Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) Jorus válasza EmberXY (#949) üzenetére


Jorus
nagyúr

A .eu-s, .com-os, stb. domain regisztrálásához nem kell semmiféle adatot megadni. Helyesebben az adatok valódiságát semmi sem indokolja, ergo abból semmi sem fog kiderülni.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#952) EmberXY válasza Jorus (#951) üzenetére


EmberXY
addikt

De ip, logok, ilyesmi nem számít? Ha pl otthonról csinálta, akkor se vezethető vissza az előfizetőhöz, ha az ip-t logolta a szerver? :F

Up the Irons!

(#953) Jorus válasza EmberXY (#952) üzenetére


Jorus
nagyúr

Egzotikus országokba regisztrált domain esetén esély sincs arra, hogy a szolgáltatóból a magyar rendőrség bármit is kivasaljon. Már, ha egyáltalán eljut odáig, de jellemzően nem fog. Ellenben, ahogy nézem a www.szorel.eu-t a DotRoll-nál regelték, valszeg a tárhellyel együtt, ami azért jó, mert meg lehet őket keresni, plusz a fizetési lehetőségek így néznek ki, szal lehet, hogy van vmi nyoma a dolognak (bankszámlaszám, személyi szám, bankkártyaszám).

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#954) EmberXY válasza Jorus (#953) üzenetére


EmberXY
addikt

Én is pont ilyesmikre gondoltam, a whois alapján...
Valahogy csak lehet egy pontot találni, ahonnan el lehet jutni egy érintett emberhez...
Az e-mail cím mpp-s, az valószínűleg "eldobható", de a cégen keresztül csak lehet valamit találni...
Az már a nyomozókon múlik, hogy meddig jutnak el, vagy éppen mennyire sz@rnak az egészre...

Up the Irons!

(#955) #64791808 válasza kaposi1 (#948) üzenetére


#64791808
törölt tag

1., Ez itt magyarország, és tudom, hogy egyesek szerint ezt így leírni ősi román szokás, de sajnos a tények kiválóan jellemzik az országot: itt a csalókat támogatja a hatóság.

2., egy Galaxy S3 telefont kínáltak eladásra 58000Ft-ért... ...most nyitottak egy Web áruházat... ...A nyitási akciók miatt ilyen olcsó most a készülék...

Egy Galaxy S3 ára most 120 ropi. Ha valahogy sikerült nettóért megcsípni, az 95. Ezeken úgy 10-12% árrés lehet, tehát a diszribútori ár valahol nettó 80 ezer lehet. Vajon hogy lehet, hogy valaki bruttó 58-ért adja ezt a terméket, még áfát is fizet, és még árrése is van, és a cége adót is fizet? Ehhez nettó 35 körül kell beszereznie a készüléket. Ezt az árat, ha direktben Dél-Koreából rendelsz 1000 darabos tételt, vám, áfa és egyéb díjak és adók nélkül, akkor sem tudod elérni. Tehát a telefon vagy lopott, vagy átverés.

Nem akarnék személyeskedésbe belemenni, hogy vajon gondolkodni felejtettél el, vagy arra számítottál, hogy lopott árut kapsz, ami erkölcsileg... De felteszem, hogyha valaki megpendítené, hogy a pofáraesésedben nem teljesen vagy vétlen (és akkor úgy érzem, nagyon korrekt voltam), tán meg is sértődnél.

Ne érts félre, szerintem a rendőrségnek kutya kötelessége lett volna semmi perc alatt felderíteni egy ennyire egyértelmű bűncselekményt (mert ez az), de kár lenne a sztorit úgy beállítani, hogy szegény te, mennyire átvertek, és senki nem tesz semmit, mert nem teljesen ezt érzem valóságnak.

(#956) kaposi1 válasza #64791808 (#955) üzenetére


kaposi1
tag

Szia!

Teljesen mindegy ki mit gondol a tény az hogy egy 50ezer Ft-ot meghaladó bűncselekmény történt.
És a rendőrség dolga nem az hogy elgondolkozzon azon hogy én vajon miért ültem fel egy ennyire olcsónak hirdetett készüléknek.
Ha már a paragrafust betartják pontról pontra más esetekben akkor én is elvárom ezt tőlük egy ilyen dolog kapcsán is.
Egyébként ami a legnagyobb biztonságot jelentette számomra az volt hogy UTÁNVÉTES rendelést kértem.
Mint kiderült erről is többet tudnak a bűnözők.
Ugyanis addig nincs csomagbontás amíg a futár kezében nem landol az összeg.
Én abban hibáztam de nagyot hogy abban a pillanatban nem hívtam a rendőrséget és hagytam a futárt elmenni a pénzzel.
De ha valaki a 7-ik 12 órás éjszakást nyomja zsinórban és reggel felkeltik 2 óra alvás után az nem biztos hogy egy pillanat alatt jó döntést tud hozni.

(#958) tDr1v3r válasza kaposi1 (#956) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Én ezt annyival szoktam megoldani, hogy behívom a futárt, szépen megmutatom neki hogy megvan a mani, DE még mielőtt megkapja szépen felbontom és megnézem a csomagot. Eddig mindegyik belement ebbe... mondjuk csalással se találkoztam ilyen téren (csak előre utalásosnál), de ez valamennyire biztosít is hogy legalább a pénzem ne vesszen el.

A magyar rendőrség meg olyan amilyen...

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#959) Chaser válasza kaposi1 (#948) üzenetére


Chaser
titán

Nem azért, mert bántani akarnálak. De legyünk már reálisak...ilyenhez kell egy madárfogó, meg egy madár is. Most legalább tudod, az utánvét semmivel nem biztonságosabb előreutalásnál...annak is örülhetsz egyáltalán, hogy a futár vett fel jegyzőkönyvet. Neki nem az a dolga, hogy ellenőrizze mit kértél, csak annyi hogy szállítson. Onnantól kezdve, hogy átvetted a csomagot, semmilyen jogalapod nem lett volna elvenni tőle a pénzt. Ha megteszed garázdaság, és mondjuk rablás vádjával most valszeg nem nagyon tudnál gép előtt lenni arra ahol lennél. Ha valami feltűnően olcsó ott gáz van...persze polgári peres úton talán 5 év múlva láthatsz a pénzedből valamennyit, de én elkönyvelném tanulópénznek és beraknám a "hülyeségnek is van határa" fiókba...

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#960) trufa12 válasza Chaser (#959) üzenetére


trufa12
addikt

Hát igen, ... nekem is meg volt a tanuló pénzem, nem láttam 1 ft-ot sem, szóval semmi értelme a dolognak
pedig akkor sokan tettek feljelentést, plusz be is zárták az elkövetőket... de pénzt azt nem kaptam mert az tudni illik az elkövetőnek kell vissza fizetni,, mielőtt le csukják... persze ő hülye lesz kifizetni (plusz valószínű nem is volt már meg a pénz addigra... ) meg hát tényleg ha már ül , minek fizessen xD

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#961) pipemanátver


pipemanátver
újonc

SV Pipeman károsultak!!!!!

Ha belefutottál SV pipeman KFT-be,vagy Wessely Péter Balázsba,Kelemen Zsoltba,Víg Olgába... akkor a legfontosabb,hogy jól gondold meg mit teszel ,mert engem és még jó pár embert átvertek. Az volt az ígéret,hogy megveszik a házat,lakást de ez egyikünknél sem történt meg!!Pénzt kértek tőlünk értékbecslésre,ügyvédi munkadíj biztosítékra,energetikai tanusítványra,tulajdoni lapra,térképre.De adás-vételi szerződést egyikünkkel sem irtak alá, hónapok óta,állandóan újabb időpontokat adnak. Az időpontok lejárta után bánatpénzzel hiteggettek mindenkit,de azt sem kapott senki hónapok óta. Minden határidő lejárta után én már megtettem a feljelentést!! A rendőrség azt kérte,hogy minnél többen tegyék ezt meg,akik hasonló károsultak!!Már vagyunk páran !!!Ha Te is az vagy jelentkezz az svpipeman@freemail.hu -n!!!!

(#962) trufa12 válasza pipemanátver (#961) üzenetére


trufa12
addikt

a cég neve csak nekem tűnt fel...

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#963) szilard28 válasza Chaser (#959) üzenetére


szilard28
aktív tag

" Onnantól kezdve, hogy átvetted a csomagot, semmilyen jogalapod nem lett volna elvenni tőle a pénzt. Ha megteszed garázdaság, és mondjuk rablás vádjával most valszeg nem nagyon tudnál gép előtt lenni arra ahol lennél. "

De a vevő jogos alappal feltételezheti, hogy a futár is részt vesz a csalásban, így visszatarthatja a rendőrség kiérkezéséig.

(#964) Chaser válasza szilard28 (#963) üzenetére


Chaser
titán

:DD hát persze...próbálna engem valaki visszatartani, magzatpózba sírná magát vissza ;] keljfeljancsi meg rád hívja a rendőrséget ha nem tudja magát megvédeni, nem vagy te oknyomozó riporter hogy feltételezz ilyen esetben, csak egy szimpla palimadár...nem elég hogy átvertek, még jól körbe is röhögnek. Ezt most ne vedd magadra, azoknak szól akik azt hiszik, hogy pl 80k-s telefont majd 40-50k-ért hozzájuk vágnak "nyitási akcióban" meg egyebekben...18 éves kor felett úgy az ember ne nagyon higgyen már a mesékben ilyen szinten.Amit lehet csinálni, azonnal be a yardra feljelentést tenni, utána postára vagy a futárcéghez, megpróbálni zároltatni a pénzt. Valószínűleg ha már valaki ezt meglépi, automatikusan bekerül valami folyamatba a pénz és nem fogják elküldeni a feladónak, de ehhez rendőrség is tuti kell. Ez tipikus olyan dolog, hogy nem az utókezelésen van a hangsúly, hanem a megelőzésen. Ami túl szép hogy igaz legyen, az nem is igaz.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#965) szilard28 válasza Chaser (#964) üzenetére


szilard28
aktív tag

a lenti esetben is kamufuti bt volt a futárcég, amely ügyvezetője elérhetetlen volt. Valószínűleg nem véletlen, hogy egy ilyet bíznak meg a csalók, és nem egy komolyabb céget.
Ha a futár verekszik, akkor ő mehet a sittre, a rendőrt meg hívhatja, ha már én is hívtam (a visszatartást nem úgy gondoltam, hogy egy bézbólütővel szétverem a térdét, elég bezárni a bejárati ajtót és azonnal hívni a yardot, főleg ha nem egy ismert futárcég, hanem egy kamubt.)

Abban igazad van, hogy extra baleknek kell lenni ilyenhez.

(#966) Chaser válasza szilard28 (#965) üzenetére


Chaser
titán

Ahan, ez csak ott bukik meg hogy zárod rá a bejárati ajtót?:D és ha bezárod személyi szabadság korlátozása..és ha ő el akar menni mit csinálsz? Én szerinted hagynám hogy rám zárd az ajtót?:D Eleve mért menne be lakáson belülre ha nem akar? Meg ilyen apróságok. Ha kamu cég is, te azt előre nem tudhatod, nem vagy te rendőrség se bíróság hogy intézkedj. Attól, hogy a futárcég kamu, az alkalmazottnak nem kell feltétlen annak lennie..sőt. Az meg ha a futár meglegyint nem verekedés, hanem önvédelem...szép is lenne már, ha futárokat zárogatnánk a lakásba, pláne mert egyesek azt hiszik a jó tündér webshopokat is csinál ahol fél áron lehet vásárolni :U
Nagyon egyszerű a megoldás, aki ilyenre vetemedik, kösse ki, hogy csak MPL üzleti csomagot vesz át a magyar posta alkalmazottjától, vagy egyéb ismert futárcéget, mással nem áll szóba. Ha ez nem felel meg a shopnak akkor kamu az egész, már itt kibukik. Persze ehhez gondolkodni is kéne ugye...

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#967) szilard28 válasza Chaser (#966) üzenetére


szilard28
aktív tag

"Az meg ha a futár meglegyint nem verekedés, hanem önvédelem.."

Próbáld ki ezt az "önvédelmet" akkor, ha egy hipermarket biztonsági őre megállít lopás gyanújával.
A sértettnek nem kell tudnia, hogy éppen a pénzt átvevő személy független és becsületes futárcég alkalmazottja, hanem alapos okkal feltételezheti, hogy a csaló webshop vagy magánszemély alkalmazottja. Így a vevőre semmilyen bíróság sem bizonyítaná a személyes szabadság megsértését (ha azonnal hívja a rendőrséget), mert bűncselekmény gyanúja és nem polgári követelés miatt tartja vissza. Bűncselekmény elkövetőjét meg bárki visszatarthatja a rendőrség kiérkezéséig. (lehet akár betörő vagy csaló. vagy te egy betörőt sem tartanál vissza, mert mi van ha ártatlan és csak részegen eltévesztette a házszámot hazafelé?) Ha a futár verekedik, akkor meg pont ellene lehet tevőleges önvédelemmel élni.

Persze lehet olyan balek, hogy szépen hagyja elmenni a kicsalt pénzzel, aztán kiderül a nyomozáskor, hogy a futárcég sem létezik, így garantáltan nem lehet a csalókat megtalálni. Míg a rendőr kihívásával igazoltatják minden felet, így behívhatóak később vallomástételre.

"2/1. Lóti-Futi Futárszolgálat Betéti Társaság
Bejegyzés kelte: 2013/06/21 Közzétéve: 2013/07/04
Hatályos: 2013/06/21 ..."
Az illető július 1-én rendelt a kamuwebshopból, amit egy 9 napja alapított "futárcég" szállított ki. soha nem ítélnének el, ha egy ilyen cég "alkalmazottját" visszatartod, miután átvett tőled pénzt egy fakockáért.

[ Szerkesztve ]

(#968) Chaser válasza szilard28 (#967) üzenetére


Chaser
titán

Jah tényleg, mintha az áruházba belépve bizonyos feltételeket elfogadnál...ne hasonlítsd már egymáshoz a két szitut. De mondok jobbat. Futárnak nem kötelessége ám, hogy egyáltalán megvárja hogy te kibontsd a csomagot. És akkor ott pont is van. Ha az ügyfélnek nem tetszik ráírja, hogy a paraszt nem vette át aztán ennyi. Megyek az utcán, észreveszem eltűnt 20 rugó a zsebemből, te meg mellettem mész el, szépen beváglak a bokorba amíg megjön a rendőrség? alapos gyanúm van hogy te loptad el..ne csináljuk már.
Te meg valószínűleg belelátsz a jövőbe és a múltba, hogy tudd az éppen kiérkező futárcéget mikor alapították meg mikor nem..jah hogy utólag okos vagy, és mi van ha nem? Egy nyeszlett futárt lehet fel tudsz tartóztatni, ha sáros ha nem, de ha nem nyeszlett úgy szájon ver papi, hogy nem csak a pénzed buktad hanem pár fogat is mellé:D Egyik haverom is hasonló alkatú futár, megnézném ahogy "feltartóztatod" ;] Mondjuk ő nem olyan hülye, hogy megvárja amíg te kibontod a csomagot, pénz, aláírás aztán viszlát..ennyi a dolga...Gondolkodni kéne inkább, nem rendőrösdit játszani.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#969) szilard28 válasza Chaser (#968) üzenetére


szilard28
aktív tag

a biztonsági őröknek nincs több jogkörük mint egy magánszemélynek.
de egy sima kisbolt eladója is visszatarthat, pedig ott nincs kifüggesztve semmilyen szabályzat.
és igen visszatarthatsz engem, ha a pénztárcád eltűnése előtt éppen a seggednél matattam, ezért alapos okkal feltételezed, hogy én loptam el. Persze kiderülhet, hogy csak buzi vagyok, és így udvaroltam, de téged akkor sem vesznek elő személyi szabadság megsértésért. De engem már igen, ha megrugdoslak téged, ha egyértelműen hívtad már a rendőröket.

mindenki eldöntheti, hogy egy csaló webshop alvállalkozóját visszatartja-e, vagy lesz olyan balek hogy még integet is neki, amikor a kicsalt pénzével eltűnik.

egy valódi futárcég becsületes alkalmazottja pont hogy megvárná ilyenkor a rendőrséget. ha el akar menekülni, az is csak a bűnösségét támasztja alá.

és te belelátsz a jövőbe, hogy a csomagot átadó személy egy független cég alkalmazottja és nem a csaló bűntársa? igazolta magát bármivel is? NEM, vagyis joggal feltételezheted hogy bűntárs. Ugyanúgy ha egy parkolóban veszel egy rézgyűrűt, majd fél perc múlva veszed észre a csalást, az eladót utólérve visszatarthatod.

nehogy már a csalókat kezdjük el védeni!

(#970) Chaser válasza szilard28 (#969) üzenetére


Chaser
titán

Hagyjuk, sok sikert a futár feltartóztatásokhoz..

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#971) szilard28 válasza Chaser (#970) üzenetére


szilard28
aktív tag

valóban hagyjuk, a jogszabályokkal felesleges vitatkoznod:

"(3) A bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, köteles azonban őt a nyomozó hatóságnak haladéktalanul átadni; ha erre nincs módja, a rendőrséget értesíteni."

Átvette a pénzt egy fakockáért - csalás - bűncselekmény - elfogható.
Ilyen egyszerű.

Aki meg egy zsebtolvajt nem tart vissza, az ugyanolyan balek, mint aki kamuwebshopból rendel.

(#972) Chaser válasza szilard28 (#971) üzenetére


Chaser
titán

:DD attól hogy ő szállította ki, még nem egyértelmű hogy ő a tettes..hagyjad már a hülyeségedet.... :U

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#973) szilard28 válasza Chaser (#972) üzenetére


szilard28
aktív tag

attól hogy egy hulla felett állsz egy késsel, még nem vagy jogerősen elítélt gyilkos.
de bárki visszatarthat, ha el akarsz menekülni.
te komolyan azt gondolod, hogy csak a jogerősen elítélteket lehet elfogni, másokat meg nem, hiszen ők még ártatlanok? te komolyan akkora balek vagy, hogy egy tolvajt, vagy csalót futni hagynál, aki éppen az imént lopott meg? átadta a kamu terméket ÉS átvette a pénzt.

megint a jogszabályokkal vitatkozol, nem velem. láthatóan egyáltalán nem tudod, miről beszélsz.

(#974) Chaser válasza szilard28 (#973) üzenetére


Chaser
titán

Az ártatlanság vélelméről hallottál már? Egyrészt. Másrészt én nem adok lehetőséget madárfogóknak, mert nem vagyok madár...a balekok itt vannak bácsi, de én nem vagyok köztük:) Na befejeztem...

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#975) raziel01


raziel01
veterán

Mondjuk ha a futár normális akkor mondani kell neki, hogy most rögtön kihívom a rendőrséget és legyen szíves várja meg velem.

A másik pedig az, hogy sose utalok noname embernek. :D

Kicsit kéne csak gondolkozni. Sokan arra nem veszik a fáradtságot, hogy google-ben rákeressenek a számlaszámra.

(#976) szilard28 válasza Chaser (#974) üzenetére


szilard28
aktív tag

te tényleg writeonly vagy? a jogszabályban szó sincs arról, hogy jogerősen elítélteket szabad csak elfogni.

de rugdosd csak meg a hipermarket biztonsági őrét azt hangoztatva, hogy ártatlan vagy, amikor lopás miatt akar visszatartani.

és aki a tolvajt futni hagyja az ártatlanság védelme miatt az BALEK.

raziel: ez pont így van, bármelyik tisztességes futár megvárja a rendőrséget, ha a vevő kihívná. aki nem, annál ez plusz bizonyíték a bűnrészességére.

[ Szerkesztve ]

(#977) Chaser válasza szilard28 (#976) üzenetére


Chaser
titán

Figyelj csak, van egy futáros cimborám. Megpróbálnád "feltartóztatni" nem csak a pénzedet bukod hanem pár fogadat is mellé. Másrészt ő speciel lesz@rja, hogy mi van a csomagodban, meg se várja hogy kibontsd - mint minden értelmes futár -. Tudod mi a futár munkája? Kézbesítés. Pont. Ha valaki nem veszi át, ráírja hogy a paraszt nem vette át és tovább megy. Mit foglalkozik a futár vele szerinted, hogy te mit rendeltél meg mit nem? Nem az ő dolga. Ha jó fej akkor megvárja hogy megnézd, de magával b@szik ki ha gebasz van. Várja ott a rendőrséget fél napig, a csomagokat meg majd a jó tündér ki fogja szállítani helyette? Ne nevettess már:)
A tisztességes futár kézbesít és ott véget ért a feladata. Az hogy vannak - jelzőt inkább nem mondok mert világűrig bannolnának - emberek, az nem az ő baja/gondja/dolga/munkaköre. Stimm?
Van a hülyeségnek egy határa, aki fél áron akar venni 100 ezres telefont az morfondírozzon el ezen. Csodák nincsenek. Én kapásból az ilyet tartóztatnám le orgazdaságért ;] úgy látom ez az, ugye nincs a jogszabályban az hogy jogerősen elítéljék...na de bolti ár fele alatt venné a telefont? Ez orgazda lesz..ilyen alapon a futár zárja rád a lakást, hagyjuk már:D

Biztonsági őrös hasonlat nagyon sántít..te az áruházba belépve elfogadod annak szabályzatát. A futár nem fogad el a te szabályzatodból semmit, max ha akar.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#979) szilard28 válasza Chaser (#977) üzenetére


szilard28
aktív tag

még mindig hülyeségeket beszélsz.
a futáros haverod meg megy a sittre súlyos testi sértésért. persze ha feketemunkás, akkor nem csoda hogy nem akarózik neki megvárnia a rendőrséget. mindenkit minősítenek a haverjai, neked ilyen sittesek jutottak, ez van. érdekes a jogfelfogásod, hogy nem lehet valakit visszatartani, de súlyos testi sértést lehet okozni. de majd magyarázkodhat a bíróság előtt, hogy miért szállított ki egy fiktív cégtől egy fakockát és miért alkalmazott erőszakot a pénz megszerzése ill. megtartása érdekében.
a bolt szabályzata meg a btk-ra ill. a be.-re semmilyen befolyással sincs. a kisboltoknak semmilyen szabályzatuk sincs, mégis visszatarthatják a tolvajt. és hiába lenne a szabályzatban olyan, ami nincs a jogszabályban, az érvénytelen lenne, vagy szerinted ha a sarki abc eladója beleírja a szabályzatba, hogy minden jó csaj köteles lesz*pni, akkor az úgy is lesz? pont a balekok azok, akik azt hiszik hogy egy szabályzat a jogszabályok felett áll.
Magyarországon a biztonsági őrnek lényegében semmivel több jogköre sincs bűncselekmény esetén, mint egy átlagpolgárnak. vagy te most azt akarod bemagyarázni, hogy ha egy zsebtolvajt a villamoson, nem állíthatom meg.

és nézd már meg mi az orgazdaság, mielőtt még nevetségesebbé válsz!

"Orgazdaság

379. § (1) Aki

a) költségvetési csalásból származó vámellenőrzés alól elvont nem közösségi árut,

b) jövedéki adózás alól elvont terméket, vagy

c) lopásból, sikkasztásból, csalásból, hűtlen kezelésből, rablásból, kifosztásból, zsarolásból, jogtalan elsajátításból vagy orgazdaságból származó dolgot

vagyoni haszon végett megszerez, elrejt, vagy elidegenítésében közreműködik, orgazdaságot követ el."
saját célra vásárlás nem lehet orgazdaság.
az az orgazda, aki pl. kínából behozott cuccokat vagyoni haszonszerzés céljából vámfizetés nélkül továbbértékesít. gondolom te is ismersz ilyen embert.

[ Szerkesztve ]

(#980) EmberXY válasza szilard28 (#963) üzenetére


EmberXY
addikt

"De a vevő jogos alappal feltételezheti, hogy a futár is részt vesz a csalásban, így visszatarthatja a rendőrség kiérkezéséig."

Szerintem nem biztos, hogy jogos a feltevés, mindenesetre a rendőrséget értesíteni kell.
Itt szerintem az a gond, hogy amennyiben aláírja valaki a csomag átvételét, azzal elismeri, hogy átvette, a futárnak így el kell tudni számolni "odabent" az ellenértékével, az itt mellékes, hogy mi volt a csomagban, a kézbesítés megtörténte a lényeg.
Ha az átvevő nem fizeti ki a csomagot, akkor a futár szempontjából rossz a helyzet, mert nem tud vele elszámolni, könnyen az állásába kerülhet, és konfliktushoz vezethet a helyszínen, másrészről érthető az átvevő problémája...
Összességében szerintem a futárcég üzletpolitikájában lehetnek hézagok, véleményem szerint nyilvánvalóvá vált az átverés, amint ki lett nyitva a csomag, lenni kellett volna egy "protokollnak" erre az esetre, pl jegyzőkönyv, a pénz át nem vétele, a rendőrség értesítése a futár részéről (az a pár perc + a hívás nem okozna nagy kiesést), majd később a rendőrség már a futárcég egy adott részlegének együttműködésével folytathatja az adatgyűjtést, nyomozást, stb...

Egyik korábbi munkahelyemen tapasztaltak alapján a futárok "sietnek", és csak addig együttműködőek, amíg még nincs átvéve a csomag.
Jegyzőkönyvet csak akkor voltak hajlandóak írni, ha sérült volt a csomag, cserébe ilyenkor képeket is készítettünk az adott csomagokról az esetleges további vitákhoz...
Szóval lehetne ezeken a dolgokon javítani, ha egy kicsit jobban odafigyelnének a szolgáltatók a minőség, elégedettség és a hírnév javítására, hogy könnyebben kezelhetők legyenek az ilyen negatív szituációk.

Up the Irons!

(#982) PHM válasza pipemanátver (#981) üzenetére


PHM
addikt

Elsőre is sikerült elolvasni. Légy szíves ne írd be ennyiszer.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#983) Jeffyta


Jeffyta
újonc

Sziasztok!

Egy gyors kis segítséget szeretnék kérni tőletek!

Facebookon egyre több az olyan oldal ahol lehet rendelni ruhákat, kiegészítőket, stb... Bele estem abba a csapdába, hogy rendeltem 11.000 forint értékben. Aug. 6-án megérkezett az utalásom a csaj bankszámlájára. Az oldalon fent az szerepel, hogy 45 nap maximum míg a termékek megérkeznek és a lány is ezt mondta, de ha nem érkeznének meg akkor visszautalja a pénzt. Szeptember 3-án ráírtam, hogy merre járnak a rendelt ruháim melyre az volt a válasza, hogy minden megérkezett és küldjem el újra a címem.

Hát elküldtem, de utána hirtelen eltűnt és többet nem jelentkezett. Több emberrel (3) felvettem a kapcsolatot akik így jártak az oldallal kapcsolatban. Naponta irtunk/írtam az oldalra hozzászólást valami alá, hogy ha már az üzenetet nem nézi meg akkor az oldalt hátha. Szeptember 20 után meguntam a várakozást aztán üzenetben és az oldalára oda írtam, hogy feljelentést fogok tenni ellene, ehhez többen csatlakoztak. Majd ennek hatására törölt minden bejegyzést az oldaláról. Megtaláltuk a személyes profilját is facebookon ahova írtam neki levelet, de még csak el sem olvasta (az én levelem). Szeptember 24-én jelenezett újra és kiírta az üzenőfalára, hogy most már mindenkinek postázni fog, ennek ellenére szeptember 30-án irt először levelet számomra, hogy mondjam is meg miket rendeltem és elsőbbségivel feladja... hát kicsit kiakadtam, hogy azt sem tudja miket rendeltünk tőle. A levelemben leírtam neki, hogy így 60 nap táján már én nem várnék tovább, nem fogom leírni miket rendeltem hisz neki kellene tisztában lennie vele, és ha nem utalja vissza a pénzem 14 napon belül akkor csalás vádjával feljelentést fogok tenni ellene.
Hát ezt az üzenetem már megint nem nyitotta meg, így leírtam újra az oldalára, amit másnap szintén törölt.
Elméletileg megvan most már a címe és a telefonszáma, gondoltam megkérem az egyik ismerősöm, hogy hívja fel mintha egy ügyvéd lenne és mondja meg, hogy a nevemben telefonál, és amennyiben nem utalja vissza a pénzt a hivatalos feljelentést megtesszük és kártérítés is kérünk.

Érdekelne, hogy pontosan mit tehetek?! Ezt a telefonhívást megengedhetem vagy bajom származna belőle? És ha a nevem nem hangzik el? Őszinte leszek, jelenleg külföldön próbálom a szárnyaim mozgatni és innen nem olyan könnyű bemenni a rendőrkapitányságra, meg egyáltalán hányszor kell megjelennem. Ennek fejében kártértitést kérhetek? :( Viszont szeretném visszakapni a pénzem :( És ha feljelentést teszek milyet kell tennem, hogy ne az legyen, hogy 2 hónap után nem foglalkoznak és lezárják az ügyet?

A segítséget előre is nagyon köszönöm!
És nagyon szép napot mindenkinek!

(#984) szilard28 válasza Jeffyta (#983) üzenetére


szilard28
aktív tag

"És ha feljelentést teszek milyet kell tennem, hogy ne az legyen, hogy 2 hónap után nem foglalkoznak és lezárják az ügyet?"

Legyen egy rendőri vezető ismerősöd.

Minél több adat és infó van a feljelentésben, annál több az esély hogy sikere lesz. Bankszámlaszám, facebook-profilok, nevek stb.

Feljelentést szvsz levélben is lehet tenni.
Rendeléskor Mo-on tartózkodtál.

"ennek ellenére szeptember 30-án irt először levelet számomra, hogy mondjam is meg miket rendeltem és elsőbbségivel feladja... hát kicsit kiakadtam, hogy azt sem tudja miket rendeltünk tőle. A levelemben leírtam neki, hogy így 60 nap táján már én nem várnék tovább, nem fogom leírni miket rendeltem hisz neki kellene tisztában lennie vele, és ha nem utalja vissza a pénzem 14 napon belül akkor csalás vádjával feljelentést fogok tenni ellene."
Küldd el neki, hogy mit rendeltél, nehogy ki tudjon azzal bújni a büntetőjogi felelősség alól, hogy ő akart szállítani, csak a technika ördöge kifogott rajta.

(#985) petenyi


petenyi
újonc

Jó estét ! Érdeklödni szeretnék! Van egy szituáció és nem tudom mitévö legyek! Eladtam egy laptopot, közöltem az illetövel hogy nem ujj hanem 3 éves! Azt mondta 22 ezer ftért megveszi, el is utalta a pénzt és én ebböl a pénzböl fedeztem a postát neki! Oda is ért a gép de állítólag nem működik és össze van törtve, bár nem tudom hogy lehet ez mert törékeny ként adtam fel a postán és itthon még müködött! Aztán most az illetö azt üzengeti nekem hogy küldjem vissza a pénzét mert feljelent e rendörségen internetes csalás miatt és hogy fogad egy ügyvédet és polgári per keretében vissza követeli a pénzt! Mit tehetek ebben az esetben ? Lehet nekem ebböl valami bajom?? Mivel jár ez? Köszönöm elöre is a választ!

(#986) raziel01 válasza petenyi (#985) üzenetére


raziel01
veterán

*új

Szerintem csak át akar verni. Láttam már ilyet.
De bizonyítani neki kell, hogy már törve érkezett.

Ha normálisan becsomagoltad hungarocellbe vagy ilyesmibe akkor kizárt, hogy baja legyen.

Mondjuk akkor hinném el az illetőnek ha van már 10-20 pozitívja, mert akkor minimális szinten megbízható de szvsz 0 pozitívos újonc csak átverni akar.

Meg onnan lehet látni, hogy kamuzik, hogy már rögtön az ügyvédet említi. Normális ember úgy kezdené, hogy beszéljük meg hogyan tovább vagy valami. Nem rögtön ügyvéd.

[ Szerkesztve ]

(#987) petenyi válasza raziel01 (#986) üzenetére


petenyi
újonc

Elöször irta hogy küldjem vissza a pénzt utánna ö vissza küldi a gépet de ez nem fordítva működik? Hogy elöbb ö küldi vissza a pénzt? És ebböl a polgári perböl milyen bajom származhat? És nem akkor lenne internetes csalás ha mondjuk nem küldtem volna el a gépet ? Ö állítja hogy tanujai is vannak meg fényképek! Nem tudom mit tud csinálni!

(#988) kiss.lacita válasza Brando37 (#887) üzenetére


kiss.lacita
újonc

HÁHÁ röhögök egy jót mert engem is mindeki kiröhögött megszívtam én is ezekkel :D ez a megevtt termák http://aprod.hu/hirdetes/xbox360-slim-250gb-kinect-ID1ubDL.html úgy hívom hogy SzellemBOX :(ugyan az leveleztünk telo sms miden farko volt kedden utalatm hivott megjött a pénz csütötökön hivtam hoyg mi van küldje el a csomag azonositoját hoyg meg tudjam nézz hogy létezik e a csomag vagy sem azota ki van kapcsolva :( valamilyen zsoltnak mutatkozott be telon 06205036866 felesége címére utaltam 25db hegyes orru mátyást OTP 11773054-00352589 Deli brigitta (zsolt vagy brigitta cime cenger danko utca 21) Rendősággel probálkozattaok áállitolag több ilyen bejelentése van akkor megszivvja megy dutyiba :)Remélem visszakapom a lovém és a rendőrök segiteni tudnak mert amit mostanába mai világba csinálnak nem sok mindene max kéregetnek az utszélem birságot dobálnak stb........nem is folytatom inkább

(#989) biker


biker
nagyúr

igy jártam
http://logout.hu/tema/jelentsd_a_csalokat_es_az_uzletrontokat/hsz_15886-15886.html
ha elokerul , ennyi infóból, gondolom jól elfenekelik, és ha van vaami értéke, kaphatok kártérítést?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#990) Szaszko84


Szaszko84
újonc

Sziasztok!

Nekem egy nagy problémám lenne, ebben kérnék segítséget. Tőlem 650 000Ft-ot csaltak ki, azzal az indokkal, hogy az egyik ismerősömet hozzuk ki a börtönből. Én beleegyeztem mert segíteni akartam rajta. Papírt is akartam aláíratni a kölcsönadásról, de az akkor nem történt meg. Az az ígéretet kaptam, hogy a pénzt két héten belül megkapom, ami ezidáig sem történt meg. Felhívtam, egyeztettünk és elmesélte, hogy nem a börtönből való kihozatalra kellett a pénz, hanem rezsire. A mai napig ígérget, viszont van egy papírom, amit aláírt, hogy október 29-ig visszafizeti az összeget. A kérdésem az lenne, ha ez nem történik meg milyen módon tudok eljárást indítani, illetve milyen költségek várhatóak?

(#991) balage. válasza duckload (#946) üzenetére


balage.
tag

duckload által leírt történet játszódott le nálam, viszont kisebb összeggel (1.000 Ft) és más accountról (szelektaló). A név és opt-s bankszámlaszám azonos, pénz nála, de semmi nem jött még a postán, privát üzenetre sem válaszol. Moderátornak jelentve!

Tehát aki utalni készül:
Kovács Ferenc
11773085 - 00356538 OTP-s bankszámlára, az NE tegye!!

(#992) Picike30 válasza Jeffyta (#983) üzenetére


Picike30
újonc

Mi is hasonlóan jártunk egy facebbokos rendelés során! De mi türelmesen vártuk, hogy leteljen a rendelésben megadott 6 hét, majd miután ezután se érkezetek meg a termékek, meg akartuk keresni az oldalt, hogy írjunk neki, de törölte magát. Igazából az érdekelne, hogy ugyanazon átverés részesei vagyunk-e, mert ebben az esetben lehet érdemes lenne közös feljelentést tenni, mivel úgy olvastam, hogy 50 ezer Ft felett számít bűncselekménynek, mi 10 ezerért rendeltünk a barátnőmmel közösen, de a testvéreim egy későbbi rendelés során még 20 ezer Ft értékben. Talán, ha találnánk még valakit (mert sajnos biztos, hogy van), úgy már komolyan vennének minket!! Amúgy szerintem érdemes bele menni a feljelentésbe, mivel van bankszámla számunk, nevünk.... csak k tudják nyomozni, és vissza kapjuk a pénzünket!

(#993) matyoxd válasza Brando37 (#887) üzenetére


matyoxd
csendes tag

Szia! Én is bedőltem nekik. Sajnos csak akkor lett gyanús a dolog, amikor már sokadig napja nem válaszol az emailekre. Ha segíthetek valahogy kérlek jelezd.

(#994) szotyika77


szotyika77
aktív tag

Sziasztok!

Idén januárban csalás áldozata lettem. Rendőrségre vittem az ügyet, ahol kiderült az elkövető neve és címe is, viszont a folytatáshoz szükségem lenne az elkövető születési dátumára vagy anyja nevére. Ha bárki bármilyen információval tud szolgálni annak nagyon örülnék! Név: Gulyás Ádám. Címe: Fajsz. Előre is köszönöm a segítséget!

(#995) EmberXY válasza szotyika77 (#994) üzenetére


EmberXY
addikt

A rendőrség nem tudta kideríteni az adatokat, ha már megvan a név és a cím? :F

Up the Irons!

(#996) szotyika77 válasza EmberXY (#995) üzenetére


szotyika77
aktív tag

A rendörség nem csinált semmit hiába viszem be a papirokat..

(#997) EmberXY válasza szotyika77 (#996) üzenetére


EmberXY
addikt

Ezt nem értem. Azt írtad, hogy rendőrségre vitted az ügyet, ahol kiderült a neve és címe...
Akkor lényegében ki nyomozta ki az adatokat?
A rendőrségen mi alapján nem csinálnak semmit? Ismeretlen tettes, mint fogalom már nem létezik, vagy mi?

Up the Irons!

(#998) szotyika77 válasza EmberXY (#997) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Bocsi rosszul fogalmaztam, csak siettem amikor irtam. Az elkövetö nevét már akkor tudtam amikor átvert, a gmail mutatta. Így tettem ellene feljelentést, de a rendörök megszüntették a nyomozàst mert nem éri el az 50 ezres határt. A nyomozás során a rendörök semmit nem találtak, az ügyvédemnek sikerült kiderítenie a bankszámlaszáma alapján hogy melyik városban lakik, és a napokban hivott a pontos címe miatt. Már küldtünk a csalónak fizetési meghagyást, melyre nem válaszolt, így az jogerös lett, és behajtható rajta az összeg. Viszont a dolog folytatásához szükségem lenne a születési dátumára vagy az anyja nevére. A rendörségre pedig hiába mentem be hogy itt van a pontos cím, azt mondták hogy ök nem tehetnek semmit. Na ekkor mondtam h wtf?..

(#999) EmberXY válasza szotyika77 (#998) üzenetére


EmberXY
addikt

A bankszámla szerződés alapján kideríthető minden adat, de ezt csak akkor adja ki a bank, ha a hatóság kikéri, ehhez pedig kell a feljelentés/nyomozás...
A bankszámlaszám alapján megmondható, hogy melyik bank, melyik fióknál van, stb, ehhez nem kell nyomozni, viszont ha a pontos címét kiderítette az ügyvéd (hogyan?), a többi adat nem ment?
Esetleg a meglévő plusz adatokkal ismét feljelenteni, ha lehet ilyet, hátha tovább jut a dolog, az ügyvéded mit tanácsol?

Up the Irons!

(#1000) szotyika77 válasza EmberXY (#999) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Az ügyvédem már irt egy hivatalos levelet a helyi önkormányzatnak hogy adja ki az adatokat számára, és leirta az okokat is, igy elvileg kötelesek kiadni. Csak ez sok idô egy kicsit, azért irtam ide hogyha valaki tud valamit jelezze mert akkor hamarabb tudunk lépni az ügyben.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.