Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz Hanok #6278 üzenetére

Még mindig ott tartunk, hogy intel c2c gyorsabb mint az x4, rohadt vicces ám, de bizonyos feladatokban egy ht nélküli e8400 is gyorsabb egy x4-nél, persze nem mindenhol. Az i3 meg erősebb egy e8400-nél...mondom felőlem 1 magos is lehetne, amíg az erőviszonyok ilyenek. Jobban vennék amd-t, de drága az a lap, még ha jól felszerelt is. + az amd fogyasztása se meggyőző..hogy az újak mikor/milyen árban jönnek azt meg nem tudja senki. Volt itt linkelve h67 lap 18k-ért, amit nem hinnék hogy valós, de ha 22k már akkor is jó, mellé egy kisebb SaB i3 30k alatt biztos lesz apróban, i5-ök is vannak 30-40k. Ezek még rávernek a core i-re is és alig drágább mintha amd-t vennék..ez az én nagy bajom:)

tthom: Már nem tudom mire akarod használni:D 775-ösnél is lehet ddr3-at használni, chipset függő. Viszont ilyen itx lapot nem találtam. Ami talán van az egy zotac g43, de az még a dxva-t se tudja és ddr2-es. Számolgattuk nemrég, nem sokkal lenne olcsóbb egy belépő E3xxx procival mint egy h55n+ i3. A 2 platform között kb 10k a különbség, persze ha nem akarsz erős cpu igényes sw-eket, az is bőven elég, a brazost cpu szinten kenterbe veri, viszont multimédiában jóval elmarad..külső vga meg elviszi az i3 melletti árelőnyét. 8GB ddr2 rammal meg drágább is vagy egy árban lenne mint egy i3 kombó. A g45-ös zotac lenne ddr3-as, de azt nem láttam sehol itthon, meg gondolom drágább is.

szerk: toldy: A server ramok nem feltétlen mennek desktopban, az meg hogy core i-nél mennyi a max ram a cpu dönti el, nem a lap. Elvileg 16GB a max mindenütt.

Új hozzászólás Aktív témák