- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Csataálca
- Ég veled, KEndre! :(
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
Minek, olcsóbb egy új stick.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
club1
veterán
A UPC mobilnet azért UPC mobilnet, mert csak adott apn-el működik, az adott hálózatra jelentkezik fel.
Ha viszont magára a modemre gondoltál, azt függetleníteni kell a más szolgáltatóval való használathoz. Lehet, hogy alapból a UPC mobilnet hálózatát biztosító Vodafone sim kártyáival is működik. -
kaptar
csendes tag
Helló van egy upc mobil netem és az volna a kérdésem,hogy megoldható e más szolgáltatóval használni ?
-
premete
veterán
válasz
albinolynx #1090 üzenetére
A topik címéből adódóan mobilinternetről beszélünk, nem telefon előfizetés mellé adatforgalomról, ahol a leírt ár hűség nélkül ennyi. Azt pedig, hogy 8 GB-ért havi 6500 forintot fizet valaki dominósan, vagy 4300-at előfizetéssel, (vagy duplanetttel 3200-at), akkor az utóbbi olcsóbb; ráadásul ha valakinek csak nyáron kell, akkor lehet télen szüneteltetni, és semmibe sem kerül.
-
club1
veterán
válasz
Arlekim #1089 üzenetére
Nézd, az teljesen logikus, hogy egy dombvidéken nincs mindenütt 3G. De még ott is a legnagyobb lefedettséget a Vodafone tudja, leírtam miért. Ami jogi blabla-ra gondolsz, az csak lesz, 2014-ig szól a Vodafone frekvencia-koncessziója, és a jelenlegi kormány nem igazán akarja automatikusan meghosszabbítani. Mindenesetre ezért nem fogják előtte a frekvenciahasználatot korlátozni (logikátlan lenne egy ki nem fizetett frekvenciát alaposan ki nem használni).
Budapesten jelen pillanatban egy cégnek van LTE-je, ez a Telekom. Mivel ez is egy kicsit alacsonyabb frekvencián működik mint a standard 3G, ezért elég jó lefedettséget lehet vele elérni, továbbá alapból kisebb ezen a hálózaton a csomagkésés, és nagyobb a le- feltöltési sebesség. Azaz minden szempontból jobb, mint a 3G... -
albinolynx
senior tag
válasz
premete #1087 üzenetére
Nem erre gondoltam. Hanem arra, hogyan lehet havidíjast hűség nélkül kötni?
"Az árak, amit írtam, hűség nélküliek, így nem látom értelmét a feltöltősnek, dupla áron."
Vagy ha arra gondoltál, hogy a havidíjas mellé megrendelni a mobilnetet, akkor pedig nem értem miért lenne ez összességében olcsóbb, mint a feltöltős + mobilinternet.
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Arlekim
aktív tag
Valami jogi blabla miatt a 900mhz hálózat használatát k
orlátozták, és mivel a voda jórészt arra épül, ez meglehetősen visszavetette. Szívesen adnék forrást, de nehezen böngészek ezzel a nettel, és nem emlékszem pontosan. Plusz saját tapasztalat, anno (2éve) a munkahelyemen a céges voda stick szinte folyamatosan gprsen ment fél nógrád megyében. A főnököm egyszerűen tűzbe dobta az egészet dühében.
A szüleim egy pestmegyei faluban (aszód mellett) csak akkor találnak a vodával 3gt, mikor usb hosszabbító kábellel a modemet a fára akasztják.- (nem vicc!)
Igazából nagyon ebbe nem is akartam belemenni, mert pesten élek, ide kell a cucc is, itt meg tökmindegy melyik szolgáltató, mind tudja a 3g-t.
Az LTE még új nekem, azt szívesen kipróbálnám. Arról van valakinek tapasztalata?Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
club1
veterán
válasz
Arlekim #1082 üzenetére
Kicsit el vagy tévedve ami a lefedettséget illeti. Ti. egy szolgáltató van, aki 900 MHz-en nyomja a 3G-t. A többiek 2100 MHz-en, ennek megfelelően jóval kisebb lefedettséggel. Azaz ha a mucsaröcsöge nevű faluban keresed a mobilnetet, az adott szolgáltatót 2x nagyobb eséllyel megtalálod 3G-n, mint a másik kettőt. Ez a szolgáltató pedig az, amelyikre a cammogó jelzőt tetted.
-
premete
veterán
válasz
albinolynx #1086 üzenetére
Keress rá a neten a "hűség nélkül" jelentésére.
-
premete
veterán
válasz
Arlekim #1082 üzenetére
Ki kell próbálni mindegyiket az adott helyszínen, csak utána megvenni, még a reklámozott lefedettségnek sem lehet hinni: nálam a T-Mobile papíron 2g, mégis le 4-6, fel 1-3 Mbps-t tud, a voda 3g, az pedig le-fel 2-2-t, a telenor 0.0 valamit. Én használtam is mindhármat, nem hasraütésre mondom.
A Telenor, ha nem az adótorony mellett laksz a leggyengébb, a vodafone-t-mobile kb. egyforma, az egyik helyen az egyik, a másik helyen a másik jobb (néha 20 méterrel távolabb is más az eredmény)..
Az árak, amit írtam, hűség nélküliek, így nem látom értelmét a feltöltősnek, dupla áron.[ Szerkesztve ]
-
Arlekim
aktív tag
Persze. Még a kenyérrel, és a párizsival is ez a helyzet.
De azért nagyon nem mindegy hogy mit kapsz a pénzedért.
Jelenleg én rommá korlátozott t-mobile 100mb-os adtatcsomagról netezek (760mb túllépés) desktop böngészőn mobil oldalon keresztül kell hogy nézzek mindent, különben timeoutolnak az oldalak, de legalább "ingyen" van.
Most keresek valami jó kedvezményes tarifát, azért is jöttem a topicba hogy szétnézzek
A voda oldalát be sem tudom hozni, ezért nem szerepeltek a listában az ő árai.
Megfigyelésem szerint általában lefedettségileg a t, és a telenor egy szinten vannak, a voda csak cammog, a választásnál ennek nincs jelentősége. Mucsaröcsögén egyiknek sem lesz gprsnél jobb vétele.
Mindenképp feltöltőset keresek, itt mondjuk a t előnnyel indul, mivel a telefonom jó modemnek is, és akkor máris nem kell vacakolni, és gép nélkül is tudom használni.
A telenornak van egy furcsa időszámítása. 45 nap. Ez mi? Feltételezem így könnyebben össze lehet zavarni a delikvenst.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
club1
veterán
válasz
Arlekim #1079 üzenetére
Telenornál hiányolom a Klikk-et (vagy Mobil Online 100). Az véletlenül annyi, mint a másik két szolgáltatónál az 100 MB adatforgalom.
Egyébként a rendszer a világon mindenütt így működik: Minél több havidíjat vagy hajlandó az adott szolgáltatásra áldozni, annál olcsóbban kapod a számlázási egységet. -
Arlekim
aktív tag
Talán tévedek, de nem hinném.
Még a vodás net árakat nem írtam bele, de csináltam egy gyors listát a netdíjakról.
A zárójeles rész az 1gb ára.
trémobil:
go net
m:1000ft/100mb (10000)
l:2000ft/700mb (2857)
xl:2490ft/1gb (2490)relax net
m:4050/4gb (1012,5)
l:6500/8gb (812,5)telenor:
alapból a díj 5ft/1mb (5120)
1gb os adatcsomag 3000 (3000)
5gb os adatcsomag 6000 (1200)Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
karaszka0
csendes tag
sziasztok nem tudjátok negmondani hogy hogyan csatlakoztassam a tv-hez a mobilinternetet,vagy hogy müködik- e úgy.megköszönném ha megirnátok.
-
_Norbi_
aktív tag
válasz
albinolynx #1072 üzenetére
jó
-
albinolynx
senior tag
-
club1
veterán
válasz
albinolynx #1070 üzenetére
Ha a profile list-be nem tudsz új tételt felvenni, akkor ezt a cuccot csak az adott hálózatokban fogod tudni használni.
A Telenyomor hipergagyinetjének használatához itt a felhasználói név és jelszó párosnak üresnek kell lennie, az apn neve pedig net vagy online (csomagtól függően). A többihez tök mindegy mi van beírva (kivéve a betárcsázó számot, de az jó a Telenyominál is).[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
-
albinolynx
senior tag
Megérkezett a huawei e583c 3G hotspotom. Független, de t-mobile szitázott és tmobile alap beállítások szerepelnek benne. Nekem viszont telenor sim kártya áll a rendelkezésemre.
Kell valami profilt létrehozni, vagy majd automatikusan történik a beállítás? 3G lefedettség nincs ott ahol használnom kellene. 2G-t ír ki.Jelenleg így van beállítva: [link]
Telenor KLIKK-re gondoltam, hogy megrendelem majd (feltöltős sim).[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz
Segesdy #1066 üzenetére
Ez három dologtól függ: Mennyi oldalt/képet/videót nézel meg a faszkönyben, mennyi és milyen méretű mellékletes emaileket fogadsz/küldesz, és végül, az adott 100 MB-os mobilnet túlléphető-e lassítással túlforgalmazási díj nélkül vagy túlforgalmazási díjas, esetleg kikapcsolják a 100 MB elérésekor. Mert ha csak lassítják, akkor elég sokra elég a 100 MB-os net, de ha túlforgalmazási díjas vagy lekapcsolják, akkor nem sok mindenre...
-
Segesdy
tag
Helló! 100MB os mobil net Facebookra esetleg Mailre meddig elegendő kb.? (voda..)
-
Mateosz
aktív tag
Én ezt használom 2 hete, igaz, stick nélkül dual simes mobilban:
http://www.djuice.hu/reloadnetén is a legolcsóbbat kerestem a piacon, szerintem ez az.
*** Be prepared! ***
-
otps
aktív tag
Sziasztok!
Külföldi barátom hazai látogatásához keres olcsó stickes mobilinternetet laptopra, 1-3 hónapra. Melyik az olcsó, ha csak e-mailezésre kell neki? Meg nagyon light-os böngészésre.
Köszönöm!
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó, nem tudom jó helyen járok-e max másik topicba kellett volna mennem
Van egy ZTE MF668A modemem és kéne hozzá külső antenna, valaki tudja hol lehet ilyet venni?
Poco X7 Pro bemutató: https://youtu.be/VDQFkh1KNh0 ,,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
szelessavkereso.hu és valtsvelunk.hu oldalakat nézd meg, az árak nem mindig stimmelnek, de legalább az elérhető szolgáltatókat felsorolja.
-
Értem. Lehet először megnézem a szolgáltatókat a községben,hátha valamelyik elfogadható ajánlattal rendelkezik.A baj az,hogy nagyon a szélen laknak,utcaszámuk sincs,csak hrsz.
Edig T-t néztem,de ránézek a UPC oldalára is. Köszönöm a részletes leírást,ha nincs ADSL,a mobilnetek közül kell válogatnom,ezesetben visszajövök segítségért.
-
club1
veterán
Őrbottyánban ott a UPC. A mobilnet a vezetékes netnél mindig lassabb és mindig drágább, csak ott célszerű használni, ahol nincs vezetékes szolgáltató az utcában.
Ha mobilneten keresztül akar mégis netezni, akkor egy modemre, egy sim kártyára és a kártyán egy kártyás vagy számlás előfizetésre van szükség. A modem általában usb portos úgyn. stick, egy pendrive-hoz hasonlít leginkább. A számlás előfizetéseket ált. 1-2 év hűségszerződéssel adják, a kártyás előfizetéseken nincs hűség, viszont a modem és a kezdőegyenleg ára miatt nem lehet 0 Ft-al belépni.
Mindenek előtt le kell ellenőrizni, hogy ahol akarja használni, van-e normális térerejű 3G, mert 2G-n laptoppal netezni nem egy élmény (konkrétan lassú, akadozó). -
Sziasztok!
Tudnátok adni egy leírást,hogy hogyan működik a mobilinternet? Semmilyen tapasztalatom nincs vele kapcsolatban ,ismerősök se használják.
Barátnőm vett magának laptopot,de mivel az agglomerációban lakik(őrbottyán) ,nincs netjük.Most vettem neki laptopot,de net nélkül nehezen tudna dolgozni.Én ADSL-t használtam világéletemben.Milyen típusú csomagok vannak,és melyiket érdemes választani? Egyszerű netezésre kellene.
-
LámaZ
addikt
válasz
albinolynx #1056 üzenetére
Felesleges privátban kérdezni olyan dolgokat, amelyek a nyilvános fórumba valók, mert fárasztó ugyanazt leírni több embernek. Azért van a fórum, hogy ami nem hétpecsétes titok, itt beszéljük meg.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
válasz
RÁCZ ZSOLT #1050 üzenetére
Felesleges annyit tökölni ezzel.
Vagy hálózatfüggetlen hotspotot (én ezt ajánlom), vagy szintán hálózatfüggetlen 3G modemet kell venni. Kínai oldalakon az első 50, a második 20$-ból megúszható. A mobilnetelőfizetéshez meg nem kell kérni ilyen eszközt, csak SIM-kártyát.
És akkor nem kell itt ilyeneket kérdezgetni.Legyen minden jó!
-
válasz
RÁCZ ZSOLT #1050 üzenetére
szia,
a t-mobile stick leírásoknál ez szerepel;
A készülékek csak T-Mobile magyarországi előfizetői kártyával használhatók!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
RÁCZ ZSOLT
csendes tag
Sziasztok!
Megtudná valaki mondani,hogy minden feltöltős internetkártyához a saját stickje kell?
Most viszem ki NO.-ba a laptopom először,itt egyszerüen a teskóba vettem együtt T-mobilos sticket-kártyával,1GB --1hét ingyen, aztán töltöm.Kint az O2-nál vagyok mobilon,odamegyek a nettel is.Elég jó áraik vannak,de van olyan ahol 5€ a kárta ára +töltés.Van amelyiknél az eszköz"(gondolom a stick+kártya)29,90+töltés.De ha a T-mobilos stickem nem ok.az O2-s kártyához,lehet a nagy spórolás többe kerül,mint a komplett.Lehet túlokoskodom,de ha valakinek van tapasztalata ossza meg velem.
A Netpédia.hu-n komplettek az ajánlatok erre vonatkoztatva,ott keresgéltem.Köszi! -
7ER
aktív tag
válasz
albinolynx #1046 üzenetére
Szóval: Ahhoz, hogy bemérjenek, nem kell semmiféle forgalmazás. Elegendő az, ha a készülék be van kapcsolva és a kártya benne van. Minden GSM készülék kommunikál anélkül, hogy kapcsolódnál a hálózatra. Ezt teszi már a bekapcsolás alkalmával, még akkor is ha a SIM-kártya már esetleg le van tiltva. Ezeket az információkat titkosított formában több évig tárolják. A tárolt információ tartalmazza a készülék és a SIM-kártya adatait, valamint a "fülelő" cella, vagy cellák adatait.
Amennyiben (kivételes eset) csak 1 cella érhető el, abban az esetben a tartózkodási hely meghatározása eléggé bizonytalan, de az irány behatárolható, mivel az adó-vevő tornyon több, (3-4) irányban felhelyezett egység van.
Ha két torony (cella) látja a készüléket, akkor a helymeghatározás nem pontos, ez általában 2-300 méter lehet. Három toronynál (cellánál) már akár pár méter is lehet a helymeghatározás pontossága. Ezt nevezik háromszögelésnek.
Ezek az adatok mint írtam, több évig tárolva vannak és automatikusan törlődnek. Ezekhez az adatokhoz csak a titkosszolgálat illetve a rendőrség férhet hozzá és csak megfelelően célzott esetekben. Ezek az adatok minden országban rendelkezésre állnak, de titkosságuk a legszigorúbb nemzetbiztonsági érdekek egyike. -
club1
veterán
válasz
albinolynx #1046 üzenetére
Alapból csak azt loggolják, hogy melyik cellán neteztél. Ez utólagosan több kilométer pontosságú helymeghatározást jelent vidéken, nagyvárosokban (ahol sok cell van) néhány vagy egy-két száz méteres átmérőjú területet. Tehát méter pontosságról nem beszélhetünk. De ha rádállnak (nem a szolgáltató), akkor meg lehet határozni néhány 10 méter pontossággal mobilnetezés közben a helyzetedet. Ehhez körülötted mozogni kell, és rá kell venni a modemedet, hogy a mobil cellákon keresztül netezzen.
Szolgáltatófüggő modemeket adnak a szolgáltatók. -
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy mobilinternetezes eseten tortenik valamifele cellainfonal pontosabb helymeghatarozas loggolas barhol is a lancban? Egyszerubben, tudjak meter pontosan, hogy honnan neteztem adott sim kartyaval?
A masik, hogy van 2db usb modemem. Egyik vodas, masik invitel (telenor). Ezek szolgaltato fuggok, vagy mindegy milyen kartyat kapnak?
Koszonom!
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Már feltettem a mobilnetes kérdésem a djiuce topicban, de kihaltak a fórumozók.
Ezt írtam.Köszi, ha válaszoltok!
*** Be prepared! ***
-
club1
veterán
A díjcsomagban foglalt adatmennyiség felhasználása esetén nincs túlforgalmazási díj. <- Ez itt egy pont.
Ha esetleg nem tiszta: Ez azt jelenti hogy ha azt jelentősen túlléped (pl. mert a szolgáltatónak éppen nem működik a korlátozó rendszere), ha akarnának sem tudnának mi alapján számlázni. -
dogi01
aktív tag
Abból lehet bajom hogy Like 300as elofizetesem van és már 700nál járok viszont nem korlátozták még le?
-
club1
veterán
válasz
BodicsekAtti #1037 üzenetére
-
BodicsekAtti
csendes tag
Üdv!
A következő lenne a problémám, ha valaki tudja a megoldást légyszi' segítsen:Telenor-os mobilinternet előfizetésem van, már évek óta. Működik is rendesen, eddig nem volt probléma.
A napokban vettem egy új Laptop-ot, amire Windows7 operációs rendszer került. Az eddigi gépemen XP volt.
A mobilinternetes ezköz rácsatlakoztatása után automatikusan elindult a telepítőprogram, fel is sikerült telepíteni a modemhez tartozó Connection Manager neveztű programot. Amúgy a modem maga egy SAMSUNG SGH-Z810 model, szóval nem mai gyerek.
A probléma az, hogy miután megadtam a hálózai beállításokat és az internetkapcsolat beállításait, nem hajlandó csatlakozni a hálózathoz, sőt ha elindítom a Connection Manager nevezetű programot az fut ugyan, de azt kéri, hogy csatlakoztassam a modemet, miközben csatlakoztatva van.
Az USB csatlakozók működnek, sőt ki lett próbálva egy másik típusú mobilinternettel is, azzal működik az internet. Felismeri és automatikusan csatlakozik. De ezzel nem.
A kérdés az, hogy mit kell beállítanom ahhoz, hogy felismerje a Win7 hogy csatlakoztatva van a modem? Magát az ezközt valamilyen szinten felismeri, hiszen feltelepítette a szükséges programot a működéséhez, de mégsem érzékeli, hogy csatlakoztatva van.
Remélem érthetően fogalmaztam; nem vagyok túl játras a témában.Előre is köszi a választ!
-
hun005a
tag
ELNÉZÉSÉT KÉRJÜK, HONLAPUNKON
JELENLEG NEM ÉRHETŐ EL AZ ONLINE
megrendelés
ügyintézés
személyes információk lekérdezése
és a My T-Mobile
Előfordulhat, hogy egyes alkalmazások átmenetileg szintén nem, vagy csak részben használhatókNem tudok online feltölteni és feltöltős internetet aktiválni,beszarás
)
-
lalakov
senior tag
Köszönöm a válaszotokat.
-
club1
veterán
válasz
lalakov #1031 üzenetére
Mindegyik szolgáltatónál létezik ilyen. Ha van független modemje, akkor a legjobban a netjeggyel jár, mert elég nagy a 3G lefedettség.
T-nél ott a domino web.
Telenyomornál pedig ott a gagyinet praktikum. -
válasz
lalakov #1031 üzenetére
Szia,
ha kijön az 500 mbyte-ból, akkor T-Mobile Domino Domino Go!Net L (500 mbyte) vagy Domino Go!Net XL (1 gb), 2x30 napig akciós az előfizetés rá, a kártyát online rendelve kb ugyanannyiba kerülne mint a Vodás.
Telenor hasonló ajánlat: Hipernet Praktikum: 5 ft / mbyte (500 mbyte = 2.500 ft) vagy 1 gb 3.000 ft.
Vodánál ha elfogy az adatkeret, akkor általában nem lehet tovább netezni, T-Mobile és Telenor csak lelassít 4 kbyte-ra.
A döntésnél fontos, hogy hol szeretné az ismerősöd használni a netet. Budapesten nincs nagy gond, de kisebb lakosságú területen előfordulhat, hogy csak 1 vagy 2 szolgáltató netje elérhető.
-
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Létezik itthon előrefizetéses mobilnet csomag? Külföldről jön ismerős, a roamingja drága lenne. Kéne neki csak net, két hétre, olyan 500MB-t, előfizetés nélkül(nem stickkel, hanem sim kártyával). Tudom Google a barátom, de ilyen itthoni szolgáltatást nem találtam.
Köszi.
Lehet mégis találtam: Vodafone Netjegy Ha van valakinek jobb ötlete, ossza meg kérem.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
időszűkében vagyok, ezért nem keresgélek a neten, elnézést.
A kérdésem az lenne, hogy wwan kártyával ellátott notimon hogyan állítom be a T-mobilos hozzáférést?Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
SüdiLaller
aktív tag
Sziasztok! Sajnos telefonról vagyok, és folyamatosan úton ezt csak azért írom mert nem szokásom keresés nélkül bekérdezni. Tudnátok nekem abban segíteni hogy Pesten hol van egy jó antenna üzlet ahol crc9 csatijú antennát tudnék venni mobilinternet stickhez? Tényleg bocs ha már volt kérdezve!
Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.
-
én nem tudom elképzelni, hogy teljesen átálljak mobilinternetre - pedig nem torrentezek, vagy ilyesmi -, de az is kell, mivel nem csak otthon szoktam netezni, mobilon is sokat nyomom.
az a baj, hogy a mobilinternet is behal néha, illetve nem mindenhol okés a sebesség.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
LámaZ
addikt
Ezért kell átállni mobilinternetre: Több, emeletes lakóházban szünetelt a telefon- és az internetszolgáltatás a napokban Kazincbarcikán, mert levágták és ellopták a kábeleket az épületek alagsorából.
Én a napokban rendeltem meg a Telenor Hipernetet, és a kezdeti nehézségek után sikerült működésre bírni (meg kellett adni az APN-nél a "net" nevet, és a hitelesítés módja PAP, nem CHAP).
Legyen minden jó!
-
Flyme
senior tag
Sziasztok, vettem egy T-Mobile-os Huawei E3131 modemet mobilnethez, mikor az Internet Manager programban rákattintok a kapcsolódásra kiírja, hogy kapcsolat lezárva, és nincs netem, ez miért lehet? Nem, most nem mobilnettel írok
Kép:
[ Szerkesztve ]
-
-
LámaZ
addikt
-
runner 125
nagyúr
Fentebbi válaszokat köszi mindenkinek.
Magyar szolgáltató SIM-jével próbáltam, bevált a kábellevágós megoldás. Most az antennát rádugva a Voda jele végig 100%-os. Majd leghúzva 30-40 között ugrál.Még egy kérdés:
Yesss szolgáltató SIM-je megy bele a stick-be. Véletlenül le lett törölve a gépről, és az eredeti stick most nincs nálam.
Vajon le lehet tölteni a gyári német sw-t valahonnan? Yesss honlapján néztem, de nem találtam semmit sajna.Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
hun005a
tag
Miért nem tudom a netjegyet aktiválni?
Azt irja hogy
Hibásan töltöttél ki egy vagy több mezőt! Kérünk, ellenőrizd!
A mező, amit hibásan töltöttél ki: "SIM kártyához tartozó telefonszám"
A mező, amit hibásan töltöttél ki: "SIM kártya azonosító utolsó 4 számjegye"Pedig jó számokat irok be még nem vakultam meg!!!!!
-
NMHH: versenyképes mobilinternet-árakat! - szép szavak, remélem egyszer eljön az olcsóbb mobilinternet.
-
Coyote2000
őstag
természetesen nem a torrent sebességét mérem, hanem a speedtest.net oldalt használom
nem is várom el a max letöltési sebességet folyamatosan, csak tudni akartam, hogy strukturált probléma van a háttérben (az új wifi routerem, szoftveres lassítás, bármi), vagy csak pillanatnyi hálózati terheltség miatti megingás. De már a másodikra gyanakszom.
-
Coyote2000
őstag
ez már sokkal valószínűbb, igazad lehet.
De vajon hány mbit egy cella kapacitása? Mert ha gyakorlatilag megfeleződik a sebességem egyik pillanatról a másikra, majd máskor egyik pillanatról a másira visszaduplázódik, akkor olyan, mintha egyetlen egy "letöltőhuszár" garázdálkodna rajtam kívül a környéken, 30mbites sebességgel, és mintha ketten osztoznánk 30mbiten...
Legalábbis kicsi a valószínűsége annak, hogy 10 másik emberről van szó, akik pont egyszerre kapcsolják ki-be a letöltéseket...
Mindenesetre panaszkodni nem fogok amíg 5mbit alá nem megy - eddig éveken keresztül tökéletesen meg voltam elégedve az 5mbittel is, éjszaka töltögetve a torrenteket... Most egy másfél gigás film kb 10 perc alatt lejön, panaszra nincs okom.
-
club1
veterán
válasz
Coyote2000 #1004 üzenetére
Ha lassít a Telenyomor, azt nem 15 Mbps-ra fogja megoldani.
Sokkal jellemzőbb, hogy a celládra került egy másik letöltőhuszár is, vagy csak egy kicsit állítottak az antenna irányszögén (pl. mert valaki panaszkodott 400 méterrel odébb, hogy 0.5 Mbps-nál többet nem tud kihozni a rendszerből). Egy cellára egyébként nem jutnak gigabitek, így ne csodálkozz, hogy változik a sávszélesség. Gondolom nem te laksz egyedül a környéken... -
7ER
aktív tag
válasz
Mert letelt a beetetési időszak.
A Telenor mindenkit lekorlátoz kb. 1hónap után de ezt soha nem fogják bevallani. -
N95 8Gb
tag
Elméletileg ez így is van. De a madár az ügyfélszolgálaton azt mondta, hogy nem jön át a regisztrációhoz szükséges sms, csak telefonba rakva. Ki is próbáltam, valóban jött, akármennyi megerősítő kódot is kértem, de mikor visszaraktam a stickbe a simet és be akartam élesíteni a reget, már mindre azt írta, hogy lejárt az adott kód és kérjek újat.
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=N95+8Gb&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
bacus
őstag
válasz
N95 8Gb #1007 üzenetére
De fogadja az sms-t ! Azt a számra küldik ki, nekem a stickem is tudta, ill. a mobile hot spot is tudja fogadni, és meg tudom nézni a gépen. A mobil hotspoton még csak telepiteni sem kell semmit, mert webes admin felületen van az sms.
Természetesen küldeni is lehet SMSt.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
N95 8Gb
tag
válasz
Coyote2000 #1005 üzenetére
Te is Telenoros vagy. Hogyan regisztráljak, ha az a nyüves stick nem fogadja az sms-t? Fajingyerek azt mondta az ügyfélszolgálaton, hogy tegyem át egy független telefonba a mobilnetes simet és akkor jön az aktiváló sms. De úgy hogyan netezzek, ha a telefonban van a sim, kérdeztem tőle. Csak hallgatott és nem tudott válaszolni. Nehogy már ne jöjjön az sms, ha a stickben van a sim.
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=N95+8Gb&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
bacus
őstag
válasz
Coyote2000 #1005 üzenetére
Először is, hogyan méred? Mert bármit töltesz le, ott a "küldő" oldalnak is van némi szerepe.
A torrent tipikusan ilyen, néha van elég seeder és jöhet max sebességgel, néha meg látszólag van elég seeder, de nekik még sincs meg az a darabka ami neked hiányzik.
A másik, hogy soha egyetlen szolgáltató sem igért olyat, hogy a mindig meg lesz a max letöltési sebességed. Ez függhet a környező letöltőktől, az egyéb adatforgalomtól az adótornyon, de akár a szolgáltatód sávszélességétől is.
Méregess hajnaltájt akkor lehet, hogy rájössz, hogy nincs semmi lassitás.
-
Coyote2000
őstag
válasz
Basszus az előbb megint felugrott 31 mbit letöltésre.
Átjátszó-leterheltség lehet az ok, ami most épp megszűnt?
[ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
Sziasztok!
Ötleteket várok, hogy miért lassulhatott be a Telenor Hipernetem.
Február közepén vettem, 30mbites csomaggal. Kb egy hónapon át 26-30mbiten ment a letöltés.
Az utóbbi 8-10 napban azonban lelassult, max. 14-16mbitre. A jelerősség ugyanolyan kiváló, a ping és a feltöltés ugyanolyan jó, mint korábban.
EGYÉRTELMŰEN minden jel arra mutat, hogy szándékosan korlátozták a netem, mert mondjuk elfogyott az adatforgalom. A gond csak az, hogy:
- a mérések szerint nem fogyhatott el;
- 80% felhasználtságnál már küldene SMS-t a Telenor, 100%-nál meg főleg, de nem kaptam semmi üzenetet.Lehetséges-e hogy köze van ahhoz, hogy torrenteztem éjszaka? Előfizettem a 100 GB éjszakai adatforgalom szolgáltatásra, ebből kb. 50 GB-ot használtam el.
Hangsúlyozom, nem kaptam semmiféle jelzést a Telenortól, és szigorúan figyeltem, hogy ne a nappali időszakban pazaroljam a letöltésekre a gigabájtokat.
Tudja valaki, hogy mitől meddig tart egy hónap a Telenornál? A számlák minden hónap 12-éig szólnak, vajon a nethasználat is ekkor nullázódik, vagy az minden hónap elsején?
köszi
-
7ER
aktív tag
Bár megfogadtam, hogy nem szállok többé vitába, legalább is ez ügyben nem.
De: Te nem érted a dolgok lényegét és a fizika törvényeit sem ismered.
Ismétlem: Jelerősítős GSM vagy 3G antenna NEM létezik.
Egy külső több elemes antenna ahhoz hasonlítható, mint amikor a sötétben világítasz egy sima izzóval. A környékét körkörös irányban bevilágítja, de távolabbra képtelen megfelelő fényerőt kibocsátani. Ha lencsével vagy reflektorral fókuszálod a fényt, akkor körkörösen nem szórja szét, (fény)jelet, de a hasznos fénynyaláb nagyobb távolságban is érzékelhető. Ez a "lencse" a rádiófrekvenciás külső antennák esetében az elemek pontos, hullámhossznak megfelelő méretezésével, darabszámával eszközölhető. Most mi van akkor ha: Van egy antenna. Az antenna kimenet rá van kötve egy erősítő bemenetére és a vett jelet felerősíti, majd ezt a jelet a telefon bemenetére vezetjük? Abban a pillanatban tönkremehet az antennára kapcsolt készülék. Miért? Mert a telefon adó és vevő egysége egy időben működik (duál üzemmód). -Persze erről mit sem kell tudnia a felhasználónak. Nem folytatom, de ettől még GSM vagy 3G erősítős antenna nem létezik.
Bacus ! Igazad van. ( [link] ) -
bacus
őstag
"Miért van itt ennyi hozzád hasonló fórumozó, aki ezt a fórumozást egy harcnak tekinti, amelyben le kell győzni a másikat, bebizonyítani, hogy hülye?"
1. Harc a megtévesztő információk ellen. Ird be egy hentes topikba, hogy az igazán jóizű párizsi ZÖLD. Szerinted annyiban hagyják? Nagyon remélem, hogy nem.
2. Itt nem arról van szó, hogy le akarok (más nevében nem tudok nyilatkozni) győzni valakit, sőt, az első hszben még melléd is álltam, hogy TE nem passziv antennáról beszéltél, hanem átjátszó repeaterről.
A baj, hogy utána kifejtetted, hogy márpedig de, holmi alufóliával árnyékolt, irányba állitott házi barkács gányolást is már repeaternek nevezel, meg antenna boosternek, amivel kinyilatkoztattad, hogy nem elég, hogy nem tudod miről beszélsz, fogalmi zavaraid vannak, de még ragaszkodsz is az álláspontodhoz.Összefoglalva:
- minden hamis információ ellen küzdeni kell, mert ez az egyetlen módja, ha majd párizsi témában keresem a tutit, akkor bízhatok benne, hogy nem vezetnek félre, ott is lesz valaki aki harcol a "zöld" elmélet ellen.
- a pokolhoz vezető út is jószándékkal van kikövezve, így elhiszem, hogy segíteni szeretnél, de légyszives, tedd ezt olyan témában, amiben 100% biztos vagy, legalábbis azután, miután 4en elmondták, hogy nincs igazad. Az első hozzászólásoddal semmi baj nincs, megirtad, segiteni akartál, kijavitottak. Itt kell abbahagyni.Ha még szeretnél valamit, akkor azt tedd privátban.
-
LámaZ
addikt
Aki jelerősítő antennát szeretne venni, annak javasolom, hogy az itteni mellébeszélés helyett tájékozódjon pl. itt, ebben a fórumban: Hipernet-hez (ZTE 688A) jelerősítő antenna?
Vannak ilyen antennák, működnek is, törvényesen forgalmazzák őket a kiskereskedelemben, nem százezer forintokba kerülnek, hanem csak pár ezerbe stb. Mindösszesen arról kell tájékozódni, hogy neked, a konkrét eszközödhöz milyen antenna ajánlott.
A viszontlátásra!Legyen minden jó!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest