Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
válasz szazbolha #44550 üzenetére
Hja. Jól gondoltam. Sima M42 és M39 menet nem lenne gond. De ezeknek olyan kicsi a menetemelkedése, hogy igazából nekem szemüveg kell, hogy meglássam.
Ha igazán jól szeretnéd ellenőrizni a menetet akkor menetközép átmérőt kell mérni. Belső menethez vannak mikrométerek, de csak egy menethez jó minden eszköz, meg drága is.
Belső menetnél hobby szinten az "inner diameter"-t tudod mérni, de ez sajnos nem jellemzi a menetet elég pontosan. Hacsak nem biztosítható a szabályos menetprofil, mert akkor lehet egy közelítő számítást végezni, hogy megkapjad a menetközép átmérőt.Van egy jó nehéz régi fix 4-es zoom a fiók alján.
-
fabula
őstag
válasz szazbolha #44550 üzenetére
Minek magyarországi forgalmazó? Amúgy van, csak sokkal drágább, ha itthon veszed. Németországban van a Bambu EU raktára, mindent is meg lehet tőlük onnan rendelni, nincs vám sem és olcsóbb. A garanciális dolgokat sem bonyolult náluk intézni, ha gond van a géppel és elküldöd nekik a fotót/videót/logot akkor simán küldenek új alkatrészt, segítenek a problémád megoldásában ha tényleg géphiba lenne és nem user error .
Én még nem vettem igénybe, de a fórumokon jó tapasztalat van erről, legfeljebb időnként lassúak (pl. karácsony után, mikor sok laikus vett Bambu gépet) és rengeteg kérdést kapott az üfsz., aminek nagy része user error volt . -
szazbolha
addikt
válasz ptesza #44551 üzenetére
Köszi a műszaki infókat. Ahogy írod jelenleg csak a belső átmérőt tudom ellenőrizni, illetve tapasztalati úton a meglévő fém ellendarabra felcsavarom.
#44552fabula
Lehet igazad van, és felesleges magyar forgalmazóra várni. Az EU-s raktárból vásárolt termékeket elvileg nem vámolják meg és a szállítási költségekkel együtt is kedvezőbb lehet az ár mint magyar boltokban.
(némely alzás akcióra ez nem feltétlen igaz személyes átvéttel) -
szazbolha
addikt
Szerintetek az "Auto Leveling" funkciót minden nyomtatás elött le kell futtatni? Kikapcsolás után is megjegyzi az értékeket a vezérlő elektronika?
Printer: Creality Ender 3 V3 SE (bosszantó, hogy a vásárlásom után akciózták le 82K-ra) -
fabula
őstag
Már hogy az SV06 Plus 329 $-os áránál az A1 429€-s ára miért is több 200+ $-el? Az A1 Combo AMS Lite-al 599 €, AMS Lite nélkül iskapható, úgy meg 429 € február 6 előtti szállítással, mert jelenleg csak a Combo van EU raktáron.
A Sovolhoz meg ha majd hozzáveszed a Clipper Screent is, az még + 100 $ lesz és akkor már nem olcsóbb, ellenben sokkal elavultabb konstrukció.
Szóval a klipperrel együtt 429 $ áll szemben 429 €-s árral, szerintem és a Sovol klipperrel is sokkal elavultabb lesz, mint a Bambu A1.
Természetesen te tudod, mit veszel, én csak tájékoztatni próbállak a tényekről . -
fabula
őstag
válasz szazbolha #44555 üzenetére
A firmware beállításain múlik, elvileg megjegyzi, de amennyiben a rúgós lemezt leveszed az asztalról és hajlítgatod, majd visszateszed, lehetnek eltérések.
Nálam a Bambu úgy van beállítva, hogy mindig ellenőrizze a szintezést, így először csinál egy öt pontos ellenőrzést és ha abban eltérést talál a legutóbbi szintezéshez képest, akkor lefut a 6x6 pontos teljes szintezés, ha meg nem akkor elkezd nyomtatni az öt pontos ellenőrzés után. -
Shance
újonc
Sziasztok! VMD-82-essel (Lítium bázisú kenőzsír PTFE adalékkal) kenhetem a nyomtató orsóját? Az egyik nyomtató rézperselyes a másik POM anyás.
-
Marci79
senior tag
Üdv!
A sunlu.com-os vásárlás után kell még valamit fizetni? EU raktáros és németországi dhl szállítással.
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Marci79
senior tag
válasz fabula #44563 üzenetére
Köszi! Az utolsó T3-at rendeltem meg filamenttel és elég "kínos" volna még ráfizetni.
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
baleeee
friss újonc
Sziasztok! Régóta érdekel a 3D nyomtatás és úgy döntöttem, hogy lassan ideje lenne vásárolnom egy gépet. Sokat kutakodtam, hogy milyen gépet vegyek, és az Anycubic Vyper gépre esett a voksom. Nem vettem még meg, először szeretnék pár véleményt olvasni róla. Használtan venném, nagyon kezdő vagyok, úgyhogy nekem nem kell egy teljesen új karcmentes darab. Mérnökhallgató vagyok, ha valami hiba lesz vele azt valószínűleg meg fogom tudni oldani. nagyjából 50000ft-ot szánnék rá, ennyiért találtam már, mit gondoltok, megéri?
-
Marci79
senior tag
A géppel együtt jóár volt. Legalábbis annak tűnt. De külön valóban nem jó onnan venni a filamentet. A Varinometrumot tervezem a további vásárlásokhoz használni. Nagyon jók az áraik.
-
baleeee
friss újonc
válasz szazbolha #44568 üzenetére
Igazából mindent . Van egy Babettám, ahhoz alkatrészeket, illetve díszelemeket, mert a gyári mocsok sok pénzbe kerül. Egyetemen terméktervezést tanulok, jó lenne prototípusok készítésére. Plusz állandóan bütykölök valamit, aztán ilyen egyedi műanyagalkatrészek készítésére is nagyon jó társ lenne. Nagyjából ezek
-
dugesz77
őstag
Nézted ,hogy le vannak fosztva teljesen? Meg persze a pirosbetűs szöveg: "TÁJÉKOZTATÓ -- A vörös-tengeri incidensek miatt, a tengeri szállítmányozó cégek Afrikát kerülik, így a Filament, Szárító és a CO2 lézercsövek beérkezése, sajnos a tervezettnél három héttel tolódik!" Nem tudom a január végi kiírásba ezt már beleszámolták vagy sem.
Én is éppen tegnap rendeltem a sunlu.com-ról a 6 tekercses PLA bundle csomagot válogatott színekkel 4750 forint volt /tekercs németből postázva. Az simán egy ezressel olcsóbb mint a varionál. Nekem eddig 5 munkanap alatt eddig mindig megérkezett tőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Marci79
senior tag
válasz szazbolha #44568 üzenetére
Alkatrészek, kiegészítők, melóhoz tartókat-bizbaszokat. Nálam is abs, asa, carbon a fő anyagigény. Olyan áron megy a "bérnyomtatás", hogy inkább veszek gépet és beletanulok "rendesen".
-
szazbolha
addikt
válasz Marci79 #44572 üzenetére
Nekem nincs gondom a bérnyomtatással, az árával sem. Teljesen normális emberekkel találkoztam, csak türelmetlen lettem. A menetek nyomtatása nem olyan egyszerű mint hittem, most saját magam kínlódom ki. Hosszas iterációs munka.
Lehet 2 hónap múlva megunom, eladom. Vagy bérbeadom a kezdő szettem.
A cél kb. 20db adapter volt. Még finomítom. Sőt már betekerő szerszámot is nyomtatok hozzá. -
Marci79
senior tag
válasz szazbolha #44574 üzenetére
Kb. 2-3kg abs-es bérnyomtatás árából már megvan a saját gép.
-
Petakii
csendes tag
válasz szazbolha #44555 üzenetére
Friss Ender 3 V3 KE-m van, engem is érdekelt, több helyen arra jutottak, hogy tényleg csak akkor van értelme, ha sokat mozgatod a gépet.
Összerakáskor 3 napja kalibráltam egyszer én is, akkor beállította a Z-offsetet és a bed levelt, azóta kétszer futtattam le még manuálisan random, minimális eltérés volt. Egyébként a Fluidd/Mainsail ábráján nagyon drasztikusnak néz ki, egy picit dől az asztalom a jobb hátsó sarok irányába, de lazán kikorrigálta eddig (0.6 és -0.58 a két legnagyobb eltérés)
A nyomtatásban semmi különbséget nem vettem észre, tökéletesen nyomtat az 5-10. nyomtatással ezelőtti szintezéssel.
A KE-n Klipper fut, elég sok mindenben máshogy működik, de az SE-nek is meg kéne jegyeznie a szintezést kikapcsolás után. -
Imy
veterán
válasz dugesz77 #44570 üzenetére
Varinometrumot igaz csak pár hete néztem, de decemberben is már ki volt írva ugyanez.
Melyik színeket rendelted? Mert oké, hogy a fehér, fekete, szürke 12,11 euró, de a többi 13,04 vagy több, és ott sincs sok szín. Én aliról még 10-10kg fekete és fehéret rendeltem 100 usd alatt, volt ami 90 sem volt még akcióban pár hónapja.
-
-
fabula
őstag
Ha van a Variometrumon, akkor nem . De nincs és egyenlőre bizonytalan, mikor lesz. Január elején még január közepe volt, most meg már január vége a várható beérkezés.
Én most rendeltem Eryone matt szálakat - nekem beváltak - kedvezményes áron 5570 Ft-ért tekercsenként. Náluk legalább van színválaszték is EU raktárból, míg Sunlu-nak onnan sincs, nem csak a Variometrumnál.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Most néztem hamar fogynak a színek tegnap még több volt belőlük. Lehet megindult a felvásárlás, hogy a kínai hajóút most elesett. Amúgy fehér,fekete,narancs(ami el is fogyott mostanra) jön.
Néztem a Filanorát azt szeretrem ott akciósan 6000/tekercs meg néztem ar eryonet-t is ott is összeraktam egy csomagot ott 5500 körül jött ki kilója. Itt most az ára (minnél olcsóbb legyen, ne kínából jöjjön) számított. Minőségben eggyikkel sem volt még gondom.[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz baleeee #44573 üzenetére
A Bóbitához jobban járnál ASA/ABS párossal. Nem merem ajánlani, mert messze nem foglalkozás mentes, de talán vess a KLP1-re egy pillantást. Ha úgyis állandóan bütykölsz és rászánod az időt, akkor stabil ASA biztos gépet lehet belőle faragni. De ismétlem: nem ajánlom, csak felvetem, mert azért kell hozzá egy kis elvetemültség.
https://frescho.hu
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Nezem ezt a 3dprintersonlinestore oldalt, es azt latom, hogy nehany nyomtato kitben olcsobb, mint osszeszerelve (nyilvan)
Itt csak annyi a difi, hogy nekem kell osszerakni, vagy van mas buktato is benne?
-
ParadoxH
tag
Sziasztok!
Adott egy SV06 plus + klipper. Sovol Curat használok hozzá, sovol cura profillal. Már másodjára törik bele a bicskám egy batman-es dísz kinyomtatásába. A magasságot extra finomra állítottam a szép kinézet érdekében. Először fa supportot alkalmaztam, másodjára azt ami a képen látható. Én azt hiszem, hogy túlságosan rángat az asztal. Ezen később állítok az input shaper-el.
5015 ös ventit pont 3-4 nyomtatással korábban szereltem fel, 80% on használom.
Sebességek:
- print speed 300
- wall speed 240
- support speed 300
- travel speed 300
Egy videórészlet:
https://streamable.com/rus3cr
Mit javasoltok, miken állítsak még? Milyen supportbeállítás a legjobb ide szerintetek?
Köszi!
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
ParadoxH
tag
Pont a próbálgatás részét szeretném elkerülni Arról van szó, hogy ilyen alacsony nyomtatási magasságnál rendszerint a 8-10 ik órában jön elő valami probléma ennél a modellnél ha hibás a support vagy nem jól van kalibrálva valami. Ezért gondoltam, hogy inkább megkérdem és biztosabbra menjek minthogy harmadjára kidobjak 70m filamentet a semmiért.
Van supportra is valami kalibrációs teszt? Ti mi alapján állapítjátok meg, hogy adott tárgyhoz melyik a legmegfelelőbb support típus? Ha a support nyomtatási sebességéből visszaveszek az vajon segít?
[ Szerkesztve ]
-
ParadoxH
tag
válasz MrAlex #44589 üzenetére
Köszi Alex, megnézem.
#44591 Joshi - Jaj, na fiúk - értsétek már jól Nem az az alapállásom, hogy ne tudnék próbálkozni és kísérletezni más irányba. Csak már így is rengeteg mikroműanyagot hagyunk az utókorra és én legalább azt szeretném elkerülni amennyire el lehet. A tapasztalatokra és az ok-okozati tényezőkre voltam kiváncsi amit más már felhalmozott és esetleg megosztaná. Elvégre ez a létjogosultsága a fórumnak, nem? Bocsi ha félreérthetően fogalmaztam.
Igen, használok orcaslicert is. Ettől még szerettem volna megérteni, hogy abban a környezetben a support miért nem működött és mi az ami befolyásolja(azt leszámítva, hogy nem értek hozzá).[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz ParadoxH #44588 üzenetére
Pont a próbálgatás részt nem lehet elkerülni, ha tanulni akarsz, mert nincs általános megoldás bármely formájú tárgyra. Ahhoz, hogy próbálgasd, nem kell a nagy modellt kinyomtatni, elég ha tervezel egy magas és nem túl vastag téglatestet 2 fallal és annak a tetejére réteszed pl. a "batman" fejrészét, már is kevés anyagból és idővel tesztelheted az alátámasztásokat. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz szazbolha #44596 üzenetére
Az asztal rángatást a nyomtatási sebesség határozza meg, ugyanis az az egyik tengelyed is egyben (X vagy Y). Azzal nagyon nem tudsz mit csinálni, max csökkented a nyomtatási sebességet. Ahogy írtuk, szélesebb, robusztusabb supportot kell alkalmazni skirt-el és brim-el. Esetleg ragasztót tenni a bed-re.
A Simplify3D tud ilyen supportot is, de ez a szeletelő fizetős.
[ Szerkesztve ]
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz gyantaszuz #43353 üzenetére
Ezt csak itthagyom, hatha jar meg igy is mas, ugy latom eleg sokan kezdtek el panaszkodni ra mas forumokon is:
Jartam itt korabban egy eleg hangos Prusa MK4-gyel. Brutto 1 honap troubleshooting folyamat volt a supporttal. Viszonylag keszsegesek voltak a problema megoldasa kapcsan. Ez ido alatt kuldtek uj stepper motorokat (az egyik Z rod kicsit meg volt hajolva out of the box), csapagyakat, trapezoid nutot meg egyeb hullo dolgot. Valamint onszorgalombol ujranyomtattam es kicsereltem az osszes PETG alkatreszt, kapott hangszigetelo szivacs+jarolap kombot, de mindez nem igazan oldotta meg a rezonanciabol eredo hangokat.
A problema ugy nez ki tenyleg csapagy gond lehetett, amire elsore is tippeltem. Az osszes csapagy a 2 unnep kozott kapott egy izopropil furdot, telinyomtam annyi zsirral amit csak kepesek voltak felvenni, utana meg az osszeszereles elott jol megjarattam oket kezzel, eltavolitva a felesleges zsirt. Azota azt mondom egesz halk lett a gep. Javasoltatok itt is paran, hogy erdemes jol bezsirozni, de nem gondoltam, hogy ezt jelenti a "jol".
Szoval amit a Prusa javasol, hogy eppen meg kell zsirozni, az az en esetemben nem mukodott sajnos.Valszeg lesz meg egy korom a supporttal, szerintem a load cell meg fogja magat adni. Az ABL nem annyira pontos neha, kicsit alacsonyra kalibralja az offsetet. Bar lehet csak firmware szinten valtozott valami, meg nem astam bele magam nagyon.
De hogy ne csak a negativumok legyenek itt, azt mondom, hogy prima kis gep, nem mondom, hogy megeri a jelenlegi arat, ha csak a vasat nezzuk, foleg egy Bambu A1-et elnezve. Viszont az egyik szempont ami miatt mellette dontottem az a support es arra eddig nem lehet panasz (csak arra nem szamitottam, hogy ilyen hamar szuksegem lesz ra ).
BF akcioban kapott egy obXidian fuvokat, ami semmi egyeb kalibraciot nem igenyelt, gyakorlatilag "plug&play". Par napja nextruder adapter + 0.25 fuvokaval hasznalom, ami szinten nagyszeru minoseget hozott elsore, minden kalibralas nelkul.
Nagyon jo minosegben nyomtat, max filament es modell/slicer settingbol eredo gondok adodnak.[ Szerkesztve ]
-
ParadoxH
tag
Köszi mindenkinek a javaslatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
- Lenovo M93P Tiny Micro - Mini PC - Core i5 4570T/8GB ram/256GB SSD - több db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest