Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telda
addikt
Egy kétütemű vizes sokkal jobb mint egy kétütemű levegős?
A vizesek inkább "hosszabb" távra valók? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
latyak17 #20058 üzenetére
ha hengerfejes lenne, (ami 2T nél mást nem jelent, mint hogy az O gyűrű elengedett maximum, nem pedig, hogy deformálódik az egész aluöntvény, mint 4T nél) abban a pillanatban a víz bemenne a dugattyúdhoz és úgy megragadna mint a szar.
amíg ezek mennek addig semmi bajuk nincs jóformán. -
g@bo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #20077 üzenetére
oda, de télen a minuszbam is toltam, eredmény adott.
-
...minek 50 km/h nál több?... - Fater ugyan ezen az állásponton van. Ezzel a sebességgel kimegy a világból, ha nincs nagy forgalom, senkit nem zavar, a motor alig pörög, sőt így rohadt keveset eszik, és ha esik, vagy véletlenül baleset éri, nagyobb az esély a túlélésre! Bár nálad a térdízület fájdalom nem kellene hogy legyen. A két lábad a lábtartóra teszed?
-
g@bo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #20068 üzenetére
jaja,én zippelek.
megint sajognak a térdeim, a téli motorozástól - már van térdvédőm - ilyenkor felvetődik bennem, minek 50 km/h nál több? elég is a zip.
-
runner 125
nagyúr
válasz
FFyFFy #20063 üzenetére
Ha kérhetem mindig arra válaszolj, amiben Neked válaszoltak. Mivel így az előzményhez mindig vissza kell lépegetni. Köszi.
A 3KJ Jog-nál a kipufogó felől tudod megnézni az olajpumpát. Ez egy végtelenül egyszerű szerkezet. A főtengelyre húzott nagy csigás kerék hajtja. Leveszed a kis műanyag deklit a kipufogó előtt. Itt láthatatod a ventilátor lapátot, és ez alatt van a komplett gyújtás, s alul az olajpumpa.
Ha, ott nincs nagy olajfolyá / olajdzsuva és az olajcsövek is tiszták, akkor minden bizonnyal szív és teszi a dolgát.
Ha, fingod nincs az egészhez, akkor hagyjad, nézess rá olyannal, aki látott már hasonlót.
(A pumpa egyébként levétel után egy tál sima vízzel is ellenőrizhető, csak szimplán tekertetni kell pl fúróval, és látni h szív-e.) -
FFyFFy
csendes tag
Köszönöm a segítséget,megvan a táblázat az elejéről.
Viszont még azt vettem észre,hogy könnyen befullad a robogó.
Kellemetlen mert utána nem indul,nem pörög fel, gázadásra pedig leáll.Gyertya "szellőztetés" után viszont megy.
Vagy mindegyik jog-nál fel kell küzdeni a fordulatot több gáz húzással?? -
válasz
horvathkrisz #20072 üzenetére
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Tothgera30 #20071 üzenetére
Castrol 10W-40 A3/B4 Part Synthetic nem jo esetleg? Az van 1 l itthon.
-
válasz
horvathkrisz #20069 üzenetére
Sajnos már nem tudom szerkeszteni az előzőt. Pedig én is várok egy választ, legfőképp persu-tól (max. leolt hogy hangutánzó szavak alapján ezt nem lehet diagnosztizálni).
Az gond hogy alig van benne olaj, valószínű hogy a csaj nem igazán értett hozzá. Ismerősöm ilyet tesz a nagy vasba, gondolom nálad sem árthat. 4 év alatt 14 ezer km, az nem semmi, főleg hogy 50-es 4T, bezzeg az enyém lassan 6 évesen 16 ezer km-t sem lépte még túl. Mindenképpen töltsd tele olajjal, nem szabad hagyni hogy kevés legyen benne, én még 2T olaj tartályát is mindig színültig töltöm, elvégre sohasem tudhatja az ember! Sajnos ez 50 4T, nem fog többet menni 55km/h-tól, kb. ez a vége, valószínű hogy a fojtásokat már kivették belőle.
-
vaksi8
senior tag
válasz
horvathkrisz #20069 üzenetére
Jó kis állapotban lehet ha a "csaj" 4 éven keresztűl nem cserélt benne olajat,mert azt hitte nem kell..
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Tothgera30 #20068 üzenetére
Köszi a valaszt
Amugy neztük, alig van benne olaj, lehet hogy eszi vagy csak soha nem lett utantöltve, cserelve mert aki eladta nekem (csaj) azt mondta hogy ebben soha nem kell olajat cserelni.
4 evig volt az öve (elsö tulaj) es 14000km-t ment vele. Szoval emiatt lenne fontos tudnom hogy milyen olaj megy bele es mennyi, mert igy nem nagyon merem hasznalni.A masik nagy gondom vele, hogy folytva van es csak 55-tel megy max. Neztük a fötengelynel nincs gyürü ugy mint a 2 ütemünel, es fogalmam sincs hogy hogy vehetnem ki belöle a folytast...
-
válasz
horvathkrisz #20067 üzenetére
Igen, 50-es 4T Zip. Aranyos kis motor. Egyik csaj ismerős birtokol egy ilyet, természetesen pirosban, a fórumról pedig g@bo elvtársnak van ilyen gépe.
ui.: Aprilia SR enyhe daráló hangot ad kigyorsításkor, az miről lehet? A hajtásházból jön a hang, a blokkja most lett rendbe téve, a szíj szerintem csere érett, esetleg kuplung vagy variátor baja lehet? Az tuti hogy ha a variátort teljesen kinyit, vagyis 70km/h fölött megy, akkor egész érdesen pattogó, kerregő hangja van, mint hja nem lenne az a rész bejáratva, de ez alatt a tempó alatt még nincs olyan nagy hangja. A gépről annyit érdemes tudni hogy régi kasztnis Pigi blokkos, most kapott egy teljes motorfelújítást, és a fojtást is most szedték ki belőle, mert külföldről érkezett.
-
Telda
addikt
válasz
horvathkrisz #20065 üzenetére
Az első hozzászólásban van egy excel táblázat, abban lehet megtalálod amit keresel
.
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok Srácok, ma vettem egy Piaggio Zip C25-öt (4 ütemű) és azt szeretném kérdezni hogy milyen olaj kell bele?
Van itthon egy liter Castrol 10W-40 A3/B4 Part Synthetic olaj,ebből esetleg önthetek bele? Ha igen mennyit?
Nem találtam sehol kézikönyvet erről a robogóról... -
zsolt19900
őstag
lehet valahol kapni, esetleg 2t olajakat nagyobb kiszerelésben? vagy mindenhol, csak az 1-1 litereseket árulják
-
FFyFFy
csendes tag
-
Killing
addikt
válasz
dave93 #20060 üzenetére
"A B kategóriára érvényesített vezetői engedély a járművezető 18. életévének betöltéséig csak belföldön történő járművezetésre jogosít."
De ott külön a 'B' kategóriára kérdeztek rá, a jogszabályban is kifejezetten csak a 'B' kategória van kiemelve. Amit pedig nem tiltanak azt szabad elven működik a törvénykezés.
Én ebből azt veszem ki hogy csak 'B' kategóriával nem lehet külföldön vezetni 18 év alatt mert a környező országokban mindenhol 18 a korhatár, A1-nél meg 16. Az autósiskola vezetője is azt mondta hogy ez csak a 'B'-re vonatkozik én már nem tudom kinek higgyek.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest