- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
mrbig25 #20036 üzenetére
Cubitek Mini Cube házhoz keresek hűtőt, eddig a Thermalright TRUE Spirit 120M(BW) néztem, viszont most látom, hogy a Macho is beférhet.
Vagy ha a Thermalright Macho Rev.A-t lecseréled egy Macho 120-ra, akkor beférsz a Cubitek Mini Cube-ba is. Ez aluház, szóval a súlya 2,3kg.
ezt viszont nem értem, nem látok méretbeli különbésget a sima és a rev A között, mire írtad ezt?
szerk.
arra gondoltál, hogy a revA-nak nincs blackplate-je?a másik dolog, hogy a házba max 150 magas hűtő fér be, a Macho is pont ekkora, ekkor pont koppanásra férne be, vagy maradna még pár milmiméter a a hőcsövek tetejénél?
-
kisza25
félisten
válasz
mrbig25 #22129 üzenetére
te boltod?
a kuckó amit tőled vettem a mai napig megvan
mondjuk, most full nem ez van benne -
vlevi
nagyúr
válasz
mrbig25 #21535 üzenetére
Nagyon izgatja a fantáziámat ez az Asrock lap. Meg persze a belevaló AMD 5350-es. Meg egy jó lapos házikó, amibe azért 1-2 meghajtót bele lehet rakni. Nem titkolt cél az lenne, hogy nézzen ki valahogy a TV alatt a videómagnó helyén. Persze az se lenne baj, ha elöl is lenne rajta USB3. És végül olcsón
Gondolom ezen a SATA tápon egy kis SSD, egy WD RED vinyó, mert ez jó keveset fogyaszt, és nagyonnagyonritkán egy optikai meghajtó elmenne? Persze egy elosztóval. -
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #20741 üzenetére
Már igencsak ideje volt. (Figyelmetlenül átvettem én is az elgépelt megnevezést, holott a képeken jól látszott, hogy A78F2-TI, nem pedig A87F2-TI)
(#20742) tlac: Nagyjából annyi, hogy már az is szerencsés együttállás eredménye, hogy két buzgó amatőr (na és persze az aktív közösség) is tető alá tudott hozni egy ilyen kaliberű projektet, ami nem ment volna a Lian Li, mint bérgyártó és az ő kiforrott, adaptálható gyártástechnológiájuk nélkül. S bár olcsónak nem lett olcsó, de még a magasabb árfekvésű sorozatban gyártott házak érszintjén mozog (Értsd: Még megfizethető. Nyugati mércével.).
A másik részletesebb iromány pedig betekintést enged a kulisszák mögé, hogy mennyire összetett és sokrétű a tömeggyártás kérdése, amivel lehetővé válna az érdemi árcsökkentés. Chenbro-t bemutató promóciós videó is van. Azt már olvasd el, ha tényleg érdekel!
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #20279 üzenetére
Jaja, nagyon szimpatikus kis deszka, de nem pusztán csak a 19V-os DC csatlakozó miatt!
- 2 helyett 4db SATA csati (külön vezérlővel)
- mini-PCIe slot (Ez mondjuk az MSI AM1I-n is van)
- DisplayPort, HDMI, DVI, D-SUB csatlakozó ("In case you have to connect four different types of monitors all at once")
- USB3 csatlakozó a nyákon előlapi kivezetéshez (külön vezérlővel). -
törölt tag
válasz
mrbig25 #19997 üzenetére
Köszi a megerősítést, én is 11" hosszról olvastam mint egyfajta normál maximum, bár a combosabb példányoknál is inkább a 9-10" az elterjedtebb.
Némelyiknek ebből a hosszméretből áll még ki hátrafelé pluszban a tápcsatija, ugye?
shteer:
Ennek ha jól látom parallel és felelé álló tápcsatijai vannak. Ez általános? -
pils00
tag
válasz
mrbig25 #19904 üzenetére
Akit érdekel a még korrektebb Corsair 250d árazás.
-
dkekesi
tag
válasz
mrbig25 #18633 üzenetére
Közben rájöttem, hogy szimpla radiátorral meg lehet oldani ATX táppal is. Így kevesebb ventilátor lesz, és a szupercsendes táp is maradhat. A vízhűtést meg elpasszolom egy ismerősnek, aki szintén most épít gépet. Amúgy csak akkor szoktam ideges lenni, ha valaki más hibájából van probléma (magammal hamar megbeszélem a dolgokat
)
-
-
30z.Samu
titán
válasz
mrbig25 #18524 üzenetére
Nekem egy CFI CBI-A8383TG házam van. Gondolkodom azon, hogy új belsőt kéne bele szerezni. A mostani elképzelés egy MSI FM2-A75IA-E53+AMD A8-5600K proci (ebben elvileg van integrált VGA). Elméletben elégnek kell lennie a 150W-os tápnak, de ha mégis arra kerülne a sor, akkor lehetne-e cserélni benne.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
mrbig25 #18496 üzenetére
Lehet, de az első helyen ahol néztem nem kapható.
-
pils00
tag
válasz
mrbig25 #17847 üzenetére
Az elképzelés annyi, hogy már elérhető a sg05 lite nálunk is.
Van egy fsp 300w sfx tápom , de az karcsú a gtx670 minihez.
Egy erősebb sfx táp horror áron van, és mint írtad is nem igazán csendesek.A másik ATX modnál kicsit macerás és költséges a CPU hűtés megoldása.(Ja és nem szeretek maradandó átalakításokat csinálni a hardvereimen
)
Az előző esetben maradhatna a tx3 evo a procin, hátra és/vagy fentre raknák valami ventit kihúzni a levegőt.
Annyit még megnéznél, hogy annyira hátratolható a táp valami távtartóval az alaplap felé, hogy elférne a panel előtt. Gondolom te fejből vágod, hogy hány mili van az előlap(i panel) és az alaplap széle között.
köszi
-
anytime
őstag
válasz
mrbig25 #17814 üzenetére
Szia!
Ha jól látom, az egyes hangszigetelő elemek méretre vannak vágva és felcímkézték őket. Gondolom, ezeket az elemeket a megfelelő helyre lehet felhelyezni?
Keresgéltem videót, de egyenlőre nem találtam
Kíváncsi lennék, mint ahogyan arra is, hogy mennyit lehet az alkalmazásával a ház szellőzésén bukni?
Szerk: ha én rendelem, csak 20EUR a szállítási költség
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #17770 üzenetére
Nem lep meg
Most mi lesz az új csapásirány? Kisebb az SG05-nél biztos nem lesz
Szerencsére én nem vagyok ennyire kísérletezős típus, jól elvagyok a Prodigy-vel. Ez a Mini Cube ötlet jól hangzik, csak funkcionálisan kicsit bukó (mondjuk az SG05-ödnél nem jobban
).
A HTPC-vel kapcsolatban motoszkál bennem kicsit a kisördög, hogy le kéne cserélni az PC-Q07-et. Kicsit nagynak tartom, de sajnos nincs kisebb ami azt tudja ami kell nekem. Nagyon bejönne egy Streacom F7C, de azon meg a slot-in nyílás felesleges nekem, és USB3-as dokkoló is kellene mellé. Elvileg be lesz a HTPC is vizezve, hogy ki legyen használva a hely a PC-Q07-ben, de az még odébb van.
Ispy: Ha nem ATX tápot használsz benne, akkor egész értelmes méretű hűtő is belefér. Ha ATX-eset, de nincs dVGA-d és a RAM moduljaid is ultra alacsonyak, akkor az új Zalman CNPS alaplap felé fújó hűtő megérhet egy próbát akár a mostani házadban is.
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #17245 üzenetére
Aranyos kis mini-ITX kuckó van születőben.
Van krimpelőfogód (ha igen milyen és mennyibe került?), vagy a tüskék rögzítésénél rögtönöztél?
=====================================
(#17244) Geller_1972: Továbbra is kontextusidegennek vélem a head-pipe, header pipe kifejezéseket. Hőcsöves hűtőnél a hőcsövek különállóak, nem alkotnak összefüggő rendszert, éppen ezért az alá-, vagy fölérendelt viszonyt sem tudom értelmezni.
-
sb
veterán
válasz
mrbig25 #16762 üzenetére
Intelen nem próbálkoztam még vele, de a leírások szerint chipsetfüggő is a dolog, hiába a cpu-ban van az IGP.
Ivy-ra azt írták tesztben, hogy csak 7-es chipset mellett garantált a 24p, 6-os mellett nem.
Persze ettől még működhet... ahogy úgy látszik Mercutio esetében is ment. -
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #16088 üzenetére
Igen, a mini-ITX-re épülő, erős hardvereket fogadni képes kompakt házak szembeötlő elrendezését a legnagyobb alkatrészek határozzák meg (VGA, PSU), így túl sok variáció nem marad:
- Ha nincs elfektetve riser card-dal, akkor a VGA elhelyezkedése a PCIe foglalat miatt ugye adott.
- A tápegység (SFX, vagy ATX) elhelyezése pedig szintén kézenfekvő: vagy a processzor fölé, vagy az alaplap elé, amerre a hosszú VGA amúgy is túlnyúlik. Minden szempontot mérlegelve ez utóbbi a kiegyensúlyozottabb felállás, az SG07/08-cal való ilyen hasonlóság nem a véletlen műve és nem is koppintás eredménye.
Eddig tehát tiszta sor, a ház átgondoltsága és az igazi ínyencségek a részletekben rejlenek. Abban, hogy a kisebb és/vagy kiegészítő alkatrészekkel hogyan sikerül takarékosan kitölteni a teret, törekedve a jó szellőzésre, a bővíthetőségre, figyelembe véve a strukturális kötöttségeket és a vízhűtés elhelyezésének szempontjait. Az NCASE M1 tervezése során is hamar világossá vált, hogy szabvány méretű alkatrészekkel - mint adottsággal - a térfogat hatékony kihasználása és az alkatrészek variálhatósága kéz a kézben jár. Egyértelműen túlmutat a kereskedelmi forgalomban fellelhető házakon azzal, hogy a felmerülő szempontokat nagyon átgondolt, kiegyensúlyozott és igencsak kompakt formában tálalja. Ráadásul a letisztult megjelenésre sem lehet panasz és a Lian Li strukturális eszköztára és gyártói háttere is szavatolja a minőséget.=========================================
Különböző felhasználói szempontok alapján összeállított 3 mini-ITX konfig bemutatása. Amolyan kedvcsináló sok teszttel megspékelve. - pclab.pl - Google translate
=========================================
-
sb
veterán
válasz
mrbig25 #15405 üzenetére
Egyetértek.
Saját tapasztalatok:
1. Brazoshoz nem igazán értem miért kell extra hűtő, a legkisebb házba és hűtővel is befér kb.
2. Tápból SFX-ből (ami a képen van) még én sem találkoztam olyannal ami halk. TFX-ből már igen (pl. itt árult Seasonic), de az kevesebb házzal kompatibilis, persze bele lehet applikálni.
3. De ha hely kell és hűvösebb ház akkor én is valami paneltápot javasolnék. A Brazosnak oda-vissza elég bármilyen. Ha későbbi fejlesztések vannak kilátásban akkor egy nagyobb, 80-90W-os táppal el lehet lenni.
Egy alulfeszelt 4 magos AMD vagy egy i3 szint ebbe belefér.
- Ezzel a táp sem fog feleslegesen fűteni, sem zajongani.
- Hely is lesz HDD-knek vagy másnak.
- Vagy épp a szellőzésnek és a többi hűtésnek is jót tesz a felszabadult hely. Ezzel elég a gyári hűtő is akár egy i3-nak, vagy vmi átlagos hűtő egy alulfeszelt Llano/Trinitynek.Nekem most egy Atom+Ion-om van egy nagyon kis házban. Kb. ez a Brazos szint, ennek elég ennyi hely+hűtés: Modecom Feel 202
Aztán van egy i3 konfig ebben: Spire Powercube. A két képen látszik, hogy mekkora a különbség a gyári SFX tápja és aközött, ha egy paneltpot tesz bele az ember és felszabadul a táp helye. Nekem is egy paneltápon van benne. (LR1106+PC-Power 75W - ez elég a fenti konfigokhoz határon. Egy kicsit nagyobb külső kocka jobb lenne hozzá.)
-
-
-
-
xtevo
őstag
válasz
mrbig25 #13985 üzenetére
Köszi! Én is kerestem, hisz google a barátom, de mégse annyira...
Ahogy nézem pár mm-en múlik? Mondjuk nem annyira pontos az én mérésem, egy AsRock E350M1 repülne bele terveim szerint, otthoni htpc-nek az gondolom tökéletes is lenne + 4gb ram. Tényleg van jelentősége hogy 1x4 vagy 2x2? Mert rendes asztalinál inkább 1x4...
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #13880 üzenetére
Majd a tesztekből úgyis kiderül idővel, hogy mennyire reális a megadott érték.
(#13881) Pista0001: "Csak nekem tűnik úgy hogy 120-asnak megfelelők a csavarhelyek?"
Igen, nagyon úgy tűnik.(#13883) Goose-T: "...ma megjött a Yate Loon D12SM-12C ventim is Kaliforniából..."
Arra kíváncsi vagyok. -
-
TomiLi
addikt
válasz
mrbig25 #13535 üzenetére
Köszi!
Én is gondoltam módosításra a ventit illetően, a külső megoldás még jó is, mert még úgy is bőven megéri helytakarékosság szempontjából.
SG05: lesz majd írás róla? Kíváncsi vagyok nagyon a fejleményekre.
Neked milyen tápod van az SG05-ben?Azt nem is tudtam, hogy 80x15-ös venti van az SFX-ekben. Azt hittem 25mm vastag.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged