Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kzkz

őstag

válasz adamcucc #10084 üzenetére

Szia!

Milyen tápot használsz, hogy csak ennyit eszik a gép?

Vettem tegnap egy Asrock E350M1/USB3-as brazost, mellé egy 4GB-os RAM-ot, és egy régebbi 500GB-os vinyóval alapjáraton 45W-ot evett, terhelve 60W-ot is.

Ezt egy -azt hiszem- Chieftec GPS-500A 500W-os táppal produkálta, de az LC-power 75W-os paneltápos házában is ugyanilyen eredményt hozott egy hasonló brazos config.

Érdekességképp kipróbáltam egy régebbi COOLER MASTER RS-450-ACLY 450W-os táppal, ami az alábbi teszt szerint igen hatékony: [link]

Hát azt hittem megüt a dugta, mert ezzel, alapból 60W környékéről indult, és terhelve 80W fölötti értékeket mutatott :(
    (Én hülye az e táp alatt lévő régi gépemet mértem ki, ami kikapcsolva 30W-ot, alapjáraton 113W-ot evett, és emiatt döntöttem úgy, hogy új, kis fogyasztású gép kellene. Aztán most kiderült, hogy a táp is hozzáadott a fogyasztáshoz jó sokat :()

Szóval paneltápos házzal, és úgy tűnik jó minőségű Chieftec táppal se tudom 45W alá vinni. Ráadásul nekem min 2 vinyó lesz benne, az már 50W. Csak tudnám, hogy lehet elérni a 30W-ot, amiket írnak a prohardver-es tesztekben is...

Tegnap rendeltem a brazoshoz egy Codegen MX-31-es házat 300W-os táppal, mert ennél a Cooler Masternél már csak hatékonyabb lehet, (még táp nélkül is megéri a 8600Ft-os árát). Este lemérem, de ha ez is pazarol, akkor még ki kell adnom újabb 20e-t egy normális paneltápért, és így már nem igazán érte meg ez az egész dolog, aminek a célja a sokat zabáló gép kiváltása lett volna :O

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés