Hirdetés

2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-28 08:23:28

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#851) CHROMED7 válasza petyametyo (#849) üzenetére


CHROMED7
tag

Igen, én is látom, hogy hiba volt.
Úgy gondolkodtam, hogy neve, címe megvan, hiszen postai csekken kérte az utalást, amit csak személyes azonosítást követően lehet átvenni.
Ergo csak nem meri már így megtenni, hogy átver....de meg merte.

Most utazzak le Miskolcra (10-12 ropi), ahol lehet(térségben eléggé gyakoriak ugye), hogy egy khm...népes kisebbségi társulat vár? Még ha sokan megyünk, akkor is előkerülnek a kaszák, kardok...ismerjük a hírekből.

A jó ár, meg valóban jó ár volt, de NEM ANNYIRA, hogy kimondottan gyanús legyen. 5 Ropival volt olcsóbb, mint amit legolcsóbban találtam Vaterán.

Fakk. :W

[ Szerkesztve ]

(#852) petyametyo válasza CHROMED7 (#851) üzenetére


petyametyo
aktív tag

"Most utazzak le Miskolcra (10-12 ropi), ahol lehet(térségben eléggé gyakoriak ugye), hogy egy khm...népes kisebbségi társulat vár? Még ha sokan megyünk, akkor is előkerülnek a kaszák, kardok"

Ezt Ö is tudta és pont erre számítót :K

(#853) CHROMED7 válasza petyametyo (#852) üzenetére


CHROMED7
tag

"Ezt Ö is tudta és pont erre számított"

Hja...én meg arra, hogy a 20 ropis határ még mindig 20 ropi, és nem 50. Mert nyilván a rendőrökkel szemben nem kapkodják a kaszát a tezsvírek sem...csakhogy a 20 immáron 50.

Nyilván ő már tudta ezt is :(

(#854) Gubica


Gubica
újonc

Sziasztok!

Engem 30ezer ft-tal károsított meg az aprod.hu által egy nagy józsef nevű felhasználó, aki egy tv-t "adott el" nekem. Ez az összeg a teljes ár felét jelentette volna, persze azóta se tv, se pénz.
Megvan róla pár adatom (bankszámla szám és a hozzá tartozó név, mobil és vezetékes telefonszám, e-mail cím, és az általa megadott város, ami megegyezhet a vezetékes telefon körzetszámával). Mit javasoltok, mit tegyek?
Az 50 ezres határ alatt van, azaz csak szabálysértés. Eljárást indítani ellene valószínűleg még több megtérületlen pénzbe kerülne.

(#855) kicsim71


kicsim71
újonc

deviza alapu szerződésemet szeretném átolvastatni egy hozzá értő ügyvéddel vagy jogi képviselővel.ha tudna valaki segíteni.

(#856) petyametyo válasza Gubica (#854) üzenetére


petyametyo
aktív tag

"Ez az összeg a teljes ár felét jelentette volna"
És csodálkozol hogy nem kaptad meg? :W :W

(#857) raziel01 válasza petyametyo (#856) üzenetére


raziel01
veterán

Miért? Tök természetes, hogy én mint eladó megkapom a termék árának felét és már adom is postára a cuccot egy tök ismeretlen embernek aki valszeg sosem fog már fizetni. :D
Ez a baj, hogy naivak vagytok. Semelyik tisztességes eladó nem küldi el, csak akkor ha teljes egészében ki van fizetve. Apród.hu az internet pöcegödre. Aki ott utal az így jár. Minden 2. átverés az apródon történik.

(#858) petyametyo válasza raziel01 (#857) üzenetére


petyametyo
aktív tag

Ha nem olvasnék itt a PH-n ennyi előre utalós fél áras dolgot el se hinném hogy vannak olyan emberek akik előre utalgatnak ismeretleneknek . A legdurvább az volt amiről hallatom hogy külföldön eladó autóra küldték el az ár felét :W
Amíg lesznek emberek akik így utalnak addig lesznek olyanok is akik fél áron adnak bármit (néha ki lehet fogni de csak személyes átvétellel szabad )

[ Szerkesztve ]

(#859) #64791808 válasza Gubica (#854) üzenetére


#64791808
törölt tag

Ha a "szerződés" írásban köttetett, és megvan a teljes levelezés róla, akkor rendőrség, ugyanis a bankszámlaadatoknak valódiaknak kell lenniük. Onnan valószínűleg a jegyzőhöz fognak irányítani. Durván másfél év és további kb 200 ezer forint rááldozása után valószínűleg meglesz a pénzed. Vagy nem.

A gyakorlat azt mutatja, hogy az ilyen ügyek nem érik meg a végére járást, ezért is ilyen összeggel próbálkoznak.

Magára az esetre, hogy ilyet csinálni hogy lehet, a nemed iránt érzett tiszteletből nem írok semmit.

(#860) Gubica


Gubica
újonc

Petyametyo, nyilván nem egy multifunkcionális, százezreket érő tv-re pályáztam 60ezerért. Egy használt, 80 cm-es lcd tv-ről volt szó, amelynek a bolti ára 85ezer körül mozog.
Raziel, már elég sokat vásároltam internetről , negatív tapasztalat nélkül ahhoz, hogy bedőljek egy ilyen trükknek. Sajnos ez iránt nem volt bennem félsz, valamint nem az első eset volt, hogy előleget kérnek.
Cerebellum, a pénzt nem én utaltam, valamint az eladóval sem én beszéltem, hanem a párom, aki velem ellenkező nemű, azaz férfi. De a válaszodat és a nemem iránti tiszteletedet köszönöm! :)

Tegnap bukkantam erre a honlapra, dem értem mi értelme ennek az oldalnak, ha a legtöbben csak leszólni tudjátok a pórul jártakat, segíteni és tanácsot adni nekik nem. Tisztelet a kivételnek!

Minden jót! :)

(#861) #64791808 válasza Gubica (#860) üzenetére


#64791808
törölt tag

Ez egy univerzális válasz, az ő neme iránt is tiszteletet tanúsítok :)

Félretéve a poént, ilyet ma ebben az országban nem lehet csinálni. Azért én úgy gondolom, hogy ha a dolgok írásban megvannak, az utalás egyértelműen bizonyítható, egy feljelentést megérne a dolog. Szerintem szánjatok egy fél napot rá, és "Csalás Btk 373§" vádjával tegyetek feljelentést ismeretlen tettes ellen, adjatok át minden bizonyítékot.

Ugyanis erről a kedves bankszámlatulajdonost értesítik egy olyan levélben, hogy fáradjon be a helyi kapitányságra, hogy mint eljárás alá vont személy, vallomást tegyen. Ha nem, elővezetik, büntetése akár elzárás is lehet, stb. Lehet, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy jelentkezzen, és inkább visszaadja a 30 rugót, mintsem hogy eljárás induljon ellene. Ha nem, akkor még mindig eldönthetitek, hogy merre tovább.

Szerk: a megrovó hangnem részemről nem becsmérlés vagy ítélkezés. Ha csak egy ember is olvassa ezt, aki a hibázás ELŐTT áll, fordul egyet az agyában a fogaskerék és nem utal előre, már megérte. A hibák megtörténtek, a legjobb amit tehet mindenki, hogy tanul belőle.

[ Szerkesztve ]

(#862) #64791808 válasza #64791808 (#861) üzenetére


#64791808
törölt tag

Még annyit tennék hozzá, hogy a feljelentés azért szükséges, mert nem tudod a címét az illetőnek, a valós címét. Van egy neved és van egy bankszámlaszámod, ezekkel csak a rendőrség tud valamit kezdeni.

HA eljut a nyomozás abba a szakaszba, hogy kiderült az illető személyazonossága és a címe, és ezekhez te hozzáférsz, akkor a helyi jegyzőhöz elviszed az "adás-vételi szerződést", ami jelen esetben fórumos vagy e-mailes megbeszélés, és FIZETÉSI MEGHAGYÁSt kérsz, ez 5000 forintba fog kerülni, aminek a megtérítése az eladó kötelezettsége.

A fizetési meghagyást kiküldik a barátunknak, 15 napja van, hogy ELLENTMONDÁSsal éljen, ha nem teszi, a meghagyás jogerőre emelkedik és behajtható, minden további költség az eladódat terheli. Ha ellentmond, akkor az ügy polgári perré alakul, ahol egyszerűen eléteszed a bírónak az írást, hogy te ezt az e-mail kaptad tőle, elutaltad a 30 ezer forintot, ő meg meglógott a pénzzel. Egy tárgyalásos ügy, azonnal elmarasztalják az eladódat, aki nem fogja másodfokra vinni, mert annyira nem lehet hülye.

Ez a teljes menete a dolgoknak, ez saccra másfél év, 4-5 bemenetel a rendőrséghez, ügyvéd, utazás a bíróságra, de 95% hogy meglesz a pénz. Mondjuk nem 100%.

Remélem, hogy ezzel azért tudtam segíteni, és emelem a topic renoméját :D

(#863) Gubica válasza #64791808 (#862) üzenetére


Gubica
újonc

Köszönöm szépen! :R

(#864) raziel01


raziel01
veterán

Mivel a másik csalós topicból úgy is törölve lesznek a legutóbbi kommentek így inkább ide írom.
Röviden: A srác vett egy telefont használtan de letiltották.
Írt az eladónak aki pedig nem is akar foglalkozni a dologgal. =mocsok csaló hozzáállás.
Fel akarja jelenteni az eladót.

De amilyen kommentek jöttek azon ledöbbentem:

"Már bocs, de az, hogy a telefont letiltják NEM ad okot arra, hogy feljelentsd... Sajnos ez a letiltós dolog OwnRisk, ha nem kérsz garanciát a letiltás ellen.

Nem korrekt persze, de ettől függetlenül szíve joga, hogy Ő fizeti-e a telefonszámláját a továbbiakban vagy sem. "

Na most egy az, hogy a letiltás elleni garancia semmit nem ér. Egy darab papír. De nem képesek megtanulni az emberek. Nem tudom hogy terjedt el ez.

A másik meg, hogy mi az, hogy szíve joga? Azért vesz valaki használt telefont, mert bízik benne, hogy tudja majd rendesen használni és nem tiltják le.

A lényeg annyi lett volna, hogy ne vegyetek használt telót idegentől.
Ha vállaljátok a kockázatot akkor tutira kell menni, hogy domino csomagra lett vásárolva.
Úgy kisebb a rizikó.

Mostanában sajnos divat lett 10 ezres előfizetésre venni telefont aztán meg nem fizetni. Át se gondolják az emberek szerződéskötés előtt.

(#865) #64791808 válasza raziel01 (#864) üzenetére


#64791808
törölt tag

Barátom. Addig, amíg 50 használt ingóság adás-vételből 48 szerződés nélkül megy, addig miről is beszélünk?

Társadalmi szintű probléma, és az oktatásra vezethető vissza. Nagyon szép, hogy a gyerekek irodalom órán megtanulják Sappho költészetét, meg Apollinaire-t, de talán kellene emellett heti egy tanórát szentelni közgazdasági, jogi, állampolgári és politológiai ismeretekre.

Amíg az embereket mindenhonnan az az inger éri, hogy ne gondolkodj, sodródj az árral, mert az jó neked, addig az emberek nem gondolkodnak előre. A csalók mocsok dögök, de ne feledjük, hogy az ilyen piti esetekhez két ember kell.

A telefon letiltós dologról annyit, hogy tudomásom szerint a hűségidő alatt az adott telefont nem lehet elidegeníteni. Tehát aki megvesz egy olyan telefont, amiről tudvalevő, hogy nem lehetne eladni, az mire számít? Ugyanaz az eset, mikor valaki SGS4-et vesz 80 ezerért. Hátha. És mikor hátha nem, akkor mutogat minden felé, hogy csalóóóóóó. De amikor rápirítasz, hogy barátom, miből is gondoltad, hogy te majd harmad áron megkapod a tutit, akkor a pofádba vágja, hogy nem azért jött ide, hogy kioktasd.

Egyszer már itt hagytam ezt a topicot de aztán csak visszajöttem segíteni. De abba kell hagyjam, mert azt látom, hogy minden figyelmeztetés és törekvés ellenére az emberek újból és újból ugyanazokat a hülyeségeket csinálják. Nincsen fejlődés, és én nem látom, hogy mitől lenne.

(#866) ricso_07


ricso_07
újonc

Helló!!

Az apródon kötöttem egy alkut bizonyos SZÁVA ANDRÁS sal, aki 2 telefont ígért egy mélyláda, és egy laptopért cserébe. Minden le lett beszélve telefonon és az apródon, futárszolgálattal (magyarul a címe is megvan) e mailt is kaptam hogy a címre sikeresen kézbesítve, de valahogy az ő küldeménye nem érkezett meg ... azóta a telefont se veszi fel ez egy vezetékes telefon aminek megvan a száma. A láda és a laptop értéke 80000FT. Mit lehetne tenni, hogy vagy vissza kapjam vagy fizesse ki a dolgokat?

Segítségeteket előre is köszi!!

(#867) #64791808 válasza ricso_07 (#866) üzenetére


#64791808
törölt tag

Ha megvan a neve és a címe is, és van szerződés, akkor fizetési meghagyást kérsz ellene a helyi jegyzőnél. Bemész, bemutatod a bizonyítékaidat, melyek igazolják, hogy a te követelésed jogos, kifizetsz 5000 forintot, és megy a fizetési meghagyás. Ha ő erre 15 napon belül ellentmondással él, akkor polgári perré alakul az ügy és a perben a bíróság dönt.

Ha nincs elegendő személyes adat, akkor feljelentést teszel a helyi kapitányságon Btk 373§. Csalás miatt.

Ha nincs szerződés, vagy valami írásos, egyértelmű nyom arról, hogy pontosan kinek mit és hogyan kellett volna teljesítenie, akkor buktál 80 ezer forintot.

(#868) kriszti19 válasza #64791808 (#867) üzenetére


kriszti19
újonc

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Rendeltem apródon póthajat magamnak és elutaltam a megadott összeget a csajnak és miután megérkezett hozzá a pénz törölte magát apródról. A levelezésben megírta hogy garanciát és számlát is küld, de szerintem nem fog hajat küldeni mivel azok a képek amiket küldött nekem privát üzenetben azokat is lopta egy másik hirdetötől, rátaláltam egy kisebb kutatás után.De valószínűleg még két felhasználónévvel próbálja ezeket a hajakat eladni csak más képeket tesz ki, de a termék leírása majdnem ugyan az mindegyiknél. Sajnos a címe nincs meg csak a neve és a bankszámla száma és lefotóztam az utalást. Ilyenkor a rendőrség foglalkozik az üggyel? Vagy mit kellene ilyenkor tenni?
Várom az ötleteket és válaszokat.
Köszönettel: Kriszti

(#869) SoundX válasza kriszti19 (#868) üzenetére


SoundX
tag

Ha jól tudom a rendőrség 50.000 forint fölött áll veled szóba. Szerintem ez tanulópénz lesz, hogy sose utalj előre főleg apródon ne. De tapasztaltabb fórumtársak biztos írnak konkrétabbat.

[Szerkesztés] Esetleg csinálj új regisztrációt, rendeli tőle megint, és próbálj meg személyes találkozót megbeszélni vele...

Nekem ez volt majd rákérdeztem, hogy ő volt e a másik személy mert rendelni akartam tőle csak pont akkor törölte magát és a butuska beismert mindent…
(Természetesen személyes találkozóba nem ment bele..)

Tisztelettel:

András

[ Szerkesztve ]

"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)

(#870) #64791808 válasza kriszti19 (#868) üzenetére


#64791808
törölt tag

Név és bankszámlaszám esetében csak a rendőrséghez tudsz fordulni, feljelentés csalás vádjával, ismeretlen tettes ellen.

Ha a rendőrségi nyomozás folytán hozzájutsz a személyes adataihoz és a címéhez, akkor oda mehet a fizetési meghagyás, ami vagy jogerőre emelkedik, vagy per lesz belőle.

Mindez akkor él, ha írásban állapodtatok meg, tehát írott nyoma van a megegyezésnek. Ha szóban, telefonon, akkor buktad. Egyébként sem kis tortúra, neked kell tudni, hogy az adott összegnél ez megéri-e neked.

(#871) kriszti19 válasza #64791808 (#870) üzenetére


kriszti19
újonc

Tudom, hogy én is hibás vagyok ebben a dologban, de eddig semmiféle gondom nem volt az előre utalással. De most megtaláltam a csalót, most másik néven hirdeti a termékeket, elkértem a telefonszámát ugyan azt adta meg mint a másik felhasználó. Igazából nem tudom mit tegyek, de nem szeretném hogy másokat s átverjen.

(#872) #64791808 válasza kriszti19 (#871) üzenetére


#64791808
törölt tag

Hát bepróbálkozhatnál azzal, hogy adja meg az otthoni címét és a nevét, mert rózsaszín csekken fizetnél neki, ugyanis nincs bankszámlád. Erőltesd, tűnj minél nagyobb balkeknak, érd el, hogy adja meg a címét, ha az megvan, akkor próbálj még valami személyes adatot kicsikarni belőle, mondván hogy a postás be tudja azonosítani, mikor viszi a pénzt. Ígérj meg mindent, csak adja meg az adatokat.

Ha megadta, és neked van írásos bizonyítékod a ti megállapodásotokról, akkor mehet a fizetési meghagyás a jegyzőnél egyből.

(#873) #64791808 válasza #64791808 (#872) üzenetére


#64791808
törölt tag

Még valami. Egy tanúval együtt üljetek a gép elé, és rögzítsétek azt, hogy milyen terméket, milyen feltételekkel, hogyan árul. Gyűjtsetek bizonyítékot írásban arról, hogy előre megfontolt szándékkal, üzletszerűen követi el a csalást, és rendőrség.

(#874) Stonerice


Stonerice
őstag

Üdv! Ez a közjegyző általi fizetési meghagyásos eljárás mennyibe fáj?

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 3700X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / RTX 2070 SUPER™ WINDFORCE OC 3X

(#875) raziel01 válasza Stonerice (#874) üzenetére


raziel01
veterán

"Ha megvan a neve és a címe is, és van szerződés, akkor fizetési meghagyást kérsz ellene a helyi jegyzőnél. Bemész, bemutatod a bizonyítékaidat, melyek igazolják, hogy a te követelésed jogos, kifizetsz 5000 forintot, és megy a fizetési meghagyás. Ha ő erre 15 napon belül ellentmondással él, akkor polgári perré alakul az ügy és a perben a bíróság dönt.

Ha nincs elegendő személyes adat, akkor feljelentést teszel a helyi kapitányságon Btk 373§. Csalás miatt."

(#876) Stonerice válasza raziel01 (#875) üzenetére


Stonerice
őstag

Eddig értem! :R
Megvan a cím és a név. Szerződésnek tekinthető a privátüzenetbeni üzenetek? Például, hogy beismerte, hogy megkapta a terméket stb.. Illetve Csomagfeladó vény is felhasználható?
Bíróság már húzósabb összeg nem?

[ Szerkesztve ]

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 3700X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / RTX 2070 SUPER™ WINDFORCE OC 3X

(#877) #64791808 válasza Stonerice (#874) üzenetére


#64791808
törölt tag

Az eljárási díj mértéke az alapeljárásban 3%, de legalább 5000 forint és legfeljebb 300 000 forint.

Jogi értelemben szerződés köttetik szóban, írásban és ráutaló magatartással. Tehát akár egy telefonbeszélgetés is szerződés, ha van rá tanú. Általában nincs. A privát üzeneteidet nyomtasd ki, és vidd el, igen, elégséges bizonyíték. Ha nem, akkor mutasd meg neki gépen, hogy ez a te fiókod, itt a megegyezés.

Az alábbi dolgok kellenek:

1., Megegyezés, hogy te küldesz valamit, ő fizet valamennyit.
2., Feladóvevény, hogy te elküldted, bizonyíték az ő részéről, hogy ő megkapta. Ez igazolja, hogy a teljesítés rád eső része megtörtént.

Amúgy általában nem fizetési meghagyással indítunk, hanem egy tértivevényes felszólító levéllel, melyben felszólítod, hogy x forint tartozását 8 napon belül y számlaszámra rendezze. Ha a kezedben a térti vevény, hogy átvette a felszólítást, de nem fizet/nem reagál, kevesebbet kötözködik a jegyző és a bíróság is.

Eleinte minden a te költséged, de a per végén a vesztes felet terhel minden, tehát ha mész, tedd el a buszjegyet, ha kocsival mész, akkor lakóhelyed és az illetékes bíróság közötti távolságra az üzemanyagtérítésre igény tarthatsz, a fizetési meghagyáson már eleve a meghagyás illetékével növelt összeg fog szerepelni, stb.

A per első lépcsője a fizetési meghagyás, ha ez jogerőre emelkedik, akkor a követelést végrehajtó behajtja, annak minden költsége a másik felet terheli. Ha 15 napon ún. "Ellentmondás"-sal él a másik fél, akkor alakul perré a dolog és mentek a bíróság elé. Valószínűleg nem kell ügyvédet bevonni.

(#878) Stonerice válasza #64791808 (#877) üzenetére


Stonerice
őstag

Nemis rossz :R . Van még igazságosság a világon. Köszi az infót mindkettőtöknek. :C

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 3700X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / RTX 2070 SUPER™ WINDFORCE OC 3X

(#879) #64791808 válasza Stonerice (#878) üzenetére


#64791808
törölt tag

Most látom a teljes sztoridat. Nem szabad lágyszívűnek lenni, a csávó teljesen hülyének néz. Én írnék neki egy üzenetet/térti vevényes levelet, hogy szeptember 1-én 18:00-kor megnézed a bankszámládat, ha rajta van a pénz, természetesen a jegybanki alapkamat kétszeresének a késésre eső részével, akkor oké minden. Ha nem, akkor szeptember 2-án reggel 8-kor elindítod a fizetési meghagyást, melynek során az alapösszegen kívül garantáltan fizetni fogja:

1., a számított kamatot
2., a fizetési meghagyás teljes díját
3., ha behajtásra lesz szükség, akkor a teljes behajtási díjat (50-es alatt nem áll meg)
4., ha ellentmond és per lesz, akkor a teljes perköltséget

Az eljárás hosszadalmas, de az idő neked dolgozik.

(#880) Stonerice válasza #64791808 (#879) üzenetére


Stonerice
őstag

Már nem egy határidő volt kitűzve. Hétfőig hagyom rendezni, vagy vissza is küldheti a vga-t(ami tök egyszerű és fair szerintem). Ha megint semmi, jöhet a fizetési meghagyás. Sajnos elsőre is azért húzódott, mert a postai ragszám ellenőrzés ügyében,(amit e-mailen kértem) 2 hetet kellett várni az eredményre/válaszra. Ezt a választ tegnap kaptam meg, és egyből le is esett, hogy hazudott mint a vízfolyás.
Köszönöm a segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 3700X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / RTX 2070 SUPER™ WINDFORCE OC 3X

(#881) #64791808 válasza Stonerice (#880) üzenetére


#64791808
törölt tag

No igen. Ha azért nem fizet, mert nincs pénze, akkor visszaküldhette volna a vga-t és pont kerül az ügy végére. De így elég egyértelmű, hogy nem AKAR fizetni.

(#882) Stonerice válasza #64791808 (#881) üzenetére


Stonerice
őstag

Végül rendeződött a dolog, kis erőfitogtatás után. Visszaküldte a terméket. Részemről az ügy lezártnak tekintve. Köszönöm a felvilágosítást. :R

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 3700X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / RTX 2070 SUPER™ WINDFORCE OC 3X

(#883) KERESZTAPA9 válasza #64791808 (#846) üzenetére


KERESZTAPA9
tag

Köszönöm a válaszod....Nem loptam :) Csak Mondták egyik nap hogy személyzeti parkolóban mindenki kocsiját átnézték távozás elött...na erre mondtam,hogy akkor nézzünk csak utánna hogy mi merre hány méter.... :) De Így már tiszta. Köszönöm még 1x

Mindenkinek jó Prohardverezést kívánok!

(#884) avp1


avp1
csendes tag

Sziasztok!

Szörnyű látni ennyi átverést..
A fene se gondolta volna.., vagyis de igen, de mégse, szal ugye egyre szigorúbb a lopás csalás büntetése és tényleg magam részéről nem gondoltam volna, hogy ilyen "piciny" összegért kockáztatna-e valaki csalással.
Igen persze a telefonost vagy élőben megbeszélést tanú nélkül elhiszem, hogy van aki megpróbálja átverni a másikat, de ott ahol írásos nyoma van.. ez tök hihetetlen.. :/

Kis bevezető után csatlakozom Apródos társaimhoz..
Műszaki cikket vettem nagyon jó áron, örültem, mint majom a farkának. Olyan fél árra sikerült lealkudnom. Ment a huza vona, mennyit utaljak, jó pár e-mail váltás történt és végül sikerült egy tuti összeget kicsikarnom.
Utánvéttel szerettem volna megkapni a terméket, mivel Apród is kiiírta, hogy itt nagyon kell vigyázni. Vaterán mindig előre utalok soha sem volt baj volt vagy 40 adásvételem.
Szal az ipse nem akart belemenni, mert, hogy a felesége nem engedi neki. Tök napi story tényleg életszerű, jó ő a főnök nem engedi, de basszus ilyen jó lehetőségem nem lesz így belementem abba amit cserébe egyből felajánlott, hogy előre utalás és még aznap küldi ajánlva stb. Bankszámlaszámot, felesége nevét megadta. Gondoltam Vaterán is mindig tök emberi arcok voltak tényleg 5 csillagosak, de ami a legjobban motivált az az, hogy tényleg ilyen potom összegért ki mer rendőrséget kockáztatni. De tényleg..
Szal tegnap utalás elment. Megírta megkapta okés minden kész feladta. Reggel megkapom.
Mai napra virradóan várom várom, általában délután ér ide a csomag erre a területre. Eléggé sötétedett felhívom postát várok egy csomagot mit tudnak róla.. hát semmit. Az emberekben tett bizalmam egyből a 0-ára és full leesett minden. Mekkora hülye vagyok minek kellett ez nekem..??
Most para lázban égek és olvasok mindenütt mi a helyzet. Úgy érzem ez a legjobb fórum, ahogy elolvasgattam, szal olvasgatlak titeket és holnapig várok még mindenképp azt hajrá.. :)
Ennyi a történet, tanuljatok belőle.
Azért, ha mégis holnap megkapnám írok mindenképp és bocsánatot kérek tőle, de ma már írtam neki kétszer is..semmi. Para fokozat a maxon. :)
Peti

(#885) raziel01 válasza avp1 (#884) üzenetére


raziel01
veterán

"Olyan fél árra sikerült lealkudnom."

Az igazi eladók nem engednek ennyit.

"Szal az ipse nem akart belemenni, mert, hogy a felesége nem engedi neki. Tök napi story tényleg életszerű,"

Egyáltalán nem az.

"basszus ilyen jó lehetőségem nem lesz így belementem abba amit cserébe egyből felajánlott, hogy előre utalás és még aznap küldi ajánlva stb. "

Pont erre játszanak a csalók. Belecsábítanak. Tudják, hogy annyira vonzó az ajánlat, hogy gondolkodás nélkül utalsz.

" ilyen potom összegért ki mer rendőrséget kockáztatni. De tényleg.."

Minden csaló, mert 50 ezer Ft alatt nem is törődik vele a rendőrség.

Egyébként meg se összeget nem írtál se azt, hogy mit vettél se a hirdetést nem linkelted. Privátban is jöhet a link akár. Megnézném.

(#886) petyametyo


petyametyo
aktív tag

Amíg lesz olyan aki előre utal ,mert fél áras terméket vehet és azt hiszi hogy azt csak Ö veheti meg mert másnak a hirdetés fel se tűnt csak neki addig lesznek ilyen csalok . Majd ha nem lesznek olyan hülyék az emberek hogy előre utalnak akkor nem lesznek ilyen hirdetések.

(#887) Brando37


Brando37
csendes tag

Sziasztok!

A tegnapi nap folyamán sajnos mi is csalóba botlottunk. Annyira meggyőző volt a fickó, azt mondta ha nem alkudozunk ő állja a postát, megköszönte a bizalmunkat mi meg még aznap el is utaltuk a pénzt. Megígérte, hogy ahogy átment a pénz postára adja a terméket és e-mailen átküldi a postai biztosítás másolatát. Azóta elérhetetlen, üzenetre nem válaszol és természetesen várhattuk ma a kis csomagot, semmi nem jött. Most meg fogjuk a fejünket, hogy miért nem néztünk utána az ilyen fajta átveréseknek, mielőtt cselekedtünk, vagy megállapodhattunk volna vele utánvételes fizetésben, vagy bármi, de hát sajnos utólag lehet okos az ember. :(

Mi ennek a hirdetésnek dőltünk be:

http://aprod.hu/hirdetes/xbox-360-slim-250gb-kinect-ID1lJ6b.html#5ec6f7d7e2

Ide utaltunk:

Jónas Alexandra
11773085-00264363

(Megadott meg egy bankszámlaszámot és nevet, de aztán felhívott minket, hogy mégse ide utaljunk, mert ez valamiért nem jó: Deli Brigitta 11773054-00352589)

Azert tettem nyilvánossá az adatokat, hátha más is ugyanezeknek a csalóknak esett áldozatául.

Mi a teendőnk ilyen esetben?

(#888) #64791808 válasza Brando37 (#887) üzenetére


#64791808
törölt tag

35 ezernél? Elméletben egy hosszú procedúra, 3-4 tanúskodás, bírósági megjelenés után lesz egy elmarasztaló határozat szabálysértési ügyben, amit fogtok, és ez alapján polgári perben követelitek vissza a 35 ropit. (Mert ugye a szabálysértési eljárás nem a te károdról szól.)

Szóval 2 év, és van rá esély, hogy visszakapjátok a 35 ezret. De a közben felmerülő költségek miatt pénzeteknél sosem lesztek.

Ötlet: valahogy behúzni a csőbe az eladót egy másik üzletével, rávenni személyes találkozóra, stb, megtudni a nevét, címét, minél többet róla. Aztán fizetési meghagyás, vagy pár cimbora vascsővel.

[ Szerkesztve ]

(#889) avp1 válasza Brando37 (#887) üzenetére


avp1
csendes tag

Ugyanennek dőltem be én is. Az összeg 31000 Ft. Akkor holnap rendőrség.. fasza :/ vagy hol kellene kezdeni? :/

(#890) #64791808 válasza Brando37 (#887) üzenetére


#64791808
törölt tag

Mellesleg ennek a szettnek az új bolti ára valahol 100 környékén van, a játékokkal együtt. Nem volt gyanús a harmad ár...?

(#891) avp1 válasza #64791808 (#888) üzenetére


avp1
csendes tag

A bankszámla adatokból a rendőrség sec perc alatt kideríti kiről van szó nem?

(#892) avp1 válasza #64791808 (#890) üzenetére


avp1
csendes tag

80 új áron.
Ezért kb 60 ért lehet használtan megvenni. Ezért írtam fél áront.

(#893) Brando37 válasza #64791808 (#890) üzenetére


Brando37
csendes tag

Faca...szóval akkor ketten már biztosan vagyunk, így meghaladja az 50e Ft-ot, nem? Nem tudom te hova valósi vagy, én pesti, mert akár megtehetjük együtt is a feljelentést...ilyen esetben mi van? Ez már bűncselekménynek számít, nem?

(#894) avp1 válasza Brando37 (#893) üzenetére


avp1
csendes tag

kaposvári vagyok.. valamit össze kell hozni meglehet fogni nekem le van mentve az egész beszélgetés és a meghirdetett terméke is, mert már törölte most néztem. De a gépemen megvan :)
A bankszámlaadat amit megadott tuti hogy az övé, szal abból már tudnia kell a rendőrségnek ki ő valójában.
A bizonyíték pedig itt van a zsebünkben csak el kell indítani.. Gyanítom nem csak mi 2en vagyunk pici esélye lenne, hogy pont itt megtaláltuk egymást. Jóval többen lehetünk.. :(
Rendőrségnél van ismerősöm holnap rákérdezek mizu ilyen esetben meg, dobjon kis gyorsított protekciót erre..

[ Szerkesztve ]

(#895) Brando37 válasza avp1 (#894) üzenetére


Brando37
csendes tag

Rendben, én is lemegyek holnap jelenteni a rendőrségen, aztán konzultáljunk kinek mit mondtak. Nekem is le van mentve az összes írásos beszélgetés. Hát eddig sem voltam nyugodt, de most aztán totál szét vet az ideg...biztosan nem csak két balekot talált a rohadék...

(#896) #64791808


#64791808
törölt tag

Hohó barátaim, ti ketten beszéljetek egymással, és üljetek össze. Ha ketten EGYSZERRE tesztek bejelentést, akkor ez már bűnügy, méghozzá "bűnszövetségben, üzletszerűen" elkövetett csalás.

Btk. 373.§, (2) ba., és bc., és (3) pontok. Ezt akár 3 év letöltendővel lehet jutalmazni. Vélhetően a srác a csajának a bankszámlaszámát használta fel, a csajt fogják először elővenni, és 10 perc alatt bevall mindent.

Ez így már egész más helyzet, fogjatok össze, és EGYÜTT tegyetek feljelentést, ismeretlen tettes ellen, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett kis értékű, a szabálysértési értékhatárt meghaladó csalás vádjával.

NE külön menjetek, mert az két szabálysértési ügyet fog eredményezni, amivel nem értek célt, nektek büntetőpert kell elérni, azt pedig CSAK együtt tudtok.

[ Szerkesztve ]

(#897) avp1 válasza #64791808 (#896) üzenetére


avp1
csendes tag

Értelek én és köszönöm, h próbálsz segíteni de olyan könnyűnek tűnik amit leírtál. . Azt érzem nem merte volna megtenni ha ilyen egyszerű lenne, könnyen betalálják lebukik érted.. azt gondolom külföldi személy aki már le is szedte a bankszámláról a lóvét érted.. ott meg nem találják meg.. valami komoly dologra tudok gondolni, mert tényleg ha ilyen rémegyszerűen meglehetne fogni.. tuti nem meri megtenni.. :/

(#898) flegga92


flegga92
senior tag

Sziasztok!

Ma apród.hu-n találtam egy Galxy tab 2 őt 25 e ftért. Felhívtam az eladót, telefonon elmondta, garanciapapírjáról van fent kép is. Előre utalni semmiféleképp nem szerettem volna. Max vaterán teszem meg sok-sok pozitívos felhasználóval. Természetesen felajánlottam neki, hogy a szállítási költséget előre elutalom. 3000 ft ot kért 6 órás szállítással az utalás időpontjától megérkezve. Kérdeztem, hogy a csomagot ki lehet e bontani fizetés előtt (akár a futár bontsa ki, csak legyen benne) azt mondta, hogy a futárnál nem is kell fizetni, ad egy (sárga?)csekket és egy számlaszámot és választhatok, hogy melyik a szimpibb. A postaköltséget a főnökasszony számlájára kellett utalni (én egy 25-30) év körüli uriemberrel beszéltem. Szerintetek vonjam vissza az utalást amíg lehet reggelig, vagy tényleg van ilyen szállítási módszer? Nekem ez az egy bűzlik benne csak.
Köszi a válaszotokat előre is!
Flegga

(#899) Brando37 válasza #64791808 (#896) üzenetére


Brando37
csendes tag

Köszi az infót! De ezt hogyan lehetne kivitelezni, mikor mi ketten is 200 km-re vagyunk egymástól? Elég ha az egyikőnk írásban nyilatkozik, a másik pedig elmegy a rendőrségre mindkettőnk nevében? Bocsi a tudatlanságomért, de még sosem voltam ilyen helyzetben és szerintem most az a cél, hogy lebuktassuk ezt a csalót és lehetőleg vissza kapjuk a pénzünket minél hamarabb. :(

(#900) avp1


avp1
csendes tag

Privátba írhatna nekem akit ezzel az Xbox-szal átvertek, mert tényleg 50000Ft felett már nekilátnak a dolognak a rendőrök. Köszi

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.