- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxx86
csendes tag
Sziasztok, ma tapasztaltam a robogómon hogy motor leállítása után a kipufogóm füstölt tovább, de csak egy darabig és éget szaga volt.
Mi lehet a baj ? -
forandor
tag
válasz
F1r3b1rd #66468 üzenetére
1. Túl dús keverék okozhat sebességcsökkenést. Nézz gyertyaképet.
2. Szerintem rendben van a Keeway gyári gumija. Sajnos a hátsót kellet már cserélni, és az új nem tapad annyira mint a gyári. A gyári sokat szolgált vizes agyagos földben, dombnak felfelé is. Ha jó áron adják, akkor miért is ne. -
F1r3b1rd
tag
Ma is okultam: múlthéten sikeresen elhagytam a középsztendert tartó duplarugót a Kymco Agility RS 50 2T Nakedről , megrendeltem hozzá a gyárit. Elmentem érte, kiderült hogy minimum 2cm-rel rövidebb, esélytelen feltenni. Szervízes srác ajánlotta hogy kérdezzek rá autós boltban Lada v Trabant fékpofa rugóra, kb az a méret.Végül nyert: a Lada fékpofa rúgó(nagy) 10cm-es, pontosan ez a méret kellett( 350 Ft, a gyári meg 800 Ft lett volna).
Pár kérdés:
1. Automata szivató ha nem zár rendesen, okozhat végsebesség csökkenést ?
Görgő, szíj cseréltem gyárira, de még mindíg legalább 13km/hval alacsonyabb a végsebesség mint eddig(tavaly is ugyanezek a márkák, méretek és görgősúly volt benne).2. Keeway gyári gumija milyen? A boltban ajánlották h lesz nemsokára vaci új 12"-os, érdemes-e megvenni, vagy inább felejtős(egy flottányi új robogót rendeltek náluk, de szélesebb gumikkal kérték így amit lebontanak azt adják el).
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
fagylalt #66465 üzenetére
En is azt gondoltam hogy "kozepes" ameddig szuksegbol(nem volt mas elerheto idon belul polcon) jopar alkatreszbol bele nem futottam.
RMS = Retek Malaj Szar.
Gyakorlatilag csak atcsomagolnak/felcimkeznek olcso tavol-keleti gagyi minosegu alkatreszeket. Gyartani semmit nem gyartanak.
Kormanycsapagy, teleszkop, kuplung, gorgo... mind hulladek.Pedig jopar evvel ezelott (4-5) meg ki lehetett fogni belole vallalhato minosegut, de mostmar lehetetlen.
-
fagylalt
senior tag
Én úgy tudtam, hogy az RMS az egy közepes minőséget képvisel (mint kínai márka). Mást az a baj, hogy nem találtam. Nem azért linkeltem az RMS-t, mert filléreskedni szeretnék. Esetleg még van ez, de erről meg még annyit se tudni...lehet noname cucc.
Régi kis motor, tudom, de hozzám nőtt és szeretném egy kicsit felújítani. Még japán gyártmány, a blokk még egyszer sem volt megbontva. Jól ugrik, viszonylag jó is a vége, csak ne dobfékes lenne.
(#66464) gabe_:
A golyókon én is gondolkoztam, mert kerékpáros boltban árulnak ugyanakkora méretűeket. Azért filózok csapágycserén, mert azért mégis benne van vagy 30 év. Úgy voltam vele, hogy ezzel nem ártok, de ha azt mondjátok, hogy ne akkor hallgatok rátok. Mi a hiba jelenség, ha szét van ütve a kormánycsapágy?
Egy normál, jól felszerelt műhelyben nem tudják kicserélni a szilentet?
Ha jól tudom az előbb linkeltekből kellene 2db plusz még a motortartón van 2 kisebb rugócska, mind a kettő egy ilyen gumi anyagú tokban (hétvégén csinálok róla képet). Az utóbbi kettőhöz nem lehet hozzájutni, esetleg ezeket kellene legyártatni. -
gabe_
őstag
válasz
fagylalt #66461 üzenetére
Hali
A kormány csapágyhoz én a malagutimhoz csak golyókat vettem, 5-10 forintért darabját, mert mikor szétszedtem, már hiányzott belőlük. Tolómérővel megmértem az átmérőjét, (2 fajta kellett bele, alulra és felülre) bementem egy csapágy boltba, és 500ft-ért meg is volt...Szilentblokk gyártás vagy esetleg Lenkey, ők is gyártanak azt hiszem.
-
üszök
őstag
válasz
fagylalt #66461 üzenetére
Kormánycsapágyat nem venném,vettem egy RMS-t maxi robogóba,a gyári amit kivettem jobban nézett ki. 2 hónap alatt nagyjából szét is verődött,ment vissza a gyári. A többire nem tudom a választ,csak azt,hogy jó,hogy az a moci még megy.
Bőven a 80-as évek szülötte. Kilencvenes évek elején volt olyanom akkor is vén vacaknak számított.
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Van egy Yamaha Jog 27V típusú robogóm, amit jelenleg kicsit pofozgatok és tanácsot szeretnék kérni. Remélem tudtok benne segíteni.
- Mikor érdemes kormánycsapágyat cserélni? Ha leveszem a kormányt, illetve a teleszkópot, akkor már illik azt is cserélni? Gondolkodok rajta, hogy veszek egy ilyen csapágyszettet és műhelyben megcsináltatom, de fölöslegesen nem költenék rá. Mennyi lehet kb. a munkadíj (szétszedniük nem kell a motort, csak a csapágyakat cserélni)?
- Továbbá szerintetek érdemes lenne egy ilyen teleszkóp felújító készletet vásárolni? [link] Nekem puhának tűnik a régi, de nem vagyok benne biztos, hogy túl rossz lenne (tudni illik ezekben a Jogokban hitványak az új teleszkópok is). Érdemes lenne rákérdeznem a szervizben?
- Teleszkópszárat hol krómoznak jó minőségben, de nem aranyáron? Tudnátok valamit ajánlani?
- Ha már szétszedtem: motortartóbak szilent csere nem hülyeség? Ahogy néztem a gyárin a gumi része öreg, repedezett, ez belefér vagy már kuka? Na és ennek is mi lenne a munkaköltsége (tehát vinném a tartóbakot, az alkatrészt, nem kell szétszedni, csak cserélni, mint a kormánycsapágy esetében)? -
csongi
veterán
válasz
koxkids #66458 üzenetére
Ebben a formában nem. Mivel ez a lezuhanás gátló.
Házi barkácsba úgy is megoldható, hogy olyan szilentet keress aminek a belső átmérője megfelelő, azt lehet nézetesíteni. A külső átmérőhöz esztergálni kell egy házat, és ahhoz hegeszteni a kart.
Így csere szabados lesz a szilent, és egy autós szilentel kiváltható lehet.
Ebbe benne van az is, hogy mire a végére érsz ugyan annyiba kerül a történet, mint amennyibe a gyári.
A helyedbe kutatnék cikkszám után, és aztán néznék szét Ebay-en vagy más oldalakon. Lehet kínában is találsz pár dollárért. -
siti
őstag
válasz
30z.Samu #66447 üzenetére
Az enyémbe 100km után már olajat kellett tölteni, kb egy deci. Induláskor egy trabit megszégyenítve füstölt. Új dugó kellett bele, azóta jó. Meg gyűrû meg motor felújítás és ha szét volt szedve, szelepszár szimering. Még bejáratom, de már finom gázadásra is élmény ahogy ugrik.
-
csongi
veterán
válasz
x1port #66451 üzenetére
Ha ram hallgatsz ilyen akkut mar nem veszel, elrepedt.
Ez egy szaraz akkumlator, aminek van egy fedele,? Johetne meg foto.
Elso ranezesre szunetmentes tapegysegekbe tesznek ilyet.sityupityu:
En is atalakitanam konnyebben cserelhetore ha lehet, ha meg nem akkor marad a gyari.
De biztos azert horror az ara, mert nagyon keveset adnak el belole. -
válasz
csongi #66449 üzenetére
Akartam én is írni, hogy lehet akár csináltatni is.
Nekem egyszer régen volt egy olyan autóm (japán belpiacos), amihez egyáltalán nem lehetett itthon szilenteket kapni. Az internet akkor még nem jöhetett számításba. Az egyik autószerelő haverom egy másik autó szilentjét átalakította, ami tökéletes lett bele. -
csongi
veterán
válasz
koxkids #66448 üzenetére
Kerdezz ra, lehet ujra tudjak gumizni.
Illetve nem feltetlen fontos az 5-5mm, az a tavolsag hezagolhato. -
Ma szétszedtem teljesen a motort, kivettem a motortartó konzolt, mert az egyik szilent nagyon oda van..
Szóval mindkét oldalon cserélni kell, viszont nem akarom elhinni hogy nincsen utángyártott szilent csak gyári, horror áron..Fél napja túrom a netet, de semmi
Fontos, hogy a belső szélesség 5-5mm-el túllógjon a külső szélességen..Esetleg valakinek ötlet?
Akár Budapesten hol lehet ilyen üzlet ahol tudnak segíteni nekem.
Köszi
-
csongi
veterán
válasz
30z.Samu #66445 üzenetére
Es nem olajos sehol sem, alatta sincsenek foltok?
Ha minimalis a csipegetes akkor nem lesz kekes, pici mennyiseg meg el tud egni viszonylag fust nelkul, de a szagan lehet ereni.
Illetve mindig ugyan ott alljom a motor ellenorzesnel, mert rendesen tud szivatni a talaj egyenetlnseg.
Eleg egy par fokos doles valamerre, es mar valtozik a szint -
csongi
veterán
válasz
30z.Samu #66443 üzenetére
Nagy valoszinusege, hogy a kopottsag a baj.
xado adalekokat probaltam, nem rosszak. Lehet a szelepszar szimering baj is.
Van ilyen szimering puhito adalek, ideig oraig jo, de nem eri meg vele kinlodni.
Mikor van kekes fustje? allas utani indulaskor, vagy terheles alatt?
Az elso eseten egy szimering csere javasolt. A masodik eseten mehet a xado, de nem garancia semmire, viszont 3ezer Ft korul van, egy probat meger. -
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Csak egy gyors kérdés. Azzal tudok valamit kezdeni, ha a robogó (4T) eszi az olajat?
-
Kefe90
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
adott egy :
Malaguti crosser cr1 (2001)es robogó
A problémám az lenne h mintha nem lenne elég kompresszíó h beinduljon ,ugyanis ha lehúzom a karbiról a levegő csövét és megszívom akár szájjal akár mással akk beindul a motor de leáll ha játszom a gázzal megy egy ideg (gondolom amennyit szájjal felszívtam )de kb 1 perc és le is áll alapjárat van de fulladozik.csövek rendben mindenhol légszűrő ok,karbi takaritva ! új benzincsap!
40 km/h-as sebességnél egyszer csak
BŐŐŐŐŐŐŐőőőőőőőőőööööööööööö és megállt a motor huzogattam a gázt h ne fulladjon le de semmi....
tudnátok segíteni?
mindent előre is köszönök!!! -
gabe_
őstag
válasz
sityupityu #66429 üzenetére
Én is olyat akartam, de a jelenlegi gyertyámhoz sajnos nincs az a kis menetes bogyó, amit rá kell tekerni, és külön a motoros boltban sem tudtak adni. Új gyertyát most nem akartam venni, így maradt ez a menetes-rácuppantós gyertyapipa.
csongi: a piros puha szilikonos gyertyapipa, azon nincs külön vízzáró gyűrű a régin nem volt. (fémes külsejű, árnyékolt gyertyapipa volt, az nincs a képen. Felülről az első az volt rajta a fémes előtt, annak is ugyanaz lett a baja, hogy lelazult.)
Ma beraktam az új polini kontraszt rugót. Kézzel összenyomva nem igazán éreztem különbséget a régi és az új között, menet közben is minimális az eltérés. Talán egy picivel jobban ugrik induláskor.
A variátorban a csúszkát viszont nem tudtam kicserélni, mert érdekes módon a rajta levőt nem tudtam leszedni. Lehet, hogy gyárilag rá van ragasztva, vagy mi? Feszegettem csavarhúzóval, meg fogóval, de meg se moccant a nyomólapon. Eltörni nem akartam, így csak elpucoltam a variátort féktisztítóval, és összeraktam. -
Sziasztok!
Ez a hőgomba jó lehet a fekvő hosszú Minarelli blokkba SR50 ('98)?
Ma vettem észre hogy lóg egy vezeték, kiderült a műszerfalból megy a jeladóhoz (letestelve szépen kitér a mutató), de sajna a jeladó szakadást mutat, és a saru fül is letörött.
Szóval kéne egy új, jobb látni hogy áll a hőfok. -
KisTé
tag
Ha robogóval megyek és igazoltatnak mi kötelező hogy nálam legyen mit kér a rendőr el ?
-
-
gabe_
őstag
Megint eljött az idő a gyertya pipa cseréjére. Péntek délután a városban leállt a motor, lelazult a gyertyapipa. Hiába tettem vissza, már a motor beindításától lejön magától úgy, hogy le is áll azonnal. (ugyan ez volt pár hónapja is, érthetetlen)
Egy cipőfűzővel rögzítettem, hogy legalább haza tudjak menni vele, tegnap vettem két új pipát, remélem ezek jobbak lesznek. Egyenlőre a pirosat raktam rá, remélem ez tovább bírja... -
Repsol600
addikt
Ha már olaj...
Eurol TTX proscoot 2t
Eurol Supreme Synthetic 2t olajokról van tapasztalat? Mennyire lehet jó? -
gabe_
őstag
Nem tudja valaki, hogy a gyújtógyertya vékonyabbik végén mekkora a menet, M3-as vagy M4-es?
-
gabe_
őstag
válasz
sityupityu #66422 üzenetére
Így már világos
-
"egy erősen tuningolt robogóba én már nem is használnám ezt az olajat,
túl hamar elég, és a kenőképessége sem lenne már oda kielégítő."Arra értettem és azért kötöttem össze a két dolgot, mert általánosságban elmondható, hogy minél alacsonyabb hőfokon ég el az olaj, általában vele együtt a kenőképesség is csökken, ami nagy fordulatnál nem épp ideális.
Ezáltal erősen tuningolt motorba már nem igazán megfelelő a castrol racing, nem elég kielégítő a kenőképessége. Ezt tulajdonságai mellett feltüntetett adatok is alátámasztják. Nem olyan "acélos" a kenőképessége a csapágyaknál és a hengernél nagy fordulaton mint egy másfajta olajnak. -
gabe_
őstag
válasz
sityupityu #66414 üzenetére
Ja, ezt a mondatot nem értettem:
"egy erősen tuningolt robogóba én már nem is használnám ezt az olajat, túl hamar elég, és a kenőképessége sem lenne már oda kielégítő." -
dtsdexter
csendes tag
Pontosan 1:50 es arány van feltüntetve a legtöbb robogón, és olajon is egyaránt. tehát 50 liter benyához fog elfogyni az 1 liter olaj. Ettől eltér ha:
- nem pontosan kevered (pl: nincs mérőedény)
- több olajat használsz (Változik a kenés arány, bizonyos mennyiségig nem árt, ellenben füstölhet tőle [ezt okozhatja gyenge minőségű olaj is], megnőhet a lerakodás veszélye a hengerfejen, gyertyán, dugattyún)
-Kevesebb olajat semmi esetre se használj, már rövid távon is maradandó károkat okozhat!A helyedben teljesen szintetikus olajat használnék Például Mannol 7805-öt vagy Castrol Power 1Racing 2T-t, mindkettő kiváló adottságokkal rendelkezik és kb 2-3 havonta (használattól függően az a 2-3E forint nem fog a földhöz vágni
)
-
KisTé
tag
válasz
sityupityu #66416 üzenetére
Az 2 max 2,5lityi
-
-
KisTé
tag
válasz
sityupityu #66414 üzenetére
Kb érték elég nekem, 1000km vagy több-kevesebb...?
-
"majd fölmegy a hengerbe, ahol elég."
Épp ez az. Írtam, hogy a feleslegesen túl jó olaj is elfogja végezni a kenést, viszont nem fog elégni, vagy nem úgy ahogy kéne. Lerakodhat a dugóra-hengerfejre, de legfőképp a kiömlőnél és a kipufogóban fog. Mit nem értesz?
(#66413) KisTé Ez attól függ, hogy milyen keverési arányra van belőve gyárilag a motor.
-
KisTé
tag
Ja meg az érdekelt volna még, hogy mondjuk 1L ilyen Castrol 2T olajat kb hány km alatt fogyasztja el egy gyári robogó???
-
gabe_
őstag
válasz
sityupityu #66410 üzenetére
Ezt most nem nagyon értem. Nem kötekedésképp, de a benzin, és vele az olaj is először a forgattyúsházba megy nem? Ott nincs annyira forróság mint mondjuk a hengerben, elvégzi a kenést a főtengely csapágyain, (utána már nincs rá szükség) majd fölmegy a hengerbe, ahol elég.
Utána már csak az számít, hogy mennyi koksz marad tőle a kipufogóban. (emlékszem régen a simson kipufogóját pörzsölővel égettük ki, amikor már nagyon tele volt olajos dzsuvával, akkor még nem nagyon lehetett olcsón csak ásványi olajakat kapni) -
KisTé
tag
válasz
sityupityu #66410 üzenetére
Az igen köszi, gyári Yamaha Jog ZR Evolution-ba menne remélem akkor fasza lesz ha nem tudtok más olcsóbbat ami király, akkor menjen bele a minőség!
-
Gyári és közepesen tuningolt robogóba szerintem ez a legjobb olaj. Jó mert szintetikus, és a másik fontos dolog, hogy viszonylag alacsony hőfokon is elég már ezért sima szériamotorba is bele lehet rakni.
Sokan mondják (még boltosok is), hogy nem érdemes szintetikus olajat venni alap motorba mert felesleges, és nem jó bele. A helyzet az, hogy aki ezt mondja az kicsit tévúton van mert valójában nem az azzal van gond, hogy egy szintetikus olaj ne lenne jó szériarobogóba, hanem az olyan szintetikus olaj nem jó ami magas hőfokon ég csak el.
Ezek versenyolajok (egyébként akár létszer annyiba is kerülhetnek mint a Power-1 Racing) valóban nem jók szériamotorokba. A kenőképességük persze kitűnő, de nincs meg az a hő, hogy rendesen elégjenek ezért csak lerakódnak szépen ugyanúgy, mintha egy ócska ásványi olajat használnánk. Viszont a Power-1 Racing nem ez a kategória, nyugodtan bele lehet rakni egy szériamotorba is. Pl egy erősen tuningolt robogóba én már nem is használnám ezt az olajat, túl hamar elég, és a kenőképessége sem lenne már oda kielégítő. -
KisTé
tag
Egy 50es robogóba van valami nagyon jól bevált 2T olaj ami olcsóbb vagy tegyem bele a Castrol Power-1 Racingot, nem baj hogy az teljesen szintetikus mert azt mondták elég a feles is...???
-
Norbika88
senior tag
Üdv!
Union24-nél kötöttem kötelezőt 3éve.
Az idei index levelükben van olyan sor ami eddig nem szerepelet:A díjmegállapítás során a következő szerződő és jármű adatokat vettük figyelembe:
Szerződő neme: Férfi Kockázatviselés kezdete: 2014.06.27.
Születési éve: 1989 Lakcím irányítószáma: 8912
Jármű fajta: Segédmotoros kerékpár Teljesítmény: 0 kW
Használat módja: Normál Önsúly: 1000 kg
Össztömeg: 1500 kg
Díjfizetés módja és gyakorisága: banki lehívás, éves
Kedvezmények/pótdíjak: Életkor szorzóNormál önsúly ill, össztömeg eddig nem szerepelt soha. Teljesítmény pedig azért 0 mert nem is lehetetett Segédmotorkerékpárnál beírni.
Kell ezzel foglalkoznom, újra kötni vagy hagyjam így?
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
szabop27 #66401 üzenetére
Lehetetlen.
A kresz elmeleti orara kulon idopont van, kresz vizsgara szinten. A gyakorlati orakat szinten csak kulon napokon tudod megcsinalni (minimum 3 alkalom talan). Plusz 1 alkalom meg a vizsga.
Attol fuggoen melyik varosban szeretned csinalni, az alkalmak koze szamolhatod a 5-10 napos uresjaratot, mivel mar csak annak is kicsi a valoszinusege, hogy pl egy oktato egymas utani 3 nap alatt letolja a gyakorlatot.
Kresz vizsgaknak fix idopontjai vannak, arra mar a beiratkozas pillanataban be tudnak jelenteni.
Mivel mar nagyjabol elkezdodott a "vizsgaszezon" igy a gyakorlati vizsga reszere is kerdes, hogy mikorra fersz bele(itt szinten altalaban fix elore kiirt idopontokkal dolgoznak).
En mar az 1 honapot is nagyon optimistanak mondanam(legalabbis Pesten). -
Telda
addikt
válasz
szabop27 #66401 üzenetére
Ezt egy 2012-es cikkben olvastam a minap. Szóval már lehet nem mérvadó.
"Nem az egyszerűsített motorjogsi sajátossága, de érintheti a B125-re jelentkezőket, hogy két járművezetői vizsga között a jogszabály szerint legalább három munkanapnak kell eltelnie, ami a gyakorlatban inkább hat nap a központi számítógépes vizsgarendezés miatt, vagyis kizárt, hogy valaki egyetlen nap, vagy akár egy hét leforgása alatt megszerezze a B125-ös jogosítványát."A másik dolog, most magamból fogok kiindulni, de szerintem azért kell pár óra, mire megszokjátok egymást a motorral, főleg ha korábban nem ültél váltós motoron.
Illetve ha mégis robogóval szeretnél vizsgázni, úgy tudom rajta lesz a jogsin hogy csak automata 125 motort vezethetsz. -
szabop27
tag
Sziasztok!
B125-ös jogosítvánnyal kapcsolatban érdeklődöm, ha nem jó helyen járok, kérlek irányítsatok át.
Röviden a lényeg: van arra lehetőség, hogy a teljes folyamatot 3 nap alatt megcsináljam?
Hosszabban: B-s jogsim 10+ éve van, 49ccm-s robogót is évek óta rendszeresen vezetek. Az elméleti tanfolyamot online elvégezném, a rutinom miatt nem hiszem, hogy a gyakorlati órákból a minimumnál több kéne. Ha valaki ismer olyan budapesti iskolát/oktatót, ahol ezt ilyen rövid idő alatt meg tudnám csinálni, annak nagyon hálás lennék! Elérhetőséget akár privátban is szívesen fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest