- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ég veled, KEndre! :(
- Asszociációs játék. :)
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Esetem a xiaomishop.hu-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
A UPC Mobilinternet melyik szolgáltató hálózatán megy ?
Érdemes tőlük venni mobilnetet ?
Üdv.
Astra
-
club1
veterán
válasz
Tav-Csoves #1697 üzenetére
Természetesen nem. Oda van írva, hogy szöveges és képi tartalom megjelenítéséhez való, ráadásul kell mellé valamilyen túlforgalmazási díjat nem tartalmazó aktív mobilnet opció. Azok közül pedig a többségben tiltott a voip ezen formája.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy [link] ezen a linken meghírdetett csomagban ingyenes lenne a facebook messenger voip alapú hanghívása is?
Köszönöm a választ! -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Mobilnetre lenne szükségem notebookhoz, havi 1~3GB forgalommal .
Modem nem szükséges, mert van beépített a notebookban .
Melyik szolgáltatót ajánlanátok ?
Melyiknek mi az előnye, vagy melyiket érdemes elkerülni ?
Üdv.
Astra
-
dagatt83
csendes tag
De ez szerintem nem fer a feltöltős ugyanolyan bánásban kell részesíteni mint az előfizetőst.ismerek olyan embert aki előfizetős ként kapott külső antennát a feltöltős meg nem pedig pár ház a különbség.Márpedig ez Diszkrimináció.Vagy nem?
-
club1
veterán
válasz
dagatt83 #1692 üzenetére
Hát nem. Mi sem kaptunk külső antennát/erősítőt pedig 3 év hűséges vállalati flottásak vagyunk (szerencsére már csak egy évig). De egyébként mindenütt másodrangúak a prepaid előfizetők, mert ha gondolsz egyet, a következő héttől már nem költesz rájuk, vagy csak évi 2500-3000 Ft-ot.
Ha valahol vacak a 3G, akkor ott vacak. 2100 MHz-től ne várj csodát. Egy darabig az ügyfélpanaszokra állítgatták az antennákat, aztán rájöttek hogy még nagyobb katyvaszt csinálnak vele. -
dagatt83
csendes tag
Itt konkréten arról volt szó hogy hogyan lehetne normális 3g.Úgy látszik hogy a telenor a feltöltösöket nem tekinti embernek mert hát aki rabláncot visel meg minden annak jár az antenna erősítő.
-
dagatt83
csendes tag
Telenor-al folytatott mai beszélgetésem.
2014. június 24. 8:24
ÉN-Tisztelt telenor
azt szeretném kérdezni hogy 1500 forintos feltöltésnél miért nem hosszabbítsák meg az érvényességi időt 90 nappal ahogy azt a honlapukon írják.
Telenor-Szia József, hol vásároltad a kártyát?
tatán a telenor kereskedésnél.
Szóbeli szerződéskötéssel aktiváltad a kártyát?
nem szóbeli hanem írásbeli már 3 éve bementem és 1590 forintért vettem.
Telenor-Köszönjük az információkat, ez esetben kérünk, jelezd a fent leírtakat csoportunk felé, hogy a megfelelő azonosítást követően segítségedre lehessenek.
http://www.telenor.hu/ugyfelszolgalat/szamlas-elofizetok
Én-1 éve hogy nem hosszabbítanak azelőtt mindig hosszabbítottak.
nem számlás hanem kártyás előfizetésem van.
Telenor-Ez esetben is várják leveled kollégáink
Én-köszönöm már elküldtem.
7 órája
Én-Tisztelt telenorAzzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy van nekem egy Huawei E220-as modemem és a lefedettségi térkép szerint van beltéri 3g amit a modem néha érzékel max 2 csíkkal lehetséges hogy a 900mhz frekvencián a 2 blokkot még nem használják vagy a 2100-as frekvencia túl gyenge még?
válaszukat előre is köszönök. józsef
Telenor-Szia József, szeretnénk ellenőrizni a lefedettséget, ehhez kérjük, írd meg az érintett számodat, illetve a pontos címet is, ahol a modemet használod. Köszönjük! ^Peti
Én-202569639 baj szőlőhegy 2641/2 hrsz.
Telenor-Ellenőriztük a megadott címet, elérhető a 3G hálózat, azonban gyenge beltéri lefedettséggel, így ezen a területen megfelelően a 2G hálózatunkat tudod használni. A hálózat fejlesztésére vonatkozó igényedet jeleztük technikus kollégáink felé, akik utánanéznek a várható fejlesztéseknek. Válaszukig türelmedet kérjük. Köszönjük! ^Peti
Én-köszönöm a válasz.
6 órája
Telenor-Egyeztettünk technikus kollégáinkkal, akik megerősítették, hogy a megadott címen 2G hálózatunk érhető el megfelelően. 3G hálózatunkon a beltéri lefedettség itt gyengébb, így nem minden esetben érhető el. Sajnos a közeljövőben nem várható fejlesztés ezen a területen. Köszönjük megértésedet! ^Peti
kb. egy órája
Én-van lehetőség antenna igénylésére?esetleg vételére.szeretnék pontos információt hogy milyen lehetőségek állnak a rendelkezésemre a jobb térerő véget. mint feltöltő kártyás hiszen havi 6000 be kerül a net és megvagyok elégedve a TELENOR-al nem szeretnék váltani ha nem muszáj.(Esetleg a bázis állomás is szóba jöhet ho nagyon muszáj.)
Telenor-Szia József, sajnos arra nincs lehetőség, hogy egy antennával erősítsük a térerőt a lakhelyeden. Érdemes érdeklődni a hálózatfejlesztési terveket illetően jövő év márciusa elején is, mivel addigra már lesz rálátásuk kollégáinknak a jövő évi fejlesztési tervekre. Köszönjük megértésed! ^Bálint
Én-köszönöm a választ.
Én-Esetleg van arra lehetőségem hogy 4g képes modemet vásároljak a Telenor tol kártya nélkül és minden kötelezettség nélkül?
Telenor-Kártyás csomagban van lehetőséged megvásárolni a modemet a http://www.telenor.hu/modemek linken keresztül, akár online rendeléssel is, belföldön díjmentes kiszállítással. ^BálintTelenor és én ennyi.
-
club1
veterán
-
bandy13
aktív tag
Ezaz beállítottam az apn: online
Erre gyorsba felmegy a netre, megnyitom félig a youtube-ot meg a googlet ... gyorsba bejön.
Rá is nézek mondom az egyenlegemre meg az internetre hogy mennyit evett meg.
Erre 300ft ot azonnal lekapott + az 50mb net ugyan úgy megmaradt. Ez most hogy van ??[ Szerkesztve ]
-
bandy13
aktív tag
Hali
Miért nincs internet a telefonon?
http://kepfeltoltes.hu/141212/1012406371image_www.kepfeltoltes.hu_.jpgSmsben ezt kaptam:
3baràti 20-as+extra neted regisztràciò utàn 2014.12.18-ig hasznàlhatò fel belföldön, netkereted:50MB.Ha még nem regisztràltàl, hìvd ingyenesen a *111*22# -et!Én úgy nézem hogy már 50mb jóvá lett írva de nem regisztráltam csak fel lett töltve 1500ft.
Bekapcsolom a netet de nem engedi... Mi lehet a problematika? -
3szli
tag
@Flyme
"Sziasztok, vettem egy T-Mobile-os Huawei E3131 modemet mobilnethez, mikor az Internet Manager programban rákattintok a kapcsolódásra kiírja, hogy kapcsolat lezárva, és nincs netem, ez miért lehet? Nem, most nem mobilnettel íro" nekem is ilyen problémám van és érdeklődnék te hogyan oldottad meg annyi kivétellel hogy nekem inviteles a netem -
törölt tag
Sziasztok!
Nemetorszagban vagyok es szuksegem lenne egy kis segitsegre. Leginkabb egy olyan eszkozre amibe bele tudom tenni a SIM kartyat es meg tudom osztani vele az internetet. Ha valaki tudna segiteni a mi a neve ennek az eszkoznek...
-
Csillag01
aktív tag
Havonta szokott hozzank jarni egy uzletkoto aki notebookon keresztul (szeretne)rendelni arut, ilyen telenoros (az a kek virag vagymi van az usb-en) (modem?)) akarmi log ki a gepebol. 3 ev alatt ha kb 5x volt internet , mindig felirja papirra es utanna rendeli meg mashol ahol van mar internet. Szal ebbol kovetkeztetek hogy a telenor 1rakas kaki bar lehet a tobbi sem kulomb.
S24
-
Csillag01
aktív tag
Igen eloszor kartyasat kerdeztem de rajottem ez a klikk a regi nokiasoknak jo, a "buta"telefonosoknak akik bongeszobol facebookoznak. Azert is kerdeztem de nem kaptam valaszt arra kerdesemre hogy a facebook bongeszobol vagy applikaciobol ingyenes. Mert nem mind1. Nos?
(Egyebkent koszi az eddigi valaszaid
)
[ Szerkesztve ]
S24
-
club1
veterán
válasz
Csillag01 #1672 üzenetére
Előbb még kártyás előfizetésről írtál...
A Smarttarifa 1, 2 tarifacsomagok magukban foglalnak korlátlan Facebook böngészést belföldön, mely beleszámít a havidíjban foglalt adatforgalomba, azaz a facebook használata az első pillanattól kezdve csökkenti a havi adatkeretet. A facebook böngészés nem kerül lassításra a havidíjban foglalt adatforgalom felhasználását követően. (Elérhető sávszélesség Facebook böngészés esetén: letöltés 1 Mbit/s, feltöltés: 256 kbit/s).Vodafone lefedettségi térkép
Telenor lefedettségi térkép
Telekom lefedettségi térképek[ Szerkesztve ]
-
Csillag01
aktív tag
Ja meg vmi. Annyira nem ertem miez az edge,2-3-4g gondolom ezek a generaciok es gyorsasagot is jelolik. Szal en egy kisvarosba lakok Szabolcs megyebe eleg gyenge a jel, szal van olyan szolgaltato aki a "putriba" is aranylag stabil mobilinternetet tud biztositani? Most telenoros vagyok de sztem ez leveltetu 2g vagy meg azsi cs itt. Szal szivesen valtanek szamhordozassal ha ajanlotok jobbat.
S24
-
Csillag01
aktív tag
Hello
Telenor fuggo kartyam van. Nem elofizeteses hanem feltoltos. Szeretnek facebookozni,es viberezni telefonrol melohelyen de nem ertek hozza. Mit ajanlotok.max 1500-3000 ftig ha van ilyen. nagyon belassul ha lemegy a limit?
S24
-
priti
addikt
Win 8.1-el nem kompatibilis modem típusok, amiket adhattak mobilinternethez T-nél:
Alcatel X221
Huawei E176
Huawei E220
Huawei E276A Huawei modellekhez T pontban állítólag van firmware frissítés, Alcatel az tuti cserés ha az új notihoz 8.1-et adtak. (Ennyit tudtak elöljáróban mondani telefonon.)
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
club1
veterán
válasz
Fitzgerald #1667 üzenetére
Az első 4G telefonok egy részénél így volt. Ugyanakkor a mai telefonok - hasonló térerő mellett - 3G-n többet fogyasztanak. Hamarosan nagyvárosokban bekapcsolják a 2600 MHz-es LTE-t, ott az erősen változó térerő miatt nem biztos, hogy így is marad. Az eddig bekapcsolt rendszereknél (1800 MHz) és vidéken az új 800 MHz-es LTE miatt mindenképp az LTE a nyerő.
Tehát ha valaki ma vesz LTE-s készüléket, ügyeljen rá, hogy a 3 hazai LTE frekvenciát (800/1800/2600 MHz) mind tudja a készülék. Sajnos sok olcsóbból vagy drágább kínaiból hiányzik a 800 és/vagy a 2600 MHz-es 4G támogatás. -
club1
veterán
válasz
Fitzgerald #1665 üzenetére
A mostani telefonok többsége 4G-vel kevesebbet fogyaszt, mint 3G-vel, főleg ha ugyanarról a celláról jön a 3G és 4G is (2100/1800 MHz). Nekem itt Dél-Budán a lakásban 3G-n 2-5 Mbps-ot, 4G-n 18-25 Mbps-ot tud lefelé a Telenor.
-
Fitzgerald
veterán
Cső, a Telenor HSPA+ és a 4G között van akkora sebességbeli különbség, hogy érdemes legyen inkább a 4G hálózaton lógni? Ugye az üzemidőre nincs túl jó hatással a 4G...
-
priti
addikt
Jajj nekem!
Van valami összevont lista arról, hogy a Magyarországon forgalomba hozott T-online-os USB-s mobilinternetes modemek közül melyik milyen operációs rendszerrel megy?Holnap mennem kell egy helyre és most hívott egy ott dolgozó hölgy, hogy a 8.1-es Win-nel telepített notijához nem volt jó a mobil internet, bement a szolgáltatóhoz, kapott egy új modemet, de most sem tudja feltelepíteni és segítsek már neki. Nem hajthatom el a csába, de kb. 20 percem lesz, a többi olyan, hogy feltart
Van ezekkel manapság szívás a 8.1-re frissítés miatt? Felteszem simán lehet, hogy "régi" illesztőprogrammal rendelkezőt kapott megint már ha olyan ez még, mint régen, hogy a pen-ről másolja fel a gépre a drivert.
Hardverlesen
-
club1
veterán
válasz
Tav-Csoves #1660 üzenetére
Van, vállalatiban. Vagy a nem publikus flottás előfizetések között a dpi-ben. Természetesen önálló adatkártyán, hangcélú előfizetés mellé opcióként nincs.
A legnagyobb 2G/4G lefedettséggel jelen pillanatban a Telekom, a legnagyobb 3G lefedettséggel a Vodafone bír.1000 Ft környékén nem igazán.
[ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #1660 üzenetére
Bocsánat, van egy másik kérdés is: van olyan mobilnet, ami 1000 ft környékén túlforgalmazás után nem 32kbpsre, hanem 128kbitpsig korlátoz?
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Van olyan, hogy teljesen korlátlan mobilinternet?
A másik pedig: melyik szolgáltatónak van a legnagyobb hálózata? -
tatabike
őstag
Azt nem tudom, hűségidő nélkülit nem ismerek. Annyi biztos, hogy ami nekem van, azt el lehet hozni egy hónapra kipróbálni, és ha nem tetszik, egy hónapon belül visszaviheted. Esetleg ezt eljátszod 2x, és megvan a két hónap. Esetleg másodszorra megkéred egy ismerősödet. Ez 25GB adat, 100Gb éjszakai, és 5000/hó, telenor.
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
Wifi-s mobil modemmel tudod megosztani, vagy olyan telefonnal/tablettel stb., aminek van hotspot funkciója. Én is a XVI-ban lakom, nekem egy telenoros mobilnetem van, amihet egy Huawei E5372 4G-s modemet kaptam, ami wifi-n tud megosztani, 9 készüléket lehet rácsatlakoztatni egyszerre.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
pilu01
senior tag
Sziasztok
Kb. két hónapra albérletbe szeretnék internetet Bp. XVI. kerületbe.Két asztalai gép, és több mobiltelefon csatlakozna hozzá.
Milyen módon tudnám a mobilnetet megosztani, na és melyiket?
Videó, és letöltés nem lenne, csak levelezés és böngészés akkor mekkora csomagba gondolkodjak?
[ Szerkesztve ]
-
potkem
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Problémám a következő......
Készülök vásárolni egy ingatlant egy nyaralót zártkerti övezetben.
Ajánlottak nekem valami antennás internetet, de tarok tőle a magas Ping miatt.
A szolgáltatók szerint 4G lefedettség van a területen.
Amire nekem kellene.....
- Heti 5-6 óra Battlefield 4 multiplayer.
- Heti 3-4GB letöltés
- Heti 7-10 óra böngészés.
Mi lenne számomra a legjobb megoldás?
Milyen rendszert érdemes kiépíteni? ( jel erősítés stb)
És milyen csomag?Nagy segítség lenne, szóval minden hozzászólást tanácsot nagyon köszönök.
-
club1
veterán
válasz
FRENK1988 #1649 üzenetére
Az hogy lány vagy fiú, tök irreleváns.
Ha Digi előfizető vagy, igényelhetsz hűségidő nélkül havi 1500-1900 Ft-ért 1-2 GB mobilnetet. A UPC-nél is van ilyen, de azok a hűséget erőltetik, így kevésbé ajánlott...
Ha megelégszik kevés (100 MB), majd utána a fordulónapig lassított (max. kb. 50 kbps) nettel, akkor a legolcsóbban a Tesco/Interspar multiknál kapható Praktikum +Net mini Expressz sim kártyával jössz ki. Ez ui. egyszeri 300 Ft-ért három hónapig teszi lehetővé a Klikk csomag használatát. (Én mondjuk ezzel kezdenék, aztán ha a gyerek nagyon panaszkodik a lassúságra, akkor lépnék tovább a drágább csomagok felé.)
Sajnos havi 1500-2000 Ft-ért a hazai szolgáltatóknál nem igazán sok mobilnetet lehet venni.
Telekom mobilnet csomagok (Figyelem, átverős táblázat! Kattints a valós havidíjakért a fejlécben lévő "Nincs még nem a díjcsomagodban?" részre!)
A Vodafone-nál ennyi pénzért ne akarj mobilnetet, mert nincs 2990 Ft alatt ajánlatuk...
A Telenornál is a hipergagyinet csomagok 3000 Ft-ról indulnak, van tabletekhez viszont csomagjuk 2 év hűséggel... -
FRENK1988
veterán
milyen mobilnetet ajánlanátok 1500-2000ft körül lánynak laptopba ?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
-
csabi236
tag
Gyakorlatilag jelenleg telenoros netem van de azzal sok a baj.
A vodafone mobilnet basic 3 gigás vagy az upc 3 gigás nete az ajánlottabb?
Nem támogatja a telefonom a 4g és nincs is rá szükségem,lényeg hogy stabil és gyors legyen.
2 kártyás a készülékem tehát elfér az egyik szlotba a plusz sim . -
club1
veterán
válasz
csabi236 #1644 üzenetére
A Vodafone a szolgáltatója, tehát többnyire a 3G használható.
Lehet voipozni vele, bár vidéken messze a toronytól nagy lehet a csomagkésés 3G-n is.
A lassítás pontos, és le van írva:
1 GB-os előfizetés esetén: 0,06/0,016 Mbit/s 2 GB-ig, 0,01/0,01 Mbit/s 2 GB felett
3 GB-os előfizetés esetén: 0,06/0,016 Mbit/s -
csabi236
tag
Sziasztok. UPC-s mobilnetről mit tudtok mondani? Voip-ot lehet használni? Mennyire lassul le a net ha elfogy a keret? köszönöm
-
Crucio
aktív tag
Létezik még olyan, hogy a mobilnetet VoIPra nem használhatom, mint pl Viber? Még rémlik is valami, hogy a vodafone külön tiltja, de talán a laptopra szánt mobilnetnél nincs ilyen, nem találok róla semmit.
-
tatabike
őstag
Tudod használni telefonban is. A vágást nem tudom, nekem a telenor már eleve olyan sim-et adott most nyáron, ami ki volt vágva mini-re és micro-ra is, nekem kellett kitörni.
-
Crucio
aktív tag
Hello!
Melyik mobilinternet előfizetést javasoljátok 3000-3500 Ft környékén?
A Vodafone MobilNet M ajánlata a legvonzóbb. Ja és ha ilyen számítógéphez adott mobilnetet telefonban akarom használni, akkor működni fog? És ha igen, vodánál kérhető, hogy megvágják mikro simre? -
tatabike
őstag
Nem tudom. Az az érdekes, hogy ez főként családi házas övezet, tehát nem az van, hogy sok ezer ember van 1-2 négyzetkilométeren, mint egy lakótelepen. Ha mégis a leterheltség az ok, akkor milyen állapotok vannak mondjuk Békáson, ahol egymásba érnek a toronyházak?
Az tény, hogy a lefedettségi térkép szerint itt gyenge beltéri 4G van, és közepes 3G, viszont éppen ezért egy beszereztem egy bipoláris 3G/4G antennát, ami kint van a szabadban, be van állítva úgy, hogy stabil 80%-os térerőm legyen. Ez kevés lenne? Esetleg létezik olyan kütyü, ami megnöveli az én jelem erősségét a cella felé?
A telenoros szaki azt mondta, hogy első körben cseréltessem ki a SIM-kártyát, aztán meglátjuk, mi lesz. A beszélgetésünk óta (vasárnap délelőtt) egyébként nem tapasztaltam semmilyen problémát, tegnap este sem lassult be/akadt a szolgáltatás.
Ha esetleg úgy van, ahogy írod, és a cella nem lát engem rendesen, ez akkor sem magyarázat arra, hogy miért "szelektál" a weboldalak között. Mert ugye az történik, hogy pl. egy sima webes felület (pl. OLX) nem elérhető, miközben egy nagyobb sávszélt igénylő Youtube simán fut a másik fülön. Vagyis ha éppen kiszolgál a cella engem, vagyis kommunikál, mert töltődik le a videó gond nélkül, akkor miért dobja vissza a másik kérésemet egy másik weboldal megnyitására vonatkozóan?[ Szerkesztve ]
-
7ER
aktív tag
válasz
tatabike #1635 üzenetére
Szerintem ott lehet a probléma, hogy az a cella amire fel van a modemed jelentkezve, az bizonyos időszakban túl zsúfolt, ráadásul a cella közelében lehet több olyan modem, ami közelségéből kifolyólag nagy térerővel van fenn a cellán.
Így a te modemed (talán hibája miatt) kisebb (Tx) teljesítménnyel van a hálózat felé, zajossá válik és a cella hibaként érzékeli és (bizonyos hibaszám után) figyelmen kívül hagyja. Ettől ugyan még lehet jó a térerőd az Rx oldalon, hiszen azt a cella produkálja.
Egy szó mint száz: Nem csak látni, látszani is kell. -
tatabike
őstag
Ma felhívott a telenortól a kiemelt problémákat kezelő technikus, és azt mondta, megnézte az adatforgalmat a előfizetésem vonatkozásában, és náluk semmilyen anomália nem tapasztalható. Kérdésemre, hogy mitől lehet az, hogy egy időben 4 oldalból 2 működik, 2 pedig nem, nem tudott válaszolni. A terheltséget firtató kérdésemre azt mondta, hogy igen, elképzelhető, hogy valaki(k) úgy leterhelik a szolgáltatást valahol a környékemen abban az időszakban, hogy attól előfordulhat ilyesmi. Azt is említette, hogy Neki gyanús, hogy esetleg a gépemmel van a gond, amit használok, vagy a böngészővel, de erre én mondtam, hogy a gép nincs még egy hónapos, hibátlanul működik, továbbá három böngésző (Chrome, Opera, Explorer) is ugyanezt produkálja, sőt még a mobilomon az Android saját böngészője, és az Opera Mini is. A feltevéseire mindig volt egy utolsó adu, hogy a problémák csak este 20 és 22 óra között jelentkeznek, hétvégén pedig este 20 és 24 óra között, és hát ebből egy laikus is tudja, hogy olyan meghibásodás nincs, ami csak adott időablakban produkál tüneteket, előtte és utána tökéletesen működik. Kizártuk, hogy esetleg valaki feltörte a wifimet, és lenyúlja a sávszélt, arra azért figyelek, meg nem hinném, hogy a környékemen élő nyugdíjasok között olyan sok hardcore-hacker sunyizna.
Kösz az ötletet a nyitott dns-sel, de ebben segítségre szorulok, ilyen szinten nem ismerem a szoftvereket, én inkább hardveres vagyok. Szóval mit is kell ezekkel az adatokkal csinálni, amiket írtál?Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
Sziasztok,
van nekem ez a telenoros Hypernet Home, sok vele a baj. Este 20 és 22 óra között elképesztő ingadozásokat tapasztalok, van, hogy percekig nem jön be pl. a PH oldala, meg semmi más, erre 5 perc múlva már vígan nézem a YouTube-on a fullHD videót úgy, hogy a letöltési csík fél perc alatt végigfut egy 10 perces vidinél.
Be akarta nekem magyarázni a telenor, hogy hibás a mobil router, ami egy LTE-képes Huawei E5372. Mondtam erre, hogy de ugyanez van akkor is, ha beleteszem egy Defy-be a SIM-et, azzal is ugyanígy akad esténként. Erre kitalálták, hogy biztos hibás a SIM-kártya. Mondom ja, de csak esténként, előtte/utána semmi baja. Mondom, talán túlterhelt a hálózat, nem? Erre persze nulla reakció.
Azt sem értem, hogy hogyan lehet az, hogy ha két sebességteszt oldalt próbálok váltogatva, az egyik a telenoré, (amit egyébként az OOKLA üzemeltet), a másik a speedtest.net (szintén OOKLA), a telenoros oldal írja, hogy 60ms a ping, 10Mbit a le- és 1Mbit a feltöltés, a speedtest.net meg azt írja, hogy Test Timed Out. Ezután megint telenort futtatom, mér 50 pinget, 8-at le, 1-et fel, majd rögtön utána a speedtest megint Timed Out... Szűrik az oldalakat? PH nem jön be (Ez a weboldal nem érhető el), másik fülön fut a YouTube gond nélkül, harmadik fülön OLX nem érhető el, negyedik fülön e-mail fiók egy pillanat alatt betöltődik (Chrome). Mindezt egyszerre, egyazon időben produkálja a mobilnetem. Vigyem vissza, vagy mit csináljak vele?Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
bepken
veterán
sziasztok!
ideiglenes megoldásként a régi Nokia 6230-as telefonomat használom (meglepő, de tökéletesen működik
)
viszont a mobilinternet terén kicsit elbizonytalanodtam....adott ugyebár egy előfizetéses csomag (Telenor flotta), amiben van egy egyszerű 100 megás mobilnet (KLIKK)
a kérdésem az volna, hogy ha én a telefonon, illetve a PC Suite Kapcsolat varázslójában manuálisan beállítottam a hozzáférési pontot, és működik is a net....akkor olyan nincs, hogy nem a KLIKK csomagot használom vagy ilyesmi...igaz?tehát - hogy értsétek - nem fordulhat olyan elő, hogy rosszul állítom be és mondjuk a 48 HUF/ 10kB áron netezgetek, ugye?
köszi előre is a válaszokat!
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
ates93
csendes tag
Sziasztok !
Hamarosan veszek egy új okos telefont és kéne rá valami jó mobilnet és legalább 3-4 giga / hó ! Okos telefonra összesen mennyi mobil internet szolgáltató van ( Digi ? Upc ) ? A Telenor , Vodafone , T-Mobilról tudok . Csak nem tudom hogy melyik mennyire stabil és mennyire éri meg . Mostanság sokat utazom szóval a lehető legstabilabb választás kéne , de szeretném ha többit is megindokolnátok hogy az mennyivel rosszabb vagy miben jobb esetleg . Előre is köszi .
-
club1
veterán
Mindkettő jó. Kérdés, hol akarod használni, sokat mozogsz-e isten háta mögötti helyeken (dombvidékek, alföldi síkság mindentől távol, stb.) Ha igen, akkor Vodafone, mert ő vidéken 900 MHz-en nyomja a 3G-t, így jóval távolabb elér a legközelebbi városoktól. Ha nem (városokban, autópályák mentén használod), akkor tökéletes választás lehet a Telekom is.
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Telekom és Vodafone közül melyiket ajánlanátok mobilinternetre? 8GB-os előfizetéses csomagot vennék. Telekomnál valamivel drágább, de ha jobb, gyorsabb, stabilabb, jobb a lefedettség, akkor azon a pár 100Ft-on nem múlik semmi.
3G ready win8.1 tabletben használnám. A benne lévő modem: Ericsson C5621GW.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
janeszgol
félisten
Sziasztok!
Ha veszek egy OTG-s tablethez egy usb modemet (pl Wen 'n Walk Stick, ez elég régi, de olcsón megkapom), akkor avval tudom használni a Domino Web Quick feltöltős mobilnetemet? Android 4.2.2.
Vagy tud valaki max 3000 forintért ajánlani egyet, ami tuti működik?
Köszönöm.
(Még a tablet nincs a kezemben, majd küldi az eladó.)
-
Easy.2K12
tag
válasz
lacika0926 #1605 üzenetére
Énis érzékeltem ezt és szerintem azóta is fenn áll a hiba (kinek mi a hiba
)
Eladó !! ZOPO ZP780,fehér 25e !! kitünő állapot.
-
club1
veterán
Ilyet két prepaid csomag is tud: Domino web és Telenor Praktikum. A feltöltött egyenleg 90-365 nap alatt használható fel (a feltöltés összegétől függően). Előbbinél sávos díjazással, utóbbinál 5 Ft / MB percdíjjal. Havonta 2-3 alkalomhoz használható a Vodafone napijegy is, ott 500 MB egy napra 690 Ft-al csökkenti a feltöltött egyenleget.
-
HPAA
őstag
üdv
létezik kis hazánkban valamilyen variációban az ,hogy előre kifizetett x összegért kapok adott mennyiségű adatforgalmat amit mondjuk fél év alatt kell "lehasználnom" ?
tehát nem havidíjas , havonta 2-3 alkalomra kellene de kb fél - egy évig.************* censored
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #1607 üzenetére
Erre tudnátok valamit írni? Az egyetlen fontos dolog, hogy jó antennája legyen és pl bluemobile-al (vagy más alter szolgáltatónál) se legyen baj vele, ilyen társasházi házban (nagyapámnál, Budapest, 11. ker), aminek az első szintjén elég takarás van tán, mivel kapásból ott egy másik ház... Vagy ennek megfelel ez a legalapabb vagy ebayes 3G modemben ne bízzak?
-
csabi236
tag
Mivel 2 kártyás a telefonom erre a variációra gondoltam
-
club1
veterán
-
csabi236
tag
Sziasztok.
Szeretném a véleményeteket kikérni abban hogy jelenleg Magyarországon melyik szolgáltatónak van ár-érték arányban a legjobb internet csomagja? Jelenleg a telenornál van egy 500 mb-os csomagom amelyet legalább egy 2-3GB-osra szeretném cserélni.
Akinek van egy jó tippje azt megköszönném.
Üdv -
rigalendo
csendes tag
Köszi a segítséget.
-
club1
veterán
válasz
rigalendo #1610 üzenetére
A lényeg: Néhány napos próba nélkül ne írj alá rá 2 évet. A csomagkésés a cellától való távolságtól, és a cellád terheltségétől függ. Mivel felétek a másik kettő szolgáltató elég vacak lefedettséget biztosít, a terheltségben biztos lehetsz, főleg a kora esti időszakban.
-
rigalendo
csendes tag
Szia! Kiskunfélegyházától 6-7 kilométerre lakom.Volt alkalmam kipróbálni a 8 gigás vodás mobilnetet mifi routerrel,a jelerősség fullon volt,egész pozítívak voltak a benyomásaim,magassabb ping mellet is stabilabnak tünt mint a mikrohullámú.
-
club1
veterán
válasz
rigalendo #1608 üzenetére
A vodás mobilnet a legjobb 3G lefedettséget adja ma Magyarországon, de játékra csak a cellák környékén célszerű használni. Ennek oka az, hogy a celláik vidéken 900 MHz-en 10-12 km-es sugarú területeket fednek le, ott pedig a cellától távolodva erősen megnő az amúgy sem túl alacsony csomagkésés (akár több száz ms-ra). Tehát mielőtt aláírnál hozzájuk 1-2 évet, mindenképp teszteld ki, hogy milyen csomagkésés van nálad, mert jó esélyed van rá, hogy még rosszabb lesz, mint a mikro.
-
rigalendo
csendes tag
Sziasztok! A véleményetekre volnék kíváncsi.A problémám az,hogy a lakhelyem miatt vezetékes internet elérhetésem nincs,jelenleg mikrohullámú internetem van 3 megás amit letöltéskor még le is korlátoznak 1,5 megára,és ezért fizetek 4200-at.Szimulátorozásra(iracing,assetto corsa) használom több kevesebb sikerrel,sok laggolás magas ping.Azon gondolkozom,hogy váltani kellene egy vodás mobilnetre a12gigásra.Ha van valakinek ilyen irányú tapasztalata,kérem ossza meg velem.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Semmi extra felhasználásra vajon milyen 3g usb modemet vegyek?
Ez jó lehet? Vagy jobb ha van lehetőség külső antennát rákötni? (Nagyszülőnek emailezésre lenne... nem kell semmilyen voip-s speci funkció, hogy pl hívható is legyen akár)
Köszi
-
club1
veterán
válasz
lacika0926 #1605 üzenetére
Ha ennyire reklámozod, nem sokáig lesz meg a hiba...
-
lacika0926
tag
Hali tmobilos vagyok, és pár napja "begyorsult a belassitott netem" több éve használok 100 mb-os netet.(600ft) egyik nap érezhetően begyorsult pedig honap közepén lehettem amikor már bőven be volt lassitva. Megosztottam az internetet toltogettem es nem lassult be. Amikor felmegyek egy wifire vagy ki-be kapcsolom a telefont akkor megint lassu lesz ami csak üzenetekre elég. De peldaul most is gyors tobb mint 24 órája.ez mitől lehet???
-
zichie
senior tag
Androidra létezik olyan alkalmazás, amivel le lehet kérdezni, hogy a mobilcella, amihez a telefon csatlakozik 900-as, 1800-as vagy 2100-as? Több progit is kipróbáltam, elég sok infót adtak a cellákról, van amelyik gps pozíciót is, de ezt az infót egyik sem adta.
Új hozzászólás Aktív témák
- A jó boltok topicja
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Milyen routert?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ég veled, KEndre! :(
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest