- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Esetem a xiaomishop.hu-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
Új hozzászólás Aktív témák
-
powers
tag
Sziasztok,ha előfizetek a telenornál mondjuk a hipernet active-re, ami egy modemmel csatlakoztatható ugye egy számítógépre,akkor ha a kártyát kiveszem a modemből,és beteszem egy dual simes telefonba,tudok vele netezni?
-
bognar110
őstag
Sziasztok lenne egy problémám. Van nekem egy vodafone r215 modemem ebbe van a sim kártyám ami 10gb-os, a probléma a következő, playstational rá csatlakozom és egy idő után bontja a kapcsolatot. Ez mitől lehet?
-
g0dl
addikt
Itthon milyen frekvenciákat tudó mobil kell, ha egyik szolgáltatónál sem szeretnék pofára esni 3G vel? Azt tudom, hogy 900 és 2100MHz használatban van itthon, de van-e, vagy lesz-e más frekvencia?
-
club1
veterán
A gyári telekomos beállítás:
Internet beállítás:
Menü gomb Beállítások Mobilhálózat Hozzáférési pont neve…
T-Mobile Net (vagy Új APN pont)
Név T-Mobile Net
APN internet
Proxy nincs
Port nincs
Felhasználónév nincs
Jelszó nincs
Kiszolgáló nincs
MMSC nincs
MMS-proxy nincs
MMS-port nincs
MMS-protokoll nincs
MCC 216
MNC 30
Hitelesítés típusa PAP
APN típusa default,hipri
Az adatok megadását követően az opciók, Mentés menüpontot kell kiválasztani, majd a fiók jelelölőt kell kiválasztani, ezzel aktiválható a profil.Nálam a bekapcsoló gomb és a hangerő le együttes nyomásával lehet képernyőképet készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
kislg
tag
Most ez elég béna megoldás lett,de van valami gyorsbillentyu a print screen-re?
-
kislg
tag
Igen
-
-
kislg
tag
Sziasztok,próbáltam rákeresni a problémámra,de nem találtam semmit.
Telekom függő telefonomat factory reseteltem és így nem tudom használni a t-s mobilinternetet.mondom beviszem a szervizbe majd ott két perces beállítás után minden franko lesz,de közölték velem hogy fel kell küldeni a nagy szervizbe majd ott újra rapakoljak a t-s cuccokat és akkor működni fog. De szerintem ne már,nem tudja valaki hogy kell beállítani az Apn-t hogy jó legyen? Köszi[ Szerkesztve ]
-
bognar110
őstag
Sziasztok.Nekem van egy mobil wifim 10gb-os. Meg lehet azt oldani valahogyan hogy ha meg nyitok egy oldalt a reklámok le legyenek tiltva ez áltan kevesebb legyen az adatforgalmam ? A Facebook videók is automatán el indulnak az is le eszi pillanatok alatt.
-
club1
veterán
-
eumok
csendes tag
Sziasztok!
Le tudná valaki írni, hogy mire számíthatok a következő mobilinternet használatánál?
Telekom, Net&Roll M, 20GB engedélyezett adatmennyiség, le-, és feltöltés 60/22Mbit/s.
Két laptopon interneteznénk, (filmeket nem töltünk le), és még van egy XBOX 360 live előfizetéssel, amelyet használnánk multira. (Mennyire lehet elég 20 GB?)
Sajnos a környéken (Budapest II.kerület, Törökvész) semmilyen más ehhez hasonló letöltési sebességgel rendlekző ajánlat nem létezik.
Előre is köszönöm a választ!
Üdv.
-
Gézengúz
addikt
Valaki meg tudja mondani, hogy miért nem megy a Hangout? Engedélyezve van az alkalmazásnak..Böngésző,Gmail megy... Osztrák hálózatról függetlenített ZTE MF112 modem..
+ tablet
-
club1
veterán
Tökéletesen tisztában vagyok vele, mi szerepel az ÁSZF-ben. Én azt írtam le, hogy mi van a valóságban.
Sok pénzt azért ne költs rá, mert csak Isten tudja, meddig lesz ez így. 300 Ft a Tescoban egy Praktikum+Net mini expressz kártya, azon 3 hónapig ingyen kipróbálhatod a Klikk-et. (Nagyjából ennyit is ér.)[ Szerkesztve ]
-
Sakab
senior tag
Itt ezt irják:
Belföldön az adatforgalom mérésének egysége 0,01 MB, számlázása megkezdett 0,01 MB-os egységekben történik. A havidíjba foglalt forgalmi keret felhasználását követően a Szolgáltató a sebességet 32/32 kbps-ra lassítja. A sebességlassítás a számlázási ciklus lezártával megszűnik. Részletes információk az egyéb feltételekről megtalálhatók a Telenor mindenkor érvényes Általános Szerződési Feltételeiben, mely elérhető honlapunkon, valamint a Telenor Értékesítési Pontokon.
[link] -
Sakab
senior tag
válasz
anonymus89 #1570 üzenetére
Sziasztok, tapasztalatotokra lennék kíváncsi. Jelenleg Tmobilnál van egy feltöltös kártyám és 500as nettel köszködök. Amig tart az 500 addig tényleg gyors, de lekorlátozás után kb használhatatlan. Viszont 2 ismerősőm Telenornál van, ahol szintén kártyásként 100Mb-os (990Ft) nettel állíásuk szerint úgy youtuboznak hogy megosztják a lekorlátozott netet és 2 laptoppal vígan el youtuboznak döcögés akadozás nélkül. Amit én láttam a saját szememmel, hogy valóban mobilon szépen gyorsan tölt akár youtubot akárt mást. Ők azt mondják mind 2en, hogy már levannak korlátozva. És én ezt nem akarom elhinni, mivel elvileg ugyan ugy 32/32 re korlátoz le mint a tmobil, amivel egy index hvg oldal betöltése is legalább 1-1,5 percet vesz igénybe. Ha ezt megtudjátok nekem erősíteni, hogy valóban ilyen a lekorlátozott telenor sebesség akkor még ma ketté töröm a tmobilos kártyám és beszerzek egy Telenorosat.
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Van egy Telenor Hypernet Medium csomagom, ami jövő év július 3-ig rendelkezik hűségidővel.
Nem lesz már rá szükségem, így ha van rá lehetőség akkor átiratnám valakinek a nevére, aki most akar ilyenre szerződni. Megoldható ez? Ha igen, akkor milyen költségei vannak, illetve mi szükségeltetik hozzá?
Egyben megragadnám az alkalmat, hogy reklámozzam, szóval aki ilyet kötne mostanában, az keressen meg, mert igy kevesebb mint 1 év hűséggel megteheti."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
club1
veterán
válasz
anonymus89 #1567 üzenetére
Rövid a véleményem: A Vodafone vidéken a 3G-t 900 MHz-en nyomja, ezért ott durván 1.5x-es lefedettséget nyújt a másik kettőhöz viszonyítva, így országosan a legnagyobb 3G lefedettség is az övé. Sok esetben viszont a legdrágább szolgáltató is. A hűség nélkül 5000 Ft-ért, 2 év hűséggel és online rendeléssel havi 3600 Ft-ért adott 8 GB-os csomagjuk (Mobilnet M) az ország 90%-án tökéletesen használható. Utána jön a Telenor (papíron) és az utolsó a T. Ahol én használom (nagyvárosok, autópályák, főutak), a T 3G szinte mindenütt lenyomja a Telenor 3G-t mind lefedettségben, mind minőségben.
-
club1
veterán
válasz
anonymus89 #1565 üzenetére
-
club1
veterán
válasz
anonymus89 #1563 üzenetére
Településtől (hol használnád) és használati módtól függ (napi/heti/óránként/folyamatos használat, kb. ? GB havi forgalom tervezett).
-
Mackósajt
senior tag
Felajánlották a WiFi routert mint alternatívát, de nem kértem, mert ha később laptopra váltok, csak a nyűg lenne vele.
(+ előny, amit nem láttam előre, hogy senki nem ácsingózik a WiFi-mre. Amikor az új albiba beköltöztem, a szomszéd már az első héten valami WiFi kód után kuncsorgott. Saaajnos nem tudtam segíteni.) -
club1
veterán
válasz
anonymus89 #1559 üzenetére
Első körben olyat, akinek van a területen stabil 3G-je (városban néhány száz, községben 1-2 kilométeren belül van 3G cella). 2G-n ugyanis a mobilnet hol használható, hol nem.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy most melyik szolgáltatónál érdemes ár/szolgáltatás arányban mobilinternetet választani feltöltőkártyásra vagy 30 napos megújulósra?
Laptopon lenne használva itt Szabolcs megyében.
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
LámaZ
addikt
válasz
Mackósajt #1557 üzenetére
Nekem Hipernet Mediumom van, és pár napja – mivel a 2 éve vásárolt 3G wifi hotspotom kipurcant - a szolgáltatótól kértem egy 4G-s hasonló eszközt, mert ez nekem ingyen jár.
Én USB stikkekkel rég nem bohóckodom.
A nattolt IP viszont új volt nekem.„NAT beállítások
Az átjárók a magasabb biztonsági követelmények esetén gyakran használják a szimmetrikus NAT-ot. Az ún. Cone NAT alacsonyabb biztonságot nyújt, de egyes alkalmazások csak ennél működnek megfelelően. A megoldás kompatibilisebb a vevő alkalmazásaival, ideértve a játékeszközöket is.x Cone......Szimmetrikus”
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Mackósajt
senior tag
Köszönöm a választ. Amit nem értettem belőle, annak utána keresek.
A szolgáltató egyébként Telenor. Ez egy Telenor Hypernet csomag.
(Mivel elsődleges netként használom asztali géphez, ezért gyakorlatilag csak a legnagyobb adatlimitet adó szolgáltató jöhetett szóba + nekik van LTE a szüleim lakóhelyén, ahol esetleg még használni fogom, ha veszek később egy laptopot. A Telekomnak 2G van ugyanott...)A kapcsolatépítés nem automatikus áramtalanítás utáni indítás esetén, a támadásokat kizárólag akkor kaptam, ha lekapcsoltam a gépet, de áram alatt maradt a mobilnet. Azt még majd kipróbálom, mi történik, ha kézzel bontom a kapcsolatot a PC leállítása előtt, de nem áramtalanítok.
(Eleve meg sem fordult a fejemben, hogy a stick fenn marad a neten akkor is, ha PC-t kikapcsolom alóla. Azt hittem ilyenkor a kapcsolat automatikusan bomlik. Nekem ez a "vicc" új.) -
club1
veterán
válasz
Mackósajt #1555 üzenetére
Valószínűleg nem natolt ip-t kap a modemed, ilyenkor pedig a géped nyitott portjait, azokon keresztül az esetleges biztonsági réseket ugyanúgy el lehet érni, mint ha ugyanezt a gépet egy bármilyen más publikus ip címet adó internet eléréssel kiteszed a netre. Ebből a szempontból tehát nincs különbség mobilnet és bármilyen egyéb natolás nélküli net elérés között. Mobilnetnél egyébként létezik alapból natolt ip-t adó apn is a legtöbb szolgáltatónál. Ilyenkor a portjaid közvetlenül csak a belső ip tartományból érik el. (Mondjuk hálózaton belülről is lehet rosszindulatú támadód, csak épp sok nagyságrenddel kevesebb, mint a teljesen publikus ip esetén.) Ha írtad volna a szolgáltatódat, írtam volna példát is...
Amikor nem használod a mobilnetet, bontsd el a kapcsolatot. És ne engedélyezd a gépeden a mobilnet kapcsolat automatikus felépítését. A KIS-ig a támadások pedig nagyrészt el sem jutnak, ha natolt ip-t használsz. Akár szolgáltatóit, akár sajátot (utóbbit pl. egy 3/4G routerrel). -
Mackósajt
senior tag
Sziasztok!
Nagyon megköszönném, ha valaki hozzáértő mesélne arról, hogy biztonsági szempontból mit jelenthet egy "meztelen" mobilnet stick, ill. mit tud vele csinálni egy támadó.
Egy pár hónapja abba a speciális helyzetbe kerültem, hogy mobilnetet használok elsődleges hozzáférésként asztali géphez.
Volt vele pár kalandom amíg kitapasztaltam, és az egyik problémám az vele, hogy viszonylag lassan áll fel hidegindításból. Ezért megpróbálkoztam azzal, hogy a gépet csak lekapcsolom, de nem áramtalanítom. Ilyenkor az USB-s stick áram alatt marad, és azonnal van netem, amikor felkapcsolom a gépet.
Rá kellett azonban jönnöm, hogy ez nem tartható eljárás. Olyasmivel találkoztam, amivel kábeles internet esetén soha: rendszeresen támadás éri a gépet. Amikor áram alatt hagytam a sticket, de lekapcsoltam a PC-t, akár fél órára is, visszakapcsoláskor eddig 3 alkalommal valami meglepetés várt. Kétszer az azt üzenetet dobálta fel folyamatosan a KIS, hogy "A(z) DoS.Generic.SYNFlood hálózati támadás blokkolva lett." (PC áramtalanítással egybekötött kikapcsolása levakarta.)
Harmadszor indítás után az OS azt jelezte, hogy nincs hálózat, és a mobilnet felület, ami normálisan akkor is bejön, ha nincs aktív internet kapcsolat, szintén nem töltődött be. Áramtalanítással egybekapcsolt leállítás után minden rendben, de ezek után a postafiókomba belépve azt tapasztaltam, hogy az elvben hálózat nélküli pár percben kaptam 2 levelet néhány perc eltéréssel, amiben Steam account jelszó resethez volt kód. A Steam alkalmazás automatikusan indul a géppel, és ezek szerint valahogy valami szerverkapcsolat is létrejött (miközben elvileg nem volt hálózat), és belépési kísérletek történtek.Nyilván ebből az egyik alapvető tanulság, hogy feladom az időspórolási kísérleteket, és többé nem hagyom a sticket áram alatt, ha a PC-t kikapcsolom. De szeretném megérteni, hogy mégis mi a fene történt, ill. mit lehet megtenni egy ilyen sticken keresztül.
Egyáltalán ez egy szokványos dolog? Botok figyelik a webet elárvult mobilnet kapcsolódások után kutatva, és lecsapnak, ha látnak egyet? -
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy digi 1Gb mobilinternetet az adatkorlát elérésekor mekkora sebességre korlátozzák? Telenoros SIM van benne, tehát gondolom ugyanannyira korlátoznak, mint a Telenornál.
-
scream
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy adott egy Vodafone-os flottás előfizu, amihez tartozik egy 100MB-os net csomag (havi 1000HUF) és lehetne-e hozzácsapni valamilyen módon 1 vagy 2GB plusz netet, mondjuk erre a hónapra? Tehát nem fixen kéne, hanem mondjuk feltöltősen. Remélem érthető, hogy mit szeretnék.
-
-
kokokka
őstag
Azért kérdeztem így, mert a T-mobile mobilnetje a felhasználók szerint MINDENHOL rossz Siófokon. Itt is olvastam a másik topikban (éppen ez a téma) és beszéltem is olyannal aki most ért haza onnan. Állítólag katasztrófa. Én a Beszédes Sétány környékén lennék érdekelt ezzel kapcsolatban, de hiába nézem meg a lefedettségi térképet Neked pontosan tudnod kell, hogy az mennyit ér. A gyakorlatban vajon milyen, ez érdekel engem.
-
club1
veterán
válasz
kokokka #1544 üzenetére
Azt gondolom tudod, hogy a kérdésedre nem lehet válaszolni. Siófok akkora, hogy egy-egy szolgáltatónak több mint két tornya van benne. A Vodafone lefedettségét tudod nagyjából utca szinten megnézni, ha az alábbi térképen átváltasz 3G/HSPA-ra és ránagyítasz az adott utcára.
-
kokokka
őstag
Meg tudja valaki mondani, hogy Siófokon milyen a Telenor mobilnetje? Mert a T-mobile-t nagyon fikázzák a Balatonparton (főleg Siófokon) de van egy független stickem, így a Telenor is jó volna. Vagy esetleg Vodafone ha az a legjobb.
Köszi a válaszokat! -
Jazz
veterán
Csupán két további feltételnek kell még teljesülni:
1.: Húzzák el a házad előtt a digi kábelt
2.: Költözz egy olyan házba, ahol már elhúzták azt a kábelt -.-(#1518) LámaZ:
Ez milyen net? Szolgáltató, ár ..stb?
Amúgy az neked valószínűleg nem 32kbps (4kbyte/s)-re lassult, hanem 256 környékére.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
LámaZ
addikt
Hadd irigykedjetek...
Legyen minden jó!
-
club1
veterán
Sajnos a Balaton nyáron zsákbamacska mobilnet szempontjából (nagyjából mint minden, időszakonként zsúfolt, egyébként viszonylag kis népsűrűséggel megáldott hely). Ott helyszíntől igen erősen függ, hogy mennyire tudják a nyaralók kiterhelni a hálózatot. Ha egy községben csak 20-30 nyaralónak jut eszébe egyszerre, hogy videóval skypeoljon, akkor ott már sávszélesség-gondok lesznek, és még nem beszéltünk a maradék néhány száz felhasználóról, akik éppen webeznek, voipolnak, e-maileket olvasnak/küldenek, vagy épp letöltenek.
Én a UPC-t keresném meg első körben. Már ha tényleg kábeltv és nem UPC Direct van bekötve... -
vape1
csendes tag
Nem tudjátok, mobilnet sebessége elég SKYPE-ra? Balatoni nyaralóba jönnek vendégek 1 hónapra, és nekik kellene olyan netet intéznem július-augusztus közepéig, hogy tudjanak skypeolni is.
Dual sim független telefon, és egy UPC kábeltv előfizetés adott, és valami hűségidő nélküli megoldást kellene találnom. Semmi torrent, játék vagy töltögetés,csak pár weblap meg email nézés, illetve napi 10-15 perc skype, lehetőleg videóval. Erre ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz
janeszgol #1529 üzenetére
Zsebnet opciók esetében is 10 KB az egység és nem túlforgalmazható. De a Domino Web sem, hiszen sávos díjszabású, azaz ott a túlforgalmazásért sávosan fizetsz. Ilyen lehetőséged pedig van a Vodafone-nál is (igaz, adatopciót kell hozzá vásárolni). De mondom, a számlázási egység csak akkor számít, ha sokszor szakítod meg a kapcsolatot, folyamatos netezésnél nincs jelentősége.
Ha már Telekom, használj Blue Mobile előfizetést opciós mobilnettel...[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Sziasztok!
Egy nagyon fontos problémám szeretném megoldani, ehhez a segítségetek kell! Feltöltőkártyás internetről lesz szó.
A Telenor 10 kilobájtos (0,01 MB) egységekben mér. A Telekom milyen egységekben méri az adatforgalmat? Mert ha megabájt alapon, akkor a Telenoros 10 kilobájtos mérés alapon a 100 megabájt többet és, mint a Telekomos megabájt alapú mérésen mért 1 gigabájt(!), ha jól számoltam.
Bónusz kérdés: a Telenor 3G lefedettsége jobb, mint a Telekomé?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kiegészítő adat: Domino Web quick-ről (vagy 250 MB-os adatcsomagról, ami 1100ft), Telenor Feltöltőkártyás Hipernetről (vagy 100 MB adatcsoamgról, ami 999 ft) van szó. Azért vagy, mert még gondolkodom, hogy külön csak adatforgalmi simet is fenntartsak vagy elég a telszámmohoz rendelni netet. A kérdés szempontjából ez inkoherens.
-
kokokka
őstag
válasz
Sobriety #1524 üzenetére
Megint tévedsz, nem több nekem egy "ideggel" sem. Én is használok mobilnet-et, de a szerinted nem problémás szolgáltató(m) olyat ad itt, meg a 20km-es körzetemben ami egy szemét, használhatatlan sz@r. Ennek kéne örülnöm szerinted? Ezért kéne a Te álláspontodon állnom ebben a témában? Nincs falkaszellem, csak te vagy túl nyalókaszemű : azon keresztül sokkal színesebb a világ ez igaz. Lehet, hogy meg kéne fordítani a kérdést : én, mi legalább nem vagyunk birkaszellem, akinek minden jó ami éppen van, mondván úgysincs mit tenni ellene. Szerencsére a világ nem így múlatja a történelmét, különben talán már nem is léteznénk. Én innen nézem, nekem ez a szimpatikusabb. Én is értem a Te véleményedet de képtelen vagyok azonosulni vele, ezért valójában mégsem értem. Na látod ez az irónikus
-
Jazz
veterán
válasz
Sobriety #1522 üzenetére
"De most őszintén mit kellene tennem? Jól kianyázni magam a digitális világban? Tüntetésre menni?"
Akár...talán történne is valami. De azt biztos nem, hogy "lefröcsög-özni" a másikat.
Vagy megmagyarázni, hogy hát jó az a száraz kenyércsücsök a bótban 1000 Ft-ért, mert hát végül is éhen sem halok, meg cukor sincsen benne ami szétmarná a fogam.
Lehet harmóniában élni úgy is hogy néha hangot adsz kultúráltan az igazságtalanságnak. Legalább beszélnek róla az ember. Még mindig jobb mint eltemetni."Nem értem ezt miért csak én látom."
Mondom. Ezek szerint te boldog és elégedett lettél volna azokban az időkben, amikor sorbanálltak a kenyérért. Hiszen párzász évvel korábban meg rendeszeresen éhen haltak. Ahhoz képest milyen jó volt már.
Ezzel a felfogással szerintem egyedül vagy.
Nem, nem a sávszélesség adja a boldogságot. De a szemkiverő igazságtalanság és a rablás, mindenkinek kell hogy fájjon. Semmiképpen nem jó hozzá tapsolni meg asszisztálni. Kicsi korrupció felett még én is szemet hunynék. De nézd már meg azt a grafikont. Dolgozol, adót fizetsz, ebből gyarapodik/na az ország, ott a hálózat kihasználatlanul, de kell azaz 1000%-os haszonkulcs (és megtehetik mert van rá tér/lehetőség, és meg is teszik), és a javadalmat meg jogtalanul kiveszik a zsebedből. Ez a baj.De (#1521) kokokka kollega elmondott helyettem mindent.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Sobriety
tag
válasz
kokokka #1521 üzenetére
Tudod kicsit ironikus. Ne vedd alapértelmezettnek, hogy nem érteném vagy ne látnám a te véleményed vagy ne lenne a tiedből az enyémben is. Ironikus, mert szinte mindennhonnan a pozitív gondolkodás-szirup ömlik, ha kell, ha nem, ész nélkül, itt meg a többség - mint külső, most idecsöppent szemlélő vagyok bátor megjegyezni - el van merülve a szomszéd zöld fövezetének bámulásában. Arra próbálok rámutatni, hogy a falkaösztön mindenhol elviszi a közösséget, az egyéni és objektív mérlegelés meg igencsak háttérbe szorul. Persze, nyilván jó lenne gyorsabb kapcsolat, kisebb árért, én is fogok örülni, ha eljő egy jobbvilág, de mit vársz? Varázspálca-ütésre szempillantás alatt lecserélődő magyar gazdaságra? Jó-jó, csúnya, gonoszak a szolgáltatók is, de nem csak róluk szól a történet, ne menjünk már át konteóba. Mindegy, nekem egy ideggel kevesebb, nektek meg eggyel több, kinek a jobb.
-
Jazz
veterán
Kb. mindenki.
Amíg a milliárdos aranyhal üzletből haszont húznak a szolgáltatók és a korrupció ezt lehetővé teszik (a mi kárunkra), és továbbra is három monopol szolgáltató lesz, szabad piac kizárása nélkül, úgy hogy senkit nem engedünk be ide....addig ez így is marad.
Ezeket csak így randomra találtam, ettől hemzseg a net meg a google.
Gusztustalanul olcsó mobiltelefonálás árak Ausztriában! Ugyanez nálunk méregdrága ugyanannál a szolgáltatónál!Bulgária szintjére süllyedtünk mobilnet használatban
Évek óta stagnál az adatkártyás szegmens a mobilnet-piacon
"A hatóság beszámolója szerint mindebből arra lehet következtetni, hogy az előfizetők nem tekintenek a mobilnetre úgy, mint a vezetékes internet alternatívájára, mindezt a piackutatási adatok is alátámasztják."
Persze hogy nem, hisz lehetetlen, ilyen árak mellett.Külföldön 2-3ezer ft-ért van korlátlan mobil net 3G/4G-n. Ha lenne ilyen tarifacsomag nálunk, akkor kb. 200ezer Ft lenne. De nem akarok én ilyet, nem vagyok telhetetlen, csak valami használhatót normális áron. 5Gb/6ezer forint, az nagyon karcsú. Normális netezés mellett 5Gb simán elszáll, úgy, hogy youtube-ot még be sem kapcsoltad. De mire megy az ember a 4G-vel, ha korlátozzák azt hogy mennyit töltesz le. A sávszélesség helyett ami sokkal logikusabb lenne. Fejétől bűzlik a hal. Már ez önmagában dühítő.
Kb. 500kbyte/sec sávszélesség korált 5000-ért már elfogadható lenne. (és természetesen nem korlátoznák a letöltött mennyiséget)Neked az a 10gigás mennyibe kerül, és mennyire korlátozzák le ha kimerítetted? Melyik szolgáltató? Miután lelövik, a forgalom reális volt, csináltál ilyen mérést? Csak érdeklődök mert keresek, hátha találok...
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Sobriety
tag
Picit előre szaladtál. Tudok az EU kezdeményezéséről, miért ne tudnék. De most őszintén mit kellene tennem? Jól kianyázni magam a digitális világban? Tüntetésre menni? Nem magyarázom meg a jóságát. Azt magyarázom, hogy ez egy használható alternatíva másodelőfizetésként, de akár a mélyszegénységben élőknek is! Emlékszünk még, amikor 100 Mbyte került egészen pontosan 3125 Ft-ba? Én emlékszem. AKKOR megállt volna ez a hőbörgés-tenger, ma nem. Mondd meg nekem, azokhoz az állapotokhoz képest nem kifejezett fejlődés ez? De vehetnénk a Telenor 1 Gigás csomagját is 3000-ért, amikor korlátlan még nem volt, hiába volt gyorsabb, nagyon be kellett osztani! Inkább a korlátlan, de lassabb. Lehet frissíteni, tömörítetlen képminőségeket nézni, ha töltés közben eldobja a jóakaratot, akkor újratölteni, korlátlan számban a weboldalt, s kicsit még töltögetni is. Nem értem ezt miért csak én látom. Talán mert nem 2 éve netezek és van rálátásom, bejártam azt az ívet, amit itt sokan nem és nem gondolom, hogy a boldogság kulcsa lenne, hogy mindenben csak a hőbörögnivalót keressem. Ha a YT-ot említed, az egy érv, nem vitatkozom vele (kispinges tevékenységek meg eleve kiesnek, ha mobilnet), minden egyéb más érvelésre azt mondom, hogy a félig üres poharat látod. Indulj ki abból, mennyi weblapot (ráadásul web 2.0 infrastruktúrával), mennyi lehetőséget, mennyi témát, közösséget elérsz egy ilyen "kis" neteléréssel is. Indulj ki abból, hogy eleink assemblyben varázsoltak, ma már röpködnek a tízgigák 1-1 letöltés során. Nem mondom, hogy rossz. Arra mondom, hogy rossz, hogy rengetegen elvesznek saját maguk beléjük plántánt fejlődéstudatukban, tudatosságukban. Röviden: egyenesen arányosan növekszik-e a napi boldogságfaktorod a neted sebességének növekedésével?
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
válasz
Sobriety #1520 üzenetére
Ha értelmezve olvastad az írásomat rájöhettél, hogy amin kiakadtam az a stílusod (fröcsögni jöttél) Még akkor is zavar ez, ha nem nekem írtad. Szertintem ez itt nem igazán divat, tényleg csak elvétve fordul elő, ne gyarapítsd Te is az ilyen stílusú hozzászólásokat. A többit meg eldöntöd Te, de én most is azt vallom, hogy ez a sebesség amiről beszélgetünk egy vicc! Azt, hogy a "határok gyakorlatilag nyitva állnak" meg nem minősítem, van egy másik topik ahol ezt már kitárgyalruk. Halkan jegyzem meg, hogy ott szinte ugyanezt írta a kollága de nagyon alul maradt ezzel a véleményével! Örülj nyugodtan 2014-ben a 4Kbyte-os sebességnek, én inkább szégyenkezem miatta a hazai szolgáltatók helyett is. Részemről ennyi.
-
Sobriety
tag
válasz
kokokka #1516 üzenetére
Azt használom pedig. Ezen teljesen felesleges vitatkozni, fórumozni, hírekre elég, amíg az egyiket olvasom, töltődik a másik, te meg rohanhatsz, de hova. Nem bizonygatás, te azt szoktad meg, én meg ezt, érdemben ugyanannyi információhoz jutunk az írott médiát nézve. Pár megás csatolmány még belefér, ami ennél nagyobb, azt elő kell ütemezni, de ez sem lehetetlen. Az meg, hogy ezen kiakadsz, akkor is, ha próbálod palástolni, számomra teljesen távoli és érthetetlen. A határok gyakorlatilag nyitva állnak, lehet másik országban is élni, idegeskedni felesleges. Itt, nálunk most ez van. Majd egyszer biztosan lesz más is.
-
Jazz
veterán
válasz
Sobriety #1511 üzenetére
"Nem tudom mi a gond:"
Elég nagy baj. Látom nálad a pénz nem számít, vagy anyu fizeti a számlát. Nyisd ki a szemed, Fókusz helyett nézz kürül az országban és azon kívül.
"Irreális elvárás"? Te miről beszélsz? Meg véded a tolvajokat? Az eszem megáll. Mondom, már az eu cseszeget minket hogy nem állapot ami itthon folyik a mobilinternet-rablás környékén. Több ezer km-el arrébb szemetszúr több országnak, te meg nem hogy észre nem veszed, még meg is magyarázod és véded a tarifa "csomagok" jóságát??Bár fejjel a homokban marha nehéz lehet tájékozódni.
free your mind
-
LámaZ
addikt
Ja, ha 4 kB/s, akkor okés.
Az majdnem mindenre elég.
Nekem kb. 3 napja az van, és hétfőtől nyílik megint a 10 gigás ablakom.
Böngészek, e-mailezek, fórumozok, voipozok... mi kell ennél több?
Még 5-10 megás drivereket is leszedtem és telepítettem.
----------------------
U.i. = OFF
Ha nem érdekel, ne olvasd el, legyen DEL!
Azt természetesen továbbra is fenntartom, hogy Magyarország a mobilinternet terén nem jól teljesít. Már Románia is megelőzött minket e téren. Talán még Albánia is.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
csernak75
senior tag
válasz
kokokka #1516 üzenetére
Abban igazad van hogy szinte semmire se jó ez a sebesség, de abban a másik félnek van igaza hogy pl. Opera mini-vel mobilarena(teljes oldal) 2-3sec. Index(szintén teljes oldal) 3-6 sec. míg betölt, amit szerintem ki lehet bírni!
Az opera mini kis is írja hogy pl. egy 2 MB-os oldalt 320kB-ba zsogorított.(Közepes képminőséggel)
-
kokokka
őstag
válasz
Sobriety #1511 üzenetére
fröcsögni jöttél
Már ne is haragudj, de nem tudom mi jogosít fel erre! Ha neked elég a 21. százaban 4Kbyte/s-es sebesség, hát lelked rajta. De akátrmit is mondasz ez egy vicc, nem pedig mobilinternet. Persze, hogy nem szabad egyenlőség jelet tenni a vezetékes net és e közé, ilyet itt nem is állított senki! De ez a sebesség, bármennyire is bizonygatod, még email-ezni is kevés. Ha az ellenkezőjét állítod akkor vagy még sosem használtál mobilnetet, vagy csak olyan oldalakat nyitogatsz és olyan maileket kapsz, amikben betűkön kívül nincs semmi más! Gondolkodj : egy 1-3Mb-os mellékletet amit mailben kapsz vajon hogyan (mennyi idő alatt) tudnád megnézni? Kaphatsz fontos, talán életbe vágóan fontos dolgot is úgy, hogy nem tudod előre. Akkor mit csinálsz a 4Kbyte-al? Furcsa, hogy ez valakinek elég manapság, de Te tudod.....
-
"A kedvezmény igénybevételére meglévő blue mobile szolgáltatásán akkor van lehetősége, ha azon a bekapcsolást megelőző 90 napban nem aktiválta az adott blue Net adatdíjcsomagot." - A leírás szerint a Blue Mobilnál még működik az akciósra váltogatós trükközés: pl. 1.-2. hónap Blue Net M 2x133 mbyte 2x90 forint, 3.-4. hónap Blue Net S 33 mbyte 2x90 forint, 5. hónap Blue Net L 333 mbyte 790 forint, és kezded előlről.
Vagy veszel 2 Blue Mobile-os sim kártyát, és 2 hónapig SIM1 Blue Net M 133 mbyte, 2 hónapig SIM2 Blue Net M 133 mbyte, 1 hónapig SIM1 Blue Net L 790 forint. 3 sim kártyával mindig megkapsz 90 forintért 133 mbyte mobilnetet.
LámaZ: 32 kbit / sec = 4 kbyte / sec, ez a minimum amire korlátoznak. Opera Minin vagy Opera Androidra + Rally üzemmóddal alig észrevehető a lassítás weboldalak böngészésénél.
[ Szerkesztve ]
-
Sobriety
tag
Nem tudom mi a gond: van korlátlan csomag, webezni teljesen jó, még teljesértékű weblapoknál is*. Fel van találva a többfüles böngészés, bár jutub így nincs. Igazából mi az igényed? Csak fröcsögni jöttél? A mobilnet soha nem lesz ekvivalens a kábeles nettel, nem fogsz tudni rajta ezerrel torrentezni, korlátlanul.
A T-s csomag neve Domino Go! Start (a Start is a legkisebb opció a csomagon belül), ugyanaz, mint a Telenornál a Klikk, azt még nem tudtam tesztelni.
*kivétel a két, felvetett probléma, ami nem tudom mennyire hely- vagy szolgáltatóspecifikus, ezért is kérdeztem rá, az biztos, hogy terheltség- és időjárásfüggő. Nem a 4Kbyte/sec-en kell elborzadni, hanem azon, hogy mekkora prioritást kapsz a szolgáltatótól, hogy hány cellát tudsz igénybe venni, mennyire stabil vagy hektikus a kapcsolatod. Nem szabad mobilnettel szemben irreális elvárásokat támasztani.[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
Ahogy nézem, egységesen (egymás között jól megegyezett módon) ugyan annyi a lehúzás mértéke: blue mob. Ez is 1000/133MB.
4kbyte/sec? Jézusom. (tényleg 20 év a difi 500km után. már az eu is beszólt hogy kéne valamit kezdeni ezzel a mobilinternetes monopol-rablással ami nálunk folyikA technológia adott. De ha a szolgáltatók tehetnék, még mindig 10ft-ot fizetnél 10kbyte-ért WAP-on általuk engedélyezett tartalmakon, vagy 500ft-ot egy 100x50 pixeles háttérképpért -.- ).
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
club1
veterán
Sajnos nincs nagy választék. Hűségidő nélkül csak a Klikk (ugye ez túlforgalmazási díj nélküli), a Domino Web (lépcsős forgalmazási díjas), a Digi előfizetéses mobilnetjei (Telenor háttérrel), a domino előfizetés mellé rendelhető Netplusz csomagok és a blue mobile kártyákra rendelhető mobilnet csomagok vannak relatíve elérhető áron.
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb mobilinternet ár/teljesítmény-re vonatkozóan?
1000ft-ot kell leszurkolni 100MB-ért, ami még csal is, mert 50MB valós forgalom után sipákol hogy adatkerete elfogyott. ("a szolgáltatói adatforgalom számítás eltérhet az ön által mérttől"). Tudom, van lehetőség hogy 3 havonta új sim-kártyát veszel, és regisztrálsz, és úgy csak 300ft, de valami tartósabb megoldás kell.
Elég szemkiverős, hogy míg pár száz km-el odébb külföldön pár ezer ft-ért kapsz korlátlan internetet,
addig itt a balkáni viszonyok közötti szabad piac mentes monopol szolgáltatók még mindig rablógazdálkodást folytatnak, egy olyan hálózaton amiben nem is rendelkeznek tulajdonjoggal.
Bármilyen szolgáltató vagy lehetőség játszik, dual sim-es a teló.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Sobriety
tag
Nem 3G: van, hogy csak töltést a böngésző, de adatforgalom nincs, F5 segít csak, ki kl tapasztalni, mennyi ideig érdemes várni egyáltalán. Valamiféle timeout lehet, le tudná vezetni valaki? Időszakosan jön elő. A "nincs elég slot" nem válasz, mélyebben érdekelne.
A új jelenség (T-mobile) tölt, tölt, forgalomszámláló szerint is valós adatforgalom van, majd random leáll és semmi, nincs letöltött adat. Főleg Operát használok, ez hajlamosabb a timeoutra, de más böngészők alatt is képes előjönni mindkét jelenség. -
LámaZ
addikt
Én a Hipernettel meg vagyok elégedve, nem akarok váltani, de majd számolj be itt a tapasztalataidról. Mindig nyitott vagyok új dolgokra, főleg ha számomra jobbak. :-)
Én egyébként majdnem mindent kipróbáltam már: Digi, T-Home, Vodafone, Telenor (Klikk, Hipernet...)[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Toni9
csendes tag
Köszi a linket, de a Voda olcsóbb lesz.
Annyira nincsenek nagy elvárásaim, csak ne az legyen mint most, hogy egy nap 4-5x is elmegy a net, vagy ha van is, használhatatlanul lassú. Meg a sebesség is jó lenne ha több lenne mint 1mbit/s.Még egy kérdés: Mi a helyzet esőben, illetve ha vihar van? Ilyenkor fordulhat elő kimaradás?
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Milyen notebookot vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hálózati / IP kamera
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Ukrajnai háború
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest