Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
oceanearth #496 üzenetére
A power az kétütem, nekem sor négyem van
-
lacam
aktív tag
válasz
oceanearth #497 üzenetére
Szerencsére van még rajta garancia. CSAK a motorhibára él a garija.
Szanaszét tört a ventillátor. Két koppanást hallottam, mintha kavicsfelverődés lett volna, ezért nem is vettem róla tudomást. Nem jelzi a hőmérsékletet, így én szépen tovább csordogáltam vele. (nem is gyorsan)
Mondhatják, hogy én basztam el ... vagyis nemtudom.
Remélem nem fognak kötekedni. -
oceanearth
őstag
válasz
Topiccsendőr #494 üzenetére
hát igen. meg a power szelep
-
lacam
aktív tag
Sziasztok.
Ma ''meghalt'' a suzuki robogóm.
Elszállt a hűtőventi, és besült, vagy nem is tudom pontosan.
Mi van abban az esetben, ha bedöglik a hűtőventillátor? Teljesen elszáll a motor? Hallottam olyat is, hogy talán csak a hengerfej tömítést kell cserélni.
Mikor ráindítok, sziszegő hangot is ki lehet venni a ''berregés'' mellett. (persze nem pöccen be) Kompresszió nagyjából 0 lehet.
Nemigazán értek én ezekhez, de remélem nem fogom a gatyámat ráfizetni.
Üdv.: Lacam -
Topiccsendőr
addikt
válasz
oceanearth #493 üzenetére
Mivel a 45 lóerőt valahonnan ki kell sajtolni. Na és mivel tudsz több erőt nyerni? Több üzemanyag elégetésével. Hogyan tudsz több üzemanyagot elégetni? Lökettérfogat növeléssel, vagy fordulatszám növeléssel. Ennyi az egész. Viszont a nyomaték az zéró ebben az esetben is.
-
oceanearth
őstag
válasz
Topiccsendőr #492 üzenetére
hát én nem tudom miért van ez de a 250esek iszonyatosan pörögnek
-
Topiccsendőr
addikt
Egy tuningolt 70-re felfúrt robogó akár 14 000 is pöröghet, ráadásul kétszer annyi a munkaütem, azaz a benzinégetés, mint a négyüteműben. Ezek a ki s50-esek meg legalább 8 000-et pörögnek zéró nyomatékkal, míg a te 1,4-esed spórolósra fogva pörög 4000-et. Azon mosolyodtam el, amikor a ZXR 250-esemet meghajtottam (18-20 000rpm) és úgy evett meg 7-8 litert, kb ugyanannyit, mint a SuperZ-m, csak a Jogból kijött 80km/h, a Kawából kijött 180Km/h...
-
Topiccsendőr
addikt
-
Yaye
őstag
Nem tudom arra milyen a helyzet, de javaslom, időben jelentkezz be a szervizbe. Én elkövettem azt a hibát hogy 515 km-nél tettem csak meg, így két hétig állt a moci, mert csak ennyi időre tudtak időpontot adni, és nem nézik jó szemmel ha túl sokkal lépi át az ember a ciklushatárt..
-
Robi_73
őstag
válasz
oceanearth #429 üzenetére
A jövö héten kiderül, mivel még 50km, és go to service.
Ma összehoztam 150km pluszt. Idáig 2x tankoltam, és a fogyasztásom 3.1 és 3.4L-re sikeredett.
-
Yaye
őstag
válasz
ReDPiTTY #483 üzenetére
Ha nekem most volna 350-em megint robira...
Még jó hogy az előzőt nem kp vettem.
Első helyen valami jó állapotú, viszonylag keveset futott scarát keresek, max 200ig (de ahhoz már nagyon jó kell legyen). A tuning nem vonz különösebben, nem versenyezni meg gyorsulgatni akarok vele hanem munkába járni. Azért kösz. -
oettinger01
őstag
-
ReDPiTTY
tag
válasz
oceanearth #484 üzenetére
40?
én még 3000 nyomtam le anno -
bmx powa
tag
sziasztok. még csak 13 leszek aug-ban, de megtetszett a robogó téma. hallottam olyan tanfolyamokról, hogy 13, és fél évesen elkezded, és 14leszel, mire meglessz, xal legális lessz. azt szeretném kérdezni, hogy milyen árban mozog egy jogsi? úgy mindenestől. kreszvizsga, tanfolyam.....stb.
előre is THX -
Yaye
őstag
válasz
Topiccsendőr #473 üzenetére
Ez így van.
Azt azért nem értem, hogy lehet hogy egy őskori technikájú, 60 lóerős, 1400 köbcentis autó (konkrétan mondjuk az enyém) elmegy mondjuk 80 km/h-val szűk 6 literrel 100km-t országúton, pedig vontat egy 1 tonnányi vasat plusz az utast, ehhez képest egy tuningolva is max 10 lóerő körüli 50 köbös motortól, ami alig egy mázsa, nekem arányaiban iszonyat soknak tűnik 4-5 liter fogyasztás (kb ennyire tippelném egy tuningolt robi országúti étvágyát). Most nem konkrétan ocean robijára gondolok, hanem úgy általában. Ennyire katasztrofálisan gyík ezeknek a kis kétüteműeknek a hatásfoka? -
oceanearth
őstag
hát ja tényleg sok, de a teljesítmények tényleg ára van. egyébként én ezt a telken ashználom, de a mai autózásom során eldöntöttem ezt eladom és veszek egy jogot vagy egy zx diot. valami kicsit jó állapotban nem kell, hogy menjen. mennyen 50-et de ne kelljen hozzányúlni. egyszerűen hihetetlenek ezek a dugók, amik a városban vannak
-
oceanearth
őstag
válasz
Topiccsendőr #470 üzenetére
ez így van.
-
Yaye
őstag
válasz
oceanearth #469 üzenetére
Hát, jobb helyeken az injektoros ditech scarát ugyanannyiért mérték mint a porlasztóst, ami itt és most bruttó 325k. Ehhez képest a 2 kiló nem annyira kevés egy másfél éves motortól, bár nem is sok, az tény. Majd kiderül ha fölhívom az ipsét.
Szolidan 5-6 liter, huhh... az nem kevés, sőt sok. Az egész robogómizéria elsősorban azért indult nálam, mert elegem lett abból hogy 5-6 kilométereket megyek az autómmal reggel-este a dugóban, 8 literrel 100-on, be sincs ideje melegedni, a benzinár meg megy az egekbe. A robival minden hónapban jópár ezrest megspóroltam, a havi törlesztőrészlet nagyobb fele simán vissza is jött benzinben, meg a parkolás se gond sehol, és motorozni is jó. De a 6 liter, az bizony sok. -
Topiccsendőr
addikt
Az a baj, hogy az emberek úgy képzelik, a tuningolás olyan dolog, hogy amikor van pénzem egy nagyobb hengerre, akkor megveszem azt, amikor összegyűlt a kipuffra, akkor azt is megveszem, aztán kialakul. De tuningolni egészen máshogy kell. Nem cserélhetsz ki egy-egy perifériát, anélkül, hogy ne zavarnád meg/rontsd el azt, amit szerencsétlen szemüveges japánok vonalzóval a kezükben több évig számoltak. A motorblokkot egységként kell elképzelni: ha rakok rá nagyobb hengert, akkor ki kell cserélni a hajtókart, főtengelyt, a nagyobb erőhatások miatt. A hőhatás miatt új hűtőventillátort kellene rátenni, a gázcsere folyamatok megváltozása miatt új légszűrőt és 70cm3-re számolt kipuffogót és karburátort. Azaz ha egy komponenst megváltoztatsz, meg kell változtatni a többi komponenst is, mert könnyen visszaüthet a dolog. Minden ki van számolva mindenhez.
-
oceanearth
őstag
ok. bár azzal a scarával nem tudok versenyezni. de elég furcsának tűnik olyan olcsón, reméljük jó meg midnen. amikor én vettem volt benne asszem 4000 meg amit visszatekertek, de az mind1 volt, mert föl lett újjítva teljesen. én raktam bele még 4000ezt ami olyan 2500-3000 lehet valójában, mert fél évig rossz volt az óra és jócskán fölémért kb 40-50-el
szvsz 9olyan 8000 lehet a vázban ha azt nézem, hogy visszatekertek tuti valamennyit amikor megvettem. igen nagyobb dugót is magában foglal. ha szolídan ahsználod akkor olyan 5-6 körül elvan, de ha digitálisan vezetsz tehát csut fék csut gáz akkor nyilván többet. igen lehet rá rakni dobozt már láttam is. a lánc meg elfér az óriási csomagtartóban. lacházán lakik a cucc, de én peti vagyok. tehát a jószág pesten vagy lacházán lakik attól függ kinek mi jó
-
Yaye
őstag
válasz
oceanearth #466 üzenetére
Aham. Azt hiszem úgy lesz a tuti hogy előszöris megnézem azt a két scarát, mert elsősorban azért azt szeretnék. (Főleg a második, hmmm... ha az valóban egy vízhűtéses, injektoros ditech blokk, ahogy sejtem, ráadásul csak 2600 km-el, és papírokkal, garanciával, akkor habzás nélkül megveszem 200ért. De egy vacak százasért a másik is jó vétel lehet ha szép állapotban van.) De ha nem jön be egyik sem, akkor nem keresgélek tovább (úgy látom igen ritka az alig páréves scarabeo a hazai piacon), és megnézzük a Rally-dat, oké?
Ha tényleg olyan tip-top mint mondod, akkor 180-at nekem megér, bár terepre aligha fogok menni vele. Elég terep nekem a pesti úthálózat. Talán szentségtörésnek érzed, de ugye lehet erre is hátsó dobozt szerelni? Mintha láttam volna valahol. Gondolom kell hozzá valami tartó rá. Külön öröm lenne ha rámenne a scaráról elárvult dobozom. Elég gyakran hurcolok magammal mindenféle bizbaszt, és én már tuti nem indulok el egy húszkilós lánc nélkül sehová
Annyit még árulj el, mennyi van benne (tudom hogy föl volt újítva) összesen, és mennyit tettél bele a felújítás óta? A tuning amit a szerelő ismerős végzett, nagyobb dugót is magában foglal, vagy ha nem, akkor mit? Mennyit eszik viszonylag szolid (max 60 körüli) városi használat mellett?
Nem mellesleg az ország melyik fertályában lakik a jószág? -
Topiccsendőr
addikt
Az az igazság, hogy nálam 50-nél, mint a szög úgy megállt, nem gyorsult tovább fojtással. A tuningokkal nem árt vigyázni, mert raksz bele egy Daytonát, menni fog 70-nel, megeszi 4,5 -5 litert, aztán 4-5E km után már csak 60-nal tudsz menni, aztán 50-nel. Egy 70-es henger, dugóval elég sokba kerül, és akkor a széria hajtókarod, főtengelyed, csapágyaid nagyobb erőhatásoknak lesznek kitéve, nem beszélve az eszméletlen fogyasztásról...
-
Yaye
őstag
Nem jó a link, szóval itt Bővebben: link kiválasztva az Apriliát és típusnak a Rally-t.
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
válasz
oceanearth #462 üzenetére
Semmi gond
Topiktárs ráharapott a Rallydra? Most az ellopott helyett pótlás gyanánt nézegetem a használt robikat, és most egy hagyományos Scarabeo (legfőbb előnye hogy olcsó, és király matt fekete), egy ellentmondásos leírású, ám potenciálisan befecskendezős, nagyon keveset futott és még garanciális Scara között hezitálok, de ha még megvan, és jó árat mondasz akkor benne lenne a kalapban a tiéd is, főleg ha tényleg ilyen szépen megy. (Bár bevallom a Scara retrodizájnja jobban fekszik, de akkor is.)
Nézegettem a neten a használt Rallykat, és ezek alapján Bővebben: link úgy saccolom, hogy a tiéd valahol olyan190-200-at érhet (különös tekintettel a megkímélt, 7000 km-es tuningkipufogósra 160-ért, de vegyük úgy hogy az a sürgősség miatt ilyen olcsó). Kb ennyiért kínálják az ellentmondásos (mivel 50es négyütemű scara nem létezik), scarát is, és tokkal-vonóval ennyit még épp megadnék egy tényleg jó használt robiért. -
Yaye
őstag
válasz
oceanearth #460 üzenetére
Nem csak szerintem nem volt benne. Ez asszem nem kérdés. És jól gondoltad, ez volt a vége full gázon. Csak azt nem fogom, honnan vetted hogy a szalonból kitolva egyből mint a barom, digitálisan vezettem, és különösen fájlalom, hogy egyből lelámáztál, holott még a manuálé sem tiltja hogy néha kapjon egy _kis_ bő gázt a bejáratós gép. A bejáratás végefelé és utána már enélkül is tudhattam volna hogy hol a vége (még mindig szalonállapot, hozzányúlás nélkül!), de mint említettem, épp az apriliás srácok tanácsára már az elején is belehúztam egyszer (amikor rögtön ki is derült hogy vigyázni kell mert nincs sehol a fojtás).
[Szerkesztve] -
oceanearth
őstag
''És te hol olvasod hogy hogy a szalonból kitolva húztam neki full gázon?! ''
hát ebből: ''És te hol olvasod hogy hogy a szalonból kitolva húztam neki full gázon?!'' nem tudom milyen alap robogó az ami nem full gázon ennyit megy és nincs benne tuning. és mivel írtad hogy szted nem volt benne fojtás gondoltam ez a vége. -
NeoXon
csendes tag
Nos, az a 60 nalam inkabb 55, ilyen nagyon kis merteku leejton birok hosszu tavon felgyorsulni 60-ra. Szvsz van benne fojtas. Na de nem is ez a lenyeg.
Akarmilyen robogo szerelohoz elviszem, fogja tudni a dolgat? Vagy el lehet ezt cseszni? Azt szeretnem, hogy gyujtast vagy valamit megbizgaljanak, hogy 60-at stabilan tudja, hosszu tavon esetleg ki lehessen huzni 65-ig. Yamaha jog-ot meg lehet igy csinalni, vagy csak 70ccm -es hengerrel? -
Yaye
őstag
válasz
Topiccsendőr #455 üzenetére
Nem is egyezik meg.
A robiban pontosan 6 kilométer volt mikor elhoztam, beüzemeléskor kb ennyi próbautat mennek vele. A motor láthatóan új volt, nem volt benne többszáz kilométer (az azért meglátszik itt-ott, és előbb nincs is értelme kiszedni a fojtást). Az első revizión a szervizben pedig szétszedték a fojtás kiszedéséhez, és az nem már ki volt szedve, hanem nem is volt benne. (mint említettem, a scarabeonál ez a dob vágásával-hegesztésével is jár, így elég egyértelmű az ábra)
-
Yaye
őstag
válasz
oceanearth #453 üzenetére
És te hol olvasod hogy hogy a szalonból kitolva húztam neki full gázon?!
Ha az első revízióig nem szedtek ki belőle fojtást (márpedig nem szedtek, hacsak nem az éjszaka leple alatt amíg aludtam...), akkor elég evidens hogy a szalonból kitolva is pont ugyanannyit tud mint 300 km-el később. Ennyit a hozzáértésről. Ha már nem értelmezed a mondatokat, legalább ne fikázz le mást.
A fojtás _nem_ a bejáratás alatti motorvédelem kedvéért van benne, hanem a jogszabályok kedvéért. Ahol a jogszabály nem olyan szigorú, azokban az országokban nincs fojtás.
Különben a bejáratás nem azt jelenti hogy egyáltalán nem húzhatsz neki teligázt. A motor kézikönyvében le van írva, hogy mennyi kilométeren át kell tartózkodni a gáz egy bizonyos hányadának _huzamosabb_ átlépésétől, mindez fokozatosan. Néhányszáz méteres meghuzatás rohadtul nem számít.
A másik, hogy az apriliások _kifejezetten_ javasolták a bejáratás alatt is az időnkénti fullgázt (mivel a fojtás miatt úgysem lehet meggyilkolni, nem megy 45-50-nél többet), hogy kiégjen a motorban és a kipufogóban maradt ilyen-olyan szerelőzsír, meg miegymás. Ennek megfelelően jártam el, és csodálkoztam nagyot hogy hová megy már... Utána 300 kilométeren át csak nagyon módjával mentem (hisz nem volt fojtás ami megvédjen), 300 után aztán már lehet kicsit jobban húzni, és 500-nál revízió, onnantól ami belefér.
[Szerkesztve] -
ToRR3nt3
senior tag
válasz
Topiccsendőr #454 üzenetére
Egy 80-as jó lenne 50-esként.
-
oceanearth
őstag
hát gratuláko, hogy a szalonból kitolva húztad neki full gázon. ez bizonyítja hozzá nem értésedet. a folytás azért van benne a márkásabb/jobb robogókban, hogy a még bejáratós motort ne gyilkold meg, mert az alkatrészeknek össze kell kopnia, hogy a következő párezer km-ben ne csökkenjen a hatásfoka a motornak
-
Yaye
őstag
válasz
Topiccsendőr #450 üzenetére
Papíron talán van mindben, de a gyakorlatban nem feltétlenül. Én két hónapja vettem zsír újonnan a scara 50esem, amiben a -márkaszervizben a vázszám alapján lekérdezett- gyári homologizációs adatbázis alapján is _kellett volna_ hogy legyen fojtás, mégsem volt! A szalonból kitolva vitte a 65-70-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Star Trek
- BMW topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest