-nél megakad)Voda tiltja le itt a portokat vagy a stick?
Illetve hh még megpingelni se tud?!Köszönettel.
Wsq.-=*.*=- cat domiation
-
Dyrtyho
őstag
Sziasztok !
A napokban határoztam el magamat,hogy szeretnék mobilnetet venni az Androidos telefonomra,jelenleg a Netcounter nevezetű app-ot használom wifivel,és abból eddig az jön le,hogy naponta csak 1,4mb netet használok.Szóval én a mobilnet csak facebookra,foursquerre,és twittere használnám.Az lenne a kérdésem,hogy most akkor hogy van ennek a menete ? Bemegyek az egyik T-Mobile üzletbe veszek egy új sim kártyát,mivel a mostani már elég régóta lejárt,és kérek hozzá mobilnetet ? Vagy ahhoz külön szerződést kell kötnöm ? Vagy ez hogy van ? Légyszi segítsetek,előre is nagyon szépen köszönöm a válaszaitokatbest regards, egy fórumozó blogger
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Nem nagyon olvasgattam a témában, de lenne egy hülye kérdésem. Ha most előfizetéses vagyok, és megrendelek egy netes csomagot, a legolcsóbbat 600ft-ért, amiben 30MB van, akkor meg lehet azt csinálni, hogy adatkábellel összekötöm a telefont a géppel és így számítógépen át használom egy-két oldal betöltésére?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van olyan mobilinternetes megoldás ami a gép bekapcsolása után automatikusan csatlakozik? Esetleg egy Windows API hívásra elindul, lekézdezhető az állapota...
Szeretnék időnként a mobilhálózaton keresztül távolról elérni egy gépet és az azon futó programomat, anélkül hogy szükség lenne emberi beavatkozásra.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Kabóca1
csendes tag
Magyarországon csak a Telenor és T-Mobile között van egyezmény ezért ha tiltják az eszközt az csak a saját (magyar) hálózatukra vonatkozik! Vodán és a többi külföldi hálózaton tökéletesen működik! Nincs ilyen nemzetközi tiltás! Ezért vándorolnak a drágább telefonok is a keleti blokkba!
Ne ragaszkodj semmihez az életben amitől nem tudsz fél perc alatt megválni ha a zsaruk befordulnak a sarkon!
-
7ER
aktív tag
Arról van szó, hogy a modem le van tiltva. Tudomásom szerint az Unlock csak hálózat függetlenítés. A letiltás viszont IMEI (készülék egyedi azonosító)
szám alapján történik és nemzetközi egyezmény van rá. Tehát a készülék "feketelistára kerül".
Egyébként 3 fajta lista van.
Fehér: Probléma mentes készülék.
Szürke: Hibás. (Azaz: felesleges hálózati forgalmat generáló szoftver hibás készülék.)
Fekete: IMEI szám alapján letiltott (lopott, elveszett, nem kifizetett készülék)
Persze lehet, hogy a Voda "fogadja" ezt nem tudom.
Az viszont tény, hogy az IMEI szám alapján letiltott készüléket az Unlock (hálózat függetlenítés) nem oldja fel a feketelistáról.. -
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Kaptam ajándékba egy ZTE MF626-os modemet, ami elvileg T-Mobile-os. Viszont a problem az, h elvileg levan tiltva...kuka vagy ha unlock akkor a másik kettővel használható? Esetleg Imei csere?már ha létezik hozzá....
-
club1
veterán
-
7ER
aktív tag
Ezek rejtélyes dolgok. Nekem van 2 PC. Az egyiken XP, a másikon W7, a laptopon szintén W7 van.
Egyedül az xp-n megy rendesen. A másik kettőn egyáltalán nem működik, vagy csak időnként látja a modemet, de azt is csak egy pillanatra. Orvosolni nem tudtam a dolgot, ezért vettem egy 3G.s routet és az minden további nélül és biztonsággal kezeli. Hát ilyen a technika. A szolgáltató meg eladja a modemet meg a laptopot csak éppen használni nem lehet. Mármint a laptopot és a modemet együtt.
Most az okosabbjai mondhatják: Drájver, drájver ... Ugyan. Már mindent kipróbáltam és nem ér semmit. Szerintem egyes PC-k és laptopok USB portjával van baj, úgy sz@r ahogy van. Én kérdeztem már a szervízt is és nem tudják a megoldást. Azért vettem laptopot meg 3G modemet, hogy mobil lehessek az internettel. Ez nem jött be. Az a véleményem, hogy olyan laptopot kell venni, amibe a modem be van építve. Ilyen van a lányomnak és neki semmi gondja. -Hát ez van. -
pecze
aktív tag
Üdv Emberek!
A problémám a következő:
Van egy USB stickem a mobilnethez (Vodafone), ami, mikor bedugom el is indítja a segédprogramját, meg fel is tudok csatlakozni, de egy deka adatforgalom nem megy át rajta. Mellékesen még létrehoz egy hálózati kártyát a kapcsolatok között, de azt írja rá, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva.Kipróbálva egy másik gépen, a hiba nem jelentkezik, a hálózati kártya gyönyörűen virít és normálisan, azt írja, hogy csatlakoztatva.
Kipróbáltam az összes USB porton a kártyát, de mindegyiken ugyanez a probléma. Tudom, hogy nem a stick a hibás, de mi lehet a gép baja. Egyik napról a másikra történt a baleset, úgy, hogy több hónapja semmilyen új szoftver nem került a rendszerre.
Remélem valakinek van valami ötlete, mert nekem már csak a rendszer újratelepítése jut eszembe. Előre is köszönöm, ha valaki megosztja gondolatait a témában
[ Szerkesztve ]
-
GuardianLord
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy gondolat bánt engemet! A mobil modemem! Van egy vodafonos K3765-ösöm. Ami mondjuk hogy tökéletesen mükszik is. CSAK! azóta van egy tablet pc-m amire fel is mászott szépen ahogy kell, ám mivel tablet így usb-s egér és billentyű is kell hozzá időnként. Ám a modem kedvenc tevékenysége hogy levág minden más usbt ami az usb hub 2.0-on van még rajta. Minden más tökéletesen megy a modem nélkül és a modem is tökéletesen megy minden más nélkül. Klassz. csak ép egyszerre nem hajlandó! Ha usb hub 1.0-ásra csatlakoztatok mindent akkor meg nem veszik össze semmivel. Csak a hajam öszül a külső tároló sebeségétől.
Van valakinek ötlete mi végett is van ez így?
előre is kössz a választ
GLAncient's GuardianLord of STYX
-
Azon már túl vagyok ,de az sem oldotta meg a problémát!
Nézz körül itt is .. https://hasznaltpc.eu/
-
Helló segitséget szeretnék valakitől kérni.
1 éve van vodás internetem eddig semmi bajom nem volt vele,nagyrészt megy éjjel nappal,magától szinte soha nem szakadt meg a kapcsolat,de kb 2 hónapja a kapcsolódási időm eléri a 24 órát néha még plusz 1 percet elmegy a net viszont nem bontja a kapcsolatot csak egyszerűen elmegy! Hiába várok nem jön vissza akkor én bontom ,kapcsolódom és 24 órán keresztül megint semmi gond vele.
A szolgáltató állítja hogy nekik ehez semmi közük nálam van a gond!!!Tűzfal,vírusirtó szokott ilyen problémát okozni mondják ők!
Újra telepítettem a rendszert, nem raktam vírusirtót,kikapcsoltam a tűzfalat és a hiba ugyan úgy fennáll.
Amikor megszűnik a kapcsolat az eseménynaplóba (Windows 7) ez olvasható:
Az NTP-ügyfél nem tudott manuális társat beállítani időforrásként, mert DNS-névfeloldási hiba történt a következőn: ''. Az NTP-ügyfél 3473457 percen belül újra fog próbálkozni, utána pedig kétszer olyan hosszú időt állít be az újrapróbálkozások között. A hiba a következő volt: A kért név érvényes, de nem található a kért típusú adat. (0x80072AFC)
Előtte meg még ez:A(z) TCP/IP NetBIOS támogató szolgáltatásnak sikeresen el lett küldve a(z) leállítás vezérlő.Ok: 0x40030011 [Operációs rendszer: Hálózati kapcsolat (Tervezett)]Szeretném ha segítene valaki ha egyáltalán valóban nálam van a hiba!
Nézz körül itt is .. https://hasznaltpc.eu/
-
Free04
tag
Üdv!
Laptophoz kellene mobil net, levelek megnézéséhez, skypehoz, böngészéshez.
Nem vagyok otthon a témában, nem szeretnék nagyon melléfogni, megköszönném ha ajánlanátok pár opciót. -
club1
veterán
válasz
Something_ #467 üzenetére
Örülök, hogy bejött az antenna. Én nem bíztam benne...
-
Something_
őstag
Üdv!
Féltem, megvettem, féltem, kipróbáltam, nagyon örülök.
Nagyon fasza kis antenna ez! A lakásban 0 térerő van! Még EDGE sincs. Antennát kiraktam az eresz felé és 6-8-10-12 mbps jön speedtest szerint. Sokat használtam ma munka miatt, nem dobja el a kapcsolatot, nem lassul be.
Szóval ajánlom nagyon!
-
club1
veterán
válasz
Something_ #465 üzenetére
Modemje válogatja. Ált. működnek, de meg kell oldanod a modem víz- és páramentesítését. Előbbit könnyebb, utóbbi akkor oldható meg, ha a modem folyamatosan megy, egyébként hidegben rögtön a kikapcsolást/kihúzást követően jelentkezik házon belül a pára.
-
club1
veterán
válasz
Something_ #463 üzenetére
Én az erkélyben gondolkodtam (nálam is így működik a router egy éve éjjel-nappal). És természetesen ott is lehet a plafonhoz közel rögzíteni a routert. De ha ragaszkodsz az antennához, lelked rajta. Mint írtam, nekem a kábele és annak hosszúsága nem tetszik... Majd ne felejtsd el megírni az eredményt.
-
club1
veterán
válasz
Something_ #461 üzenetére
Én nem bízom az antennákban. (Vagy bejönnek, vagy nem, az x méter kábellel rendelkezők pedig többnyire elveszítik a kábelen azt a nyereséget, amit az antenna nyer.) Inkább beszereznék egy olyan WLAN routert 10e Ft-ért, amibe az usb stick-et bedugom, és onnantól WLAN-on keresztül netezek. A routeres megoldásnak egy hátránya van: A router közelében kell lennie tápellátásnak.
-
Something_
őstag
Üdv!
Munkámhoz kellett vennem egy mobil internetet. Telenor hipernetre esett a választás, Hipernet21-es csomagra. 80%-ban otthonról használnám, viszont a lakásban szinte 0 térerő van, mert leárnyékolják a falak. Az erkélyre érve, erősödik a jel, 3-5 megát tudtam mérni speedtesten. Viszont hogyha felemeltem a laptopot és a tető felé tartottam, mértem 9-12 mb-t is. A stick modem ZTE 688A HSPA+.A kérdésem a következő:
Keresgélés után, rátaláltam egy jelerősítő antennára. (http://www.fortunagsm.hu/vmchk/TARTOZEKOK-+36-70/942-0255/Antennak/Magneses-antenna-jeler%C5%91sit%C5%91-ZTE-MF668/MF631-USB-modemhez-11-dB.html)
Ez vajon normális megoldás, kirakom a tetőre, jól fog jönni a jel, vagy olyan szarnak a pofon megoldás? (megszakad, elveszti a jel jelentős %-át, stbstb)Egyetlen egy db forgalmazót találtam kimondottan ZTE modemhez, ezt a Heffner márkát.
Ha esetleg van valakinek tapasztalata, véleménye az antennáról, azt szívesen fogadom.
BP, XVI. kerületből van szó, a nyílt után (a háztól 10 méterre 12 mb a sebessége a 21 mb-s mobil net-nek)Visszaolvastam pár hozzászólást és láttam az USB hosszabbítós megoldást. Ezen én is gondolkodtam, 10 méteres aktív USB hosszabbítón, de gondolom a stickbe csatlakoztatható antenna jobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
orpheusone
csendes tag
érdekes,mert amikor igy túlfutottam a limiten,és lekorlátozott valami piszkosul lassúvá vált a net,telefonon is,de számítógépen meg használhatatlanul lassan töltötte be az oldalakat,youtube halál..szóval korlátozva nemtünt használhatónak.
csak 50 mega? nemtűnik soknak.a ping meg..otthon töltöttem lefele torrentel 980kbyte/s körüli sebességgel ami miatt a wotban 160 körülire ugrott a ping,de neméreztem egetrengető külömbséger,hogy játszhatatlan lenne a válaszidő,igazából fel sem tünt a külömbség a szokásos 60hoz képest..
akkor a 8 giga elegendőnek tűnik.kösz a választ,gyors volt
-
Jamby18
senior tag
válasz
orpheusone #458 üzenetére
Én akkor is tudtam multizni mikor le voltam korlátozva tehát 124/124kbit. Sőt még a Ventrillo is ment alatta.Teljes sávszélen bőven elleszel olyan 50megát csinálsz így 1 óra alatt persze ha 12kb/s kihasználja.
Viszont mobilnet nem igazán alkalmas multizni én coddal nyomtam de az istenért se tudtam 100alá vinni a pinget ami sok.
Opticon 225 amit adtak hozzá 2008ban azzal 140-148ping 1km-re a toronytól ablakba lógatva a torony felé, 2,8m hosszabbítóval.
Vettem 1éve egy ZTE MF637 modemet azzal sikerült 100 közelébe vinni ugyanígy a toronyra rálátva.[ Szerkesztve ]
-
orpheusone
csendes tag
Üdvözlet!
Olyan kérdésem lenne hogy érdemes e a mobilnetet
multiplayerre használni,vagy tulajdonképp pillanatok alatt olyan horribilis adatforgalmat generál,hogy a havi adatforgalmi keret el is száll pár nap alatt?
A world of tanks-al játszanék,sajnos a munkahelyen nincs nyilt wifis net,igy mobilnettel lehetne csupán megoldani,a telefonomon 8 gigás netet használok tmobile-os,kiváncsi vagyok mennyi adatforgalomba kerülhet a dolog.köszi előre is a választ
-
7ER
aktív tag
válasz
mricemen #455 üzenetére
Szia.
Hála istennek én már ezeken évekkel ez előtt túlestem.
A modemek nagyon érzékenyek a kábel hosszúságára. Van, amelyik 1-2 m-nél többet el sem visel. Vagy csak ideig-óráig. Aztán jönnek a furcsaságok: Nem ismeri fel a modemet, szolgáltató ledob a hálózatról ... És mind ez, a legelképzelhetetlenebb alkalmakkor jön elő.
Ha javasolhatom, vegyél aktív USB kábelt. Ez általában 4,5-5méter.
A legolcsóbb 3e Ft körüli aktív kábel is 100 szor jobb, mint egy 2m-es vagy annál hosszabb passzív kábel.
Vannak hangzatos passzív kábel reklámok, amik az aranyozott csatlakózót és a veszteségmentes kábelt hirdetik. De mint tudjuk: Veszteséges passzív kábel nincs. Pláne ha a szálak közötti interferenciát, kapacitást, ellenállást is figyelembe vesszük.
Szóval. Aktív USB kábel. Ez kell neked. -
Jamby18
senior tag
válasz
mricemen #455 üzenetére
Én is így használom, lassan 2évre, de látom rájöttél a dolgokra. Sokkal jobb lesz a vétel vegyél 3métereset viszont figyelj a minőségre kezdetben egy 200ft-os 1,8m-el próbálkoztam és nem igazán hozta a várt hatást, még olyat is csináltam, hogy megblankoltam és egy molexről kicsit megturbóztam (áramerősség) az 5V-ot hátha az a baja, de nem.
Azután vettem egy sokkal sokkal jobb minőségűt. Az ár és vastagság a mérvadó. A mostani kb. olyan vastag mint egy számítógép 230 tápkábel a régi egy PS/2 vezeték vastagságra hasonlított![ Szerkesztve ]
-
mricemen
csendes tag
Mobil internet...agh...talán jó helyre tévedtem.
Az ablakba szeretném lógatni usb-s internetstickem - a távolság kb 2-3 m - mivel ott sokkal jobb a vétel (lefedettség).A gépem maradna a helyén... Megoldható a művelet hosszabbítással ?Nem fog a távolság miatt esetleg ismételten gyengülni a vételi jelem?
3m-es kábel kéne. Lehet ilyesmit kapni?Érdemes ezen a megoldáson gondolkodnom? -
club1
veterán
Marha egyszerű: Első hónapban kipróbálod, hogy mire elég 100 MB, ha nem jössz ki belőle, lemondhatod vagy nagyobbra válthatsz. Nekem 100 MB arra elég, hogy minden 30 percben a telefonom ellenőrizze a két email fiókomat, és az új email-ek fejlécét letöltse. (Plusz időnként egy-egy fontos levelet le is töltök a telefonra vele.) Így nagyjából pont 90-100 MB között végzek havonta.
A http://www.djuice.hu/klikk -et már kihasználtad?[ Szerkesztve ]
-
válasz
Triondor #452 üzenetére
Sajnos van. Az 500Ft elég kedvező szerintem, viszont ha ezt túllépem 32Ft/Mb.
A következő csomag 1500Ft és 500Mb, itt nincs túlforgalmazási díj, csak az amit említettél, lassítás. Ez viszont már nem biztos hogy megérné nekem, rendben van hogy 5x annyi adatforgalom, de 1500Ft/hó már kicsit húzós, kb annyit telefonálok egy hónapban. -
Triondor
csendes tag
Szerintem emiatt ne aggódj, mert a 100Mb után elvileg nincs túlforgalmazási díj. Húgom t-mobilnál vett 1000es havidíjért 100 mb netet a telefonjára, és a 100 mega után csak lassul a net(de még úgy is szépen használható). Amúgy a 100 mega nem sok mindenre elég, egy fórum oldal átlag 100-200kbyte forgalmat hoz, egy erősebb oldal 0,5-1 mega... Én a helyedben annak járnék utána, hogy van-e túlforgalmazási díj. De nem hinném, elvégre mindig szorosak az ilyen versenyek a szolgáltatóknál
-
Sziasztok!
Androidos telefonra rendelnék kis netcsomagot. (Valószínű ZTE Blade)
500Ft náluk a havi 100Mb adatforgalom.
Kérdés az, hogy napi kétszer betölteni a PH fórumot és válaszolni egy-egy privátra elegendő-e ez? Esetleg Gmail-re ránézni.
Például egy PH fórum főoldal betöltése mennyi adatforgalommal jár? Abszolút nem vagyok ezekben képben -
club1
veterán
válasz
Triondor #447 üzenetére
Huawei Mobile partner telepítése, ha ezt nem tudod beszerezni, akkor mdma (http://www.nerve.org.za/mdma/) telepítése (különös tekintettel az eszközmeghajtó csomagokra) szerintem megoldja a problémádat.
-
Triondor
csendes tag
válasz
Brutális eb #444 üzenetére
Köszi, ki fogom próbálni
Ha közben valakinek még akadna ötlete azt örömmel veszem
-
Brutális eb
addikt
válasz
Triondor #443 üzenetére
Próbáld ki ccleaner-el kipucolni a géped.
Nagyon jó kis progi semmi fontos cuccot nem bánt ellenben inteligens és gyors.+IngyenesPanni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Triondor
csendes tag
Kérdésem lenne, vodafone mobilnetet használtam, de az usb stick leégett és kaptam egyet helyette, de nem ugyanazzal a verzióval futott. Szóval újratelepítettem de nem ismeri fel az eszközt(még mielőtt bevittem volna az előző sticket, próbáltam szoftveresen bűvészkedni és kitöröltem az eszközök listájából a meglévőt, hátha megtáltosodik és visszatér).
A windows felismeri a kütyüt és meghajtóként azt a részét amiről telepíteni lehet ugye... és villog is a cucc ahogy kell neki, de nem akar bemászni az eszközök közé semmi, és kitartóan azt mondja, hogy nincs eszköz...
Mit lehetne tenni ezzel kapcsolatban? Valahonnan, valamilyen regfájlból vagy elbújt telepítőfájlból ki kéne törölnöm még, hogy újat ismerhessen fel? Sajnos erre nem terjed ki a tudásom
-
Ricco_hun
senior tag
Laptoppal lenne, de szerintem felejtős. Most arra 1,5-2 órára nincs értelme. Néztem az árakat, hát horror. Ehhez is kell még majd vagy 5 év, mint a rendes netnél, hogy normális áron kínáljanak, normális mobilnetet.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Jamby18
senior tag
válasz
Ricco_hun #438 üzenetére
Szia!
Nem írtad min szeretnéd eltölteni az "ingázás óráit" laptop vagy okosteló.
Ha teló akkor megrendeled és működik ha tudja a 3G-t, laptop esetén USB stick.
Javaslom ha van rá módod az ismerőseid körében keres olyat akinek van, és próbáld ki!!!
Sokan beleugrottak (igaz még az elején) hogy nem tudták mennyit is használnak fel (havi Gb keret) bár a szolgáltatóknál most már nincs túllépés csak lassítás kinél 32 kbps(Telenor) vagy 128kbps(T-Mobile), bár ugye mivel nem torrentezel reméljük beleférsz.
Lefedettségről a szolgáltatók oldalait javaslom, bár "mozgás közben" én még nem próbáltam.
Ha van kérdésed nyugodtan írj, nem szeretnélek a fenti soraimmal elriasztani csak én átéltem azt az időszakot amikor szépet és jót ígértek 2 év hűség mellett és az emberek inkább menekültek az üzletekbe kötbér nélküli felmondásért.
Nekem amúgy egy T-s Relaxnet van a géphez 7Gb-os de 10-15 nap alatt kivégzem aztán 12kb/s -
99zoli
csendes tag
Nem változott semmi. Letöltöttem, feltelepítettem. De ha csak ezt teszem fel mindig felugrik az Új hardver varázsló ( gondolom hiányzik a driver) . Ha felteszem a gyári progit hozzá akkor megy ameddig újra nem indítom a gépet. Újraindítás után az eszközkezelőben az usb stick mellett megjelenik a felkiáltójel és azt írja, hogy az eszköz nem indítható (kód:10)
-
Ricco_hun
senior tag
Sziasztok!
Mobilinternet vásárláson töröm a fejem, hogy az ingázás óráit hasznosabban tudjam eltölteni. Sosem volt még ilyenem, szóval
.
Egyáltalán hogy működik? Ez is havidíjas csak plusz még "kapok mellé" havi forgalom korlátozást is? Gondolom itt végülis csak egy usb-s stick-et veszek.
Mely ajánlatok legjobbak most a piacon? Lefedettség milyen?
Végülis csak hírek olvasására használnám (origo, PH!, stb.), Ha szükséges a képeket meg a flash videókat le tudom tiltani böngészőből.A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Kabóca1
csendes tag
Innen letöltheted!
-
club1
veterán
Erre azért nehéz válaszolni, mert gyakorlatilag semmi információt nem adtál meg az esetleges válaszhoz. Minimum ugye tudni kellene, hogy pontosan milyen modemről van szó (pl. Huawei K3765), milyen operációs rendszerről (szintén pontosan), és melyik szolgáltatóról (pontosan melyik szolgáltatói szoftverről).
-
99zoli
csendes tag
Sziasztok! Senki erre??? 410
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
értem jól van 1 hónapban kipróbálom a t-s gonetes csomagot hogy muzsikál vele lekorlátozás után, és meglátom köszönöm
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
club1
veterán
válasz
zsolt19900 #428 üzenetére
https://support.skype.com/en/faq/FA1417/How-much-bandwidth-does-Skype-need
Azaz 128 kbps-ra (jobb szolgáltatónál) lassítva működnie kell, 64 kbps-ra vagy 32 kbps-ra lassítva már határeset. És persze nem csak a sávszélesség számít...
-
zsolt19900
őstag
sziasztok lenne egy olyan kérdésem
androdios telefonra tennék skypeot és mobilinternettel használnám, ugye ha lejár az adott csomag korlátja -úgymond- akkor kisebb sávszélességgel használhatom, fordulónapig.
A kérdésem arra vonatkozna, hogy ez a kisebb sávszélesség elegendő skype beszélgetésre?
Vagyis mekkora az a minimum net sebesség, amivel normálisan átmegy a hangom, és én is hallom amit a másik fél mond.
Köszönöm a segítséget előre is!
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
flash-
veterán
sziasztok
nekem olyan kérdesem lenne hogy szerintetek melyik mobilinternet (mobiltelefonra való)csomag való nekem?
50,100,vagy 500mb os?amire hasznánám:
-t-home os webmailben emaileket olvasgatni 3naponta kb 3-5 alkalommal
-prohardver topikokat nézegetni,naponta többször is,kb 20-30 oldal 3naponta
-meg legfontosabb hirek elolvasása,kb 20-50 oldal 3naponta.
3naponta azt jelenti hogy csak minden 3 napon használnám a mobilnetet...
erre elég a 100megabyte os havi korlát szerintetek?
nem youtube-oznék,és hagyományos értelemben nem töltenék le.
[ Szerkesztve ]
-
99zoli
csendes tag
Köszönöm a segítséget, de mint fentebb írtam a programot eddig se a virtuális meghajtóra telepítettem! Sőt magától se oda települ. A Daemon Tools már letöröltem . A lényeg, ha kikapcsolom a gépet - hosszabb időre - eltűnik a virtuális meghajtó és a feltelepített program nem találja meg a modemet.
-
-
7ER
aktív tag
Daemon Tools-t talán ki kellene kapcsolni és csak akkor bekapcsolni amikor használod. Több okból is. -Persze te tudod. Amikor installálod a modemet, akkor odatelepíted ahova akarod. Nem kell feltétlenül a rosszul felajánlott útvonalat engedélyezni. Uninstalláld és rakd fel a C meghajtóra. Ehhez mindössze a felajánlott útvonalat kell manuálisan módosítanod.
Programot, eszközt egyébként sem szokás virtuális meghajtóra telepíteni. Hacsak nem akarja az illető a kikapcsolás után semmissé tenni. Ha mégis, akkor ettől van 1000szer jobb módszer.
-
7ER
aktív tag
Nem ezért lassú be. Az energiatakarékosság azt jelenti, hogy amikor kikapcsolod a gépet, akkor a modemet automatikusan lekapcsolja. Tehát működésképtelenné teszi, hogy ne fogyasszon áramot. Ez az üzemközbeni működésre nincs hatással.
Viszont lehet, hogy amikor bejelentkezik a modem, akkor a 3G hálózaton van, viszont a GPRS EDGE hálózat (cella) nagyobb térerőt produkál és ezért átáll a GPRS cellára. Kapcsold ki az automatikus hálózatválasztást és ha nálad elérhető a 3G hálózat (UMTS HSPA ...) akkor állitsd CSAK 3G vagy CSAK UMTS -re. Menütől függően. Szerintem ez lehet a megoldás. Sajnos ezek a modemek szinte állandóan barangolnak celláról-cellára vezérlődnek... -
99zoli
csendes tag
Ez saját magától csinál egy virtuális meghajtót. Én nem arra telepítem. De ameddig az látszik addig nincs semmi gond. Amikor kikapcsolom a gépet és másnap visszakapcsolom ez a meghajtó eltűnik, az eszközkezelőben meg a sárga háromszög a felkiáltójellel van az usb modem mellett. 10 kód-ot ír hibának. De a Daemon Tools meghajtó is virtulális és mégsem törlődik......
-
lsc
nagyúr
Lehet megtaláltam a megoldást, volt egy olyan opció hogy energiatakarékosságból a gép lekapcsolhatja a modemet. Ma kiderül ez volt-e a baja.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Üdv
Van egy gondom az új zte proprietary usb modem visszalassul, tehát ha végigolvasok mondjuk 50 hsz-t akkor utána tetülassú, ha bontom a kapcsolatot akkor amig aránylag folyamatosan használom minden OK. Xp-vel használom, remélem érthető a gondom.Az élet kegyetlen .
-
99zoli
csendes tag
Sziasztok. Segítség kéne! Vettem egy mobil internetet. Feltelepítette saját magát (egy virtuális meghajtót is ), működött is, de amikor kikapcsolom a gépet majd újra be, nem találja a program a modemet. Csak annyit csinál, hogy keresi a modemet, és a virtuális meghajtó is eltűnik. Csak akkor működik újra ha letörlöm és újratelepítem. Miért tűnik el a modem és a virtuális meghajtó?
-
club1
veterán
Hivatalosan nem létezik fix ip cím. Természetesen adott szolgáltatónál adott pozícióban dolgozó ember be tudja állítani egy adott eszközhöz az ip cím rögzítését, plusz a priorizált adatforgalmat. Ha ezt viszont saját szakállára teszi, elég hamar kihajítják a szolgáltatótól, ráadásul a fix ip címnek területi hatálya van, ameddig működik (országosan szerintem nem lehetséges a beállítás)...
[ Szerkesztve ]
-
geozoli
csendes tag
Szevasztok !
Egyik konkurrensem ezt állítja: "Fix IP cím - ezért a cellába bejelentkezés után biztonságban használhatja a mobil internet szolgáltatásokat". Ara is utal reklámjában, hogy az általa biztosított FIX IP címes mobil internet garantálja a megfelelő sávszélességet. Bár a megfogalmazás nem világos, lehet hogy a GPRS modem garantálja a sávszélességet, nem a fix IP cím. Nem éppen szakember kategóriába tartozó ismerőseim szerint az egész úgy ostobaság ahogy van. Tud erről valaki véleményt mondani ? Egyáltalán létezik a mobil internet szolgáltatóknál fix IP cím ? Én nem atláltam erre utalást egyik szolgáltatónál sem.
Előre is köszi ! -
club1
veterán
Neked a 25-ös porton kell csatlakoznod a mail.o2online.de szerverhez és nem a 465-ösön. Nem használom a live mailt, de vagy a kapcsolat, vagy az adatbiztonság (esetleg speciális?) fülön tudod állítani, hogy az smtp kiszolgálót melyik porton érd el (a standard ugye a 25-ös, tehát nálad el van állítva).
[ Szerkesztve ]
-
laccy88
senior tag
és mégsem.
ez alapján megadtam az smtp szervernek a mail.o2online.de címet,
az általad említett smtp autentikáció adatainál megadtam a webes o2 mail felületemhez tartozó felh.nevet, jelszót (próbáltam felhasználónév + @o2online.de, és nélkül), de mégsem sikerül. -
club1
veterán
De tudod. De idegen (freemail) smtp kiszolgálót nem használhatsz egy másik (O2) hálózatból levélküldésre. Ilyenkor az adott szolgáltatóét használjuk, akinek a hálózatából levelet akarunk (akármilyen email címmel) elküldeni. A szolgáltatók egy része pedig megköveteli a saját smtp kiszolgálóján a bejelentkezést (autentikációt), hogy tudja felhasználóhoz kötni a hálózatából kiküldött leveleket. Az O2 esetében is így van, freemail-es email címmel tudsz tehát levelet küldeni, de az O2 smtp szerverén az O2-től kapott email címmel be kell jelentkezned a levél elküldéséhez.
Persze hogy bonyolítsam a helyzetet, léteznek szolgáltatók, akik engedik idegen smtp kiszolgáló használatát, de az idegen smtp kiszolgálónál ilyenkor mindenképpen be kell jelentkezni (az ottani) felhasználói névvel és jelszóval (már ha támogatják az autentikált levélküldést).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest