Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38501) azbest válasza Scallion (#38495) üzenetére


azbest
félisten

jaja, nem kicsit :D
Online videóban ezt láttam nemrég, ő elég profin csinálta: HEN3DRIK - Electroplating 3D Prints

(#38502) consono válasza Scallion (#38499) üzenetére


consono
nagyúr

Ez igen!

Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...

(#38503) fabula válasza t72killer (#38494) üzenetére


fabula
őstag

Csak 3D nyomtatással szerintem nem éri meg vállakozni. Főleg nem Mo-on, valóban nics elég nagy fizetőképes kereslet. Na meg leagalább 3 db profi, megbízható nyomtató is kellene hozzá, nem ilyen kínai olcsó cuccok, mert a profi nyomtatókat is kell javítani, szerelni időnként és nem mondhatod azt a megrendelőnek, hogy bocsika, de most éppen elromlott a gép és várj, amíg megjön hozzá az alkatrész. Ha három nyomtatód van, akkor kettő valószínűleg mindig használható lesz, de egy biztos :) .
Komplex szolgáltatás mellé, pl. fénymásolás meg reklámtábla készítés vágógéppel meg nyomtatás (színes is) talán együtt menne, de az meg sok befektetés lenne és még úgy is kérdéses a sikeresség. Vidéken meg szerintem esélytelen, csak nagyvárosokban mehetne.

(#38504) Scallion válasza azbest (#38501) üzenetére


Scallion
senior tag

Ez eszembe sem jutott hogy a tárgyat forgassam :B én a folyadékot kevertem. de az övé hatékonyabb.

(#38505) Reggie0 válasza fabula (#38503) üzenetére


Reggie0
félisten

Ez a nyugatias hozzaallas a keleti arakkal nem mukodik :) Siman megmondod, hogy bocs csuszik, mert karbantartas van, vagy veszekedett veled az anyos stb.. Itthon mindenhol ez van, ha nem ebbe a rendszerbe illeszkedsz, akkor csak magadat hozod versenyhatranyba.

(#38506) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

topic help: eladnám a felesleges kacatjaimat, +a mostani nyomtatót mindenestül. ez kb. 200k lenne, amit ki tudnék pótolni. coreXY felé lépnék, tálcarángatós off.

- Bambu P1P = ~800€, 0 idő (out of box megy)
- Voron €passz, időt igényel
- Creality, egyéb CoreXY - €passz, a fenti kettő között, minőség kérdéses :F
(prusa XL-t kiadhatnák miniXY formában is :U)

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#38507) t72killer válasza fabula (#38503) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Így van, még itt nyugatisztánban is erősen nézegetek, nemhogy vállalkozás, de hogy egyáltalán hozza vissza az árát témában. Nemrég voltam autószerelőnél kuncsaftként: két opció van: vagy saját magad r=1 userként levadászod az alkatrészt, vagy ő rendel 3x annyiért a gyártótól. Mivel az emberek nagyobbik fele errefelé lízingel, akkor a lízing része gyártói vonal fog menni a kedves user meg a havi részletekben perkálja a vagon pénzt.
A vadászó-halászó, kicsit hozzáértő user meg 1% eséllyel fog nyomtatós kiscéget keresni, talál bontóban, vagy utángyártós kereskedőnél.

A kolléga által bemutatott múzeumi példa jó, ahhoz viszont nagyon komoly kapcsolatok kellenek. Itt ("nyugatisztán") annyi könnyítés van, hogy azok a szép csinosított elefánik és pár egyéb műtárgy méret+megmunkálásfüggően esetleg elkelnének privát vevőkörben. De kétlem, hogy egész UK-ben évi 20-30darabnál többet el lehetne adni.

"otthoni használatra" azt látom a nyomtatóban, hogy csillió apró vackot meg lehet javítani, ideális méretűt-formájút csinálni ahelett, hogy pl 5 óra dobozvadászat után feladjam és beérjem a 2x akkora, idióta formájúval amit ráadásul 3hét múlva hoz a kínai posta. Ez reálisan nekem meg fog érni szumma 4-500€/£ környékét, de többet nem. Cserébe igények azért vannak, mert pl biciklis ilyen-olyan tartót nem PLA-ból szeretnék csinálni: a következő pár hét dolga, hogy az álmokat-igényeket párosítom a lehetőségekkel, ha van megoldása az egyenletnek, mehet a rendelés :))

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38508) Scallion válasza t72killer (#38507) üzenetére


Scallion
senior tag

Az elefánik totál nem eladásra van csak kisérletezgetek. Nekem különleges a helyzetem mert kitaláltam valamit amit 3d nyomtatással gyártok (egyelőre olcsó kinai nyomtatókkal) és nekem bejött. Engem eltart az UK ,USA. Ausztrál piac.

[ Szerkesztve ]

(#38509) Reggie0


Reggie0
félisten

Valentinnapi creality akcio: 100 euro az LD-002R nyomtato.
[link]

(#38510) azbest válasza t72killer (#38507) üzenetére


azbest
félisten

Meg ott is ahol néha kell nyomtatni valamit céges célból, inkább vesznek egy gépet és egy lelkes kolléga megcsinálja. Meglepetésemre egyik régi ismerősöm mesélte, hogy az alkoholgyárban ők is szoktak valamit nyomtatni :D

(#38511) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

Sunlu FilaDryer S2 24k kb. csájniz ár

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#38512) peugeotmate válasza MrAlex (#38429) üzenetére


peugeotmate
őstag

+ q765
Nagyon szuperek vagytok, köszi mindekettőtöknek hogy foglalkoztatok vele! :R Sajnos nagyobb pontosság kell majd!

MÁS
Van tapasztalatotok arról, hogy 3djake-ről rendelek mondjuk 4 darab ugyanolyan PLA-t a biztonság kedvéért, akkor mondjuk vissza tudok küldeni csak 1 darabot, ha arra nincs szükségem?

meg

(#38513) peugeotmate válasza peugeotmate (#38512) üzenetére


peugeotmate
őstag

Mondjuk a visszaküldés költsége is engem terhelne...

meg

(#38514) Norbi46 válasza peugeotmate (#38512) üzenetére


Norbi46
aktív tag

Ha maga a termék nincs felbontva/nem sérült és 14 napon belül vagy visszaküldhető.
Én egyszer küldtem vissza, fel vettem a kapcs. a supporttal e-mail-be és Ulm-i címre kellett küldenem ingyen.

(#38515) peugeotmate válasza Norbi46 (#38514) üzenetére


peugeotmate
őstag

Köszi az infót! :R

meg

(#38516) Norbi46 válasza peugeotmate (#38515) üzenetére


Norbi46
aktív tag

Szívesen. ;)

(#38517) dippe válasza Reggie0 (#38490) üzenetére


dippe
tag

Kíváncsiságból próbáltam keresni, de nem találtam gyári szervó motoros printert. Pedig kíváncsi lennék milyenek vannak és mennyiért, hogyan épülnek fel. Van esetleg linked valami létező, nem DIY megoldásra?

A legolcsóbb elérhető encoderes szervó motor vezérléssel, 50eFt /db , amit hirtelen találtam. Ez kb. 5-10x drágább, és sokkal bonyolultabb - külön chip van a vezérlésben, amit tudtommal programozni is kell a mechanikához.

Vicces belegondolni, hogy mi történik hiba esetén 500mm/s fölötti sebességnél. Pl. ha véletlen kiküldi a motort vázon kívülre :) Bár ezt a sebességet pl. a bamboo is / voron? is tudja sima léptetőmotorokkal.
Létezik-e olyan minőségű hűtés, ami 500m/s fölött elégséges?
Javítana egyáltalán egy szervó motor felbontási minőséget és/vagy sebességet?
A zárt hurkú részen már én is sokat gondolkodtam 3d nyomtató stepper esetében. Mi az elvárt működés hibázás esetén?

Egyébként mennyire gyakori nálatok a lépéstévesztés? (ez komoly kérdés, fogalmam sincs, hogy reális gond-e nagy sebességnél. Az ender3-nál mégnem volt 200 travel és 100 nyomtatásnál.)

(#38518) trialkornel válasza Saccco (#38487) üzenetére


trialkornel
tag

A belted Z cuccai megtalálhatóak valahol vagy a 2.4-ből emelted át?

(#38519) Reggie0 válasza dippe (#38517) üzenetére


Reggie0
félisten

Nem surun van, valoszinuleg azert, mert eleg a lepteto felbontasa. Viszont zart hurku leptetomotoros nyomtatok vannak, illetve lehet kapni kulon zart hurku leptetomotort is.

(#38520) Saccco válasza trialkornel (#38518) üzenetére


Saccco
nagyúr

Fent van már Github-on is. Egy korábbi változatát alakítottam a saját alkatrészeimhez. Illetve jeleztem a mod készítőjének néhány javítandó dolgot. :DDD
2.4-ből akartam átemelni, de végül nem kellett! :DDD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#38521) dippe válasza Reggie0 (#38519) üzenetére


dippe
tag

Zárt hurkú léptetőm van is, csak picit nagy nyomtatóhoz :D A felbontás szerintem nem lényeges, mert fogaskerék áttétellel bármikor növelhető. Microstep növeléssel szintúgy. Cserébe viszont a sebesség csökken.
Összességében steppereknek 2 hátrányuk van tudtommal: magas fordulatot nem tudnak, és rezonálnak. Cserébe faék egyszerűek és olcsóak.
De nem lepődnék meg, ha lenne olyan 3d nyomtatási alkalmazás, ahol mondjuk a rezonancia számít.
Megjegyzem mai napig csodálkozok, hogy ilyen primitív anyagokból (pici stepper, vékony váz, sima gumírozott görgő, bordásszíj) milyen frankó kis nyomtatók állnak össze. Rengeteget tanultam belőle, és nagyon örülök, hogy nem egy profi, gyárilag összerakott géppel kezdtem - ezért is ajánlgatom az alsó kategóriát másoknak is.
Megjegyzem a gagyi CNC-mnél komoly szívásaim voltak a rezonanciával, lépésvesztéssel gyorsulás, elektronika miatt. Pedig ott aztán minden golyósorsós, meg profin csapágyazottnak tűnik. De sokkkal nehezebb érzem összehangolni a rendszert használhatóra. A CNC-nél nem érzésre kell állítani a sebességet, hanem pontosan ki kell számolni. Itt felveszem 200%-ra, még mindig használható. +-10 fok - még mindig használható. Nem tökéletes, de nem megy tönkre egy több ezer forintos marófej.

(#38522) JulianSinulf válasza dippe (#38517) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Az Flsun V400 nagy tárgynál nem tudta tartani a pontosságot Cura 400-as tempónál.
Ennek több oka is lehetett. Végül úgy sikerült kinyomtatnom, hogy egy videóban látott mérőeszköz segítségével feszítettem a szíjakon és már PrusaSlicer-rel szelve, csökkentettem a gyorsulást és a sebességeket is. Így a 7 órás nyomtatási idő helyett (ami a 4. darabnál 2 óra körül megállt és már az is lassítva volt és ezzel jutottam a legtovább) 10 óra lett, de legalább megcsinálta.
Kíváncsi voltam a Benchy-re is, így nyomtattam egyet teljes sebességgel. Volt rajta hiba, de megcsinálta. Az orrán az anyag felhajlott. A nozzle mindig lenyomta, de nem lett szép. És az oldalán sem lett szép. Ez a kettő csak a főbb, könnyen észrevehető hiba. Ettől eltekintve sokkal jobb lett, mint a notrident tesztje.

(#38523) Reggie0 válasza dippe (#38521) üzenetére


Reggie0
félisten

Ha a microsteppet noveled akkor a nyomatek jelentosen csokken. A fogaskerekes attetel hatranya, hogy meg kisebb lesz a maximalis fordulatszam.

(#38524) dippe válasza Reggie0 (#38523) üzenetére


dippe
tag

igen, tehát a gyakorlatban elérhető max sebesség mind2 esetben csökken ;)
felbontás vs speed - mindenképp kompromisszumos stepperekkel

(#38525) Reggie0 válasza dippe (#38524) üzenetére


Reggie0
félisten

Igen. Raadasul a microstepping meg a beallasi pontossagot is csokkenti, nem hogy novelne. Szoval halkabb lesz, de pontatlanabb. En ezert akarok upgradelni 400 lepeses motorokra, mert ugy lehet felezni a microsteppinget.

Meg a szijak elettartamat lehetne bealdozni es akkor a 20 fogas pulley helyett 16-ost lehetne feltenni, de corexy eseten azert nem olcso a szij. Es persze a max sebesseget is csokkenti ez.

[ Szerkesztve ]

(#38526) dippe válasza JulianSinulf (#38522) üzenetére


dippe
tag

köszi a leírást :)
Jól értem, hogy nem hibázott a stepper, csak a gyorsulások miatt torzult a mechanika, stb. ?

(#38527) dippe válasza Reggie0 (#38525) üzenetére


dippe
tag

A 400 lépéses motorok tudnak ugyanakkora fordulatszámot? (sosem néztem még ilyet)
((javítva a komment, kávé nélkül nem fog az agyam))

[ Szerkesztve ]

(#38528) Reggie0 válasza dippe (#38527) üzenetére


Reggie0
félisten

Ez pl. tud 4500 rpm-et, persze addigra 1/9-edre esik a nyomateka: [link]

[ Szerkesztve ]

(#38529) petyus_


petyus_
senior tag

Sziasztok!

Szeretnék nyomtatni néhány mini figurát, FDM nyomtatóval. Kicseréltem a nozzle-t 0,2mm-esre, egész szép az eredmény, viszont elég sok helyen mintha alulextrudálna, a külső falakon látszik. 0,1 layer heightet használok, 0,22 width, a sebesség itt 50mm/s, lehet, hogy ez túl sok ilyen kis nozzle-nek? (orbiter + volcano)

[ Szerkesztve ]

(#38530) Saccco válasza petyus_ (#38529) üzenetére


Saccco
nagyúr

Jelentősen növeli a nyomást a kicsi nózi. Nagyobb hő segíthet.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#38531) petyus_ válasza Saccco (#38530) üzenetére


petyus_
senior tag

Hőt menet közben 10 fokkal feljebb állítottam, de nem segített. Próbálkozom majd lassabban, csak a hosszú részeknél jön elő, gondolom csak ott tud felgyorsulni eléggé.

(#38532) JulianSinulf válasza dippe (#38526) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Ilyen sebességnél meg nem mondom, hogy mi volt a gond.
Nem emelt z-t rendesen. Vagy inkább még meg is süllyedt. Volt egy eset, mikor előbb kezdte a kanyart, mint kellett volna. Azt már nem tudom, hogy hol fejezte be, mert mikor láttam, akkor megállítottam. Mivel ez egy delta, így minden tengely mindig mozgásban volt.

(#38533) Padre103


Padre103
csendes tag

Sziasztok!

CoreXY nyomtatón gondolkodom és az Ender 7-nek az ára, most elfogadható mértékűre csökkent, viszont vannak videók ahol eléggé lehúzták a nyomtatót. Használ valaki ilyen típust, meg szabad venni vagy inkább felejtős?

Elöre is köszi

(#38534) MrAlex válasza Padre103 (#38533) üzenetére


MrAlex
tag

Nincs ilyen nyomtatóm, de én biztos nem venném meg. A Z tengely megoldás nekem nem tetszik. A hotend az nagyon hasonló, mint ami az Ender 3 V2-n van és tényleg tele van a net lehúzós cikkekkel, videókkal. Gondolom nem véletlenül.

Helyette Delta gépeket tudok ajánlani, amik ugyan nem Core XY, de szerintem tudja teljesíteni az elvárásaid. Például: FLSUN Super Racer vagy QQ-S Pro. Hasonló árban mozognak, mint az Ender 7, de automata szintezősek, gyorsan nyomtatnak és lineáris sínek, illetve golyós perselyek segítségével mozgatják a tengelyeket.

3D NYOMTATÁS - LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNY - PLA, ABS, PETG, TPU, PC, NYLON

(#38535) JulianSinulf


JulianSinulf
senior tag

Ma megjött a Mars 2 és a gyanta is. Azt hittem együtt jön a Bambu-val, mert név szerint ugyanabból a raktárból jön, mint a gyanta, de még mindig nem hozták el. Bíztam benne, csak könyvelési hiba. Nem az első eset lett volna.

Összeraktam a nyomtatót.
Szintezésnél a bal oldalán jobban fogja a papírt az asztal, mint a jobb oldalon. Pedig úgy rögzítettem, ahogy írva volt.
A kérdésem az lenne, hogy itt is célszerű izopropanollal a kijelzőt és a tank alját kívül-belül takarítani vagy mi az ajánlott eljárás?
Olyan törlőt kéne használni, ami nem karcol, vagyis a konyhai papírtörlő nem célratörő?
Volt rajtuk védőfólia, de mégis van rajtuk szennyeződés. Mintha direkt vonzanák.

(#38536) tothferenc


tothferenc
senior tag

Sziasztok. Ajanlanatok kintrol pei lapot? Vettem egy ilyet [kép] de nem valtotta be a hozza fuzott remenyeket. Texturalt pei is megfelel. :R

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#38537) Saccco


Saccco
nagyúr

Kint van a Prusaslicer 2.6 alpha 2! :))

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#38538) kempelen77 válasza Saccco (#38537) üzenetére


kempelen77
csendes tag

A varázsszó a "Tree supports" . Kipróbáljuk.

(#38539) MrAlex válasza Saccco (#38537) üzenetére


MrAlex
tag

Tegnap este én már tesztelgettem. Az organic support egy áldás, a nyomtatási időt és az anyagmennyiséget is jelentősen csökkenti. Eddig ezeket Cura-val vagy Bambu Studio-val oldottam meg, de egyik sem a kedvencem slicerem.

3D NYOMTATÁS - LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNY - PLA, ABS, PETG, TPU, PC, NYLON

(#38540) Lookup válasza Saccco (#38537) üzenetére


Lookup
tag

Tegnap nyomtattam egy tree supportos tárgyat, egész jó lett. Első blikkre nem olyan kiforrott mint a curában, de működik :D

Másik, nyomkodtam kicsit a szétvágós funkciót is, sikerült csapot / furatot is rakni a tárgyba. Azt is kipróbálom majd a napokban :D

(#38541) Mr.Csizmás válasza Saccco (#38537) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

mikor lesz superslicerbe forkolva? :DD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#38542) Saccco válasza Mr.Csizmás (#38541) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nem tudom. De komoly frissítés, mert három csendes tagot is szóra bírt! :DDD :DDD ;]

Szerk.: azért akadnak bug-ok, ne várja senki a teljes stabilitást egy alphá-tól! :DDD

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#38543) Reggie0 válasza Saccco (#38542) üzenetére


Reggie0
félisten

Most hogy rendeltem gyantasat, mar inkabb a gyantas funkciokra is rafejleszthetnenek. Pl. tobb nyomtato tamogatasa :D

(#38544) kzkz válasza Reggie0 (#38543) üzenetére


kzkz
őstag

Az akciós Creality-t rendelted, amit linkeltél a napokban?

Ehhez mit szólsz? Melyik a jobb?
[link]

(#38545) Reggie0 válasza kzkz (#38544) üzenetére


Reggie0
félisten

Nem, azt lemondtam. Helyette 3djake-nel a Creality Halot-One-t vettem 44ezerert [link] . Ez igy nekem meg jobb volt, mert igy mehetett cegre.

(#38546) Reggie0 válasza kzkz (#38544) üzenetére


Reggie0
félisten

Ahogy elnezem kb. ugyanazt tudja, mint amit masodjara en is rendeltem.

(#38547) Lookup


Lookup
tag

PrusaSlicer 2.6:

- Raftnál valami hibára fut, azt írja, hogy üres a 0-0,8mm réteg.

- Nem tudom feltölteni a raspberryre a kódot az upload gombbal, host typenál be van ragadva a FlashAir opció.

(#38548) Saccco válasza Lookup (#38547) üzenetére


Saccco
nagyúr

"Rafts with Organic supports are buggy." - ezt írják, volt support?

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#38549) fabula válasza JulianSinulf (#38535) üzenetére


fabula
őstag

Nekem is megjött ma ... a Mars 2. A vizes gyanta még tegnap érkezett
Vettem hozzá az Amazonról egy ilyen UV szettet [link] , ez a legolcsóbb DIY megoldás egy kisebb fedeles és nem átlátszó műanyag vödörrel a curing masine-ra :) . Washing masine meg ugye nem kell, mivel vízoldószeres gyantát vettem és a továbbiakban is ilyet szeretnék használni.
Egyenlőre itt megállok gyantás nyomtatás ügyében és tesztelgetek meg nyomtatok hétvégén.

(#38550) Reggie0 válasza Lookup (#38547) üzenetére


Reggie0
félisten

Ird at a config fajlban kezzel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.