- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: tpm.msc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
flashpointer #63954 üzenetére
Tény, a 4060 a legerősebb a felsoroltakból, egyúttal a legdrágább... és min. kéne mellé egy i7-8700, vagy 9700.
A 90 fokos fordítóról mindig megfeledkezem, jó cucc az.
-
dugo_
veterán
válasz
flashpointer #63929 üzenetére
Én is azt hittem, hogy majd jól lekövetem a piacot, 2-3 évente teljes csere, aztán mindjárt 8 éves lesz a konfig, amiben a 7th gen Pentium "frissült" egy 6th gen i5-re.
Após ugyanígy volt az autóval, amit végül 20 évesen megkaptunk.
-
Francia91
veterán
válasz
flashpointer #63929 üzenetére
Nyilván nem az a lényeg, de jobb, ha pl 95 fok helyett 60 fokon megy a VRM teljes terhelés alatt, több az esély rá, hogy kibírja, amíg le nem váltod...
Esetemben pedig más tészta, van otthon Socket 462-es (Athlon XP 3000+, HD3650 AGP VGA, 3x1 GB RAM), LGA 775-ös csúcskonfigom (Xeon X5472, Radeon HD6950, 8 GB RAM), mai napig hibátlanul mennek, és elő vannak szedve időnként retrózni
-
Dapro
senior tag
válasz
flashpointer #63736 üzenetére
nincs rajta gari, 3080amat cseréltem be mert 100+ fok volt , ez legalább hűvösebb
majd az 5000 széria... -
HookR
addikt
válasz
flashpointer #63701 üzenetére
Ha van a hátlapon szellőzőnyílás és a csatlakozók a CPU-hűtő felől nagyon be vannak dobozolva, akkor az egyértelműen az irányított légáram jele. Szerintem mind a 4db Z890-es Mini-ITX lapban van rejtett venti, az Asus-ban talán kettő is (+1 felfogatási lehetőség az M.2 slotok felett).
-
louigi69
csendes tag
válasz
flashpointer #63631 üzenetére
Hát erről a coilwhine jelenségről még csak most hallottam először, egy videót gyorsan megnéztem, ez baromi idegesítő. Akkor más alaplap után kell néznem. Köszi a CPU tippet, a táp ahogy nézem SFX-L fajta, sajnos mivel kicsi a ház, szeretném a lehető legkisebb méretű SFX tápot beszerezni. Nem tudom mennyivel több helyet venne el a Loki egyébként... köszi neked is a hozzászólásodat sasNAXO.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #63596 üzenetére
10gbps és spidf sehol, gondoltam jövőre elhagyom az AM4-et, hát, nem fogom.
-
mpierre
veterán
válasz
Már le is akciózták. 476-ra.
-
válasz
200k HUF felett?
Jó, oké, Asus ROG felár... de akkor is! -
TurboK0
tag
válasz
Annak a X670-I verziója is 200 ezer HUF. Szerintem nem lesz a B850 sokkal drágább mint a B650, pláne azért is mert 99% ugyanaz, csak az USB4-et variálták meg.
-
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #63576 üzenetére
matx, asrock b550m steel legend.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #63534 üzenetére
ez fullos, en nem ismertem, koszi.
-
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #63257 üzenetére
450W táp fele annyiba kerül mint egy 1000W táp és pl. egy APU-s gépbe egyáltalán nem kell több, még akkor sem ha később teszel bele GPU-t (valami középkategóriásat).
Meg 1000W+ tápnál a teljesítmény görbe annyival magasabban van hogy alacsony fogyasztásnál, ahol a gép ideje 99%-at tölti, ott 5-20W-al többet szívhat egy 450W táphoz képest. Persze ez minimális összeg, de napi 24 órás működésnél már +10kWh a villanyszámlán, és ha azon múlik hogy elérjük a mágikus 210kWh havi határt (ahonnan felfelé 5x annyiba kerül az áram) akkor már nem is annyira mindegy.
Nálam ezen (is) múlt, úgy kellett átépíteni mindent hogy letornásszam 240kWh átalányt, anélkül most 2x annyi villanyszámlát kellett volna fizetnem. Annyi bibi volt vele csak hogy amennyivel lejjebb toltam a villanyszámlát, annyival drágább lett a Digi amióta felvásárolta a magyar állam. De legalább drágább nem lett a rezsi. Kurva jó ez az ország.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Nem mindenkinek kell óriási teljesítmény és amikor max. 100W-ot eszik az egész konfig, akkor nem mindegy, hogy egy 450W vagy egy 750W van mellette.
Az hogy felülről bővült a kínálat, az örömteli. Az, hogy alulról szűnik meg, az nagyon nem az. Picit olyan mint az ITX lapok, bár ott van még majdnem alja, csak az is arany árban... -
Pista0001
addikt
válasz
Félreértés ne essék, nem az a baj, hogy van nagy, hanem hogy csak az van. 450-600 wattos kategóriában is szükség van gold/platinum tápokra, amik félpasszívan működnek.
-
mpierre
veterán
válasz
flashpointer #63227 üzenetére
Tök "véletlenül". De már így marad.
Ebből kell főznöm.
-
Gergello
addikt
válasz
flashpointer #63227 üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #63205 üzenetére
Nagyobb, mint a Bitfenix Prodigy? Vagy az már nincs?
-
rxmiss
tag
válasz
mar majdnem offtopik, akkora
a szurke-fekete-narancs majdnem bejon. -
válasz
A dizájnja is elég ótvar, de legalább gondolom aranyáron mérik, mert In Win.
-
válasz
flashpointer #63151 üzenetére
Ekkora fasságot. Gondolom valami speciális szoftver lehet, amit nem tudnak (akarnak?) Linuxra portolni. Biztosan azon is vígan elfutna, amíg a gép ki nem rohad alóla.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #63151 üzenetére
2028-2029-ig is kitolhatják a Win10-et, valószínűleg fizetős konstrukcióban.
Még mindig olcsóbb és egyszerűbb, mint indokolatlanul gépeket cserélni.
Nálam még kb a fele géppark 8. gen előtti, mert vagy én vagy az ügyfél nem szeretne váltani.Minden esetre ár/értékben baromi jók ezek a kis gépek.
Amire otthon kell arra tökéletesen megfelel, főleg NVME ssd-vel. -
válasz
flashpointer #63105 üzenetére
Elférne, de ha valaki tervez ilyen házat akkor sima SFX-et ajánlanék neki, főleg ha a táp kábelei ilyenek mint az EVGA GA sorozatnak, nehezen hajlanak, merevek, a 24 pin kábelről le kellett szednem a gyári zsugor borítást és a kötegelőt mert nem hajlott úgy ahogy kellett volna. Az előlapi, jelen esetben "oldallapi" csatlakozók kábelei is indokolatlanul hosszúak, ezek a táp alá vannak betuszkolva, tehát kell a hely.
Néztem a Loki sorozatot, de csak 850W Platinum-ban van fehér és 100E-t nekem nem ér meg. -
válasz
flashpointer #63089 üzenetére
Így, műanyag.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #63067 üzenetére
ha rövidebb lenne a vga-m, vagy tfx tápot használnék, talán még bele is tudnék hekkelni egyet
-
zed1983
őstag
válasz
flashpointer #63022 üzenetére
És az melyik? Engem is érdekel
-
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #62878 üzenetére
A házhűtő 120-as noctua slim venti helyzete fix. A lamella pozicionálása sem opcionális, mert más pozícióban a hűtőcső ütközik le a burkolatokkal. Mind a 4 oldalon körbe van véve egyébként a cpu foglalat. Visszaraktam most a noctua 92mm slimet a bordákra, azzal max 90 fok, a tesztekben is ennyi szokott lenni a hűtő teljesítménye.
Egyelőre már nem piszkálom. Megvárom a Jonsbo T1-et. Abba megy bele a régebbi 120-as vízhűtésem, vagy van még egy cooler master toronyhűtőm is B verzióként.
Mai dilemma: emagnál elektro kuponnal 108 lenne a 8700g
-
laychi
veterán
válasz
flashpointer #62804 üzenetére
Nem áll szándékomban cserélni.
A leírt alkatrészeket szeretném átépíteni.Ebben a videóban egy 280mm hosszú vga van a Jonsbo z20-ban, moduláris tápnál ez a max. kb., ahogy nézem, de non modulárisnál elférhet nagyobb is és még mindig atx táp.
Elég jónak tűnik ez a házikó.
Csak még lesz egy box az asszonnyal, mert az ő gépe és tetszik neki a jelenlegi gépháza.
Csak hát nagy a jelenlegi konfigurációjához. -
laychi
veterán
válasz
flashpointer #62787 üzenetére
Mihez lesz/lenne? -ez lett volna a kérdés?
Ha igen:
Alaplap: Asrock B760M PG Riptide - mATX
CPU: Intel i5 12400F
CPU hűtő: Thermalright Peerless Assassin 120
RAM: 2x16GB Team T-Force DELTA RGB DDR5
VGA: Geforce RTX 3060 Ti FE
Táp: Corsair CX 550m- ATX non modular
SSD: Jelenleg hagyományos SATA SSD van, de nvme-re cserélhető.Kis méretű házakban ti vagytok toppon, ezért tettem fel itt a kérdést.
Bocsi mégegyszer az OFF-ért -
válasz
flashpointer #62679 üzenetére
Az, hogy egy 10 terás HDD-t megkapok 50k forintért a használt piacon. SSD-ben meg szerintem a csillagos ég a határ.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #62530 üzenetére
Annak valaki megcsinálta a rövidített változatát. Intro alatt a fejesnél kitörik a nyaka és vége.
-
viperabácsi
addikt
válasz
flashpointer #62394 üzenetére
erről beszélek ,minden gyártó alkatrésze bele eshet ebbe. Nekem régebben ADATA tápom olyan coil whine-os volt , hogy még a venti hangján keresztül is hallottam
Amúgy ha lenne a kritériumoknak meg felelő másik lap ( akár matx is szóba jöhet ) akkor lehet másikra esne a választás . -
viperabácsi
addikt
válasz
flashpointer #62392 üzenetére
Fentebb le írtam mik lennének az elvárásaim a lap felé.
A " coil whine " meg pár felhasználónál előjön a másikaknál meg nem. Ennek alapján a fele táp / VGA palettát is kukázhatnánk. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #61674 üzenetére
Úgy biza. Nyilván kis rendszernél nem kellenek akkora méretek, de a szabályok egyszerűek. A leghűvösebbtől a legforróbbig növekvő sorba kell rakni az alkatrészeket. A körön belül mindenképp, de lehetőség szerint fizikailag is függőlegesen. Az utolsó (és egyben elgnagyobb) hőtermelő, a GPU után feltágulni amennyire lehet (a meleg vizet nem szabad a körön belül fojtani) és úgy fel szigetelve a radiátor csatlakozójáig. Utóbbira egy 100-120cm magas fűtési alumínium radiátort gondoltam, nyilván korróziógátló folyadékkal és galvanikus elválasztással.
Az ötlet alapja az a tény, hogy a képen látható rendszeren egyszer alakítottam valamit és csak 3 hónappal később vettem észre, hogy a szivattyút elfelejtettem visszadugni, addig nem volt keringetés csak keringés. Kellett hozzá az a felépítés, ami a képen is látszik, hogy a hőtermelőből egyenesen fel megy a víz a hőleadóba és kellett ez a blokk. Az Enzotech Sapphire, ami felépítését tekintve a múlt és a jövő közti átmenet. A mai micro-pin és a régi macro-fin dizánj keveréke a micro-fin. A dolog egyedisége az a jelenség, hogy minél lassabb az áramlás a tüskék között, azok annál hosszabban átmelegszenek -> nő az effektív felület. Ilyen azóta sincs , mert nem szükséges a szivattyúk miatt. A maga korában ennek a blokknak volt a legkisebb ellenállása és ezzel arányosan a legjobb teljesítménye. Bármi, ami ennél jobb volt, legalább 1,5-2x akkora ellenállással bírt a jet-plate miatt.
-
phulee
tag
válasz
flashpointer #61674 üzenetére
Pontosan, ahogy TESCO-Zsömle is írta. Megfelelő kialakítás mellett a folyadék a fizikai hatások mentén keringeni kezd. Nyilván van hátránya, de előnye is. Pl. egy mai fűtési rendszer áram nélkül mit sem ér. Nekünk van vízteres kandallónk, de a modern csőrendszerek mellett nem fog létrejönni a gravitációs keringés, kell neki a szivattyú is.
Nyilván egy számítógép esetén más a helyzet, ugyanakkor kevesebb a meghibásodási lehetőség, illetve teljesen zajtalan lehet. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #61667 üzenetére
A levegőt se mozgatja semmi a passzív rendszerben, mégis elszállítja a hőt. Pontosan ugyanazon elvek alapján meg lehet ezt csinálni vízzel is, sőt, nagyon sokáig csinálták is. Ha jól rémlik épületgépészetben gravitációs fűtésnek hívták a dolgot. Ahogy egy passízv rendszernél úgy itt is vannak szabályok, elvek, amik alapján ez működik, ha betartod, akkor semmi akadálya.
Én anno terveztem a rendszerbe 3-4db 50ft-os méretű szivattyút amolyan failsafe-nek illetve hidegindításhoz, amiknek az lett volna a feladata, hogy amíg a melegoldal nem éri ela kellő hőfokot, addig a víz egy részét visszakeringeti a blokk elé, ezzel biztosítva a minimális áramlást a blokkon belül addig amíg a keringés be nem indul. -
phulee
tag
válasz
flashpointer #61667 üzenetére
Bár nem láttam ilyet, de gondolom ahogy régen a keringető szivattyú nélküli fűtési rendszereknél, ott is mozgott a víz, csak nem egy külön eszköz keringette. Gravitációs áramlás alakult ki, ebben a megfelelően vastag felszálló csövekben létrejövő sűrűség-különbség hatására jutott el a procitól a nagy tömegű radiátorokig a hűtőfolyadék. Csak nyilván fordított volt a szempont és nem a környezet felfűtése volt a cél, hanem a keletkező meleg elszállítása.
De majd valaki jobban hozzáértő pontosítja vagy kiigazítja.
-
phulee
tag
válasz
flashpointer #61609 üzenetére
Na tessék, akkor most retteghetek, hogy mi vár még rám.
De így szép az élet, ha zajlik...
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #61609 üzenetére
Asztalon össze lehet előtte rakni riser nélkül, és be lehet állítani a bios-t. Vagy ha van 3.0-s kártya, első indításra azt kell beletenni.
Nekem Kolink Rocket Heavy-ben van ASRock B550m-ITX/ac és RX-6650XT, ez se bootolt be 3.0-s riserrel. Az alapbeállítás auto, fix 3.0-ra kell állítani. Én egy R7 250-nel oldottam meg, az csak 3.0-s így auton is indul, át tudtam állítani, és mehetett bele az RX.
-
viperabácsi
addikt
válasz
flashpointer #61559 üzenetére
az a leg " humánusabb " megoldás !
-
modecom1994
tag
válasz
flashpointer #61322 üzenetére
Igen szemezgettem én is vele. lehet végül az lesz a vége
-
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #61318 üzenetére
hat nem tudom vennek-e megint gigabyteot, egyik markas SSD-mmel pl nem bootol
meglepődnék azon, hogy ha ennek bármi köze lenne az alaplaphoz
inkább user error-nak tűnik -
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #61307 üzenetére
mediatek MT7922 wifi jobb egyébként, mint az inteles
megy linux alatt is tök jól, tud 5 és 6ghz-en is access pointként funkcionálni -
Victorio
aktív tag
válasz
flashpointer #61305 üzenetére
Nálam a Giga B650i Aourus Ultra nyerte a versenyt a 3 db M.2 és 4 db SATA csatlakozó miatt. A gagyi anyaghasználat alatt mit értesz?
Coil whine nincs. -
viperabácsi
addikt
válasz
flashpointer #61312 üzenetére
Ennek a komplett beszélgetésnek a linkjét el tudod küldeni ?
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #61307 üzenetére
Szerintem egy két dolognak érdemes utána járni:
aztan azt irtak h lassan bootol
Ezt csak olyan ember írhatta aki nincs tisztában a DDR5-ös memory trainingel, kvázi nagy szakértő lehet..Amúgy kikapcsolható és ez nem márka függő hanem DDR5 specifikáció. Bekapcsolástól számítva 8-10 másodperc múlva Windows asztalon vagyok.
hibas komponens pl usb
valóban volt egy srác aki szanaszét fikázta a platformot mert valamilyen USB-s eszköz nem ment neki aztán visszaváltott intel-re mert azzal ment. Biztos vannak egyedi esetek de ez szintén márkafüggetlen kérdés. Neki talán nem is Asrock lappal volt ez a hiba.wifit a mediatek kartya dobalja
Ezt olvastam én is, lekopogom az új BIOS-al nem volt már ilyen probléma de ha sokat használod vagy inkább csak azt használod akkor rizikó faktor lehet..Egyébként ha a pénz nem számít akkor az Asust megvenném simán, az a venti csak akkor fog neked menni ha nagyon meleg a VRM, a 7900 elvileg 65w ami nyilván valamivel több a valóságban de azt a VRM-et nem fogja nagyon megkínozni..Inkább 120w-os procik vagy felette azok ahol ez bejöhet a képbe. Bár ezt inkább a másik topikban tudnák megmondani ott sokan használnak ilyen lapot.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Nekem b550i Asus lapom van a kis venti még nem kapcsolt be .
Ha váltok ( fogok ) akkor csak az asus B650i lapját fogom meg venni , kb mindent IS tud . -
Hanok
senior tag
válasz
asrockra sok a panasz hogy sok a hibas
Nálam hibátlan a asrock b650i lightning wifi.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #61270 üzenetére
Próbálj szűrni rájuk
[link] -
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #61266 üzenetére
hat ezt nemnek veszem : q
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
flashpointer #60998 üzenetére
Az van benne és így is működik, de a konfighoz a 1060 6g helyett inkább egy 1650 lp illene. ( a 600W-os SFX vinné a 4060 LP-t is, de a 9400F már nagyon sikoltozna)
-
válasz
flashpointer #60911 üzenetére
Igen, és ez házakra is áll, pl. a VGA-k rögzítőcsavarjainak lemeze vajon beleszámít a mélységbe, vagy sem?
-
válasz
flashpointer #60767 üzenetére
A mindenit, ez nem semmi!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #60722 üzenetére
Alátét azon nem segít, ami ennek a baja, mert maga a menet zár rövidre.
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #60557 üzenetére
Jaja "ADTLink" kínai cég kínálatában elég jó minőségben vannak ilyenek, érdemes csekkolni, eboyról 2 hét alatt megérkezik.
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #59464 üzenetére
Én kimértem, 420W-ig szalad el limitált procival, viszont ez a 120-as vastagabb, mint a 240-es hűtő, de kinek mi a zavaró hangerő, 900-1000 körül hangtalan, utána már kezd hangja lenni.
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #59450 üzenetére
Itt egy 120-as aio van egy i7-13700K-n, kicsit trükközni kellett, hogy menjen rendesen, de mostmár a napi használatban elég jól elvan, a cpu jelenleg is 37°C-on dolgozik, biosban meg 90°C limit be van állítva, és ennyi. És ez csak 180W környéke limitálva, 220-ig elmenne limit nélkül, ezt egy 240-essel se hűtőd le...
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #59443 üzenetére
500 wattot meg lehet hogy meglepo lehet de egy 140 es radiator lehut
Persze, ha az a 140-es radi 5 centi vastag, és 4 ventivel fújod keresztül az 5 fokos levegőt!
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #59443 üzenetére
Félreértesz, úgy értettem, hogy az alaplapon kellene kezelni 5-600 wattot, és ezt a procifoglalaton is át kéne juttatni, ez a nagy probléma. Hogy egy dvga-s rendszerhez van táp, és le is lehet hűteni, az nem újdonság.
-
coccolino
aktív tag
válasz
flashpointer #58901 üzenetére
SFF, ez meg majdnem akkora mint az Nr200p, de tényleg lehet én vagyok eltévedve
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #58721 üzenetére
2x annyi pénzért fele olyan erős benne a proci, vagyis a szín mellett semmi se szól mellette. kisgép lett volna, ha ssd-t akarok használni, de pont az a lényeg, hogy maradnék a 3.5"-os vinyóknél, kevés eszköz van, ami kicsi, de egy belefér, olyan meg pláne nagyon kevés van, ami kicsi, és kettő is belefér, és még egy erős proci is van mellé, a dupla 2.5G lan már tényleg csak a hab a tortán.
Hun-Sector: a mostani node304 is ilyesmi jellegű, 2 db 80-as venti beszív elölről egy kis 15mm széles rácsozott résen, és keresztülfújja a vinyók között a levegőt, teljesen normális 32°C-on van a vinyóm most is, ennél több nem kell.
"a másik két lemez díszlemez" Most meghajtóról beszélünk, mint lemez? vagy az ssd-kről?
Nekem egy kicsi cucc kell, nagy van, és nem tetszik, még szerencse, hogy el van dugva, és nem látom, de annak az ára kiad egy ilyet, és ez jobb annál.
-
mpierre
veterán
válasz
flashpointer #58717 üzenetére
A rendelkezésre álló helyen el kell férjen szendvicsben az sfx táp 63,5 mm-e, az EK flt80 52 mm-e és a pumpa. A táp és az EK flt80 közt pont annyi hely van, hogy elfér egy ddc a hűtőbordájával. Imígyen:
Pontosan 1,83-1,85 mm hely marad a táp és a ddc bordája közt. Valami 300W-os hdplex-szel megoldható lett volna, hogy a D5 kerüljön fel az flt80-ra. Azt majd kihasználom egy akut ápgréditisz kezelésre.
Igen sok mindent megoldana a külső radi. Nem akartam külsővel küzdeni. Így majd pont befér a polcra. Külső radival már nem. Alapvetően a nagy gép kiváltására készült ez a kis gyösz. Netezésre pont elég.
Spórolok a villanyon, mert fogyasztásban nem egy liga a két gép.
Szerk.: Azt még majd ellenőriznem kell, hogy a mps200 nem ér-e bele a radin lévő ventibe. Az még sok mindent boríthat.
-
Gausz
aktív tag
válasz
flashpointer #58702 üzenetére
Elmélkedtem rajta, de inkább kerülném a vizet, mert ha egyszer beépítem, akkor amíg megvan a konfig, addig nem szeretnék hozzányúlni. A jelenlegi notebook már 9 éves...
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #58405 üzenetére
Ez jó, te egy 80 ezer forintos tápegységről írsz, én egy 8 ezer forintosról. Szerinted azonos a vásárlóközönség, amelyik egyik vagy másikon töpreng, és valamelyiket végül megveszi, mert talált érvet a másik ellenében?
Lehet nem olvastad végig, de azt írtam, hogy lenne lehetőség 350-es sfx tápot hozni, mindössze 8 ezerért adnám darabját, veszi-e egyáltalán bárki ezeket a tápokat, és azért nincs az apróban, vagy a kutyának se kell, így eladó sincs?
Hun_Sector: Fehér festék van, simán megoldanám, 3 méter fehér harisnya meg 1800 forint.
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #58310 üzenetére
Furcsa lenne, hiszen a tüske eleve magasabb, mint az ssd, itt van előttem egy MSI B150-itx lap, ennek gyárilag csak HÁTUL van nvme slotja, azaz az nem a második, hanem az első, kevés esetet kivéve oda mindenképp kerülnie kell egy ssd-nek, szerinted mindenki kivagdossa a házat emiatt?
Kibontottam egy zsírúj kingston nvme- ssd-t, betettem, digitális tolómérővel megmértem, 4.5mm magas a lap síkjától mérve, megmértem egy NZXT H200-as házon, a tüske azon része, amire ráfekszik a lap, betekerve 6.4mm, egy spririt of gamer deathmath 3 lapon szintén 6.4mm, érdekes módon az atx szabvány is 6.35mm, se több, se kevesebb. És akkor a lapon a lyuk körül még ott vannak a kis testelő pöttyök, 1-2 tizedet azok is kitüremkednek...
Azért ilyen orbitális baromságokkal ne rakjuk már tele a topicot.Szóval ha az ember hátra akar berakni egy nvme ssd-t, akkor megveszi vagy legyártja oda a megfelelő közdarabot, amit akár két therlmal paddal is felrakhat, akár direktben is, ezért se gépházat vagdalni, se mást csinálni nem kell, ráadásul ennek a költsége kb 300ft, amíg az ssd hűtőért elkérnek 2 ezret, és ugye ez a megoldás nagyságrenddel jobban vezeti el a hőt.
Persze a saját házával mindenki azt csinál, amit akar! -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #58164 üzenetére
Na tessék.
prolad
Igen, azért régebben ha jól emlékszem a többség egy tök alap, belépő szintű játszogatós gépet épített ilyen pici házakba, most megy egy közepes kártya eszik 200W-ot és a proci is többet igényel. A csendesség, hűtés miatt nehezebben megoldható.
Egy LP kártya szinte már egy új címhez sem elég. -
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #58164 üzenetére
P-ATX -ről van szó?
-
F.B.I.
veterán
válasz
flashpointer #58118 üzenetére
Igen de itt is már olyan ház árakról beszélünk, hogy akkor már vannak sokkal olcsóbb megoldások, mert itt már a hasáb formától elmegyek egy tömb irányba.
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #58065 üzenetére
A ház hosszára célzol?
Mert magasságilag a VGA mellett elfér egy hosszabb alaplap, csak az alsó csavarokat nem rögzíted. -
zed1983
őstag
válasz
flashpointer #57632 üzenetére
Az a 600-as táp hogyan bírja azt féltéglát?
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #57707 üzenetére
Oké, ennyi sok éve, szerintem tudja mindenki!
De mit akartál ezzel mondani?
Az uniós szabályok értelmében, ha te áfa visszaigénylésre nem jogosult vállalkozásként, vagy magánszemélyként vásárolnál Németországból, akkor a lakóhelyed szerinti (feltételezem ez Magyarország, azaz 27%-os) áfát kell felszámítsák, és azt kell megfizetned.
Az áfa visszaigénylésre jogosult vállalkozások nettó áron, német áfa nélkül vásárolnak Németországban, és itthon a 27% áfát számolják fel, majd számlázzák a hazai vásárlóknak, vagy ha egy szlovák, lengyel, olasz vásárol, akkor fő szabályként a célország áfa mértékével növelt bruttósított összeget számlázza áfa- visszaigénylésre nem jogosult vállalkozásnak, vagy magánszemélynek, viszont másik eu-s országba eu-s adószámos cégnek nettóban számláz tovább.
Megint csak az van, hogy senkit sem érdekel, mennyi a német áfa.Akkor lehet jó a német- magyar áfa- különbség közötti résen gondolkodni, hogy ha olyan értékben vásárolsz magánszemélyként, hogy az megéri a macerát, amikor a nettó+ német áfás árú cuccot a kinti baráthoz küldted, majd ő hazahozza, ekkor garid így is meg úgy is garid kintre lesz, és azt is csak vele tudod majd intézni, stb stb, ritkán jön ez ki jól, kevesen akarnak pár %-ért hazardírozni, gari esetén nyűgöt venni a nyakukba, eladásnál a külföldi garival problémás esetként rosszabb helyről indulni a hazai kisker garis hasonló termékek között...
Az persze egész más kérdés, hogy itt nem kapható, csak ott, akkor megveszed, és kész.
-
Mclovin
senior tag
válasz
flashpointer #57661 üzenetére
Úgy értettem, ha 4.0-n szeretném használni a VGA-t.
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #57632 üzenetére
Kár a gyári venti kattogásért, jó macera lesz kicserélni gonodolom.
De faja a konfig.
Jó az a 4090...
D15 extrákkal?
600-as tápegység??Amúgy az általam linkelt videóban 850-es silverstone van...
-
válasz
flashpointer #57574 üzenetére
SST-SX700-LPT-re azt írják tesztben, hogy a halkság az egyik fő előnye, de nem mindenhol adják meg rá az 5 év garit.
Lian Li PE-750-et itt halkabbnak írják. -
apollo12
veterán
válasz
flashpointer #57574 üzenetére
-
apollo12
veterán
válasz
flashpointer #57550 üzenetére
4090 alá inkább már 850w kéne, talán ez ami még halk is lenne [link] , coolermaster, fsp dagger, lian li tápok hangosak. Nekem ami nagyon halk volt és már bánom eladtam EVGA [link] . Most egy lian li sp 750 van és a gyári ventilátorral nagyon hangos, ki cseréltem benne a ventit és sokkal halkabb lett.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #57550 üzenetére
igen, én azt is megkérdőjelezem ilyen kártyának van-e létjogosultsága SFF-ben (meg úgy in general létezni, WTF nvidia)
-
Zamma
őstag
válasz
flashpointer #57545 üzenetére
Milyen házba megy a 4090 és ez a kis "tápocska"?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
én fel nem fogom miért kell ekkora wattokat SFF-be préselni
-
Rick4
félisten
válasz
Talán ez tudja a kívánalmaidat: [link]
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer #57537 üzenetére
-
Ispy
nagyúr
válasz
A sárgulással még nem találkoztam, de a karc az jön, ha akarod, ha nem, egy ilyen nagy felületen biztos elég gányul fog kinézni fél év múlva, egész nap azt fogod nézni.
-
dugo_
veterán
válasz
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
flashpointer #57495 üzenetére
Nekem is tetszik
Alapvetoen nem tapasztaltam szamottevo kulonbseget a 37 es 47mm-es hutok kozott ha van rendes eleres az oldallaphoz. Es igazabol osszessegeben nekem az L9a tetszik a legjobban. Nagyon minosegi az egesz, remek hatlap, konnyu szereles, tisztitas is egyszeru mert kivulrol le tudom venni a ventilatort barmikor - ami kifejezetten halk is, foleg hogy igy nincs kozel az oldallaphoz. A tolcser pedig valoban tud javitani 4-5 fokot amivel siman feler a 48mm-esek teljesitmenyehez.
Ettol fuggetlenul a Velka 3-ban meg fogom nezni az AXP90-X36-ot. Sulyra konnyebb mint az L9a (valoszinuleg a noctua huto kozepen levo vastag fem elemnek koszonhetoen) es kisebb is, viszont a Thermalright eseteben fuggoleges a hutoracs ami talan hasznosabb mert nem utkozik meg a levego RAM es a VRM-ben. Bar egyes alaplapoknal ahol nem ilyen hatalmas fal-szeru VRM (pl ASRock b550m-itx/ac) a viszintes irany miatt a levego atfujhat arra a reszre es hatlap hijan ez egy jo legelvezetest eredmenyezhet. -
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #57464 üzenetére
Ennél van egy sokkal egyszerűbb megoldás, akinek nincs mondanivalója, az csak olvasgat, akit nem érdekel, az tovább teker.
Bármennyire is nem ITX hűtő, egy 1 kilós borda is a topichoz tartozó dolog, hiszen egy ATX házas topicban felesleges olyan kérdéseket feltenni, hogy az egyik vagy másik kis házba, ide vagy oda befér-e, hogy szellőzik, stb, ott nem tudják, de itt igen! -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #57464 üzenetére
Jogos, de kérdés szigorúan mi tartozik bele.
Csak ITX alaplap és olyan ház, ami maximium azt fogad?
Hogy írjak példát bitfenix Prodigy megfelel ezeknek a kritériumoknak.
Ettől függetlenül 26+ liter, ami már inkább mATX méret, tehát az se teljesen illik ide.
(Szerintem a topik témája a legkisebb gépek, mini pc-k.
Ha ezt egy 4 vga slotos gépbe valósítja meg valaki kis térfogattal, az jöhet.
Leglalábbis én szívesen látom őket inkább itt, mint máshol..)Az elmúlt pár nap témája ettől függetlenül szerintem is OFF volt, írtam is.
-
válasz
flashpointer #57396 üzenetére
V SFX Platinum 1100 review... leírtak alapján azért nem vezeti a kategóriát.
#57425Grave_444
Jó döntés. A Trinity-ben lemezzel le van választva a táp és a HDD-k... és kapható pinkben.
Atomic Lite még érdekes lehet, ugyanekkora méretben, 180mm-es első ventivel.Az tetszik ezekben, hogy a mATX lap előtt már nincs semmi a kábelcsatornákon és ventiken kívül.
-
PROTRON
addikt
válasz
Engem az érdekel, hogy oké vannak procik amik esetén kell 2 esetleg 3 db 8 tűs EPS power...de miért van rajta 8 db PCIe csatlakozó, a 12+4 pinesen kívül?
Mi olyan eszközt tudtok ami PCIe x16 foglalatos és kell neki legalább 8 pinen a narancslé? Mert én a VGA-n kívül nem nagyon tudok olyat ami ennyire teljesítmény igényes cucc...ellenben ha már beraksz egy olyan kártyát amihez 12+4 pines csati kell, akkor ha mellé raksz valamit az is igényelné ezt, ellenben oda meg már a 1300W lesz a kevés, tehát akkor minek 8 db 8 pines csati? 2 megy a CPU-ra, meg esetleg még 3 ha van második VGA és megoldod nem szépen... -
válasz
Durva. A gépemben ennek soha nem pörögne fel a ventije, gyk. full passzívan használnám. Már a 750W-os is bőségesen elég egy átlag ITX konfigba!
Fehérben különösen menő! V750 SFX Gold - White Edition -
sasNAXO
aktív tag
válasz
SFX + ~0.5 cm a kiálló csatlakozóival.
Ezeknek nem borzasztó a venti hangjuk? Mintha a CM SFX szériával az lett volna a gond? -
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #56833 üzenetére
távoli jövőt írtam, szóval még én sem tudom, ha várok eleget, akkor HA, ha nem, akkor gondolom felzargatom valamelyik német cimbimet.
-
fatpingvin
addikt
válasz
flashpointer #56644 üzenetére
again: nem az volt a kérdés amire válaszoltál.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #56644 üzenetére
az ultrakompakt és a 3.5 egy picit tényleg nehezen fér meg egy mondatban, de azért átváltani egy 200 ezres vasról egy 1M vasra, nem épp építő javaslat - elég lenne, ha egy picit optimalizálnának némely, már meglévő, ház design-on. venné a piac, mint a cukrot : )
a mechanikus zaj akkor gond, ha az asztalon tartod a nas-t, amellett, hogy valós érv, szerintem kevéssé zavaró tényező. -
fatpingvin
addikt
válasz
flashpointer #56642 üzenetére
kíváncsian várom az elfogadható magyarázatot arra hogy ez mennyiben értelmes és adekvát válasz arra a kérdésre hogy mondjuk hogyan építesz bele 4-5 darab SAS merevlemezt egy ilyen rendszerbe.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56632 üzenetére
Tudom, most is használok ilyet, de egyelőre csak 1db 8pin-es kellett.
-
VTom
veterán
válasz
flashpointer #56577 üzenetére
Kivenni hogyan fogod belőle?
-
Horvi
őstag
válasz
flashpointer #56580 üzenetére
Az milyen CPU hűtő amúgy rajta? Valami top-flow hűtőnek tűnik de méretre toronyhűtőnek is elmenne
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #56577 üzenetére
hat nem sok reakciot valtott ki
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #56527 üzenetére
Jo hat egy 4080/90 (a kepen egy 4080 gainward Phantom) osszeszerelt helyzetben boooven elfer a sima NR200-ban , csak az a szar csatlakozo ideiglenesen igy kell kialljon, amig nem lehet hozza kapni forditot.
Amugy meg kb 6-7 mm marad hosszaban meg vagy 3-4 szelteben, ha valaki valami hasonlot akar bepasszirozni, de ez is ugy ment be hogy ki kellett kisse fesziteni az elejet meg a hatuljat hogy ferden be lehessen eroszakolni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #56527 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- DDR4 RAM modulok
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest