Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2281) .mf válasza ecx (#2280) üzenetére


.mf
veterán

hajjaj... ;] nézd meg ezt a tesztet, bár ebben egy "250W-os" táp van, de szerintem ugyanilyen van ezekben is; idézek:
"One look at its photo is enough to get rid of any illusions, though. This power supply is kind of a dummy or demo sample rather than a power source for a gaming PC with a fast graphics card and CPU. Its design is extremely simplified to cut the manufacturing cost. The capacitors have low ratings and the transformers’ cores are as small as possible. There is no output noise filter and no power factor correction. The +3.3V regulator is based on a cheap and low-efficiency linear circuit instead of a magnetic amplifier.
[...] a power supply of an extremely simplified design akin to no-name products from mainland China. You should not risk using it unless you don’t care a bit about your PC components.

"

Az a külső tápos megoldás kevésbé hangos, kevésbé melegszik, jobb hatásfokú, kisebb helyigényű, s ennél csak jobb lehet.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.