Új hozzászólás Aktív témák

• balnan

csendes tag

válasz toldy #8142 üzenetére

Szerintem a P végünél van TC, azért a TDPje 100W és nem 65W és az ára is 170USD és nem 150USD.
    Kérdés, hogy a gyári AMD TurboCore 2.0 feljebb viszi e a nem P végűt is és ha igen akkor
    feljebb kerül e a TDPje is (bár valószínű akkor is csak 65W marad). A nem gyári TC nyilván feljebb viszi a P végűnél(?) bár itt meg az ASUS DIGI+VRM-je jöhet képbe(?).

Ezenkívűl ami a TurboCore 2.0 hatása a Corsair Venegance PC3-1500 (1866MHz) re? Az APU max ennyit támogat, de TurboCore nál akkor ennél nagyobb kell(2000MHz?).

A gondom az, hogy én nem nagyon szeretnék a Nesquik DUO 460G műzlidoboz fölé menni méretben (magasságban), mert néha bevágnám egy vastagabb Notebook táskába a HTPC-t. Meg aztán huzamosabb 120W feletti fogyasztásnak sem örűlnék. Ezért a viaLAN EPC3 dobozkát néztem ki (mert a Minibox 350 táppal már drága) külső táppal.

HDD lehet nem is kell bele, elég az 1.8" 64GB Micron Real SSD c400, mert az USB3 driveok már gyorsak és van nekem belőlük 2TB os. A Windows gyors kis file írásokra inkább RAMdisket használok, azét kell 8GB RAM, de nem tudom az mennyit fogyaszt és mennyire kell hűteni. Az APUval gondolom jön hűtő, remélem belefér a 6cm magas dobozkába.

A HD6570 ből nekem biztosan elég lenne a DDR3 verzió és esetleg gondolkodom WD Raptor 450GB HDD-n a dobozba mégis, bár mindkettő opcionális, attól függ mekkora az A8-3550 alap órajele (amit én még sehol nem láttam leírva, csak te írtál 2,4GHz-et) és mennyit fogyasztanak a nem opcionális elemek (pl. az ASUS F1A75I Deluxe), ill. a doozba rakható 4cm hűtő elég e és pontosan hova lehet berakni.

Hát ezeken tépődöm amíg végre látok egy FM1 APU-t valahol.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés